Telegram Web Link
آبادان؛ شریان حیاتی نفت


روز پنجشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۳ سی‌امین برنامه از سلسله نشست‌های تماشا در شهر کتاب همدان برگزار شد.

در این برنامه مستند «آبادان» اثر منوچهر طیاب به نمایش درآمد. این مستند نگاهی به وضعیت شهر آبادان در دهه پنجاه داشت و به این شهر صنعتی و امکانات، ذخایر  نفت آن می‌پرداخت.

بعد از نمایش مستند، حسین زندی دبیر نشست، به زندگی هنری منوچهر طیاب پرداخت و بهمن ابراهیمی مستند ساز ، احمد گنجه‌ای مستند ساز و سعید ایپکی فیلمبردار نظرات خود را در رابطه با این مستند بیان کردند. همچنین در پایان نشست از علاقه‌مندانی که در این برنامه حضور داشتند، دعوت شد تا نظرات خود را در مورد مستند آبادان بگویند.

سلسله نشست‌های تماشا توسط هفته‌نامه همدان نامه به صورت هفتگی در شهرکتاب همدان برگزار می‌شود.

عکس: محمد خانجانی

همدان را با #همدان‌نامه بخوانید

https://www.tg-me.com/hamedannameh97
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بی‌سابقه ترین آتش‌سوزی در طبیعت همدان

از ابتدای امسال در سراسر شهرستان‌های استان بیش از هر زمان دیگری شاهد آتش‌سوزی‌های گسترده در کوهستان الوند بوده‌ایم.

نظرات متعددی پیرامون این آتش‌سوزی ها از قبیل تلاش برای کوه‌خواری، ویلاسازی و همین‌طور ایجاد علوفه یک‌ساله با از بین بردن گونه‌های درختی، درختچه‌ای و بارش‌های بهاره سال بعد که بعضی از دامدارها بر این باورند، وجود دارد. اما در بدترین حالت وجود جریانات تخریب‌گر محیط زیست جهت ناپایداری و به خطر انداختن زندگی مردمان منطقه است.

به همین روی تمام فعالان خواستار ورود دستگاه‌های امنیتی برای حل این موضوع و شناسایی عوامل تخریب‌گر هستند اما متاسفانه بعد از بین رفتن صدها هکتار هنوز نه از استانداری همدان خبری هست و نه از دستگاه‌های امنیتی. این لختی و کندی، فرصتی برای سو استفاده عده‌ای سودجو ایجاد کرده است. امیدواریم هرچه زودتر دستگاه‌های مربوطه اقدام کنند چون هر بوته‌ای که می‌سوزد سبب افزایش و آلودگی هوا و کاهش آب می‌شود.
آیا کسی می‌داند که برای احیای این مراتع صدها سال زمان لازم است؟


گزارش: اکبر محمدی/ حمیدرضا حق نظری


https://www.tg-me.com/hamedannameh97
همدان‌نامه pinned «‍ قفل شدن شهر توسط شورا حسین زندی/سرمقاله شماره ۱۴۴ هفته‌نامه همدان‌نامه در دوره جدید انتقادهای زیادی به عملکرد شهرداری همدان به‌ویژه در حوزه‌های عمرانی و خدماتی وارد شده است. اگرچه در زمینه فرهنگی و گردشگری نسبت به گذشته رضایت نسبی وجود دارد. اما این انتقاد…»
همدان‌نامه
Photo
محمدعلی بهمنی درگذشت

محمدعلی بهمنی شاعر و ترانه‌سرا پس ازیک دوره بیماری، شب نهم شهریور ۱۴٠۳ در تهران از دنیا رفت.
بهمنی متولد ۱۳۲۱ در دزفول بود و فریدون مشیری نخستین کسی بود که توانایی شعرگویی را در بهمنی پیدا کرد و او نخستین شعرش را در ۱۰ سالگی برای مادرش سرود و مجله «روشنفکر» در سال ۱۳۳۱ آن را چاپ کرد.
او یکی از توانمندترین و موثرترین ترانه سرایان معاصر بود و با هنرمندان زیادی در عرصه موسیقی از جمله نادر گلچین، مرضیه و ناصر عبدالهی همکاری داشت.
نخستین مجموعه بهمنی به نام «باغ لال» را انتشارات بامداد در سال۱۳۵۱ منتشر کرد و درپی آن آثار بسیاری از وی به دست مخاطبانش رسید. دو مجموعه «گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود» و «شاعر شنیدنی است» از آثار بسیار مشهور در کارنامه بهمنی، به چاپ دهم نیز رسیده است.
پیکر او در بندرعباس به خاک سپرده خواهد شد.
هفته‌نامه همدان‌نامه ۱۶اردیبهشت ۱۴٠۳ بزرگداشتی برای این شاعر در شهرکتاب همدان برگزار کرد.

یادش گرامی
همدان را با #همدان‌نامه بخوانید

https://www.tg-me.com/hamedannameh97
Forwarded from اتچ بات
#یاد

⚫️دهم شهریور؛ سالگرد درگذشت «احسان یارشاطر» ایران‌شناس بزرگ #همدانی

 «احسان یارشاطر» پژوهشگر و استاد دانشگاه چهاردهم فروردین 1299 در یک خانواده کاشانی در شهر #همدان به دنیا آمد. دوران تحصیل را در مدرسه تأیید #همدان آغاز کرد و سپس در کرمانشاه و تهران ادامه داد.

در سال 1321 مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دریافت کرد و در سال 1326 دوره دکتری را با راهنمایی «علی اصغر حکمت» به پایان برد و در همان سال بورس تحصیلی یکساله را از شورای فرهنگی بریتانیا دریافت کرد و در آنجا پس از آشنایی با «والتر هنینگ» و «مری بویس» به پژوهش در زبان‌های باستانی ایران پرداخت. در سال 1331 دوره کارشناسی ارشد و در سال 1339 دوره دکتری این رشته را در دانشگاه لندن گذراند.

در سال 1347 با پیشنهاد یارشاطر و بودجه دو میلیون دلاری که توسط سازمان برنامه و بودجه تامین شد کار تدوین دانشنامه ایرانیکا آغاز شد که پس از انقلاب 1357 و قطع شدن بودجه، این پروژه با تلاش و پیگیری او از طریق فروش بخشی از مجموعه آثار تاریخی‌اش ادامه یافت.

او بنیانگذار و سرویراستار دانشنامه ایرانیکا است که در دانشگاه کلمبیا شهر نیویورک مستقر است. از آغاز دهه 1970 میلادی نزدیک به 40 ویراستار و 300 نویسنده از سراسر جهان با آن همکاری داشته‌اند.

از دیگر فعالیت‌های پروفسور احسان یارشاطر می‌توان به تدریس در دانشگاه، ویراستاری سه مجلد از تاریخ ایران کمبریج، انتشار مجموعه 16 جلدی تاریخ ادبیات ایران، ترجمه و تصحیح پنج رساله «ابن سینا، الاشارات و التنبیهات»و تاسیس بنگاه ترجمه و نشر کتاب اشاره کرد.

احسان یارشاطر دهم شهریور 1397 درگذشت و در گورستان کنزیکو نیویورک به خاک سپرده شد.

همدان را با #همدان_نامه بخوانید
@hamedannameh97
گردهمایی خودرویی در همدان

در روز جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳ به مناسبت گرامیداشت روز همدان و ثبت جهانی هگمتانه همایش خودرویی در مجموعه تفریحی و توریستی عباس آباد برگزار شد.

در این همایش انواع ماشین‌های کلاسیک ایرانی و خارجی، ماشین‌های آفرودی، کاروان و ماشین‌های کمپر، موتور و دوچرخه‌های گردشگری در پارکینگ مجموعه عباس‌آباد گرد هم آمدند.

علاقه‌مندان به این حوزه از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در این مکان حضور یافتند و با صاحبان این خودروها گپ و گفتی داشتند و همچنین از این اتومبیل‌های چشم‌نواز عکس و فیلم تهیه کردند.

این همایش به همت حوزه اتومبیلرانی و وسایل نقلیه گردشگری استان همدان برگزار شد.

گزارش و عکس: محمد جواد خانجانی

همدان را با #همدان_نامه بخوانید
https://www.tg-me.com/hamedannameh97
2024/09/30 19:33:42
Back to Top
HTML Embed Code: