Telegram Web Link
🔴 پژوهش جدید: همه‌گیری بعدی احتمالا با ویروس آنفولانزا ایجاد خواهد شد

نتایج یک پژوهش پزشکی جدید نشان می‌دهد که ویروس آنفولانزا در آینده نزدیک احتمالا به همه‌گیری جدیدِ یک بیماری عفونی مرگبار دامن خواهد زد.

مسئولان این پژوهش که نتیجه سال‌ها مطالعه بر سویه‌ها و جهش‌های ژنتیک ویروس آنفولانزا توصیف شده نسبت به همه‌گیری جهانی آنفولانزا هشدار داده‌اند.

به گزارش گاردین، نتایج این پژوهش هفته آینده بر اساس نظرسنجی از ۱۸۷ دانشمند برجسته حوزه بیماری‌های فراگیر منتشر خواهد شد و ۵۷ درصد این دانشمندان بر این باور هستند که یک سویه از ویروس آنفولانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار جهانی خواهد بود.

جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده، می‌گوید این باور که آنفولانزا بزرگ‌ترین تهدید همه‌گیری در جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی است که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال فرگشت و جهش است.

به گفته او، تاکنون جهش‌های این ویروس کوچک و ضعیف بوده و در زمستان‌ها ظاهر و کم و بیش کنترل می‌شود، اما این لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

نتایج این تحقیقات قرار است هفته آینده در کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی ارائه و منتشر شود.

همه‌گیری جهانی پیشین مربوط به ویروس کرونا بود که در سال ۲۰۱۹ از کشور چین شیوع یافت و میلیون‌ها قربانی در جهان گرفت. هنوز خطر این ویروس دفع نشده و ۱۵ درصد دانشمندان برجسته علوم پزشکی بر این عقیده هستند که سویه‌های احتمالی جدید کرونا، دوباره باعث همه‌گیری در جهان خواهد شد.

حدود ۲۱ درصد از دانشمندانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقد هستند احتمالا ویروس جدیدی که هنوز برای دنیای علم ناشناخته است، خطری بالقوه برای همه‌گیری احتمالی آینده خواهد بود.

اما اکثریت دانشمندان نسبت به سویه‌های جدید آنفولانزا هشدار داده‌اند.

هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع هشدار دهنده گونهH5N1 آنفولانزا هشدار داد. همه‌گیری این ویروس در سال ۲۰۲۰ آغاز شد و منجر به مرگ ده‌ها میلیون طیور و تلف شدن میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

اخیراً، این ویروس به گونه‌های پستانداران، از جمله گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت ایالات متحده گسترش یافته و نگرانی‌ها در مورد خطرات آن برای انسان را بیشتر کرده است.

https://www.tg-me.com/gacogo
جدیدا نشان داده شده داروی پکسلووید دیگر تنها در گروه افراد بسیار پر خطر باعث کاهش احتمال بستری شدن یا کاهش طول دوره علایم بیماری کووید میشود که این احتمالا به علت  تزریق واکسن و ابتلاهای قبلی افراد است .

به همین علت و همچنین قیمت بسیار بالای این دارو، گایدلاین جدید کانادا تنها برای افراد با بالاترین خطر  تجویز این دارو را توصیه کرده است.

covid19worldupdates

https://www.cbc.ca/news/health/paxlovid-cadth-guidelines-1.7177570

https://www.tg-me.com/gacogo


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد

سرپرست مرکز بهداشت آبادان:


این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود و این باکتری‌ها، عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان، طیف وسیعی از بیماری‌هایی مانند مننژیت، عفونت باکتریال تب‌دار، عفونت گوش میانی، سینه پهلو، سینوزیت و سپتیسمی(عفونت خون) است.

پی نوشت:

پنوموکوک یکی از شایعترین عوامل عفونت های ریوی بخصوص بعد از ابتلا به پنومونی های ویروسی میباشد که ایجاد مقاومت در برابر آن احتنال مرگ و میر بدنبال عفونتهای ویروسی را پایین می آورد ، امید است این طرح در تمام ایران اجرا شود.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 اظهار نظر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره ورود واکسن گارداسیل به برنامه واکسیناسیون کشوری :

این واکسن در غرب به دلیل روابط خارج از عرف و شرع تزریق می‌شود،اما در کشور ما لزومی ندارد که همه افراد را ملزم به تزریق این واکسن کنیم.

پی نوشت:
شبیه به صحبتهای یک نفر در دانشگاه کلمبیا نیست؟!!!!
البته چرخه ورود و قیمت این واکسن در کشور بسیاری از علل را روشن میسازد!
https://www.tg-me.com/gacogo
«در غیابِ خود ادامه می‌یابی» آموزش روماتولوژی با کیس برای دانشجویان چهارشنبه، روز معلم، ساعت ۲۱، به یاد او. برگزاری در اسکای‌روم: لینک

https://www.skyroom.online/ch/amirmoghorbani/in-memory-of-samira-alesaeidi

روحش شاد و یادش گرامی...


https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 درمانی جدید

درمان بیماران مبتلا به کووید با کلشیسین باعث کاهش میزان مرگ و میر ،بستری و نیاز به اکسیژن در آنها میشود.


covid19worldupdates

https://www.tg-me.com/gacogo

https://www.tg-me.com/gacogo/

https://www.hcplive.com/view/colchicine-treatment-significantly-improves-covid-19-outcomes
🔴 آیا شایعات درباره واکسن های کووید حقیقت دارد؟

واکسن‌های mRNA کووید تجربی نبودند و در کارآزماییهای گسترده تست شده بودند .
در کل این واکسنها باعث افزایش اندک احتمال میوکاردیت میشوند که این افزایش نسبت به خطر میوکاردیت ناشی از خودکووید و همچنین سایر عوارض کووید بسیار اندک است و در مجموع منافع این واکسنها بر مضرات آنها می‌چربد.


covid19worldupdates

https://science.feedback.org/review/covid-19-mrna-vaccines-tested-clinical-trials-arent-experimental/



https://www.tg-me.com/gacogo


https://www.tg-me.com/gacogo/
🔴آیا یک همه‌گیری دیگری در راه است؟


دکتر فرشید رضایی مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت:

در شرایط اضطراری بهداشتی نیاز به یک پاسخ هماهنگ بین‌المللی برای توقف این شیوع و نجات جان انسان‌ها وجود دارد تا از تصمیم‌گیری‌های پراکنده و متناقض در کشورها جلوگیری شود.

در حال حاضر، ۲ واکسن برای آبله میمونی استفاده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی و برخی کشورها مانند نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو این واکسن‌ها را تایید کرده‌اند.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴پرستاران مشهدی: با کرونا جنگیدیم، حمایتی ندیدیم!

امروز (۲۷ مرداد)، پرستاران بیمارستان‌های قائم و امام رضا  مشهد در ادامه‌ی اعتراض پرستاران در استان‌های مختلف، دست از کار کشیدند و نسبت به شرایط شغلی و معیشتی خود اعتراض کردند./ایلنا

پی نوشت:

این در حالیست که اپیدمی های مختلفی در حال جولانند و هر لحظه امکان پاندمی و انفجار بیماریهای واگیردار میرود!!

https://www.tg-me.com/gacogo
💢 آبله میمونی به مرزهای ایران رسید

🔸 نگرانی از گزارش یک مورد ابتلا در پاکستان و احتمال ورود آن به ایران از جایی رقم خورده که وزارت بهداشت پاکستان امروز اعلام کرده این بیمار اخیرا از یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به کشور بازگشته است.

مشروح این مطلب در پالنا:
🌐 pezeshkanoghanoon.ir/p/UWFm

پایگاه خبری / فروشگاه پالنا / توییتر / اینستاگرام / روابط عمومی
🔴 کدام کشورها تا کنون درگیر خطرناکترین سویه آبله میمونی شده اند؟


سازمان جهانی بهداشت با توجه به شیوع بیماری آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو و گسترش آن در کشورهای همسایه این کشور آفریقایی، برای دومین بار در دو سال گذشته وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد.


نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر بیماری آبله میمون با نام «clade Ib» باعث نگرانی جهانی شده است زیرا این نوع ویروس به سرعت در حال گسترش است و اطلاعات کمی در مورد آن در دسترس است. این بیماری از طریق تماس نزدیک از جمله تماس جنسی منتقل می‌شود.
کشورهایی که موارد ابتلا به بیماری آمبله میمون از نوع «clade Ib» را گزارش کرده‌اند به شرح زیر هستند:

جمهوری دموکراتیک کنگو

در جمهوری دموکراتیک کنگو دو نوع از بیماری آبله میمون به نام‌های «clade I» که پیش از این نیز در این کشور شایع بود و نوع جدید «clade Ib» در حال گسترش هستند.
با شیوع بیماری آبله میمون در این کشور، از ژانویه ۲۰۲۳ تاکنون ۲۷ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از هزار و صد نفر جان خود را از دست داده‌اند که بیشتر قربانیان، کودکان بوده‌اند.

در ۱۵ اوت، مقام‌های سازمان جهانی بهداشت تأیید کردند که اولین مورد ابتلا به نوع جدیدی از ویروس آبله میمون در سوئد شناسایی شده است که اولین مورد ابتلا در خارج از قاره آفریقا محسوب می‌شود.
مقام‌های بهداشتی سوئد در یک نشست مطبوعاتی اعلام کردند که این فرد در حالی که در آفریقا بوده، به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» مبتلا شده است. بنا به گفته آن‌ها، این فرد در حال حاضر تحت درمان است.

سوئد

در ۱۵ اوت، مقام‌های سازمان جهانی بهداشت تأیید کردند که اولین مورد ابتلا به نوع جدیدی از ویروس آبله میمون در سوئد شناسایی شده است که اولین مورد ابتلا در خارج از قاره آفریقا محسوب می‌شود.
مقام‌های بهداشتی سوئد در یک نشست مطبوعاتی اعلام کردند که این فرد در حالی که در آفریقا بوده، به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» مبتلا شده است. بنا به گفته آن‌ها، این فرد در حال حاضر تحت درمان است.

بوروندی

وزارت بهداشت بوروندی تا تاریخ ۹ اوت، ۶۱ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در مناطق مختلف این کشور شناسایی کرده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت هیچ فردی در بوروندی به دلیل ابتلا به بیماری آبله میمون، جان خود را از دست نداده است.

کنیا

در تاریخ ۲۹ ژوئیه، وزارت بهداشت کنیا تأیید کرد که اولین مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در این کشور شناسایی شده است.
بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت، تا تاریخ ۸ اوت هیچ فردی در کنیا به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست نداده است.

رواندا

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، تا تاریخ ۷ اوت، چهار مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع رواندا شناسایی شده است. همچنین بنا به این گزارش، هیچ فردی تا ۷ اوت به دلیل ابتلا به بیماری آبله میمون، جان خود را از دست نداده است.

اوگاندا

اوگاندا تا لحظه تنظیم این گزارش، دو مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در این کشور را شناسایی کرد که اولین موارد تأییدشده از ابتلا به این بیماری هستند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، ویروس آبله میمون در خارج از اوگاندا منتقل شده و تا تاریخ ۲ اوت هیچ مورد دیگری از انتقال این بیماری از این دو فرد به دیگران گزارش نشده است.
داده‌های سازمان جهانی بهداشت حکایت از آن دارد که تا تاریخ ۸ اوت هیچ فردی به دلیل ابتلا به این بیماری در اوگاندا، جان خود را از دست نداده است./ یورونیوز

https://www.tg-me.com/gacogo/3478
💢 چین برای پیشگیری از شیوع «آبله میمونی» کنترل‌های مرزی را تشدید کرد

🔸 رسانه‌های دولتی چین روز گذشته «شنبه» گزارش دادند این کشور کنترل مرزی خود را برای جلوگیری از ورود ویروس ام پاکس (آبله میمونی) تشدید کرده است.

مشروح این مطلب در پالنا:
🌐 pezeshkanoghanoon.ir/p/ukAD

پی نوشت:

ناخودآگاه اسم چین که می آید می ترسم

یاد روزهایی که هواپیماهای ایران چینی ها ی به جا مانده را از همه جای دنیا بر میگرداندند چین افتادم!
یاد روزهایی که کرونا از قم شروع شد چون مراودات تجار قمی با چین زیاد است و کارمندان فرودگاه امام که ساکن قم هستند زیادند!
یاد فیلم صدا و سیما از قم افتادم که فضای مجازی را محکوم میکرد و کرونا را شایعه میپنداشت!
یاد استادم افتادم که حرفهای صدا وسیما را باور داشت و کرونا گرفت و فوت کرد!

..بلا بدور باشد

https://www.tg-me.com/gacogo

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 شیوع آبله میمون در ایران؛ دکتر مینومحرز:‌ وحشت نکنید! ماسک بزنید/ وزیر بهداشت آماده باشد.

مینو محرز: از مردم می‌خواهم که وحشت نکنند چرا که به زودی وزارت بهداشت تمامی دستورالعمل‌ها و احتیاط‌های لازم را رسما اعلام خواهد کرد. راه‌های پیشگیری اولیه این است که ماسک بزنند و دست‌هایشان را شستشو دهند./فراز

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 کامنت یکی از دوستان در یک گروه پزشکی:

دوستان جدی، این آبله میمونی خیلی چیزه خوفیه؟
من تو‌ عمرم یادم نمیاد واسه روز پزشک اینقدر به مراسم و تجلیل دعوت شده باشم.
حسم‌‌ میگه باز قراره بشیم مدافع سلامت و شهید راه خدمت!


پی نوشت:

حقیقت اما چیز دیگریست...
ما هم امروز از دور و نزدیک تبریکات فراوان دریافت نمودیم و باورمان اینست که اکثریت قاطع همکاران پزشک چنین باشند و علتش بسیار واضح است :

قدر دان بودن قاطبه مردم شریف ایران

بلاشک همه ما پزشکان تلاشمان همیشه نجات و حفظ جان انسانهاست، درست است که سیستم مدیریتی آنگونه که میبایست قدردان کادر درمان در دوران کرونا نبود و دلچرکینی زیادی برای کادر درمان باقی گذاشت اما این محبت مردم بود که کادر درمان را تا کنون سرپا نگاه داشته و امروز فرصتی بود تا قدردانی خود را نشان دهند.

ما امیدواریم مدیریت کلان کشور همراه با مردم و همراستا با آنان باشد تا سرمایه عظیم نیروی درمانی کشور را با رضایت مندی حفظ نماید.

اینروزها همکاران عزیز پرستار در اکثر نقاط کشور زبان به شکایت گشوده اند، سنگینی فشار زندگی بر آنان از حد توان گذشته و این یک زنگ خطر آشکار است برای همه مردم، مسئولان و کل ایران..

و گروه پالنا امیدوارست دولت جدید سریعا راهکارهای اساسی برای رفع مشکلات پرستاران عزیز، پزشکان و همه کادر درمان ارائه دهد.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴موج تازه‌ ابتلا به کرونا؛ واکسن‌های به‌روز‌شده کووید-۱۹ در آمریکا تایید شد


سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا واکسن‌های به‌روز‌شده کووید-۱۹ ساخت شرکت‌های فایزر و مدرنا را تأیید کرد. واکسن‌های جدید برای سویه‌های در حال چرخش کووید-۱۹ و ارائه محافظت بهتر در برابر علائم شدید این ویروس طراحی شده‌اند.
این شرکت‌ها قرار است ارسال میلیون‌ها دز واکسن را در چند روز آینده آغاز کنند.
واکسن‌های جدید نوع موسوم به «کِی‌پی.۲» ویروس را هدف قرار می‌دهند زیرا اکثر موارد اخیر ابتلا به کووید-۱۹ با این سویه مرتبط هستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، واکسن‌های به‌روز شده را برای افراد بالای شش ماه توصیه می‌کند.
تأیید واکسن‌های به‌روز‌شده در میان موج تازه‌ای از ابتلا به سویه جدید این ویروس و افزایش بستری‌ها و مرگ‌ومیرهای مرتبط با کووید-۱۹ در آمریکا صورت می‌گیرد ولی از زمان اوج شیوع همه‌گیری، تقاضا برای تزریق واکسن‌ کاهش پیدا کرده است.
دکتر پیتر مارکس، رئیس امور واکسن سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا می‌گوید واکسیناسیون همچنان ستون اصلی پیشگیری است و کسانی که واجد شرایط هستند برای داشتن محافظتی قوی‌تر در برابر انواع در حال گردش ویروس بهتر است آن را تزریق کنند.
دکتر رابرت هاپکینز جونیور از بنیاد ملی بیماری‌های عفونی آمریکا می‌گوید حتی اگر آخرین ابتلای بیمار به این ویروس خفیف بوده باشد، بدون تزریق واکسن‌های به‌روز‌شده، ابتلای بعدی می‌تواند شدیدتر باشد یا حتی منجر به علائم طولانی‌مدت در فرد شود.
متخصصان توصیه می‌کنند که گروه‌های پرخطر شامل افراد مسن، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری‌های زمینه‌ای، ساکنان خانه‌های سالمندان و زنان باردار در اسرع وقت واکسن‌های به‌روز‌شده را بزنند.
دکتر هاپکینز گفت هرچند کووید-۱۹ جان کودکان زیادی را نمی‌گیرد ولی در مقایسه با ویروس آنفولانزا، کودکان بسیار بیشتری در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست می‌دهند.
مقامات بهداشتی همچنین تأکید می‌کنند که هرچند ابتلاهای ‌قبلی و واکسیناسیون‌ قدیمی تا حدودی مسبت به این ویروس مصونیت ایجاد می‌کنند اما دائمی نیست چرا که واکسن‌های سال‌های پیش برای سویه‌هایی از ویروس طراحی شده بودند که دیگر در حال چرخش نیستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، در مطالعه‌ای بر روی افرادی که در چهار ماه نخست پس از پخش واکسن‌های به‌روز‌شده سال ۲۰۲۴-۲۰۲۳ در داروخانه‌ها تست کرونا انجام دادند نشان داد که این واکسن‌ها ۵۴ درصد محافظت بیشتری در برابر ابتلای دارای علائم کووید-۱۹ ایجاد کردند.
شرکت «نوواوکس» نیز واکسن به‌روز شده کووید-۱۹ را که در تولیدش از روش‌های سنتی واکسن‌سازی استفاده شده است برای دریافت مجوز به سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تحویل داده است

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 واکسن سرطان مدرنا در فاز اول آزمایش‌های انسانی، امیدبخش ظاهر شد


واکسن مدرنا که در‌حال‌حاضر نام رمز آن mRNA-4359 است، اولین‌ بار روی افراد آزمایش شده است. این واکسن قرار است سیستم ایمنی بدن بیمار را به ٢ پروتئین خاص سلول‌های تومور و سلول‌های دیگری که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند، PD-L1 و IDO1، حساس کند. محققان امیدوارند سیستم ایمنی بدن این افراد بتواند مستقیم و به‌راحتی سرطان‌ها را هدف قرار دهد.

در کارآزمایی فاز اول این واکسن ١٩ بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته ریه، ملانوم و سایر تومورهای مختلف شرکت داشتند. کارآزمایی‌های فاز اول عمدتاً برای آزمایش ایمنی دارو یا واکسن در نظر گرفته می‌شوند اما این کارآزمایی برای یافتن دوز بهینه درمان نیز بوده است؛ بنابراین به افراد از ١ تا ٩ دوز مختلف واکسن داده شد.

به گفته محققان، ٨ نفر از این بیماران (۵٠ درصد) هیچ نشانه‌ای از رشد تومورهای خود یا تشکیل تومورهای جدید نشان ندادند. علاوه‌براین، آزمایش‌ها نشان داد این واکسن تعداد سلول‌های ایمنی را افزایش می‌دهد تا بتوانند PD-L1 و IDO1 را تشخیص دهند. همچنین به نظر می‌رسد این واکسن بی‌خطر بوده و تنها عوارض جانبی رایج آن خستگی، درد در محل تزریق و تب است.

درحالی‌که واکسن‌ها عموماً برای پیشگیری هستند و به بدن کمک می‌کنند تهدیدات را قبل از رسیدن آن‌ها شناسایی کند، واکسن‌های سرطان، ازجمله mRNA-4359، معمولاً درمانی هستند و برای کمک به درمان سرطان یا جلوگیری از عود آن‌ استفاده می‌شوند. بسیاری از واکسن‌های سرطان برای نوع خاصی از سرطان شخصی‌سازی می‌شوند اما مدرنا انتظار دارد mRNA-4359 بتواند علیه طیف وسیعی از سرطان‌های پیشرفته استفاده شود. / بلومبرگ فارسی

پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)
@pezeshkanghanon

https://www.tg-me.com/gacogo
از اولین ساعتی که خبر را شنیدم دلم میخواهد برای همکار جوانم بنویسم اما نمیتوانم،
چه بگویم؟
کشته شد !
تمام شد!
مرگ او ، استوری قاتل و کامنتهای بسیاری در تایید قاتل !، آیینه تمام نمای افت شدید فرهنگ جامعه و تغییر معیارها و مصیبتی است که ساخته شده!
چه کسی ساخته؟ چگونه ساخته شده؟ چرا ساخته شده؟
این مصیبت تتها گریبان پزشکان را نخواهد گرفت!
این مصیبت در نقطه به نقطه جامعه ما دیده میشود !

و تمام....

https://www.tg-me.com/gacogo
2024/11/20 00:35:49
Back to Top
HTML Embed Code: