Telegram Web Link
🔴 نماینده مجلس: واقعا با کمبود پزشک مواجهیم

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت که ایران در حال حاضر "واقعا با کمبود پزشک عمومی و متخصص" روبرو است.

فاطمه محمد بیگی روز دوم مهرماه در گفت وگو با خبرگزاری فارس با اعلام این مطلب، دوره شیوع کرونا را "یکی از نمودهای کمبود پزشک در کشور" توصیف کرد و افزود: «در این دوره کمبود شدید پزشک متخصص بیهوشی ما را به شدت با چالش روبرو کرد.»

به گفته او، ایران در حال حاضر بویژه در زمینه متخصصان رادیولوژی یا رشته‌هایی مربوط به دهان و دندان مثل دندانپزشکی با کمبود جدی پزشک دست و پنجه نرم می‌کند.

گفتنی است تا کنون گزارش‌های پرشماری از کمبود پزشک در ایران منتشر شده است. از جمله یکی از آنها، رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی ایران اوایل تیرماه گذشته گفت که اگر وضعیت همینگونه ادامه پیدا کند ایران تا پنج سال آینده با فقر شدید پزشک مواجه می‌شود به طوری‌که "مردم در سال‌های آینده باید برای گرفتن خدمات درمانی به کشورهای دیگر بروند."

به گفته دکتر موید علویان، ۳۰ درصد از پزشکان در دو سال گذشته مطب‌های خود را در تهران تعطیل کرده‌اند.


پی نوشت:

صد البته آمار پزشکانی را که درحال حاضر مشغول به طبابت نیستند مشخص و شفاف نمیباشد! و دلایل این خروج از طبابت نیز توسط مدیران عالی رتبه اعلام نمیشود!

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و سوم :


💠 عرض سلام و ادب
پزشک عمومی هستم  ۵۴ ساله
زمان کرونا در روستاها و مناطق شهری کرج و اطراف مشغول کار بودم
بارها به کرونا مبتلا شدم
بعد از بار آخر دچار عوارضی شدم
که تا امروز پابرجاست
و باعث شده خانه نشین باشم
تنگی نفس
آنژین ناپایدار قلبی
خستگی زودهنگام
افسردگی شدید
اضطراب و نگرانی ( که دارو مصرف می کنم )
اختلال تکلم و سنگینی گوش و کاهش شدید شنوایی
سرگیجه های متناوب و آریتمی

با سپاس از شما بزرگواران


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و چهارم


💠سه تا خواهرم
پس از کورونا
با افت پلاکت‌ها ، درد شکم و تورم
تشخیص
نان هوچکین لنفوما

و
صد ها میليون تومن خرج کردن.

خواهر وسطی خرداد ماه امسال فوت شده است در اصفهان.

دو خواهر دیگر ساکن کرج و پرديس همچنان درگیر این موضوع هستند

در حال شیمی درمانی.
گزارش پاتولوژی نمونه های طحال و کبد و مغز استخوان نشان می‌دهد که
همه جا درگیری دارد

پ.ن : شواهد مستند این درگیری ها در نزد کانال کرونا زدگان و پالنا محفوظ است


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰روایت چهل و پنجم :


💠 سلام
بنده پزشک عمومی هستم
۴۱ سال دارم
از ابتدای ‌پاندمی تا حالا
حدود ۹ بار کرونا گرفتم.
تقریبا تمام سوشها را مبتلا شدم.‌
الان دچار
سندرم خستگی مزمن 
و فیبرومیالژیا
خواب آلودگی شدید
افت مکرر فشارخون
سبکی سر
اضطراب
افت شدید عملکرد
و همچنین سندرم WPW
شده ام.


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴یافته‌های رادیولوژیک عوارض عضلانی اسکلتی کووید۱۹

محققین در حال استفاده از تصویربرداری‌های مولتی-مودالیته برای درک بهتر عوارض عضلانی اسکلتی غیرمعمول و طولانی مدت کووید۱۹ همانند روماتوئید آرتریت، میوزیت‌های اتوایمیون و یا مواردی مثل قرمزی یا تورم پا (بخصوص انگشتان) می‌باشند.

دکتر سواتی دِشموک سرپرست یک تیم پژوهشی در دانشکده پزشکی دانشگاه فینبرگ شیکاگو اعتقاد دارد که سی‌تی‌اسکن، ایکس‌ری، سونوگرافی و ام‌آر‌آی نقش اساسی در تشخیص و ارزیابی عوارض عضلانی اسکلتی کووید۱۹ دارند. او می‌گوید پیشرفت‌های اخیر در imaging امکان بررسی ریزساختارهایی همچون اعصاب محیطی را نیز به دست می‌دهد. اکنون کاربرد تصویربرداری برای تشخیص، ارزیابی و پیگیری روند بهبود کووید شناخته شده است.

درد عضلانی بعنوان یک علامت رایج کووید۱۹ شناخته می‌شود ولی سایر مشکلات عضلانی اسکلتی همانند التهاب، درد و ضعف عصب و اختلالات مفصلی مثل آرتریت و یا اختلالات بافت نرم تدریجا به لیست عوارض کووید۱۹ در حال اضافه شدن است.

این تیم با اعتقاد به این که کووید۱۹ می‌تواند سیستم ایمنی بدن را گول زده و آن را برای حمله به بافت‌های خودی تحریک نموده و منجر به بیماری‌های روماتولوژیک شود که ممکن است برای زمان طولانی در حیات بیمار باقی بماند به تحقیق بر روی کاربرد رادیولوژی در ارزیابی این حالات پرداخته است.

هرچند بسیاری از بیماران کووید۱۹ با علائم عضلانی اسکلتی بهبود کامل می‌یابند اما برخی علایمشان در طول زمان تشدید شده و کیفیت زندگی بیمار تحت تاثیر قرار می‌گیرد. جدول زیر به برخی از این عوارض و نقش imaging می‌پردازد:
۱) عضله
الف) MRI با یا بدون کنتراست --> یافته‌ها: تورم، نکروز یا آتروفی عضلات
ب) سونوگرافی ---> یافته: دیسفانکشن دیافراگم

۲) عصب
الف) MRI neurography --> یافته‌ها: بزرگ شدگی عصب، فقدان ساختارهای فاسیولار، دنرویشن عصب denervation
ب) سونوگرافی High resolution --> یافته‌ها: بزرگ شدگی عصب، هیپواکوژنیسیته، فقدان ساختارهای فاسیولار

۳) مفاصل
الف) MRI با یا بدون کنتراست --> یافته: افیوژن مفصل
ب) سونوگرافی داپلر--> یافته‌ها: سینوویت، Hyperemia

۴) بافت نرم
سونوگرافی ، CT، MRI --> یافته‌ها: هماتوم، گانگرن، انگشت کوویدی، زخم بستر

۵) استخوان
سی‌تی‌اسکن،  X-ray , MRI --> یافته‌ها: ایتئوپورزیس، استئونکروزیس

تصویربرداری به پزشکان کمک می‌کند تا بین اثر مستقیم ویروس و بیماری‌های همزمانی که توسط کووید سوئیچ می‌شوند افتراق دهند.

بعنوان مثال اگر یک بیمار درد مداوم شانه داشته باشد که پس از ابتلا به کووید واقع شده، پزشک باید تقاضای MRI/Sono بدهد و رادیولژیست‌ها بر اساس چنین یافته‌هایی می‌توانند پیشنهاد مشاوره روماتولوژیست بدهند. (به تصویر ضمیمه این پست مراجعه نمایید).

نتیجه می‌گیریم بسیاری از شکایات جدید و یا شدت یافته بیماران پس از ابتلا به کووید که بطرز طولانی ادامه می‌یابد می‌تواند عارضه تحریک ایمنی توسط کووید۱۹ بوده باشد و نیازمند بررسی‌های دقیق‌تر رادیولوژیک و مشاوره روماتولوژیست دارد. البته درمان این وضعیت‌ها جدا از عامل ایجادی می‌تواند همانند بیماری‌های مشابه غیر کوویدی باشد. اما از احتمال فرق بین پیش آگهی و پاسخ به درمان انواع اختلالات عضلانی اسکلتی ناشی از کووید و غیر کووید فعلا اطلاع دقیقی در دست نیست و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا این موضوع مشخص گردد.

https://uupload.ir/files/d18k_e1274ea5-77c4-43e0-8219-e18695a04e7f.jpg

دکتر حسن رودگری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

کارگروه تازه‌های علمی کرونا
سازمان نظام پزشکی کشور

@covid19_research


https://www.tg-me.com/gacogo


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و ششم :


💠 متخصص عفونی هستم
پنجاه ساله

بدنبال درگیری با موج اول کرونا
دچار دیابت شدم
و هموگلوبین A1C من به 7.5 رسید
و از آن زمان تا کنون تحت درمان با داروهای کنترل قند هستم


https://www.tg-me.com/gacogo

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و هفتم :


💠 متخصص عفونی هستم
۵۳ ساله
بعد از موج دلتا
علیرغم خفیف بودن درگیری من 
دچار دیابت شدم
و تقریبا دو سال است
که تحت درمان با داروهای خوارکی میباشم


https://www.tg-me.com/gacogo

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴هشدار

با شیوع مجدد سویه جدید کرونا

لطفا همگی در مراکز درمانی ماسک بزنید

https://www.tg-me.com/gacogo
برندگان نوبل پزشکی

کاتالین کاریکو و درو وایسمن برای اکتشافاتشان در مورد تغییرات پایه نوکلئوزیدی که امکان ساخت واکسن‌های آران‌ای پیامرسان (mRNA) موثر علیه کووید-۱۹ را فراهم کرد، برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۲۴ شدند

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 اهدای نوبل پزشکی بە توسعه‌دهندگان واکسن کرونا

کمیتە نوبل در استکهلم سوئد، روز دوشنبه ١٠ مهر اعلام کرد کە جایزه بخش پزشکی به طور مشترک بە "کاتالین کاریکو" و "درو وایسمن" برای اکتشافات‌شان در زمینه اصلاحات نوکلئواسیدهای پایه که به توسعه واکسن های ام آر ان ای (mRNA) برای درمان کووید۱۹ منجر شدە، اهدا خواهد شد.

بر اساس اعلام این کمیتە، کاتالینا کاریکو، بیوشیمی‌دان مجارستانی – آمریکایی ۶۸ سالە و درو وایسمن پزشک ۶۴ ساله آمریکایی سال‌ها در زمینە مکانیسم‌های مرتبط با آر ان ای فعالیت و به توسعه واکسن های mRNA کمک‌های بسزایی کردەاند.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴نوبل پزشکی به محققان توسعه‌دهنده واکسن mRNA کرونا رسید

جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۳ به دو پژوهشگر مجاری‌تبار و آمریکایی برای توسعه واکسن‌های mRNA کرونا تعلق گرفت. با تحقیقات این دو پژوهشگر و توسعه واکسن‌های mRNA راه برای تولید واکسن‌ها علیه سایر بیماری‌های عفونی هموار شده است.
خانم کاتالین کاریگو،  پژوهشگر مجاری‌تبار علوم پزشکی و آقای درو وایسمن، همکار آمریکایی او جایزه نوبل پزشکی امسال را به دلیل کار بنیادین آنها بر روی واکسن‌های mRNA برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ دریافت خواهند کرد. انستیتوی کارولینسکا امروز دوشنبه ۲ اکتبر (۱۰ مهر) در استکهلم این خبر را اعلام کرد.
کمیته نوبل در استدلال خود گفته است: «برندگان جوایز با نتایج راهگشای خود که به طور اساسی درک ما را از نحوه تعامل mRNA با سیستم ایمنی انسان تغییر داد، با سرعتی بی‌سابقه برای توسعه واکسن، در یکی از تهدیدآمیزترین برهه‌ها برای سلامت انسان در دوران مدرن، کمک کردند.»
به گزارش خبرگزاری آلمان، کمیته نوبل افزود، با انعطاف‌پذیری و سرعت قابل توجهی که این دو پژوهشگر توانستند واکسن‌های mRNA را توسعه دهند، راه برای استفاده از پلتفرمی تازه برای واکسن‌ها علیه سایر بیماری‌های عفونی هموار شد. «این فناوری در آینده همچنین می‌تواند برای تزریق پروتئین‌های درمانی و درمان انواع خاصی از سرطان مورد استفاده قرار گیرد.»
این کمیته گفت: «چندین واکسن دیگر علیه سارس-کووید-۲ بر اساس روش‌های مختلف نیز به سرعت وارد چرخه واکسیناسیون شدند و در مجموع بیش از ۱۳ میلیارد دُز واکسن کووید-۱۹ در سراسر جهان تزریق شده است. این واکسن‌ها جان میلیون‌ها نفر را نجات دادند و در بسیاری موارد مانع از تشدید بیماری‌ها شدند، به گونه‌ای که جوامع توانستند به شرایط عادی زندگی بازگردند.»
کاتالین کاریکو، متولد ۱۹۵۵ در مجارستان، در حال حاضر در دانشگاه‌های پنسیلوانیا، در ایالات متحده آمریکا و سِگِد در مجارستان و درو وایسمن ۶۴ ساله در دانشگاه پنسیلوانیا در ایالات متحده آمریکا کار می‌کند.
این مهم‌ترین جایزه برای پزشکان در سال ۲۰۲۳، امسال یک میلیون کرون افزایش یافت و به ۱۱ میلیون کرون سوئد (۹۵۰هزار یورو) رسید که به این دو پژوهشگر تعلق می‌گیرد.
دو واکسن کرونا از شرکت بایونتک در شهر ماینتس آلمان و شرکت آمریکایی مدرنا اولین دو محصولی بودند که با روش mRNA ساخته و وارد بازار شدند. این در حالی است که محققان از ۳۰ سال پیش روی این فناوری کار کرده‌اند. در اواخر دهه ۱۹۸۰، سه دانشمند، رابرت مالون، فیل فلگنر و ایندر ورما، mRNA را با استفاده از قطرات چربی به سلول‌های کشت داده شده وارد کردند که باعث شد پروتئین مورد نظر تولید شود.
اما مهندسی ژنتیک به زودی ظهور کرد و بودجه زیادی را به خود اختصاص داد. با این حال کاتالین کالیکو که در آن زمان در مجارستان تحقیق می‌کرد، همچنان به مزایای mRNA برای پزشکی اعتقاد داشت. او حتی زمانی که در سال ۱۹۸۵ به آمریکا مهاجرت کرد به اهمیت کار روی این مولکول وفادار ماند.
به دلیل کمبود بودجه‌های کمکی، کاریکو در ابتدا تحقیقات خود را در آزمایشگاه تا حد زیادی به تنهایی و از سال ۱۹۹۸ نیز با درو وایسمن انجام داد. این پژوهش دونفره زمانی به موفقیت تعیین‌کننده‌ای دست یافت که یک جزء از mRNA  تغییر داده شد و در پی آن mRNA دیگر در سلول تجزیه نشد. بدین گونه موش‌های آزمایشی پروتئین مورد نظر را تولید کردند.
به‌رغم شکست‌های متمادی، خانم کاریکو به راه خود ادامه داد و در سال ۲۰۱۳ با اوگور شاهین، که شرکت "بایونتک" را به همراه همسرش اوزلم تورچی در آلمان تأسیس کرده بود، ملاقات کرد. کاریکو به نیویورک تایمز گفت که اوگور شاهین همان روز به او پیشنهاد کار داد. او پس از سال‌ها همکاری، شرکت را ترک کرد و از ابتدای اکتبر ۲۰۲۲ تنها مشاور آن است.
کلاوس سیچوتک، رئیس انستیتوی پائول ارلیش (PEI) که مسئول واکسن‌ها و زیست‌پزشکی است، به خبرگزاری آلمان گفت که با mRNA، نوع جدیدی از مواد در دسترسی حوزه پزشکی قرار می‌گیرد. mRNA موجود در واکسن‌ها طرح اولیه پروتئین ویروسی است که تنها در چند سلول در بدن فرد واکسینه شده تولید می‌شود. سپس سیستم ایمنی این پروتئین را هدف قرار می‌دهد.
سیچوتک افزود که او زمینه‌های احتمالی کاربرد mRNA را در آینده برای سایر واکسن‌های پیشگیرانه مانند واکسن‌های آنفولانزا و همچنین درمان‌های ضد سرطان و روماتیسم نیز می‌بیند.
به گفته انجمن تولیدکنندگان داروی مبتنی بر تحقیقات، پنج واکسن mRNA علیه کووید-۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۳ در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در ساخت واکسن‌های علیه آنفولانزا و سیتومگالوویروس‌ها که متعلق به ویروس‌های تبخال هستند نیز پیشرفت‌های زیادی شده است.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و هشتم :


💠 سلام
بعنوان یک کوویدی با درگیری بالای هفتاد درصد از ریه و ده روز بستری آی سی یو...
باید بگم که
من همچنان نیاز به دستگاه اکسیژن دارم چون بشدت دچار تنگی نفس میشم...
با اینکه بلافاصله از قرنطینه کووید، باردار شدم
و در طول بارداریم تحت نظر متخصص ریه و قلب بودم
و مدام  تست ریه دادم و حتی زایمان طبیعی موفقی هم داشتم
ولی هنوز دردی در ناحیه پشت قلبم حس میکنم
تنفسم بسیار سطحی شده
درصورتی که نفس عمیق بکشم رفرش شدن مغزم رو حس میکنم...
فیزیوتراپ محترم در اواخر ده روز که آی سی یو بودم ، تنفس دیافراگمی رو با من کارکردن
من حالا بعد از گذشت سه سال گاهی بشدت نفس کم میارم و با تنفس دیافراگمی و جرعه جرعه آب خوردن خودمو دست میارم...
چندبار با حالت خفگی از خواب بیدارشدم ...


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زخمهای ماندگار ( عوارض کرونا )

🔰 روایت چهل و نهم :


💠 سلام خدا قوت.
من پرستار آی سی یو هستم
تقریبا"همه نوع کرونا گرفتم
یک سال دچار کم کاری شدید تیروئید با TSH=22 که در حال حاضر قرص لوتیروکسین مصرف میکنم.
گویا آمار کم کاری تیروئید در کویدزدگان بسیار بالاست.
پاینده و سلامت باشید.


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 عذاب وجدان دارم...

یادداشت وارده به پزشکان و قانون به قلم آزاده مرادی، بیولوژیست و فعال سلامت


🔹 از ابتدای ظهور کرونا دچار اضطراب مداوم و عوارض جسمانی‌اش شدم اما پروتکل‌های بهداشتی را مصرانه و بی نقص به خانواده و عموم آموزش دادم و اجرا کردم.

🔹 تا مرداد ماه سال پیش خودم و هیچکدام از اعضای خانواده ام به کرونا مبتلا نشده بودیم تا اینکه پدرم در شرایط قرمز کرونایی دچار انسداد روده شده و ناچار به یک جراحی اورژانسی و پرریسک در یک بیمارستان دولتی ریفرال کرونا شدیم.

🔹 من و کل خانواده در همان بحرانی‌ترین شرایط زندگی‌مان به کرونا هم مبتلا شدیم اما به لطف خدا و دعای اطرافیان همه‌ی مشکلات با حداقلی از عوارض پشت سر گذاشته شدند...

🔹 امروز اما زخم جامانده برایم این است که بخش اورژانس با وجود اعلام تست مثبت کرونا، بخاطر کاهش موقت تب و سطح اکسیژن قابل قبول مرا به درمانگاه عمومی ارجاع داد؛ آنجا بخاطر ازدحام و گرمای هوا، مجددا دچار افزایش تب، بدحالی، حس خفگی و سرفه شدم و نتوانستم ماسک ۶ لایه‌تم را تحمل کنم؛ ناچارا برای لحظاتی از صورتم برداشتم. حتی گرفتن روسری جلوی دهان و بینی هم نفسم را تنگ می‌کرد و به دلیل سرگیجه و ضعف، امکان جابجا شدن هم نداشتم...

🔹 هنوز از خودم می پرسم که آن لحظه‌ی کوتاه اجباری، ویروس‌هایم کجا رفته‌اند و آیا نفسی را تنگ کرده‌اند؟! قلبی را به تپش انداخته یا کلیه و کبدی را آسیب زده‌اند؟!

🔹 من به جای سیستم فشلی که بیمار قطعی کرونایی را به درمانگاه عمومی و شلوغ ارجاع می‌دهد، عذاب وجدان دارم...

پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)

https://www.tg-me.com/gacogo
این عکس از پیج هاسپیتال فرند است..
یادم افتاد در روزهای آغازین منو و دوستان همکارم چقدر بیماران کرونایی را اینتوبه کردیم!
یادم افتاد بدلیل کمبود هر شب همزمان دو ای سی یو را پوشش می دادیم و هر بار برای ویزیت میبایست لباس مخصوص و ماسک و دستکش و کلاه میپوشیدیم..
وحشتناکترین قسمت داستان اینتوبه کردن بیماران کرونایی بود .
در روزهای آغازین همسرم و پسرم هر دو بیمار و در خانه بستری بودند و من در ای سی یو کشیک بودم وپشت سر هم بیماران فوت میکردند، برادرم زنگ زد و حالم را پرسید ، منی که در روز دفن پدرم پشت تلفن با برادرم آرام و بدون گریه صحبت کرده بودم اینبار طاقت نیاوردم و گریه کردم: همه جلوی چشمم پرپر میشوند.
برود آنروزها و دیگر نیاید.
https://www.tg-me.com/gacogo
کرونا زدگان (پزشکان و قانون )
این عکس از پیج هاسپیتال فرند است.. یادم افتاد در روزهای آغازین منو و دوستان همکارم چقدر بیماران کرونایی را اینتوبه کردیم! یادم افتاد بدلیل کمبود هر شب همزمان دو ای سی یو را پوشش می دادیم و هر بار برای ویزیت میبایست لباس مخصوص و ماسک و دستکش و کلاه میپوشیدیم..…
پیام یکی از همکاران:


نمی تونم بگم یادش بخیر

واقعا سخت بود

یادمه یک شب ، در مرداد ۱۴۰۰ و شیوع دلتا ، من و همکارم در مرکز کرونا ۵۰۰ بیمار دیدیم ، اکثرا بدحال و یک جوان جلوی چشم من با وجود گذشت سه روز از شروع علائم ، ارست کرد

شب که اومدم منزل ، و مطابق هر شب با برادرم که راه دور بود تلفنی صحبت میکردم ، ناگهان زدم زیر گریه ، که برادرم وحشت کرد

همون شب مادر یکی از دوستانم دچار نارسایی کلیه شده بود و دربدر دنبال تخت دیالیز براش بودم ، تخت های دیالیز هم به کرونا اختصاص داده شده بود

از طرفی همون شب یکی از همکاران بزرگوار تهران برای پسرخاله اش که در مشهد بود دنبال تخت آی سی یو بود ، تا ۴ صبح به هر کسی شد زنگ زدم، اما جا نبود.
صبح ساعت ۸ ، دوستم که متخصص بیهوشی است زنگ زد و گفت : دو تا از بیماران مون فوت شدن و جای خالی برای فامیل همکار تهرانی تون هست

من از این جمله واقعا شکستم 😔
منتظر فوت کسی باشیم تا جا برای بیمارمون پیدا بشه ؟

یک شب دیگه هم ، دیگه توان رفتن به داخل منزل رو نداشتم ، پشت در نشستم به های های گریه کردن.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴یک اثر مفید دیگر واکسنهای ضد کووید

ابتلا به کووید خطر ابتلا به سندرم گیلن باره در 6 هفته بعد از ابتلا را تا شش برابر افزایش میدهد اما تزریق اخیر واکسن mRNA این خطر را 50 درصد کم می نماید.


covid19worldupdates

https://n.neurology.org/content/early/2023/10/18/WNL.0000000000207900


https://www.tg-me.com/gacogo

https://www.tg-me.com/gacogo
💢 آنفلوانزا در راس ویروس‌های تنفسی در گردش

آخرین وضعیت شیوع کرونا

🔸 هر چند که شیوع بیماری‌های تنفسی در تمام ایام سال دور از انتظار نیست، اما همواره در فصول سرد سال این شیوع با روندی افزایشی همراه است، چراکه علاوه بر سرماخوردگی عادی، معمولا پیک بروز آنفلوآنزا نیز از پاییز آغاز شده و تا اواخر زمستان ادامه خواهد داشت. در این بین از سال ۱۳۹۸ کرونا نیز یکی از متهمین اصلی شیوع بیماری‌های تنفسی است که هرچند با تزریق واکسن، کنترل شده اما همچنان قربانی می‌گیرد.

مشروح این مطلب در پالنا:
🌐 pezeshkanoghanoon.ir/p/6brG


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴نکاتی در مورد کووید مزمن

مقاله ای منتشر شده در نیچر نشان می دهد که افراد مبتلا به کووید مزمن نشانگرهای زیستی خاصی در خون خود دارند. با استفاده از یادگیری ماشینی، تیم‌های تحقیقاتی توانستند افراد مبتلا به کووید طولانی و بدون کووید را با دقت ۹۶ درصد بر اساس ویژگی‌های متمایز در نمونه‌های خون تشخیص دهند.

بر اساس گزارش CDC، از هر پنج آمریکایی که مبتلا به کووید هستند، یک نفر هنوز به مدت طولانی مبتلا به کووید است. علائم شامل خستگی، مه مغزی، سرگیجه، مشکلات گوارشی و از دست دادن بویایی و چشایی است.

افراد مبتلا به کووید طولانی مدت فعالیت سلول های T غیر طبیعی و سطوح پایینی از هورمون کورتیزول داشتند. کورتیزول به افراد کمک می کند تا احساس هوشیاری و بیداری کنند، که توضیح می دهد که چرا افراد مبتلا به کووید مزمن اغلب خستگی را گزارش می کنند.

این یکی از یافته هایی است که به طور قطعی افراد مبتلا به کووید طولانی را از افراد بدون کووید طولانی جدا می کند. این مطالعه به ارائه درمان های تخصصی در افرادی که طیف گسترده ای از علائم طولانی مدت COVID را گزارش می کنند، کمک می کند.


با سپاس از سرکار خانم دکتر بهناز خدابخشی استاد و متخصص عفونی

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 در برابر ویروس جدید چین چه باید کرد؟

نام چین و ویروس تنفسی دوباره در کنار هم رسانه ای شده.، رسانه ها از ازدحام مردم در بیمارستانها میگویند !
دوباره چین در حال انکار است! و سازمان‌بهداشت جهانی در حال اخطار!

حال چه باید کرد؟


۱-باید بصورت کاملا جدی پروتکلهای حفاظتی را جدی گرفت.

۲- کادر درمان هنگام ویزیت بیماران و کار در بخشها حتما از ماسکهای مناسب و با کیفیت استفاده کنند. و شستشوی مرتب دستها انجام شود.

۳- بخشهای مربوط به بیماران مشکوک از سایر
بخشها جدا و ممنوع الملاقات شوند.

۴- مردم میبایست پروتکلهای حفاظتی را در ملاقاتهای روزانه رعایت کنند و در اماکن پر جمعیت حتما از ماسک استفاده نمایند.

۵- به محض شروع علایم مشکوک تنفسی استراحت و مراجعه به پزشک در الویت باشد.

۶- افراد مسن ، مبتلایان به دیابت و نارسایی های ایمنی و کلیوی همچنان در معرض خطرند و باید جوانب احتیاط را کاملا رعایت نمایند.

https://www.tg-me.com/gacogo
2025/02/22 14:47:21
Back to Top
HTML Embed Code: