Telegram Web Link
🔰 یک قدم نزدیکتر به تولید چمن‌های مقاوم به خشکی در ایران

🔻مشکلات پوشش گیاهی و محیط‌زیست همواره از دغدغه‌های محققان بوده است و طرح‌های مختلفی در این زمینه به بنیاد ملی علم ایران نیز ارسال شده است. بر همین اساس، بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های دارای اولویت در این زمینه، حمایت کرده است.

🔸«مطالعه ژنتیکی ویژگی‌های مرتبط با دیرزیستی، برگشت‌پذیری پس از خشکی و خواب تابستانه در فسکیوی بلند» یکی از همین طرح‌هاست که محمد هادی طالب صغادی در قالب رساله دکتری و با راهنمایی محمدمهدی مجیدی در بنیاد ملی علم ایران به ثبت رسانده و از حمایت‌های این نهاد در انجام طرح استفاده کرده است.

🔹با استفاده از روش‌های اصلاح نباتات در این گیاهان می‌توان ارقامی را تولید کرد که بسیاری از نیازهای امروز ایران را برطرف کند. یکی از گراس‌هایی که قابلیت زیادی برای اصلاح دارد گیاه فستوکاست که در عین حفظ عملکرد بالا در تمام سال برای چرای دام، زیباسازی فضاهای شهری و حفظ پوشش گیاهی مراتع بسیار کاربردی است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/480
@insf_pr
#فراخوان

🔰فراخوان «پژوهش عمیق طراحی جزئیات پلتفرم پول دیجیتال چندگانه بانک مرکزی»


🔻‌‌‌‌‌‌‌بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریت‌گرا شدن پژوهش‌ها و حمایت از طرح‌های پژوهشی که به فناوری‌های روز دنیا می‌پردازد و می‌تواند باری از دوش صنعتگران کشور بردارد، فراخوان‌هایی را با عنوان برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان منتشر می‌کند.

🔸«طراحی جزئیات پلتفرم پول دیجیتال چندگانه بانک مرکزی» به عنوان دومین فراخوان این برنامه، منتشر می‌شود و متقاضیان تا ۱۵ آبان‌ماه برای ثبت پروپوزال فرصت دارند.

🔹ایجاد یک پلتفرم مشترک پول دیجیتال بانک مرکزی می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای پرداخت بین‌المللی مطرح شود. این پلتفرم می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای کاهش ریسک‌های مربوط به سرعت و تقلب در تسویه حساب‌های بین‌المللی عمل کند. با توجه به اهمیت پرداخت بین‌المللی و روند رو به رشد آن، ایجاد چنین پلتفرمی می‌تواند به‌عنوان قدمی مؤثر در جهت بهبود سیستم پرداخت بین‌المللی باشد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/500

@insf_pr
🔰تهیه داروهای ضدسرطان بر پایه ترکیبات محلول در آب

🔻‌‌‌‌‌‌‌ تلاش برای درمان سرطان و پیداکردن راه‌های مناسب و کم‌عوارض برای رهایی بشر از این بیماری، در اولویت فعالیت تحقیقاتی محققان قرار دارد و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های در این زمینه حمایت می‌کند.

🔸«سنتز، شناسایی و فعالیت بیولوژیکی کمپلکس‌های فلزی سنتز شده با لیگاندهای جدید بر پایه تیوسمی کابازون‌های فلوئورسنت» عنوان رساله دکتری سیما فیضی‌پور است که با راهنمایی سید ابوالفضل حسینی یزدی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران، این طرح را انجام داده است.

🔹امروزه سرطان یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل پیش رو برای جوامع بشری است. متأسفانه این بیماری به‌صورت بسیار گسترده در سطح جهان و به خصوص در ایران در حال گسترش است. لذا کشف و تهیه داروهای ضدسرطان مناسب و گزینش‌پذیر برای انواع سرطان‌ها، از نیازهای اساسی بشر محسوب می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/486

@insf_pr
🔰ترمیم ضایعات نخاعی با سلول‌های بنیادی

🔻‌‌‌‌‌‌‌ در سال‌های اخیر، سلول‌های بنیادی توانسته‌اند کمک زیادی به پیشرفت در درمان بیماری‌های مختلف کنند و از این رو، بنیاد ملی علم ایران از طرح‌هایی که به این حوزه می‌پردازند، حمایت می‌کند.

🔸«انکپسوله نمودن سلول‌های بنیادی مزانشیمی ترابکولار حاوی miR-7 با استفاده از سیستم میکروفلوئیدی با هدف ترمیم ضایعه نخاعی مدل کانتیوژن در موش صحرایی» عنوان طرحی است که پروین محمدی در قالب رساله دکتری با راهنمایی صمد ندری و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/481

@insf_pr
🔰نتایج هشتمین فراخوان «صندوق علمی راه ابریشم» اعلام شد

🔻‌‌‌‌‌‌‌ نتایج هشتمین فراخوان «صندوق علمی راه ابریشم» که با همکاری بنیاد ملی علم ایران ( INSF ) و آکادمی علوم چین ( CAS ) ارزیابی شده بود، اعلام شد. پس از تبادل نتایج ارزیابی بین دو سازمان، تعداد چهار طرح مورد تصویب نهایی قرار گرفت.

🔸در این فراخوان از ۲۴ پیشنهادیه مشترک محققان ایرانی و چینی در دو زمینه مهندسی زیستی و فناوری‌های نانو پس از ارزیابی از سوی بنیاد و آکادمی، تعداد ۴ طرح پذیرفته شده است.

🔹این فراخوان پس از بررسی اولیه و تعیین داوران تخصصی به طور همزمان برای هر طرح داوری در دو کشور صورت گرفت است. سپس نتایج داوری‌های بنیاد در کمیته‌های موضوعی متشکل از اعضای کارگروه‌های تخصصی بنیاد و سایر اساتید مرتبط مورد ارزیابی قرار گرفت.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/501

@insf_pr
🔰تولید دانش فنی و نمونه‌ آزمایشگاهی سوئیچ‌های تمام‌نوری فوق سریع

🔻‌‌‌‌‌‌‌علم فیزیک همواره از علم‌های پیشرو و مهم بوده است و محققان بسیاری، تلاش خود را در جهت رفع چالش‌های موجود در این علم کرده‌اند.

🔸«سوئیچ تمام نوری بر مبنای سامانه جفت‌شده تشدیدی اتمی- پلاسمونیکی» عنوان طرحی است که ملیحه رنجبران در قالب پسادکتری با راهنمایی سیده مهری حمیدی سنگدهی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔹سوئیچ‌های تمام الکتریکی مانند ترانزیستورها، اساس ساختار مدارهای دیجیتال هستند. از آنجایی‌که در دنیای امروز، ارتباطات بلندبرد بر اساس فیبرهای نوری صورت می‌گیرد، فرایندهای تبدیل سیگنال نوری به الکتریکی و بالعکس به هنگام دریافت و ارسال اطلاعات ضروری است. با توجه به نیاز این صنعت به فرایندهای تبدیل بسیار سریع و پرشمار، نیاز به استفاده از ادوات تمام‌نوری به‌وجود آمده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/485

@insf_pr
🔰بررسی شبکه توزیع برق و بهبود عملکرد آن در دستور کار محققان

🔻‌‌‌‌‌‌‌مهندسان برق همواره به دنبال رفع چالش‌های موجود در این صنعت هستند و در این راه از حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران هم بهره می‌برند.

🔸«حذف بار گسترده در مواجهه با پدیده بازیابی تاخیری ولتاژ ناشی از خطا» عنوان طرحی است که مهدی قطبی ملکی در قالب رساله دکتری و با راهنمایی رضا محمدی به انجام رسانده و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.

🔹در شبکه‌ای که تعداد زیادی موتور القایی در مدار باشد، افت ولتاژ ناشی از یک خطای گذرا نمی‌تواند سریعاً از بین رود و موتورهای القایی با افزایش دریافت توان راکتیو، مانع از برگشت ولتاژ به مقدار قبل از خطا می‌شوند. این پدیده یعنی‌عدم بازگشت ولتاژ بعد از خطا به سبب وجود موتورهای القایی، بازیابی تأخیری ولتاژ ناشی از خطا نامیده می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/484

@insf_pr
🔰 سهم زنان در مدیریت سیاسی کشور

🔻‌‌‌‌‌‌‌سیاست و مدیریت سیاسی از جمله بنیان‌های مهم برای حاکمیت تلقی می‌شود که نیازمند بررسی و تحقیق برای از بین بردن نواقص و مشکلات است.

🔸«مطالعه کیفی الگوی تجربه زنان در مدیریت سیاسی» عنوان طرح پسادکتری سیده آمنه میرخوشخوی پهمدانی است که با راهنمایی سهیلا صادقی فسایی به انجام رسانده و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.

🔹 این پژوهش با رویکرد اهمیت و توجه به دیدگاه و نگرش زنانی که تجربه مدیریت سیاسی در ایران داشته‌اند و با استفاده از افکار، ذهنیت، ارزش و تجارب آن‌ها، سعی در بازنمایی الگوی مشخصی از مدیریت سیاسی در کشور ایران دارد که بتواند به عنوان مدل مفهومی، معیاری برای سنجش و مقایسه محدودیت‌ها و موانع مدیریت سیاسی زنان ایرانی در مقایسه با مردان و نیز در مقایسه با سایر کشورهای منطقه به ویژه کشورهای اسلامی و حوزه خاورمیانه فراهم کند.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/493

@insf_pr
🔰بررسی و طبقه‌بندی گیاهان کاربردی ناشناخته در ایران

🔻گیاهان جز جدانشدنی کره زمین و از جمله مواد مهم مغذی برای انسان به‌شمار می‌روند. به همین دلیل، تحقیقات گیاه‌شناسی به صورت گسترده در حال انجام است و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های با این موضوع و مضمون حمایت می‌کند.

🔸«فیلوژنی و فیلوجغرافی جنس Veronica زیرجنس Pentasepalae» عنوان طرحی است که مسلم دوست‌محمدی در قالب رساله دکتری با راهنمایی فیروزه بردبار و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔹جنس سیزاب در ایران بسیار ناشناخته است و کاربرد این جنس در زندگی روزمره مانند استفاده دارویی، زینتی و غیره تاکنون به شکل جدی دنبال نشده است. همچنین بسیاری از گونه‌های آن از نظر ریخت‌شناسی، ریزریخت‌شناسی، سیتولوژی و گرده‌شناسی مورد مطالعه قرار نگرفته بودند و روابط فیلوژنتیکی بین گونه‌ها نیز نامعلوم بود. در این تحقیق سعی شد تا با تمرکز بر گونه‌های ایرانی به مطالعه فیلوجغرافیایی و تعیین روابط فیلوژنتیک گونه‌ها، محدوده جغرافیایی گونه‌های اجدادی و مسیر مهاجرت آن‌ها پرداخته شود.

📎 جزئیات  👇

🌐https://insf.org/fa/news/497

@insf_pr
🔰تلاش برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی با بهبود باغداری

🔻حل مشکلات صنعت کشاورزی و باغداری یکی از اولویت‌های پژوهشی در بنیاد ملی علم ایران است و به همین منظور از طرح‌های تحقیقاتی در این حوزه حمایت‌های زیادی در این نهاد صورت می‌گیرد.

🔸«بررسی مورفولوژی و مولکولی اثر دانه گرده بر اندازه میوه بادام» عنوان طرحی است که مرجان جعفری با راهنمایی بهروز شیران به انجام رسانده و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.

🔹 در میان محصولات خشکباری، مغز بادام به‌دلیل اهمیت تغذیه‌ای بالا از جایگاه اقتصادی مهمی برخوردار است و از آن‌جایی که یکی از معیارهای بازار پسندی مغز بادام مربوط به اندازه آن است، به همین جهت اندازه بذر از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر عملکرد باغبانان است...

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/489

@insf_pr
🔰 حضور بنیاد ملی علم ایران در چهاردهمین نمایشگاه نانو

سالن خلیج فارس
طبقه همکف - غرفه 37

@insf_pr
🔰 روز شلوغ غرفه بنیاد ملی علم ایران با حضور پژوهشگران

🔻صبح شنبه سیزدهم آبان ماه ۱۴۰۲، چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو آغاز به کار کرد و غرفه بنیاد ملی علم ایران در اولین روز از برگزاری این نمایشگاه، با حضور رئیس بنیاد ملی علم ایران، میهمانان و بازدیدکنندگان متعددی داشت.

🔸در نخستین روز از نمایشگاه فناوری نانو، غرفه بنیاد ملی علم ایران، میزبان پژوهشگران، دانشجویان و صاحبان شرکت‌های فعال صنعتی و فناوری بود تا با فعالیت‌ها و حمایت‌های این نهاد، آشنا شوند.

🌐https://insf.org/fa/news/508

@insf_pr
📍بازدید دانشجویان و پژوهشگران از غرفه بنیاد ملی علم ایران در روز دوم نمایشگاه نانو

@insf_pr
🔰 پای درددل پژوهشگران برای تسهیل شرایط حمایتی در غرفه بنیاد ملی علم ایران

🔻یکشنبه ۱۴ آبان ماه، دومین روز از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو بود و غرفه بنیاد ملی علم ایران، در این روز علاوه بر میزبانی از حضور مسئولان، پذیرای دانشجویان و پژوهشگران زیادی نیز بود.

🔸در ساعات ابتدایی دومین روز از بازگشایی نمایشگاه، محمدحسین بهشتی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، مدرس و مدیرانی از کارخانه ایران خودرو، برخی از مدیر عاملان شرکت‌های دانش بنیان و صنعتی و نمایندگانی از مرکز فناوری و نوآوری دانشگاه شیراز از غرفه بنیاد ملی علم ایران بازدید کردند و از جزئیات نحوه برخورداری از حمایت‌های این نهاد و فراخوان‌ها مطلع شدند.

📎جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/510

@insf_pr
🔰 تنور داغ پرسش‌وپاسخ در غرفه بنیاد ملی علم ایران/ از فعالان صنعتی تا دانشگاهیان، مهمان امروز غرفه

🔹غرفه بنیاد ملی علم ایران در سومین روز برگزاری نمایشگاه فناوری نانو، آن هم در روزی که سفر پاییز به نیمه راه خود رسیده است، شلوغ‌ترین روز را نسبت به دو روز گذشته داشته است.

🔸حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه و دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در نمایشگاه نانو و بازدید از مجموعه غرفه‌های حاضر در این نمایشگاه، پای بازدیدکنندگان زیادی را به نمایشگاه بین‌المللی باز کرد...

📎جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/512

@insf_pr
🔰اولین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و آژانس توسعه نوآورانه وزارت علوم،آموزش عالی و نوآوری جمهوری ازبکستان اعلام شد

🔻اولین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران ( INSF ) و آژانس توسعه نوآورانه وزارت علوم،آموزش عالی و نوآوری جمهوری ازبکستان با هدف حمایت از ۱۰ طرح پژوهشی مشترک در چهار حوزه علمی منتشر شد. حداقل مدت زمان اجرای طرح پژوهشی در قالب این فراخوان یک سال، و حداکثر مدت زمان اجرا سه سال می‌باشد.

🔸پژوهشگران ایرانی پروپوزال‌های مشترک با همکاران ازبک خود را در سامانه مدیریت پژوهش بنیاد ملی علم ایران ثبت نمایند. ارسال پروپوزال نهایی پژوهشگران ایرانی تنها از طریق سامانه بنیاد میسر خواهد بود. همچنین علاوه بر تکمیل فرم آنلاین در سامانه، فرم ورد پروپوزال انگلیسی و فرم تفاهم نامه همکاری باید تکمیل شده، به امضای طرفین رسیده و در سامانه بارگزاری شود.

🔹حداکثر حمایت برای پژوهشگران ایرانی مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال برای مدت حداکثر سه سال در نظر گرفته شده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/506

@insf_pr
🔰بررسی مشکلات کشت گندم دیم در کشور

🔻تلاش برای حل مشکلات کشاورزی و محیط زیست در اولویت فعالیت محققان قرار دارد و بنیاد ملی علم ایران هم حمایت از این نوع طرح‌ها را در برنامه‌های خود گنجانده است.

🔸«رابطه تغییرات شار رطوبت و بارش مؤثر در مناطق عمده کشت گندم دیم ایران» یکی از همین طرح هاست که فائزه عباسی در قالب رساله دکتری و با راهنمایی حسین محمدی با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/492

@insf_pr
🔰فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان

🔻مؤسسه تحلیل کاربردی سیستم‌ها (یاسا) از اول ژوئن تا پایان آگوست هر ساله میزبان ۵۰ دانشجوی دکتری از کشورهای مختلف جهان است.در این برنامه دانشجویان دکتری برگزیده به اجرای پروژه علمی مرتبط با زمینه‌های تحقیقاتی یاسا می‌پردازند.

🔸دانشجویان مقطع دکتری که متقاضی شرکت در دوره تابستانی سال ۲۰۲۴ هستند، می‌توانند درخواست خود را برای بررسی علمی در مؤسسه یاسا با مراجعه به سایت یاسا و تکمیل فرم‌‌های مرتبط ارسال نمایند.

🔹همچنین جهت کسب حمایت بنیاد ملی علم ایران برای منتخبین ایرانی این فراخوان، متقاضیان بایستی فرم درخواست تکمیل شده خود در سایت یاسا را به‌همراه فایل اطلاعات تکمیلی بنیاد به آدرس ایمیل [email protected] ارسال نمایند.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/504

@insf_pr
2024/09/27 17:26:27
Back to Top
HTML Embed Code: