Telegram Web Link
Channel photo updated
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جمهوری وحشت: روایت کریستوفر هیچنز از لحظه‌ای که صدام حسین دیکتاتور عراق شد

🔻صدام حسین مدت کوتاهی پس از تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری عراق در جولای ۱۹۷۹، جلسه‌ای را با حضور رهبران حزب بعث تشکیل داد. او در آن جلسه کاملاً ناگهانی ۶۸ نفر از اعضای جلسه را به جرم خیانت بازداشت کرد. بیست و دو نفر از آن‌ها بلافاصله اعدام شدند.

🔻در این ویدئو، کریستوفر هیچنز(۲۰۱۱ – ۱۹۴۹)، فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و منتقد دین، این لحظه دراماتیک تاریخی را روایت می‌کند. رویدادی که می‌توان آن را تنها تصاویر ضبط شده از یک تصفیه سیاسی بی‌رحمانه نامید.

🖋زیرنویس و ادیت ویدئو: شهاب غدیری

#دیکتاتور #صدام #صدام_حسین #عراق
#جمهوری_وحشت #استبداد #تاریخ #کریستوفر_هیچنز

همراه ما شوید:
@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ریچارد فاینمن: درباره لذت فهمیدن عدم قطعیت دانش و برتری نادانی بر خرافات

🔻قسمتی از مصاحبه پروفسور ریچارد فاینمن، فیزیک‌دان نظری (1908 – 1988) و برنده جایزه نوبل فیزیک (۱۹۶۵) درباره عدم قطعیت دانش و برتری نادانی بر خرافات.

🖊ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

منبع: BBC Horizon; 1981

#ریچارد_فاینمن #علم #فیزیک #نوبل #نادانی #خرافات #دانش #طبیعت #لذت #بازپخش

همراه ما شوید:
@hamporseh
پیش‌قضاوتی درباره ایده‌های دیگر آدمیان پیش از توجه به آن‌ها، نشان دادن جهل ایشان نیست، بستن چشمان خودمان است.

جان لاک

#هم_پرسه #چاشنی_زندگی #فلسفه #جان_لاک #فلسفه_مدرن #اندیشه #سخنان_بزرگ #لیبرالیسم #آزادی #روشنگری

همراه ما شوید:
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مسأله پست‌مدرنیسم | نوآم چامسکی، نسبی‌گرایی اخلاقی و میشل فوکو

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

🖋اصلاحیه مترجم: ابتدای سخنرانی؛ کلمه تلویزیون هلندی به جای Dutch TV

#پست‌_مدرنیسم #روشنگری #فلسفه #نسبی_گرایی #اخلاق #فلسفه_شناخت

توضیحات👇👇👇
https://www.tg-me.com/hamporseh/527

@hamporseh
هم پرسه
مسأله پست‌مدرنیسم | نوآم چامسکی، نسبی‌گرایی اخلاقی و میشل فوکو ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری 🖋اصلاحیه مترجم: ابتدای سخنرانی؛ کلمه تلویزیون هلندی به جای Dutch TV #پست‌_مدرنیسم #روشنگری #فلسفه #نسبی_گرایی #اخلاق #فلسفه_شناخت توضیحات👇👇👇 https://www.tg-me.com/hamporseh/527…
🖋مسأله پست‌مدرنیسم | نوآم چامسکی، نسبی‌گرایی معرفتی و میشل فوکو
شهاب غدیری

🔻چیره شدن رویکردهای نسبی‌گرایی معرفتی، فرهنگی و اخلاقی در فضای آکادمیک و میان تحصیل‌کردگان دانشگاهی ما، بیشترین ضربه را متوجه کارکرد علم و مهم‌تر از آن «دانشگاه» کرده است؛ بی‌تفاوتی نسبت به فهمیدن و شناخت.

🔻جریان حاکم بر علوم انسانی و اجتماعی ما که (به بیان دستمالی شده‌ای) پست‌مدرنیسم نامیده می‌شود، پیش از آنکه از جنس اندیشه باشد، سیاسی است و حامیانی دارد نظیر ایدئولوگ‌های حاکمیت و دزدان چراغ به‌دست، کارمند-استادان گماشته شده دانشگاهی و همچنین ناکام‌های همیشگی چپ‌گرا، مذهبی‌های انقلابیِ سرخورده اصول‌گرا و اصلاح‌طلب که همچنان به دنبال تطبیق طبیعت با صور افلاطونی خویشند.

🔻این وضعیت را که صرفاً منحصر به ایران نمی‌شود، الن بلوم، فیلسوف سیاسی امریکایی، به‌خوبی درباره علوم انسانی آمریکای اواخر سده بیستم توصیف می‌کند. به تعبیر بلوم نیاز به شناخت طبیعت بشر برای داشتن یک معیار، به دست علوم انسانی ما دفن شده و این عامل بسیاری از ابهامات و تناقض‌هایی بوده است که نسل تحصیل‌کرده دچار آن هستند.

🔻این علوم و عالمان آن‌ها می‌خواهند ما را موجوداتی فرهنگ‌ساخته کنند، آن‌هم با ابزاری که درست شده بود تا ما را از شرّ فرهنگ رهایی بخشد؛ یعنی عقل. پیش‌ترها «باز بودن» فضیلتی بود که به ما اجازه می‌داد به کمک عقل به جست‌وجوی خوب، یعنی شناخت این‌ که خوبی چیست بپردازیم. امروز معنایش این است که هر چیزی را بپذیریم و عقل را هم در داوری راجع به آن هیچ کاره بدانیم.

🔻این اهمیت‌دادنِ بی‌فکر و بدون قیدوبند به باز بودن، بدون توجه به مشکلات سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی وابسته به آن، بازبودن را به چیزی بی‌معنا تبدیل کرده است.

🔻نسبی‌گرایی فرهنگی، بیش از هر چیز مانند روایتی است که می‌خواهد «استدلال‌» کند تا هر گونه معیار برای «استدلال کردن» را از میان ببرد. گویی که از عقل استفاده کنیم تا ثابت کنیم عقل و خردورزی نمی‌تواند معیاری برای شناخت باشد. حاصل این تناقض‌گویی تنبلی فکری، عدم بلوغ و بی‌عملی یا آشفتگی رفتارها در زندگی است.

🔻در این ویدیو، نوآم چامسکی، چهل سال پس از مناظره تلویزیونی با میشل فوکو، این بار میان روشنفکران نسبی‌گرای فرانسوی نشسته است و با بیانی روشن و قابل فهم از مشروعیت ادعای اصلی جنبش روشنگری -که همانا خودآیینی انسان بر مدار عقل است- دفاع می‌کند.

#چامسکی #پست_مدرنیسم #نسبی_گرایی #میشل_فوکو #روشنگری #مدرنیته #علم

@hamporseh
بنیان اصلی همه دولت‌ها (چه نوبنیاد، چه قدیمی یا مختلط) قوانین خوب و سپاهیان خوب است. اگر سپاهیانی خوب در کار نباشد، داشتن قوانین خوب ممکن نیست و اگر سپاهیانی خوب وجود داشته باشد، قوانین خوب نیز در میان خواهد بود.
ماکیاولی

#هم_پرسه #ماکیاولی #نیکولو_ماکیاولی #سیاست #سپاه #سپاهی_خوب #سپاهی_بد #سخن_بزرگان #سخنان_بزرگ #همپرسه

همراه ما شوید:
@hamporseh
ایده تکلیف مقدم بر ایده حق است. حق رتبه‌ای نازل‌تر از تکلیف دارد و تابع آن است. حق در رابطه با تکلیف متناظر با خودش محقق می‌شود، نه فی‌نفسه. حق زمانی به درستی اعمال می‌شود که نه از فرد صاحب آن، بلکه از انسان‌هایی آغاز شود که در موارد مشخصی، خودشان را در قبال او مکلف می‌دانند.

سیمون وی

#هم_پرسه #سیمون_وی #حق #تکلیف #رابطه_حق_تکلیف #سخنان_بزرگان #همپرسه

همراه ما شوید:
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چگونه خودمان را برده می‌کنیم؟

🔻هنگام اندیشه به «آزادی»، چه در مقیاس فردی، چه از منظری اجتماعی و سیاسی، چند پرسش بسیار مهم است: در شرایط دشوار ما به بردگی تن می‌دهیم یا به استقبالش می‌رویم؟ ما برای آنکه فردی آزاد باشیم، چگونه می‌توانیم از دام بندگی خودخواسته رها شویم؟

🔻در این ویدئو با تکیه به رساله «درباب بندگی اختیاری» از اتین دو لا بوئتی(۱۵۳۰ – ۱۴۶۳)، فیلسوف فرانسوی عهد رنسانس، به پرسش آزادی انسان و مسأله بردگی خودخواسته می‌پردازیم.

🔻اگر دچار خودفریبی با مفاخر تاریخی خودمان نشویم، آیا می‌توان «بندگی یا بردگی خودخواسته» را یکی از ویژگی‌های تاریخی مردم ایران دانست؟ نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.

صداگذاری و تنظیم: شهاب غدیری

#اتین_دو_لا_بوئتی #روشنگری #بندگی #بردگی #بردگی_خودخواسته #فرانسه #ایران

همراه ما شوید:
@hamporseh
انسان‌ها بدترین مصیبت‌ها را به خاطر بیگانه‌ترین خواهش‌ها متحمل می‌شوند؛ و در همان حال ضروری‌ترین امیال را نادیده می‌گیرند، چنان‌که گویی آن امیال بیگانه‌ترین امیال در نسبت با طبیعت باشند. محال است که آدمی بتواند با لذت و خوشی زندگی کند مگر با انصاف و احتیاط و احترام بزید، و مگر آنکه شجاعانه و صبورانه و کریمانه زندگی کند، و باز مگر آنکه دوستی کند و انسان‌دوست باشد.

فیلودموس

#هم_پرسه #فیلودموس #فلسفه_اپیکوری #سخنان_بزرگان #فلسفه_زندگی #لذت #همپرسه

همراه ما باشید:
@hamporseh
ما فقط یک بار به دنیا آمده‌ایم؛ نمی‌توان دوبار متولد شد و ضرورت ابدی این است که دیگر متولد نشویم. اما تو! گرچه صاحب فردا نیستی، خوشی را به دور می‌افکنی. به تعویق انداختن، زندگی را فرسوده می‌کند و هر یک از ما می‌میریم بدون آنکه فرصتی داشته باشیم.

مترودروس

#هم_پرسه #فلسفه #متدرودروس #سخن_بزرگان #اپیکور #فلسفه_اپیکور #همپرسه
#metrodorus #epicurus #Epicurean_Philosophy #motivationalquote

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روانکاوی چیست؟ | قسمت اول
آیا روانکاوی عجیب است؟

🔻در این مجموعه آموزشی چهار قسمتی با مقدمات روانکاوی و اندیشه زیگموند فروید آشنا می‌شویم.

🔻مباحث این قسمت:

- آیا روانکاوی عجیب است؟
- درمان گفتاری
- امر ناخودآگاه
- ایگو ارباب خانه خویش نیست
- روانکاوی و تفاوت آن با «رویکرد شناختی»

ترجمه و زیرنویس: رکسانا شیرخورشیدی
بازخوانی و ادیت: شهاب غدیری


#روانکاوی #زیگموند_روید #فروید #ایگو #آموزش_روانکاوی

همراه ما شوید:
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اسلاوی ژیژک و احیای کمونیسم دوران جنگ

🔻بحران کرونا بازاندیشی روی نحوه عملکرد جوامع و حکومت‌های امروزی را به ضرورت تبدیل کرده است. اسلاوی ژیژک، فیلسوف و اندیشمند برجسته اسلونیایی، و همچنین نویسنده کتاب «همه‌گیری!: کویید-۱۹ جهان را می‌لرزاند»، طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری «راشا تودی» به تشریح این موضوع می‌پردازد.

🔻ژیژک اظهار می‌کند ما در دورانی زندگی می‌کنیم که احیای نوعی کمونیسم دوران جنگ ضرورت دارد. او معتقد است این کمونیسم عجیب، با چهره‌هایی مانند جولین آسانژ محقق می‌شود. به بیان دیگر ژیژک معتقد است، حکومت‌های جهان، و به ویژه جوامعی نظیر ایالات متحده امریکا، به «قرارداد اجتماعیِ جدیدی‌» نیازمندند.

نظر شما درباره موضع اسلاوی ژیژک چیست؟

ترجمه و زیرنویس: رکسانا شیرخورشیدی
تهیه و تنظیم: شهاب غدیری

#اسلاوی_ژیژک #کرونا #کمونیسم #جولین_آسانژ #آمریکا #قرارداد_اجتماعی

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روانکاوی چیست؟ | قسمت دوم | تئوری میل جنسی

🔻در این مجموعه آموزشی چهار قسمتی با مقدمات روانکاوی و اندیشه زیگموند فروید آشنا می‌شویم.

🔻مباحث این قسمت:
- مفهومی گسترده از میل جنسی
- میل جنسی نوزادی
- ما با انحراف جنسی متولد شده‌ایم
- هنجار و ناهنجار
- مراحل روانی-جنسی رشد: دهانی، مقعدی و آلتی
- سرکوب
- میل جنسی و علائم بیماری

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری


#انتشارات_نگاه #مجموعه_روانکاوی #روانکاوی #مفاهیم_روانکاوی #روان #روانشناسی #فروید #درمان #زیگموند_فروید

همراه ما شوید:
@hamporseh
2024/09/22 16:33:16
Back to Top
HTML Embed Code: