Telegram Web Link
#کافه_علم_و_فناوری

💠 هوش مصنوعی مولد و آینده کار در آمریکا

🖋️این خلاصه، نگاهی کلی به نکات اصلی گزارش مک‌کنزی درباره هوش مصنوعی مولد و آینده کار در آمریکا را ارائه می‌دهد. گزارش مک‌کنزی در جولای ۲۰۲۳ به بررسی تأثیر هوش مصنوعی مولد (Generative AI) بر بازار کار آمریکا و تغییرات آن تا سال ۲۰۲۳ پرداخته است


بازار کار آمریکا با تغییرات سریع مواجه است و نیاز به تطبیق با شرایط جدید دارد. هوش مصنوعی مولد می‌تواند بهره‌وری کار را افزایش دهد و به رشد اقتصادی کمک کند، اما نیازمند مدیریت صحیح انتقال شغلی و رفع مخاطرات مرتبط است.👇

📎 ادامه مطلب

🆔@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیت‌های بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه مردادماه به صفحه اول سایت اضافه شد.

براساس گزارش واحد روابط عمومی بنیاد، در مرداد ماه رکورد بازدید از صفحات بنیاد ملی علم ایران شکسته شد.

#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار مردادماه ۱۴۰۳
🔰 ویژه پژوهشگرانی که با بنیاد ملی علم ایران طرح پژوهشی دارند یا داشته‌اند؛ حمایت از چکیده‌‎های ترویجی برخاسته از طرح‌های پژوهشی، مورد حمایت بنیاد ملی علم به زبان ساده و جذاب

🔻 در راستای حمایت از ترویج علم و برقراری ارتباط میان علم و اقشار جامعه، بنیاد ملی علم ایران «حمایت از چکیده‌های ترویجی برخاسته از طرح‌های پژوهشی» را تعریف و اجرا می‌کند. این برنامه با هدف کاهش فاصله میان عامه مردم و پژوهشگران حوزه علم و فناوری و ایجاد ارتباط قابل فهم میان دانشگاهیان و عموم مردم در حوزه علم و فناوری اجرا خواهد شد.

🔸 تمامی پژوهشگرانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد در قالب‌ طرح پژوهشی از بنیاد ملی علم ایران حمایت دریافت کرده‌ و آن را با موفقیت به اتمام رسانده‌اند و کسانی که در حال حاضر طرح‌ جاری آن‌ها ۸۰ درصد پیشرفت داشته باشد، می‌توانند در این برنامه شرکت کنند.

🔹 از برگزیدگان با توجه به محتوای دریافتی و نظر گروه ترویج علم، تا ۲۵ درصد مبلغ طرح پژوهشی حمایت خواهد شد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/828

🆔@insf_pr
#رویداد

🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار می‌کند؛وبینار تنوع زیستی و آب

🔻 وبینار سوم با موضوع تنوع زیستی و آب با سخنرانی پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از مؤسسه IIASA روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.

🔸 بنیاد ملی علم ایران (INSF) در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته مؤسسه یاسا است.

🔹در این وبینار، دکتر پتر هاولیک (Petr Havlik)، مدیر برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی یاسا به معرفی یاسا و برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی خواهد پرداخت. سپس دکتر طاهر کهیل (Taher Kahil)، مدیر گروه امنیت آب یاسا، گروه تحقیقات آب یاسا را معرفی خواهد کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/824

🆔@insf_pr
🔰 توسعه دانش فنی ساخت کاتالیست‌ مورد استفاده در پتروشیمی

🔻 طرح پژوهشی «توسعه دانش فنی کاتالیست زئولیت HZSM۵ با ساختار‌های مختلف بدون استفاده از قالبگیر و با استفاده از مواد اولیه تجاری» توسط علی نخعی‌پور استاد دانشگاه فردوسی مشهد و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

🔸 بسیاری از فرآیند‌های پتروشیمی و پالایشی به کمک کاتالیزور‌ها انجام می‌شوند. استفاده از کاتالیزور‌ها باعث افزایش سرعت واکنش، افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی می‌گردد و از این طریق باعث کاهش هزینه‌های تولید فرآیند‌های شیمیایی می‌شود.

🔹زئولیت HZSM۵ یکی از کلیدی‌ترین کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند‌های پتروشیمی و پالایش است. اگر چه ساختار کاتالیست برای هرکدام از این فرآیند‌ها متفاوت است اما نقطه کلیدی امکان ساخت کاتالیست با نسبت‌های سیلیس به آلومینای متفاوت است که باعث تغییر اسیدیته کاتالیست مورد استفاده در این فرآیند‌ها می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/809

🆔@insf_pr
🔰 تولید سلول مهندسی‌شده برای افزایش اثرات ضد توموری در سرطان

🔻«ارزیابی اثر کاهش همزمان بیان گیرنده آدنوزین A۲aR و مولکول Tim۳ بر فعالیت سلول‌های Tواجد گیرنده‌های آنتی‌ژنی کایمریک در شرایط in vitro و in vivo» عنوان رساله دکتری طاهره سلطان تویه است که با راهنمایی جمشید حاجتی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸تاکنون اقدامات درمانی متعددی شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان سرطان‌ها به کار گرفته شده است. اما متأسفانه این روش‌های درمانی به دلیل بروز مشکلاتی چندان مؤثر نبوده است

🔹 استفاده از مهار‌کننده‌های دارویی و آنتی‌بادی‌های منوکلونال مهاری برای هدف قرار دادن این گیرنده‌های مهاری به دلیل مشکلاتی در رسیدن غلظت مناسب از آن‌ها به محیط تومور با محدودیت‌هایی مواجه است. این طرح سعی داشت تا با کاهش همزمان بیان دو گیرنده مهاری، کارایی سلول‌های CART ضد مزوتلین تولید شده در مراحل قبلی را افزایش دهد و موجب تولید سلول‌های CAR T ضد مزوتلین کاراتر شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/818

🆔@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری

💠 پتانسیل اقتصادی هوش مصنوعی مولد

🖋️ طبق گزارش اخیر مؤسسه مک‌کنزی، حدود ۷۵ درصد ارزشی که هوش مصنوعی مولد می‌تواند تولید کند در چهار حوزۀ عملیات مشتری، بازاریابی و فروش، مهندسی نرم‌افزار و تحقیق و توسعه قرار می‌گیرد. همچنین هوش مصنوعی مولد، اثر قابل‌توجهی بر تمام صنایع خواهد داشت. صنایع بانکداری، فناوری بالا (High Tech) و علوم زیستی بیشترین بهره‌مندی را از هوش مصنوعی مولد خواهند داشت.👇

📎 ادامه مطلب

@insf_pr
بنیاد ملی علم ایران (insf)
#رویداد 🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار می‌کند؛وبینار تنوع زیستی و آب 🔻 وبینار سوم با موضوع تنوع زیستی و آب با سخنرانی پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از مؤسسه IIASA روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳،…
#رویداد

📢 پژوهشگران گرامی فرصت شرکت در این‌ وبینار مجازی را از دست ندهید

وبینار تنوع زیستی و آب از سلسه وبینارهای توسعه نگرش تحلیل سیستمی فردا سه‌شنبه ۲۰ شهریور، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international/en برگزار می‌شود.
سخنرانان: پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از موسسه IIASA

🌐 https://insf.org/fa/news/824

🆔@insf_pr
#کارگاه

🔰 کارگاه مجازی معرفی و پرسش و پاسخ آزاد فراخوان «سلول درمانی و پزشکی بازساختی»

🔻 به منظور حمایت از انجام پژوهش‌­های عمیق متناسب با نیازهای کشور در حوزه سلول‌­درمانی و پزشکی بازساختی و شتاب­دهی به پژوهش‌،«بنیاد ملی علم ایران» با همکاری «ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی» از پژوهشگران این حوزه در قالب فراخوان‌ «سلول درمانی و پزشکی بازساختی» حمایت می‌نماید.

🔸 در جهت آشنایی پژوهشگران با فرخوان، معرفی و پرسش و پاسخ در روز یکشنبه مورخ ۲۵ شهریور ماه ساعت ۱۰ الی ۱۲ از طریق آدرس https://www.skyroom.online/ch/insf/pr برگزار خواهد شد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/843

🆔@insf_pr
#فراخوان

🔰 خبر ویژه برای فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری؛فراخوان «برنامه پسادکتری مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و مؤسسه بین‌المللی تحلیل سامانه‌های کاربردی (IIASA)» اعلام شد

🔻بنیاد ملی علم ایران (INSF) و مؤسسه بین‌المللی تحلیل سامانه‌های کاربردی (IIASA) در فراخوانی مشترک از پژوهشگران واجد شرایط برای انجام دوره پسادکتری در زمینه‌های محیط زیست، انرژی، بوم‌شناسی، منابع طبیعی، جمعیت‌شناسی و روش‌ تحقیق در حوزه تحلیل سیستم‌ها حمایت می‌کنند..

🔸 دراین فراخوان حداکثر از سه پژوهشگر پسادکتری که به طور مشترک مورد تأیید INSF و IIASA قرار گرفته باشند، حمایت خواهد شد.

🔹 نتایج فراخوان تا پایان آبان ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/846


🆔@insf_pr
السَّلَامُ عَلَى رَبِيعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَةِ الْأَيَّام
سلام بر بهار مردمان و خرمی روزگاران

🌸اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ🌸
🔰 بررسی ارتباط توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی در ایران

🔻 «ارتباط میان توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی در ایران پساانقلابی» عنوان رساله دکتری احسان عسگری است که با راهنمایی محمدرضا طالبان و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.

🔸 دو مؤلفه توسعه و عدالت از ارکان اصلی و اساسی هر جامعه برای نیل به پیشرفت، رونق و کارآمدی هستند که سران هر دولت یا حکومتی همواره دغدغه تحقق این مؤلفه‌ها را داشته‌اند.

🔹على‌رغم همه مشکلات اجتماعی - اقتصادی موجود در جامعه امروز ایران، آنچه امروزه اهمیت دارد، شناسایی و یافتن نوعی توسعه مناسب و خودی است؛ توسعه‌ای که از یکسو، هم پیامد‌های منفی الگوی تقلیدی را نداشته باشد و هم عملی و قابل اجرا باشد و از سوی دیگر، نه تنها با فرهنگ و تعالیم پذیرفته‌شده جامعه امروز ایران، یعنی فرهنگ و تعالیم دینی اسلام در تضاد و تعارض نباشد، بلکه بر آن منطبق و هماهنگ باشد و بتواند در آن هضم شود

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/808

🆔@insf_pr
2024/10/01 18:31:30
Back to Top
HTML Embed Code: