Telegram Web Link
🔰 حل مشکلات باروری با کمک نانوذرات

🔻«بهبود انجماد تخمک با استفاده از میدان و نانوذرات» عنوان طرحی است که فاطمه بنی‌اسدی در قالب پسادکتری با راهنمایی عبدالحسین شاهوردی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸در سال‌های اخیر، شیوع و گسترش عوامل خطرساز و اثرات آن بر میزان باروری، دانشمندان را به تلاش برای حفظ باروری در هر دو جنس نر و ماده سوق داده و مطالعات زیادی برای حفظ بافت تخمدان، سلول‌های جنسی نر و ماده یعنی اسپرم و تخمک و نیز جنین حیوانی و انسانی به روش‌های انجماد آهسته و شیشه‌ای صورت‌گرفته است.

🔹برای مقابله با مشکلات موجود در روش‌های انجماد، اولین پیشنهاد، استفاده از میدان‌های مغناطیسی یا الکتریکی است. در قدم بعد، باید از نانوذرات اکسید آهن استفاده کرد .

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/625

@insf_pr
#فراخوان

🔰 اعلام فراخوان مرحله دوم «برنامه حمایت از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی مأموریت‌‌گرا»

🔻بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی که به صورت مأموریت‌‌گرا و در راستای حل مسائل استانی و ملی گام بر‌‌می‌دارند، به‌طور ویژه حمایت نماید. در این راستا فراخوان دوم برنامه «حمایت از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی مأموریت‌‌گرا» به شرح ذیل اعلام می شود.

🔸در این برنامه تفاهم‌‌نامه‌ای بین رئیس دانشگاه‌ / مؤسسه پژوهشی و رئیس بنیاد ملی علم ایران حداکثر در ۵ حوزه پژوهشی اعلام شده در بند حوزه‌های اولویت‌دار، امضا خواهد شد. حمایت‌ها شامل کرسی پژوهشی، طرح‌ پژوهشی، طرح‌ پسادکتری، رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی ارشد بوده و میزان حمایت نسبت به طرح‌های عادی بنیاد ملی علم تا ۵۰ درصد بیشتر خواهد بود.

🔹حوزه‌های اولویت‌دار شامل آب، اقتصاد، انرژی، محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی، مهاجرت نخبگان و موضوعات پیشنهادی دانشگاه‌‌ها و مؤسسات پژوهشی در راستای حل مسائل استانی و منطقه‌ای بوده و مهلت این فراخوان از تاریخ ۰۶/‏۰۳/‏۱۴۰۳ تا ۰۶/‏۰۴/‏۱۴۰۳ است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/728

@insf_pr
🔰 بررسی زنان از نگاه زنان

🔻«زنان از نگاه زنان؛ مطالعه مسائل و دغدغه‌های زنان در ۵۰ سال ادبیات داستانی ایران از ۱۳۴۸ تا ۱۳۹۸، با تکیه بر رمان‌های شش نویسنده زن ایرانی» عنوان طرح پسادکتری سمیه شرونی است که با راهنمایی محمد پارسا سب در حال اجراست و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت می‌کند.

🔸ادبیات داستانی که بخش مهم و قابل توجهی از ادبیات را به خود اختصاص داده است، بستر مناسبی را برای نشان دادن نگرش‌های نویسندگان نسبت به محیط و اجتماع فراهم می‌کند.

🔹ادبیات داستانی زنان نیز که زیر مجموعه ادبیات داستانی است در دهه‌های اخیر رشد و پیشرفت فراوانی داشته است؛ به گونه‌ای که امروزه زنان رمان‌نویس تازه کار بسیاری در این عرصه به فعالیت مشغولند و تعدادی از آن‌ها هنوز آن‌گونه که باید شناخته شده نیستند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/659

@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیت‌های بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه (اردیبهشت ۱۴۰۳) به صفحه اول سایت اضافه شد.
#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
🔰 رونق گردشگری با غذاهای محلی و سنتی ایرانی

🔻«تدوین الگوی توسعه گردشگری مبتنی بر ارزش مصرف غذای محلی با رویکرد پایدارسازی جوامع محلی (مورد مطالعه: استان گیلان)» عنوان طرح پسادکتری فرهاد جوان است که با راهنمایی محمود جمعه‌پور درحال انجام است و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت می‌کند.

🔸گردشگری یکی از بزرگترین صنایع در جهان به‌شمار می‌آید و در دهه‌های اخیر به دلیل افزایش شدید انواع روش‌های گذران اوقات فراغت و افزایش سهولت سفر برای بسیاری از افراد، رونق گرفته است.

🔹گردشگری غذا به عنوان یک جاذبه مهم گردشگری می‌تواند تأثیر اقتصادی چشمگیری بر جامعه میزبان داشته باشد؛ چرا که مصرف غذا یک‌سوم یا حتی کسر بیشتری از کل هزینه‌های گردشگر را به خود اختصاص می‌دهد. ازاین‌رو، می‌توان به این مسئله به‌عنوان بخش درآمدزای گردشگری، توجه ویژه داشت.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/638

@insf_pr
🎤 سلام و عرض احترام خدمت فرهیختگان گرامی، زیرساخت بنیاد ملی علم ایران در آینه رسانه ذیل کافه علم و فناوری در سایت آماده شد.
از این پس پادکست و کلیپ پژوهشگرانی که در بنیاد ملی علم طرح داشته اند در این صفحه قرار می گیرند تا هم خلاصه ای از پژوهش از زبان پژوهشگر را به مخاطبان ارایه دهیم و هم ثمره زحمات پژوهشگران در خاطره بنیاد علم باقی بماند.

☕️ به کافه سر بزنید
🌐 https://insf.org/fa/content/12/کافه-علم-و-فناوری

@insf_pr
🔰 اعلام فراخوان «شتاب‌دهی به پژوهش‌های انقلاب زیستی در حوزه ژن‌درمانی»

🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری «ستاد توسعه زیست‌فناوری» و «ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی» به منظور شتاب‌دهی به پژوهش‌های حوزه ژن‌درمانی از پژوهشگران این حوزه در قالب فراخوان‌های انقلاب زیستی حمایت می‌نماید.

🔸در این فراخوان از پژوهشگران فعال در حوزه ژن‌درمانی در سه سطح پژوهش‌های توسعه‌ای، طرح‌های پسادکتری و رساله‌های دکتری حمایت خواهد شد. هر عضو هیئت علمی با رعایت ضوابط حمایتی بنیاد ملی علم می‌تواند یک طرح در هر کدام از سطوح ارسال نماید.

🔹در مورد پژوهش‌های توسعه‌ای و طرح‌های پسادکتری محققان می‌توانند پیشنهاده‌های خود را در بازه زمانی 9 خرداد تا 24 تیر در سامانه کایپر بارگذاری نمایند.دانشجویان دکتری می‌توانند پیشنهاده‌های رساله دکتری مصوب خود را از تاریخ 9 خرداد تا 9 آبان در سامانه کایپر بارگذاری کنند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/739

@insf_pr
🔰 نقش‌آفرینان برجسته پژوهش کشور و سرآمدان علمی نامزد دریافت جایزه امام رضا (ع)

🔻با هدف شناسایی، الگوسازی و تقدیر از نقش‌آفرینان برجسته در علم و پژوهش و ارتقای ظرفیت زیست‌بوم علمی کشور در راستای تحقق مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران در جهان، جایزه امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

🔸تمامی آثار راه یافته به این جایزه توسط دانشمندان برجسته و نهادهای علمی از قبیل دانشگاه‌ها بنیادها، مراکز تحقیقاتی انجمن ها، قطب‌های علمی و فناوری فرهنگستان‌های علوم پارک‌های علم و فناوری و نهادهای مشابه معرفی می‌شوند.

🔹برگزیدگان این جایزه در دو بخش معرفی می‌شوند. بخش اول، مربوط به سرآمدان علمی است و به ۵۰ نفر از افرادی که آثار آن‌ها در حوزه‌های موضوعی بیشترین تأثیر را در مرجعیت علمی کشور داشته است، تعلق می‌گیرد. در بخش دوم به ۳ نفر از مؤثرترین افراد در هر یک از حوزه‌های موضوعی نشان جایزه امام رضا (ع) اهدا می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/730

@insf_pr
🔰فراخوان «حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از مطالعات مرتبط با محرومیت‌زدایی در برنامه ملی آبادیران»

🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، تحت برنامه ملی «آبادیران» از طرح‌های مرتبط با محرومیت‌زدایی، حمایت نماید.

🔸این فراخوان از طرح‌های پژوهشی، طرح‌های پسادکتری و رساله‌های دکتری حمایت می‌کند و از تاریخ ۱۶ خرداد تا پایان سال ۱۴۰۳ باز می‌باشد.

🔹 سقف حمایت‌ها در این فراخوان ۱/۵ برابر طرح‌های عادی بنیاد ملی علم ایران است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/743

@insf_pr
امام جواد (ع):بدان كه تو از چشم خدا پنهان نیستى. پس، بنگر كه چگونه‌اى.

تحف العقول: ۴۵۵
🔰 سرطان ریه زیر ذره‌بین محققان

🔻«بررسی اثر ناک‌دان RNA غیرکدکننده SOX۲OT با استفاده از siRNA بر روی رشد سلولی، مهاجرت و آپوپتوز در سرطان ریه از منظر تغییر در بیان miRNA‌های اسپونج شونده به آن» عنوان طرح پژوهشی جمشید راهب عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸 این تحقیق، علاوه بر اینکه در اصل یک مطالعه بنیادی است اما نتایج آن می‌تواند در صورت تأیید مکانیسم در سرطان ریه با انجام مطالعه‌های تکمیلی در جهت تشخیص یا درمان این بیماری مورد استفاده قرار بگیرد. هدف اصلی این پژوهش شناسایی دقیق‌تر مکانیسم مولکولی در سرطان ریه است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/661

@insf_pr
🔰 آوازهای بازار گیلان چه پیامی دارند؟

🔻«مطالعه موسیقایی و مردم‌شناختی آوازهای بازار در استان گیلان» عنوان طرح پژوهشی نرگس ذاکر جعفری عضو هیئت‌علمی دانشگاه گیلان است که بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.

🔸بازار بزرگ شهر رشت با وجود مشاغل زیاد، یکی از زمینه‌هایی است که زبان مخصوص خود را در سطح کاربردی دارد. در بازارهایی با این ویژگی‌ها، ایجاز در گفتار، بلاغت‌های زبانی، موسیقایی‌بودن فراخوان‌های فروشندگان به یک سنت فرهنگی خاص تبدیل شده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/637

@insf_pr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 توانمندی نخبگان در خدمت آبادانی ایران/ «آبادیران» روایت می‌کند

🔻رویداد ملی «آبادیران» در ایستگاه دوم در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان که به عرضه‌ محصولات خود می‌پردازند، رویکرد تقاضا‌محوری را نیز در دستور کار خود دارد؛ از این‌رو، نمایشگاه برنامه ملی آبادیران در دوره دوم ناظر به رفع نیازهای فناورانه کشور و مسئله‌محوری است.

🔸وعده دیدار ما با شما مصلای امام خمینی، ۲۲ تا ۲۵ خرداد


@insf_pr
🔰 اعلام «فراخوان انجام مطالعه با رویکرد آینده‌پژوهی و آینده‌نگاری در دو حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم»

🔻یکی از اهداف بنیاد ملی علم ایران، ظرفیت‌سازی برای پیشبرد مرزهای دانش در بالاترین سطح جهانی برای دستیابی به مرجعیت علمی است. از آنجا کهش آگاهی از روندهای آینده علم و فناوری، از الزامات حرکت در مرزهای دانش است، بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد با هدف جهت‌دهی به پژوهش‌های آینده، طرح‌های تحقیقاتی متمرکز بر بررسی روندهای آینده علم و فناوری در جهان و ایران را در قالب فراخوان، مورد حمایت قرار ‌دهد.

🔸قالب حمایتی این فراخوان، طرح پژوهشی خواهد بود و اعضای هیئت‌علمی رشته‌های آینده‌پژوهی، سیاستگذاری علم و فناوری، مدیریت فناوری، علم اطلاعات و دانش‌شناسی، علم‌سنجی، فناوری اطلاعات (داده‌کاوی) و رشته‌های مرتبط، در اولویت می‌باشند.

🔹 مهلت ارسال پیشنهاده پژوهشی برای فراخوان انجام مطالعه با رویکرد آینده‌پژوهی و آینده‌نگاری در دو حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم از ۲۱ خرداد الی ۲۱ تیر ۱۴۰۳ خواهد بود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/744

@insf_pr
2024/06/28 14:43:20
Back to Top
HTML Embed Code: