Telegram Web Link
⭕️ چند نکته برای موفقیت در سال جدید و تغییرات سال نو

همه ی افراد هنگام تغییر سال و زمانی که سال جدید می خواهد شروع شود برای خود تصمیمات جدید می گیرند و شروع می کنند به ریختن برنامه های تازه و ایده پردازی های جدید برای سال نو. گاهی بسیار سخت تلاش می کنید تا به اهداف تان برسید و در مورد آن ها کاملا جدی هستید اما باید بدانید که در این مواقع تنها 10 درصد از کل افراد موفق به رسیدن به آنچه می خواهند هستند. بله اگر شما هم برای سال جدید خود برنامه های تازه دارید و خود را برای تغییرات سال نو آماده می کنید، باید بدانید که رسیدن به موفقیت کار چندان آسانی نیست. اما نگران نباشید. ما یک فرمول موفقیت داریم که می تواند تاثیر خوبی در رسیدن به اهدافتان بگذارد:

1. زیاد به خودتان سخت نگیرید
به جای اینکه یک تومار بلند بالا از تغییرات و اهداف جدید آماده کنید که می خواهید انجام شان دهید تنها روی یک عنوان تمرکز کرده و سعی کنید به همان یک مورد کاملا رسیدگی کنید. سال جدید هم مانند سال های گذشته مملو از اتفاقات غیرقابل پیش بینی است که باید برای آن ها هم وقت کافی داشته باشید.

2. یک لیست از مزایای تغییرات سال نو تهیه کنید
یک لیست برای خود تهیه کرده و در آن از مزایای تغییر برنامه ی سال جدید خود بنویسید. تمام حسن هایی که با ایجاد تغییرات به آن ها می رسید را در این لیست نوشته و هر روز به آن ها نگاه کنید. به این ترتیب هر وقت انگیزه تان کم شد می توانید به این لیست نگاه کنید و دوباره برای انجام کارهای جدید آماده شوید.

3. دیگران را از تغییرات سال نو خود آگاه کنید
به دوستان و خانواده ی خود از برنامه ی تغییرات سال نو خود بگویید و از آن ها بخواهید که کمک تان کنند. به نوعی آن ها را با برنامه ی خود درگیر کنید تا در مواقع لزوم بتوانید روی کمک و همکاری شان حساب کنید. همچنین باخبر کردن دیگران گاهی می تواند شما را به جلو هل داده و همه چیز را بری تان جدی تر کند.

4. برای اهداف خود زمان تنظیم کنید
اگر هدفی دارید یک تایم برای رسیدن به آن ها مشخص کنید. اهداف شما اگر زمانی برای اجرا نداشته باشند ممکن است هیچگاه عملی نشوند. مثلا اگر می خواهید در سال جدید 10 کیلو وزن کم کنید باید برای خود مشخص کنید که با اتمام سه ماهه ی او سال وزن خودتان را تا 10 کیلو کاهش بدهید در غیر این صورت با ناپرهیزی های عید شاید بعد ها با خیلی بیشتر از 10 کیلو اضافه وزن طرف باشید.

5. بر پیشرفت خود نظارت داشته باشید.
مشاهده ی پیشترفت تان به شما انگیزه می دهد. می توانید یک دفترچه برای خود تهیه کرده و مدام پیشترفت خود را در آن یادداشت کنید. یا برای خود یک فایل در کامپیوترتان ایجاد کرده و هر موفقیتی را در آن ثبت کنید. مشاهده ی پیشترفت تان و مقایسه ی آن با روزهای اول به شما انگیزه می دهد تا باز هم برای بهتر شدن تلاش کنید.

6. روی نتایج نهایی اهداف تان تمرکز کنید
روی نتایج نهایی تغییرات سال نو خود تمرکز کنید. به این فکر کنید که نهایتا چه اتفاقی می افتد و وقتی موفق شوید تا چه حد می توانید خوشحال باشید و چه شرایط ایده آلی داشته باشید. مثلا اگر درحال ترک سیگار هستید به این فکر کنید که بعد از ترک تا چه اندازه می توانید پول تان را صرف جویی کنید یا سلامتی تان چقدر بیشتر حفظ می شود.

7. برای خودتان پاداش تعیین کنید.
برای رسیدن به موفقیت در برنامه ی تغییرات سال نو خود پاداش تعیین کنید. هنگامی که به نقطه ی عطف می رسید یا به موفقیت نزدیک می شوید یا هر سختی را پشت سر می گذارید برای خود یک پاداش در نظر بگیرید مثلا کمی استراحت کنید، یک روز را با دوستان تان بگذرانید و یا برای خودتان یک جفت کفش شیک بخرید. به این ترتیب اشتیاق تان برای به اتمام رساندن کارهای تان بیشتر خواهد بود.

8. برای رسیدن به موفقیت صبور باشید
می دانیم که برای رسیدن به اهداف تان چقدر اشتیاق دارید اما باید بدانید که در درجه ی اول صبر و حوصله تان اهمیت زیادی دارد. از طرفی مراحل مختلفی را باید برای رسیدن به خواسته تان طی کنید و شاید زمان و حوصله ی زیادی باید صرف کنید. مثلا اگر قصد دارید سیگار را ترک کنید باید صبور باشید تا نیکوتین به آرامی از بدن تان بیرون برود و یا اگر می خواهید به تناسب اندام برسید باید خود را برای مراحل مختلف ورزش و پس از آن دردهای عضلانی آماده کنید.

9. امیدتان را از دست ندهید
در روند رسیدگی به تغییرات سال نو خود ممکن است چند بار شکست بخورید و یا بارها تمام زحمت تان به هدر رفته و مجبور شوید از نو شروع کنید اما باز هم نباید امیدتان را از دست بدهید. بدانید هر اشتباهی ممکن است برای تان پیش بیاید و شاید نتوانید در همه ی مراحل به خوبی پیش بروید. با این حال باید بارها و بارها تلاش کنید تا به هدف تان برسید.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
📌برای ایجاد گزینه‌های جدید یا تصمیم‌گیری در مواقعی که گزینه‌ها به‌آسانی قابل تصور نیستند، باید خارج از چارچوب فکر کرد.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
بایدها و نبایدهای مدیران تازه‌کار

مدیریت کردن برای اغلب مدیران تازه‌کاری که مدت زیادی از مدیر شدن‌شان نمی‌گذرد فرآیندی مملو از آزمون و خطاست، بطوریکه افراد، تازه پس از گذشت چند سال از دوران مدیریتشان، می‌آموزند چه کارهایی را باید انجام داد و از چه کارهایی باید خودداری کرد. آنچه در ادامه خواهد آمد مجموعه‌ای از باید‌ها و نبایدهایی است که با جمع‌بندی اصول و پیشنهادهای مشترک برآمده از بررسیهای کارشناسی در این زمینه شکل گرفته است .

⭕️باید اول: به‌طور پیوسته با کارکنان ارتباط داشته باشید
در مورد توقعاتتان از آنها و نقاط قوت و ضعف‌شان با آنها سخن بگویید. اینکار می‌تواند به اعتمادسازی بین شما و کارکنانتان کمک شایانی کند.

⭕️باید دوم: تفویض اختیار کنید
مدیران تازه‌کار به شدت محافظه‌کار هستند و دوست دارند تمام تصمیمات را خودشان بگیرند . مدیر نباید خود را درگیر مسائل جزئی و پیش پا افتاده کند. در صورتبکه کارمندانتان خودشان تصمیمی را بگیرند، به بهترین شکل ممکن و با بیشترین تعهدپذیری آن را به مرحله اجرا درمی‌آورند.

⭕️باید سوم: خودتان و افرادتان را مسوولیت‌پذیر نگه دارید
حتما مسوولیت‌پذیری را به یکی از ارکان اصلی فرهنگ سازمانی‌تان تبدیل کنید و از پذیرش اشتباهاتتان در برابر زیردستان نهراسید.

⭕️باید چهارم: تیم‌سازی کنید و به پیشرفت اعضای تیم کمک کنید
حتما به کارکنانتان نشان دهید که به پیشرفت آنها علاقه‌مند هستید و فقط به فکر منافع خود نیستید.

⭕️باید پنجم: یک مربی یا مشاور برای خود بگیرید
هر چقدر هم در دوران دانشجویی یا کارمندی توانسته باشید اطلاعات فراوانی در زمینه مدیریت کسب کنید باز هم به یک یا چند راهنما و مشاور نیاز خواهید داشت تا به شما در مسیر دشوار مدیریت کمک کنند.

🚫نباید اول: خود را درگیر مدیریت خرد و پرداختن به جزئیات نکنید
یکی از مهم‌ترین عوامل منفور شدن مدیران نزد کارمندان، دخالت‌های بیش از حد و بی‌مورد مدیران در تمام امور است. کارمندان و کارگران به‌ویژه آنهایی که باسابقه و باتجربه‌تر از بقیه هستند، به شدت نیازمند آزادی عمل هستند.

🚫نباید دوم: با همه افرادتان به یک شکل رفتار نکنید
اگر چه اصل بر این است که مدیر همه کارکنانش را به یک چشم ببیند و با آنها عادلانه رفتار کند، اما این به آن معنا نیست که باید از یک الگوی رفتاری برای برخورد با تمام کارکنان استفاده کرد.

🚫نباید سوم: به هیچ عنوان در اجرای تصمیمی که گرفته‌اید تزلزل نشان ندهید
بدترین چیز برای یک مدیر این است از تصمیمی که گرفته عقب‌نشینی کند . در این حالت اعتماد کارکنان نسبت به چنین مدیری کاملا سلب شده و بعدها نیز کارکنان به دستورات و تصمیمات چنین مدیر متزلزلی گردن نمی‌گذارند.

🚫نباید چهارم: این‌طور وانمود نکنید که همه چیز را می‌دانید
ارتکاب این اشتباه مهلک می‌تواند هر مدیری را از پا درآورد، زیرا دیر یا زود مشخص می‌شود چیزهای بسیاری وجود دارد که مدیر از آنها آگاهی ندارد و این یعنی دروغگو از آب درآمدن مدیر. این ادعای گزاف از سوی مدیر موجب می‌شود کارکنان دیگر نیازی نبینند که مدیر را در جریان واقعیت‌ها قرار دهند، چراکه فکر می‌کنند او از آنها مطلع است.

🔋منبع : Forbes
⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
⭕️ امروزه رهبری مؤثر با نوآوری و ریسک‌پذیری تعریف می‌شود. هر رهبری که به سبک گذشته عمل کند، خیلی سریع از دور خارج خواهد شد.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
⭕️ نگرش بر دو نوع است:
- سازنده
- غیرسازنده

👈🏻برای داشتن نگرش سازنده کافیست نگرش غیر سازنده و ویژگی های آن را بشناسیم. با کنار گذاشتن این رفتار می توان به نگرش های سازنده در خود رسید.

🚫ویژگی های نگرش غیر سازنده:

1- اشتباه را نمی پذیرد.
2- نمی بخشد!
3-مسئولیت پذیر نیست.
4-حسود است.
5-خودخواه است.
6- خرده گیر و عیب جو است.
7- نیاز به تعریف و تمجید دارد.
8- از نقاط ضعف افراد سوء استفاده می کند.
9- مخالف کسب علم و دانش است.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
⭕️ هفت اصل کلیدی مدیریت مالی

تعدادی از اصول حسابداری هستند که اساس گزارش دهی و مدیریت مالی را تشکیل می دهند. این اصول یک چهارچوب استاندارد را از طریق اسناد حسابداری ایجاد شده را ممکن می سازند. در ادامه به بیان این اصول پرداخته ایم.

🔸نهاد مستقل تجاری
اولین اصل این است که شرکت برای اهداف مالی و قانونی از مالکین یا صاحبان جدا می باشد. بدین معنی که حتی جایی که مالک شرکت و مدیریت ممکن است افراد مشابهی باشند، جدایی بین شرکت یا سازمان به عنوان نهاد مستقل و مالکیت واضح و آشکار است. این همچنین به این معنی است که حتی در یک شرکت مالک محور، تمام معاملات در برگیرنده مالک مشخص و ثبت شده اند. بنابراین اگر مالک سرمایه خود را وارد شرکت کند به عنوان افزایش در حقوق صاحب سهم و افزایش در دارایی های نقدی شرکت ثبت می شود. همچنین اگر مالک تصمیم بگیرد پولش را از شرکت خارج کند، به عنوان کاهش در حقوق صاحب سهم و کاهش داراییهای نقدی شرکت ثبت می شود.

🔹تداوم یا استمرار فعالیت های مالی
اصل دوم این است که شرکت یا سازمان یک عمری دارد و این مستقل از آنچه که برای صاحب یا مالک روی می دهد می باشد. بنابراین فعالیت شرکت تا زمانی تداوم می یابد که به فعالیت آن خاتمه داده شود یا منحل شود. این همچنین به این معنی است که دارایی ها در قیمت خرید یا ارزش تجاری ارزش گذاری خواهند شد و نه در قیمت مصنوعی یا غیرطبیعی فروش.

🔸دوره حسابداری
سومین اصل این است که عمر تجاری سازمان به دوره های حسابداری مجزا تقسیم و طبقه بندی می شود. برای هر دوره معمولاً حسابها در طول زمان یک سال تهیه می شوند و در دسترس همه ذینفعان قرار می گیرند. هدف از این اصل منحصراً محاسبه اقلام آشکار درآمدی و هزینه ای نیست بلکه محاسبه تمام معاملاتی است که در این دوره روی می دهند.

🔹بهای تمام شده
چهارمین اصل این است که تمام معاملات در بهای تمام شده ثبت شوند مگر اینکه به گونه ای دیگر تعیین شوند. این اصل نه تنها مربوط به تمام مخارج جاری مانند دستمزدها و هزینه های عمومی است بلکه شامل دارایی ها مانند کالاها، ساختمانها، ماشین آلات و دیگر تجهیزات است.

🔸سیاست محافظه کاری
پنجمین اصل این است که گزارشهای مالی به طور محتاطانه و محافظه کارانه گزارش داده خواهند شد.
بدین معنی است که مخارج و بدهی ها کمتر از حد ارزیابی نخواهند شد و جاییکه آنها هیچ گونه تردیدی ندارند مبالغ و اعداد و ارقام بالایی گزارش داده خواهند شد. از طرف دیگر برای دارایی ها و درآمد به کار برده می شوند. محافظه کار شدن به این معنی است که در جایی که هیچ شکی نیست آنها باید کم برآورد شوند. یعنی پایین ترین عدد و رقم شایع خواهد بود.

🔹اهمیت
اصل ششم این است که گزارشهای مالی باید دربرگیرنده همه چیزهای مهم و مرتبط باشد. به ویژه به هرگونه جابجایی یا تغییر در دارایی ها، بدهی ها درآمدها و مخارج باید اشاره شود.

🔸قابلیت اعتماد
هفتمین اصل این است که شیوه ها و روشهای یکسان باید در ساختاربندی حسابها مود استفاده قرار گیرند. این همچنین اصل ثبات نامیده می شود و بدین معنی است که روشهای تمایز بین انواع گوناگون دارایی ها و بدهی ها باید یکسان باشد، استهلاک باید بر مبنایی یکسان محاسبه شود، صورت حسابهای گردش وجوه نقدی باید از طرح و قالب یکسانی پیروی کنند و فرایندهای محاسبه عملیات و سودهای خالص باید همسان باشند.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
چه مواردی بیش از همه مزاحم کار می‌شود؟

▪️همکاران پرحرف: ۸۰ درصد
▪️سر و صدای محل کار: ۷۰ درصد
▪️تغییرات زیاد محل کار: ۶۱ درصد
▪️جلسات: ۶۰ درصد
▪️شبکه‌های اجتماعی: ۵۶ درصد

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
⭕️ برونگراها و درونگراها در کار تیمی

برونگرا بیشتر به سمت کارگروهی و اقدام سریع کشیده می شوند. تمایل دارند که با صدای بلند فکر کنند، یعنی همزمان که در حال فکر هستند، آن را اعلام می کنند. برونگراها از طریق محرکهای بیرونی مانند ارتباطات بین فردی، دورهمی های جمعی، و جلسات گفتگو و اشتراکات ایده ها انرژی گرفته و شارژ می شوند. در کنار سایرین بودن به آنها انرژی می دهد.

در مقابل، درونگرا معمولا از سرو صدا خوششان نمی آیند، به هم خوردن تمرکز و بودن در شرایط گروهی را ترجیح نمی دهند. درونگراها ترجیح می دهند تا در محیط های ساکت کار کرده، قبل از اینکه صحبت کرده یا کاری انجام دهند، به مدت کافی درباره آن فکر کنند. تمایل دارند به صورت یک به یک ارتباط برقرار کرده و اعتماد کنند. درونگراها با عمیق شدن در درون خود برای بررسی و پردازش ایده ها و تمرکز کامل بر کار، پرانرژی شده و شارژ می شوند.

🚻ترکیب برونگرا و درونگرا در کار تیمی

خب، چگونه این تمایلات بعضا متناقض را در شرایط کار تیمی می توان هدایت نمود که منجر به موفقیت شود؟. شرایط کار تیمی آکنده از ارتباطات متقابل و نیازمند راهنمایی و همفکری اعضای مختلف تیم است. تحقیقات متعددی نشان داده اند که شخصیت اعضای تیم تاثیر قابل توجهی بر موفقیت تیم ها دارد.

رهبران برونگرا می توانند در کار تیمی بسیار اثر بخش باشند، اگر اعضای تیم وظیفه گرا باشند. افرادی که منتظر راهنمایی از بالا دست هستند. برون گراها می توانند چشم انداز، قاطعیت، انرژی و شبکه همکاری موردنیاز برای پیشرفت تیم را فراهم کنند.

در مقابل، وقتی اعضای تیم فعالانه اقدام می کنند، رهبران درونگرا برتری دارند. اقدام فعالانه یعنی اینکه اعضای گروه ابتکار عمل برای شروع تغییر دارند، چشم اندازهای جدید کشف می کنند و استراتژی های بهتر را پیشنهاد می کنند.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
⭕️ رهبران واقعی، فرهنگی ایجاد می‌کنند که ایده‌ها در آن به اشتراک گذاشته می‌شود، ریسک‌پذیری جریان دارد و شکست نیز مورد قدردانی قرار می‌گیرد. درواقع، وقتی مردم امکان و اجازه‌ی شکست خوردن داشته باشند، فرصت پیشرفت هم فراهم می‌شود. چنان روندی، به آن‌ها می‌گوید که روی پیروز شدن (و نه‌تنها فرار از شکست) متمرکز شوند.

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️
🆔@fmut_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴▪️۵ راه برای شبکه سازی و ارتباط بین افراد در سازمان تان را بیاموزید.

👤دکتر تد

👈منبع: ویدان

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
عارفان علم عاشق میشوند

بهترین مردم معلم میشوند

عشق بادانش متمم میشود

هرکه عاشق شد معلم میشود

روز معلم بر معلمان و استادان بزرگوار مبارک

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چالش مدیریت زمان

🎞 وقتی در محل کار وظایف زیادی دارید ولی نمی دانید از کجا باید شروع کنید؟

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ چرا مدیران از واگذاری وظایف اجتناب می‌کنند؟

همه ما، حتی اگر حرفه‌ای باشیم، گاهی به کمک دیگران نیاز داریم. درخواست کمک از دیگران کسر شأن نیست. فقط کافی است غرور خود را کنار بگذاریم و به استعدادهایی که دیگران دارند و ما نداریم، احترام بگذاریم. تنها در صورتی می‌توانید خودتان و اعضای تیمتان را به سمت پیشرفت هدایت کنید که از دانش و مهارت‌های تک تک آنها استفاده کرده باشید.

اگر شما همه کارها را به تنهایی بر عهده بگیرید، هر چقدر هم که تلاش کنید، میزان محدودی از کارها را انجام خواهید داد. به هر حال، شما انسان هستید و در طول روز، مدت زمان معینی را می‌توانید کار کنید.

وقتی در کار خود مهارت دارید، دیگران از شما انتظار دارند که بیشتر با آنها همکاری کنید و این باعث می‌شود فشار کار و مشغله شما بیشتر شود و ناتوانی در انجام کوهی از درخواست‌ها، موجب احساس اضطراب و نارضایتی در شما می‌شود و در نتیجه، دیگران از شما مایوس خواهند شد.
اما اگر یک فرصت کاری فوق‌العاده به شما پیشنهاد شد (مثل یک پروژه)، می‌توانید با شکستن این محدودیت‌ها، موفقیت خود را تضمین کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای شکستن محدودیت‌ها این است که انجام بخشی از کارها را به دیگران واگذار کنید. اگر در واگذاری وظایف مهارت داشته باشید، می‌توانید در کمترین زمان، یک تیم موفق و قدرتمند تشکیل دهید.

برای آنکه واگذاری را یاد بگیریم، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که «چرا افراد از واگذاری وظایف فراری‌اند؟»
افراد از واگذاری وظایف دوری می‌کنند چون این کار زحمت دارد.
فرض کنید که می‌خواهید برای تبلیغ خدماتی که ایده‌اش را خودتان داده بودید، بروشوری طراحی کنید. از آنجا که این ایده برای شماست و از کم و کیف آن خبر دارید، احتمالا ترجیح می‌دهید همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید و می‌گویید: «این طور راحت‌ترم.» اما بلافاصله این سوال پیش می‌آید که «آیا این بهترین راه برای استفاده بهینه از زمان است؟»

شاید انجام کارها به تنهایی، در ظاهر آسان به نظر برسد چون مجبور نیستید استراتژی خود را برای دیگران توضیح دهید. اما به این دو دلیل، بهتر است وظایف را تقسیم کنید:

🔸اولا، از آنجا که شما مسوولیت هدایت پروژه را بر عهده دارید، اگر وظایف را تقسیم کنید، می‌توانید مهارت‌های خود را در جهت توسعه استراتژی به کار ببرید. اما اگر تمام مسوولیت را خودتان به تنهایی به دوش بکشید، نمی‌توانید از زمان خود به‌طور بهینه استفاده کنید.

🔸 ثانیا، وقتی دیگران را در انجام پروژه مشارکت می‌دهید، در واقع به رشد مهارت‌ها و توانمندی‌هایشان کمک کرده‌اید. در نتیجه، اگر بعدها پروژه مشابهی پیش بیاید، می‌توانید با اطمینان خاطر، آن را به اعضای تیمتان محول کنید، بدون اینکه مجبور باشید دائما در کارها دخالت کنید.

با واگذاری وظایف، می‌توانید زمان و مهارت‌هایتان را گسترش دهید. از سوی دیگر، تقسیم وظایف به رشد و پیشرفت کارکنان کمک می‌کند تا از همه پتانسیل‌های خود در سازمان استفاده کنند.

منبع: EmployeeConnect
⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
🎯آغاز پذيرش دوره هاي كاربردي مديريت كسب و كار(MBAوDBA)
بامجربترین اساتید کشور
ارائه گواهينامه معتبر از دانشكده مديريت دانشگاه تهران
✳️پنجشنبه ها يا جمعه ها
☎️ 02188339657
☎️ 02188339658
www.fmut.ir
⭕️ چند پیشنهاد برای تقویت قدرت تصمیم گیری

هیچ کس نمی تواند به عقب برگردد و از نو شروع کند، اما همه می توانند از همین حالا شروع کنند و پایان تازه ای بسازند. اگر وضعیت و موقعیت برای تصمیم گیری نامعلوم باشد تصمیم گیری مشکل خواهد بود. بنابراین لازم است تمامی شرایط موجود در مسئله را معین نماییم. عوامل بوجودآورنده مسئله چه بودند؟ حیطه موضوع چیست؟ قبلا چه کاری انجام شده و چه چیزی موثر بوده است؟ نتایج ضد و نقیض چیست؟ نقش ها را تعریف کنیم. این ها سوالاتی است که در ابتدای تصمیم گیری باید به آن جواب داد. حقایق و مستندات را باید جمع آوری کرد، چه حقایق و مستنداتی؟ پیدا نمودن مستندات، تله های مستندیابی، اعتماد به آمار، فرض و تخمین، جستجو برای اطلاعاتی که وجود ندارند و … یادمان باشد که بررسی ها باید متکی بر دانش هم باشند نه تنها اطلاعات.

پیش بینی در تصمیم گیری
مهارت پیش بینی را در خودمان افزایش دهیم و تفاوت آن را با پیشگویی بدانیم. پیش بینی معمولا یک جمله شرطی است که با اگر شروع شده و با در نظر گرفتن مفروضات نتیجه ای اعلام می گردد. اگر فردا یک ساعت مرخصی بگیرم می توانم به کارهای شخصی عقب مانده ام رسیدگی کنم. انجام این عمل مشروط به داشتن یک ساعت مرخصی است و اگر به دلایلی با مرخصی موافقت نشود، به کارهای شخصی نیز رسیدگی نخواهد شد.

در پیشگویی ما فقط می گوییم چه پیش خواهد آمد. عبور ۲۲۰ ولت برق از بدن انسان باعث برق گرفتگی می شود، این یک پیش گویی است.

تصمیم گیری متناسب با شرایط
گرفتن تصمیم بدون در نظر گرفتن موقعیت محال است. شما نمی توانید موقعیت یا شرایط را نادیده بگیرید. نادیده گرفتن شرایط باعث می شود تا تصمیم گیری غلط و یا دست کم بی اثر باشد. انسان ابتدا باید بلاتکلیفی را مشخص و بعد با روشی منظم آن را تعریف کند.

دید محدود غالبا به نتیجه غلط منتهی می شود زیرا در مورد نتیجه واقعی نسنجیده قضاوت می شود و یا در چهارچوبی از بررسی نامناسب محدود می شود. شما نمی توانید هر تصمیمی را در هر جا به کار ببرید. تمام تصمیم ها منحصربفرد و وابسته به همان شرایط است. به یاد داشته باشید که هیچ کس تا به حال نتوانسته دو بار در یک رودخانه شنا کند. پس یادآوری می گردد که محیط اطراف عامل مهمی در تصمیم گیری به شمار می رود.

دانستن اهداف مهم و فرعی در تصمیم گیری و فرق آنها لازم است. استفاده از اهداف مهم برای به حرکت درآوردن روند تصمیم گیری بسیار مهم است. اهداف فرعی را فقط وقتی مورد توجه قرار دهید که رسیدن به هدف اصلی را تقویت کند.

نوع تصمیم گیری ما به نوع نگاه ما به مسئله بستگی دارد
وقتی اتفاقی برایتان می افتد، چه خوب و چه بد، به معنایش فکر کنید. در پشت اتفاقات زندگی منظوری نهفته است که به شما یاد می دهد چطور بیشتر بخندید و سخت گریه نکنید. این نکته اشاره به این موضوع دارد که انسان دائما باید زاویه دیدش را نسبت به مسائل تغییر دهد، نوع تصمیم گیری ما بستگی به نوع نگاه ما به مسئله دارد.

در هر تصمیم گیری سریع شاید نتوان بهترین تصمیم را گرفت به همین منظور گردآوری اطلاعات لازم نیاز به وقت دارد. گاهی اوقات می توان مسئله را با درگیر شده با یک مشکل سختتر یا بزرگتر حل کرد و از یاد نبریم که برخی تصمیمات به تصمیمات قبلی بستگی دارند. همچنین پیدا کردن زمان مناسب برای انجام تصمیم از هوش و ذکاوت فرد ناشی می شود. پس بدانید که شما کار می کنید که زندگی کنید، زندگی نمی کنید که کار کنید.


⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
با سلام و تقديم احترام
دانشپذيران ارجمند مركز آموزش هاي كاربردي

بدينوسيله به اطلاع مي رساند كليه كلاس هاي پنج شنبه و جمعه مورخ ١٦ و ١٧ خردادماه و همچنين ٢٣ و ٢٤ خردادماه تعطيل مي باشد.

با تشكر و سپاس

مركز آموزش هاي كاربردي دانشكده مديريت دانشگاه تهران
https://www.tg-me.com/fmut_ir
عید سعید فطر بر همه شما همراهان گرامی مبارک 🌺

⚜️دانشکده مدیریت دانشگاه تهران⚜️

🆔@fmut_ir
با سلام و تقديم احترام
دانشپذيران ارجمند مركز آموزش هاي كاربردي

همانگونه كه پيشتر اطلاع رساني شد؛بدليل برگزاري كنكور كارشناسي ارشد كليه كلاس هاي پنج شنبه و جمعه مورخ ٢٣ و ٢٤ خردادماه تعطيل مي باشد.

با تشكر و سپاس

مركز آموزش هاي كاربردي دانشكده مديريت دانشگاه تهران
https://www.tg-me.com/fmut_ir
دانشكده مديريت دانشگاه تهران pinned «با سلام و تقديم احترام دانشپذيران ارجمند مركز آموزش هاي كاربردي همانگونه كه پيشتر اطلاع رساني شد؛بدليل برگزاري كنكور كارشناسي ارشد كليه كلاس هاي پنج شنبه و جمعه مورخ ٢٣ و ٢٤ خردادماه تعطيل مي باشد. با تشكر و سپاس مركز آموزش هاي كاربردي دانشكده مديريت دانشگاه…»
2024/09/29 18:20:31
Back to Top
HTML Embed Code: