Telegram Web Link
🔴 میزان مرگ و میر کرونا در ایران روزانه به ۱۵۰ نفر خواهد رسید"

دبیر کمیته علمی مبارزه با کرونا در ایران پیش‌بینی کرده پیک ششم این بیماری تا یکی دو هفته آینده به اوج می‌رسد و چند هفته نیز در اوج می‌ماند. ۴۵ نماینده مجلس به طور هم‌زمان به کرونا مبتلا شده‌اند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در ایران اعلام کرد: «انتظار می‌رود در طی یک یا دو هفته آینده پیک ششم به اوج برسد و ممکن است تا چند هفته در اوج بماند و پس از آن به تدریج شروع به پایین آمدن کند.»

حمیدرضا جماعتی بر اساس مطالعات
اپیدمیولوژیست‌ها و متخصصان آمار پیش‌بینی کرد میزان مرگ و میر در اثر کرونا به روزانه تا ۱۵۰ نفر برسد.
دبیر کمیته علمی کرونا در ایران تاکید کرد با توجه به شیوع بالای سویه اومیکرون، هرچه افراد سریعتر واکسن بزنند، سیستم ایمنی‌شان هم سریعتر در برابر سویه اومیکرون تقویت می‌شود.
به گفته حمیدرضا جماعتی، مطالعاتی که بر روی واکسن‌های داخلی انجام شده نشان می‌دهد "کارایی و اثربخشی آنها دربرابر واکسن های خارجی نه تنها کمتر بلکه بیشتر نیز بوده و عوارض جدی نیز در آنها دیده نشده است".

🖍ابتلای ۴۵ نماینده مجلس به کرونا

عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی ایران به خبرگزاری فارس گفت ۴۵ نفر از نمایندگان مجلس به کرونا مبتلا شده‌اند. این تعداد روز گذشته (۱۰ بهمن) ۳۰ نفر بود.
از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در ایران این اولین بار است که این تعداد از نمایندگان مجلس هم زمان به کرونا مبتلا شده‌اند.

سخنگوی هیأت رییسه مجلس نیز گفته به دلیل شمار بالای نمایندگان بیمار، جلسات کمیسیون‌های تخصصی برگزار نمی‌شود و جلسات علنی نیز تنها تا ساعت ۱۰ و نیم برپا خواهد بود.

🖍کلاس‌های حضوری علیرغم شیوع بالا

در همین حال وزیر علوم جمهوری اسلامی اعلام کرد: «آنچه که وزارت علوم با جدیت دنبال آن است، این است که ما از ترم دوم یعنی بهمن ماه شاهد ازسرگیری آموزش حضوری برای مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه‌ها هستیم و دانشجویان کارشناسی ما نیز به تدریج در این آموزش های حضوری شرکت خواهند کرد.»

محمدعلی زلفی‌گل در عین حال تصریح کرد محدودیت‌های خوابگاهی برای دانشجویان وجود دارد و نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کلاس‌ها نیز موجب ایجاد محدودیت‌هایی می‌شود و به گفته او "به طور کلی ازسرگیری آموزش حضوری باید با تدبیر انجام بگیرد".

پی نوشت:
البته فعلا تعداد مرگ امروز از دیروز کمتر شده است!
https://www.tg-me.com/gacogo
یادی کنیم از ششصد و نود و یکمین قربانی رسمی کادر درمان ، دکتر امیر حسین نوشاد جمال.
او در میان همکلاسی های ورودی مهر ۷۸ دانشگاه شهید بهشتی به ادب و مهربانی معروف یود و همگی او را دوست داشتند.
نکته جالب برای من اینست که برخی از قربانیان کادر درمان در این مدت دوست ، همکلاسی و یا از بستگان بودند و تقریبا الباقی همگی بنوعی آشنای دور یا نزدیک بودند!
داستان شخصی بسیاری از این عزیزان را از طریق دوستان و همکاران شنیدم ولی در این مدت بدلیل کثرتشان فرصتی برای توضیح نبود.
دکتر امیر حسین نوشاد جمال نیز دوست و همکلاس صمیمی دوست و همکارم بود..
روحشان شاد.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 زیرواریانت BA.2 اُمیکرون عفونی‌تر، مسری‌تر و واکسن‌گریزتر از نوع اصلی آن است.

فانا: نتیجه یک مطالعه در دانمارک نشان داد زیرواریانت اُمیکرون به نام BA.2 که به سرعت در دانمارک شیوع پیدا کرده، مسری‌تر از واریانت شایع BA.1 بوده و بیشتر قادر است افراد واکسینه شده را آلوده کند

این مطالعه نشان داد افراد آلوده شده با BA.2 در مقایسه با افراد آلوده شده با BA.1، احتمالا ۳۳% بیشتر، دیگران را آلوده می‌کنند

در جهان، زیرواریانت اصلی BA.1 بیش از ۹۸% از موارد اُمیکرون را شامل می‌شود اما پسر عموی نزدیک آن، BA.2 به سرعت به واریانت غالب در دانمارک تبدیل شده و در هفته دوم ژانویه BA.1 را کنار زد

محققان این مطالعه اعلام کردند: اُمیکرون BA.2 ذاتا قابل انتقال‌تر از BA.1 است و دارای ویژگی‌های ایمن‌گریزی بیشتری است که باعث می‌شود اثر محافظتی واکسیناسیون در برابر آن کاهش یابد

نویسنده اصلی مطالعه گفت: اگر در خانواده خود در معرض اُمیکرون BA.2 قرار گرفته‌اید، ۳۹% احتمال دارد که طی ۷ روز آلوده شوید. اگر در معرض BA.1 قرار گرفته‌اید، این احتمال ۲۹% است. BA.2 حدود ۳۳% عفونی‌تر از BA.1 است/رویترز

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/omicron-subvariant-ba2-more-infectious-than-original-danish-study-finds-2022-01-31/?taid=61f7eb713da0720001714a99&utm_campaign=trueanthem&utm_medium=trueanthem&utm_source=twitter

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 آموزش در مدارس اردبیل غیرحضوری شد

بر اساس بررسی‌ها و ارزیابی اعضای ستاد کرونا و ضرورت مقابله با ویروس کرونا و مواجهه احتمالی با پیک ششم بنا به دستور استاندار اردبیل تمام مدارس استان از روز چهارشنبه 13 بهمن ماه به مدت یک هفته صورت غیرحضوری و از طریق شبکه شاد دایر خواهد بود.
https://www.tg-me.com/gacogo
ششمین املت در حال تکوین است
@gacogo
🔴 خلا «واکنش سریع» برابر پیک ششم کرونا

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم ایجاد تیم‌های واکنش سریع برای مقابله با کانون‌های اُمیکرونی در کشور گفت: «مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش می‌یابد. بنابراین باید حتما آمادگی کافی داشته باشیم.»

حمید سوری درباره وضعیت اُمیکرون در کشور گفت: «از حدود دو ماه پیش بحث اُمیکرون جدی و نگرانی‌هایی در کشور ایجاد شد. نگرانی این بود که سفرها و رفت‌وآمدهایی که از اروپا، ترکیه و... انجام می‌شود یا با سفرهایی که به صورت ترانسفر از دبی و ... داشتیم، این ویروس وارد کشور شود. شاید در آن زمان کنترل مرزها می‌توانست تاثیر بسیار جدی داشته باشد، اما انتظاراتی که می‌رفت برآورده نشد و باتوجه به سرعت بالای انتشار اُمیکرون، در مدت کوتاهی موارد بیماری به صورت پراکنده در همه جای کشور شناسایی شد.»/ سپید

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 اجباری شدن تزریق واکسن کرونا

بصورت قانونی واکسیناسیون برای همه بزرگسالان ۱۸ سال به بالا در اتریش از هفته جاری اجرا می‌شود

چندین کشور دیگر اروپایی واکسیناسیون کرونا را برای گروه‌هایی از مردم مانند کارکنان پزشکی و افراد مسن اجباری کرده‌اند اما اتریش نخستین کشور اروپایی است که واکسیناسیون را برای همه بزرگسالان اجباری می‌کند

دولت اتریش گفته که واکسیناسیون در مبارزه با بیماری شدید کرونا موثر است و قانون اجباری شدن تزریق واکسن کرونا برای پیشگیری از لاکدان‌های آینده اجرا می‌شود

وزیر اتحادیه اروپا و قانون اساسی اتریش گفت: اگرچه واکسیناسیون اجباری مداخله در حقوق بشر است اما در این مورد، این دخالت قابل توجیه است. ما نیاز به خروج از پاندمی داریم و می‌دانیم که واکسیناسیون تنها راه خروج از آن و بازگشت به زندگی عادی است

افرادی که از تزریق واکسن خودداری کنند ۶۰۰ تا ۳۶۰۰ یورو جریمه خواهند شد. فقط افرادی با دلایل پزشکی یا زنان باردار از اجرای قانون واکسیناسیون اجباری معاف هستند. حدود ۷۲% جمعیت اتریش کاملا واکسینه شده‌اند
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 دانمارک محدودیت‌های کرونایی را برداشت

ضرورت استفاده از ماسک و نشان دادن کارت واکسن از امروز در دانمارک برداشته شد. میخانه‌ها نیز مجبور نیستند ساعات کاری خود را محدود کنند. این در حالی است که هنوز مواردی از شیوع اومیکرون در این کشور دیده می‌شود.
از امروز، اول ماه فوریه، تقریبا تمام مقررات و محدودیت‌های کرونایی در دانمارک لغو شده است. پوشیدن ماسک، ارائه کارت واکسیناسیون، گواهی بهبود یا تست منفی کرونا دیگر اجباری نیست و برپایی مراسم و مهمانی‌های بزرگ هم از این پس مجاز است. دیسکوتک‌ها و میخانه‌ها هم باز و قابل دسترس است.
دانمارک اولین کشور اروپایی است که می‌خواهد تمام مقرارت و تمهیدات کرونایی برداشته شوند هرچند موج اومیکرون هنوز جریان دارد.
مته فردریکسن، وزیر بهداشت دانمارک می‌گوید: «ما در حال عبور از یک مرحله خطرناک هستیم».
او می‌‌افزاید: « حالا اگر به آمار نگاه کنیم که چند نفر بر اثر ویروس کووید ۱۹ روند حاد بیماری را تجربه می‌کنند، می‌بینیم که این آمار شکسته است.»

به گفته خانم فردریکسن، نرخ بالای واکسیناسیون و موج ملایم ابتلا در دانمارک دلایل اصلی برای برداشتن مقررات کرونایی هستند.

دولت دانمارک بیماری کرونا را از فهرست "بیماری‌های خطرناک جمعی" حذف کرده است.
دانمارک پیش از این نیز یک بار مقررات کرونایی را در ماه سپتامبر برداشت؛ اما افزایش سریع شمار مبتلایان سبب شد تا دوباره مقررات را وضع کند.
هنوز هم این کشور با شش میلیون جمعیت، روزانه شاهد موارد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ است اما شمار این افراد و شدت بیماری طوری نیست که مراکز درمانی، به خصوص بخش مراقبت‌های ویژه را با چالش روبرو کند.
هرچند مقررات در اماکن عمومی برداشته شده، هم در بیمارستان‌ها و هم در مراکز مراقبت پزشکی از مراجعه‌کنندگان خواسته می‌شود تا ماسک بپوشند تا از افراد کهنسال و نیازمند به مراقبت، محافظت شود.

❗️مسافرت به دانمارک

مسافرانی از کشورهای دیگر که بهبود یافته‌اند و یا واکسن زده‌اند دیگر لازم نیست پیش از سفر به دانمارک تست منفی کرونا با خود داشته باشند. مسافرانی که از کشورهای اروپایی و حوزه شینگن وارد دانمارک می‌شوند اگر واکسن نزده‌اند باید روز قبل یا حداکثر ۲۴ ساعت بعد از ورود تست کرونا بدهند.
در اتحادیه اروپا نیز مقررات جدیدی از اول فوریه اجرا می‌شود که بر مبنای آن دوز دوم واکسن فقط ۲۷۰ روز اعتبار دارد و بعد از این تاریخ اگر کسی قصد سفر داشته باشد، باید واکسن تقویتی (بوستر) دریافته کرده باشد.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 کرونا و پسماندهای بیمارستانی حاصل از آن


از زمانی که ویروس "سارس کوو ۲" پا به عرصه وجود گذاشت پسماندهای بیمارستانی نیز رو به ازدیاد گذاشتند. از آن زمان بیش از ۲۰۰هزار تن زباله خطرناک بیمارستانی بر سایر پسماندها افزوده شده است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، پیش از شروع پاندمی کرونا حدود ۳۰درصد از بیمارستان‌ها و مطب‌های پزشکان در سراسر جهان فاقد سیستم‌ تفکیک زباله بوده‌اند.
در کشورهای فقیر حتی ۶۰ درصد از مراکز پزشکی از مدیریت اولیه دفع زباله برای سرنگ‌ها و لباس‌های بیمارستانی مصرف‌شده و سایر پسماندهای بیمارستانی بی‌بهره‌اند.
پسماندهای اضافی مربوط به بیماری کووید ۱۹ خطری برای سلامت و محیط زیست محسوب می‌شوند و سلامت پرسنل بیمارستانی و سایر افرادی را که در نزدیکی محل دفن این زباله‌ها زندگی می‌کنند به خطر می‌اندازند.
مردم کشورهای فقیر به دلیل سیستم غیراستاندارد دفع زباله، آتش‌زدن پسماندها در فضای باز، آب آلوده و سایر عوامل بیماری‌زای ناشی از این سیستم معیوب در خطر هستند.

❗️میلیاردها ماسک سوغات دوران کرونا

طبق پژوهش سازمان جهانی بهداشت مشخص شده که تنها سرسوزن، سرنگ و ظروف بیمارستانی و پزشکی ۱۴۴هزار تن از این حجم بزرگ زباله را تشکیل داده است.
پسماند لباس‌های بیمارستانی و کیت‌های تشخیص کرونا نیز به ترتیب ۸۷هزار تن و ۲هزار و ۶۰۰ تن بوده است. ۷۳۱هزار لیتر مایعات شیمیایی بیمارستانی را نیز باید بر این خیل افزود.
پژوهشی در پنج کشور آسیایی انجام شده که می‌گوید، در دوران کرونا به ازای هر تخت بیمارستانی روزانه ۳.۴ کیلوگرم زباله عفونی به وجود آمده که ده برابر زمان عادی است.
در هند میزان پسماندهای پزشکی و بیمارستانی در اوج دوران پاندمی چهار برابر شد.

سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواسته است، راهبردهای دفع پسماندها را معرفی کرده و امکانات موجود برای دفع زباله‌های بیمارستانی را بهبود بخشند.
این سازمان بر اهمیت استفاده از لباس‌های بیمارستانی با قابلیت مصرف مجدد، صرفه‌جویی در لباس‌های محافظ با رعایت قوانین ساده بهداشتی و سرمایه‌گذاری در سامانه‌های بازیافت برای دفع حرفه‌ای سازگار با محیط زیست تاکید کرده است.
ماریا نیرا از سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «کووید ۱۹ نقصان‌ها و اهمال‌ها در تولید،‌ مصرف و دفع تولیدات بهداشتی را بر جهان آشکار کرده است.»
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 افزایش جهشی موارد ابتلا، بستری و مرگ ناشی از او میکرون در ایران


شتاب گسترش سویه اومیکرون در ایران از بسیاری از پیش‌بینی‌ها شدیدتر شده و تعداد مبتلایان در یک روز به ۳۵ هزار نفر رسید. طی فقط چند روز تعداد شهرهای در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) از صفر به ۴۲ رسیده است.
آمار رسمی کرونا در ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها گویای تمام واقعیت‌های پاندمی نیست اما همین آمار هم به اندازه کافی نگران‌کننده است.
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت سه‌شنبه ۱۲ بهمن اعلام کرد در شبانه روز گذشته "بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی" اندکی بیش از ۳۵ هزار مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده است.
مطابق این آمار از مبتلایان شناسایی شده جدید هزار و ۷۴۰ نفر بستری شده‌اند و طی شبانه‌روز گذشته ۵۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

❗️سه برابر شدن شهرهای قرمز طی دو روز

بر پایه تازه‌ترین رنگ‌بندی کرونایی شهرهای ایران که وزارت بهداشت در کانال تلگرامی خود منتشر کرده در حال حاضر ۴۲ شهر ایران در وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) قرار دارند.
ششم بهمن ماه پس از ۴۷ روز بار دیگر یک شهر ایران در وضعیت قرمز قرار گرفت، تعداد این شهرها دو روز بعد به هفت و روز گذشته به ۱۵ رسید و اکنون نزدیک به سه برابر شده است.
رنگ‌بندی شهرها آینه وضعیت کرونایی مناطق مختلف به شمار می‌رود و تمام شاخص‌های مهم، به خصوص، موارد ابتلای جدید، بستری، بیماران نیازمند به مداوا در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ نیز بیانگر وخیم‌تر شدن بسیار شدید اوضاع است.
در کمتر از یک هفته گذشته شمار شهرهای در وضعیت آبی (کم‌خطر) نیز از بیش از ۴۰۰ شهر به کمتر از یک دهم (۳۴ شهر) کاهش یافته است.
یکی از ویژگی‌های سویه اومیکرون قدرت سرایت به مراتب بیشتر آن به نسبت سویه‌های قبلی و قدرت بیماری‌زایی کمتر آن است.
سه و نیم برابر شدن موارد ابتلا طی یک هفته
بر همین اساس با وجود افزایش موارد بستری و مرگ در میان مبتلایان به کووید۱۹ جهش آمار در این زمینه هنوز مانند موارد ابتلا شدید نیست؛ گرچه با بالا رفتن شمار مبتلایان موارد بستری و مرگ هم در هر حال افزایش می‌یابد.
شمار قربانیان کرونا در ایران طی شبانه‌روز گذشته ۵۰ نفر اعلام شده، این تعداد از ۲۳ دی ماه به این سو فقط یک روز بیش از ۳۰ نفر بوده است.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴دکتر سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی:

با فرمول‌های «اداری» نمی‌توان اُمیکرون را کنترل کرد.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در حال حاضر باید به سرعت در جای جای کشور خوشه‌های ابتلا به اُمیکرون را تشخیص دهیم، گفت: «اگر اکنون هم کنترل و مدیریت را آغاز کنیم، باز طی دو تا چهار هفته آینده افزایش بستری و مرگ‌ومیر را خواهیم دید. با این حال می‌توانیم این افزایش را کمرنگ‌تر کرده و ارتفاع قله اپیدمی را کاهش دهیم.»

حمید سوری درباره وضعیت تست‌گیری برای شناسایی مبتلایان به کرونای اُمیکرون در کشور گفت: «واریانت اُمیکرون بر اساس جهش بر روی اسپایک یا ژن S ویروس است. بنابراین تست‌های PCR هایی که بر اساس ژن N هستند و قبلا برای واریانت‌های دیگر کاربرد داشتند، اکنون در اُمیکرون زیاد جواب نمی دهند.»/سپید
https://www.tg-me.com/gacogo
نکته بسیار مهم

اومیکرون گاهی یکنفر را طی چهار تا پنج هفته دوبار درگیر میکند!

لذا باید بشدت مراقب باشیم.

https://www.tg-me.com/gacogo
در اسراییل موارد محدودی از ابتلای مجددبا واریان BA.2 در کسانی که به واریان اُمیکرون اولیه هم مبتلا شده بودند گزارش شده است.معلوم نیست که آیا این افراد بیماری زمینه ای داشته اند یاخیر؟اگر این تعداد زیاد شود،باعث نگرانی خواهد بود.
@covid19worldupdates

https://www-timesofisrael-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.timesofisrael.com/several-cases-of-omicron-reinfection-said-detected-in-israel-with-new-ba2-strain/amp//amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16438215526301&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.timesofisrael.com%2Fseveral-cases-of-omicron-reinfection-said-detected-in-israel-with-new-ba2-strain%2F


https://www.tg-me.com/gacogo
اومیکرون از نظر میزان کشندگی در بریتانیا به میزان کشندگی آنفولانزا رسیده است. در بعضی کشورهای اروپایی حتی با وجود افزایش تعداد کیس‌ها چون دیگه بیمارستان‌ها تحت فشار نیست و تمام محدودیت‌ها لغو شده‌ است.
https://www.tg-me.com/gacogo
برای جلوگیری از شیوع انفجاری اومیکرون درست ماسک بزنید..
حتی شما جناب معاون بهداشت....
@gacogo
4_6032661405549726682.pdf
4.2 MB
دستورالعمل کشوری يازدهم راهنماي تشخيص و درمان كروناویروس(بستری و سرپایی) دی ماه ۱۴۰۰

@gacogo
آرام آرام تعداد فوتی ها بیشتر میشود
@gacogo
2025/02/24 21:45:49
Back to Top
HTML Embed Code: