Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تغییر مرزهای سیاسی خاورمیانه از زمان معاهده سایس پیکو تا کنون و تولد دولتهای جدید در این منطقه

@Hilbijer
🔶انفال
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/132

عملیاتی در سال 1988 تا 1989 که در جریان آن نیروهای رژیم بعث عراق که به طور مستقیم از صدام حسین تکریتی فرمان می‌گرفتند،
بنا بر آماردر طی عملیات هفت‌ماهه انفال از فوریه تا سپتامبر 1988که تنها در استان‌های کرکوک، دیاله، نینوا و صلاح الدین اجرا شد، بیش از 4200 روستا نابود و بیش از 182000 نفر مردم بی دفاع کُرد از سوی ارتش و مأموران جوخه های مرگ،به قتل رسیدند که از لحاظ گستردگی و حجم کشتار و درنده‌خویی، نزد بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان یکی از فجیع‌ترین جنایات علیه بشریت به ثبت رسیده است و توسط رژیم بعث و با فرماندهی مستقیم صدام صورت گرفت .
شهرهای حلبچه، طویلا، بخش خورمال، سید صادق، پنجوین، قلعه دیزه، سنگ سر، جوارتا، قلاچولان و ماوه‌ت به تمامی ویران و از سکنه خالی گردیدند.

استفاده از اسلحه شیمیایی و کشتار حلبچه در جریان عملیات انفال روی داد.
شایان ذکر است گروهک تروریستی مجاهدین خلق(منافقین) نیز با اسم عملیاتی "مروارید" در این نسل کشی ، صدام را برای نابودی ملت کُرد در عراق یاری دادند.

پس از حمله ایالات متحده آمریکا به عراق و دستگیری صدام حسین و برخی از همدستانش، به جرم جنایات ضد بشری و انفال کُردها در دادگاه ویژهٔ جرائم سران عراق مورد محاکمه قرار گرفتند.

@Hilbijer
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارشی از مرزهای عراق و ترکیه در سال ۱۹۹۱ و مردمی که از جنایت صدام و رژیم بعث عراق آواره شده‌اند!

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارش تلوزیون ان آر تی از نخستین انفال کُردهای عراق یعنی انفال بارزانیها

۱۸۲ هزار نفر در جریان عملیات انفال کشته شدند که ۸ هزار نفر در مرحله اول، از بارزانیها بودند

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تصاویری تلخ از عملیات انفال که در آن ۱۸۲ هزار نفر از ذکور بالای شش سال کُرد به کام مرگ فرستاده شدند!

@Hilbijer
🔶بمباران شیمیایی حلبچه
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/133

در ۲۵ اسفند ۱۳۶۶ توسط بمباران شیمیایی علیه شهروندان شهر حلبچه به اتهام همکاری با نیروهای ایرانی توسط حکومت بعث عراق صورت گرفت.

این بمباران بخشی از عملیات گسترده‌ای به‌نام عملیات انفال بود که بر ضد ساکنان مناطق کردنشین عراق انجام گرفت. در پی عملیات والفجر ۱۰ توسط ایران و تصرف بخش‌هایی از کردستان عراق در اواخر سال ۱۳۶۶ که منجر به استقبال مردم این مناطق از نیروهای ایرانی شد، صدام حسین به پسرعمویش علی حسن المجیدمعروف به علی شیمیایی، دستور بمباران شیمیایی این مناطق را داد. در پی این حمله حدود پنج هزار تن از مردم حلبچه که غیرنظامی بودند کشته شدند.

حملهٔ شیمیایی به حلبچه که به کشتار حلبچه یا جمعهٔ خونین نیز شناخته می‌شود، یک نسل‌کشی مردم کرد بود که در ۱۶ مارس ۱۹۸۸ به وسیلهٔ بمباران شیمایی توسط نیروهای دولتی عراقی در شهر حلبچهٔ کردستان عراق در طی روزهای پایانی جنگ ایران و عراق روی داد.

🔻شرح حمله

پیش از حملات شیمیایی، شهر به‌مدت دو روز با بمب‌های متعارف بمباران شد. ظاهراً علی حسن المجید می‌خواسته شیشه ساختمان‌های شهر را بشکند، تا امکان مقاومت در مقابل گازهای سمی به حداقل برسد.

نیروی هوایی عراق از انواع مواد شیمیایی علیه حلبچه استفاده کرد: گازهای اعصاب مانند وی ایکس،  سارین و تابون، و گاز خردل، که از زمان جنگ جهانی اول از آن استفاده شده است.

🔻تلفات جانی

این حمله نزدیک به ۳۲۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر را کشت و نزدیک به ۷۰۰۰ هزار تا ۱۰۰۰۰ هزار نفر را زخمی کرد که اکثراً از غیرنظامیان بودند؛ صدها تن دیگر بر اثر عواقب، بیماری‌ها و نقص جسم در هنگام تولد در سال‌ها پس از حمله کشته شدند. حادثه‌ای که به صورت رسمی به عنوان نسل‌کشی مردم کرد عراق شناخته شد و هنوز به عنوان بزرگترین حملهٔ شیمیایی مستقیم به یک منطقهٔ شهرنشین در تاریخ باقی‌مانده‌است.

@Hilbijer
🔶 هواپیمایی که صدام برای بمباران شیمیایی حلبچه از آن استفاده کرد!

سوخو سو-۲۲ام ساخت شوروی

صدام قسمت اعظم تجهیزات جنگی را از شوروی تهیه میکرد.

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥فيلمي از بمباران حلبچه و نسل كشي انجام گرفته توسط رژیم صدام

🔞تذكر: فيلم حاوي صحنه هاي دلخراش است.

@Hilbijer
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بازخوانی فاجعه تلخ حلبچه از زبان دریادار شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ایران

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بیانات آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب (رئیس جمهور وقت) درباره بمباران شیمیایی حلبچه در جمع نمازگزاران

مردم حلبچه همپیمانان ما هستند

@Hilbijer
🔶 مدیون حلبچه هستیم
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/114

شهر حلبچه در استان سلیمانیه عراق در آخرین روز اسفند ماه ۱۳۶۶ و درست در هنگام انجام عملیات والفجر ۱۰ و ورود نیروهای ایران توسط ارتش عراق، با دستور صدام و فرماندهی عملیات علی حسن المجید مشهور به علی شیمیایی مورد حمله شیمیایی قرار گرفت. ۵۰۰۰ نفر مرد و زن و کودک و پیر و جوان به وسیله گازهای اعصاب نظیر وی ایکس، تابون، سارین و گاز خردل کشته شدند. عده زیادی آواره شدند و عده‌ای نیز تا کنون از آثار این بمباران رنج میبرند.

این متن پاسخی است به کسانی که فکر میکنند صدام تنها به دلیل سرکوب کُردها این حمله را انجام داده و این جنایت او ربطی به ورود نیروهای ایرانی به حلبچه که با استقبال مردم این شهر روبرو شد، ندارد.
متن مستند است و سعی شده است از منابع داخلی استفاده گردد:

🔻بخشی از گفتگوی عنان شربل با نزار الخزرجی منتشر شده در کیهان/ ۲۸ مهر ۹۶ تحت عنوان "چرا صدام در حلبچه از سلاح شیمیایی استفاده کرد"

بعد از اینکه حمله (والفجر ۱۰) صورت گرفت خبرش را شنیدیم. فرمانده سپاه اول، سپهبد کامل ساجد مشغول فرماندهی نبردی در آن بخش بود و مقداری نیرو هم در حلبچه داشت. 
یک دسته نیروی حزبی بودند (از بخش‌های سیاسی نظامی و غیر نظامی) که مستقیما با علی حسن المجید (که مسئول حزب [در آن منطقه] و مقرش در کرکوک بود) تماس داشتند. آنها به او خبر داده بودند که حلبچه سقوط کرده و او هم با صدام تماس گرفته و پیشنهاد انجام «حمله ویژه» (حمله شیمیایی) را داده بود و صدام هم به نیروی هوایی دستور داده بود که حمله کند. فکر می‌کنم این جریان در روز 16 مارس 1988 [26 اسفند 1366] بود. یادم هست که سپهبد کامل ساجد با من تماس گرفته بود و هیچ چیز از حمله نمی‌دانست. صدام او را در سال 1998 اعدام کرد.
برای مطالعه بیشتر میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
http://yon.ir/Pn86h

🔻بخشی از مقاله‌ای تحت عنوان "بمباران حلبچه پاسخی به شکست والفجر ۱۰" منتشر شده در باشگاه خبرنگاران جوان به تاریخ ۶ مهر ۱۳۹۲
"همزمان با عمليات موفقيت‌آميز والفجر ۱۰ در ۲۳ اسفند سال ۶۶ و تصرف برخي از مناطق شمال شرق عراق از جمله شهر حلبچه و بسياري از روستاهاي كردنشين عراق توسط رزمندگان اسلام كه با استقبال اكراد آن منطقه كه سالها در برابر حكومت ديكتاتوري صدام مبارزه مي‌كردند، همراه بود صدام را بر آن داشت كه در اقدامي خصمانه و تلافي‌جويانه در برابر اكراد منطقه، فجيع‌ترين و بيرحمانه‌ترين گزينه يعني بمباران شيميايي را انتخاب كند." برای مطالعه کامل این مقاله میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
http://yon.ir/9tQ0q

بخشی از گزارشی دیگر از سایت تبیان تحت عنوان "بمباران شیمیایی حلبچه" را در زیر میخوانید:
"جنایتی كه در حلبچه اتفاق افتاد، توسط 50 فروند جنگنده ی عراقی صورت گرفت. محموله ی هر یك از این جنگنده ها چهار بمب شیمیایی بود. این حمله به دستور صدام صورت گرفت. بمباران حلبچه به دلیل ناامیدی و یأسی بود كه در صدام به وجود آمده بود، زیرا در تاریخ های 10 و 11 مارس 1988 ایرانی ها منطقه ی دربندیخان و حلبچه و مناطق اطراف آن را مورد تهاجم قرار داده و موفقیت هایی كسب كرده بودند. در این حملات گروه های كرد آن ها را همراهی می كردند"
برای مطالعه کامل این گزارش میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
http://yon.ir/K13Wv

در لینک زیر میتوانید مصاحبه گزارشگر صدا و سیما با دریادار شمخانی را در مورد حمله شیمیایی حلبچه ببینید. (طالبی گزارشگر صدا و سیما در هنگام حمله شیمیایی حلبچه بود)
https://www.tg-me.com/hilbijer/14993

پنج هزار نفر کشته و بین ۷ تا ۱۰ هزار نفر زخمی که در حلبچه قربانی شدند، میبایست از مزایای خانواده‌های شهید و جانبازان استفاده کنند چون آنها در عملیات ولفجر ۱۰ شهید و جانباز شدند.
آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در ۲۸ اسفند ماه ۱۳۶۶ در خطبه‌های نماز جمعه، مردم حلبچه را همپیمان ایران خواند.

در پست قبل میتوانید سخنان رهبر انقلاب را در مورد بمباران شیمیایی حلبچه ببینید.


@Hilbijer
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔥مێژووی جێژنی نەورۆز
👤 مامۆستا سۆران حەمەڕەش
🔉 دەنگ - قەبارەی کەم

تاریخ جشن نوروز

تاریخ نویس سوران حمه رش

@Hilbijer
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎼 Newroz

🎙Sîlbûs û Tarî

آهنگ زیبای نوروز با صدای
سیلبوس و تاری

@Hilbijer
🔶 نوروز کُردانه/ بخش اول
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/135

🖊 ارشاک رئوف گنبدی

🔥۲۱ مارس (اولین روز نوروز) ۱۹۸۲/ زندان دیاربکر

جوانی ۲۴ ساله، پس از تحمل شکنجه‌های سخت ژنرال اسعد اوکتای یلدرم، و در راستای ثبت مقاومتی تاریخی، در اعتراض به شرایط غیر انسانی که بر او، هم بندیهایش و مردمش از سوی حکومت نژادپرست ترکیه، اعمال میشد؛ به زندگیش پایان داد.
او ۲۱ مارس را برای اینکار انتخاب نمود؛ یعنی نوروز. ۳ کبریتی را که از قبل مخفی نموده بود، آتش زد تا آتش نوروز روشن بماند در کشوری که سیاهی نژادپرستی بر آن سایه افکنده بود؛ و شمع وجودش با تمام شدن کبیرتها، برای همیشه خاموش شد.
کسی چه میداند چه در سر داشت آنهنگام؟ شاید کبریت اول را به یاد ۲۰ مارس ۱۹۳۷ و شروع قتل‌عام درسیم روشن نمود؛ کبریت دوم را که روشن میکرد شاید از بوی سیب تازه مست شد و نفهمید که چند سال بعد با شکوفه دادن اولین گل‌های نوروزی، هزاران نفر از مردمش در حلبچه، چنان مست خواهند شد که برای همیشه چشم فرومیبندند. کبریت سوم را که روشن کرد، دخترکی در شعله دیده که در میدان دیاربکر آتش گرفته است.
با تک تک این کبریتها لحظاتی به درازای یک عمر زندگی کرد و سوخت و شاید شعله آتش که جانش را گرفت، شهری سوخته را دید و فریادهای کودکانی به گوشش خورد که دست و پا و چشمشان را از دست داده بودند!

نوروز، برای کُردها یعنی آتش، یعنی خون و مقاومت. نوروز برای کُردها یعنی کاوه در برابر ضحاک و تاریخی سرشته شده از بدن‌های بیجان و درفشی که همیشه با نسیم شمالی تکان میخورد. گاهی آن درفش بدن بیجانشان بوده بر دار! چون سیدرضا و آتش جسم سوزانشان بوده چون زکیه!

🔥۲۰ مارس ۱۹۳۷ یک روز مانده به نوروز/درسیم
ارتش ترکیه به رهبری مصطفی کمال آتاترک شروع به کشتار درسیم، جایی که سید رضا و یارانش در برابر ظلم دستگاه حاکم قد علم کرده بودند؛ نمود.
سید رضا و یارانش به همراه ۷۰ هزار نفر قتل عام شدند. اولین باری بود که در کشتار مردم کُرد از گازهای شیمیایی استفاده میشد.
در فایل صوتی که پس از سالها از افسر پلیس وقت ترکیه به نام احسان صبری چاقلایانگیل منتشر شده، او میگوید:" در غارها پنهان شده بودند ولی ارتش با پرتاب نوعی گاز در داخل غارها آن‌ها را مانند موش سم پاشی کرد. از بچه‌های ۷ ساله تا ۷۰ ساله‌ها در درسیم سر بریده شدند."
سید رضا و فرزندانش اعدام شدند و بدن بی جانشان در میانه زمین و آسمان چون درفش کاویانی به اهتزاز درآمد.

🔥۲۱ مارس ۱۹۹۰، نوروز/ دیاربکر
همه چیز آماده بود برای روشن کردن آتش نوروز، اما در ساعتهای آخر ریختند داخل دانشگاه، برخی را گرفتند و برخی را کتک زدند و همه چیز به هم ریخت! دنیای زکیه خراب شد!
به میدان شهر رفت، در میان ماموران جنایتکار ترکیه ایستاد و فریاد زد : "شما نمیتوانید آتش نوروز را از ملتم بگیرید! من این آتش را روشن نگه خواهم داشت! اگر میتوانید، آن را در وجودم خاموش کنید!" بنزینی را که با خود برده بود، روی بدنش ریخت و...
زکیه دخترک دانشجوی کُرد دانشگاه دجله دیاربکر، سوخت و شد هیزمی برای روشن ماندن آتش نوروز در کشوری که در آن باید ترک میشد؛ اما سوختن در لباس کُردی را به ترک شدن ترجیح داد.

@Hilbijer
🔶نوروز کُردانه/بخش دوم
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/136

🖊 ارشاک رئوف گنبدی

🔥۱۶ مارس ۱۹۸۸ و چند روز مانده به نوروز/حلبچه

کسی چه میداند در آخرین لحظات چه در سر داشت مام عُمر، وقتی به همراه فرزندش دنبال جایی میگشت برای نفس کشیدن، تا آخرین ذرات اکسیژن را به عنوان نوروزانه به او بدهد!

شاید به انفال فکر میکرد! شاید به درسیم! شاید به دره زیلان و شاید تمام آرزوهایش چون بدن بی جان لیلا قاسم در نسیم خیالش بر دار تاریخش حلق‌آویز بود! هر چه که بود؛ تاریخش مانند بدن مثله شده بارین جلوی چشمانش بود.

نوروزی دیگر در راه بود و شکوفه‌های نوروزی غنچه کرده بودند؛ اما اینبار نمیدانست چرا بوی سیب تازه میدهند.

مام عمر، کودکش را چون درفش کاویانی در آغوش کشیده بود و بدون آنکه شعله‌ای گرفته باشد؛ مانند اخگری از درون میسوخت.

🔥۱۸ مارس ۲۰۱۸ و چند روز مانده به نوروز/ عفرین

پیکر کاوه در میدان شهر به گلوله بسته شد و هر گلوله‌ای که بر پیکرش میخورد؛ دردی بود از آلام این مردم که بر جان کاوه، این نگاهبان همیشگی قوم آریا فرود می‌آمد. اولین فشنگ بر قلبش خورد و دومی و سومی بر چشمانش، چهارمی بر دستانش و پنجمی و ششمی و هفتمی پاهایش را نشانه گرفت. ضحاک برای انتقام آمده بود و ۵۸ روز تمام از مغز جوانان و کودکان برای مارهایی که بر دوشش بودند؛ مهمانی گرفته بود.
کودکی سوار بر تریلی تراکتور از شهر خارج شد و درفش کاویانی را با خود برد تا کاوه شود و بار دیگر برگردد.

نوروز جشن باستانی همه اقوام آریایی است. اما کُردها آن را با جان و دل، حتی شده با آتشی بر جانشان، زنده نگه داشته‌اند. در نوروز کشته شده‌اند، تبعید شده‌اند و بدن بی جانشان بر دار با باد شمالی تکان خورده، اما قدمی به عقب ننشسته اند و امروز بزرگترین جشن نوروز تمام دنیا در شهری که هنوز سایه شوم فاشیسم بر آن سایه افکنده را کُردانه، با عظمت و با شکوه، آنگونه که شایسته‌شان است، برگزار میکنند.

هنوز بر کوههای کردستان آتش نوروز روشن است و در هر کوهی کاوه آهنگر، کوره‌ای برپا کرده و شمشیرهایی از جنس پولاد میسازد تا خواب را بر ضحاک حرام کند.

@Hilbijer
🔶امروز ۱۴ آوریل، سالروز شروع انفال، برگ خونینی از تاریخ کُردها است.
https://www.tg-me.com/hilbijerpics/132

عملیاتی در سال 1988 تا 1989 که در جریان آن نیروهای رژیم بعث عراق که به طور مستقیم از صدام حسین تکریتی فرمان می‌گرفتند، بنا بر آماردر طی عملیات هفت‌ماهه انفال از فوریه تا سپتامبر 1988که تنها در استان‌های کرکوک، دیاله، نینوا و صلاح الدین اجرا شد، بیش از 4200 روستا نابود و بیش از 182000 نفر مردم بی دفاع کُرد از سوی ارتش و مأموران جوخه های مرگ،به قتل رسیدند که از لحاظ گستردگی و حجم کشتار و درنده‌خویی، نزد بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان یکی از فجیع‌ترین جنایات علیه بشریت به ثبت رسیده است و توسط رژیم بعث و با فرماندهی مستقیم صدام صورت گرفت .
شهرهای حلبچه، طویلا، بخش خورمال، سید صادق، پنجوین، قلعه دیزه، سنگ سر، جوارتا، قلاچولان و ماوه‌ت به تمامی ویران و از سکنه خالی گردیدند.

استفاده از اسلحه شیمیایی و کشتار حلبچه در جریان عملیات انفال روی داد.
شایان ذکر است گروهک تروریستی مجاهدین خلق(منافقین) نیز با اسم عملیاتی "مروارید" در این نسل کشی ، صدام را برای کُردها در عراق یاری دادند.

پس از حمله ایالات متحده آمریکا به عراق و دستگیری صدام حسین و برخی از همدستانش، به جرم جنایات ضد بشری و انفال کُردها در دادگاه ویژهٔ جرائم سران عراق مورد محاکمه قرار گرفتند و صدام حسین و علی شیمیایی اعدام شدند.

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تصاویری تلخ از عملیات انفال که در آن بیش از ۱۸۲ هزار نفر توسط حکومت بعث عراق به کام مرگ فرستاده شدند!

انفال برگ خونینی در تاریخ کُردهاست که با خونین صدها هزار نفر، رنگین شده و هیچ‌گاه پاک نخواهد شد

@Hilbijer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزارش تلوزیون ان آر تی از نخستین انفال کُردهای عراق یعنی انفال بارزانیها

۱۸۲ هزار نفر در جریان عملیات انفال کشته شدند که ۸ هزار نفر در مرحله اول، از بارزانیها بودند

@Hilbijer
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند انفال بارزانی‌ها و انتقال اجساد بارزانی‌های انفال شده به خاک اقلیم کردستان

@Hilbijer
🔶اول ماه می روز جهانی کارگر و دلیل نامگذاری آن
https://b2n.ir/771508

این روز، یادمانِ اعتراضات منسجم کارگران آمریکایی است که برای اولین‌بار در روز ۱ مه ۱۸۶۸ فراخوان اعتصاب سراسری دادند. خواست آن‌ها روزی ۸ ساعت کار بود.

 در چهارمین روز اعتصاب و تجمع کارگران آمریکایی در شهر شیکاگو، پلیس به روی آنان آتش گشود که شماری کشته، عده‌ای مجروح و بعداً چهارتن نیز اعدام شدند. کارگران اعتصابی خواستار تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات روزانه کار از ده ساعت به ۸ ساعت بودند. قرار بود که اول ماه مه ۱۸۸۶ در آمریکا (ایالات متحده)، کاهش ساعات کار به هشت ساعت در روز، به اجرا درآید که چنین نشد و در نتیجه، کارگران در گوشه و کنار این کشور دست به تظاهرات زدند و در یک‌هزار و دویست کارخانه و کارگاه، اعتصاب صورت گرفت. شمار کارگران معترض شهر شیکاگو بیش از سایر شهرها و حدود ۹۰ هزار تن بود. در چهارمین روز تظاهرات شیکاگو، کارگران اعتصابی و هوادارانشان در «میدان بیده = Haymarket» جمع شده و از اینجا به حرکت درآمده بودند. سخنرانان آنان بر یک گاری بزرگ سوار بودند و شعار می‌دادند. پس از طی مسافتی، پلیس اطراف این گاری (چهارچرخه) را گرفت و خواست که تظاهرکنندگان متفرق شوند که ناگهان انفجاری صورت گرفت، یک مأمور پلیس کشته شد و چند کارگر و پلیس نیز مجروح شدند. این حادثه سبب شد که پلیس دست به تیراندازی به سوی جمعیت بزند و کشتار صورت گیرد. آمار کشته‌شدگان اعلام نشده‌است ولی اسامی انبوه مجروحان در دست است. پلیس با اعمال خشونت موفق شد جمعیت را پراکنده‌سازد. در پی این حادثه، هشت تن به عنوان مسبّب دستگیر شدند که پنج نفر از آنان کارگر مهاجرآلمانی و یکی هم آلمانی تبعه آمریکا بود. دادگاه یکی از این دستگیرشدگان را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد و بقیه محکوم به اعدام شدند که فرماندار ایالت مجازات دو تن از آنان را به حبس ابد تخفیف داد. یکی از محکومان به اعدام، پیش از اجرای حکم خودکشی کرد و چهار نفر دیگر به دار آویخته شدند.

با رسیدن اخبار مربوط به این تظاهرات، کشتار و اعدام به سایر کشورها، در گوشه و کنار جهان مراسم یادبود برگزار و هر سال هم تکرار شد که به تدریج اول ماه مه، روز جهانی کارگر عنوان گرفت. چون اعدام‌شدگان شیکاگو عمدتاً آلمانی بودند، در سال۱۹۳۳ حزب نازی آلمان روز اول ماه مه را روز ملی و تعطیل عمومی اعلام کرد.

@Hilbijer
2025/04/07 01:52:30
Back to Top
HTML Embed Code: