Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علم درباره عشق و روابط جنسی چه می‌گوید؟

✍🏼اینکه عشق موجب بروز چه احساسی در ما می‌شود، کاملاً به هر فرد بستگی دارد، اما عشق چه کاری با بدن، و به طور خاص با مغز می‌کند؟ این پرسشی است که اکنون علم می‌تواند پاسخ ملموس‌تری به ما بدهد.

🔻به تعبیر هلن فیشر، انسان‌شناس و از محققان شناخته شده در مطالعات روابط عاطفی، یکی از مشکلات مراحل اولیه جذب شدن دو نفر به یکدیگر این است که موجب فعال شدن بخش‌هایی از مغز می‌شود که با میل، نیاز شدید، وسواس فکری، و انگیزه مرتبط است، در حالی که قسمت‌های دیگری از مغز که با تصمیم‌گیری مرتبط هستند، از فعالیت باز می‌ایستند.

🔻دکتر فیشر، پروفسور تد فیشر، و گیل سالتز، روان‌پزشک در این ویدئو با اشاره به اقسام عشق، پدیده عشق و جذبه را از منظر علم عصب‌شناسی بررسی می‌کنند، و نکاتی را برای حفظ روابط سالم و مفید برای هر دو شریک، بیان می‌کنند.

ترجمه و زیرنویس:
شهاب غدیری

#هم_پرسه #روابط_عاطفی #عشق #احساسات #سکس #رابطه_جنسی #عصب_شناسی #اعتیاد #هلن_فیشر #رابطه_سالم #رابطه_پایدار #همپرسه

همراه ما شوید👈🏻
@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چشم‌انداز جنایات دیکتاتورها

🔻مقایسه‌ای واقعی از آمار و وسعت جنایات بعضی از مهم‌ترین دیکتاتورهای تاریخ.

ترجمه و زیرنویس: کورش غنیون


#تاریخ #قتل_عام #دیکتاتور #دیکتاتورها #جنایت_علیه_بشریت

همراه ما شوید👈🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
معناهای پنهان رستگاری در شاوشنک

✍🏼رستگاري در شاوشنك فيلمي شاخص در تاريخ سينماست كه در سيستم امتيازدهي مردمي سايت
Www.imdb.com
در رتبه نخست قرار دارد. در اين ويدئومقاله به جزئياتي پرداخته می‌شود كه معمولا از چشمان عموم مخاطبان پنهان می‌ماند.

🔻ويدئو با همكاري هم‌پرسه ترجمه و زيرنويس شده است.

اميدوارم از ديدن این ویدئو لذت ببريد و با ساير دوستان فيلمبازتان به اشتراك بگذارید🧡

ترجمه و زیرنویس: کورش غنیون
@kouroshghaniyoun

#رستگاری_از_شائوشنگ #فیلم #سینما #تحلیل_فیلم #سینما_نگاه
@hamporseh
@cinemanegah
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چگونه زخم‌های ناشی از رابطه با خودشیفته‌ها را درمان کنیم؟

خودشیفته‌ها افرادی هستند که به کنترل و سلطه‌ورزی نیاز دارند، اعمال آن‌ها می‌تواند موجب آسیب‌های روان‌شناختی‌ای شود که درمانشان به زمان و تلاش پیوسته نیاز خواهد داشت. دکتر لس کارتر، با توجه به این واقعیت، شما را با ردیفی از پرسش‌ها به مسیر درمان زخم‌هایی هدایت می‌کند، که ممکن است به دلیل رابطه با خودشیفته‌ها دچارش شده باشید. سرانجام می‌توانیم تأیید کنیم که لزومی ندارد خودشیفته مشکل‌دار، معیار احساساتتان را معین کند. این چیزی است که فقط شما می‌توانید با بصیرت مناسب و قاطعیت، آن را مدیریت کنید.

دکتر لس کارتر، نویسنده و درمانگر، با سابقه بیش از ۴۰ سال فعالیت در حوزه مدیریت خشم و اختلال شخصیت خودشیفته، و بیش از ۶۵۰۰۰ جلسه مشاوره، کارگاه و سمینار بینش‌های کاربردی خوبی به شما معرفی می‌کند، که می‌توانید با تأمل و تمرین‌شان محیط زندگی خودتان را سالم‌تر کنید.

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#هم_پرسه #روانشناسی #خودشیفتگی #خودشیفته #درمان #لس_کارتر #همپرسه

همراه ما شوید👈🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قدرت آرام آدم‌های بسیار حساس

چقدر خودتان را «آدم بسیار حساسی» می‌شناسید؟ اگر جملاتی نظیر «انقدر حساس نباش! به خودت لطمه می‌زنی.» «برج زهرمار نباش!» به گوش‌تان آشنا باشد، به احتمال زیاد شما هم جزو گروهی هستید که «آدم بسیار حساس» نامیده می‌شود. بسیار حساس بودن نوعی ویژگی است که جامعه ما آن را به عنوان ضعفی تصور می‌کند که نیاز مبرمی به درمان دارد. با این وجود آیا «بسیار حساس بودن» را باید ضعف بدانیم یا صرفاً تفاوت، یا به تعبیری دیگر نوعی تیپ شخصیتی.

در این ویدئو، النا هردیکرهاف، مؤسس و مدیر عامل شرکت «اینترپرینسس»، و مربی کارآفرینان بسیار حساس، با تکیه بر پژوهش‌های الین آرون در زمینه «آدم‌های بسیار حساس یا به اختصارhsp، به ما توضیح می‌دهد که چرا باید روایت غالب فرهنگی فعلی درباره آدم‌های بسیار حساس را تغییر دهیم.

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#سلامت_روان #آدم_های_بسیار_حساس #HSP

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا باید هیولا شوید؟

جردن پیترسون با اشاره به فجایع سده بیستم، خشونت‌های رژیم آلمان نازی و شوروی استالینی، بیان می‌کند ما برای اینکه درک کنیم عاملان آن جنایت‌ها چه انسان‌هایی بودند، باید خودمان را در جایگاه آن‌ها قرار دهیم و درک کنیم که چرا انجام اعمال شرارت آمیز برای همه ما آسان است.

او می‌گوید: «آن‌ها دقیقاً مانند شما هستند، و اگر شما این را ندانید، ساده‌لوح هستید، و هیچ چیزی درباره مردم، از جمله خودتان، نمی‌دانید». پرسش این نیست که آیا شما قابلیت تبدیل شدن به هیولا را دارید یا خیر.

پرسش این است که، می‌خواهید به چه هیولایی تبدیل شوید؟ هیولایی کنترل شده یا سرشار از رنجش و نفرت؟ جردن پیترسون معتقد است شما یا به اختیار یا به تصادف هیولا می‌شوید و چرا باید عفریت درون خودتان را آزاد کنید.

ترجمه و زیرنویس:
شهاب غدیری

#هم_پرسه #جردن_پیترسون #سلامت_روان #روانشناسی #آلمان_نازی #هیتلر #استالین #شوروی #کمونیسم #فاشیسم #نازیسم #همپرسه

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مردم چگونه احمق می‌شوند؟

دیتریش بنهوفر، اندیشمند، نویسنده و کشیش پروتستانی اهل آلمان (۱۹۰۶ - ۱۹۴۵) معتقد بود انسان‌های احمق به مراتب خطرناکتر از انسان‌های شرور هستند. زیرا مادامی که ما می‌توانیم علیه انسان‌های شرور مبارزه کنیم، در مقابل احمق‌ها بی‌دفاع هستیم؛ استدلال به گوش‌های کر کارا نیست. کتاب مشهور بنهوفر (که خلاصه آن در این ویدئو ارائه می‌شود) به ما هشدار می‌دهد که چگونه قدرت گرفتن عده‌ای خاص در کشوری آزاد، می‌تواند به نتایج فاجعه‌باری منتهی شود.

ترجمه و صدا: شهاب غدیری
منبع: Sprouts

#جامعه_شناسی #سیاست #دیتریش_بنهوفر #کتاب #دیکتاتوری #استبداد #حماقت #جامعه_توده_ای #تاریخ #آلمان #آلمان_نازی

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کارل یونگ: عقده حقارت و خویشتن برتر

کارل یونگ، شخصی با علایق گسترده بود و این موضوع در نوشته‌ها و آثار متنوع‌اش به خوبی منعکس شده است. اما از میان تمام نوشته‌های یونگ تنها یک موضوع برای او بیشترین اهمیت را داشت: این پرسش که انسان چگونه می‌تواند کاراکتر یا شخصیت بزرگی را در خودش پرورش دهد. یونگ به خوبی حقیقت این سخن هراکلیتوس، فیلسوف متعلق به یونان باستان را تشخیص داده بود که می‌گفت «شخصیت سرنوشت است».

سرنوشت ممکن است با ما مهربان یا ظالم باشد، مردم ممکن است با ما خوب یا بد رفتار کنند، اما تجربه ما از این اتفاقات و آنچه با داشته‌هایمان انجام می‌دهیم به نوع شخصیت ما بستگی دارد. پرورش شخصیتی بزرگ یکی از مهم‌ترین وظایف هر فرد در زندگی خویش است و ما در این قسمت بینش‌های یونگ را برای انجام این کار بزرگ بررسی می‌کنیم.

@hamporseh

تهیه و تنظیم: شهاب غدیری

منبع: Academy of Ideas

با تشکر از سلمان گودرزی


#کارل_یونگ #عقده #عقده_حقارت #خویشتن #ایگو #خویشتن_برتر #روانشناسی #روانکاوی #سلامت_روان #خودشکوفایی #فلسفه

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نبوغ مردم

شاعر: چارلز بوکوفسکی
راوی: تام اُ بِدلام

زیرنویس فارسی:
شهاب غدیری

#بازپخش #بوکوفسکی #شعر #مردم
#مردم #ادبیات

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کارل یونگ: روانشناسی کودک ابدی

ماریا لوییز فون فرانتس، روان‌شناسی سوئیسی بود که در اواسط سده بیستم متوجه جریان نامطلوبی بین زنان و مردان شد. مردان و زنانی که جسمشان بالغ شده بود، اما به لحاظ روان‌شناختی همچنان در سنین بلوغ باقی مانده بودند.

برای فون فرانتس این موضوع به قدری اهمیت داشت که در ۱۹۵۹ مجموعه سخنرانی‌هایی را با موضوع «کودک ابدی» ایراد کرد. این اصطلاح از اسطوره‌شناسی وام گرفته شده بود و اشاره به خداوند کودکی داشت که همیشه جوان باقی می‌ماند.

فون فرانتس پیش‌بینی می‌کرد که این مشکل تا دهه‌های بعد جهانی خواهد شد. اکنون ثابت شده است که پیش‌بینی‌های او بسیار دقیق بود – به طور خاص در بین مردان. اکنون بسیاری از مردان جوان جوان به لحاظ آکادمیک، اجتماعی، روحی، مالی و جنسی گرفتار چنین مشکلی هستند. آن‌ها تا اواخر دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی‌شان در خانه امن والدینشان زندگی می‌کنند، بدون اینکه بخواهند زندگی مستقل را آزمایش کنند.

تهیه و تنظیم: شهاب غدیری
@hamporseh

منبع: Academy of Ideas

#کارل_یونگ #یونگ #روانشناسی #خودسازی #عقده_مادر #بلوغ #بلوغ_روانی

همراه ما شوید👇🏻👇🏻👇🏻

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کودک ابدی و استعاره «پیتر پن»

✍🏼یکی از شعارهای نهضت روشنگری در اروپا، و سپس نقاط دیگر جهان، به بیان کانت، فیلسوف آلمانی، ایستادن بر پای عقل خویشتن بود. با این وجود، اکنون پس از گذشت سده‌ها از تجربه مدرنیته، یکی از مشکلات نوعی انسان مدرن احساس نداشتن «عاملیت» در زندگی روزمره خویش است. او تمایل چندانی به کنش نشان نمی‌دهد، تو گویی که تمایلی به پذیرش مسئولیت «انتخاب» ندارد. این عارضه، در روان‌شناسی یونگی با اصطلاح «کودک ابدی» توضیح داده می‌شود؛ کودکی که نمی‌خواهد بالغ شود.

🔻جردن پیترسون، استاد دانشگاه و روان‌شناس متأثر از یونگ، در این ویدئو با شرح استعاره «پیتر پن» کاراکتر جادویی داستان‌های جیمز بری، مشکل «کودک ابدی» و عواقب جدی آن بر زندگی فرد را توضیح می‌دهد.

@hamporseh
ترجمه و زیرنویس:
فروغ جباری

#همپرسه #روانشناسی #یونگ #جردن_پیترسون #کودک_ابدی #بلوغ #بلوغ_فکری #بلوغ_اجتماعی #Puer_Aeternus

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا بیشتر مردان مانند کودکان رفتار می‌کنند؟

✍🏼طی دو قسمت گذشته درباره کارل یونگ و مشکل کودک ابدی صحبت کردیم، و به این موضوع پرداختیم چرا پدیده کودک ابدی در دوران ما بسیار رایج شده است. ما درباره زوال خانواده سنتی و غیاب مراسم تشرف گفتیم که موجب شده بسیاری از پسران از داشتن الگویی که بتواند راه مردانگی را به آن‌ها نشان دهد محروم شوند. در نتیجه، آن‌ها در حالی پا به دوران بلوغ می‌گذارند که گرفتار مشکلی هستند، مشکلی که به بیان رابرت مور و داگلاس ژیلت «روان‌شناسی پسر» توصیف می‌شود.

🔻در این قسمت تلاش می‌کنیم راهنمایی را برای بالغ شدن از روانشناسی پسر و کسب مردانگی ارائه بدهیم. برای انجام این کار قصد داریم از فرهنگ چیره امروزی روی برگردانیم، فرهنگی که به شدت تحت‌تأثیر اندیشه‌هایی است که مردانگی را پدیده‌ای مسموم می‌داند. ما قصد داریم از منظری انسان‌شناسانه به موضوع مردانگی نزدیک شویم.

تهیه و تنظیم: شهاب غدیری
منبع: Academy of Ideas

#هم_پرسه #کارل_یونگ #یونگ #روانشناسی #خودسازی #عقده_مادر #روانشناسی_پسر #بلوغ #بلوغ_روانی #بلوغ_عاطفی #دیوید_گیلمور #رولو_می #همپرسه

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آیا حق با مارکس بود؟

✍🏼کارل مارکس اثر مهم خودش «سرمایه» را در سده ۱۹ منتشر کرد. او در آن زمان شاهد آغاز عصر صنعتی بود و اندیشه‌ای رادیکال را در ذهن خویش پرورش می‌داد. اما بصیرت و تشخیص مارکس چقدر به امروز ما مربوط است؟ همانطور که مشخص می‌شود، مارکس جهانی‌شدن و تحولات دیجیتال در سرمایه‌داری را مدت‌ها قبل پیش‌بینی کرده بود...

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#هم_پرسه #کارل_مارکس #مارکس #انقلاب_صنعتی #عصر_دیجیتال #شبکه_های_اجتماعی #کالایی_شدن #فلسفه #اقتصاد #اقتصاد_سیاسی #همپرسه

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
الکساندر سولژنیتسین و زیست شرافتمندانه در زمانه استبداد

✍🏼جردن پیترسون، نویسنده، روانشناس و استاد دانشگاه تورنتو، در این ویدیو به روایت زندگی و تجربیات الکساندر سولژنیتسین، نویسنده روسی برنده جایزه نوبل، در گولاگ میپردازد. گولاگ، به اردوگاه‌های کار اجباری اتحاد جماهیر شوروی در دوره‌ی استالین گفته می‌شد که میلیون‌ها زندانی سیاسی و عادی در آن مجبور به بیگاری تا مرگ بودند.

🔻سولژنیتسین که خودش به دلیل مخالفت با استالین، به گذراندن هشت سال در اردوگاه‌های گولاگ محکوم شده بود، پس از آزادی، اقدام به انتشار کتاب «مجمع الجزایر گولاگ» کرد و در آن به شرح وضعیت اسفبار آن اردوگاه‌ها پرداخت.

🔻آنچه پیترسون به نقل از سولژنیتسین به آن اشاره می‌کند، چگونگی زیست شرافتمندانه اقلیتی از محکومین و مقاومت آنان در مقابل مناسبات سلطه‌ورزانه حاکم در اردوگاه‌های گولاگ است. مقاومتی مسئولانه که می‌تواند سرمشق شهروندان جوامع استبدادزده باشد.

ترجمه و زیرنویس: نوشین دیلمی و علی نانوایی

بازبینی و تصحیح: شهاب غدیری

#هم_پرسه #جردن_پیترسون #سولژنیتسین #شوروی #استبداد #آزادی #استالین #همپرسه

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روان‌شناسی پهلوانی

زیست پهلوان‌منشانه چیست و چرا در جهان امروز به نوزایی بزرگ منش پهلوانی نیازمندیم؟ «دوران ما قهرمان طلب نمی‌کند. دوران ما زمانه حسادت است که در آن کاهلی و خود - مشغولی قواعدش هستند. هرکسی که سعی کند بدرخشد، کسی که سعی می‌کند فراتر از توده بایستد، با «همتایان» بی‌فروغ و خودگماشته‌اش به زیر کشیده می‌شود.»

در این قسمت درباره روان‌شناسی پهلوانی خواهیم گفت. ما به طور خاص عناصر قهرمان‌گرایی را بررسی خواهیم کرد، اینکه چگونه قهرمانی بالقوه درون هرکدام از ما وجود دارد، و اینکه چگونه میل به پهلوانی را در خودمان ارضا کنیم.

@hamporseh

ترجمه و صداگذاری: شهاب غدیری
منبع: Academy of Ideas
(با اندکی دخل و تصرف)

#هم_پرسه #روانشناسی #یونگ_و_خودسازی #پهلوانی #قهرمان #پهلوان #یونگ #اندرو_برنستین #زندگی #فلسفه_زندگی #نیچه #همپرسه

همراه ما شوید👇🏻
@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جان رالز: حجاب جهل و جامعه عادلانه

✍🏼چگونه می‌توانیم به جامعه‌ای برسیم که برای تمام شهروندانش خدمات اولیه آبرومندانه فراهم می‌کند؟ تصور چنین جامعه‌ای نیازمند درکی از مفهوم «عدالت» است.

🔻جان رالز، فیلسوف سیاسی خوشنامی است که در سده بیستم زندگی می‌کرد. او را فیلسوف عدالت نامیده‌اند. شهرت او، به دلیل نظریه‌پردازی‌ درباره مفهوم عدالت و انصاف است. نخستین کتاب جنجالی رالز که در ۱۹۷۱ منتشر شد، «نظریه‌ای در باب عدالت» نام دارد.

🔻رالز از مفهوم کلیدی «حجاب جهل» استفاده می‌کند تا درک بهتری از وضعیت عادلانه مطلوب ارائه کند. در این ویدئو با اندیشه این فیلسوف آشنا می‌شویم.

🖋ترجمه: نوشین دیلمی و علی نانوایی

🎙صداگذاری و ادیت: شهاب غدیری

منبع: School of Life

#فلسفه_سیاسی #عدالت #جان_رالز #سیاست #حجاب_جهل

همراه ما شوید👇
@hamporseh
2024/09/21 22:53:55
Back to Top
HTML Embed Code: