Telegram Web Link
💢 لودویگ ويتگنشتاين،فیلسوف نامی قرن بیستم، بسيار ساده مي‌زيست، اتاقش خالي از هرگونه تزيين بود، معمولي لباس مي‌پوشيد و خوراکي ساده داشت. او ترجيح مي‌داد فقط چيزهايي را بخواند که برايش عميقا جاذبه داشتند. در عوض کتاب‌هاي مورد علاقه‌اش را دوباره و چندباره مي‌خواند. به معناي متداول مذهبي نبود، اما به نويسندگاني مثل اگوستين وکرکگور عميقا احترام ‌مي‌گذاشت.
💢 اورفتاریکه کلمات را درسياق گزاره‌هاي علمي مي‌سنجند و درباره آنها داوري مي‌کنند، بي‌معنا مي‌داند.
هر گزاره‌اي را بايد به اصطلاح فني ويتگنشتاين در بازي زباني خودش در نظر بگيريم. براي يافتن معناي يک واژه به جاي رجوع به فرهنگ لغات بايد به کاربرد آن در زمينه خاصش توجه کرد،
او کلمات را برای بیان مقولات بشری بسیار نامناسب و ناگویا می پنداشت.
واژگانی همچون عدل و اجبار بسیار انتزاعی هستند و در هر فکری به گونه ای تعبیر می گردند.
زبان که دست آموز بشر است، ابزاری بسیار ناکار آمد است.

🔴 سکوت محدوده ایست برای عبور، از همه مرزها. 🔴

@gzhiner
💢 ‌‌ﻗﺮﻥ‌ها پیش ﻃﺎﻋﻮﻥ ﺷﺎﯾﻊ ﺷﺪ، ﮐﻠﯿﺴﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﯾﻬﻮﺩﯾﺎﻥ ﺩﺍﻧﺴﺖ، ۱۲ﻫﺰﺍﺭ ﯾﻬﻮﺩﯼ ﺩﺭ ﺑﺎﻭﺍﺭﯾﺎ ﻭ ﺍﺳﺘﺮﺍﺳﺒﻮﺭﮒ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ. اما باز هم ﺑﻘﯿﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﻃﺎﻋﻮﻥ ﮐﺸﺖ. ﭘﺎﯾﺎﻥ ﻗﺮﻥ ۱۶ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺪﺗﯽ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﺷﺪ.
💢 ﭘﺎﭖ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺭﺳﺘﺎﺧﯿﺰ ﻗﻄﻌﺎﺕ ﺑﺪﻥ ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﻨﺪ!
ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﻧﻔﺮ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﭘﺎﭖ ﻣﺮﺩﻧﺪ ﺑﻠﮑﻪ ﺍﺟﺰﺍﯼ ﺑﺪﻧﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺭﺳﺘﺎﺧﯿﺰ ﮔﻢ ﻧﺸﻮﺩ!
ﻗﺮﻥ ۱۷ ﺍﺩﻋﺎ ﺷﺪ ﻟﻤﺲ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥﻫﺎﯼ ﯾﮏ ﻗﺪﯾﺲ ﺩﺭ ﻓﻠﻮﺭﺍﻧﺲ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﻔﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺯﯾﺴﺖﺷﻨﺎﺳﯽ ﺗﺼﺎﺩﻓﯽ ﮐﺸﻒ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ این ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﺑﺰ ﺍﺳﺖ..!
💢 ﺍﻧﺴﺎﻥ‌ﻫﺎ ﻧﺎﺩﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻧﻴﺎ ﻣﻰ‌ﺁﻳﻨﺪ ﻧﻪ ﺍﺣﻤﻖ.
ﺁن‌ها ﺗﻮﺳﻂ آﻣﻮﺯﺵ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ، ﺍﺣﻤﻖ می‌شوﻧﺪ!
💢 ﺑﺰﺭگ‌ترﻳﻦ ﺩﺷﻤﻦ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻭ ﺁﺯﺍﺩﻯ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﺩﻓﺎﻉ ﮐﻮﺭﮐﻮﺭﺍﻧﻪ ﺍﺯ ﻋﻘﺎﻳﺪ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﻯ ﻏﻠﻂ ﺍﺳﺖ.

✍️ ﺑﺮﺗﺮﺍﻧﺪ ﺭﺍﺳﻞ
@gzhiner
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سخنان بسیار جالب
بیژن_کامکار و خاطره ای از اجرایشان در کرمان به همراه گروه #شیدا و استاد شجریان

@gzhiner
💢 باید بدانی که تو تنها نیستی، که من نخواهم زیست، نفس نخواهم کشید، فریاد نخواهم زد مگر با تو تا همیشه. می‌دانم که در وجود هر کس تنهایی‌ای هست که هیچ‌کس نمی‌تواند به آن دست یابد. این بخشی‌ست که بیشترین احترام را برایش قائلم و دربارهٔ تو، هرگز تلاش نمی‌کنم به آن دست پیدا کنم یا تصرفش کنم. اما در مورد باقی‌اش، می‌دانم که غمی از غم‌هایت نیست که من نتوانم در آن شریک شوم و نیز خوشی‌ای در میانهٔ خوشی‌هایت.

✍🏽 #آلبر_کامو
📕 خطاب به عشق
@gzhiner
💢 دیده نشدن، مساوی است با اضطراب فراموشی و بی‌رحمی جهانی که در آن زندگی میکنی.

دیده شدن صرفا به‌معنای انعکاس تصویر خود در شبکیه‌ی چشمان دیگری و مواجهه‌ی مستقیم با دیگری و مشاهده از طریق حس بینایی، نیست. دیده شدن معنای وسیع‌تری دارد. البته یکی از انواع دیده شدن، معنای مرسوم و متعارف آن است.

بلکه دیده شدن، به همه‌ی آنچه گفته می‌شود که موجب می‌گردد دیگری و یا دیگران، آدمی را در ذهن و ضمیر خود حاضر بیابند، در کانون توجه‌شان قرار گیرد و مستقیم و یا غیر مستقیم به او بیندیشند. همچنین دیده شدن، یعنی اینکه در روابط و مراودات روزمره به حساب این و آن بیاید. 

✍🏽 #اروین_د_یالوم
📕 روان درمانی اگزیستانسیال
@gzhiner
💢 لا تعد فحبي ليس مقعدً في حديقة عامة!
تمضي عنه متى شئت
و ترجع إليه في أي وقت..
لا تعتذر
فالرصاصة التي تطلق لا تسترد ..!!


بازنگرد ...
که عشقِ من، نیمکتی
در تفرجگاهی عمومی نیست
که هر بار بخواهی آن را ترک کنی
و هر زمان که بخواهی به آن بازگردی
عذر خواهی نکن،
گلوله‌یِ شلیک شده باز نمی‌گردد.

#غادة_السمان
@gzhiner
💢 ما در چشم به‌هم زدنی راهی را برمی‌گزینیم که باقی عمر باید تاوانش را پس بدهیم. آن تصمیم است که تعیین می‌کند چه آدمی قرار است بشویم؛ چه در چشم دیگران و چه در چشم خودمان.

شاید حق با الیزابت زاکل بود که می‌گفت کسی که احساس مسئولیت می‌کند آزاد نیست، چون مسئولیت یک وظیفه است، یک بار سنگین. اما آزادی یک میل است.

📕 ما در برابر شما
✍🏽 #فردریک_بکمن
@gzhiner
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 نشانه ها...
نشانه های زندگی را
قبل از غروب خورشید
دریابیم!
@gzhiner
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 خطاطی زیبای استاد شجریان

@gzhiner
💢 هیچکس به شما هشدار نداده بود؛
زنانی که پای دویدنشان را بریده‌اید،
دخترانی به دنیا می‌آورند
که بالِ پرواز دارند؟

#لیوما_آمبیبو
@gzhiner
محمد قاضی ۱۲۹۲ مهاباد - ۱۳۷۶ تهران مترجم برجستهٔ ایرانی، و مترجم آثاری چون دن کیشوت و زوربای یونانی و شازده کوچولو به زبان فارسی است. محمد قاضي در عمر پربارش، 70 اثر، از آثار معروف ادبيات معاصر جهان را، به نيكوترين وجه، به فارسي ترجمه كرد و نام خود را به عنوان يكي از بهترين مترجمان ايران در عرصه ادبيات تثبيت كرد. او درباره آثار پرشمار خود مي گويد: «اگر حجم كارم در اين سي و چند سالي كه به كار ترجمه روي آورده ام بيش از اندازه معمول به نظر مي رسد، اين خود دليلي بر پركاري معجزه آساي من نيست بلكه حكايت از كم كاري ديگران مي كند و همين خود مي رساند كه من در وظيفه يي كه به عهده گرفته ام اگر احتمالا كوتاهي نكرده ام شق القمر هم نكرده ام. من به هيچ وجه ادعا نمي كنم كه مترجم بزرگي هستم و يا در اين رشته از هنر ادبي به پاي بزرگواراني چون پرويز ناتل خانلري و ابوالحسن نجفي و مصطفي رحيمي و نجف دريابندري و... مي رسم، ولي منكر نيستم كه با دارا بودن قريحه شعري و به كار بردن آن در كار ترجمه با ذوق و سليقه خاصي كار مى كنم كه موجب شده است كارهايم در چشم خوانندگان عزيز آشنا با ظرايف زبان فارسي دلنشين جلوه كند.

@gzhiner
💢 استاندال نوشت:
«انسان می‌تواند در تنهایی همه چیز به‌ دست آورد، الا "شخصیت"». منظورش این بود که شخصیت در ذاتش، واکنش دیگران است به گفتار و اعمال ما.

"خود"های ما سیال هستند و به مرز پیرامونی محدود کننده‌ای نیز دارند که توسط افراد اطرافمان حاصل می‌شود. احساس کامل بودن می‌کنیم. به مردمی اطرافمان نیاز داریم که ما را به همان خوبی خودمان بشناسند حتی گاهی بهتر از خودمان.

✍️ #آلن_دو_باتن
📕 جستارهایی در باب عشق

@gzhiner
لوسی ارنستین ماری برتراند دو بووار (متولد 9 ژانویه 1908 – متوفی 14 آپریل 1986) نویسنده، روشنفکر، فیلسوف اگزیستانسیالیست، فعال سیاسی و نظریه‌پرداز اجتماعی فرانسوی بود. با اینکه سیمون دو بووار خود را فیلسوف نمی‌دانست، با این حال وی تأثیری عمده هم بر اگزیستانسیالیسم فمینیست و هم نظریه فمینیست داشت.
دو بووار رمان، مقاله، بیوگرافی، زندگینامه شخصی و مونوگراف‌هایی در مورد فلسفه، سیاست و موضوعات اجتماعی نوشت. وی بیش از همه به خاطر رساله خود در سال 1949 با عنوان «جنس دوم»، تحلیلی موشکافانه از سرکوب زنان و رساله‌ای بنیادی در مورد فمینیسم معاصر، و همچنین رمان‌هایش از جمله «آن زن آمد که بماند» (که با نام «مهمان» نیز از آن یاد می‌شود) و «ماندارین‌ها» شناخته می‌شود.
@gzhiner
💢 کتاب سوزانه موزر "آزادی و ارج‌شناسی در نزد سیمون دوبوار" نام دارد. "ارج شناسی" مفهومی است که از طریق هگل در فلسفه رواج یافته است و به همزیستی انسانها اشاره دارد. این همزیستی آنگاه با عدالت و صلح همراه است که هر کس ارج دیگری را بشناسد. رابطه‌ی خدایگان و بنده بر اساس ارج‌شناسی متقابل نیست. پذیرش ارزش یکدیگر در رابطه‌ای آزاد ممکن است.
سوزانه موزر در کتاب خود، نخست گزارشی عرضه می‌کند در مورد مجموعه‌ی مباحثی که از دهه‌ی ۱۹۵۰ در مورد دوبوار، جریان داشته است. پس از این گزارش انتقادی، آثار دوبوار به ترتیب زمانی بررسی می‌شوند. سوزانه موزر، چهره‌ی فلسفی دوبوار را به ما می‌شناساند. او نشان می‌دهد که سرچشمه‌های فکری وی چه بوده‌اند و دوبوار، چه برداشتی از اگزیستانسیالیسم داشته و این برداشت با تفکر سارتر چه فرقی دارد.
تز مرکزی کتاب این است که دو بوآر از تفکر مدرن، آنچنان که در نزد سارتر دیده می‌شود، دور شده و به آن سمتی می‌رود که – درست یا غلط – "پست‌مدرن" نامیده می‌شود..
کتاب موزر با توضیح روشن مفهومها و ایده‌های فلسفی همراه است و خوانندگانی که آشنایی مستقیمی با آثار کسانی چون هگل و سارتر ندارند، با خواندن "آزادی و ارج‌شناسی در نزد سیمون دوبوار"، این آمادگی را می‌یابند که دوبوار را عمیق‌تر و همه‌جانبه‌تر بفهمند و او را در رابطه با یک سنت فلسفی قرار دهند.
@gzhiner
💎💎 نامه‌ی  چندخطی اوژن یونسکو (نمایشنامه‌نویس مشهور و نماد تئاتر پوچی) به هانری کوربن (ایران‌شناس مشهور و استاد دانشگاه سوربن) برای تشکر از ارسال یک نسخه از کتاب “عقل‌سرخ” سهروردی :

پاریس ، اول ژوئیه ۱۹۷۶

💢 آقا و دوست عزیز

من با اعجاب تمام « عقل سرخ » را خواندم. شما یكی از بزرگترین و اعجاب‌انگیزترین متن‌های حیات معنوی را به غرب شناسانده‌اید . بدون تردید شما آن متن را در خاطره‌ی خودِ ایرانیان نیز زنده كرده‌اید . متن  مشكل است و نمی‌توان آن را وقت و بی‌وقت خواند . باید منتظر لحظه‌ای ماند كه دل یاری كند . اما وقتی راه گم می‌كنم یادداشت‌ها و توضیحات شما بار دیگر مرا به جاده هدایت می‌كنند.در واقع شاید تا پایان زندگی‌ام نیازمند خواندن نوشته‌ای دیگر نباشم. این اثر را خواهم خواند و باز هم خواهم خواند

صمیمانه از شما متشكرم، ارادتمند شما

# اوژن یونسكو
@gzhiner
💢 از جاذبه‌های گردشگری تهران، یکی همین کتاب‌فروشی جالب و قدیمی در خیابان خیام است که در اصل یک کتابخانهء چوبی است که در دل دیوار قرار گرفته و از دهه چهل فعال است و همه‌جور کتاب هم دارد.

@gzhiner
💢 به او گفتم عمر من است، یعنی که در او زندگی می‌کنم. رودخانه‌ای هستم که او بستر من است و بی ‌او قلب من هرز می‌رود.

✍🏽 #شاهرخ_مسکوب
📕 در حال‌ و هوای جوانی
@gzhiner
💢 آنکه نور از سر انگشت زمان برچیند
می گشاید
گره پنجره ها را
با آه.

# سهراب
@gzhiner
2024/09/30 15:39:07
Back to Top
HTML Embed Code: