Telegram Web Link
🔶️گزارشی از زندگی، کار و گرفتاری یک مدل زن در تهران

🔹️من پنج سال در تهران مدل بودم تا آن‌که پلیس دستگیرم کرد. این روایت من است از داشتن شغل‌ای که بنا به روایت رسمی وجود ندارد؛ شغلی که نه تنها زیرزمینی است، بلکه تو را در معرض آزار و تحقیر قرار می‌دهد.

🔹از قوانین حاکم در ایران پیداست که مدل بودن به عنوان شغل اصلاً وجود ندارد و هیچ اتحادیه‎‌ یا صنفی تو را به عنوان مدل حمایت نمی‌کند. تنها کمپانی‌های مد و فشن اسلامی اجازه فعالیت دارند... در ایران اما مشکل مدل‌ها فقط زیرزمینی بودنشان نیست. مشکل دیگر وجود شبه هنرمندانی‌ست که مدل را عملا نوکر خود می‌دانند. بارها مدل‌هایی که بیشتر زن هستند از جانب نقاش یا عکاس مرد مورد آزار و تعرض قرار می‌گیرند اما سکوت می‌کنند چرا که قانون و جامعه آنها را پیشاپیش به خاطر شغل‌شان فاحشه می‌داند./زمانه

#دیدبان_آزار
@harasswatch

https://www.radiozamaneh.com/715857/
Forwarded from زنان امروز
«چهره زنانه جنگ»

🖋️سپیده سالاروند

مواجهۀ بی‌واسطه با ظلم و شنیدن درد دیگران بار سنگینی بر دوش آدم می‌گذارد. نمی‌توانی شنوندۀ صِرف باشی. می‌خواهی طغیان کنی. از دنیایی که در آن زندگی می‌کنی متنفر می‌شوی. می‌خواهی همه‌چیز را زیر و رو کنی. اما از طرفی حالا عددها و آمارها چهره و صدا دارند، انیس را می‌شناسی، فریبا را می‌شناسی، می‌خواهی کمک کنی، به‌دنبال حداقل‌ها می‌روی. حداقل‌هایی که فراهم‌کردن‌شان اصلاً کار راحتی نیست، به‌خصوص که صاحبان قدرت شرایط را برای حضور آنان چندان تسهیل نمی‌کنند.

«چهره زنانه جنگ» تجربه زنان افغانستانی پس از قدرت‌گیری طالبان را روایت می‌کند. زنانی که ناچار به ترک وطن و عبور پر مخاطره از مرزها شدند. او در این مقاله از گفتگوهایش با پنج زنی نوشته که «از خانه‌هایشان چیزی باقی نمانده بود یا هر چه داشتند فروخته و خرج قاچاق‌بر کرده بودند تا خودشان را به جایی امن برسانند».

▫️این مطلب را در سایت «زنان امروز» بخوانید.

http://zananemrooz.com/article/چهره-زنانه-جنگ/
The account of the user that owns this channel has been inactive for the last 1 month. If it remains inactive in the next 7 days, that account will self-destruct and this channel may no longer have an owner.
Forwarded from بيدارزنى
🟣 شماری از فعالان حقوق زنان، نمایشگاه خیابانی کتاب را در کابل برگزار کردند


به گزارش «رسانه‌ی رخشانه»، شماری از فعالان حقوق زن در شهر کابل به مناسبت «هفته جهانی کتاب» نمایشگاه خیابانی کتاب را برگزار کردند.

در این نمایشگاه دو روزه کتاب‌های از بخش‌های چون هنر، ادبیات، سیاست، اقتصاد و … به نمایش گذاشته شده است.

خانم‌ عمرزاده، یکی از برگزار کننده‌های این نمایشگاه به رسانه‌ی رخشانه گفت که نیروهای طالبان با این زنان در قسمت برگزاری نمایشگاه خیابانی، مخالفت نیز کرده و با آنان با خشونت رفتار کرده‌اند.

خاطره احصار، یکی دیگر از برگزار کننده‌های این نمایشگاه می‌گوید زنان در افغانستان در حال حذف شدن هستند و برگزاری نمایشگاه‌ها با حضور زنان می‌تواند روزنه‌ی امید برای آینده زنان این کشور باشد.

سجیه محمدی یکی دیگر از بازدیدکنندگان این نمایشگاه گفت که برگزار کنندگان این نمایشگاه باید برای کسانی که توان خرید کتاب را ندارند، تخفیف بدهند.

او که دانش‌آموز صنف نهم مکتب است می‌گوید که اگر مکاتب به‌روی دختران باز شود، آنان می‌توانند با انگیزه بیشتر کتاب بخوانند.

سجیه گفت: «خیلی دلتنگ کتاب خواندن و درس‌هایم در مکتب شدم. وقتی کتاب‌ها را می‌بینم گریه‌ام می‌گیرد امیدوارم روزی بتوانم دوباره به مکتب بروم».

#طالبان #ارتجاع #جنبش_زنان_افغانستان

ادامه‌ی متن را در وبسایت رخشانه بخوانید:

https://rukhshana.com/number-of-women-held-a-street-book-fair-in-kabul


@bidarzani
پدیدارشناسی رفتار، توان حرکتی و فضامندی بدن زنانه
______________
حالات رفتار تنانه‌ی زنانه و توان حرکتی و فضامندی آن، به درجات مختلفی در جامعه‌ی معاصر، نسبت به هستی زنان مشترک‌‌‌‌اند. گرچه منشأ آن نه در آناتومی، نه در فیزیولوژی و نه بی‌تردید در ذات رازآلود زنانه است. بلکه ریشه‌ی آن در وضعیت زنان است که در جامعه‌ی معاصر به واسطه‌ی سرکوب جنسیت‌زده، مقید شده‌ است.
______________
👈متن کامل
ديد‌بان آزار
Photo
🔹️روز گذشته در مراسم فرش قرمز جشنواره کن زنی پیراهن خود را از تن درآورد و برهنه علیه تجاوز به زنان اوکراینی توسط نظامیان روسیه اعتراض کرد.

🔹️این زن پرچم اوکراین را روی بدن خود نقاشی کرده و نوشته بود: "تجاوز به ما را متوقف کنید."

🔹️مقامات اوکراینی اعلام کرده‌اند در حال تحقیقات درباره موارد گزارش‌شده خشونت جنسی در مناطق تحت اشغال اوکراین هستند. به گزارش گاردین اخیرا حتی گزارش‌هایی از تجاوز به پسران و مردان اوکراینی نیز دریافت شده است.

🔹️در گزارشی دیگر از پزشکان در اوکراین نقل شده که معاینات پزشکی قانونی نشان می‌دهد که تعدادی از زنان پیش از کشته شدن توسط نظامیان روسیه مورد تجاوز قرار گرفته بودند.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
🔻حضور گشت ارشاد در پارک پردیسان تهران

🔶️«می‌خواهند محیط‌های عمومی را برای ما ناامن کنند»


🔹️بعد از خبر تفکیک جنسیتی در برخی از پارک‌های پایتخت، حالا حضور گشت ارشاد در یکی از اصلی‌ترین مراکز عمومی ورزش برای شهروندان تهرانی به نگرانی جدید برای مردم بدل شده است. اوایل سال جاری بود که شهرداری تهران اعلام کرد که «جهت رفاه حال شهروندان و صیانت از زنان و مادران» برخی از پارک‌های تهران مطلقا زنانه خواهد شد. یعنی ورود مردان به این پارک‌ها کاملا ممنوع خواهد بود.

🔹️هنوز فهرستی از اسامی این پارک‌ها منتشر نشده است اما در همین اثنی نیروهای گشت ارشاد وارد پارک پردیسان تهران شده‌اند. پردیسان، پارکی بزرگ در غرب تهران که سال‌هاست به یکی از اصلی‌ترین مراکز عمومی و رایگان ورزشی برای شهروندان تهرانی محسوب می‌شود حالا به «محیطی ناامن» برای آن‌ها بدل شده است.

🔹️نازنین ۱۰ سالی می‌شود که بیشتر روزهایش را در پارک پردیسان تمرین و ورزش می‌کند. او که بدنساز و مربی است می‌گوید به ویژه بعد از کرونا این پارک امن‌ترین مکان برای ورزش کردنش بوده است و حالا این فضا را ناامن کرده‌اند:‌ «تمام ۱۰ سال اخیر که در محله پونک زندگی می‌کنم اکثر صبح‌ها و خیلی از غروب‌ها به پردیسان می‌رفتم برای ورزش. در یکی دو سال اخیر که پردیسان از همیشه هم شلوغ‌تر شده بود و به نوعی به محیطی مخصوص دونده‌ها بدل شده بود. حالا مدتی می‌شود که حوالی ساعت ۹ با گشت ارشادی‌ها روبرو می‌شویم و چند ون خودروی آن‌ها مدام دور و بر ما هستند و به لباس‌هایمان گیر می‌دهند. به نظر خودشان اتفاق جدیدی است. اما نمی‌دانند که ما زن‌ها سال‌هاست که در هر کوچه و خیابانی با همین ون‌ها روبرو می‌شویم و شیوه تعامل با آن‌ها را هم دیگر خوب یاد گرفته‌ایم. آن‌ها خسته می‌شوند اما ما نه. همه ماجرا این است که می‌خواهند تمامی فضاها را برای ما ناامن کنند.»

🔹️مریم تا به حال مواجهه شخصی با گشت ارشاد در پردیسان نداشته اما خبرها به گوشش رسیده است: «من صبح‌های زود حدود 5 و نیم صبح تمرین می‌کنم و به همین دلیل هیچ‌وقت تجربه مواجهه با گشت ارشاد را نداشتم چراکه آن‌ها هم انگاری ساعت کاری خودشان را دارند. اما از دوستانم شنیده‌ام که حوالی ساعت ۹ و ۱۰ صبح گشت ارشاد به پارک می‌رسد و شروع به تذکر دادن به پوشش دختران می‌کند. خب مدت زیادی است که زنان در این پارک با لباس ورزشی که شامل لگ و تی‌شرت است ورزش می‌کنند و حالا به نظر می‌رسد که برخی تلاش دارند تا این وضعیت را تغییر دهند. نکته جالب اینکه حتی به پسران هم تذکر داده‌اند و به آن‌هایی که شلوارک به پا داشته‌اند هشدار دادند که دیگر نباید با شلوارک در پارک حاضر شوند.»

🔹️مهگل اما به تازگی یک تجربه سخت را پشت سر گذاشته است: «من اصولا برای دویدن به لواسان می‌روم اما گاهی هم پردیسان را انتخاب می‌کنم. پنج‌شنبه گذشته ساعت ۸ ونیم صبح با پسر عمه‌ام وارد ورودی پارک پردیسان شدیم. هنوز ده دقیقه نشده بود که یک خانم کاملا محجبه که در حال دویدن توی پیاده‌روی بود از سمت راستمون گذشت و گفت: «یا بدو یا قایم شو ون گشت ارشاد اومده.» برگشتم عقب را نگاه کردم، دیدم دویست متر عقب‌تر دو ون گشت ارشاد ایستاده‌اند و در حال تذکر دادن به یک دختر دیگر هستند. خیلی سریع و با کلی اضطراب پریدم پشت شمشادها و قایم شدم. بعد از چند دقیقه آن‌ها رد شدند و به دختری که از روبه‌رو می‌آمد گیر دادند و در نهایت سوارش کردند. از مامور پارکینگ پرسیدم این‌ها چرا به اینجا آمدند؟ مامور هم که خودش حالت کلافه‌ای داشت گفت که انگار چند هفته‌ای است به پارک آمده‌اند و اگر دیدید هم فقط بدوید و به هیچ عنوان سوار خودروی آن‌ها نشوید.»

🔹️واقعیت این است که تمامی زنان از پس هزینه باشگاه‌های خصوصی برنمی‌آیند و بسیاری برای ورزش و تحرک به پارک‌ها و فضاهای عمومی وابسته‌اند. زنان‌ چاق‌تر و افسرده‌ترند. این آماری از وضعیت سلامت زنان ساکن پایتخت، در مقایسه با مردان است. آماری که نشان‌دهنده «نابرابری تحرک» میان زنان و مردان، به عنوان مصداقی از نابرابری جنسیتی و محصول فقدان امنیت در فضای شهری برای زنان محسوب می‌شود.

#دیدبان_آزار
@harasswatch

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:

https://harasswatch.com/news/1956
🔶دیدگاه‌های فمینیستی دربارۀ تجاوز


بخش اول

گروه مترجمان: نگین عبادی - سارا رنجبر - غزل یحیی‌زاده - کارین سرخیل - هانیه نقدی - امیر سقا
🖊ویرایش و بازنویسی: آرمین ناظم


🔹️تقریبا تمامی باور‌های فمینیستی دربارۀ تجاوز چندین درون‌مایۀ اساسی مشترک دارند. اولین درون‌مایۀ مشترک، تاکید فمینیست‌ها بر «شکستن سکوت» دربارۀ تجاوز است. اندیشه‌ و کنش‌گری فمینیستی با به تصویر کشیدن تجاوز همچون تجربۀ مشترک زندگی زنان و دختران، افسانۀ نادر و استثنائی بودن تجاوز را به چالش کشیده‌ است. این آگاهی در دهه‌های اخیر از دل جنبش فمینیستی «شکستن سکوت» و گروه‌های آگاهی‌افزایی، فضاهایی که در آن‌ها زنان تجربیات‌ خود را از تجاوز و اشکال دیگر سوءاستفاده‌ با یکدیگر به اشتراک گذاشتند، پدیدار شده است.

🔹️دیدگاه‌های فمینیستی دربارۀ تجاوز را می‌توان همچون طیف منظمی از لیبرال تا رادیکال در نظر آورد. دیدگاه‌های لیبرال تمایل دارند تجاوز را همچون تعرضی به لحاظ جنسیتی خنثی علیه خودمختاری فردی ببینند؛ آن را با سایر اشکال تعرض و/یا تملک غیرقانونی همانند کنند؛ و تمرکز اصلی را روی آسیبی قرار دهند که تجاوز به افراد قربانی وارد می‌سازد. در مقابل، دیدگاه‌های رادیکال ادعا می‌کنند تجاوز باید به عنوان یکی از ارکان مهم مرد‌سالاری شناخته و درک شود.

🔹️علاوه‌بر‌این، رویکردهای مختلف فمینیسم رادیکال به تجاوز اغلب در چند مورد با هم مشترک‌اند. آن‌ها فقدان اختیار زنان بر بدن خود –به ویژه کنترل مردانه بر کارکردهای جنسی و بازتولیدی بدن‌های زنان- را مؤلفۀ تعیین‌کنندۀ محوری‌ای در مردسالاری می‌دانند. در نتیجه آنها تجاوز را به عنوان یکی از اشکال خشونت جنسی و استثمار از جانب مردان تحلیل می‌کنند، و ارتباطات درونی این اشکال گوناگون را با یکدیگر و هماهنگی‌شان در جهت استمرار و تقویت سرکوب زنان در نظر می‌گیرند.

🔹️ آنها تعریف تجاوز را بسط می‌دهند تا موارد بیشتری از اعمال قدرت و خشونت فیزیکی علنی (یا تهدید آشکار به آن) را دربرگیرد. این فمینیست‌ها با به رسمیت شناختن شیوه‌هایی که الگوهای گستردۀ قدرت مردانه به شکلی نظام‌مند آزادی تنانه و جنسی زنان را به خطر می‌اندازد، و با به چالش کشیدن هم‌ارزی تسلیم زنانه و رضایت معنادار، گرایش دارند (به جای تعیین یک خط جداکنندۀ روشن) بین تجاوز و رفتار‌های هنجارین»‌تر دگرجنس‌خواهانه، نوعی پیوستگی میان این دو ببینند.

🔹️فمینیست‌ها متعهد‌ند اطمینان حاصل کنند تجربیات زنان و دختران از خشونت جنسی، آن‌چنان که هست، جدی گرفته می‌شود؛ آسیبی که به واسطۀ تجاوز متحمل شده‌اند به رسمیت شناخته می‌شود؛ و کسانی که این آسیب را به آنان تحمیل کرده‌اند پاسخگو خواهند بود. دست‌یابی به این اهداف اغلب این ادعا را دربرمی‌گیرد که انواع مشخصی از مواجهات جنسی که در گذشته از نظر اجتماعی یا قانونی تجاوز شناخته نمی‌شدند، باید تجاوز تلقی شوند. بنابراین انگاره‌های بیش از حد محدود‌کننده‌ دربارۀ اینکه چه عملی تجاوز به شمار می‌رود (که اغلب در قانون نوشته ‌شده‌اند) در همین راستا به چالش کشیده می‌شوند.

#دیدبان_آزار
@harasswatch

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:

https://harasswatch.com/news/1947
Forwarded from اعتمادآنلاین
#اختصاصی

🔻#اعتمادآنلاین گزارش می‌دهد:

🔸️افزایش قتل‌های ناموسی و خودکشی در میان زنان افغانستانی

🔹️افغانستان شاهد افزایش بسیار شدید قتل‌های ناموسی و خودکشی دختران در روزهای اخیر بوده است.

🔹️خبرگزاری آلمان اعلام کرد: در مدت اخیر در یک بازه سه روزه افغانستان شاهد چهار قتل ناموسی و ۲ خودکشی در میان زنان بوده است. این در حالی است که طالبان از زمان روی کار آمدن بایکوت و سرکوب شدیدی علیه رسانه‌ها برای جلوگیری از انتشار چنین اخباری که از گذشته نیز در این کشور امری رایج بود، داشته است.

شمس‌الله محمدی، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت فاریاب، در رابطه با یکی از این حوادث به این خبرگزاری گفته بود: مردی خواهر زنش را به دلیل اتهام این زن به داشتن روابط نامشروع به ضرب گلوله از پای در آورده و متواری شد. در همین حال یک دختر جوان هم به دلایل نامعلومی در همین ولایت دست به خودکشی زده است./ اعتمادآنلاین

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-552665

#بین‌الملل

@EtemadOnline
2024/09/27 17:18:30
Back to Top
HTML Embed Code: