Telegram Web Link
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (42)📚📚📚📚

#ضریب‌نگهداری‌ـ‌آلودگي‌لامپها‌وچراغها


@DIALux
💡آلودگي لامپها و چراغ ها
وجود آلودگي روي لامپها و چراغ ها عموماً موجب بيشترين مقدار اتلاف نور م يشود. اين ميزان اتلاف نور بستگي به نوع و چگالي آلودگي موجود در هوا، طراحي چراغ و نوع لامپ دارد. تجمع اين آلودگي بر روي سطوح منعكس كننده، با درزگيري محفظه لامپ چراغ در مقابل ورود گرد و غبار و رطوبت حداقل مي شود. درزگيري قسمت هاي نوري چراغ با حداقل درجه حفاظت IP5X تاثیر قابل توجهی در این خصوص دارد. جدول زیر مقادير نوعي ضرايب نگهداري را براي تعدادي از چراغها نشان مي دهد.
http://faranoor.com/uploads/MF13_1073.png 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (43)📚📚📚📚

#آلودگي‌نوری__آلودگی‌نوری


@DIALux
💡آلودگي نوری
وجود یک سیستم روشنایی داخلی یا خارجی با طراحی مناسب نه تنها از لحاظ مصرف انرژی می-تواند اثرات مثبتی داشته باشد، بلکه مزایای بسیار مهمی نظیر امنیت عمومی، کاهش امکان جنایت، ایجاد آسایش جسمی و روانی، و بطور کلی ایجاد حس خوب در جامعه را بهمراه خواهد داشت. بالعکس، پدیده «آلودگی نوری» می تواند برخلاف آن عمل نماید. بطور کلی آلودگی نوری به نور اضافی یا مزاحمی گفته می شود که توسط انسان بوجود آمده باشد و به بیان دیگر، نور اضافی یا مزاحمی که بدلیل طراحی یا اجرای بد یک سیستم روشنایی و ایجاد نوری فراتر از حد انتظار روشنایی بوجود آمده باشد. ازآنجائیکه این پدیده دارای اثرات منفی بسیاری شامل اثرات زیست محیطی بر جانوران و گیاهان و بطور کلی اکوسیستم حیات وحش، تاثیر بر ستاره شناسی، تلفات انرژی، ایجاد یا تشدید بیماریها، مبهم بودن ستارگان در آسمان شب و ... می باشد، مطالعه و بررسی آن – همانطور که در سایر کشورهای توسعه یافته نیز چنین پنداشته شده – دارای اهمیت فراوان بوده و مقابله با آن می تواند تبعات مثبت فراوانی در پی داشته باشد.
در این راستا، سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) طی قراردادی تحت عنوان انجام مطالعات درخصوص آلودگی نوری را واگذار نموده است. مدیر پروژه آقای مهندس محمد علی عباسی ورده بوده است. در این پروژه تلاش شده تا با بررسی دقیق و موشکافانه پدیده آلودگی نوری، بتوان راهکارهایی برای مقابله با آن که علاوه بر تبعات منفی محیطی، از مصادیق بارز تلفات انرژی نیز می باشد ارائه نمود.
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (44)📚📚📚📚

#آلودگي‌نوری‌ـ‌‌‌ـ‌ـ‌انواع‌آلودگی‌نوری


@DIALux
💡انواع آلودگي نوری
تقسیم بندی اولیه:
از دیدگاهی اولیه و بسیار کلی، می توان آلودگی نوری را به دو بخش تقسیم نمود:
1. آلودگی نوری مربوط به ستاره شناسی (Astronomical Light Pollution)
2. آلودگی نوری مربوط به محیط زیست (Ecological Light Pollution)

تقسیم بندی دقیق و جزئی:
انواع آلودگی نوری در تقسیم بندی دقیق تر به ترتیب زیر می باشد.
🚩 خیرگی: ناتوانی چشم انسان در تطابق با تفاوت زیاد روشنایی بخشهای تاریک و روشن محدوده دید منجر به بروز پدیده خیرگی می شود. خیرگی ناراحت کننده (Discomfort Glare): بصورت مستقیم دارای خطر نبوده و تنها موجب آزار و ناراحتی چشم انسان می شود. با این وجود قرار داشتن در معرض آن برای مدت طولانی می تواند موجب آسیبهای جبران ناپذیر بر دید انسان گردد.
http://faranoor.com/uploads/aludegi1_698.jpg 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (45)📚📚📚📚

#آلودگي‌نوری‌ـ‌‌‌ـ‌گنبدنوری


@DIALux
💡گنبد نوری
آلودگی نوری برای ساکنین حومه شهرهای بزرگ معمولا بصورت گنبد نوری این شهرها در محدوده افق شهر دیده می شود تاجائیکه گنبد نوری گاهی تا محدوده 200 کیلومتری شهر نیز مشاهده می شود بصورتی که معمولا ارتفاعات بالاتر آسمان در محدوده افق شهر روشن تر از ارتفاعات پایین دیده می شود.گنبد نوری ترکیبی از دو پدیده است:

• تشعشع محل (Site Aura): همانند درخشندگی آسمان است با این تفاوت که از نور غیرمستقیم انعکاس یافته از سطح زمین ناشی می شود.

http://faranoor.com/uploads/aludegi2_699.jpg 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (46)📚📚📚📚

#آلودگي‌نوری‌ـ‌‌‌ـ‌انواع_آلودگی‌نوری۲


@DIALux
💡انواع آلودگی نوری۲
۱- خیرگی: ناتوانی چشم انسان در تطابق با تفاوت زیاد روشنایی بخشهای تاریک و روشن محدوده دید منجر به بروز پدیده خیرگی می شود. خیرگی ناراحت کننده (Discomfort Glare): بصورت مستقیم دارای خطر نبوده و تنها موجب آزار و ناراحتی چشم انسان می شود. با این وجود قرار داشتن در معرض آن برای مدت طولانی می تواند موجب آسیبهای جبران ناپذیر بر دید انسان گردد. 2- گنبد نوری: آلودگی نوری برای ساکنین حومه شهرهای بزرگ معمولا بصورت گنبد نوری این شهرها در محدوده افق شهر دیده می شود تاجائیکه گنبد نوری گاهی تا محدوده 200 کیلومتری شهر نیز مشاهده می شود بصورتی که معمولا ارتفاعات بالاتر آسمان در محدوده افق شهر روشن تر از ارتفاعات پایین دیده می شود. 3. اضافه روشنایی (Over Illumination) : به معنای استفاده بیش از حد از روشنایی است که منجر به ایجاد هزینه های بسیار زیادی می شود و معمولا از دیدگاه صرفه جویی انرژی مورد بررسی قرار می گیرد. مباحث مربوط به اضافه روشنایی معمولا در بخش روشنایی معابر مورد مباحثه قرار می گیرد، با این وجود هر نور مصنوعی که در محلی داخل یا خارج از ساختمان وجود داشته باشد که نیازی به حضور آن نباشد، در مبحث اضافه روشنایی قرار می گیرد.
4. تجاوز نور: عبور نور به محدوده ای خارج از محدوده مورد نظر روشنایی را تجاوز نور می نامند مانند روشن شدن حیاط یا داخل ساختمان بدلیل نور خیابان یا نوری مزاحم از ساختمانهای مجاور.
5. سوسو زدن (Flicker): روشن و خاموش شدن متناوب نور که معمولا بصورت تعمدی بمنظور تبلیغات یا جلب توجه بکار می رود، می تواند موجب آزار گشته و مانند خیرگی موجب کاهش دید، ناراحتی و اضطراب شود. این پدیده بسته به شدت، رنگ و فرکانس خاموش و روشن شدن، باعث افزایش حملات عصبی و سردرد در اشخاص مبتلا به بیماریهایی نظیر میگرن می شود.
6. ناهنجاری نوری (Clutter) : عبارت است از گروه بزرگی از منابع نور که می توانند موجب سردرگمی و پرت شدن حواس از هدف شده و موجب تصادف و خسارت گردد. ناهنجاری بویژه در معابر و جاده ها دیده شده و می تواند ناشی از نصب نامناسب تجهیزات سیستم روشنایی معبر و یا نور شدید تبلیغات محیط اطراف باشد.
7. حضور نور (Light Presence) : عبارتست از دیده شدن نور ساطع شده از یک منبع روشنایی یا نور منعکس شده از سطحی نظیر یک ساختمان در منطقه ای خارج از محدوده آن. این پدیده تنها در برخی موارد باعث ناراحتی می شود ولی هیچگاه به محدوده آسیب رسانی وارد نمی شود.


http://faranoor.com/uploads/aludegi1_698.jpg 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
2024/10/01 09:36:16
Back to Top
HTML Embed Code: