Telegram Web Link
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (35)📚📚📚📚

#روش‌های‌عملی‌نورپردازی_انتشارنور

@DIALux
💡انتشار نور (spread lighting)
به این روش در اصطلاح نورپردازی قارچی هم گفته می شود. معمولا از این روش در مسیر های دسترسی آلاچیق ها و کنار برکه های آب استفاده می شود در این روش نور با ولتاژ پایین گه خیرگی ندارد به کار می رود معمولا از لامپ های هلوژن 20 وات برای این منظور استفاده می گردد. در مکان هایی که دیواره یا ساختمانی برای قرار دادن ادوات نورپردازی وجود ندارد روش انتشار نور می تواند مفید باشد.http://faranoor.com/uploads/meidan_56_847.jpg 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (36)📚📚📚📚

#روش‌های‌عملی‌نورپردازی_سایه‌سازی

@DIALux
💡سایه سازی (shadowing)
سایه درخت یا گیاهی کوچک می تواند روی دیواری که در کنار آن است به تصویر کشیده شود در این روش ساده از چراغی با قدرت کم و زاویه باز که روی زمین ثابت شده است با توان 20-35 وات استفاده می شود فاصله چراغ تا جسمی که به آن نور می تابد بستگی به سایه تصویری دارد که میخواهیم از آن بسازیم.
http://faranoor.com/uploads/meidan100_1062.jpg
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (37)📚📚📚📚


#روش‌های‌عملی‌نورپردازی_روشهای_نورپردازی_بناها

@DIALux
💡روش های نورپردازی بناها
با توجه به سبک معماری بنا و ویژگی های بصری خاص آن، از روش های متفاوتی جهت نورپردازی آنها استفاده می شود. هر ساختمان هویت مستقل خود را دارد و هدف طراح می تواند از طریق یک روشن سازی خوب و صحیح بیان شود.
طراح روش ها را در رابطه با موضوع خود می آزماید و با در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار، بهینه ترین را انتخاب می کند.
نورپردازی بناها می تواند با تاباندن نور به نمای ساختمان یا با روشن نمودن فضای داخلی آنها صورت می گیرد. همچنین با ترکیبی از این دو روش نیز امکان پذیر است.
تاباندن نور از فاصله نزدیک باعث ایجاد سایه های قوی می شود. حال آنکه با زیاد کردن فاصله سایه کمرنگتر شده و خاصیت سه بعدی نما کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

http://faranoor.com/uploads/bana3_655.jpg
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (38)📚📚📚📚


#ضریب‌نگهداریـمعرفی‌ضریب‌نگهداری

@DIALux
💡معرفي ضريب نگهداري



درخشندگي/شدت روشنايي اوليه اي كه توسط تاسيسات روشنايي فراهم مي شود، در طي طول عمر تاسيسات روشنايي رفته رفته كاهش مي يابد. جهت اعمال كردن اين كاهش در طراحي، از "ضريب نگهداري" استفاده مي شود كه به شكل زير تعريف مي گردد:
نسبت درخشندگي/شدت روشنايي متوسط در يك سطح مشخص بعد از يك دوره زماني بكار گيري يك تجهيز روشنايي، به درخشندگي/شدت روشنايي متوسط بدست آمده تحت همان شرايط براي همان تجهيز در هنگام نو بودن آن را "ضريب نگهداري"گويند. عبارت "ضريب استهلاك" براي مقدار عكس اين عبارت استفاده مي شود.
البته لازم به ذكر است كه در طراحي روشنايي، يكي از معيارها حداقل مقدار درخشندگي/شدت روشنايي متوسط در معبر بوده كه با فرض انجام برنامه تعميرات و نگهداري در « دوره زماني مشخص » و با اعمال ضرايب نگهداري حاصل مي گردد. اما در مورد فاكتورهاي مربوط به خيرگي و نور مزاحم (مانندTI) ، طراحي روشنايي با مقادير اوليه (حد اكثر) پارامترها صورت پذيرفته و در نتيجه ضريب نگهداري براي آن اعمال نمي گردد.
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
گروه نورپردازی فازمتر
💡 @fazmetr
📚📚📚📚 مفاهیم روشنایی (39)📚📚📚📚

#ضریب‌نگهداری‌عوامل‌موثر‌برضریب‌نگهداری


@DIALux
💡عوامل مؤثر بر ضريب نگهداري
عوامل مختلفي موجب كاهش نور خروجي سيستم روشنايي مي شوند. اين عوامل به دو دسته استهلاك غير قابل بازيابي و قابل بازيابي تقسيم مي¬شوند. عوامل استهلاك غير قابل بازيابي نظير طول عمر، ويژگي ذاتي سيستم روشنايي و محيط آن مي باشند و با نگهداري معمولي، اين استهلاك بهبود نيافته و يا ترميم آن اقتصادي نمي باشد. به همين دليل در مرحله تعيين خصوصيات يك سيستم روشنايي، اين عوامل در برنامه تعمير و نگهداري در نظر گرفته مي شوند. همچنين اثر ساير عوامل نظير ولتاژ، فركانس، دما و بالاست، كه دائمي و مهم مي باشند بايد در مرحله طراحي تخمين زده شده و در محاسبات لحاظ گردند. از اثر اتفاقات تصادفي نيز مشروط بر عدم ايجاد اختلال در عملكرد سيستم روشنايي مي توان چشم پوشي نمود. عوامل استهلاك قابل بازيابي نيز مانند نگهداري لومن لامپ، ميزان بقاي لامپ و نگهداري چراغ مي¬باشند كه در طي برنامه نگهداري معمولي و با عوض كردن لامپ ها، نظافت و تعويض اجزاي سيستم روشنايي بهبود مي¬يابند. به عنوان مثالي از نحوه ترميم عوامل استهلاك قابل بازيابي در يك برنامه نگهداري مي توان به(شكل ب) اشاره كرد. در اين شكل به وضوح مشخص مي¬گردد كه در يك سيستم روشنايي نگهداري نشده، نور خروجي در طي سه سال (با فرض ۳۰۰۰ ساعت بهره¬برداری سالیانه) به میزان تقریبی ۶۵٪ مقدار اولیه افت کرده ولی با نگهداری جامع از این سیستم روند کاهش در ۳۵ ٪ متوقف می¬شود.

http://faranoor.com/uploads/Mf2_1068.png
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
2024/09/30 05:15:29
Back to Top
HTML Embed Code: