Telegram Web Link
افزایش تولید فولاد ایران در مرداد علی رغم کاهش تولید در جهان

🔹 انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: تولید فولاد ایران در ماه آگوست ۲۰۲۱ (مرداد ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ با افزایش ۸.۷ درصدی به ۲.۵ میلیون تن رسیده است.

🔹 تولید فولاد جهان در ماه آگوست ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۴ درصد کاهش یافته است و به ۱۵۶.۸ میلیون تن رسیده است.
@Farseconomy-Link
صالح آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی شد

🔹رئیس‌جمهور به پیشنهاد وزیر اقتصاد و تصویب هیئت وزیران، علی صالح‌آبادی را به سمت رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
@Farseconomy-Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علی صالح آبادی رئیس کل جدید بانک مرکزی گفت: تورم را با کنترل کسری بودجه و اضافه برداشت بانک‌ها مهار می‌کنیم.
@Farseconomy-Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 وزیر راه: به‎زودی ساختِ ۲ میلیون خانه شروع می‎شود

🔹حداکثر طرف ۱۰ روز آینده سامانه‎ای را برای ثبت‎نام مردم معرفی می‎کنیم. مکان ساخت این مسکن‎ها براساس تقاضای مردم خواهد بود.

🔹دولت بنای مسکن‎سازی ندارد، ما بخش خصوصی مثل انبوه‎سازان و تعاونی‎ها را برای ساخت مسکن هدایت و حمایت می‌کنیم. همزمان با ساخت مسکن، نیازمندی‎های عمومی مثل مدرسه، درمانگاه، پارک و… هم ساخته می‎شود.
@Farsna
توقف پذیرش مسافر و کالا در مبادی ورودی عراق تادوشنبه

🔹روح اله لطیفی سخنگوی گمرک گفت : بر اساس تصمیم دولت عراق و به دلیل برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور ورود و خروج مسافر و کالا از شنبه تا صبح دوشنبه هفته آتی ممنوع خواهد بود.

🔹سخنگوی گمرک تاکید کرد :این محدودیت شامل همه مرزهای هوایی و زمینی عراق با همه کشورها است.
@Farseconomy-Link
دولت روحانی رکورد استقراض از بانک مرکزی را شکست

🔹حجم پایه پولی در پایان مرداد ماه ۵۱۵ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان محاسبه شده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۲.۱ درصد و در پنج ماه ابتدایی امسال ۱۲.۴ درصد رشد داشته است.

🔹بیشترین رشد مربوط به خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی بوده به طوری که تنها در پنج ماه ابتدایی امسال بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ۲۵۶.۳ درصد افزایش داشته است.

🔹بدهی دولت به بانک مرکزی در ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در شهریور ۱۳۹۲ حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بود، اما در مرداد ماه امسال و در زمانی که دولت تدبیر و امید به کار خود پایان داد، بدهی دولت به بانک مرکزی به رقم ۱۶۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان رسید.
@Farseconomy-Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 میرکاظمی: ساختار بودجه باید تغییر کند

🔹رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس: همه متفق‌القول هستیم که ساختار بودجه باید تغییر کند این جزو وظایف قانونی مجلس است چرا که در اسناد بالادستی و در سیاست های ابلاغی رهبری وجود دارد.

🔹دولت سیزدهم وارث بدهی‌های بالای دولت‌های پیشین به بانک‌مرکزی، تامین اجتماعی و صندوق توسعه ملی است.

🔹در حال سر و سامان دادن به این بدهی‌ها هستیم و مدیریت در مصارف در دست گرفته شده و به گونه‌ای حرکت کردیم که ماه گذشته اولین ماهی بود که پرداختی‌ها در آن بدون خلق پول صورت گرفت.
@Farsna - Link
دمیدن چند بانک خصوصی در تنور تورم

🔹بدهی بانک‌های دولتیِ تجاری و تخصصی به بانک مرکزی در یک سال منتهی به مرداد ماه سال جاری 8.1 درصد کاهش یافته است.

🔹در همین مدت بدهی بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری به بانک مرکزی با 12 هزار و 840 میلیارد تومان افزایش از رقم 56 هزار و 210 میلیارد تومان در مرداد سال 99 به 69 هزار و 50 میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده رشد 22.8 درصدی در این دوره یک ساله است.

🔹بررسی صورت‌های مالی بانک‌های بورسی نشان می‌دهد بخش عمده بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی، مربوط به 4-5 بانک خصوصی می‌شود و به عبارت دقیق‌تر 50 درصد از کل این بدهی متعلق به دو بانک خصوصی است.
@Farseconomy-link
اعتبارسنجی جایگزین وثیقه‌‌سپاری در فرایند تسهیلات‌دهی بانک‌ها می‌شود

🔹وزیر امور اقتصادی و دارایی: در جلسه امروز با مدیران عامل بانک توقعات و انتظارات دولت سیزدهم از سیستم بانکی به صورت مشخص به مدیران عامل بانک‌ها اعلام شد.

🔹یکی از محورهای انتظارات دولت از نظام بانکی الکترونیکی شدن قراردادهای بانکی بود به‌گونه‌ای که مشتریان بانک‌ها بتوانند نحوه محاسبه سود، جریمه دیرکرد و استمهال تسهیلات را مطلع شوند و اگر اجحافی به آنها می‌شود بتوانند به‌وسیله آن حقوق خود را مطالبه کنند.

🔹محور بعدی صحبت‌‌ها تغییر نظام تسهیلات‌دهی از نظام وثیقه‌سپاری به اعتبارسنجی مشتریان بود؛ به‌وسیله نظام اعتبارسنجی بسیاری افراد با اتکا به اعتبار خودشان می‌توانند به تسهیلات دسترسی پیدا کنند و این موضوع جزء پرتکرارترین و فراوان‌ترین انتقادات مردم بوده است.

@Farseconomy-Link
برندگان نوبل اقتصاد مشخص شدند

🔹جایزه علوم اقتصادی نوبل دقایقی پیش به سه اقتصاددان اعطا شد.

🔹دیوید کارد استاد دانشگاه کالیفرنیا به‌خاطر مشارکت تجربی وی در اقتصاد کار‌ از دانشگاه کالیفرنیا یکی از برندگان جایزه نوبل اقتصاد سال 2021 شد.

🔹همچین جاشا انگریست از دانشگاه استنفورد و گایدو ایمبنس استاد دانشگاه کمبریج و موسسه فناوری ماساچوست، «به‌دلیل مشارکت روش شناختی در تجزیه و تحلیل روابط علی» به طور مشترک برنده جایزه نوبل اقتصاد سال 2021 شدند.

@Farseconomy-Link
توقف عرضه اوراق بدهی دولتی از ابتدای مهرماه

🔹خزانه‌داری کل کشور از تاریخ 30 شهریور تاکنون به دلایل نامعلومی حراجی برگزار نکرده است.

🔹فروش اوراق بدهی در نیمه مهر ماه در حالی انجام شده است که در سال جاری دولت باید 67 تا 70 هزار میلیارد تومان سود اوراق سال گذشته را پرداخت کند. بنابراین میزان فروش اوراق هنوز به اندازه سود اوراق فروخته شده در سال گذشته نرسیده است.

🔹براساس قانون بودجه 1400 دولت باید امسال باید 129 هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش اوراق کسب کند که گذشت 6 ماه 18 روز تنها 43 هزار و 600 میلیارد تومان اوراق به فروش رسیده است.
@Farseconimy-Link
حذف جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا ۶ آبان

🔹مفید امینی معاون نظارت بیمه مرکزی: از 17 مهر ماه تا 6 آبان ماه و به مناسبت ماه ربیع الاول دارندگان همه وسایل نقلیه از موتورسیکلت تا خودروهای سواری مشمول بخشودگی جریمه دیرکرد می‌شوند و همه شرکت‌های بیمه موظف به حذف جرایم آنها در مهلت زمانی اعلام شده هستند.

🔹بخشودگی جریمه دیرکرد مشمول کسانی می‌شود که درخواست بیمه‌نامه یک‌ساله کنند.

@Farseconomy-Link
شرکت هفت تپه به شرکت صنایع نیشکر واگذار شد

🔹معاون اقتصادی وزارت تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی، با پیگیری‌های وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، بازدیدهای میدانی و ارائه گزارش هیات اعزامی این وزارتخانه به هیات دولت مبنی بر واگذاری شرکت هفته تپه، وضعیت این شرکت تعیین تکلیف و به شرکت توسعه صنایع نیشکر واگذار شد.

🔹خانی نوذری گفت: در نشست عصر دیروز با معاون اول رئیس جمهور و وزاری مربوطه و ارائه گزارش مبسوطی، از واگذاری هفت تپه دفاع کردیم.

@Farseconomy-Link
توقف تحویل کانتینرهای ایران توسط بزرگ ترین اپراتور بندری هند

🔹بزرگ ترین اوپراتور بندری هند اعلام کرد پایانه های این شرکت دیگر از 15 ماه نوامبر، صادرات و واردات محموله های کانتینری از ایران، پاکستان و افغانستان را انجام نخواهند داد.

🔹این شرکت هندی هیچ دلیلی برای این اقدام اعلام نکرد.

@Farseconomy-link
رئیس بورس عوض می‌شود

🔹دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس: وزیر اقتصاد ۸ مهر به من اطلاع داد که برنامه تغییر تیم مدیریتی سازمان بورس را دارد. من از همان روز پیگیر هستم که این اتفاق زودتر بیفتد.

امروز شاخص بورس تهران ۳۸۷۷۰ واحد ریزش داشت.
@Farsna - Link
خروج بانک مرکزی از حاکمیت با تصویب طرح مجلس

🔹نقد عادل پیغامی اقتصاددان و استاد دانشگاه به ماده 5 طرح قانون بانک مرکزی: ادغام مجمع عمومی و شورای پول و اعتبار در هیات عالی که درواقع ظرفیت آن بیشتر از هیات مدیره بانک مرکزی نیست و باید مواظب رفتار رئیس کل باشد، باعث شده در عمل بانک مرکزی که مهمترین نهاد حاکمیتی است، از حاکمیت بریده شود.

🔹درواقع استقلال بانک مرکزی از قوه مجریه به استقلال از حاکمیت و خروج از حاکمیت تبدیل شده است.

🔹بانک مرکزی یک نهاد حاکمیتی است و باید مجمع عمومی بانک مرکزی احیا شود و نمایندگان قوای سه‌گانه، شوراهای عالی مخصوصا عالی امنیت ملی، رهبری، حوزه‌ علمیه، نخبگان علمی و دانشگاهی و بخش خصوصی در آن عضویت داشته باشند.

🔹هیات عالی بانک مرکزی باید عصاره‌ای از مجمع عمومی بانک مرکزی باشد و ترکیب فعلی هیات عالی به‌هیچ وجه حاکمیت را نمایندگی نمی‌کند.

@Farseconomy-Link
جزئیات ساخت‌ اَبَر‌‌آزادراه‌ مشهد-نجف-مکه

🔹پیشنهاد جدید نخست‌وزیر عراق مبنی بر ساخت آزادراه از مشهد تا مکه، با محوریت همین جلسه سه ماه پیش است و این پیشنهاد طرف عراقی مبنی بر اتصال مشهد به مکه، نشان می‌دهد که آنها ‌از پیشنهاد سه ماه پیشِ ما، ‌استقبال کرده‌اند.

🔹‌ما در کشور خودمان، طرح آزادراه حرم تا حرم را داریم یعنی از مشهد مقدس تا شهر قم، در ادامه مسیر هم آزادراه قم-پل زال را داریم، در این راستا طی جلساتی که با ‌طرف عراقی داشتیم، ‌مقرر شد این مسیر آزادراهی در ادامه با عبور از مرز ایران و عراق، به نجف اشرف هم متصل شود و حتی در آن جلسه، نقشه پیشنهادی را هم ارائه کردیم.

🔹در حال حاضر آزادراه حرم تا حرم از مشهد مقدس تا قم، فعال است و قطعا ساخت مسیر آزادراهی مشهد-مکه، موجب ارتقای تعاملات سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای، زیارتی و گردشگری غرب آسیا خواهد شد، ضمن آنکه دسترسی به حرم امام رضا (ع) همچنین نجف اشرف و کربلا و از سوی دیگر مکه برای زوار راحت‌تر می‌شود.

@Farseconomy-Link
پیش بینی صندوق بین‌المللی پول از شاخص‌های کلان اقتصاد ایران در سال 2021

🔹صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش چشم‌ انداز اقتصادی جهان که دقایقی پیش منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی را ۲.۵ درصد برآورد کرد که نسبت به پارسال کاهش یافته و پیش بینی کرد که در سال بعد نیز به ۲ درصد کاهش یابد.

🔹براساس این گزارش نرخ تورم امسال افزایش یافته اما سال آینده به ۲۷.۵ درصد کاهش می یابد.

🔹همچنین نرخ بیکاری براساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول در سال آینده به ۱۰.۵ درصد می رسد.
@Farseconomy-link
میعاد صالحی مدیرعامل شرکت راه‌آهن شد

🔹در جلسه امروز هیات دولت، سید میعاد صالحی را به عنوان مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.

🔹میعاد صالحی فروردین ماه 98 به ریاست صندوق بازنشستگی کل کشور منصوب شد و به مدت 5 ماه در این سمت حضور داشت.

🔹عضویت در هیئت مؤسس و هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، عضویت در هیأت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک و مشاور معاون رئیس جمهور از دیگر سوابق وی محسوب می‌شود.

🔹وی از فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران است.

@Farseconomy
رئیس سازمان مالیاتی دولت سیزدهم منصوب شد

🔹داود منظور به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران، برای تصدی ریاست سازمان امور مالیاتی کشور انتخاب شد.

🔹منظور، متولد ۱۳۴۳ و دارای مدرک تحصیلی دکتری علوم اقصادی با گرایش اقتصاد سنجی و اقتصاد بخش عمومی از دانشگاه تهران است.

🔹از سوابق کاری وی می‌توان به معاونت اقتصادی وزیر اقتصاد در سال‌های 91 تا 92، معاون برنامه ریزی در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور (سازمان برنامه و بودجه) در سال‌های 90 تا 91 اشاره کرد.

@Farseconomy
2024/09/29 23:32:02
Back to Top
HTML Embed Code: