Telegram Web Link
آكادمی هرمس
Photo
👌🏼 روشی برای حفظ تمرکز در زمان مطالعه

اپلیکیشنی که میتونید باهاش با قدرت ذهنتون جنگل بسازید! 😍

فورست با اسم کامل Forest: Focus for Productivity یه اپلیکیشن کاربردی خیلی جالبه که برای کمک به ایجاد تمرکز توی کارها ارائه شده و بهتون کمک میکنه تا در مقابل وسوسه‌ی رفتن سراغ گوشی و انجام کارهای متفرقه مقاومت کنید.

چجوری؟ این برنامه از یک روش منحصر به فرد و متفاوت برای دور کردن شما از گوشی‌تون استفاده میکنه. شما میتونید مدت زمانی که قراره مطالعه کنید (مثلا نیم ساعت) رو به اپلیکیشن بدید و یک دانه در زمین بکارید تا توی همون مدت‌زمان تعیین شده، دانه‌ی شما به درخت یا گیاهی زیبا تبدیل بشه. البته شرطش اینه که دیگه با گوشی‌تون کار نکنید! اگه از اپلیکیشن خارج بشید و برنامه‌های دیگه رو باز کنید درخت شما پژمرده میشه 🥺

در انتهای هر روز میتونید وضعیت خودتون رو برسی‌ کنید و ببینید چندتا درخت کامل و بزرگ دارید و چندتا بوته خشک و پژمرده... مشخصا تعداد درختای بزرگ نماد تایم‌هایی هستش که روی درستون تمرکز کردید. با استفاده از این اپلیکیشن توی بازه‌های زمانی طولانی میتونید جنگل هم بسازید!
لینک‌های دانلودش رو براتون گذاشتم:

نسخه اندروید
نسخه IOS

شعار اپلیکیشن اینه:
Stay focused, be present 😉

✏️ کیمیا خوشرو

#مدیریت_زمان
#تمرکز

🆔Telegram
🆔Instagram
🍅 تکنیک پومودورو

تکنیک پومودورو (به انگلیسی: Pomodoro Technique) یه راهکار مؤثر مدیریت زمان برای افرادی است که مشکل تمرکز دارن. ایده اصلی پومودورو اینه که آدم نمی‌تونه به صورت پیوسته و طولانی، ذهن خودشو روی یک موضوع نگه داره بنابراین باید کارهای خودمونو به بازه‌های زمانی کوتاه‌تر تقسیم کنیم.

در این تکنیک، هر بازهٔ زمانی ۲۵ دقیقه‌ای یک پومودورو نامیده میشه که بعد از اون ۵ دقیقه استراحت وجود داره. بعد از هر چهار پومودورو نیز یک استراحت طولانی‌تر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای داریم. جالبه بدونید کلمه پومودورو به ایتالیایی یعنی سس گوجه فرنگی! چون این سس توی ۲۵ دقیقه درست میشه!

این تکنیک شش مرحله ساده داره:

1️⃣ انتخاب کاری که باید انجام بدید.
2️⃣ تنظیم آلارم گوشی روی ۲۵ دقیقه یا هرچقدر که تواناییشو داشتید.
3️⃣ کار بر روی تکلیف تا زمانی که آلارم به صدا در بیاد.
4️⃣ بعد از آلارم، یه تیک روی یه کاغذ میزنید و ۵ دقیقه استراحت میکنید.
5️⃣ اگه شما کمتر از چهار علامت تیک بر روی کاغذتون دارید، ۵ دقیقه‌ استراحت کنید و بعدش یه ۲۵ دقیقه دیگه رو شروع کنید.
6️⃣ وقتی تعداد تیک‌ها روی کاغذتون به چهار عدد رسید، استراحت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای کنید. بعدش لیست تیک‌ها رو پاک کنید و دوباره از اول شروع کنید.

یه سری اپلیکیشن‌ها هم مخصوص این تکنیک طراحی شده اما یه کار جالبی که میتونید بکنید اینه که اجرای این تکنیک رو با اپلیکیشن فورست که توی پست قبلی معرفی کردم تلفیق کنید. یعنی میتونید بازه‌های ۲۵ دقیقه‌ای به اون اپلیکیشن بدید و به جای سس گوجه فرنگی، با درس خوندنتون جنگل بسازید 🌴🌳

نکته مهم این که شما میتونید بازه‌های مطالعه و استراحت رو با توجه به روحیه و کشش خودتون کمتر یا بیشتر کنید ولی به هیچ وجه به خودتون فشار نیارید چون هدف اصلی پومودورو اینه که انجام کارها رو راحت‌تر کنه نه سخت‌تر!

✏️ کیمیا خوشرو

#شیوه_مطالعه
#مدیریت_زمان

🆔Telegram
🆔Instagram
مراحل شش‌گانه پومودورو 😉

@hermesin
💪 اهمیت ورزش در زندگی کنکوری

یکی از بهترین کارهایی که میتونین برای تقویت توجه، تمرکز، حافظه، یادگیری و خلق‌وخوی خودتون در دوران کنکور انجام بدین چیزی نیست جز ورزش کردن!

🏃‍♂️🧗‍♀️🚴‍♂️🤾‍♀️🏃‍♀️

فواید جسمی و روحی ورزش بر هیچ کسی پوشیده نیست اما در کنکور این فواید چندین برابر مهم میشن چون در این دوران شما در معرض اضطراب و فشار بیشتری قرار دارید و میتونید با انجام ورزش عملکرد خودتون رو به بالاترین سطح ممکن برسونید.

خیلیا هستن که تا قبل از کنکور، باشگاه یا کلاس ورزشی میرفتند ولی با شروع فرایند کنکور کنسلش میکنن چون فکر میکنن بهتره تمام وقتشونو روی مطالعه‌شون بذارن! ولی سخت در اشتباه هستن چون همین ورزش میتونه بهترین تاثیر رو نه فقط روی سلامت جسمی بلکه روی عملکرد ذهنی شما داشته باشد. در مطالعه‌ای که در دانشگاه بریتیش کلمبیا انجام شده محققان دریافتند که ورزش هوازی منظم به شکلی که قلب و غدد عرق رو پمپاژ می‌کنه میتونه اندازه هیپوکامپ، ناحیه مغزی درگیر در حافظه کلامی و سطح یادگیری رو به شکل قابل توجهی افزایش بده.

حالا برای تقویت حافظه، چقدر ورزش لازمه؟ شرکت‌کنندگان در مطالعه مذکور به مدت یک ساعت، دو بار در هفته پیاده روی تند انجام میدادن. یعنی ۱۲۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته. توصیه‌های استاندارد، نیم‌ساعت فعالیت بدنی متوسط رو در بیشتر روزهای هفته یا جمعا ۱۵۰ دقیقه ورزش در طول هفته رو توصیه می‌کنند.

در آخر هم اگر همه این‌ها براتون ترسناک به نظر میرسه به این نکته طلایی توجه کنید: start where you are ! از همونجایی که هستید شروع کنید. اگر چندین ماهه هیچ ورزشی نکردین همین که توی محله خودتون ۱۰ دقیقه در روز پیاده روی کنید یا نرمش در خونه انجام بدید کافیه.

میخوام یک اپلیکیشینی هم بهتون معرفی کنم به اسم 7 minute workout که بهتون کمک میکنه با ۱۲ تمرین توصیه های ورزش سنگین رو برآورده کنید. فقط با ۷ دقیقه! تحقیق دانشمندان در دانشگاه مک مستر کانادا نشون داده که انجام این ورزش‌ها باعث تغییرات مولکولی‌ای میشه که مشابه چندین ساعت دوچوخه سواریه!

پس دیگه چه بهانه‌ای میونه؟ اینکه وقت ندارم و باشگاه گرونه و هوا گرمه و ... همه حل میشه! با خودتون مهربون باشید و مشفقانه یکی از بهترین کارهایی که میتونید برای مطالعتون انجام بدید رو شروع کنید. 😊

✏️ کیمیا خوشرو

منابع:
https://www.health.harvard.edu/blog/regular-exercise-changes-brain-improve-memory-thinking-skills-201404097110
https://archive.nytimes.com/well.blogs.nytimes.com/2013/05/09/the-scientific-7-minute-workout/
Audio
❗️ کمالگرایی
آفت مطالعه‌ کنکوری!

📣 کیمیا خوشرو

☑️ رتبه ۱٩ کنکور وزارت علوم و رتبه ۲۳ کنکور وزارت بهداشت در سال ٩۸

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
🇨🇦 در بهترین دانشگاه‌های کانادا چه گرایش‌هایی برای روانشناسی ارائه میشه؟

🎓 بریتیش کلمبیا (British Columbia)
روانشناسی مشاوره
روانشناسی بالینی
علوم اعصاب
علوم اعصاب رفتاری
علوم شناختی
روانشناسی تحولی
روانشناسی سلامت
روانشناسی اجتماعی و شخصیت

🎓 دانشگاه تورنتو (Toronto University)
روانشناسی بالینی
روانشناسی تحولی
روانشناسی اجتماعی
علوم اعصاب شناختی
علوم اعصاب رفتاری

🎓 دانشگاه مک‌گیل (Mcgill University)
روانشناسی بالینی
روانشناسی سلامت
روانشناسی تحولی
علوم اعصاب رفتاری
روانشناسی کمّی
روانشناسی اجتماعی و شخصیت

🎓 دانشگاه مک‌مستر (McMaster University)
شناخت و ادراک
روانشناسی تحولی
تکامل و رفتار اجتماعی
رفتار جانوری
سیستم‌ها و علوم اعصاب رفتاری

🎓 دانشگاه یورک (York University)
روانشناسی بالینی
روانشناسی تحولی کودک
مغز، رفتار و علوم شناختی
تاریخ و نظریه‌های روانشناسی
روش‌های کمّی
روانشناسی اجتماعی و شخصیت

لیست کامل مطالب اپلای در اینجا 👇🏼
https://www.tg-me.com/hermesin/377

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
"بهترین زمان برای کاشت درخت ۲۰ سال پیش بود، بهترین زمان بعدی هم اکنون است".

🆔Telegram
🆔Instagram
🔴 اشتباهات رایج اپلای

1️⃣ توجه نکردن به هزینه ها
اولین کاری که شما در فرایند اپلای باید انجام بدید اینه که ببینید آیا میتونید بدون فاند یا با فاند (کمک هزینه تحصیلی) از پس مخارج بربیاید یا نه و اگر میتونید آیا این سرمایه گذاری در بلندمدت براتون ارزششو داره؟

2️⃣ عدم داشتن هدف مشخص
یک سری از دانشجوها هستن که فقط هدفشون تحصیل یا زندگی در خارج از کشور هست ولی نمیدونن چرا و چگونه و هیچ ایده خاصی هم در مورد این که قراره بعدش با این رشته به چه کاری مشغول بشن و از چه راهی درآمد داشته باشن ندارن. حتما حتما قبل از اپلای به حوزه پژوهشی مورد علاقه و شرایط کاری‌ای که بعد از فارغ‌التحصیلی برای شما وجود داره آگاه باشید.

3️⃣ توجه بیش از حد به معدل
قطعا معدل یکی از شرایط مهم پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور هست اما برخلاف تصور خیلی‌ها مهمترین معیار نیست. توجه داشته باشید مثلا در دانشگاه مک گیل کانادا نمره بین 18 تا 20 معدل A حساب میشه و هیچ تفاوتی نداره شما 18 شده باشید یا 20! بنابراین اگه برای تبدیل معدلتون از 18.25 به 18.30 با اساتید کلی چک و چونه میزنید اوکی ولی این تاثیری توی اپلای نداره واقعا.

4️⃣ توجه نکردن به اهمیت پژوهش
خیلی از دانشجوهایی که روانشناسی بالینی میخونن علاقه‌شون کار درمانگری هست و سعی میکنن رزومه خودشون رو در این حیطه قوی کنن و اغلب به کار پژوهشی علاقه ای ندارن ولی بدانید و آگاه باشید که بدون رزومه پژوهشی قوی، امکان پذیرش شما در مقطع دکتری و فاند گرفتن تقریبا صفره!

لیست کامل مطالب اپلای در اینجا 👇🏼
https://www.tg-me.com/hermesin/377

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
🔺فاند (fund) به معنای کمک هزینه تحصیلی یا مبلغی است که از طرف دانشگاه یا بعضی نهادهای خارجی دیگه به دانشجوها پرداخت میشه تا در دوران تحصیل به اون‌ها کمک کنه.

🔻به طور کلی میشه گفت در فرایند اپلای دو نوع فاند یا کمک هزینه تحصیلی وجود داره:

1️⃣ فاند دستیار آموزشی
TA: teacher`s assistant

در این نوع از فاند، دانشجو در تدریس، حل تمارین و تکالیف و تصحیح اوراق تمرین و اوراق امتحانی به استاد کمک میکنه و در ازای این کمک، مبلغی به صورت ماهانه بهش پرداخت میشه.

2️⃣ فاند دستیار پژوهشی
RA: research assistant

در این نوع از فاند، استاد بنابر پروژه‌های پژوهشی خودش که از دانشگاه یا نهادهای مختلف گرفته مبلغی بهش داده شده که بخش‌هایی از پژوهش یا پیاده‌سازی عملی اون رو به دانشجوهاش محول میکنه و بهشون در ازای کاری که انجام میدن حقوق میده.

❗️ نکته خیلی مهم

پس وقتی اسم فاند رو میشنوید باید بدونید که این با بورسیه فرق داره که قرار نیست در قبالش کاری انجام بدید. شما وقتی فاند میگیرید در واقع به عنوان دستیار اساتید استخدام میشید و پولی که بهتون پرداخت میشه هم به خاطر فعالیت‌هایی هستش که زیر نظر اساتید انجام میدین.

🆔@hermesin
راهنمای کلی

برای اپلای در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) در آمریکا باید حداقل معدلتون 3 از 4 (طبق نظام نمره‌دهی آمریکا) یا 15 از 20 (طبق نظام نمره‌دهی ایران) باشه.
توجه داشته باشید که این حداقل معدل هست و برای این که شانس پذیرش رو در فضای رقابتی اپلای بالا ببرید باید معدلتون خیلی بالاتر از این مقدار باشه.

🔻 برای مشخص‌تر شدن روال کار، نمونه معدل دانشجویان خارجی دانشگاه برکلی کالیفرنیا (رتبه 5 روانشناسی در جهان) که در سال 2022 اپلای کردن رو در پایین آوردیم. برای تطبیق دادن نمره‌ها با سیستم ایران باید هر عدد رو ضرب در 5 کنید. به طور مثال معدل 3 در سیستم آموزشی آمریکا معادل 15 در ایران است.

🔹میانگین معدل همه پذیرفته‌شدگان گرایش‌های مختلف روانشناسی 3.57

🔹 روانشناسی بالینی 3.63

🔹 علوم اعصاب رفتاری 3.0

🔹 علوم اعصاب شناختی 3.57

🔹 روانشناسی تحولی 3.42

🔹 روانشناسی اجتماعی و شخصیت 3.71

❗️قبلا توضیح دادیم که معدل مهمترین شرط اپلای نیست. پس اگه معدل چندان بالایی ندارید از اپلای کردن ناامید نشید. اگه معدلتون بالاست هم تصور نکنید که تمام راه رو طی کردید. این تازه اولشه :)

🆔Telegram
🆔Instagram
Audio
سلام وقتتون بخیر باشه
من درمورد اپلای برای مقطع ارشد واسه روانشناسی چند تا سوال داشتم.
درحال حاضر دانشجوی ترم سوم رشته مشاوره هستم.
من معدل کلم تا اینجا ۱۹ هست. و توی دانشگاه ازاد واحد تهران مرکز درس میخونم.
تصمیم دارم برای ارشد اپلای بگیرم. برای گرایش روانشناسی عمومی! اما نمیدونم چه دانشگاهایی از خارج پذیرنده این رشته هستن!
و سوال دیگه ای که داشتم این بود که دانشگاه ازاد بودنم مشکلی ایجاد نمیکنه؟ و اینکه من کارشناسی رشتم مشاوره هست نه روانشناسی! این چطور؟ مشکلی ایجاد نمیکنه؟ پذیرش میکنن؟
امکانش هست راهنماییم کنید؟

🎤 پاسخ خانم خوشرو

#شرایط_اپلای
#مشاورانه_اپلای

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
دوستان عزیز 🌹
میدونیم که خیلی از شماها تحت تأثیر وقایع تلخ یکی دوماه اخیر نتونستید با خیال راحت و تمرکز کافی درس بخونید، از برنامه‌تون عقب افتادید و این موضوع براتون تبدیل به یک دغدغه نگران‌کننده شده.
به همین دلیل، مؤسسه نگاره فردا شب ساعت 19 یک وبینار تخصصی رایگان در زمینه مدیریت تمرکز و استرسِ این روزها در مسیر کنکور با حضور جناب آقای امینی برگزار میکنه که امیدواریم نقشی هرچند کوچک در انگیزه‌بخشی دوباره به شما در مسیر پرتلاطم کنکور داشته باشه.
حضور در این وبینار برای همه افراد، آزاده و شما هم اگه دوست داشته باشید میتونید از طریق سایت‌های ایوند یا ایسمینار (لینک‌های زیر) به صورت رایگان برای شرکت در این وبینار ثبت‌نام کنید.
منتظرتون هستیم ☺️

ثبت‌نام از طریق سایت ایوند
ثبت‌نام از طریق سایت ایسمینار

🆔Telegram
🆔Instagram
کنکور، فرایندی ناخوشایند یا مسیری برای رشد؟

✏️ کیمیا خوشرو

اگه واقع‌گرا باشیم همه‌‌مون میدونیم که کنکور، فرایند خوشایندی نیست! هیچکس دوست نداره که چندین ماه، یه عالمه منبع و کتاب‌ قدیمی رو چندین و چندبار بخونه و تست بزنه و مرور کنه. اگر کسی از این کار خوشش میاد ممکنه خودآزاری داشته باشه! اماااا ! ناخوشایندی و بیهودگی کنکور میتونه توی ذهن ما تعدیل بشه و حتی از جهاتی به رشدمون هم کمک بکنه. چطوری؟

1️⃣ کنکور فرایندیه که خیلی چیزا رو به ما آموزش میده: اینکه اگر بخواین با وسواس پیش برید به احتمال زیاد موفق نخواهید شد، یا اگر در برنامه‌ریزی خودتون خیلی سفت‌وسخت عمل کنید و انعطاف نداشته باشید ممکنه به خستگی زیاد و سرخوردگی منجر بشه. توی این فرایند متوجه میشیم که برای رسیدن به بهترین نتیجه‌، لازم نیست واو به واو منابع و کتاب‌های کمک آموزشی رو بلد باشیم، لازم نیست مطلبی که ۱ ساعت و نیم خوندنش طول کشیده رو ۱ ساعته مرور کنیم، لازم نیست همه درسها رو ۷۰ ۸۰ درصد بزنیم چون حتی با درصد ۲۰ هم در بعضی از دروس میشه رتبه زیر ۲۰ شد! میدونم از شنیدن این حرفا تعجب میکنید ولی اینا واقعیت‌‌هایی هستن که تا وقتی خودتون کنکور نداده باشین، متوجه نمیشین.

2️⃣ کنکور ما رو مجبور میکنه که برای زندگیمون برنامه داشته باشیم و یک سری عادات و رفتارها رو در خودمون پرورش بدیم. کسی که تا قبل از کنکور، برنامه خواب و بیداریش نامنظم بوده، کم‌تحرک بوده، صبحانه نمیخورده، ممکن بوده ناهار رو اسکیپ کنه و هیچ زمان استراحتی به خودش نمیداده حالا مجبوره که این عادتها رو اصلاح کنه چون دیر یا زود میفهمه که برنامه نامنظم یا تغذیه و استراحت و تحرک نامناسب، شما رو از بقیه عقب میندازه و منجر به اضطراب و خستگی و دلسردی تون میشه. برای همینم هست که مشاورین کنکور موظف‌اند به شما کمک کنن که علاوه بر یاد گرفتن نحوه درست مطالعه و برنامه‌ریزی، روتین زندگی خودتون رو هم جوری تنظیم کنید که نه تنها در کنکور بلکه در مراحل بعدی زندگی هم به دردتون بخوره.

3️⃣ کنکور فرصتی برای ما فراهم میکنه که هیجانات ناخوشایندی که برامون پیش میاد مثل غم، اضطراب، خشم، ناامیدی، دلسری و... رو مدیریت کنیم. ماشالا توی این فرایند هم کم از این احساسات پیش نمیاد! مثلا یه سری افراد هستند که به خاطر اضطراب زیاد، مطالعه رو شروع نمیکنن یا شروع میکنن ولی خیلی زود ول میکنن چون میترسن که تلاش‌هاشون نتیجه نده بنابراین میفتن توی چرخه سمی کمالگرایی و اهمال‌کاری. از تجربه خودم هم بخوام بهتون بگم من در آزمون‌های آزمایشی مدرسان شرکت میکردم و اصلا رتبه‌هام خوب نمیشد. انقد ضدحال بود که بعدش هیچی نمیتونستم درس بخونم اما وقتی که با مشاورم صحبت میکردم بهم گوشزد میکرد که در مرحله خوبی هستم و نباید ناامید بشم. درصدهایی هم که توی کنکورهای سالهای قبل میگرفتم همین رو نشون میداد بنابراین همه تلاشم رو میکردم که روی مطالعات خودم متمرکز باشم و نذارم که اون نتیجه بد، روحیه‌ام رو خراب کنه.

4️⃣ در کنکور باید یاد بگیرین اولویت بندی کنید. ممکنه شما چندین بار دلتون بخواد با دوستاتون بیاین بیرون یا کتاب رو ببندین و چندین اپیزود فرندز رو پشت سر هم ببینید 😄 یا اصلا هیچ کاری نکنید و برید تو اینستا و یوتوب چند ساعت بچرخید. جای غم‌انگیزش هم اینجاست که وقتی شما کنکور دارین بقیه دارن جلوتون این کارا رو میکنن! 😕 و شما در این حین باید یه گوشه بشینید و درساتونو بخونید. اگر در این لحظات سخت، ارزش و هدف مشخصی در ذهنتون نباشه ممکنه نتونید جلوی خودتون رو بگیرید و هفته‌ها و حتی ماه‌ها عقب بمونید. میتونم به جرات بگم کنکور یکی از بهترین تمرین‌های به تعویق انداختن لذت آنی برای رسیدن به نتایج بزرگتر هست. که این خوشبختانه یا بدبختانه بعد از بیرون اومدن از جلسه کنکور هم تموم نمیشه؛ شما دائما در تمام مراحل زندگی باید یاد بگیرید که اولویت بندی واضحی داشته باشید و بتونید لذت آنی رو به تعویق بندازین. چه بخواید وارد بازار کار بشید و چه بخواید ادامه تحصیل بدید و اپلای کنید چه هر هدف مهم دیگه‌ای داشته باشین.

5️⃣ دیگه چه فرصتی پیش میاد که مجبور باشید با نحوه مطالعه موثر و به خاطر سپردن مطالب در حافظه بلندمدت آشنا بشین و درسهای تخصصی رشته‌تون رو عمیقا مطالعه کنید؟ (البته منم نمیدونم علم النفس دقیقا کدوم بخش رشتمونه!). در این دوره شما باید زمان زیادی رو صرف خوندن مباحث مختلف مثل نظریه‌های رشد، اختلال‌های روانی و رویکردهای درمانی مختلف کنید که همگی میتونه در آینده تحصیلی و کاری براتون مفید باشه. خودتونم میتونید با سرچ کردن در گوگل و یوتوب این مطالب رو برای خودتون جذاب تر کنید! (اگه وضعیت نت اجازه بده البته 🙄)

🆔Telegram
🆔Instagram

انتها 👇🏼👇🏼👇🏼
میدونم که کنکوری بودن یه وضعیتیه که خیلی رو اعصابه و استرس زیادی به آدم وارد میکنه ولی همه دلایلی که بالا بهشون پرداختم نشون میده که اگه یه مقدار دیدمون رو به این فرایند تغییر بدیم میتونه برامون پر از فرصت و پیشرفت هم باشه (حتی زوری!). بنابراین سعی کنید به کنکورتون نه فقط به عنوان یه تکلیف ناخوشایند اجباری که باید زودتر تموم شه بلکه به عنوان فرایندی که میتونه باعث رشدتون بشه نگاه کنید. مطمئن باشید این دیدگاه ذهنی بهتون کمک میکنه تا سختی‌های مسیر رو بهتر و راحت‌تر تحمل کنید. به امید پیروزی‌تون.

#مدیریت_استرس
#زندگی_کنکوری
#تمرکز

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
به هیچ وجه به هیچ وجه به هیچ وجه از اهمیت ورزش در ایام کنکورتون غافل نشید! به بهانه اینکه حالا وقت کمه و فرصت ندارم و... ورزش رو تعطیل نکنید! کمتر چیزی به اندازه ورزش میتونه روی کیفیت درس خوندن شما اثر مثبت بزاره.

🆔Telegram
🆔Instagram
😴 بهداشت خواب برای کنکوری‌ها

1️⃣ سعی کنید تا جای ممکن در یک زمان خاص به رختخواب برید و از خواب بیدار شید، حتی آخر هفته‌ها و ایام تعطیل.

2️⃣ اگر شبا نمیتونید به خواب برید بهتره از رختخواب بیرون بیاید، کتاب بخونید، طراحی کنید، یا فعالیت آرامش بخش دیگه‌ای در نور کم انجام بدید تا کم کم خستگی بر وجودتون غلبه کنه.

3️⃣ اطمینان حاصل کنید که اتاقتون ساکت، تاریک، آرامش بخش و در دمای مناسب قرار داره.

4️⃣ وسایل الکترونیکی شامل تلویزیون، کامپیوتر، لپ تاپ و گوشی تلفن رو از اتاقتون خارج کنید.

5️⃣ از رختخواب تنها برای خوابیدن استفاده کنید، نه درس خوندن یا کارهای دیگه.

6️⃣ ورزش کنید. فعالیت فیزیکی باعث میشه زودتر به خواب برید و خواب عمیق تری داشته باشید.

7️⃣ دفترچه خواب داشته باشید و تجربه های خودتون رو یادداشت کنید تا بفهمید چه زمانی برای خوابیدن و بیدار شدن شما مناسب تره.

8️⃣ وسایل الکترونیکی رو حداقل ۳۰-۶۰ دقیقه قبل از خواب خاموش کنید.

9️⃣ قبل از خواب، وعده غذایی سنگین نخورید. اگه هنوز گرسنه هستید بهتره یک شام سبک میل کنید.

🔟 اگه صبح ها خواب‌آلوده هستید از کافئین استفاده کنید.

1️⃣1️⃣ بعد از ظهر و عصر و شب از کافئین استفاده نکنید.

2️⃣1️⃣ نیکوتین، تی اچ سی و الکل مصرف نکنید.

3️⃣1️⃣ میزان آب مصرفی خودتون رو قبل از خواب کاهش بدین.

4️⃣1️⃣ هرشب بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.


🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
سختی‌ ای که امروز در آن هستید قدرتی که در آینده نیاز دارید را در شما پرورش میدهد. ✌️💪

🆔Telegram
🆔Instagram
🎓 راهنمای اپلای

به طور کلی برای افرادی که در رشته روانشناسی یا مشاوره اپلای میکنن سه نوع فعالیت شغلی قابل تصور هست. یک دسته از افراد به کارهای عملی علاقه دارن یعنی هدفشون مشاوره دادن و درمانگریه، یه دسته دیگه به کارهای پژوهشی علاقه دارن و دسته سوم دوست دارن هردوتا کار رو با هم انجام بدن. حالا میخوایم ببینیم برای رسیدن به هرکدوم از این هدف‌ها در خارج از کشور چه راه‌هایی وجود داره؟

برای مشاور / درمانگر شدن
برنامه‌های ارشد شامل:
1️⃣ ارشد روانشناسی بالینی (اپلای سخت)
2️⃣ ارشد خانواده درمانی (اپلای سخت)
3️⃣ ارشد مشاوره (اپلای نسبتا سخت)
4️⃣ ارشد روانشناسی تربیتی (اپلای نسبتا راحت)
5️⃣ مدرک Psy.D یا دکترای حرفه ای روانشناسی بالینی
برای دریافت دکترای حرفه‌ای اصلا لازم نیست که شما مدرک ارشد هم داشته باشید. این به این معناست که شما با همون مدرک کارشناسی تون میتونید به صورت مستقیم برای دوره دکترای حرفه ای اپلای کنید. این دوره معمولا 4 تا 5 سال طول میکشه ولی هزینش خیلی بالاست.
6️⃣ گواهی مشاوره وابستگی به مواد
این سریعترین راه برای مشاور شدنه که البته با مدرکش فقط میتونید در زمینه اختلالات اعتیادی فعالیت کنید.

برای پژوهش و تدریس
دکتری (Ph.D) در حوزه های غیربالینی که محبوب تریناش عبارتند از:
روانشناسی سلامت
روانشناسی شناختی
گرایشهای مختلف علوم اعصاب
روانشناسی شخصیت و اجتماعی
روانشناسی صنعتی سازمانی

برای پژوهش، تدریس و مشاوره / رواندرمانی
1️⃣ دکترای روانشناسی بالینی (سخت ترین مورد برای پذیرش گرفتن محسوب میشه و بیشترین رقابت هم در این زمینه وجود داره)
2️⃣ دکترای مشاوره (نسبت به بالینی راحت تر میشه پذیرش گرفت)
3️⃣ دکترای روانشناسی تربیتی (راحت‌تر از بالینی و مشاوره است)


🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️


🆔Telegram
🆔Instagram
اپلای برای ارشد مجدد یا دکترا ⁉️

🔹 مهمترین یا یکی از مهمترین معیارها برای اپلای دکتری در رشته روانشناسی (در هر گرایشی حتی بالینی) داشتن رزومه و تجربه پژوهشی است. توی ایران معمولا اینطوریه که دانشجوها در دوره کارشناسی، کار پژوهشی جدی انجام نمیدن و طبیعتا امکان اپلای کردن از کارشناسی به ارشد رو هم ندارن. به خاطر همین اکثر افراد تصمیم میگیرن ارشد رو توی ایران بخونن و توی این مدت رزومه‌شون رو قوی کنن بعدش مستقیما برای اپلای دکتری اقدام کنند. اما بعضیای دیگه بعد از دوره ارشد هم رزومه‌شون در حدی نیست که بتونن به اپلای دکتری امیدوار باشن.

🔹 حالا اینجا یه سوالی که برای این افراد پیش میاد اینه که اگه ما بخوایم ارشدمون رو هم دوباره توی خارج بخونیم و بعد از اون برای دکتری اقدام کنیم آیا امکانش هست؟ یعنی با اینکه من توی ایران، ارشد رو خوندم حالا دوباره برای ارشد خارج اپلای میکنم و بعدشم همونجا میرم سراغ دکتری.

شاید بپرسید که اصلا چرا یه نفر باید همچین چیزی بخواد؟

👈 معمولا دلیل اصلی، همون قضیه کمبود رزومه است ولی ممکنه دلایل دیگه‌ای هم وجود داشته باشه.
👈 مثلا بعضی از دانشجوها از کیفیت آموزشی دانشگاه‌های ایران راضی نیستن و ترجیح میدن دوره‌های مختلف تحصیلی شون توی دانشگاه‌های معتبر خارجی گذرونده بشه حتی به قیمت دوباره خوندن یک مقطع.
👈 بعضیای دیگه، ارشدی که توی ایران گرفتن با گرایش مورد علاقه‌شون نبوده و میخوان این بار توی خارج، ارشد و دکتری رو توی گرایش مورد علاقه‌شون بگذرونن.
👈 بعضیای دیگه هم به دوره ارشد به چشم یه فرصت برای آشنایی با زبان و فرهنگ کشور مقصد، نگاه میکنن. یعنی به جای این که مستقیما وارد دکتری بشن که طبیعتا سنگین‌تر و سخت‌تره، دو سال به خودشون فرصت میدن که همزمان با گذروندن دوباره‌ی دوره ارشد، زبانشون رو تقویت کنن یا رزومه بهتری واسه دکتری تهیه کنن.

🔹 اما موضوع خیلی خیلی مهمی که اینجا وجود داره بحث هزینه تحصیل هستش. شما اگر بخواید برای ارشد مجدد اپلای کنید باید بدونید که دانشگاه‌های خارجی در اکثر موارد، فاند یا کمک هزینه تحصیلی ندارن و شما باید کل هزینه تحصیل رو از جیب خودتون پرداخت کنید که مثلا در آمریکا میانگینش سالی 30 هزار دلار میشه!!! (یعنی تقریبا یک میلیارد تومن ناقابل بنا به نرخ ارز امروز)

🔹 البته این رقم در کانادا و کشورهای اروپایی کمتره ولی باز هم به خاطر ارزش اندک پول ملی، هزینه‌های گزافی رو به شما تحمیل میکنه. به خاطر همینم هست که اکثر افراد بی خیال ارشد مجدد میشن و سعی میکنن که با تقویت رزومه، شانسشون رو برای همون دکتری امتحان کنند. مگه این که کسی اونقد پول داشته باشه که بتونه از پس این هزینه‌های سرسام‌آور بر بیاد!

🔹 در غیر اینصورت تنها راه ممکن برای اپلای مجدد ارشد اینه که بگردید و کشورها و دانشگاه‌هایی رو پیدا کنید که توی مقطع ارشد هم فاند یا کمک هزینه تحصیلی میدن. توی مطالب آینده سعی میکنم بازم درباره این موضوع توضیح بدم.

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔Telegram
🆔Instagram
2024/09/28 01:30:55
Back to Top
HTML Embed Code: