Telegram Web Link
استقراض ۳۹ هزار میلیارد تومانی دولت از بانک مرکزی در سال ۹۹

🔹براساس گزارش نماگرهای اقتصادی سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی، بدهی دولت به بانک مرکزی در سال گذشته با ۵۰ درصد رشد به ۱۱۵ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان رسیده است.

🔹رشد ۵۰.۸ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی در شرایطی بود که بارها و بارها فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و حمید پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در ماه‌های ابتدایی امسال، از تامین بودجه سال ۹۹ بدون استقراض از بانک مرکزی خبر می‌دادند.

🔹به نظر می‌رسد بخش عمده این استقراض ناشی از عدم بازپرداخت تنخواه بودجه بوده است. دولت طبق قانون می‌تواند معادل ۳ درصد از بودجه عمومی و در موارد خاص تا ۵ درصد از بودجه عمومی مصوب آن سال را از بانک مرکزی تنخواه دریافت کند. این تنخواه درواقع پایه پولی است و دولت طبق قانون باید تا پایان سال آن را تسویه کند.
@Farseconomy-Link
مسعود خوانساری رئیس اتاق ایران با اشاره به افزایش شدید میزان نقدینگی در ۲ سال اخیر نوشت: با این روند، در ماه های آینده با تورمی که هیچگاه تجربه نشده، رو به رو خواهیم شد.
@Farseconomy
پیش‌بینی‌های عجیب در مورد سقوط بیت کوین و دلار آمریکا

🔹جفری گوندلاچ، مدیر صندوق سرمایه گذاری دابل لاین، که به سلطان اوراق قرضه مشهور است می‌گوید: هم‌اکنون نمودار قیمتی بیت کوین بسیار نگران کننده است و به نظر می رسد در بالاترین نقطه الگوی سر و شانه قرار دارد.
@Farseconomy-Link
۱.۲ میلیون شغل بخاطر رکود مسکن از بین رفت

🔹پژمان تیموری مولف کتاب راهنمای جامع تولید سنگدانه بتن و آسفالت گفت: نیمی از ظرفیت حداقلی تولید معادن شن و ماسه فعال در کشور می‌تواند زمینه ساخت ۱.۸ میلیون واحد مسکونی در سال را پوشش ‌دهد.

🔹رکود صنعت ساختمان در طول ۷ سال گذشته زمینه بیکاری سالانه ۱.۲ میلیون نفر را فراهم کرده است.

🔹ارتقای مقاومت و دوام بتن مسئله‌ای است که دیر یا زود باید مد نظر قرار گیرد و در ساخت ۴ میلیون مسکن دولت سیزدهم می‌توان ارتقای مقاومت بتن به صورت تدریجی را میخکوبی کرد.
@Farseconomy-Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مقایسه بازدهی بازارهای مالی مختلف در ۵ و ۱۰ سال گذشته
@Farseconomy
اذعان مهم وزارت امور خارجه: FATF مانع همکاری خارجی‌ها با ایران نیست

🔹وزارت خارجه در یکی از پاورقی‌های بیست و دومین گزارش اجرای برجام که اخیرا منتشر شده، اذعان داشته این ادعا که FATF مانع انتفاع بیشتر ایران از رفع تحریم‌ها و همچنین مانع همکاری خارجی‌ها با ایران شده، از سوی آمریکا مطرح گردیده و این ادعا، غیرقابل قبول است.
@Farseconomy-Link
افزایش ۲.۶ میلیون نفری مشمولان یارانه معیشتی در سال گذشته

🔹تعداد نفراتی که سال گذشته یارانه معیشتی گرفتند، در مجموع ۷۰۱ میلیون و ۷۲۷ هزار و ۱۶ نفر بود که حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از فروردین ماه سال ۹۹ تا پایان همان سال به تعداد آنها اضافه شد. این در حالی است که به نظر می‌رسید آمار مشمولان دریافت یارانه معیشتی ثابت بماند.
@Farseconomy-Link
دو سوم درآمد خانوار در تهران و کلانشهرها سهم اجاره مسکن است

🔹طبق گزارش وزارت راه و شهرسازی، ۶۴ درصد متوسط درامد خانوار در تهران و کلانشهر‌ها سهم اجاره مسکن است. این رقم در سایر شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، ۵۹ درصد و در شهرهای زیر ۲۰۰ و بالای ۲۵ هزار نفر، ۴۹ درصد است.
@Farseconomy-Link
چرا آمارنامه مصرف فرآورده‌های نفتی انرژی‌زا منتشر نمی‌شود؟

🔹در حالی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خود را پیشگام در شفافیت اطلاعاتی می‌داند که هم‌اکنون آمارنامه مصرف فرآورده‌های نفتی انرژی‌زا در سال‌های ۹۸ و ۹۹ منتشر نشده است. روال انتشار این آمارنامه بدین صورت بود که هر ساله آمارنامه سال گذشته منتشر میشد ولی در سال‌های اخیر به دلایلی نامعلوم در انتشار آنها کوتاهی شده است.

🔹نکته جالب توجه اینکه آمارنامه‌های سال‌های ۹۶ و ۹۷ نیز پس از پیگیری خبرگزاری فارس از روابط عمومی شرکت ملی پخش در اواخر سال ۹۸ منتشر شد که این موضوع حکایت از این دارد که عملکرد این شرکت در ۴ سال گذشته در حوزه انتشار آمارنامه‌ها و شفافیت اطلاعات برای نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر ضعیف بوده و حتی عقب‌گرد داشته است.
@Farseconomy-Link
شلتوک‌کاری در خوزستان 2.5 برابر کل صنایع کشور آب مصرف می‌کند

🔹قاسم تقی زاده خامسی، معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا مثل شلتوک در خوزستان 3.5 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد.

🔹راه حل معضل کم آبی خوزستان توجه به معیشت جایگزین کشاورزان و رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب‌طلب است.

🔹 میزان آب مصرف شده توسط کشت شلتوک در خوزستان 2.5 برابر کل آب مصرفی بخش صنعت در کشور است.
@Farseconomy-Link
کاهش ۷۵ درصدی ورودی آب کرخه

🔹یک منبع اگاه در وزارت نیرو گفت: حجم زنده و قابل استفاده پشت سد کرخه در حال حاضر بر اساس پایش‌های روز جاری 760 میلیون متر مکعب است و با این حجم از برداشت تنها 54 روز با صفر شدن آب سد کرخه فاصله داریم.

🔹 آورد سالیانه رودخانه کرخه با کاهش 74 درصدی مواجه شده است، در شرایط خشکسالی هستیم و اگر تصمیمات غیرکارشناسی مبنی بر افزایش خروجی سد کرخه متوقف نشود، دیگر آب برای خوردن هم پیدا نمی‌شود.
@Farseconomy-Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥بذل و بخشش‌های دولت روحانی به کارمندان و بازنشستگان از جیب دولت سیزدهم!
@Farseconomy
آب چطور به هورالعظیم رسید؟

🔹در روزهای اخیر با ۲ برابر شدن خروجی سد کرخه که منبع اصلی تامین آب برای هورالعظیم است، شاهد افزایش ورودی آب به هورالعظیم هستیم. با توجه اینکه آب باید فاصله ۳۰۰ کیلومتری را طی کند تا از سد کرخه به هور برسد، ورودی آب این تالاب در روزهای آتی بیشتر شده و به ۲۰ متر مکعب بر ثانیه افزایش می‌یابد.

🔹در حال حاضر سد کرخه به عنوان بزرگترین سد مخزنی کشور با ظرفیت ۵.۹ میلیارد متر مکعب تنها ۰.۷۶ میلیارد متر مکعب ذخیره قابل استفاده دارد و ۸۷ درصد از ظرفیت این سد خالی و غیر قابل استفاده است.

🔹تداوم شرایط خشکسالی تا آذرماه سال جاری منجر شد تا سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متولی تنظیم خروجی سدهای استان خوزستان، خروجی ۷۵ متر مکعب در ثانیه را برای سد کرخه در نظر بگیرد. برداشت بیشتر از حق آبه در مسیر به ویژه توسط مزارع شلتوک‌کاری سبب شد تا هیچ آبی به تالاب هور العظیم نرسد و شاهد بحران آب در روستاهای اطراف این منطقه باشیم.

🔹در شرایطی که خروجی سد کرخه با شدت فعلی ادامه داشته باشد، ریسک به اتمام رسیدن ذخیره آب قابل استفاده سد کرخه در مدتی کوتاه پیش چشم خواهد بود و هیج آبی برای پشتیبانی از کشت گندم به عنوان محصول استراتژیک پاییزه و حتی مصرف شرب مردم منطقه رود کرخه باقی نمی‌ماند.
@Farseconomy-Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علیرضا الماسوندی مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب گفت: هر چه منابع دوران ترسالی بوده را در سال اول خشکسالی هزینه کرده‌ایم!
@Farseconomy
تخریب شیشه برج مراقبت فرودگاه امام‌ (ره) و هشدار نقص ‌ایمنی در پروازها

🔹بیش از ۸۰ روز است که یکی از شیشه‌های اصلی کابین برج مراقبت پرواز فرودگاه امام خمینی (ره) دچار ترک خوردگی و شکستگی شده است و با وجود تهدید جدی سلامت جسمانی پرسنل برج مراقبت و نقص ایمنی پروازها به واسطه بادهای شدید هنوز این شیشه تعویض نشده است.

🔹این شیشه از تاریخ ۱۰ اردیبهشت امسال شکسته و‌ تاکنون ترمیم نشده و قیمت آن حدود ۵۰۰ میلیون ریال است.
@Farseconomy-Link
نرخ تورم سالانه به بیش از ٤٤ درصد رسید

🔹براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه تیر ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای کشور به ٤٤,٢ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١,٢ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

🔹نرخ تورم نقطه‌ای در تیر ماه ١٤٠٠ به عدد ٤٣,٦ درصد رسیده است که در مقایسه با همین شاخص در ماه قبل، ٤,٠ واحد درصد کاهش یافته است.

🔹نرخ تورم ماهانه تیر ١٤٠٠ به ٣,٥ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ١.٠ واحد درصد افزایش داشته است.
@Farseconomy-Link
نیمی از هزینه‌های خانوارهای شهری مربوط به نان و گوشت و مسکن است

🔹براساس گزارش مرکز آمار ایران، متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری در سال ١٣٩٩، ٧٦٤،٧٤٦ هزار ریال بوده ولی متوسط هزینه‌ی کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ٦٢١،٣٩٢ هزار ریال بوده است یعنی حدود ۱۸ درصد درآمد این خانوارها پس انداز می‌شود.

🔹از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری، سهم ٢٦ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و سهم ٧٤ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده های آن و گوشت هرکدام با سهم ٢١ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٥٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

🔹متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری نشان می‌دهد که استان تهران با ٩٥٧،٠١٦ هزار ریال بیشترین و استان خراسان شمالی با ٣٥١،٩٤٣ هزار ریال کمترین هزینه را داشته‌اند. همچنین استان تهران با ١،٠٩٨،١١٨ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ٤٧٨،٨٣١ هزار ریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری را به خود اختصاص داده است.
@Farseconomy-Link
اعتراض عضو هیات علمی دانشگاه تهران به افزایش ۸۵ درصدی حقوق اساتید
@Farseconomy
2024/11/05 19:00:09
Back to Top
HTML Embed Code: