Telegram Web Link
ما هم دلمان میخواهد حال کسانی را که دیر واکسن آوردند بگیریم
@gacogo
🔴اجباری شدن «گواهی واکسیناسیون» در فرانسه؛ مجلس ملی گام اول را برداشت

قانونگذاران فرانسه در مجلس ملی این کشور سرانجام روز پنج‌شنبه و پس از سه روز بحث مفصل، لایحه دولت برای اجباری شدن «گواهی واکسیناسیون» را تایید کردند.

این لایحه که شامل مجموعه تدابیری عمدتا الزام‌آور برای مهار همه‌گیری ویروس کرونا است، در حالی به تایید رسیده که فرانسه بار دیگر رکورد جدیدی را در تعداد موارد روزانه ابتلا به ویروس کرونا و سویه‌های آن ثبت کرده است.

قانونگذاران بامداد پنج‌شنبه با ۲۱۴ رای موافق در مقابل ۹۳ رای مخالف، این لایحه را تصویب کردند و آن را برای بررسی بیشتر و رای‌گیری نهایی به سنا فرستادند.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 مثبت بودن آزمایش کرونای ۷۰ درصد از مسافران یک پرواز از ایتالیا به هند

تست کرونای ۷۰ درصد مسافران یک هواپیما که از میلان عازم هند بود، مثبت از آب درآمد. این در حالی است که بنا به مقرارت کرونایی در ایتالیا مسافران می‌باید پیش از پرواز نتیجه تست منفی خود را ارائه دهند.

بنا به گفته مدیر فرودگاه بین‌المللی امریتسار هند بعداز ظهر روز چهارشنبه (به وقت محلی) پس از فرود هواپیمایی از میلان در فرودگاه امریتسار از میان ۱۷۶ مسافر ۱۶۰ تن از آنان که به گروه سنی بالا تعلق داشتند، بار دیگر مورد آزمایش قرار گرفتند که نتیجه آزمایش ۱۲۵ تن از آنان مثبت اعلام شد.

بنا به آمار رسمی امروز تنها در روز پنج شنبه ۶ دسامبر حدود ۹۱ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در هند به ثبت رسیده است.

روز گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ۵۸ هزار نفر اعلام شد که احتمال می‌رود با توجه به موارد ثبت‌نشده این تعداد بیش از آمار رسمی باشد.

پی نوشت:

آیا مقررات در ایتالیا و کشورهای اروپایی رعایت نمیشود!؟
آیا در حال حرکت به سمت یک همزیستی دائمی با کروناییم؟!
آیا سماجت کرونا برای گرفتن لقب طاعون دنیای جدید کاافیست؟

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴سازمان جهانی بهداشت از "سونامی" جهانی ابتلا به کرونا خبر داد

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید، شمار موارد تازه ابتلا به کرونا در جهان ظرف یک هفته نزدیک به ۹ و نیم میلیون نفر بالا رفته که به معنای افزایش ۷۱درصدی آمار موارد جدید است.
در عرض یک هفته شمار شناسایی موارد تازه ابتلا به کرونا در جهان ۹ و نیم میلیون افزایش یافته است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین اعلام کرد، این بدین معناست که میزان ابتلای تازه در جهان ظرف یک هفته نزدیک به ۷۱درصد افزایش یافته است.
این سازمان پنج‌شنبه ۶ ژانویه (۱۶ دی) در مقر خود در ژنو اعلام کرد، این میزان از موارد تازه ابتلا به کرونا هرگز سابقه نداشته است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین می‌گوید، البته آمار حقیقی ابتلا بسیار بالاتر است، چرا که در بسیاری از مناطق جهان به اندازه کافی تست انجام نمی‌شود و آمار ارائه‌شده نیز کامل نیست.
آماری که سازمان جهانی بهداشت از موارد جدید ابتلا ارائه داده، مربوط به فاصله زمانی ۲۷ دسامبر تا ۲ ژانویه است. در این بازه زمانی در سراسر جهان مجموع موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ حدود ۴۱هزار نفر اعلام شد.

از شروع پاندمی کرونا یعنی از دو سال پیش تا کنون حدود ۲۸۹ میلیون نفر در دنیا به این ویروس مبتلا شدند و ۵ میلیون و ۴۰۰هزار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا  به بیماری کووید ۱۹ از دست دادند.
در طول یک هفته‌ یادشده در آمریکای جنوبی شمار مبتلایان تازه دو برابر شد و در اروپا نیز این آمار ۶۵درصد افزایش یافت.
ماریا فان کرک‌هووه، کارشناس سازمان جهانی بهداشت می‌گوید، هر کسی می‌تواند با رعایت دورباشی، پوشش درست ماسک (طوری که بینی و چانه بپوشاند) و نماندن در مکانی که در آن هوا به درستی جریان ندارد به کاهش موارد ابتلا کمک کند.
او به افراد توصیه می‌کند که از مکان‌های شلوغ دوری و در ادارات، مدارس و شرکت‌ها تهویه هوا را رعایت کنند.
فان کرک‌هووه در عین حال جهانیان خطاب قرار داده و گفت: «وحشت نکنید. ما با هم بر این پاندمی غلبه می‌کنیم.»
سازمان جهانی بهداشت بارها از توزیع ناعادلانه واکسن در جهان انتقاد کرده است. هنوز هم حدود ۹۰درصد از کشورهای جهان از واکسن کافی برای واکسیناسیون ۴۰درصد از جمعیت خود برخوردار نیستند.
تدروس ادهانوم قبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «توزیع نابرابر واکسن، قاتل انسان‌ها و فرصت‌های شغلی و تضعیف‌کننده رشد اقتصادی در سراسر جهان است.»
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 سازمان جهانی بهداشت: سویه اومیکرون خفیف نیست

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است، از درجه‌بندی کردن سویه اومیکرون ویروس کرونا به عنوان سویه‌ای "خفیف" خودداری شود.

تدروس آدهانوم، مدیر سازمان جهانی بهداشت شامگاه پنجشنبه ۶ دسامبر (۱۶ دی) در ژنو تصریح کرد: «مبتلایان به سویه اومیکرون هم ممکن است مانند مبتلایان به سویه‌های قبلی در بیمارستان بستری شوند. اومیکرون هم سویه‌ای است که می‌تواند به مرگ مبتلایان منجر شود.»
او افزود، در مقایسه با مبتلایان به سویه دلتا مواردی که مبتلایان به اومیکرون ناگزیر به مراجعه به بیمارستان هستند، کمتر است، اما با وجود این نباید این سویه را "خفیف" درجه‌بندی کرد.

مدیر سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت، "موج شدید" مبتلایان تازه به ویروس کرونا آنقدر "بزرگ و سریع" است که در سراسر جهان می‌تواند به فشار بیش از اندازه بر سیستم‌های درمانی بیانجامد.

بنا بر اعلام این سازمان در عرض هفته گذشته ۹ و نیم میلیون مورد تازه ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان شناسایی شده است. این بدین معناست که میزان ابتلای تازه در جهان ظرف یک هفته نزدیک به ۷۱ درصد افزایش یافته است.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴اعطای وام 90 میلیون دلاری به ایران در بانک جهانی برای مقابله با بیماری کرونا

معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران از تصویب اعطای وام 90 میلیون دلاری به ایران در بانک جهانی برای مقابله با بیماری کرونا خبر داد.
https://www.tg-me.com/gacogo
دو سال است مردگان را میشمارم...
دو سال است نام رفتگان را تکرار میکنم...
خواهی نخواهی به همه مردگان می اندیشم...
مرگ دوسال است با من همدم است..گرچه از قدیم میشناختمش ، در چشمان مردم وقتی که می آمد میدیدمش و بویش را حس میکردم ، اما دوسال است همدم شده ایم و همیشه در اطرافم پرسه میزند، لاجرم لحظه ای را بی مرگ حس نمیکنم ...

اما بعد از مرگ...
آنچه از مردگان باقیست چیست؟
جز نامی و یادی و خاطره ای؟
که این آخرین سهم است در این جهان ..
چه بخواهیم و چه نخواهیم..
ماندن حق هیچ کس نیست، هیچ کس...
رفتن و رفتن و رفتن، تنها راهیست که باید رفت...

و اما خوشا بحالشان ..

خوشا بحالشان ، آنهاییکه که رفتنشان زندگی می آورد ...

آنهاییکه رفتنشان رهایی می آورد ...

آنهاییکه معنای زندگی را نه در زنده بودن ، بلکه در مرگ یافتند و آغوش را برای مرگ باز نمودند ...

که نامشان جاویدان می ماند ...

آنقدر جاوید که در دل و زبان مردان و زنان تکرار میشود ...
آنقدر جاوید که مادران نام آنان را بر پسران و دخترانشان میگذارند...
آنقدر جاوید که سیاهی ها از نامشان هراسانند و پلیدی ها از تکرار نامشان گریزانند ...

رفتگان جاوید..

یادتان و نامتان عزیز و گرامیست

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 ترکیب دلتا با اومیکرون؛ دلتاکرون، سویه جدید کرونا در قبرس شناسایی شد

به گزارش بلومبرگ لئوندیوس کوستریکیس، استاد زیست‌شناسی در دانشگاه قبرس گفت: «هم‌اکنون شاهد عفونت دوگانه با دلتا و اومیکرون هستیم و این سویه را شناسایی کردیم که ترکیبی است از دلتا و اومیکرون.»

خبر شناسایی سویه جدید در قبرس در حالی منتشر می‌شود که این کشور هم‌اکنون بالاترین موارد میزان شناسایی ویروس کرونا نسبت به جمعیت در اروپا را دارد. از سویه جدید که نمونه آن برای بررسی بیشتر به انستیتو پاستور فرستاده شده است فعلا تحت عنوان «دلتاکرون» یاد می‌شود.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴یافته جدید دانشمندان: سرماخوردگی احتمالا می‌تواند از بدن در مقابل اومیکرون محافظت کند

بر اساس تحققیات انجام شده توسط پژوهشگران امپریال کالج لندن، برخی از سلول‌های ویژه‌ای که در دوران سرماخوردگی در بدن فرد ایجاد می‌شوند، می‌توانند از بدن در مقابل سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «اومیکرون» محافظت کنند.

پی نوشت:
کار سختیست
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴هشدار اومیکرون

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: میزان موارد اُمیکرون اعلام شده در هر استان، چندان قریب به واقع نیست زیرا کیت‌های تشخیصی بسیار کم و محدودی داریم. چه بسا بسیاری از بیماری‌هایی که امروز می‌بینیم و شبیه آنفلوانزا و سبک هستند، همان اُمیکرون باشند.

سعید ناطقی افزود: هم‌اکنون وضعیت کرونا در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خوب است اما من این خوب بودن را به برکه‌ای آرام تشبیه می‌کنم که درونش تمساح است. تجربه این دو سال هم نشان داده است که رفتار ویروس کرونا در کشورهای مختلف تقریبا مشابه است و اینگونه نیست که برای هر کشور به شیوه‌ای متفاوت عمل کند. چیزی که میزان همه‌گیری کرونا را تعیین می‌کند میزان رعایت پروتکل‌هاست.

وی گفت: احساس می‌کنم اگر با غفلت با این مساله برخورد کنیم و در محدودیت‌های اجتماعی و پروتکل‌ها سهل‌انگاری کنیم، همان اتفاقی که در آمریکا و اروپا هم‌اکنون در حال رخ دادن است، در ایران هم در ماه‌های بهمن و اسفند رخ خواهد داد و عید نوروز خوبی نخواهیم داشت.

از سوی دیگر بررسی آمار‌های رسمی منتشر شده از همه‌گیری کرونا نشان می‌دهد ظاهرا آتش زیر خاکستر امیکرون درحال شعله‌ور شدن و ایجاد بحرانی تازه در کشور و البته آغاز پیک ششم کرونایی است.

کارشناسان می‌گویند رشد 175 درصدی نرخ ابتلای روزانه تنها در سه روز گذشته به این واقعیت تاکید دارد که نباید در شرایط فعلی دچار اشتباه محاسباتی شد، چون جهش ناگهانی تعداد موارد ابتلا قطعا مشکل‌آفرین است.‌
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴هشدار فاوچی: تقریبا همه به اومیکرون مبتلا خواهند شد

آنتونی فاوچی، ویروس‌شناس آمریکایی معتقد است که از گونه اومیکرون به سختی می‌توان فرار کرد. به گفته این متخصص نگرانی برای افراد واکسینه‌شده در صورت ابتلا به این گونه بسیار کمتر است.
آنتونی فاوچی، کارشناس برجسته آمریکایی می‌گوید اومیکرون، نوع بسیار مسری ویروس کرونا دیر یا زود تقریباً همه را به بیماری کووید ۱۹ مبتلا خواهد کرد.
این ایمونولوژیست و مشاور جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه شنبه ۱۱ ژانویه (۲۱ دیماه) گفت: "با توان سرایت فوق‌العاده و بهینه گونه اومیکرون، ای ویروس در نهایت تقریباً سراغ همه خواهد رفت."
فاوچی در مصاحبه‌اش با مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی ) درباره سویه اومیکرون ضمن تاکید بر این که افراد واکسینه‌شده نیز به این ویروس مبتلا می‌شوند، گفت اکثر آنها روند سخت بیماری را تجربه نخواهند کرد و بنابراین خطر راهی شدن به بیمارستان یا مرگ برای آنها کم است.
فاوچی تاکید کرد بدترین وضعیت در انتظار کسانی است که هنوز واکسینه نشده‌اند.
در ایالات متحده آمریکا روزانه به طور متوسط ​​۷۵۰ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند. تنها ۲۰۸ میلیون نفر یا کمی کمتر از ۶۳ درصد از جمعیت این کشور به طور کامل واکسینه شده‌اند و ۷۶ میلیون نفر نیز واکسن تقویتی دریافت کرده‌اند.
  هشدار فاوچی تنها چند ساعت پس از هشدار مشابهی از سوی جانت وودکاک، رئیس موقت سازمان غذا و داروی آمریکا، منتشر شد.
وودکاک در جلسه سنای ایالات متحده گفت: «پذیرش آنچه اکنون واقعاً در حال رخ دادن است، یعنی اینکه بیشتر مردم به کووید مبتلا می‌شوند، دشوار است.»
https://www.tg-me.com/gacogo
✳️ رویش برگزار می کند :

💢 نخستین رخداد صنفی سراسری جامعه پزشکی

#فروپاشی_جامعه_پزشکی
#زوال_ساختار_سلامت

🔸با رویکرد به :

🔹اصلاح تعرفه و معیشت
🔹جوانان و آینده حرفه ای
🔹هجمه ها و حفظ کرامت

به رویش بپیوندید

@RooyesheSenfi

در دو سالِ پاندمی کرونا تلاش بدون وقفه کادر درمان ، بیدار بودن وجدان کاری آنان را ثابت نموده است ، اما متاسفانه روش برخورد مسئولان با کادر درمان و بالاخص پزشکان، متفاوت از سایر اقشار است و همزمان نوک پیکان حمله رسانه ها بیرحمانه به سوی انان نشانه رفته ..
زمان آنست که پزشکان از جایگاه صنفی خود دفاع نمایند چرا که این شیوه موذیانه در تخریب جایگاه پزشکی ، قبل از هر کس به عامه مردم ضربه خواهد زد و پزشکان تربیت شده اند تا از سلامت مردم دفاع نمایند.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴واکسن تقویتی آسترازنکا باعث افزایش آنتی‌بادی در برابر اومیکرون می‌شود

سومین دوز تقویتی (بوستر) واکسن کووید-۱۹ آسترازنکا موسوم به "واکس‌زویرا" (Vaxzevira)، بر پایه یک رشته از پژوهش‌ها، باعث افزایش آنتی‌بادی یا پادتن در بدن می‌شود و برای مقابله با سویه اومیکرون کرونا مؤثر بوده است.

آسترازنکا اعلام کرد که بر اساس تحقیقاتی که هم‌اکنون نیز در دانشگاه آکسفورد ادامه دارد، در صورتی که واکسن "واکس‌زویرا" به عنوان واکسن تقویتی تزریق شود، نه تنها در برابر سویه‌های آلفا، بتا، گاما و دلتای ویروس کرونا مؤثر است، بلکه نشان داده که با افزایش آنتی‌بادی در بدن برای مقابله با سویه اومیکرون نیز ثمربخش بوده است.
با این‌که شهروندان بریتانیا با دو دوز آسترازنکا واکسینه شده‌اند، اما واکسن "واکس‌زویرا" برای دوز تقویتی مورد استفاده قرار نگرفته است.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴توصیه های ماسکی به همکاران

دو سال است که پرستاران و پزشکان در بخشهای دارای بیماران مشکوک و یا کووید مثبت مشغول بکارند در حالیکه ماسک روی صورت دارند ، اما تعداد قابل توجهی از همکاران از ماسکهای خود بشیوه صحیح استفاده نمیکنند و یکی از دلایل ابتلاهای متعدد آنان به کووید و اخیرا آنفولانزا نیز همین نکته است ، لذا خواهش ما اینست که نکات ذیل به دقت مورد توجه همکاران باشد:

۱- قبل از زدن ماسک دستان خود را بشویید و یا با هندی سپت تمییز نمایید.

۲- با تنظیم گیره ماسک روی بینی و محکم کردن بند ماسک از فیکس شدن ماسک روی صورت اطمینان حاصل کنید

۳- بهیچوجه به سوپاپ های ماسکها ، چه ایرانی و چه خارجی اعتماد نکنید ، چرا که اکثرا دریچه های آنها در دم های عادی شما باز میمانند ،لذا یا با چسب روی سوپاپ را بپوشانید و یا با زدن یک ماسک اضافی ،ترجیحا جراحی ، روی ماسک از آن استفاده کنید.

۴- در بخشهای پر خطر و در ساعات طولانی از دو ماسک استفاده کنید ، ترجیحا یک n95 و یک ماسک جراحی روی آن.

۵- هرگز و هرگز ماسک را در طول شیفت در بخش از روی صورت بر ندارید.

۶- در صورتی که خواستین ماسک را در طول شیفت بردارید و دوباره استفاده کنید حتما از کناره ها دست بزنید و به سطج ماسک دست نزنید.

۷- ماسک جراحی سه لایه حداکثر تا چهار ساعت قابل استفاده است و اگر فقط ماسک جراحی میزنید حتما دوتا باشد و ترجیحا روی آنها یک ماسک پارچه ای ساده بزنید.‌ پس از یک تا دو ساعت استفاده از ماسک جراحی اگر کارتان تمام شد دوباره از آن استفاده نکنید و آنرا در سطل آشغال بیاندلزید و دوباره استفاده نکنید.

۸- حداکثر مدت زمان استفاده از ماسک جراحی بصورت مداوم چهار ساعت و ماسک n95 هشت ساعت است اگر پس از یکی دوساعت مصرف خواستید دوباره از ماسک n95 استفاده کنید آنرا در جای مطمین قرار داده و به بافت خارجی آن دست نزنید و بگذارید کاملا خشک شود ، اگر توانستید از اشعه uv برای استریل کردن مجدد استفاده کنید ، ولی یادتان باشد بهتر است ماسک جدید بزنید.

۹- در صورت استفاده از عینک، پایه بینی عینک را روی ماسک قرار دهید.

۱۰- در صورت خیس شدن ماسک به هر دلیلی در طول کار سریعا آنرا تعویض کنید.

۱۱- در صورت انتوباسیون بیمار و یا شرکت در عملیات CPR ماسک خود را سریعا تعویض کنید.

۱۲- هرگز ماسک خود را در استیشن پرستاری بر ندارید، چرا که آنجا نیز الوده است.

۱۳- شیلد شفاف جلوی صورت هرگز جای ماسک را نمیگیرد بلکه یک مکمل برای ماسک است.

۱۴- هرگز برای تنظیم ماسک روی صورت به بافت آن دست نزنید، عادت بسیاری اینست که مرتبا ماسک را از وسط آن گرفته و دوباره روی صورت برمیگردانند ،با اینکار درات چسبیده به سطح ماسک بدلیل مرطوب یودن بافت ماسک براحتی از آن عبور میکنند.

۱۵- هرگز ماسک نیمه استفاده شده را در جیب روپوش و یا کیف قرار ندهید، حتی درون پلاستیک نیز قرار ندهید ، بلکه ترجیحا در هوای آزاد و خشک و بصورت آویزان و یا روی دستمال کاغذی قرار دهید.

۱۶- هر از گاهی پس از مصرف ماسک آنرا با قیچی یریده و لایه های ماسک را چک کنید ، متاسفانه برخی تولید کنندگان که با مراکز درمانی قرار دارند پس از مدتی از ضخامت و حتی تعداد لایه های مِلت و یا کربنی ماسک میکاهند.
ماسک های مناسب n95 میبایست حداقل شش لایه داشته باشند،که یک لایه ان کربن فعال شده است.

۱۷- قبل از استفاده از ماسک از سالم بودن دوخت مطمئن شوید

۱۸- هنگام دور انداختن ماسک حتما آنها را پاره کتید تا خدای نکرده توسط افراد سودجو استفاده مجدد نگردد./کرونا زدگان

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴درگذشت سه نفر در ایران بر اثر ابتلا به اومیکرون

طبق آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، ۱۸ فوتی و ۱۴۲۱ مورد ابتلای جدید به کرونا در ۲۵ دی ثبت شده است. شمار مرگ و میر در میان مبتلایان به سویه اومیکرون کرونا نیز به سه نفر رسیده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران آمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز شنبه ۲۵ دی‌ماه (۱۵ ژانویه) را ۱۴۲۱ نفر اعلام کرد.
با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در ایران تا ۲۵ دی به شش میلیون و ۲۱۸ هزار و ۷۴۱ نفر رسیده است.
از تعداد بیماران بستری در کشور نیز تاکنون شش میلیون و ۶۲ هزار و ۶۳۳ نفر بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که با احتساب این آمار، از ابتدا تاکنون ۱۳۲ هزار و ۴۴ نفر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

❗️ابتلا به اومیکرون در کشور

گسترش سویه اومیکرون کرونا در ایران نیز شتاب گرفته است. حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به گسترش سویه اومیکرون از مردم خواسته تا تزریق دوز سوم واکسن را جدی بگیرند و پروتکل‌های بهداشتی را به‌ویژه در کنسرت‌ها یا دورهمی‌ها و مجامع رعایت کنند. 
محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط‌ عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نیز در صفحه شخصی‌اش در توییتر درباره گسترش سریع اومیکرون در ایران هشدار داده و نوشته است که "هشدار بسیار جدی است" 
هاشمی نوشت: ‌«آمار مبتلایان به اومیکرون به ۱۱۶۲ مورد رسیده و تعداد مبتلایان در مشهد با ۲۴۹ مورد افزایش چشمگیر داشته است.»

این مقام وزارت بهداشت ایران تاکید کرده است که در هر یک از شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد یک نفر بر اثر ابتلا به سویه اومیکرون فوت کرده است. هاشمی همچنین گفته است که در اهواز یک مورد بدحال وجود دارد.

پی نوشت:

باید توجه داشته باشیم که در آمار کرونای اومیکرون کسورات سانسوری نداریم بلکه کسورات تشخیصی داریم!
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 نتیجه مطالعه جدید : شدت اُمیکرون از همه نظر کمتر از دلتا است

در مطالعه ای که در آمریکا (کالیفرنیای جنوبی) انجام شد شدت بیماری افراد مبتلا به اُمیکرون با افراد مبتلا به دلتا مقایسه شد،
نتایج به شرح زیر است:

%۵۳ خطر کمتر بستری علامت‌دار
%۷۴ خط کمتر بستری در ICU
%۹۱ خطر کمتر مرگ
هیچ بیمار مبتلا به اُمیکرون نیاز به تهویه مکانیکی نداشت/medrxiv/ فانا

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.01.11.22269045v1

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 شیوع سویه اومیکرون می‌تواند یک شانس باشد

مدیر انستیتوی ویروس‌شناسی "شاریته" برلین می‌گوید گسترش سویه اومیکرون ویروس کرونا می‌تواند جنبه‌های مثبتی داشته باشد. به گفته کریستیان دروستن سویه اومیکرون می‌تواند به آلمان کمک کند از مرحله پاندمی به موقعیت اندمی برسد.
کریستیان دروستن می‌گوید ابتلای خفیف به بیماری کووید۱۹ از طریق سویه اومیکرون کرونا مانند قطار در حال حرکتی است که آدم سوار آن می‌شود.
مدیر موسسه ویروس‌شناسی مجمع پزشکی شاریته برلین افزود خبر خوب این است که این قطار در حال حاضر بسیار آرام حرکت می‌کند زیرا سویه اومیکرون از قدرت سرایت بیشتر اما بیماری‌زایی کمتری برخوردار است.
روزنامه "تاگس اشپیگل" یک‌شنبه، ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) به نقل از دروستن نوشت، مشروط بر این که میزان ایمنی گسترده باشد، اومیکرون می‌تواند برای رسیدن به مرحله اندمی یک شانس باشد.

🖍 بومی شدن اومیکرون و رسیدن به اندمی

اندمی مرحله‌ای است که در آن ویروس تضعیف و بومی شده و مانند ویروس آنفولانزا وجود دارد اما قدرت سرایت و کشندگی آن کاهش یافته است.
ویروس‌شناس برلینی می‌گوید این احتمال منتفی نیست که سرعت حرکت قطار دوباره افزایش یابد و در هر صورت بدیلی برای این وضعیت وجود ندارد که همه، دیر یا زود به ویروس کرونا مبتلا شوند.
کریستین دروستن با بیان این که نمی‌شود برای همیشه هر چند ماه یک‌بار برای ایمن کردن همه شهروندان به آنها دوز یادآور (بوستر) تزریق کرد تاکید کرده که این کار را باید خود ویروس انجام دهد.
او خاطر نشان کرد در آلمان ایمنی جمعی در میان بزرگسالان در مسیر روشنی در حال توسعه است اما واکسیناسیون همچنان نقش تعیین‌کننده‌ دارد چون کرونا برای واکسینه‌نشده‌ها خطرناک است.

🖍آماده گذار به مرحله اندمی

مدیر موسسه ویروس‌شناسی مجتمع شاریته می‌گوید آلمان در شرایطی قرار دارد که می‌تواند دوران پاندمی را خاتمه‌یافته و ورود به مرحله اندمی را اعلام کند اما به دلیل شمار زیاد سالمندان این کار باید از طریق واکسیناسیون انجام شود زیرا با ایمنی از طریق ابتلا تعداد قربانیان بسیار زیاد خواهد بود.
موسسه روبرت کخ، مرجع رسمی گردآوری و انتشار آمار مربوط به کرونا در آلمان بامداد یک‌شنبه اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته ۵۲ هزار و ۵۰۴ مورد ابتلای جدید به کرونا شناسایی شده که نسبت به یک‌شنبه گذشته حدود ۱۶ هزار مورد افزایش داشته است.
اداره‌های بهداشت ایالتی در روزهای آخر هفته آمار خود را با تاخیر در اختیار موسسه روبرت کخ قرار می‌دهند و گمان می‌رود موارد جدید ابتلا بسیار بیشتر از این آمار باشد.
روز جمعه موارد جدید ابتلا فراتر از ۹۲ هزار مورد بود و بار دیگر به یک رکورد بی‌سابقه رسید. دروستن ابراز امیدواری کرده آلمان بتواند در سال جاری میلادی رسیدن به مرحله اندمی را اعلام کند.
او در پاسخ به این پرسش که آیا بالاخره زمانی می‌رسد که زندگی مانند دوران قبل از پاندمی باشد تصریح کرده که کاملا مطمئن است که این اتفاق رخ می‌دهد.

🖍بالا نرفتن موارد بستری با وجود گسترش اومیکرون

مدیر موسسه ویروس‌شناسی شاریته در عین حال از این حرکت می‌کند که زمستان آینده نیز استفاده از ماسک در فضاهای بسته ضروری باشد زیرا ایمنی بدن افراد در مقابل ابتلا به کرونا اندکی تضعیف می‌شود.
بر پایه داده‌هایی که اداره‌های بهداشت ایالتی در اختیار موسسه روبرت کخ قرار داده‌اند در هفته دوم سال جدید میلادی ۷۳ درصد موارد ابتلا به کرونا در آلمان مربوط به سویه اومیکرون بوده و سویه دلتا جایگاه خود در گسترش پاندمی را از دست داده است.
با این حال میزان شیوع اومیکرون در ایالت‌های آلمان متفاوت است؛ سهم اومیکرون در موارد ابتلا در ایالت مکلنبورگ- فورپومرن ۱۱ درصد و در برمن ۹۶ درصد بوده است.
آنچه در مورد سویه اومیکرون تا کنون نویدبخش بوده و ضعیف شدن آن را نشان می‌دهد، عدم افزایش موارد بستری، به خصوص بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، به رغم بالا رفتن چشمگیر موارد جدید ابتلا است.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴اتریش به‌عنوان نخستین کشور اروپایی واکسیناسیون کرونا را اجباری می‌کند

کارل نهامر، صدراعظم روز یکشنبه اعلام کرد که اتریش «از ابتدای فوریه» به عنوان نخستین کشور اروپایی واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ را برای افراد بزرگسال «اجباری» می‌کند.

صدراعظم اتریش در کنفرانسی مطبوعاتی در وین با اعلام این خبر گفت که با اجرای این پروژه به توصیف او «حساس» که با قانون اساسی اتریش نیز انطباق دارد، «افراد سرکش» تا اواسط مارس آینده واکسینه می‌شوند.

پی نوشت:

تحقیقات در آمریکا نشان داده که برخلاف بزرگسالان واکسیناسیون کودکان چندان موجب کاهش مرگ و میر در کودکان و یا کاهش ابتلا بزرگسالان نشده است! و تنها این عوارض واکسیناسیون است که خود را نمایان ساخته!
بحث واکسیناسیون کودکان بحث پیچیده ایست که باید بیشتر به آن پرداخت، بخصوص اینکه اکثرا واکسن ها مجوز اضطراری گرفته اند و لذا شرکتهای تولید کننده مسئولیتی در مورد بروز عوارض واکسیناسیون ندارند!!

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴کرونا باعث تغییر میلیون‌ها شغل شده است

طبق آمار، در سال ۲۰۲۲ احتمال بیکاری ۲۰۷ میلیون نفر در جهان داده می‌شود. به باور کارشناسان احتمال می‌رود که آمار واقعی بسیار بیش از این باشد. و این‌ها همه پیامد گسترش کروناست که سایه آن بر جهان همچنان سنگینی می‌کند.
طبق گزارش سازمان بین‌المللی کار (ILO)، افراد بی‌شماری در سراسر جهان در پی همه‌گیری کرونا اولویت‌های شغلی خود را تغییر داده و مشاغل خود را ترک کرده‌اند.
گای ریدر، مدیرکل این سازمان در ژنو گفت، وضعیت در بعضی حوزه‌ها دائما بدتر شده و هر چه می‌گذرد پر کردن جای خالی برخی از موقعیت‌های شغلی دشوارتر می‌شود، مثل حوزه‌های غذا و رستوران‌داری و همچنین پرستاری و مراقبت از بیماران.

او این وضعیت را ناشی از درجاتی از فقدان اعتماد می‌داند که در تاخت و تاز کرونا به وجود آمده است. به باور او مردم نمی‌دانند که در این شرایط آیا نیازهای معیشتی‌شان با مشاغل فعلی‌شان برآورده خواهد شد و می‌توانند در این مشاغل پیشرفت کنند یا نه.
به همین دلیل و دلایل مشابه دیگر، بسیاری در چنین وضعیتی تمایل خود به جست‌وجو برای کار را از دست داده‌اند. به همین دلیل است که سازمان بین‌المللی کار میزان واقعی آمار بیکاران را بسیار بالاتر از آمار رسمی‌ می‌داند. 

سازمان بین‌المللی کار از مؤسسات تخصصی سازمان ملل متحد است که به امور مربوط به کار و کارگران می‌پردازد.
این سازمان با تکیه بر آمار رسمی می‌گوید، در سال ۲۰۲۲ احتمال می‌رود که شمار بیکاران جهان به حدود ۲۰۷ میلیون نفر برسد.
این آمار اگرچه رقم کمی نیست اما نسبت به آمار بیکاران در سال گذشته (۲۱۴ میلیون نفر) و یک سال پیش از آن در سال ۲۰۲۰ (۲۲۴ میلیون نفر) کاهش نشان می‌دهد.
دلیل هم این است که بسیاری در بحران کرونا از مشاغلی مانند کار در رستوران، خرده‌فروشی و مراقبت و نگهداری از بیماران دست می‌کشند، نه تنها در آلمان بلکه در نقاط گوناگون جهان.

🖍بهبود آهسته بازار کار در سطح جهان

شمار بیکاران جهان در سال ۲۰۱۹ یعنی زمانی که هنوز ابتلا به کرونا جهان‌شمول نشده بود، تنها ۱۸۹ میلیون نفر بود.
گای ریدر، مدیرکل سازمان بین‌المللی کار می‌گوید: «روند بهبود وضعیت بازارهای جهانی بسیار کندتر از انتظارهاست.»
این سازمان پیش‌‌بینی کرده که تعداد بیکاران دست کم تا سال ۲۰۲۳ بیش از سطح آمار بیکاران در دوران پیشاکرونا باشد.
دلیل این پیش‌بینی نیز گردش دو گونه جهش‌یافته بسیار سرایت‌پذیر کرونا، یعنی سویه‌های دلتا و اومیکرون در کشورهای جهان است که به ناامنی روانی در مورد چگونگی سیر بیماری کووید ۱۹ دامن زده است.
طبق برآورد سازمان بین‌المللی کار، در سال ۲۰۲۲ شمار مشاغل تمام‌وقت (۴۸ ساعت در هفته) به میزان ۵۲ میلیون شغل نسبت به پایان سال ۲۰۱۹ کاهش نشان خواهد داد.
این سازمان هشت ماه پیش در برآورد خود در این مورد خوش‌بینی بیشتری به خرج داده و پیش‌بینی کرده بود که این کاهش شامل ۲۶ میلیون شغل تمام‌وقت شود.
https://www.tg-me.com/gacogo
2025/02/25 12:09:41
Back to Top
HTML Embed Code: