Telegram Web Link
دستور العمل جدیدCDCدر مورد قرنطینه برای مبتلایان به کووید
@gacogo
VID-20211228-WA0031.mp4
5.8 MB
مدیر کل آموزش و پرورش تهران اعلام کرد: شرط حضور دانش آموزان در امتحانات پایان ترم کارت واکسن یا تست پی‌سی‌آر هستش.


چناب مدیر کل.. PCR نه CPR!
@gacogo
🔴 هشدار در باره امتحانات حضوری مراکز آموزشی

یک عضو "کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا" در ایران بر لزوم تعویق امتحانات حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها تاکید کرد. او از نبود برنامه پیشگیرانه در پنج موج کرونا و "خلاء تعامل" میان ستاد ملی و کمیته علمی کرونا انتقاد کرد.
مسعود یونسیان، عضو "کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا "روز دوشنبه شش دی به خبرگزاری ایسنا گفت انتظار می‌رود سرعت پیشرفت سویه اومیکرون کرونا در ایران بسیار بالا باشد. او خواستار انجام اقداماتی برای پیشگیری از موج ششم شد و انتقاد کرد که در پنج موج گذشته اقدامات پیشگیرانه "به معنای واقعی کلمه" انجام نشده و هربار "آنقدر درنگ شده" که آمار بستری و مرگ افزایش یافته و "رفتاری واکنشی" نشان داده شده است.
یونسیان بر لزوم به تعویق انداختن امتحانات حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها، تعطیلی ورزشگاه‌ها، لغو برنامه‌ها و مراسم مختلف و ادامه دورکاری کارمندان تاکید کرده است.
این عضو کمیته علمی مقابله با کرونا انتقاد کرده است که "تعامل پررنگی بین ستاد ملی و کمیته علمی کرونا" نیست و در حال حاضر نه تنها امتحانات مدارس برقرار است، بلکه معاونت آموزشی وزارت بهداشت هم اعلام کرده که امتحانات دانشجویان باید به شکل حضوری باشد.

او با اشاره به چنین تصمیماتی گفته که روشن نیست از اعضای کمیته علمی چه افرادی در جلسات ستاد ملی حضور دارند و چه جایگاهی برای این کمیته در ستاد در نظر گرفته شده است. 
یونسیان خواسته که «اعضای کمیته علمی در ستاد باشند و ستاد ملی بر اساس نظرات این متخصصان تصمیمات خود را اتخاذ و یا تعدیل کند.»
غلامرضا خاتمی، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان اکبر مشهد  نیز احتمال داده بود اومیکرون، ویروسی باشد که بیشتر کودکان درگیر ان شده‌اند. 

علیرضا ناجی، رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی نیز گفته است که با ورود سویه اومیکرون به ایران باید "احساس خطر کرد" و دولت باید محدودیت‌هایی مانند آموزش مجازی و دورکاری کارکنان را بازگرداند، زیرا "خطر شیوع تصاعدی و انفجاری سویه اومیکرون در ایران وجود دارد."

🖍ضرورت بازنگری اقدامات و مقررات

مسعود یونسیان بر ضرورت بازنگری سریع اقدامات و مقررات تاکید کرده و گفته است زمانی که صحبت از دورکاری یا بستن مدارس و دانشگاه‌ها می‌شود، «نباید برای شش ماه یا یک سال آینده برنامه بریزیم، بلکه باید آمادگی تغییر برنامه‌ها را داشته باشیم و هر ۲ الی ۴ هفته شرایط را مجددا رصد کنیم و تصمیمات قبلی را در صورت لزوم اصلاح کنیم».
او توصیه کرده است که مقام‌های بهداشتی ایران اقدامات پیشگیرانه از جمله تکمیل واکسیناسیون حدود ۸ میلیون نفری را که هنوز واکسن نزده‌اند ، جدی بگیرند و دریافت خدمات و ورود به ساختمان‌های دولتی را منوط به ارائه کارت ملی (کد ملی) کنند.
به گفته او برای حمل و نقل درون شهری نیز که می‌تواند مکانی برای انتقال سریع بیماری باشد، باید تهمیداتی برای بهبود وضع در نظر گرفته شود که یکی از آنها تشویق به استفاده از وسایل نقلیه شخصی به طور موقت است.
نگرانی از شیوع سویه اومیکرون باعث شد ایران سفر به ترکیه و ورود مسافران از چهار کشور بریتانیا، فرانسه، دانمارک و نروژ را ممنوع کند.

پی نوشت:

دقت کنید که گویا تا امروز اعضا کمیته علمی در ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور مستقیم ندارند!!!

https://www.tg-me.com/gacogo
هایاشی یوشیماسا، وزیر خارجه ژاپن اعلام کرده که دولت ژاپن ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا، ساخت این کشور را از طریق ساز و کار کوواکس به ایران اهدا خواهد کرد.
تعداد واکسن‌های اهدایی ژاپن به ایران به همراه این واکسن‌ها به ۶/۳ میلیون دوز خواهد رسید

پی نوشت
مسیولان باید خیلی زودتر هدایا و سهم کواکس را میپذیرفتند تا اینهمه کشته نمیدادیم!!

@gacogo
🔴سایه سنگین اومیکرون بر نیویورک

پیاده‌روها، کافه‌ها و بارها در نیویورک خالی هستند، اما صف‌های تست کرونا پیوسته شلوغ‌تر می‌‌شوند. به دلیل شیوع اومیکرون، شمار مبتلایان تصاعدی شده و شهردار واکسیناسیون را برای کارکنان همه ادارات اجباری اعلام کرده است.
سایه سویه اومیکرون بر کلانشهر نیویورک روز به روز سنگین‌تر می‌شود. کتی هوکول، فرماندار نیویورک می‌گوید: «باید بپذیریم که تعداد موارد ابتلا در حال افزایش است. اما این واقعا ما را متعجب نمی‌کند.»
موارد مبتلا به اومیکرون به ویژه در نیویورک به طور انفجاری در حال افزایش بوده و با سرعتی که اومیکرون در حال انتشار است، شهر را فلج می‌کند، آن‌هم زمانی‌که که گمان می‌رفت اوضاع آرام‌آرام می‌رود که عادی شود.
گزارش‌های آماری نشان می‌دهند که تقریبا از هر ۱۲ نیویورکی، یک نفر به کرونا مبتلا می‌شود، اما به خاطر تعطیلات کریسمس شمار مبتلایان به آرامی بالا می‌رود.
فقط در شب کریسمس بیش از ۱۵ هزار مورد ابتلای جدید در نیویورک ثبت شد که نشان می‌دهد تعداد مبتلایان در فاصله‌ یک هفته سه برابر شده است.
فرماندار نیویورک می‌گوید، وضعیت در بیمارستان‌ها تقریبا آرام است. اگرچه شمار مبتلایان در حال افزایش است ولی می‌توانیم خودمان را دلداری بدهیم که در نقطه‌ای نیستیم که ژانویه یا بهار ۲۰۲۰ بودیم.
بیشتر کودکان آلوده به سویه اومیکرون در بیمارستان در شرایط خفیف‌تری از بیماری به نسبت سایرین بوده‌اند، با این حال نگرانی وجود دارد.
مری باست کمیسر بهداشت هشدار داده که تعداد بیشتری از کودکان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های نیویورک بستری می‌شوند. اطلاعات جمعه گذشته نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان در ایالت از ۱۱ دسامبر که ۷۰ نفر بود، ۲/۵ برابر افزایش یافته است. درحالی‌که در شهر نیویورک این رقم حدود ۵ برابر و از ۲۲ نفر به ۱۰۹ نفر رسیده است.
حدود نیمی از بیماران خردسال، کمتر از پنج سال دارند. بر خلاف دیگر گروه‌های سنی، کودکان در این گروه سنی، اجازه ندارند واکسینه شوند ولی فقط یک چهارم کودکان بزرگ‌تر از آنها نیز واکسن دریافت کرده‌اند.
باست به پزشکان اطفال و والدین هشدار داد: «بسیاری از مردم هنوز باور ندارند که کودکان می‌توانند به کووید۱۹ مبتلا شوند. این درست نیست، کودکان مبتلا می‌شوند و برخی از آنها نیز در بیمارستان بستری می‌شوند.»
۷۲ درصد از ۸ میلیون جمعیت نیویورک به طور کامل واکسینه شده و یک‌سوم آنها نیز دوز سوم را نیز دریافت کرده‌اند. با این وجود نگرانی در بین نیویورکی‌ها در حال گسترش است. همچنین تداعی بهار ۲۰۲۱ زمانی‌که اولین موج کرونا، شهر را به کانون ویروس تبدیل کرد.
مردی که در میدتاون منهتن در صف انتظار برای تست کرونا ایستاده، می‌گوید: «نمی‌‌توانم بگویم می‌ترسم، اما نگرانم». نیویورکی‌ها کاملا نگران هستند. او می‌گوید که آنها دوباره به حالت عادی نزدیک شده بودند. اکنون همه چیز دوباره به عقب برمی‌گردد. برخی از بارها و رستوران‌ها بسته هستند و برخی دیگر خالی ماندند.
بیشتر تئاترهای برادوی هم تعطیل شدند. پیاده‌روهایی که به تازگی دوباره شلوغ شده بودند، تقریبا در بسیاری از نقاط مانند یکسال پیش، خلوت هستند.
شمار زیادی از مردم حالا دوباره ماسک می‌زنند از جمله یک رهگذر که می‌گوید: «من می‌ترسم زیرا این سویه بسیار مسری است. این بسیار ناراحت‌کننده است که چطور اوضاع دوباره بحرانی می‌شود.»
نیویورک اولین شهر با واکسیناسیون اجباری برای همه کارمندان و همینطور افتتاح‌کننده‌ اولین ایستگاه‌های تست تشخیص کرونا است. در همان زمان، شرکت‌های حمل‌ونقل عمومی، مسافران را برای تعداد کمتر قطارهای شهری آماده می‌کنند زیرا کارمندان بیشتری به دلیل کووید۱۹ دورکاری می‌کردند.
بیل دی بلازیو شهردار نیویورک در ابتدای هفته موضوع را جدی گرفت و گفت: نیویورک اولین شهر ایالات متحده بود که واکسیناسیون برای همه کارمندان حتی در بخش خصوصی اجرا کرد و کارفرمایان باید این را الگو بگیرند. 
تخلف از این اجبار می‌تواند جریمه‌ای هزار دلاری و یا بالاتر داشته باشد.

پی نوشت:
آیا باز سر در برف خواهیم کرد تا پیک بعدی به اوج برسد؟!!!
ورود اومیکرون به کشور ما نیز ثابت شده، آیا زمان اجرای محکم پروتکلها نرسیده؟

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴نگرانی از سویه ترکیبی "دلمیکرون"؛ مهمان ناخوانده جدید

"دلمیکرون" ترکیبی از دو سویه از ویروس کرونا با نام‌های "دلتا" و "اومیکرون" است. کارشناسان می‌گویند این سویه جدید می‌تواند باعث موج جدید کووید در آمریکا و اروپا بوده باشد. علائم تشخیص ابتلا به این سویه دوگانه چیست؟
افزایش موارد ابتلا به سویه اومیکرون در کشورهای اروپایی توجه کارشناسان را به احتمال بروز موج جدید کووید-۱۹ معطوف کرده است.
در حالی که کارشناسان در حال شناخت سویه اومیکرون هستند تا راهبردهای پیشگیرانه در برابر آن را ترسیم کنند، سویه جدیدی توجه آن‌ها را به خود جلب کرده است.
کارشناسان معتقدند، این سویه جدید با نام "دلمیکرون" عامل سونامی کووید در ایالات متحده آمریکا و اروپا بوده است. آن‌ها می‌گویند، تشخیص "دلمیکرون" دشوار نیست، زیرا ترکیبی از دو سویه دلتا و اومیکرون است.

🖍"دلمیکرون" چیست؟

از نظر کارشناسان، "دلمیکرون" یک واریانت جدید جهش‌یافته مانند آلفا و بتا نیست، بلکه ترکیبی از پروتئین اسپایک از دو واریانت بر سطح ویروس کروناست. همین ویروس دوسویه است که در کشورهای غربی به سرعت شیوع یافته است.
سویه دلتا علائم سختی از خود نشان می‌دهد و احتمال بستری شدن در بیمارستان بعد از ابتلا به آن بالاست. ابتلا به این سویه می‌تواند علائم درازمدتی مانند سرگیجه، درد مفاصل و ریزش مو به همراه داشته باشد.
اما وقتی از اومیکرون سخن می‌گوییم، این برداشت وجود دارد که این سویه نشانه‌های خفیف‌تری دارد. اگرچه این سویه سریع‌تر سرایت می‌یابد، اما علائم سخت و ریسک بستری شدن کمتری از خود نشان می‌دهد.
با این حال کارشناسان معتقدند که سویه اومیکرون می‌تواند بر قدرت دفاعی بدن و واکسن‌ها غلبه کند. نخستین علائم ابتلا به سویه اومیکرون گلودرد، سردرد و خستگی است. 

❗️ علائم ابتلا به دوسویه "دلمیکرون" چیست؟

"دلمیکرون" که از پیوند سویه‌های "دلتا" و "اومیکرون" ویروس کرونا به وجود آمده، سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد که علائم سختی از خود نشان می‌دهد.
هنوز به پژوهش‌های متعددی نیاز است تا بتوان شناختی دقیق‌تر از طبیعت این سویه ارائه داد، اما به طور کلی علائم ابتلا به "دلمیکرون" کمابیش همانند سویه‌های مولد آن است.
مهم‌ترین علائم ابتلا به سویه "دلمیکرون" عبارتند از: تب بالا، سرفه‌های ممتد، از دست دادن حس‌های بویایی و چشایی، سردرد، آبریزش مداوم بینی و عفونت در گلو.
دکتر علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران ضمن تأکید بر سرعت بالای سرایت سویه ترکیبی "دلمیکرون" می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که سویه دلتا و اومیکرون بتوانند ژن‌ها را با هم عوض کنند و واریانتی خطرناک‌تر از گونه‌های قبلی پدید آورند.»
کارشناسان در هر حالت بر گسترش کارزار واکسناسیون تأکید ورزیده‌اند.
https://www.tg-me.com/gacogo
رویه نا زیبا و ناجوانمرادنه برخی از بیمارستان ها در عدم تمدید قرار داد ۸۹ روزه با پرستاران همزمان با کم شدن بیماران کرونایی جای هیچ توجیهی ندارد..
باید توجه داشت که کمبود پرستار در بیمارستانها در شرایط عادی همچنان زیان آور و خطرناک است ولی در رویکرد مدیریتی نوع نگاه تنها اقتصادیست!!

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴اومیکرون :سویه غالب در آمریکا، سوئد و هلند

مقامات آمریکا می‌‌گویند ابتلا به سویه اومیکرون نزدیک به ۶۰درصد از موارد جدید آلودگی به کرونا در این کشور است. در سوئد و هلند نیز ابتلا به اومیکرون بیش از نیمی از موارد را شامل می‌شود.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اعلام کرد که در هفته‌های گذشته تا ۲۵ دسامبر ۵۹درصد از موارد ابتلای جدید به کرونا در این کشور را ابتلا به سویه اومیکرون تشکیل داده است.
در حالی که سهم آلودگی به اومیکرون از کل موارد ابتلا در یک هفته پیش از آن برابر با ۲۳درصد بود.
اومیکرون که در نخستین روز دسامبر در ایالات متحده شناسایی شد اینک به سویه غالب کرونا در این کشور بدل شده است.
در همین حال دو کشور سوئد و هلند نیز اعلام کرده‌اند که اکنون اومیکرون به سویه غالب در این کشورها بدل شده و اکثر موارد ابتلا به کرونا را از آن خود کرده است.
در سوئد ۵۵درصد و در هلند نیز بیش از نیمی از موارد ابتلای جدید به کرونا به این سویه نوپدید نسبت داده می‌شود.

در آلمان نیز آلودگی به سویه اومیکرون رو به فزونی گذاشته است. مؤسسه روبرت کخ سه‌شنبه ۲۸ دسامبر (۷ دی) شمار کل ابتلا به اومیکرون را ۱۰هزار و ۴۰۰ نفر اعلام کرد.
چهار مورد از موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در آلمان به سویه اومیکرون نسبت داده می‌شود. اولین مورد مرگ بر اثر آلودگی به این گونه جهش‌یافته در آلمان در ۲۳ دسامبر گزارش شده بود.

پی نوشت:
واکسیناسیون ناکامل جهانی مهمترین دلیل ادامه این فاجعه است.
تنها راه واکسیناسیون تمام جهان و قرتطینه کامل است.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴چرا اومیکرون در ایران تاخیر دارد؟

ما در ایران پنج پیک گذراندیم ، بدترین آنها پیک اول و پنجم یا دلتا بود ، در حالیکه میشد هر دو را کنترل نمود ، با قرنطینه در اولی و با واکسیناسیون زودتر در پنجمی ، اما به دلایل مشخصی نشد و پیک دلتا کمر مردم و کادر درمان را شکست. روزهای متمادی در موارد جدید دنیا اول بودیم! و هفته ها در میان سه کشور اول!
مدیران با تاخیر زیاد تصمیم به واردات وسیع واکسن گرفتند( شاید البته) و در نهایت یک مقاومت نسبی در کشور پدید آمد.
مراجعات به بیمارستانها بسیار کم شد و مرگ ناشی از کرونا به زیر ۵۰ نزول نمود ،حدود یک ماه مراجعات مشکوک سرپایی نیز بشدت کاهش یافت.
اما در یکی دو هفته اخیر بستری ها و مراجعات سرپایی افزایش یافته ، البته نه به شدت قبل و همچنان سیر صعودی بسیار ملایمی دارد..
با توجه به شرایط علل تاخیر در همه گیری اومیکرون در ایران را میتوان با دلایل ذیل توجیه نمود:
۱_ شاید مهمترین دلیل ضعیف بودن علایم و بهبود بیشتر افراد درگیر است که مراجعه ای برای تعیین تکلیف ندارند.
۲_ دلیل مهم دیگر عدم امکان تشخیص سویه اومیکرون تا چند روز قبل در ایران است، و هنوز هم قادر به تشخیص در ابعاد وسیع نیستیم!
۳_ واکسیناسیون وسیع و سابقه درگیری بسیاری از افراد با سویه های قبلی به احتمال بالا نوعی مقاومت نسبی ایجاد نمود است.
۴_آمادگی بیشتر دستگاههای ذیربط در شروع محدودیتها( البته نسبت به قبل !)

با تمام این توجیهات ما باز منتظر آغاز پیک ششم در ایران هستیم ، چرا که بسیاری از افراد واکسینه شده که حتی سابقه ابتلا نیز داشته اند مجددا با اومیکرون نیز علامت دار شده اند!

کرونا زدگان

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 افزایش ۴۵ درصدی موارد ابتلا به اومیکرون طی یک روز

مقامات بهداشت آلمان گفته‌اند که شمار مبتلایان به اومیکرون در یک روز ۴۵ درصد افزایش داشته است. روز سه شنبه ۳۲۱۸ مورد به شمار افراد مبتلا به سویه جدید کرونا یا اومیکرون ثبت شد.
انستیتوی روبرت کخ گفته است تاکنون ۱۰۴۴۲ مورد ابتلا به ویروس اومیکرون در آلمان ثبت شده است. به گفته این انستیتو، سویه جدید به سرعت گسترش می‌یابد و پیشبینی می‌شود که به زودی سویه غالب کرونا در این کشور شود. تاکنون ۴ نفر بر اثر ابتلا به اومیکرون در آلمان جانشان را از دست داده‌اند. نخستین فقره مرگ روز ۲۳ دسامبر، یک روز پیش از کریسمس رخ داد.
https://www.tg-me.com/gacogo
کوید.pdf
144.8 KB
دستور العمل جدید وزارت بهداشت و درمان در مورد اندیکاسیونهای بررسی سویه های جدید کرونا
@gacogo
🔴گزارش موتاسیون های شدید در واریانت دلتا

موتاسیون های شدید شبیه به اومیکرون با ۶۷ موتاسیون نوکلئوتیدی و ۳۴ موتاسیون اسپایک در معتبرترین پایگاه پایش ژنومی کووید بنام NextStrain گزارش شد.

این واریانت بصورت Clade 21J (Delta) نامگذاری شده است و در یک مرد ۵۶ ساله در بیمارستان ویکتوریا در جزیره موریس آفریقا گزارش شده است.

موتاسیون های شبیه به اومیکرون توانایی زیادی در گریز از ایمنی داشته و می تواند اثربخشی واکسنها را تحت تاثیر قرار دهد.

این موتاسیون، فرضیه ی چرخش همزمان (Co-circulation) واریانت دلتا و اومیکرون را می تواند قوت بخشد

https://nextstrain.org/ncov/gisaid/globa

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 اومیکرون متفاوت از دلتا و دلميكرون شبيه آن اومیکرون!

پروفسور سِر جان بل ایمنولوژیست دانشگاه آکسفورد و مشاور علمی دولت بریتانیا می گوید "اومیکرون شبیه آنچه از کووید۱۹ در یکسال پیش دیدیم نیست" و هرچند میزان ابتلا و بستری بالا رفته اما مرگ و میر آنچنانی که قبلا شاهد بودیم به تاریخ پیوست. این بیماری بسیار خفیف تر از قبل است و بستری شده ها هم زمان کوتاهتری (تا معمولا ۳ روز) در بیمارستان می مانند و تعداد بسیار کمتری از مبتلایان نیازمند اکسیژن high-flow شدند. لذا برخی از دانشمندان این برگشت اقدامات سختگیرانه بهداشتی و قرنطینه را معقول نمیدانند. البته دولتمردان بیش از خطر مستقیم اومیکرون نگران گسترش سریع و تجمع بیمار در مراکز درمانی و خطر رسیدگی ناقص هستند.

برخی از علایم مهم بالینی دلتا عبارت از سردرد، سرفه، بدن درد، بی حالی، از دست رفتن بویایی و چشایی، گیجی و غیره میباشد و برخی از علائم و عوارض میان و بلند مدت آن نیز اختلالات انعقادی، Stroke، اختلالات قلبی و عروقی، brain fog ، درد عضلانی و ریزش مو بوده است اما اومیکرون که خفیف تر است علایمی شبیه سرماخوردگی همراه با گلودرد، سردرد و کوفتگی داشته و از دست رفتن چشایی و بویایی معمولا ندارد و فعلا از عوارض و علائم احتمالی بلند مدت آن اطلاعی نداریم.

از جانبی رییس NHS انگلستان میگوید ما هنوز از تبعات بیماری در بین افراد مسن تا زمانی که ابتلا در بین آنها شدیدا بالا نرود اطلاع دقیقی نداریم.

خطر دیگر افزایش تعداد مبتلایان در بین کادرهای درمان و غیبت استعلاجی آنان است که می تواند منجر به کاهش کیفیت و سرعت عمل خدمات تشخیصی و درمانی شود.

پروفسور بِل اعتقاد دارد یکی از دلایل پایین بودن موارد شدید و بستری اومیکرون علاوه بر تغییرات ژنتیکی آن، پوشش بالای واکسیناسیون باشد. پروفسور پاول هانتر از دانشگاه East Anglia میگوید اگر غلبه اومیکرون به همین منوال پیش برود و واریانت های بعدی خفیف تر باشند، زمان زیادی تا تبدیل کووید۱۹ به چیزی شبیه سرماخوردگی باقی نمانده است.

در روزهای اخیر مطالبی نیز از Delmicron بعنوان شکل جدیدی از اومیکرون مطرح شده است و به نظر میرسد عامل سونامی اخیر کرونا در آمریکا و اروپا باشد. در این خصوص باید بدانیم که دلمیکرون یک واریانت جدید همانند بتا و دلتا و امثالهم تلقی نمی شود و ترکیبی از دو سویه دلتا و اومیکرون هست، یعنی جهش های ژنتیکی مشابه هر دو واریانت را دارد و از یک سو قدرت انتشار بالای اومیکرون و از سوی دیگر قدرت تولید علائم شدید دلتا را دارد. هرچند بررسی بیشتر لازم است اما تا بحال از دلمیکرون علائم زیر گزارش شده است:
تب بالا، سرفه مقاوم و مداوم، تغییر و یا فقدان بویایی و چشایی، سردرد، آبریزش بینی و گلو درد.

نتیجه : هنوز اطلاعات بیشتری برای تغییر استراتژی خود در مقابل اومیکرون داریم هرچند پوشیدن ماسک، ضدعفونی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از دورهمی و تجمعات و شدت بخشیدن به روند واکسیناسیون بهترین راه مقابله و یا کاستن از سرعت گسترش و آسیب آن است.
از طرفی همکاران پزشک نیز در تشخیص افتراقی بین دلتا، اومیکرون و دلمیکرون دقت نمایند چون سطح و شدت رفتارهای تشخیصی، بالینی، بهداشتی و قرنطینه با آنها می تواند متفاوت باشد. هرچند اکنون اومیکرون رو به غلبه بر سایر سویه هاست اما دلتا و دلمیکرون کماکان وجود دارند و با شروع فصول سرما، آنفلوانزا و سرماخوردگی هم به جمع اضافه شدند که تشخیص افتراقی را سخت تر میکند.
همکاران توجه داشته باشند که در تست های PCRممکن است جز S در موارد اومیکرون منفی باشد و تست هایی که فقط این جز را چک کنند ممکن است منفی کاذب نشان دهند.
آنچه واضح است، اومیکرون به سرعت در حال گسترش بوده و اگر هم خفیف تر از دلتا باشد ما باید با واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سرعت انتقال آن بکاهیم تا سیستم خدمات درمانی دچار تجمع بیمار و نقص خدمات نشود.

✍️دکتر حسن رودگری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

كارگروه تازه هاى علمى كرونا
سازمان نظام پزشكى كشور

منابع:
-www.who .com
-www.cdc.gov
-timesofindia/life-style
-theguardian.com
/تازه های پژوهشی کرونا

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 هشدار رئیس سازمان جهانی بهداشت:

من عمیقاً نگران هستم که گسترش سویه اومیکرون باعث سونامی موارد ابتلاهای روزانه شود. این موضوع فشار زیادی بر سیستم‌های درمانی در جهان وارد می‌کند و آن‌ها را به مرز فروپاشی می‌کشاند.

دو جهش دلتا و اومیکرون تهدیدهای همزمانی هستند که تعداد عفونت‌های جدید را افزایش می‌دهند و منجر به افزایش شدید بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر خواهد شد.

با طولانی شدن این بیماری، این احتمال وجود دارد که سویه‌های جدید در تقابل با راهکارهای ما قرار گیرند و در برابر واکسن‌های فعلی یا ابتلاهای گذشته کاملاً مقاوم شوند/ مهر

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره سونامی سویه‌های جدید کرونا

تدروس آدهانوم هشدار داد سویه دلتا و اومیکرون که همزمان در حال جولان هستند به سونامی موارد ابتلا منجر می‌شوند. او ابراز نگرانی کرد این سونامی کادر درمان و سیستم‌های بهداشتی را به مرز فروپاشی سوق می‌دهد.
تدروس آدهانوم، مدیر سازمان بهداشت جهانی در یک نشست خبری تاکید کرد عمیقا نگران است که سویه مسری‌تر اومیکرون که همزمان با سویه دلتای ویروس کرونا در حال گردش است باعث سونامی موارد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ شود.
آدهانوم چهارشنبه ۲۹ دسامبر در این نشست افزود این وضعیت، کادر درمانی و سیستم‌های بهداشتی در حال فروپاشی را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد.
سویه اومیکرون ویروس کرونا که نخستین بار ماه گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد طی چند هفته در برخی کشورها به سویه غالب تبدیل شده و موارد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده است.
کاترین اسمالوود از دفتر اروپایی سازمان بهداشت جهانی به خبرگزاری فرانسه می‌گوید انتظار می‌رود گسترش سویه اومیکرون باعث افزایش شدید موارد بستری در مراکز درمانی کشورهای اروپایی شود.
دو برابر شدن مبتلایان طی دو تا سه روز
سازمان بهداشت جهانی برآورد می‌کند شمار مبتلایان به سویه اومیکرون می‌تواند طی دو تا سه روز دو برابر شود و این مسئله افزایش شدید موارد ابتلا و بستری را در پی خواهد داشت.
بنابر این گزارش در هفته منتهی به ۲۹ دسامبر (هشتم دی) به طور میانگین روزی ۹۳۵ هزار مورد ابتلای جدید در جهان ثبت شده که نسبت به هفته قبل ۳۷ درصد افزایش داشته و بالاترین میزان ابتلا از ابتدای پاندمی تا کنون بوده است.
اومیکرون در ایالات متحده آمریکا به سویه غالب تبدیل شده و میانگین موارد جدید ابتلای روزانه در آن طی هفته گذشته ۲۶۵ هزار نفر بوده است.

🖍رکوردهای جدید موارد ابتلا در اروپا

در برخی کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه، دانمارک و پرتغال نیز موارد ابتلا به کرونا به شدت در حال افزایش است. روز چهارشنبه ۲۰۸ هزار مورد جدید ابتلا در فرانسه شناسایی شد که برای دومین روز پیاپی بالاترین آمار از ابتدای پاندمی است.
در بریتانیا هم طی یک روز ۱۸۳ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شده که بالاترین رقم ثبت شده در این کشور تا روز چهارشنبه است.
با وجود روند نگران‌کننده روزهای گذشته، سازمان بهداشت جهانی نسبت به وضعیت پاندمی در سال میلادی جدید خوش‌بینی محتاطانه‌ای دارد.

🖍خوش‌بینی محتاطانه

مایک رایان، اپیدمیولوژیست و مدیر ارشد بحران این سازمان احتمال می‌دهد مرحله حاد پاندمی کرونا در سال ۲۰۲۲ به پایان برسد. او در عین حال تاکید کرده که این به معنای از میان رفتن کامل ویروس کرونا نخواهد بود.
تدروس آدهانوم در نشست خبری خود، بار دیگر بر اهمیت واکسیناسیون عمومی تاکید کرد و گفت بسیار مهم است که تا میانه سال ۲۰۲۲ در تمام کشورها دست‌کم ۷۰ درصد جمعیت برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ واکسینه شده باشند.
مدیر سازمان بهداشت جهانی از کشورهای ثروتمند خواست فقط به فکر شهروندان خود نباشند و با کارزار توزیع عادلانه واکسن همکاری کنند.
بر پایه آمار سازمان بهداشت جهانی تا پیش از تعطیلات کریسمس در نیمی از ۱۹۴ کشور عضو این سازمان میزان واکسیناسیون شهروندان کمتر از ۴۰ درصد و در ۴۰ کشور کمتر از ۱۰ درصد بوده است.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 عدم دقت تست‌های سریع کرونا برای تشخیص سویه اومیکرون

سازمان غذا و داروی آمریکا در روز چهارشنبه ۲۹ دسامبر در گزارش خود اعلام کرد تست‌های خانگی تشخیص کرونا از حساسیت کمتری برای تشخیص سویه شناسایی شده جدید اومیکرون برخوردار هستند.

در گزارشی که شبکه خبری سی ان ان به نقل از مسئولان سازمان غذا و داروی آمریکا منتشر کرده، آمده است بررسی‌ها نشان داده است برخی از موارد آلودگی به اومیکرون توسط کیت‌های خانگی کرونا شناسایی شده‌اند، اما این نهاد در مورد حساسیت کمتر تست‌های سریع نسبت به آلودگی با اومیکرون هشدار داده است.

سازمان غذا و دارو اطلاعات بیشتری در مورد حساسیت کمتر تست‌های سریع به سویه اومیکرون منتشر نکرده است و گفته کارشناسانش در صدد به دست آوردن اطلاعات بیشتری هستند.

این سازمان در بیانیه‌ای به سی ان ان گفت : «مطالعاتی در دست است تا بر اساس آن بتوانیم حساسیت کمتر تست‌های سریع کرونا به سویه اومیکرون را تایید کنیم. پس از آن می‌توانیم قابلیت تست‌های سریع را برای تشخیص سویه اومیکرون ارتقا بدهیم.»
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 بیش از ۱۰۰ هزار ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا در ایتالیا

مقامات وزارت بهداشت و درمان ایتالیا عصر امروز (۳۰ دسامبر ) از ثبت ۱۲۷ هزار مورد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا، تنها در طی یک روز خبر داده‌اند.

در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۶۰ نفر نیز در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

در حال حاضر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا بیش از هر زمان دیگر است.

دولت فدرال آلمان از شنبه ۳۱ دسامبر این کشور را در فهرست مناطق پر خطر قرار می‌دهد.

روز گذشته ایتالیا با ثبت حدود ۹۸هزار مورد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا بار دیگر رکورد را شکست.
https://www.tg-me.com/gacogo
دکتر لی ونلیانگ

چشم پزشک چینی که دوسال پیش اولین بار با شک به ویروس جدید وجود آن را با همکاران مطرح کرد و بدنبال آن توسط پلیس دستگیر شد!
او دو سال پیش بر لثر گرونا جان خویش را از دست داد...
داستان دکتر ونلیانگ نمونه ای از عقب ماندگی سیاست از علم است و متاسفانه اسارت علم در دستان سیاست...
روحش شاد ، یاد و نام همکارمان جاویدان

@gacogo
🔴ماسک عامل مهمی در پیشگیری از اومیکرون است

سویه جدید اومیکرون هر روز در حال شیوع بیشتری است و مطالعات نشان داده که استفاده از ماسک به ویژه ماسک‌های FFP2 ریسک ابتلا را بسیار کم‌تر می‌کنند.
پزشکان مراقبت‌های ویژه می‌گویند استفاده از ماسک ریسک ابتلا به سویه جدید اومیکرون را به شدت کاهش می‌دهد.
اینکه ماسک‌ محافظ خوبی در برابر کروناست، امری تازه نیست، اما این‌بار پزشکان مراقبت‌های ویژه می‌گویند، ماسک‌ها ما را در برابر اومیکرون بخوبی محافظت میکنند.
حال که سویه جدید اومیکرون هر روز در حال شیوع بیشتری است، استفاده از ماسک بیشتر اهمیت پیدا کرده است. پزشکان مراقبت‌های ویژه به مردم توصیه می‌کنند تا از اهمیت ماسک غافل نشوند.
کریستین کاراگیانیدیس رئیس انجمن پزشکی مراقبت‌های ویژه و فوریت‌های پزشکی می‌گوید، اگر ما به پروتکل‌ها پایبند باشیم و از ماسک استفاده کنیم، اومیکرون را تحت تأثیر قرار می‌دهیم.
همین استفاده از ماسک باعث شده تا مدت دو برابر شدن ابتلا به سویه اومیکرون، در آلمان به ۴ روز برسد.
انگلیس و دانمارک در حال حاضر شاهد افزایش بسیار سریع شمار مبتلایان هستند.
با این حال در بریتانیا تنها در چند هفته اخیر و با گسترش ویروس، ماسک در ساختمان‌های عمومی، سرویس حمل‌ونقل‌ و مغازه‌ها اجباری شده است.
از تابستان استفاده از ماسک در موزه‌ها، تئاترها یا سینماها در بریتانیا اجباری نبود. در دانمارک، هم استفاده از ماسک در فروشگاه‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی دوباره الزامی شده است. 
فرانسه هم می‌خواهد با استفاده از ماسک با اومیکرون مبارزه کند. از روز جمعه ۳۱ دسامبر، همه افراد بالای ۱۲ سال باید بیرون از خانه ماسک بزنند. دوچرخه‌سواران، موتورسواران ، سرنشینان خودرو و  ورزشکاران از این قاعده مستثنی هستند.
تخطی از این دستورالعمل‌ می‌تواند جریمه ۱۳۵ یورویی داشته باشد. ماسک‌ تاکنون در مغازه‌ها، موسسات عمومی و ساختمان‌های اداری و همچنین در وسایل حمل‌ونقل عمومی در پاریس اجباری بود.
با همه‌گیری اومیکرون، شمار مبتلایان در فرانسه رکورد شکست و روز چهارشنبه ۲۰۸۰۰۰ مورد جدید شناسایی شد.

 مطالعات موسسه Max-Planck نشان می‌دهد که ماسک‌های پزشکی و به ویژه ماسک‌های FFP2 محافظت در سطح بالا تا بسیار بالا در برابر کرونا ایجاد می‌کنند.

خطر ابتلا در فضای داخلی و فاصله نزدیک با فرد آلوده و سالم، هنگام استفاده از ماسک FFP2 پس از ۲۰ دقیقه تنها یک‌دهم درصد است.
ماسک‌های غیر پزشکی هم خطر ابتلا را تا حداکثر ۱۰درصد کاهش می‌دهند.
به گفته‌ محققان، یک فرد سالم و بدون ماسک، در فاصله سه متری با یک مبتلا، به احتمال زیاد پس از چند دقیقه آلوده می‌شود.

https://www.tg-me.com/gacogo
دکتر ظفرقندی
رییس سابق نظام پزشکی:

قرار بود میزان رای ملت باشد، به تعبیر امام خمینی قرار بود رای ملت متبع باشد ولو به ضرر خودشان باشد/ جریان مسلطی هست که ایران را برای همه‌ی ایرانیان نمی‌داند/ افراد و احزاب اصلاح طلب باید همراه مردم، حامی مردم و جلودار مردم به روشنگری و طرح مطالبات آنها بپردازند

🔹هشدار دادیم که کرونا و سلامت مردم با مسائل سیاسی و ایدئولوژیک گره نزنید

🔹بارها گفتیم که برای سلامت انسان و نجات جان مردم هیچ حرامی وجود ندارد

🔹هزاران انسان، اگر به موقع اقدام شده بود امروز زنده و در میان خانواده هایشان بودند

🔹وعده های غیر محقق برای تولید و تحویل پنجاه میلیون واکسن داخلی تا آخر شهریورماه نه با مواخذه ای همراه بود و نه با پاسخگویی

🔹شدیدترین حالت حذف و انحصار نظارت استصوابی در انتخابات 1400 اعمال شد

🔹رفتار مهندسی شده هر روز دایره انتخابات آزاد را تنگتر می کند

🔹امروز حتی انتخابات نهادهای مدنی و صنفی نیز مشمول این روشهای تحدیدی و انحصاری هستند/ جماران


پی نوشت:

ما کند ذهن نیستیم
ما کم حافظه نیستیم
ما غیبت طولانی شما را در بزنگاه مهم فراموش نکردیم
بخصوص در شروع کرونا و......

چرا در زمان ریاستتان سینه چاک نکردید!؟
چرا از حقوق پزشکان آنگونه که وظیفه شما بود دفاع نکردید؟!
تازه به یادتان آمد!؟
......


.....


......


https://www.tg-me.com/gacogo
2025/02/25 11:54:03
Back to Top
HTML Embed Code: