Telegram Web Link
"سفر ۱۰۰۰ مایلی با یک قدم شروع میشه".

🆔@hermesin
🔴 چه کسانی باید درس خوندن برای کنکور رو زودتر شروع کنن؟

گفتیم که به طور کلی، بهترين و مناسب ترین زمان شروع برای کسانی که دنبال نتيجه عالی و رتبه شدن هستن، همين تابستونه. اما اين شروعِ زودهنگام برای یه سری از افراد، ضروری تر و واجب‌تره.

1️⃣ دسته اول: افراد شاغل

شما اگه شاغل هستین مفهومش اینه که بخش قابل توجهی از روزتون رو باید به کارتون اختصاص بدید. یه مسئولیت اجباری و الزامی هم هست و نمیتونید ترکش کنید یا به حال خودش رهاش کنید. پس یه مقدار از تایم شما صرف حضور در محیط کار میشه. حالا تا برگردید خونه ناهار میل کنید و استراحت کنید، باز دوباره یه تایم بیشتری میگذره و عملا تازه از عصر یا طبق ساعت پاییز و زمستون تازه از سر شب میتونید درس خوندن رو شروع کنید. خب این یعنی تایم شما محدوده. حالا اینو چجوری میتونید جبران کنید؟ اینجوری که زودتر از دیگران شروع کنید. اکثر داوطلبای کنکور تازه از مهرماه یا حتی دیرتر به فکرش می‌افتن. اما الان اولین ماه تابستونه و زمان بسیار باارزشی پیش روی شما قرار داره که اگه درست ازش استفاده کنید قشنگ میتونید از بقیه جلو بیفتید و دیگه غصه‌ی وقت‌هایی که صرف کار میشه رو نخورید.

2️⃣ دسته دوم: افراد تغییر رشته‌ای

شما اگه از رشته‌های دیگه به سمت روانشناسی اومدید طبیعتا به صورت پایه‌ای با این رشته آشنا نیستین یعنی نظریه‌ها و مفاهیم این رشته براتون کاملا جدیده. کنکور هم برخلاف تصور رایج، صرفا حفظ کردن یه سری از مطالب نیست که تصور کنید حالا چندماه مونده به کنکور میریم یه سری جزوه میخریم و همه‌شو حفظ میکنیم و به نتیجه میرسیم! نه واقعا اینطوری نیست. شما قبل از حفظ کردن، به فهمیدن مطالب نیاز دارید. و فهمیدن این همه مطلب توی چندماه با چندتا جزوه اتفاق نمی‌افته. زمان بیشتری نیاز داره. خصوصا دوستانی که از رشته‌هایی غیر از علوم انسانی اومده باشن باز این براشون سخت تره. مثلا بچه‌های فنی مهندسی یا بچه‌های تجربی معمولا یه مقداری طول میکشه تا با فضای حاکم بر علوم انسانی و رشته روانشناسی آشنا بشن. پس طبیعتا برای جبران کردن این خلأ نیاز دارید درس خوندن رو زودتر شروع کنید تا فرصت کنید منابعی رو بخونید که این مطالب رو به شکل عمیق و پایه‌ای توضیح دادن. چرا که این منابع حجم زیادی دارن و برای خوندن و فهمیدنشون به تایم کافی نیاز دارید.

3️⃣ دسته سوم: دانشجوهای سال آخر کارشناسی

اگه همچنان دانشجو هستید یعنی نصف وقتتون باید صرف درس و کلاس و تکالیف و امتحان و پایان نامه و اینجور چیزا بشه. حالا هم که دیگه همه کلاسا حضوری شدن پس خواه ناخواه از ماه مهر به بعد سرتون حسابی شلوغ میشه. پس سعی کنید درس خوندن برای کنکور رو از همین الان شروع کنید و از تعطیلات تابستون نهایت استفاده رو ببرید که بعدا دچار خستگی و کلافگی نشید. از پاییز شروع کردن، کار بچه‌های محصل رو سخت میکنه واقعا و فشار زیادی بهشون وارد میکنه که باعث میشه خیلیا کلاً قید کنکور رو بزنن. با شروع به موقع میتونید از این اتفاق بد جلوگیری کنید.

4️⃣ دسته چهارم: افراد کندخوان

این یکی هم که دیگه از اسمش مشخصه. دوستانی که سرعت مطالعه شون خیلی پایینه، دور اول مطالعه‌شون رو دیرتر از دیگران تموم میکنن به خاطر همین اگه دیر شروع کنن مشکل در مشکل میشه! یعنی فرض کنید من خودم کندخوان هستم حالا دیر هم شروع میکنم نتیجه‌ش این میشه که دائما از برنامه عقب میمونم، دچار استرس و اضطراب میشم و آخرشم مجبور میشم که برای جبران این عقب افتادگی‌ها به جزوه‌ها و کلاس‌های بی کیفیت رو بیارم که معمولا نتیجه‌ای جز شکست و سرخوردگی نداره!

اگه شما هم توی یکی از این گروه ها قرار میگیرید نگران نباشید! خیلیای دیگه هم مثل شما همین شرایط رو داشتن اما با برنامه‌ریزی درست تونستن به هدفشون برسن. راه حلش رو هم اگه بخوایم در یک جمله خلاصه کنیم این میشه که: زمان رو از دست ندین! 😉

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده

🆔@hermesin
"امروز کاری انجام دهید که خودِ آینده‌تان از شما تشکر کند". ☺️

🆔@hermesin
🔴 روش مطالعه SQ3R یا پس‌خبا
آموزش نحوه‌ی مطالعه موثر

✏️ کیمیا خوشرو

آیا شما هم جزو کسانی هستین که شیوه مطالعه مشخصی ندارن؟ سعی میکنید متون مختلف رو بخونید و حفظ کنید و کل کتابتون پر از هایلایت‌های زرد و صورتی و سبزه؟ ⁉️

شاید این روش برای شب امتحانی خوندن جواب بده اما برای کنکور بهتره که یک روش مطالعه اصولی داشته باشید که به کمک اون بتونید بیشترین بازدهی ممکن رو به دست بیارید.

یکی از این روش ها روش SQ3R یا پس‌خبا هست. اسم عجیب و غریبی داره به خاطر این که هرکدوم از حروفش در واقع مخفف یه کلمه هستند. پ برای پیشخوانی، س برای سوال کردن، خ برای خواندن، ب برای بازگرداندن و الف هم برای آزمودن. در ادامه اینکه هر کدوم از این حروف چه معنایی دارن و به چه مهارتی اشاره میکنن رو بیشتر توضیح میدم.

1️⃣ پیشخوانی (survey): نگاه کردن اجمالی به بخش‌های برجسته کتاب شامل تیترها، عکس‌ها، کلمات بولد شده، خلاصه‌ها، نمودارها و جداول، تستهای آخر هر فصل. در این قسمت فقط کافیه کتاب رو بگیرید دستتون، ورق بزنید و به مواردی که گفتم نگاه بندازید. انگار که میخواید یه تصویرسای خیلی کلی از مطالب اون فصل برای خودتون داشته باشید. پس توی این مرحله به هیچ وجه لازم نیست درگیر خوندن کل صفحه و توجه کردن به جزییات بشید.

2️⃣ سوال کردن (question): بعد از این که یه نگاه اجتمالی به کتاب انداختیم باید در مورد محتوای اون فصل از خودمون سوال بپرسیم. فرض کنید تیتر این فصل راجع به افسردگی یا تکنیک‌های رویکرد شناختی‌رفتاری هست. خیلی ساده باید از خودمون بپرسیم که من از قبل راجع به این مباحث چی میدونم و میذاریم ذهنمون تلاش کنه یه سری مطالب مرتبط به این موضوعات رو پیدا کنه. این کار باعث priming ذهن میشه که تکنیکی هست که در اون معرفی یه محرک بر نحوه واکنش افراد به محرک بعدی تاثیر میذاره. ممکنه وقتی تیتر اون فصل رو میخونید هیچ ایده‌ای در موردش نداشته باشید. اشکالی نداره. سعی کنید چند لحظه ای تمرکز کنید و از خودتون بپرسید این کلمه‌ها (مثلا افسردگی یا تکنیک‌های درمان شناختی رفتاری) منو یاد چه چیزی میندازن؟ این فصل احتمالا میخواد چه چیزهایی رو به من آموزش بده؟ در اینجا زمانی که شما کلمه افسردگی رو نگاه میکنید ذهنتون فعال میشه و بنابراین زمانی که شروع به خوندن متن میکنید مطالب مرتبط با افسردگی رو بهتر یاد میگیرید.

3️⃣ خواندن (read): در این بخش شما به خوندن مطلب مورد نظر میپردازید و بعد به اولین برداشتهایی که از خوندن تیترها و مطالب بولد شده داشتید (یعنی مراحل 1 و 2) جواب میدید یا این برداشتها رو اصلاح میکنید. در واقع هر بخش رو با در نظر گرفتن سوالهایی که تو ذهنتون ساختین میخونین و سعی میکنین به اونها جواب بدید و در صورت نیاز سوالهای جدید طرح میکنید.

4️⃣ بازگرداندن (recite): در این بخش سعی میکنید هر تیکه از مطلبی که خوندید رو برای خودتون توضیح بدید، سوالهای اول رو به خودتون یادآوری میکنید و سعی میکنید که به اونا پاسخهای کاملتری بدید. این باعث میشه ذهنتون به صورت فعالانه درگیر به خاطر آوردن مطالب بشه و صرفا منفعل نباشه.

5️⃣ آزمون (review): در این بخش شما به ارزیابی خودتون میپردازید، در واقع یه جورایی انگار که از خودتون امتحان میگیرید. این کار معمولا در کنکور با تست زدن‌های آخر فصل و مرور های متناوب انجام میشه.

♦️ در آخر هم بگم ممکنه این شیوه خیلی وقتگیر باشه مخصوصا برای کسایی که میخوان خیلی کامل همه مراحل رو انجام بدن اما حواستون باشه در بخش ریسایت کردن یا بازگردانی به خود، شما قرار نیست هر آنچه که خوندید رو از حفظ بگید؛ در اینجا فقط باید سعی کنید مطالب مهم رو با زبان خودتون برای خودتون توضیح بدید و رد شید؛ نگران نباشید چندین و چند بار دیگه به این مطالب برخواهید گشت و مرورشون میکنید.

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔@hermesin
کلمات شما قدرتمند هستند؛ مواظب باشید که با خود چگونه حرف می‌زنید.

🆔@hermesin
🔴 پشت کنکور بمونیم یا نه⁉️

هنوز نتایج نهایی کنکور 1401 اعلام نشده اما بعضی از داوطلبا که احساس میکنن آزمونشون رو خوب ندادن و هیچکدوم از اولویت‌های اصلیشون رو قبول نمیشن، ذهنشون درگیر این سؤاله که دوباره بشینیم یه سال دیگه بخونیم یا همین امسال هرجا قبول شدیم بریم؟ توی این ویس راجع به این موضوع صحبت کردیم.

🎤 مصطفی امينی
رتبه ٩ روانشناسی بالينی سال ٩٨

#پشت_کنکوری

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔@hermesin
آكادمی هرمس
Voice message
🔴 پاسخ به 3 پرسش

سوال 1️⃣ این که ما قبلا یه سال کامل درس خوندیم و کاملا با راه آشنا هستیم باعث نمیشه بتونیم توی سال دوم نتیجه ی بهتری بگیریم؟؟ مگه نسبت به کسایی که تازه شروع میکنن جلوتر نیستیم؟؟

سوال 2️⃣ خیلیا رو میبینیم که با پشت کنکور موندن تونستن نتیجه بگیرن توی مصاحبه های رتبه های برتر هم بعضیا میگن با دومین سال تونستن نتیجه بگیرن یعنی نباید به این تبلیغات اعتماد کنیم؟؟

سوال 3️⃣ اگه با وجود همه ی این حرفا تصمیم بگیریم یه بار دیگه شانسمونو امتحان کنیم حتی اگه قبول نشیم مگه چه اتفاقی میفته؟ این که یه سال عقب بمونیم خیلی مهمه؟؟


🎤 مصطفی امينی
رتبه ٩ روانشناسی بالينی سال ٩٨

#پرسش_و_پاسخ
#پشت_کنکوری

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔@hermesin
🔴 اهدافِ تجاریِ «پشتِ کنکور ماندن» ‼️

#پشت_کنکوری

🎤 مصطفی امينی
رتبه ٩ روانشناسی بالينی سال ٩٨

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔@hermesin
⁉️ چطوری تو مقطع کارشناسی ارشد اپلای کنم؟

✏️ کیمیا خوشرو

این روزها خیلی‌ها تب و تاب مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور رو دارن و معمولا من و همکارانم توی مشاوره‌هامون با این سوال پرتکرار مواجه میشیم که چطوری میشه اپلای کنیم؟ اکثر افراد این سؤال رو در مورد اپلای دکترا (PhD) می‌پرسن اما عده کمی از بچه‌ها هم هستن که به یک مرحله جلوتر فکر می‌کنن و میخوان بدونن که میشه بعد از فارغ التحصیلی از کارشناسی، برای تحصیلات ارشد، دانشگاه های خارج از کشور رو انتخاب کنند یا نه؟

توی پست‌های زیر میخوام به این سوال جواب بدم.

#اپلای_ارشد
#تجربه_اپلای
#دانشگاه‌های_برتر_خارجی
🆔@hermesin
تجربه من از اپلای در مقطع کارشناسی ارشد (master)

این سوال که «چطوری می تونیم اپلای کنیم» به شدت کلیه و به چندین و چند فاکتور بستگی داره: اینکه شما چقدر میتونید هزینه کنید؟ چه دانشگاه‌هایی و چه کشوری مد نظرتون هست؟ چه گرایشی میخواید بخونید؟

در نگاه اول ممکنه فکر کنید که تحصیل مقطع ارشد در یکی از دانشگاه‌های معتبر خارجی ایده خیلی خوبی به حساب میاد و کار شما رو برای قبولی دکترا هم راحت‌تر میکنه؛ هم از نظر احتمال پذیرش و هم این که اینجوری قبل از ورود به مقطع دکترا حداقل 2 سال در کشور مقصد زندگی کردین و با شرایط فرهنگی و جغرافیایی اونجا بیشتر آشنا شدید. اما باید بدونید که بزرگترین مانع شما در این زمینه، هزینه بسیار زیاد دانشگاه هاست و همین هم باعث میشه که اکثر افراد قید اپلای ارشد رو بزنن و به فکر اپلای در مقطع دکترا باشن. چون به طور مثال 90% دانشگاه‌های آمریکا تحصیل با فاند (fund) یا همون کمک هزینه تحصیلی رو در مقطع ارشد ندارن و اسکالرشیپ (scholarship) یا همون بورسیه هم در اکثر دانشگاه‌های آمریکا کلاً برای ارشد وجود نداره یا اگر هم وجود داشته باشه تعلق گرفتنش به افراد، خیلی سخته و شما باید رزومه خیلی خیلی پرباری داشته باشید تا ازش بهره‌مند بشید. ولی به هرحال من تجربه شخصی خودم رو جهت آشنایی شما با فرایند اپلای در مقطع ارشد براتون توضیح میدم تا با شرایط و مشکلاتش دقیق‌تر آشنا بشید. امیدوارم براتون مفید باشه و حداقل یه تصویر کلی از مراحل کار در اختیارتون بذاره.

من دوره کارشناسی خودم رو سال 2015 در رشته روانشناسی هانتر کالج نیویورک (Hunter College) شروع کردم و سال 2019 به پایان رسوندم. و بعد از اون برای مقطع ارشد رشته مشاوره سلامت روان (mental health counseling) در دانشگاه کلمبیا (Columbia) اپلای کردم و پذیرفته شدم.

(یه سوالی که بعضیا میپرسن اینه که مگه کلمبیا 🇨🇴 هم دانشگاه درست و حسابی داره؟! دوستان! 😂 دانشگاه کلمبیا هیچ ربطی به کشور کلمبیا نداره! یه دانشگاه آمریکاییه 🇺🇸 که توی شهر نیویورک واقع شده و به عنوان یکی از مطرح ترین دانشگاه های دنیا شناخته میشه!)

خب، اولین قدم برای اپلای دانشگاه اینه که شما برید تو سایت دانشگاه مربوطه، از منوی سایت، بخش admission (پذیرش) رو پیدا کنید و شرایط international applicants (متقاضیان بین المللی) رو بخونید. این کار راحتیه و با یه سرچ ساده می‌تونید به سایت رسمی همه دانشگاه‌های دنیا دسترسی داشته باشید و اطلاعات لازم رو بگیرید. خود من هم زمانی که می‌خواستم پذیرش بگیرم کارم رو از همینجا شروع کردم و با جستجو در سایت دانشگاه کلمبیا متوجه شدم که برای ثبت درخواستم باید مدارک زیر رو ارائه بدم:

ادامه مطلب 👇🏼

#اپلای_ارشد
#تجربه_اپلای
#دانشگاه‌های_برتر_خارجی
🆔@hermesin
🔻 شرایط پذیرش در دانشگاه کلمبیای آمریکا

1️⃣ مدرک لیسانس حداقل ۱۲۰ واحده که معادل مدرک لیسانس آمریکا باشه. ارزیابی این مدرک از طریق سایتهای World Education Services یا Educational Credential Evaluators انجام میشه. این سایتها بررسی میکنن ببینن آیا مدرک شما به لحاظ ارزش علمی معادل لیسانس آمریکا به حساب میاد یا نه. من چون دوره کارشناسی رو هم در آمریکا گذرونده بودم از این جهت مشکلی نداشتم و همون مدرک خودم رو بارگذاری کردم اما کسانی که میخوان از ایران اقدام کنن باید اول مدرکشون رو ترجمه و معادل سازی کنن.

2️⃣ یک مدرک معتبر که نشون‌دهنده تسلط شما به زبان انگلیسی باشه (تافل حداقل 100 یا آیتلس حداقل 7)

3️⃣ انگیزه‌نامه (Statement of Purpose): توی این مورد باید نشون بدید که انگیزه شما از تحصیل در رشته مد نظرتون چیه و چه توانایی‌ها و تجربه‌هایی در این زمینه دارید. انگیزه‌نامه شامل تاریخچه تحصیلی و حرفه‌ای شما، اهداف و برنامه‌هاتون برای تحصیلات تکمیلی، و اینکه چگونه و چرا خودتون رو مناسب (fit) این دانشگاه و این رشته می دونید میشه. برای همین، چیزهایی که می‌نویسید باید حتما مربوط به همون دانشگاه و رشته‌ای باشه که انتخاب کردین. اگه اهداف و انگیزه های شما هیچ تناسبی با دانشگاه و رشته مدنظر نداشته باشه درخواستتون قطعا رد میشه. انگیزه‌نامه باید حدود ۲-۳ صفحه باشد اما بعضی از پروگرام‌ها سوالات مشخص و محدوده لغت متفاوتی دارن. یعنی مثلا خودشون مشخص کردن که تعداد کلماتی که توی انگیزه‌نامه‌تون می‌نویسید نباید بیشتر از n کلمه بشه.

4️⃣ رزومه: با این یکی آشنا هستن همه چون توی ایران هم اصطلاح شناخته شده‌ایه. رزومه، فهرستی از تاریخچه شغلی، سابقه تحصیلی، تلاش های تحصیلی و سایر فعالیت های مهم شماست.

5️⃣ دو توصیه نامه از مَراجع تخصصی یا دانشگاه: توصیه‌نامه به زبان ساده یعنی این که دو فرد معتبر در ایران باید توانایی علمی شما رو تایید کنن و با فرستادن ایمیل، شما رو به اون دانشگاه خارجی معرفی کنن. توصیه نامه‌ها معمولا توسط استادان دانشگاه نوشته میشن. اما اگر چند سالی هست که از دانشگاه خارج شدید، در بیشتر موارد امکان استفاده از توصیه‌نامه های حرفه ای هم وجود داره. مثلا اگر سابقه کار در جایی رو دارید، کارفرما یا سوپروایزر شما میتونه براتون توصیه‌نامه بنویسه. (منظورم سابقه کار مرتبط با رشته خودتونه، نه هرکاری!) مثلا من تجربه کارورزی در قسمت هنردرمانی بیمارستان لنوکس هیل (Lenox Hill) نیویورک رو داشتم که به نظر خودم توی پذیرشم خیلی مؤثر بود. دقت کنید توصیه‌نامه های نوشته شده توسط اعضای خانواده یا دوستان و آشنایان برای اهداف این برنامه مناسب نیست! حتما باید افراد حرفه ای و واجد صلاحیت براتون توصیه‌نامه بنویسن چون اون دانشگاه میخواد پتانسیل حرفه ای شما رو بررسی کنه نه این که خودتون چجور آدمی هستین!

6️⃣ ریز نمرات دوره کارشناسی: اینم که مشخصه. البته اینجا هم نمرات کسانی که دوره کارشناسی‌شون رو در ایران گذروندن باید ترجمه و معادل سازی بشه.

خب، مواردی که گفتم مدارک مورد نیاز برای دانشگاه کلمبیا بودند که جزو دانشگاه های برتر آمریکا به حساب میاد و من تصمیم داشتم دوره ارشدم رو اونجا بگذرونم چون سطح علمی بالاتری داشت. اما دانشگاه دوره کارشناسی من (همون هانتر کالج) هم این رشته یعنی مشاوره سلامت روان رو برگزار میکرد که من برای این دانشگاه هم درخواست پذیرش دادم و اونجا هم قبول شدم.

در ادامه شرایط لازم اپلای در هانتر کالج رو هم توضیح میدم:

ادامه مطلب 👇🏼

#اپلای_ارشد
#تجربه_اپلای
#شرایط_اپلای
🆔@hermesin
🔻شرایط لازم اپلای در دانشگاه هانتر کالج نیویورک

1️⃣ باید مدرک لیسانس از یک موسسه معتبر با معدل حداقل 3.0 داشته باشید. (توضیح: نظام نمرده‌دهی کمّی توی آمریکا از 1 تا 4 میشه که 4 معادل ِ20 ما و 3 هم معادل 15 ماست)

2️⃣ باید توی دوره کارشناسی حداقل 15 تا 25 واحد درسی از رشته‌های انسان شناسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مشاوره، علوم بهداشتی، علوم سیاسی، روانشناسی، جامعه شناسی و حوزه های مرتبط رو پاس کرده باشید.

3️⃣ انگیزه نامه (statement of purpose): این که انگیزه نامه چیه رو بالاتر توضیح دادم اما نکته ای که در مورد هانتر کالج وجود داره اینه که از شما میخواد انگیزه‌نامه تون رو به طور مشخص در مورد یک رویداد معنی دار شخصی که باعث علاقمندی‌تون به این رشته خاص شده، بنویسید. یعنی باید یک اتفاق ویژه در زندگی شخصی خودتون رو توصیف کنید که علاقه شما به «مشاور شدن» رو شکل داده و توضیح بدید که چرا این رویداد برای شما مهم و قابل توجه بوده. انگیزه‌نامه هانترکالج باید بین 400 تا 600 کلمه باشه.

4️⃣ باید یک مقاله اضافی 400 تا 600 کلمه ای هم بنویسید که به طور مشخص به سوال زیر می پردازه: «در نظر بگیرید که شما یک دانشجوی مشاوره هستید که مشغول کاورزی در یک مرکز مشاوره است. کار کردن با چه نوع مراجع یا کار کردن در زمینه چه موضوعی برای شما دشوار است و چرا؟ فکر می کنید چگونه با این شرایط کنار بیایید؟»

5️⃣ دو توصیه نامه از مراجع تخصصی (همون توضیحات قبلی)

6️⃣ تجربه کاری مرتبط و یا داوطلبانه: این به شدت توصیه میشه. من اینجا علاوه بر سابقه کارورزی در بیمارستان که بالاتر گفتم، سابقه کار در یک سازمان خیریه در نیویورک و همینطور مشاوره تلفنی در مرکز ملی اختلالات خوردن آمریکا رو هم نوشتم که مؤثر بود.

خب در آخر اینم بگم که هزینه فرایندی که در بالا توضیح دادم و ثبت درخواستتون معمولا چیزی بین 70 تا 100 دلار میشه اما قسمت سخت ماجرا مربوط به هزینه های خود دانشگاه میشه که بهتره قبل از هرگونه اقدامی ازش مطلع باشید. هزینه تحصیل دوره ارشد خصوصا توی دانشگاه های آمریکایی بسیار گرونه به طور مثال الان دانشگاه کلمبیا برای هر سال 41 هزار دلار میگیره! یعنی هزینه تحصیل ارشد شما حدود 80 هزاردلار میشه که هزینه بسیار زیادیه و به همین دلیل خود من با وجود گرفتن پذیرش ترجیح دادم ارشدم رو در ایران بخونم و برای دکترا مجددا اپلای کنم. البته هزینه تحصیل در هانتر کالج به مراتب کمتر (10 هزار دلار) بود که باز هم با توجه به ارزش پول ما هزینه بسیار زیادی به حساب میاد.

این خلاصه ای بود از شرایطی که باید برای اپلای کردن داشته باشید. در پایان ازتون میخوام که حتما حتما به چندتا نکته توجه داشته باشید:

ادامه مطلب 👇🏼

#اپلای_ارشد
#تجربه_اپلای
#شرایط_اپلای
🆔@hermesin
🔻 نکات پایانی

🔸 مهم ترین چیزی که باید به خاطر بسپارین اینه که برای هر دانشگاه و هر رشته‌ی خاص، شما باید به سایت اون دانشگاه سر بزنید و همه اطلاعات لازم رو از همونجا پیدا کنید. این صرفا تجربه من از اپلای در دو دانشگاه آمریکایی کلمبیا و هانترکالج برای مقطع ارشد مشاوره سلامت روان در سال 2019 بود و لزوما شامل کشورها و دانشگاهای دیگه نمیشه. ممکنه بقیه کشورها و بقیه دانشگاه ها شرایط متفاوتی داشته باشند اگرچه کلیت شرایط معمولا یکسانه ولی بازم باید دقیقتر بررسی کنید چون هیچ نسخه‌ی کلی برای اپلای کردن وجود نداره.

🔸 این مواردی که گفتم «حداقل الزمات» اپلای بود و داشتن این شرایط، پذیرش شما رو تضمین نمی کنه. پذیرفته شدن توی دانشگاه های خارجی به ویژه دانشگاه های سطح بالا بسیار رقابتی است و موارد زیادی مثل معدل شما، استعداد و پتانسیل شما در اون رشته و تجربه هایی که داشتید به دقت در نظر گرفته میشن.

🔸 توی پست‌های آینده در مورد مدارکی که بهشون اشاره کردم بیشتر توضیح میدم و نمونه ای از مدارک خودم رو با شما به اشتراک میذارم. در کل توصیه من اینه که با توجه به شرایط موجود، اپلای برای مقطع ارشد در دانشگاه های آمریکایی، چندان عاقلانه نیست و اگه به فکر اپلای توی مقطع دکترا باشید خیلی منطقی تر و به صرفه تره. مگه این که کسی واقعا با همه شرایطی که بالا گفتم اوکی باشه!

✏️ کیمیا خوشرو

🔰 آكادمی هرمس |
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

#اپلای_ارشد
#تجربه_اپلای
#شرایط_اپلای
🆔@hermesin
🔥 رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های دنیا

✏️ کیمیا خوشرو

توی پست قبلی گفتم که دانشگاه کلمبیا Columbia یکی از برترین دانشگاه‌های آمریکا و جهان هست و فرایند اپلای خودم رو در اونجا براتون توضیح دادم. حالا سوال اینجاست که این امتیاز بندی دانشگاه‌ها از کجا میاد، بر اساس چه معیاری انجام میشه و از کجا میشه بهشون دسترسی پیدا کرد؟

یکی از معتبرترین سایت‌ها برای دسترسی به این رتبه‌بندی ها، سایت topuniversities.com هست که در اون میتونید امتیاز دانشگاه‌های برتر جهان رو به ترتیب ببینید. در حال حاضر دانشگاه MIT (موسسه تکنولوژی ماساچوست)، دانشگاه کمبریح، دانشگاه استنفورد، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد به ترتیب در رتبه‌های یک تا پنج دنیا قرار دارند.

در این سایت به این دانشگاه‌ها از ۱ تا ۱۰۰ نمره داده شده.

♦️معیارهاش چیا بودن؟

1️⃣ اعتبار علمی
کمیت و کیفیت پژوهش هایی که توی اون دانشگاه انجام شده و دستاوردها و افتخارات علمی‌ای که داشتن.

2️⃣ اعتبار شغلی
چند درصد فارغ التحصیلای اون دانشگاه مشغول به فعالیت در بازار کار هستند و چه نوع مشاغلی رو در اختیار دارن؟ هرچی حضور فارغ التحصیل ها در بازار کار خصوصا کارهای سطح بالا بیشتر باشه، اون دانشگاه امتیاز بیشتری میگیره.

3️⃣ تعداد ارجاع مقالات به نسبتِ هر استاد دانشگاه
یعنی چند نفر تو دنیا توی پژوهش‌های خودشون از مقالات و کتب اساتید این دانشگاه به عنوان منبع استفاده کردن؟ تعداد ارجاع‌ها بر تعداد اساتید اون دانشگاه تقسیم میشه و عددی که به دست میاد هرچقدر بزرگتر باشه امتیاز بیشتری نصیب اون دانشگاه میکنه.

4️⃣ نسبتِ استاد دانشگاه به دانشجو
یعنی مثلا به ازای هر 10 تا دانشجو چندتا استاد وجود داره؟ هرچی تعداد اساتید بیشتر باشه اون دانشگاه نمره‌ی بیشتری میگیره چون مفهومش اینه که از امکانات بیشتری برای تربیت دانشجوهاش برخورداره (نه مثل بعضی از دانشگاهای ما که سر انتخاب استاد راهنما بین بچه ها یه جور تنازع بقا وجود داره!! 😐😂)

5️⃣ نسبت دانشجوی بین المللی
معمولا حضور دانشجوها از سایر کشورهای دنیا خصوصا دانشجوهای نخبه نشون میده که اون دانشگاه از لحاظ علمی جایگاه بالایی داره که عده‌ای به خاطرش حاضر شدن مهاجرت تحصیلی کنند.

6️⃣ نسبت اساتید بین المللی
اینم مثل همون مورد قبلیه

7️⃣ شبکه پژوهشی بین المللی
یعنی گستردگی و کاربرد پژوهش های اون دانشگاه در چه حده؟ مثلا فقط توی کشور خودش پژوهش میکنه یا با پژوهشگرهای دیگه و دانشگاه های دیگه‌ی دنیا هم همکاری علمی و تحقیقاتی داره؟

👆🏻توی هر کدوم از این معیارها امکان گرفتن امتیاز ۱ از ۱۰۰ هست که میانگین اونا میشه رتبه کلی.

♦️ با پیدا کردن دانشگاه کلمبیا (دانشگاه اپلای ارشد من) در این لیست میتونید رتبه‌بندی هاشو در حوزه‌ها و معیارهای مختلف ببینید. طبق این لیست، این دانشگاه رتبه ۲۲ جهانی رو داره، اما در حوزه هنر و علوم انسانی رتبه ۸ جهان، در رشته روانشناسی رتبه ۱۷ جهان، در حوزه آینده شغلی فارغ التحصیلان رتبه ۱۸ و در بین دانشگاه‌های آمریکا هم رتبه ۷ رو به خودش اختصاص داده.

🌐 بنابراین در فرایند اپلای هر موقع خواستین میزان اعتبار و رتبه‌ی یک دانشگاه رو بسنجین میتونین از این وبسایت به دردبخور استفاده کنید و در رشته‌های مختلف رنکینگ دانشگاه‌ها رو مقایسه کنید.


🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

#اپلای_ارشد
#اپلای_دکترا
#رنکینگ_دانشگاه‌ها
#دانشگاه‌های_برتر_خارجی

🆔@hermesin
⁉️ چرا مشاوره سلامت روان رو انتخاب کردم؟

✏️ کیمیا خوشرو

سلام به دوستان عزیز 🍀
همونطوری که احتمالا خوندین، توی پست‌‌های قبلی درباره تجربه پذیرش خودم در رشته‌های روانشناسی و مشاوره سلامت روان در دانشگاه‌های هانتر کالج و کلمبیای آمریکا توضیح دادم. حالا ممکنه سوال براتون پیش اومده باشه که منی که کارشناسیم روانشناسی بوده چرا از بین گرایش‌های متنوع روان‌شناسی و مشاوره در مقطع ارشد، این گرایش رو انتخاب کردم؟ در این پست به این سوال جواب میدم و بعدا هم اگه فرصت بشه به بررسی گرایش‌های اصلی دیگه‌‌ی روان‌شناسی و مشاوره در دانشگاه کلمبیا می‌پردازم که یک نمای کلی از این گرایش‌ها پیدا کنید.

💎 اول باید اینو توضیح بدم که در آمریکا برخلاف ایران، امکان این وجود داره که شما بدون خوندن ارشد (Master) مستقیما از کارشناسی برای دکترا (Ph.D) اپلای کنید و اکثر افرادی که رزومه قوی دارن همین کارو میکنن. مگر اینکه بخوان در یک رشته خیلی رقابتی مثل دکترای روانشناسی بالینی وارد شن که در اون صورت میتونن یک ارشد مرتبط بگیرن و رزومه‌شون رو اینطوری تقویت کنن و شانس پذیرش رو بالا ببرن.

💎 با توجه به اینکه من قصد داشتم به عنوان روانشناس/مشاور در آینده مشغول به کار بشم و حتما هم میخواستم توی دانشگاه کلمبیا که سطح علمی بالاتری داشت درس بخونم، برای اینکه بتونم در آینده مجوز کار به عنوان مشاور یا روانشناس رو بگیرم چهارتا گزینه توی این دانشگاه برام وجود داشت:

1️⃣ دکترای روانشناسی بالینی
2️⃣ ارشد و دکترای مشاوره مدرسه
3️⃣ ارشد و دکترای روانشناسی مدرسه
4️⃣ ارشد مشاوره سلامت روان

💎 چرا ارشد روانشناسی بالینی رو ننوشتم؟ چون توی آمریکا تقریبا چیزی به اسم ارشد بالینی وجود نداره! البته یه سری رشته ها با اسم‌هایی که شبیه روانشناسی بالینی هستن وجود دارن ولی خود روانشناسی بالینی معمولا در مقطع ارشد ارائه نمیشه بنابراین چنین گزینه‌ای برای من وجود نداشت. حالا چرا از دکترای مشاوره سلامت روان صحبتی نمیکنم؟ چون این یکی دکترا نداره! فقط در سطح ارشد ارائه میشه.

بنابراین من با توجه به اینکه علاقه اصلیم کار با مراجعان بزرگسال بود، گزینه های 2 و 3 رو نمیخواستم و باید از بین دو گزینه 1 و 4 یعنی دکترای روانشناسی بالینی یا ارشد مشاوره سلامت روان انتخاب میکردم.

💎 خب، گزینه اول رو بیشتر دوست داشتم طبیعتا ولی ورود مستقیم به مقطع دکتری روانشناسی نیازمند داشتن رزومه قوی پژوهشی هست و من در دوره کارشناسی کار پژوهشی انجام نداده بودم. شاید براتون تاکید روی پژوهش برای گرفتن دکترای روانشناسی بالینی جالب باشه چون خیلیا فکر میکنن مهمترین چیز توی این رشته، تجربه‌ی درمانگریه اما پژوهش نه تنها مهمه بلکه شرط اصلی گرفتن پذیرش در این حوزه به حساب میاد و من با وجود این که رزومه خیلی خوبی در زمینه‌ی کار بالینی داشتم، استادم بهم گفت که بدون رزومه پژوهشی شانسی برای دکترای بالینی ندارم! بنابراین تصمیم گرفتم که برای یه رشته‌ی نزدیک به روانشناسی بالینی، یعنی مشاوره سلامت روان اپلای کنم.

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

#اپلای_ارشد
#اپلای_دکترا
#تجربه_اپلای

🆔@hermesin
🔥 گرایش‌های روانشناسی در دانشگاه کلمبیا

✏️ کیمیا خوشرو

سلام دوستان عزیز. در ادامه پست قبلی همونطور که وعده دادم میخوام رشته‌های اصلی روانشناسی در دانشگاه کلمبیای آمریکا رو معرفی کنم 😊👇🏼

🟣 روانشناسی مشاوره
(counseling psychology)

👈🏻 شايد اسم اين رشته براتون عجيب باشه چون ما همچين رشته‌ای توی ایران نداریم ولی روانشناسی مشاوره در واقع یه جورایی تلفیق دوتا رشته مشاوره و روانشناسی هست که بین گرایشهای مشاوره از همه به روانشناسی بالینی نزدیکتره. این رشته چندتا گرایش داره که یکیشون ارشد مشاوره سلامت روان یعنی همون گرایش مدنظر من بود. این رشته به آماده سازی مشاوران روانشناس اختصاص داده شده تا بتونن به رشد طبیعی و بهینه افراد، گروه ها و سازمان‌ها کمک کنن. توي اين برنامه‌ها به دانشجویان آموزش داده میشه که از استراتژی‌های پیشگیری، مداخله و اصلاح برای کمک به دیگران در توسعه مهارت‌های مقابله‌ای مؤثر و پاسخدهی به محیط‌شون استفاده کنن.

🟢 روانشناسی رشد
(Developmental Psychology)

👈🏻 این یکی رو دیگه همه می شناسید. البته ما باز هم توی ایران رشته ای به نام روانشناسی رشد نداریم و فقط واحد درسیش رو میگذرونیم اما بعضی دانشگاه های خارجی مثل کلمبیا روانشناسی رشد رو در قالب یه رشته مستقل برگزار میکنن. برنامه‌های روان‌شناسی رشد بر رشد افراد در طول عمرشون در چارچوب خانواده، گروه‌های همسالان، برنامه‌های مراقبت از کودک و... تمرکز دارند. توی این رشته، بهزیستی کودکان، جوانان و بزرگسالان در حوزه های شناختی، عاطفی، اجتماعی، تحصیلی و سلامت در نظر گرفته میشه.


🟡 علوم شناختی در آموزش
(cognitive science in education)

👈🏻 در برنامه‌ی علوم شناختی در آموزش، دانشجوها مکانیسم‌های شناختی‌ای که زیربنای یادگیری و تفکر در محیط‌های مدرسه و غیر مدرسه است رو بررسی می‌کنن. کلمبیا سعی میکنه دانشجوهای این رشته رو در تئوری های اساسی شناخت انسانی، تمرین و تفسیر تحقیقات شناختی و نحوه استفاده از این تحقیقات برای بهبود شیوه های آموزشی و توسعه‌ی روش های نوآورانه مبتنی بر فناوری های جدید آموزش بده. برنامه درسی این رشته شامل روانشناسی شناختی، روانشناسی رشد، روانشناسی تربیتی و علوم کامپیوتره و دیدگاه مترقی و ارزشمندی رو در مورد شناخت و یادگیری به دانشجوها ارائه میده.

🟠 روانشناسی مدرسه
(School Psychology)

👈🏻 برنامه روانشناسی مدرسه در کالج معلمان دانشگاه کلمبیا برگزار میشه. کار اصلی روانشناسای مدرسه همونطور که از اسمشم پیداست مشاوره دادن به دانش‌آموزان و معلم‌هاست.


🔴 روانشناسی بالینی
(Clinical Psychology)

👈🏻 بیشترین رقابت رو اینجا داریم و قبولیشم خیلی سخته. دانشگاه کلمبیا چندین کلینیک و آزمایشگاه در سطح نیویورک داره و توی اونها آموزشهای دقیقی رو هم به لحاظ تئوری و هم در زمینه ارزیابی و مداخله بالینی ارائه میده. برنامه کارشناسی ارشد این دانشگاه در سطح آمریکا به عنوان برنامه برتر روانشناسی بالینی شناخته میشه. این برنامه برای متقاضیانی که علاقه‌مند به تقویت رزومه تحصیلی خودشون قبل از دنبال کردن برنامه های دکتری هستند بسیار مناسب به حساب میاد.


🔵 روانشناسی اجتماعی سازمانی
(Social-Organizational Psychology)

👈🏻 این رشته یه چیزی شبیه همون روانشناسی صنعتی و سازمانی خودمونه با این تفاوت که توی آمریکا پرطرفدارتره و بازار کار بهتری هم داره. برنامه روانشناسی اجتماعی سازمانی به مسائل سازمانی از دیدگاه‌های متعدد می پردازه و افراد، گروه‎ها و سازمان‌ها رو بررسی میکنه.

#اپلای_ارشد
#اپلای_دکترا
#معرفی_رشته‌ها
#دانشگاه‌های_برتر_خارجی

🔰 آكادمی هرمس
راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️


🆔@hermesin
📣 برگزاری همزمان کنکور ارشد و دکتری❗️

طبق اعلام سازمان سنجش، کنکورهای ارشد و دکترای امسال در روزهای 11 و 12 اسفند 1401 برگزار می‌شوند.

زمان ثبت‌نام برای کارشناسی ارشد:

از 16 تا 22 آذر ماه 1401

زمان ثبت‌نام برای دکترا:

از 22 تا 29 آبان ماه 1401

🌐 جهت ثبت‌نام در تاریخ‌های اعلام‌شده به سایت رسمی سازمان سنجش sanjesh.org مراجعه فرمایید.


🆔@hermesin
🔴 با تاریخ جدید کنکور چه‌کار کنیم ⁉️

#تعویق_کنکور
#پرسش_و_پاسخ
#کنکور_1402

🎤 مصطفی امينی
رتبه ٩ روانشناسی بالينی سال ٩٨

🔰 آكادمی هرمس | راهنمای روان‌شناسان آینده ☺️

🆔@hermesin
2024/09/28 21:29:46
Back to Top
HTML Embed Code: