Telegram Web Link
🌕


#هسا_پس
#مسعود_پور_هادی


[Weitergeleitet von Masoud]
رفیق نازنین ونازک اندیشم سلام.ببخش با تاخیر برایت می نویسم.این روزها این جا افتابی است ومن تا خرخره کار میکنم وفرصتی باقی نمی ماند که به کار دل برسم. نوشتی از نوشتار مراد قلی پور چه می فهمم.گفتی قادر به پی بردن به جهان بینی شاعر نیستی. شعر مراد با متر ومعیار های رایج ومعمول قرابتی ندارد.چند کار ازادی که من از مراد خواندم به لحاظ معنایی تن به معنایی عادت شده نمی دهد. خورده روایت هایی است که  در درون شعر شکل می گیرد و ربطی به بیرون ویا واقعیت بیرونی ندارد.مولف متن به عنوان یکی از سه مولفه های دلالت معنایی متن(مولف- متن- خواننده)  از نا توانی جهان امروز می نویسد. در برخی از کار های مراد با متن هایی روبرو می شویم که تکیه برگفتمان های اجتماعی وفلسفی دارند:مثلن گفتمان زیست محیطی در پاره گفتارهایی این چنینی"چه کسی دیده/ که پرنده های تازه متولد شده در ابها پرپر بزنند. " ویادر"مگر می شود/ رودخانه ها بایستند".  ساختار شکنی وتخریب فرم ومحتوا در این کار ها نشان از گرایشی پست مدرنیستی دارد.بطور جدی از فرم های رایج بیانی فاصله می گیرد وجهان بینی در محتوا را برنمی تابد.هیچ پایبندی  به رابطه ی یک به یک دال ها ومدلول ها ندارد. از ویژگی های اجرایی این شعرها برجسته سازی شکل هندسی زبان مثلن ردیف کردن یک کلمه در چند سطر وتکرارکلمه و فرم    دادن به ان بمثابه یک اثر تجسمی" ایتا ایتا ایتا ایتا ایتا ایتا ایتا                                                                                         داران داران داران داران                                                                                         دازان دازان دازان دازان                                                                                              خومان خومان خومان خومان
از دیگر ویژگی های ان تکثر فضا ها ومکان های روایت است : کی بیده/ ایتا ایتا ایتا ایتا ایتا/ زاکان زاکان زاکان زاکان/ خیابانانه سر/دارانا کشا گیرند/ مگه به/ روباران بسن/  وتداخل ژ انر ها (نقل،داستان، نمایش ،هنرهای تجسمی) . من در پای یکی از شعر های مراد در کانال "هسا شعر" خطاب به مراد نوشتم: با شعرهایت گفتگویی را گشودی که درسالهای اخیر بمثابه یک گفتمان اجتماعی در قلمرو عمومی جا گشوده است."گفتمان زیست محیطی" بمثابه یک روایت  در خود( نه وابسته به کلان روایت های ضد سرمایه داری وغیره) واین  شعرت را بربستر تاریخی  این گفتمان قرار می دهد. درشعر گیلکی سلطه سوژه برطبیعت، عناصر موجود وپدیده های طبیعت را به  ابزار ویا به پدیده گنگ بدل کرده است.تخییل سطحی وبی رمق ودر بسیاری موارد کلیشه ای و دانای کلی که فرصت عرضه اندام بی واسطه طبیعت را مانع می شود.  از مشکلات متن هایی است که ابر وباد وماه وخورشید را در خدمت انسان می پندارند وتکیه بر کلان روایت های  سنت واندیشه های پیش مدرن دارند. "نوشتم" در شعرت خاطره پیوند انسان با طبیعت زنده می شود" .  مراد از رابطه خود با  طبیعت  فضایی بازی گوشانه می سازد. شعر به مثابه بازی .  این استنباط کلی من از یک سری از کار های مراد است که دیدم. مایلم در فرصتی که نمی دانم کی بسراغم می اید بسراغ شعرهایش بروم.نازنین در این شعر به سراغ حهان بینی با چشم اندازی که ما از جهان داریم نباید رفت. ما شکست خورده گان تاریخیم.تی قوربان



#نقدی_بر_گیلکی_های_مراد_قلی_پور
#گفتمان_زیست_محیطی
#مسعود_پور_هادی_آلمان ۱۳۹۷
#هسا_پس
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران_و_جهان

https://www.tg-me.com/hasa_pas
🎼🎼

#هسا_پس

مجلس سنایا دورین بوشو
بیرین کی بامو
خورا بوشست
أژانس هسته ای یا وارد بوباس
بیرین کی بامو
کفاره فادا
سازمان جاسوسیا بوشو دورین
ده
وانگردست

#کلمان
بوشو:رفت
وانگردست:بر نگشت


وارد مجلس سنا شد
بیرون که آمد
غسل کرد
وارد آژانس هسته ای شد
بیرون که آمد
کفاره داد
وارد سازمان جاسوسی شد
و دیگر
بر نگشت

#مراد_قلی_پور
#هسا_پس
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران_و_جهان
https://www.tg-me.com/hasa_pas
#نامه_ها
#مراد_قلی_پور
#تکثیر_و_تکثر
#پروژه_یا_پروسه
#جستجو_یا_نجات


(شعر ۱۴۰۰ شعر پروسه است. پروژه ها دیگر جوابگو نیستند/ مراد قلی پور)



...بیش از این که در متن ها به فکر" جستجو" باشیم نیازمند این هستیم که به "نجات" فکر کنیم.
متن ها دیگر نیازمند نجات هستند نه جستجو.
قالب ها نخستین سوژه هایی هستند که به خاطر سبقت تاریخی شان  نیازمند نجات چند فوریتی اند. قدمت تاریخی قالب ها فرصتی برای برنامه ریزی ها ایدیولوژی ها بوده اند. قالب های پیشنهادی جدید هم از تیررس قدرت ها دور نیستند. لذا صرف جستجو گری در قالب ها نمی تواند آن ها را فراروی کند.
پشت قالب ها ،قالب نیست انسان است. ارتقا ندادن قالب ها یعنی فراموش کردن انسان هایی که با قالب ها می میرند. ما همیشه در حال کوچاندن انسان های پشت قالب ها هستیم و این استثمار و استحمار است.
نیما قالب شکنی نکرد بلکه قالب ها را نجات داد.  مساله نجات قالب ها حیات شعر را تصمین می کند. قالب های جدید پیوندی نا گسستنی با قبل دارند. هر چه قالب های سنتی ارتقا یابند می توانند کمک حال قالب های تازه باشند. نمی توان جلوی این گفتگو مندی را گرفت. روحیه شعر ما در این چند دهه روحیه جستجوگری است. جستجو ها پروسه نیستند بلکه پروژه اند. پروژه ها هر جور عمل نمایند با مکانیتی ثابت مواجهه اند. مکان ثابت پروژه ها شعر را به آرامش ابدی  تقلیل می دهد.
اگر این احساس وجود دارد که شعر های مان به آرامش رسیده اند به خاطر این است که نتوانسته اند پروژه های خود را پروسه ای کنند.
پیش از تمام شدن پروژه ها این قدرت است که جانشین هایش را گسیل می دارد. در جوامع توتالیتر پروژه ها پیش از این که پروسه یا
فرایند شوند نیمه تمام می مانند. این فقط خاص شعر و ادبیات نیست بلکه شامل حال همه ساختار های یک جامعه است.
جانشین هایی را که قدرت با نقش های خود  ایفا می کند باید از طریق پروسه ای شدن ساختار ها مورد تعقیب قرار بگیرد. پروزه ها قادر به تعقیب نیستند. لدا در حدود مکانی خود باقی می مانند.

شعر امروز ما حدود مکانی ثابتی دارد. ثبات شعر آن را به ارامش رسانده است. هیاهو ها به خاطر دخالت ایجابی این آرامش است . چیزی که می تواند این آرامش را به هم بریزد این است که پروزه ها در پروسه ها جریان یابند.
قدرت ها پروسه اند. برابری با آن ها از طریق پروژه ها غیر ممکن است. شعری که پروسه ای گردد تمامی تعاریف آن هم در برابر ابر گفتمان ها سلبی می گردد. در این صورت است که تعاریف و اسطوره ها نقش افرینی می کنند و قادر می شوند که زیبایی شناسی های خود را موثر سازند.

شعر اکنون در چنین شرایطی دارد نقش بین المللی خود را هم پروژه ای می کند. این در ذات خود چیزی هایی را رقم خواهد زد که منطبق با گفتمان های قدرت است. گستردگی مکانیت شعر دلیل بر حقانیت آن نیست. چند رسانه شدن متن ها تضمین حیات ان ها نمی باشد. شعر می تواند  تمام شعاع زمین را درنوردد اما همچنان یک پروژه باشد. ادبیاتی که ابر گفتمان است مثل ادبیات فرانسه،انگلیس،امریکا،ژاپن،روسیه و... مدت هایی طولانی است که پروژه های خود را به جای این که تمدید کنند آن را وارد پروسه ها کرده اند.
ما داریم پروژه های خود را تمدید می کنیم. وام گیری از ادبیات جهان آن هم یکطرفه ،  برای اجرایی شدن پروژه های شعر یک آرمانشهر است. هرگز اتفاق نمی افتد. باید دید که چگونه و در چه موقعیتی و با چه شاخصه هایی کسانی چون خیام،مولوی،حافظ توانسته اند ادبیات مان را از پروژه ها خالی کنند و چرا در متن های شان با پروسه ای پیوسته مواجهیم.
شعر کلاسیک ما در بخش های وسیعی از تاریخ مکتوبات خود  فقط یک پروژه صرف است. اگر هم جزو برنامه های درسی است به خاطر نقش پروسه ای بودن شان نیست.  جهان آفرین نیستند  بلکه تاریخ اند. پروژه ها در نهایت، همانند تغییر سلسله ها تاریخ می شوند. این ، پروسه ها هستند که جهان آفرینی می کنند. تغییر ها گسست نیستند. "تغییرات و تعویضات پر شتاب" تعبیر وارونه گسست هستند. چیزی که همچنان دارد در کشور هایی چون کشور های جهان سوم فرهنگ نامه می شود( بریده نامه ها)

#نامه_ها
#مراد_قلی_پور
#تکثیر_و_تکثر
#پروژه_یا_پروسه
#جستجو_یا_نجات
#نجات_قالب_ها

#هساپس
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران_و_جهان
https://www.tg-me.com/hasa_pas
🟫🟫🟫🟫🟫http://www.tg-me.com/avaye_parav
شماره #یکصد_و_سی‌ام
#هفته_نامه_ادبی_آوای_پراو منتشرشد.دراین صفحه می خوانید: معرفی ویراست دوم کتاب «درآمدی بر ادبیات شناسی» اثر استاد #محمود_فتوحی_رود_معجنی چاپ شده به وسیله نشر سخن/«گسست ها یا پروژه‌اند یا پروسه» عنوان جستاری از #مراد_قلی پور

⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
مدیر مسئول: #علی_کرمی
سردبیر:#عبدالله_سلیمانی
داستان:#طلا_نژاد_حسن
شعر :#پوران_کاوه
نقدادبی وشعر کرمانشاه ::#عبدالله_سلیمانی
#هفته_نامه_ادبی_آوای_پراو
@avaye_paravپ
شماره ۹۵۹ روزنامه #نقدحال منتشر شد

تاریخ انتشار: پنجشنبه‌‌‌‌‌ ۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۰
#تئوری_پروسه_گسست
#مراد_قلی_پور
#طرح_ژنوم_نقد

آدرس سایت روزنامه
👇👇👇
naghdehal.com

@naghdehall
شعر ، پروسه است (علیه پروژه گسست)

رسانه ایرانیان اروپا

#اخبار_هنری_و_فرهنگی

(شعر ۱۴۰۰ شعر پروسه است. پروژه ها دیگر جوابگو نیستند/ مراد قلی پور)
تنظیم مطلب: لیلا طیبی

https://iran-europe.de/شعر،-پروسه-است/
🌹🌹🌹

در ادامه  نقدی از مسعود پور هادی در مورد اشعار مراد قلی پور( آلمان ۱۳۹۷)

بحث خوبی است.

بیدل دهلوی اصطلاحی دارد: کلید در باز.
هنگامی که شعر مثل در بسته باشد، خاننده، منتقد یا مخاطب به دنبال کلیدهایی می رود که آن را بگشاید و به لذتی در پشت آن بستگی برسد، در مدرسه، در دانشگاه در مطبوعات و .. کلیدهایی را به خاننده می‌دهیم که شعرها را بگشاید و لذت ببرد. اما گونه‌هایی از شعر مدرن، مثل شعر احمدرضا احمدی، شعر مراد  قلی پور و ... در ظاهر مثل درهای باز به نظر می‌رسند. متن، گشوده به نظر می‌آید. بنابراین، مخاطبی که با کلیدهای سابق به سراغشان می‌رود، غافلگیر می‌شود. آن کلیدها به کار نمی‌آید و او سر در گم می‌شود و حتا ممکن است از سر دستپاچگی درهای باز را ببندد و مایوس شود.
مخاطب باید رفتار خود را تغییر دهد. با معما سر و کار نداریم. این شعر نیاز به معنای کردن ندارد، این شعر خودش معناست و تنها حس می‌شود. این شعر بیش از آن که در شمار معقولات باشد، در شمار محسوسات است.

🌷🌷🌷
#دکتر_حسن_محمدیان
#شعر_زیستار
#هسا_پس
https://www.tg-me.com/hasa_pas
شماره  ۱۴۲۰ روزنامه #نقدحال منتشر شد

تاریخ انتشار: پنجشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۲
#دموکراسی_قالب_ها
#نجات_قالب_ها
#مراد_قلی_پور

آدرس سایت روزنامه
👇👇👇
naghdehal.com

@naghdehall
🌕


#هسا_پس
#شعر_بومی_متازبان


اقا حوکومت
امی اوتاق خوابه جا چی کونی
امی دسانا چی کار داری
امی لبانه  جلویا
اقا حوکومت
دسمال کاغذی جا سورخه شورتا مییان  جورابانه دورین
بعد نه ماه  ان همه اسپرمانه مییان  دولت  دونیا ایه

#برگردان_فارسی


آقای حکومت
توی اتاق خواب ما چه می کنی
چه کار با دست های مان داری
جلوی لب های ما را
آقای حکومت
در دستمال کاغذی/ بین شورت های قرمز/ توی جوراب ها
بعد از نه ماه
بین این همه اسپرم ها دولت به دنیا می آید


#برزو_مرادی_اصل(امریکا)
#هسا_پس (متا زبان)
#شعر_بومی_متازبان
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران_و_جهان
https://www.tg-me.com/hasa_pas
#هسا_پس

اگی ایتا پرونده امریکا جا
میزه رو بمانه
افریقا میان خایلی عوضا بون
اسیا میان خایلی کوشته
اروپا مییان خایلی افتاب
اگی ان پرونده یا ویگرن
خایلیان ایرانه جا
ماشینانا ویشتر گاز دهن
خوشینه سایانه سرا وامیزن
دووعا کونن وارش بواره


#برگردان_فارسی

اگر پرونده ای در امریکا
روی میز بماند
در افریقا خیلی ها عوَض می شوند
در آسیا خیلی ها کشته
در اروپا خیلی ها آفتاب
اگر این پرونده را بردارند
خیلی ها
در ایران
ماشین ها را بیشتر گاز می دهند
روی سایه های شان می شاشند
دعا می کنند که باران بیایید



#برزو_مرادی_اصل_امریکا
#هسا_پس
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران_و_جهان

https://www.tg-me.com/hasa_pas
#هسا_پس

پنجتا راب
فرانسه ره وسته
چارتا لابدان
بلوک شرقه ره
سه تا گوزگا
اروپاره
دو تا شیعه
خاورمیانه ره
ای تا ناو  را شه
روزنامان  خوشانا خیسا کونن
شبکان چاق ترا بون

#واگردان

پنج حلزون
برای فرانسه کافیست
چهار عنکبوت
برای بلوک شرق کافیست
سه قورباغه
برای اروپا
دو تا شیعه
برای خاورمیانه
یک ناو حرکت می کند
روزنامه ها خودشان را خیس می کنند
و
شبکه ها چاق تر می شوند


#بازنشر
#برزو_مرادی_اصل(امریکا)
#هسا_پس
#پسا_نو_در_شعر_گیلکی_مازنی_ترکی_تاتی_لری_بلوچ_تالشی_بختیاری
#جریان_شعر_پیشرو_اقوام_ایران
@hasa_pas
شعر فارسی و آپارتاید زنانه (جزیره ملکه‌های نرینه)
#مراد_قلی‌پور

تنظیم: #زانا_کوردستانی
رسانه ایرانیان اروپا



شعر فارسی و آپارتاید زنانه (جزیره ملکه‌های نرینه)
#مراد_قلی‌پور

تنظیم: #زانا_کوردستانی
رسانه ایرانیان اروپا

...بدر شاکر السیاب و نازک الملائکه به یک اندازه توانستند در آن بزنگاه تاریخی ، شعر عربی را از آپارتاید زنانه خارج کنند. اما این اتفاق درقبال نیما یک طرفه ماند. اگر فروغ متولد شد اما این تولد، محصول امر درون تاریخی بود.نیما شاید این  خلا را احساس کرده بود . کتاب "افسانه" به نمایندگی از این خلا تاریخی حاکی از همین امر درون تاریخی است. نیما این آپارتاید زنانه را حس کرده بود. شاملو هم نتوانست با عینی سازی چهره زن  و این همانی زنانی ترجمه شده  هم چون مارگوت بیکل ، گابریلا میسترال، و...به برون تاریخی سازی شعر فارسی کمک کند. این همان جایی است که شعر فارسی با آرایشی زنانه و بدنی مردانه سعی کرد تا قصور تاریخی اش را جبران کند...(ادامه مطلب)


https://iran-europe.de

https://iran-europe.de
نظریه زبانشهر

مراد قلی پور
تنظیم متن: زانا کوردستانی

رسانه  ایرانیان اروپا

https://iran-europe.de/نظریه-زبانشهر/
2024/11/16 13:54:18
Back to Top
HTML Embed Code: