Telegram Web Link
🔰 پشتیبانی آنلاین از پژوهشگران با سامانه تیکتینگ

🔻با هدف تسریع در فرایند پاسخ‌دهی به سؤالات پژوهشگران از نیمه اول دی‌ماه ۱۴۰۲ بخش تیکت در سامانه کایپر فعال شده است.

🔸از پژوهشگران تقاضا می‌شود به‌جای تماس تلفنی با ارسال تیکت به واحد مربوطه پاسخ خود را دریافت کنند.با رعایت اختصار و پرداختن به سوالات اصلی، به همکاران ما در پاسخگویی هرچه بهتر و دقیق‌تر کمک قابل توجهی خواهید کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/684

@insf_pr
🔰 بررسی مهارکننده‌های دارویی در درمان سرطان کولورکتال

🔻«بررسی پتانسیل درمانی مهار‌کننده دارویی EW-۷۱۹۷ در کولیت و سرطان کولورکتال» عنوان رساله دکتری مریم مرادی بیناباج که با راهنمایی مجید خزاعی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

🔸 بیماری‌های التهابی روده (IBD)، دسته‌ای از بیماری‌های مزمن دستگاه گوارشی است که منجر به آسیب و التهاب کولون و دیگر بخش‌های دستگاه گوارشی می‌شوند. دو نوع اصلی این بیماری شامل بیماری کرون و کولیت السراتیو است. التهاب روده در کولیت می‌تواند منجر به نوعی از سرطان به نام سرطان کولون شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/604

@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری

💠 نگاهی بر فناوری‌های نوین سلامت در دنیا و ایران

🖋️پیشرفت‌های اخیر در علوم پزشکی ازجمله روش‌های نوین درمانی، داروهای جدید و ساخت تجهیزات پزشکی، نقش مهمی در بهبود زندگی بیماران و نظام‌های سلامت داشته‌اند. امروزه فراورده‌های دارویی و روش‌های درمانی نوین با هدف تقویت، بهبود و درمان افراد با بیماری‌های خاص که درمانی برای آن‌ها وجود نداشته، ابداع شده‌اند که ادامه زندگی برای این بیماران را امکان‌پذیر ساخته‌اند.

برخی از فناوری‌های نوظهور و نوین که تحولات بزرگی را در حوزه سلامت رقم زده‌اند شامل نظام‌های مراقبت بیمارمحور، دوقلوی دیجیتال، اینترنت اشیا، سیستم پشتیبان تصمیم‌گیری بالینی، سیستم رایانه‌ای ثبت دستورات پزشکی، هوش مصنوعی و... هستند.👇

📎 ادامه مطلب

@insf_pr
🔰 آب‌شیرین‌کن خورشیدی در راه تولید

🔻«طراحی و ساخت سیستم نوین آب‌شیرین‌کن خورشیدی به روش رطوبت‌زنی - رطوبت‌گیری مجهز به پمپ حرارتی» عنوان طرح پژوهشی محمد بهشاد شفیعی استاد دانشگاه صنعتی شریف است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران در حال انجام آن است.

🔸امروزه به‌منظور استفاده بهینه از انرژی، ترکیب انواع مختلف سیستم‌های نمک‌زدایی با پمپ‌های حرارتی موردتوجه بسیاری از محققین قرار گرفته است؛ لذا پمپ‌های حرارتی جایگزین‌های مناسبی برای بازیابی حرارت از منابع مختلف در کاربردهای صنعتی، تجاری و خانگی است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/650

@insf_pr
🔰 تولید کود و سم کم‌ضرر از پسماند نخلستان‌ها

🔻«شناسایی و ارزیابی کارایی مایع و جامد حاصل از پیرولیز برگ نخل خرما برای کاربری در کشاورزی» عنوان طرح پژوهشی قنبر ابراهیمی استاد دانشگاه تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح را به پایان رسانده است.

🔸حجم سالیانه برگ‌های هرس‌شده نخل خرما بسیار زیاد است و علاوه‌بر آن تنه‌های افتاده نخل خرما، حجم عظیمی از پسماند را تشکیل می‌دهند که البته مورد بهره‌برداری مفیدی قرار نمی‌گیرند. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که پسماند نخلستان‌ها ماده خام مستعدی برای تولید فرآورده‌هاست؛ ولی هدف قراردادن این بهره‌برداری‌ها می‌تواند حاصلخیزی خاک نخلستان‌ها را تضعیف کند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/628

@insf_pr
🔰 تمدید فراخوان «برنامه جامع تاب‌آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی، تغییرات اقلیم، تنش‌های آبی و انرژی با رویکرد سیستمی و تعامل ذینفعان متعدد»

🔻در راستای ارزیابی و بهبود تاب‌آوری شهرهای کشور، بنیاد ملی علم ایران (INSF) حمایت از تحقیقات «برنامه جامع تاب‌آوری شهری» را به عنوان یکی از «برنامه‌های جامع تحقیقاتی مرتبط با اقدامات سیاستی» در دستور کار خود قرار داده است.

🔸مهلت ارسال پیشنهاده برای این فراخوان که سابق بر این تا ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ بود، تا ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.


📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/692

@insf_pr
🔰 سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم

🔻«بهبود طعم شوری در همبرگر با تکنیک نوین تمایز طعم توسط امولسیون دوگانه آب در روغن در آب» عنوان طرحی است که محمدهادی اسکندری در قالب پسادکتری با راهنمایی هادی هاشمی گهرویی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸مصرف بیش از حد سدیم همچنان یک خطر اپیدمی است. استفاده از آب نمک یا پودر نمک با غلظت بالا در محصولات غذایی مختلف، از یک سو برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌های نامطلوب و از سوی دیگر برای ایجاد عطر و طعم مطلوب، سبب شده است که خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی - عروقی و اختلال عملکرد کلیه افزایش پیدا کند.

🔹کاهش تدریجی و گام‌به‌گام غلظت نمک، رویکردی مفید برای دستیابی به هدفی بزرگتر یعنی تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان به غذاهای کم‌سدیم است. استراتژی‌های مختلفی برای کاهش نمک با جایگزینی سدیم کلرید با سایر نمک‌ها، کاهش درصد نمک، تغییر سایز کریستال‌های نمک و توزیع ناهمگن نمک با ایجاد چند لایه با غلظت‌های مختلف پیشنهاد شده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/683

@insf_pr
🔰 طراحی بهینه سلول‌های خورشیدی

🔻«سنتز و کاربرد مواد معدنی اسپینلی جهت ساخت سلول‌های خورشیدی حساس‌شده با رنگ» عنوان طرح پژوهشی زهرا شریعتی‌نیا عضو هیئت‌علمی دانشگاه امیرکبیر است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است

🔸 امروزه برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی،به منابعی نظیر خورشید، باد و زمین روی آورده شده است.انرژی نو یا انرژی تجدیدپذیر به آن دسته از انرژی گفته می‌شود که برای تولیدشان از منابع بدون کربن استفاده می‌شود.

🔹 استفاده از سلول‌های خورشیدی موجب کاهش تولید انرژی سوخت فسیلی، آلودگی هوا و انتشار کربن‌دی‌اکسید می‌شود. می‌توان کل سقف خانه را با صفحات خورشیدی یا سلول‌های خورشیدی با لایه نازک ورقه‌ای روی تمام پنجره‌های خود پوشاند تا تمامی نیازهای برق یا حتی بخش بزرگی از آن را برآورده کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/652

@insf_pr
🔰 طراحی سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه

🔻«طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان سینه در بستر میکروفلوئیدیک» عنوان رساله دکتری جلیل پرچکانی چوزکی است که با راهنمایی حسین نادری‌منش و حمایت بنیاد ملی علم ایران به انجام رسانده است.

🔸سرطان یکی از موضوعات حساس و مورد توجه است که یافتن راهی برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام آن، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. تشخیص دیرهنگام این بیماری، می‌تواند باعث گسترده شدن آن و آلوده کردن بافت‌های دیگر از طریق پدیده متاستاز شود که این موضوع از طریق خون یا لنف صورت می‌گیرد. متأسفانه هنگامی که متاستاز رخ دهد، درمان بسیار مشکل شده و در اصطلاح به آن سرطان بدخیم گفته می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/690

@insf_pr
🔰 بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند

🔻«مدیریت و کنترل توزیع شده بر روی شبکه‌های مخابراتی» عنوان طرح پژوهشی بابک حسین خلج است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸 در سال‌های اخیر و با توجه به افزایش حجم اطلاعات در شبکه‌های مخابراتی به‌کارگیری بهینه و هوشمند ساختار‌های نوین بیش از پیش مورد نیاز است. با گذر شبکه‌های مخابراتی از ساختار‌های سنتی به ساختار‌های نوین که براساس قابلیت‌های انعطاف‌پذیری طراحی می‌شوند، نیاز به شناخت عمیق‌تر این شبکه‌ها اهمیت ویژه‌ای یافته است و به‌عنوان دو نمونه اصلی این نیاز حیاتی می‌توان به شبکه‌های موبایل نسل پنجم و شبکه‌های زیرساخت اشاره کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/658

@insf_pr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 مراسم رونمایی از نخستین نمونه موتور بنزینی ۶ سیلندر ساخت ایران

🔻 این موتور با ظرفیت ۴ لیتر، از نوع خورجینی بوده و در پژوهشگاه فناوری‌های راهبردی شهید رضایی برای نخستین‌بار طراحی و بومی‌سازی شده است.


@insf_pr
🔰ارائه طرح مناسب برای جنگلداری توسط محققان

🔻«تهیه طرح جنگلداری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی، توسعه توریسم و ارزیابی اثرات جنگل‌کاری بر خاک و پوشش گیاهی در جنگل‌های سرخ گز و گز گل کوچک شهرستان‌های ورامین و پیشوا» عنوان طرح پژوهشی محمود بیات عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸جنگل‌های ایرانی- تورانی جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی و اکولوژیکی کشور دارند و تضمین‌کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور هستند. هدف طرح‌های جنگلداری ، بررسی موضوعات اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی است . برای تحقق این اهداف ، باید جنگلداری مشارکتی و اجتماعی به‌کار گرفته شود.


📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/631

@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری

💠 روندهای جدید فناوری در سال ۲۰۲۴

🖋️مؤسسه مایندمجیکس پانزده فناوری برتر پرطرفدار را با در نظر گرفتن پیش‌بینی‌های مختلف توسط نهاد‌های تحقیقاتی معتبر و قابل اعتماد برای سال ۲۰۲۴ فهرست کرده‌ که فرصت‌های عالی را در صورت مجهز شدن به مهارت‌های مناسب قبل از پذیرش صنعت، فراهم می‌کنند.

این مؤسسه، پانزده فناوری برتر پرطرفدار را با در نظر گرفتن پیش‌بینی‌های مختلف توسط نهاد‌های تحقیقاتی معتبر و قابل اعتماد، فهرست کرده ‌است. درواقع، قصد بر این بوده که امیدوارکننده‌ترین و آینده‌نگرانه‌ترین فناوری‌ها با روندهای نوآورانه که می‌تواند رفاه روزانه را به هر وسیله‌ای افزایش دهد معرفی شود.

👇
📎 توضیحات

@insf_pr
🔰 کشف الگوی مهاجرت میگو‌های خلیج فارس

🔻«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.


📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/615

@insf_pr
📢 قطع دسترسی به سامانه‌ها و سایت بنیاد ملی علم ایران تا ساعت ۲۱

🔺 به اطلاع پژوهشگران و مخاطبان محترم بنیاد ملی علم ایران می‌رساند، به منظور اعمال تغییرات و به‌روزرسانی زیرساخت‌‌ها دسترسی به کلیه سامانه‌ها و سایت بنیاد از ساعت ۱۷ تا ساعت ۲۱ امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه میسر نمی‌باشد. ضمن عذرخواهی از پژوهشگران و محققان، فعالیت سایت و سامانه‌های بنیاد علم، پس از انجام تغییرات در ساعات ذکر شده، به حالت عادی خود باز خواهد گشت.

🌐 https://insf.org/fa/news/700

@insf_pr
2024/11/15 09:39:46
Back to Top
HTML Embed Code: