Telegram Web Link
ارسالی

☄️ فصل دوازدهم؛ به پا خیز و مسلح شو!

الویت چیست؟ مگر جز سازمان یابی الویتی متصور است، مگر جز مسلح شدن راهی دیگر برایمان مانده است ...

براستی برای میدان چه کار کرده ایم، من و تو، ما چه کار کرده ایم کارنامه امان چست؟

ترس حکومت روشن است ؛ حضور مردم عاصی و معترض در خیابان ...

باور کنید که ترسو و بزدل اند. ترسو تر از آخوند در دنیا نیست.

البته باید دید آنان که شبانه و روز از اتحاد و همبستگی سخن می گویند پیاپی از اتحاد حرف می زنند کاری برای ملت می کنند؟

تجربه به ما در همان بحبوبه زن زندگی آزادی نشان داد که با صادر کردن بیانیه که نمی توان کاری کرد.

لطفا اگر برنامه دارین نظر بدین؛ برنامه شما برای خیابان و در خیابان چیست؟ ... توانسته اید سازماندهی کنید، تعدادی را مسلح کرده اید حتی موفق شده اید که افرادی را حتی به سلاح سرد مجهز کنید و...

به لحاظ مالی و تدارکاتی چه؟ به حداقل های مبارزه که توجه نمی کنید!

موارد اولیه امنیتی را رعایت نمی کنید.

زندان سیاسی بوده و با اسم و رسم میاید اینجا نظر بده بعد که دستگیر بشه هزار و یک تهمت و افتراء و ...


آخر مگر کم خون دادیم، جوانها خون دادند و آن ور آب! بدنبال کریدیت بودند.

کسی که هزینه بده باید بیاد جلو نه از آن ور آب بیاد رهبری کنه ... در خیزش مهسا ... از همان روزی که شورای ائتلاف درست کردند ...( کار به بیراهه رفت)

کی به شما این اجازه را داده بود؟ کی گفته به شما وکیل ملتی؟

اصلاحات طلبان صادراتی ... به خارج صادر کرده اند یارو با پاسپورت خودش رفته تا آمریکا و ( وکیل و وصی مردم شده ) کسی که سر به زنگاه سر مردم کلاء گشاد بزاره ...

حکومتی که ( به بنی و بشر رحم نمی کنه ) کشت و کشتار می کنه، جوی خون راه می اندازه دیدیم در قیام آبان ... جواب اشان گلوله بود و گفتند نه به پا بلکه به سر هم شلیک می کنیم ...

ادامه دارد

امضاء محفوظ
🔴دومین پلنوم کمیتە مرکزی کومەلە زحمتکشان کردستان منتخب کنگرە چهاردهم (کنگرە ژن ژیان ئازادی) در روز ۴ ژانویە ۲۰۲۵ / ۱۵ دیماە ۱۴۰۳ با حضور همەی اعضا اصلی و علل البدل کمیتە مرکزی برگزار شد و پس از یک روز مباحث فشردە سیاسی و تشکیلاتی به کار خود پایان داد.

پلنوم با یک دقیقە سکوت به یاد رفیق ریبوار کریمیان عضو کمیتە مرکزی و فرماندە نظامی کومەلە و نیز در گرامیداشت جانباختگان جنبش آزادیخواهی کردستان و راە عدالت و سوسیالیسم و جانباختگان انقلاب ژینا، با سرود “بانگەواز” آغاز به کار کرد.

پلنوم در مقطع و دورانی از حیات سیاسی ما برگزار می شود که شاهد تحولاتی چشمگیر در ابعادی بی سابقە در سطح جهان هستیم کە با چشم اندازهای نه چندان روشنی خاورمیانە را تماما درهم تنیدە و پیش بینی ابعاد دگرگونی های آن را سخت و ناممکن کردە است. از مقطع هفتم اکتبر ۲۰۲۳ خاورمیانە با همەی بازیگران خرد و کلان با تکان هایی که حکم زلزلە را دارند به موقعیت جدیدی سوق دادە شدەاند، که الزاما ارادەای بر آن ندارند. در دیگر نقاط جهان نیز شتاب تحولات اغلب به غافلگیری می انجامد. تهدیدات اتمی, هرازگاهی ترس و وحشت را بر فراز جهان و آشفتگی دنیای امروز دامن می زند. از کرە شمالی در آنسوی کرە خاکی سربازان روانە جنگ علیە اکراین می شوند، پهبادهای جمهوری اسلامی در اوکراین، رژیمی را که خود در باتلاق خاورمیانە هر روز بیشتر فرو می رود، به یک طرف جنگی تبدیل کردە که از نتایج آن سهمی نمی تواند داشتە باشد اما تاوان مشارکت جنگی اش تا کنون سنگین بودە است. جنگ اوکراین و جنگ خاورمیانە به صف بندی قدرت های جهانی و منطقەای ابعاد و توازن قوای نوینی بخشیدە است. در مسابقە تسلیحاتی بیشرمانە سخن از کارایی سلاح هایی است که کشتار جمعی مردمان بی دفاع و پناهگاهشان را هدف میگیرد و سکوت مطلق جهانی در باب کشتارهای جمعی و بی تفاوتی و عجز و ناتوانی از بازدارندگی آن، همەی میثاق های جهانی حقوق بشر را به ورق پارە تبدیل کردە است. با هر انفجاری در هر گوشە جهان، تلی از خاکستر برجا می ماند که دفن همە ارزش های تاکنونی بشریت تنها جزئی ناچیز از طبعات ویرانگر آن به شمار می رود.

در خاورمیانە اما عمق تحولات و بازتاب جهانی آن، همە نگاەها را به خود اختصاص دادە است. جمهوری اسلامی با مشارکت (مستقیم و غیر مستقیم) در طراحی خودکشی هفتم اکتبر ۲۰۲۳، مستمسک و فرصت بی سابقەای در اختیار قدرتهای جهانی و رقبای منطقەایش گذاشت که بلافاصلە (انگار که در کمین چنین فرصتی بودند) از خاورمیانە جدید و تغیر آن سخن بگویند و همەی سرمایە سیاسی و نظامی شان را در گرو چنین هدفی بگذارند. به نظر می رسد ۱۵ ماە پس از اکتبر ۲۰۲۳ سخن گفتن از خاورمیانە جدید چندان بی مسما و بدون زمینە و تدارک نبودە است. بازندە اصلی و ورشکستە سیاسی و شکست خوردە نظامی زبانزد عالم در این ۱۵ ماە جمهوری اسلامی است که استراتژی چهل و پنج سالە صدور انقلابش در میان بمباران و انفجارات مکرر و دود و ویرانەهای خاورمیانە دفن می شود و برای واعظ اصلی این استراتژی که به کرات از نابودی شهرها سخن گفتە بود، تنها “انتقامش” خواندن نماز میت بر سر باقیماندە اجساد رجزخوانهایی بود که زمانی کنترل چهار پایتخت را به طعنە به رخ جهانیان می کشیدند. بالاخرە با سقوط سوریەی ستون اصلی محورشان فروپاشی آن چە جمهوری اسلامی به هم بافتە، شتاب فزونتری به خود گرفتە است.

پلنوم کمیتە مرکزی کومەلە در این شرایط حساس دوران ساز برای بنیاد نهادن جامعەای نوین، سر خط سیاست ها و راهکارهای عملی و روشنی را که باید به عنوان یک حزب چپ کردستانی اتخاذ کند، بر می شمارد:

۱- جمهوری اسلامی به حضیض و دریوزگی و درماندگی بی سابقەای افتادە است و کمتر رژیم مستبد و دیکتاتوری قبل از سرنگونی اش به چنین فرومایگی و پستی و رذالت دچار شدە باشد. رژیم اسلامی دچار عمیق ترین بحران مشروعیت، حکومتی، بحران اقتصادی و اجتماعی است. جنبش های عظیم کارگران، زنان، ملل تحت ستم، معلمان و جنبش های مدنی گستردە که به شورش های پردامنە مردمی به ویژە در زمستان ۹۶، آبان ۹۸ و انقلاب ژینا تبدیل شدەاند، چشم انداز روشنی را در نبردهای اجتماعی برای دست بابی به آزادی و برابری و عدالت و دمکراسی و آزادی ملل ترسیم کردە است.

۲- حکومت اسلامی که به یک جامعە ۸۰ میلیونی تحمیل شدە است، در حال فروپاشی و فروریزی است. جامعەای که سالخوردگانش برای بقا واپسین سال های عمرشان ناچار از تظاهرات و تجمعات هستند، جامعەای که زنانش در یک جنگ تمار عیار برای ابتدایی ترین حقوق خود باید در نبرد هر روزە باشند، جامعەای که با ملل متنوع باید شاهد حاکمیت اشغالگرانە و اعدام های فلەای باشند، جامعەای که معلمانش، در مقابل چشمان شاگردانشان، در جنگ و گریز روزانە با حاکمیت سیاسی و در معرض هتاکی و زورگویی باشند، جامعەای که بقا محیط زیست آن مستلزم رودر رویی دائمی با حاکمیت است، جامعەای که بیمارستانهایش به بنگاە
غارتگری تبدیل شدەاند، جامعەای که مسافرت در آن با بیم و هراس و تلفات در آن همراە است، جامعەای که امنیت حاکمانش در گرو ناامنی دائمی در جامعە است، جامعەای که مسافران خارجی اش به گروگان وزارت خارجەاش درمی آیند تا با قاچاقچیان و تروریست های زندانی رژیم در گوشە و کنار جهان مبادلە شوند، جامعەای کە حاکمانش به عاملان فقر و بیکاری، به زن ستیزی، به سرکوبگران ملل، دشمن دمکراسی و به ترویسم و آدمکشی های سازمانیافتە دولتی زبانزد جهانیان است، نمی تواند و نباید دوام بیاورد.

۳- در خاورمیانە که استراتژی صدور انقلاب اسلامی (صدور شیعەگری) بخش اعظم سرمایە و سامان اقتصادی، نظامی، دیپلماسی و نیروی انسانی اش را در راە آن به گرو گذاشت، به چنان موقعیت حقیری دچار شدە است و به ویژە پس از سقوط اسد، همگان از فروپاشی نزدیک جمهوری اسلامی سخن به میان می آورند. صدور شیعەگری که نطفەهایش در فردای بهمن ۵۷ گذاشتە شد، اینک موجبات فروپاشی کل نظام را فراهم کردە است. رجزخوانی های قبل از اکتبر و اوایل آن جای خود را به یاوەگویی های حقارت آمیز و بزدلانە دادە است که نمونەاش حتی در میان دیکتاتوری های بازندە به ندرت وجود داشتە است.

اما شکست خاورمیانەای رژیم نه فقط در معادلات نظامی و برتری آتش، که از بن بست ایدئولوژی و سیاست های حاکم بر این رژیم نشات می گیرد. شکست خاورمیانەای جمهوری اسلامی اساسا با بن بست حاکمیت رژیم در همە ابعاد آن قابل توضیح است. صدور شیعەگری از همان آغاز مستلزم سرکوب موانع داخلی بود. (جنگ عراق و سرنگونی هواپیمای مسافربری اش را بر فراز خلیج برکت و فرستادە الهی نامیدند)، مستلزم زن ستیزی، تحمیل حاکمیت اشغالگرانە بر ملل، انقلاب فرهنگی و یورش به دانشگاەها، تحمیل فقر و فلاکت و بیکاری و تعرض مدام به جنبش کارگری و آزادی های سیاسی و اجتماعی، برپایی مخوف ترین شکنجەگاەها و کشتار های زندانیان بود، در مقابل صدام جام شکست زهر را نوشیدند اما در داخل هزاران زندانی سیاسی را در کمتر از دو ماە به دار زدند.

۴- با وجود چندین دهە سرکوب جنبش های اجتماعی گام به گام و با قدرت در صحنە سیاسی ایران حضور دارند که در سالیان اخیر با خیزش های مردمی و گستردە جمهوری اسلامی را به گفتە بالاترین مقامات تا آستانە ازهم گسیختگی کشاند. جامعە مدنی مبارز و با ارادە و مصمم تبلور یافتە، و در میان کارگران، زنان، معلمان و ملل تحت ستم نطفەهای یک آلترناتیو جدی، دمکراتیک و با پشتوانە مردمی را در داخل فراهم کردە است. خیزش های این سالیان (وقوع بیش از هزار تجمع اعتراضی تنها در سە ماە اخیر) طیف گستردەای از شخصیت های سیاسی، رهبران میدانی و لیدرهای مبارز را پروراندە که بدون شک هیچ آلترناتیو جدی نمی تواند بدون حضور آنان به قطبی موثر تبدیل شود. تلاش ها و کشمکش های فشردە و علنی در خارج در میان طیف های سیاسی متضاد در جریان است باید بتوانند نیرو و پتانسیل عظیم داخلی با رهبران میدانی جامعە مدنی را بنیاد آلترناتیو مورد نظرشان قرار دهند.

در راستای پاسخگوئی به شرایطی که از آن سخن رفت، کومەلە زحمتکشان کردستان بر این باور است که ائتلاف سیاسی “همبستگی فراگیر برای آزادی و برابری در ایران” (متشکل از ۱۴ جریان سیاسی ) با اتکا به پلاتفرم آن «تفاهم نامه ۱۵ ماده ای»، ائتلاف و پایه و سکوی مناسبی در جهت هر چه وسیع تر نمودن همکاری ها و یا اقدامات مشترک سیاسی به شمار می آید. کومەلە زحمتکشان کردستان

که از بنیانگذاران اولیه این ائتلاف بوده، مفاد پلاتفرم آن را منطبق با خواست‌ها و مطالبات همه جنبش‌های اجتماعی جامعه ایران که در بالا اشاره شد، می داند. ما در کنار همپیمانان خود در این ائتلاف به سهم خود از هیچگونه تلاشی در جهت هرچه وسیع تر نمودن دایره فعالیت آن در راستای هرچه فراگیرتر نمودن اتحادهای لازم و ممکن دریغ نخواهیم نمود.

در کردستان:

پلنوم دوم کمیتە مرکزی کومەلە با ارزیابی شرایط سیاسی و مبارزاتی مردم و موقعیت جبنش آزادیخواهی ملی کردستان الویت های سیاسی و تشکیلاتی و ضرورت آمادگی برای رودررویی با حوادث و تحولات و احتمالات را مورد بررسی قرار داد.

۱- با انقلاب ژینا و مانیفست آن (ژن ژیان ئازادی) جایگاە کردستان با استواری و صلابت چهل و پنج سال گذشتە که گام به گام چە از حیث سیاسی و محتویی و چە از حیث گسترش جغرافیای سیاسی اش رشد و تعمیق یافتە، به مراتب محکم تر و با ثبات تر گردیدە است. دیواری که جمهوری اسلامی و شونیسم حاکم میان کردستان و دیگر نقاط کشیدە بود، نه تنها فرو ریخت که کردستان به ستون محکم و به الگویی در مبارزات و خیزش های اجتماعی تبدیل شدە است.

کردستان با پشتوانە دەها سال مقاومت و به ویژە خیزش های میلیونی سال های اخیر، و با آزمون پربهای انقلاب ژینا، آمادگی درخور توجهی برای برداشتن خیزها و گام های بلندتری دارد.
🔴دومین پلنوم کمیتە مرکزی کومەلە زحمتکشان کردستان
۲- دورە اخیر بخصوص نشان داد که کردستان فقط با تکیە به دفاع مشروع مسلحانە نیست که چنین جایگاهی کسب کردە است. جنبش کردستان بیش از هر زمان دیگری چون جنبش سیاسی آزادیخواهی حق طلبانە و مدرن و مترقی شناختە شدە است. رشد خود آگاهی ملی، گسترش جنبش های اجتماعی، برجستەتر شدن اشکال مبارزاتی مدنی و سیاسی، اعتصابات میلیونی، موقعیت و جایگاە زنان، جنبش حفظ محیط زیست، جنبش موفق نه به اعدام و ممانعت از اجرای قصاص و بالابردن فرهنگ عمومی در این رابطە، کردستان و جنبش آن و آیندەاش به موقعیت والاتری سوق یافتە است و ارزش ها و ظرفیت های مترقی، دمکراتیک و مدرن و عدالت خواهانە برجستگی فزونتری یافتە است.

۳- این شرایط و احتمال خیزش های مردمی گستردە، احزاب سیاسی کردستان را فرا می خواند که حول پلاتفرمی مشترک و زیر یک چتر کردستانی و ملی برای هدایت مبارزات در کردستان متحد و متشکل شوند. این کمبود اساسی حلقە ضعیف جنبش کردستان است که در صورت برطرف نکردن و عدم رفع آن، از برایی و اتحاد و لاجرم امید و اعتماد به آیندە به شدت می کاهد. دورە کنونی دورە تعدد احزاب است و کومەلە زحمتکشان کردستان تلاش برای دستیابی به اتحاد احزاب و شکلگیری یک ائتلاف کردستانی را کماکان در الویت خود خواهد داشت.

همچنین کومەلە وظیفە و رسالت خود می داند که پروسە مبارزات سیاسی و آزادیخواهانە را در همەی بخش های کردستان تعقیب کردە، در حمایت همە جانبە از آنها و برای نزدیکی و همکاری و تقویتشان گام های عملی بردارد. پیروزی و پیشروی هر بخشی از کردستان تاثیر مستقیم بر دیگر بخش های آن دارد.

در رۆژاوای کردستان (سوریە) که به ویژە پس از سرنگونی اسد فرصت تاریخی یافتە و در همان حال با تهدیداتی روبرو است، کومەلە پشتیبان و همکار روژاوا بودە و هست و خواهان همپیمانی و اتحاد همەی احزاب سیاسی و نیروی پیشمرگ در روژاوا است و باید بتوانند با ساختاری واحد به نمایندگی ملت کرد در پروسە سیاسی و حکمرانی مشارکت کنند و اجازە ندهند که دشمنان داخلی در سوریە و در منطقە از شکاف ها و پراکندگی سودجویی کنند.

در کردستان ترکیە و پروسە سیاسی که آغاز شدە تا کنون اثبات کنندە این حقیقت تلخ برای اشغالگران است که ارادە و حق طلبی و آرزوی رسیدن به آزادی شکست ناپذیر است و اشغالگران باید در برابر این ارادە زانو بزنند یا سرشان به سنگ خواهد خورد. تحولات منطقە و سنگینی حضور مسلە کرد در خاورمیانە مژدەبخش دورانی نوین است. کومەلە در این بخش نیز پشتیبان و همکار جنبش آزادیخواهی کردستان است و خواهان اتحاد و همگرایی احزاب سیاسی و خاتمەدادن به پراکندگی است.

در تحولات جاری خاورمیانە و مسالە کرد، اقلیم کردستان نقش و جایگاە ویژە منطقەای و جهانی دارد. در اقلیم کردستان نیز اتحاد و همدلی احزاب و تقویت ارگانهای مستقر و موقعیت دیپلماسی آن بسیار کارساز و مهم است.

اتحاد و اتخاذ مواضع مشترک و همکاری میان احزاب سیاسی کردستان در هر چهار بخش آن ضرورتی فوری است.

۴- در این دورە پر تحول، کومەلە باید ظرفیت های خود را برای پیوند فزونتر با جنبش های اجتماعی و احزاب و تشکل های مردمی چپ و دمکرات و آزادیخواە و جنبش های دیگر ملل در ایران باید بالا ببرد و بتوانند هماهنگی و همکاری و همسویی محکم تری به وجود آورند. ارگان های مربوطە کومەلە بلافاصلە پس از پلنوم نیازمند برنامەریزی و تحرک لازمی باید باشند.

۵- کومەلە می تواند و باید نقش تاثیرگذارش را در شکلگیری قطب بندی سیاسی در تحولات پیشارو در ایران برای تحکیم جامعەای آزاد و دمکراتیک و برای تامین حقوق ملت کرد و سروری سیاسی مردم کردستان ایفای نقش کند. آیندە و منافع جنبش کردستان از ما می خواهد که گام های اساسی برداشتە شود. چە کومەلە و چە جنبش کردستان نیازمند دخالتگری فعالانە در روندهای سیاسی و وسیع ترین ارتباطات و هم پیمانی است.

کومەلە زحمتکشان کردستان

۱۷ دیماە ۱۴۰٣

۶ ژانویە ۲۰۲۵
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع تعدادی از خانواده‌های دادخواه در سرنگونی هواپیمای اوکراینی گفت:
«موکلان اعتراضات داشتند و میگفتند نماینده دادستان که میخواهد کیفر خواست را بخواند صراحتا به بعضی از خانواده‌ها گفته زدیم که زدیم، خوب کاری کردیم که زدیم.»

علیزاده طباطبایی با اشاره به ۳روز دروغگویی مقامات در ایران درباره سقوط هواپیما بدلیل نقص فنی و عدم اصابت موشک، این درغگویی را مصداق نشر اکاذیب گسترده در حد افساد فی‌الارض دانسته و گفته:
«ما خواستیم رسیدگی شود؛ «چرا ۳روز تمام مقامات دروغ گفتند؟» سردار سلامی اعلام کرده بود که این چند روز تکذیب برای توجیه مقامات عالی‌رتبه بود که شائبه شلیک به هواپیما براساس یک طرح از پیش‌ برنامه‌ریزی شده برایشان مطرح شده بود.»

به گفته این وکیل «آنطور که خانواده‌ها میگویند، سردار سلامی در مجلس اعلام کرده منافع ملی ایجاب میکرد که این شلیک انجام شود. بحث ما این بود که اگر چنین مصلحتی برای مقامات نظامی وجود داشت چرا پاسخگو نیستند و چند نفر مسئول دون پایه را مسئول این جنایت معرفی میکنند؟»
صدای محکومین به اعدام و زندانیان سیلسی، صنفی و عقیدتی باشیم


حکم اعدام بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط دیوان عالی کشور تأیید شد.

بر اساس گزارش‌ هرانا در ۱۸ دیماه، وکلای این دو زندانی سیاسی از تأیید حکم اعدام آنها توسط عالی‌ترین مرجع قضایی ایران مطلع شدند.

این دو نفر در شهریور ماه سال جاری از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، به اتهامات بغی، محاربه، افساد فی‌الأرض، جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به اعدام محکوم شده بودند. عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران نیز از جمله اتهامات مطرح‌شده علیه آنها است.

بهروز احسانی اسلاملو، ۶۴ ساله، روز دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱، در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

مهدی حسنی، متولد ۱۳۵۵، متأهل و پدر دو فرزند، نیز در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ هنگام خروج از کشور در زنجان دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. وی پیش از بازداشت در زمینه املاک فعالیت میکرد.
رژیم توسری خورده در فکر انتقام است


تایید حکم اعدام پخشان عزیزی توسط دیوان عالی

امیر رئیسیان وکیل پخشان عزیزی از تایید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد ونوشت
بدنبال حکم اعدام صادره درشعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران در مورد خانم پخشان عزیزی ما تقاضای فرجام‌خواهی مطرح کردیم. تقاضای فرجام‌خواهی درشعبه ۳۹دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت ومتأسفانه بدون توجه به ایرادات متعدد پرونده فرجام‌خواهی رد وحکم اعدام تأیید شد.
وی در رابطه با عدم پاسخگویی دیوان عالی به ایرادات پرونده گفت
به هیچکدام از ایراداتی که در رابطه با پرونده پخشان عزیزی مطرح شده بود ازسوی دیوان عالی کشور پاسخی داده نشده و به ایرادات این پرونده منجمله ایرادات شکلی وماهوی بی‌توجهی شده است. به نقایص در تحقیقات بی‌توجهی شده، به مدارک ومستنداتی که نشان میداد پرونده خانم عزیزی مستعد صدور حکم اعدام نیست وفعالیت ایشان در شمال سوریه در اردوگاه آوارگان شنگال وسایر اردوگاه‌های آوارگان جنگ داعش فعالیت مسالمت‌آمیزی بوده که اساسا سویه سیاسی نداشته وحول محور امدادرسانی به تهاجمات داعش بوده است، هیچ ‌توجهی نشده است.
پخشان عزیزی را تنها نمیگذاریم


واکنش نرگس محمدی به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در مرخصی استعلاجی از زندان به‌سر می‌برد، تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، را نشان از عزم جمهوری اسلامی برای شدت بخشیدن به سرکوب زنان و انتقام از جنبش «زن، زندگی، آزادی» خواند.

او در حساب اینستاگرام خود نوشت: «جمهوری اسلامی می‌خواهد با شروع اعدام «زن زندانی سیاسی»، شدت رعب و ‌وحشت و انتقام را به مردم ایران نشان دهد.»

نرگس محمدی افزود «مردم ایران، آزادیخواهان جهان، مجامع بین‌المللی حقوق بشری و سازمان ملل باید در مقابل سیاست اعدام هم صدا شوند. بر ماست که سکوت نکنیم.»
زندانی سیاسی، صنفی و عقیدتی آزاد باید گردد


بازداشت سعيد اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر عرب اهوازی


سازمان حقوق بشر اهواز (اهرو) از بازداشت سعيد اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر عرب اهوازی، در عصر روز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ (6 ژانویه ۲۰۲۵) توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر اهواز خبر داد. طبق گزارش‌های این سازمان، نیروهای امنیتی با یورش به خانه اسماعیل او را دستگیر کرده و تلفن همراه و کامپیوتر شخصی‌اش را با خود بردند.
سعيد اسماعیل یکی از چهره‌های برجسته فرهنگی در اهواز است که آثار زیادی را به زبان عربی منتشر کرده است، از جمله پنج کتاب داستان کوتاه برای کودکان مانند «ریسان و ماهیان شط» و «ریسان و گنجشک مجروح». او همچنین در زمینه پژوهش‌های ادبی و فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات عرب معاصر فعالیت داشته و مقالات و مطالعات علمی متعددی در این زمینه ارائه داده است. اسماعیل همچنین سردبیر بخش عربی مجله عربی-فارسی «نوابت» بود و به طور فعال در معرفی فرهنگ و ادب مردم عرب در اهواز و دیگر مناطق فعالیت می‌کرد.
 
سازمان حقوق بشر اهواز (اهرو) اعلام کرده است که سعيد اسماعیل به دلیل بیماری حاد کلیوی به مراقبت‌های پزشکی خاصی نیاز دارد و بازداشت او وضعیت سلامتی‌اش را تهدید می‌کند. این سازمان خواستار آزادی فوری او شده و مسئولیت حفظ سلامت او را بر عهده نهادهای امنیتی و دولت جمهوری اسلامی ایران می‌داند.
این بازداشت در حالی صورت می‌گیرد که طی مدت اخیر، تعدادی از فعالان فرهنگی و مدنی عرب در اهواز هدف بازداشت‌های خودسرانه قرار گرفته‌اند. در ماه‌های اخیر، سعيد هليجی، شاعر عرب اهوازی، نیز بازداشت و به زندان شیبان اهواز منتقل شده است. طبق گزارش‌های منابع محلی، دستگاه‌های سرکوبگر جمهوری اسلامی ایران به تازگی دست به آغاز موج جدیدی از بازداشت فعالان فرهنگی و مدنی در اهواز زده‌اند.
سازمان حقوق بشر اهواز (اهرو) ضمن محکوم کردن این بازداشت‌ها، از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و جامعه جهانی خواسته است تا فشارهایی را به حکومت ایران وارد کنند تا این فعال فرهنگی به سرعت آزاد شود و از حقوق بشر و آزادی بیان در اهواز حمایت شود.

سازمان حقوق بشر اهواز
۶ ژانويه ۲۰۲۵
اعتراض روزنامه‌نگاران ایتالیا به بازداشت چچیلیا سالا در ایران

در ادامه اعتراضات به بازداشتچچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی در ایران، انجمن روزنامه‌نگاران لاتزیو و انجمن مطبوعات رم نشستی برای آزادی این روزنامه‌نگار برگزار کردند.

دبیر انجمن مطبوعات رم گفت: «ما خواستار آزادی فوری چچیلیا سالا در کنار تمام کسانی هستیم که به دلیل انجام وظایف روزنامه‌نگاری‌شان در مکان‌هایی که انجام این کار خطرناک است، تهدید یا بازداشت می‌شوند.»

سالا ۱۹ دسامبر، سه روز پس از دستگیری محمد عابدینی، تاجر ایرانی در فرودگاه میلان، بازداشت شد اما سخنگوی وزارت خارجه ایران در یک نشست خبری گفت، بازداشت این خبرنگار ایتالیایی در ایران را مرتبط با بازداشت محمد عابدینی نجف‌آبادی نمی‌داند.

سازمان گزارشگران بدون مرز و فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران نیز بازداشت او را "خودسرانه" و هدف آن را "باج‌خواهی" دانستند.

ایران اما تاکید دارد که این خبرنگار ایتالیایی به دلیل "نقض قوانین" این کشور بازداشت شده است.
سرنوشت سه نسل ایران در فقر حاصل کار گروهی شامل مدیران رانتی/انگلی، نالایق و دزد و رهبر مستبد، متوهم و انحصار طلب


خود عکاس هم نمی‌دانست که عکسی که گرفته يکی از بهترين عکس‌های تاريخ ايران است! هدف عکاس گرفتن عکس فقط از ننه صنوبر نقاش بود ولی اين عکس اوج درماندگی در سه نسل را نشان می‌دهد؛ مردی که از سطل زباله دنبال روزی می‌گردد، نوجوانی که برای گذران زندگی به دستفروشی روی آورده در حالی که جای او در دبستان يا دبيرستان است و سرانجام پيرزنی که با نقاشی نان و روزی خود را در می‌آورد...
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم چهار دهه جهل و جنایت را


تا قتل و عام خاوران برمیگردیم به عقب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جوانان و مردم رنج کشیده ایران نیروی نیابتی نمیخواهند، جنگ نمیخواهند، موشک و بمب اتم نمیخواهند،
آنها کار میخواهند، نان میخواهند، مسکن میخواهند، آزادی میخواهند، بهداشت و آموزش میخواهند، برای فرزندانشان آینده روشن میخواهند، یک زندگی معمولی و بی دغدغه میخواهند
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴خامنه ای خائن باید آتش زد

کمکهای میلیارد دلاری حکومت آخوندی به لبنان!

یکی از دلایل اصلیِ گرانی دلار و وضعیت بدِ معیشتی مردم...
گزارش مستندی تنها از یک کاروان ارسالیِ خامنه‌ای به لبنان
2025/01/10 12:48:59
Back to Top
HTML Embed Code: