Telegram Web Link
۴۵۶
مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
من خودم دانشجوی علوم پزشکی شاهرودم
و راستش زمانیکه میخواستم برم این رشته زیاد اطلاعات خاصی نداشتم
ولی بعداً که درسا رفت جلو و با اساتید خوبی هم صحبت شدیم
فهمیدم که واقعا چقدر رشته دوست داشتنی هست
اگر شما به رشته مهندسی علاقمند هستید این رشته مختص شماست
چون به غیر از ترم های اول که فیزیولوژی و آناتومی و... اینا رو پاس میکنید از ترم چهار به بعد وارد دروس تخصصی میشین که به شدت شیرینن
نقطه به شدت مثبت این رشته بازارکار بسیااار خوبی که این رشته داره هست
و نسبت به سایر رشته های بهداشت هم پرکاربرد تر و کار خیلی ترتمیز تری داره
و نکته خیلی مهم علاقه مند بودن به این رشته هست که شما رو موفق می‌کنه
اگر علاقه ای وجود نداشته باشه با دروس تخصصی فیزیکی آن به شدت براتون عذاب آور میشه

#مهندسی_بهداشت_حرفه‌ای_و_ایمنی_کار
#مهندسی_بهداشت_حرفه‌ای
#دانشگاه_علوم_پزشکی_شاهرود
#تجربی
@ertiad
۴۵۷
Audio
دوستان قبل از همه چیز مطمئن شید رشته مشاوره و یا روانشناسی رو دوست دارید و حتی اگر روحیه تون و مدل زندگیتون باهاش سازگار نیست حاضرید
باهاش سازگار بشید
هرسوالی یا توضیح مفصل درمورد هرکدوم از این رشته ها رو خواستید بهم پیام بدید با کمال میل گفت و گو میکنیم

موفق باشید🤍🤍
@Mas_Azemati

#مشاوره
#دانشگاه_خوارزمی
#دانشگاه_خوارزمی_تهران
@ertiad
۴۵۸
سلام به همگی
امیدوارم حالتون خوب باشه و کنکور رو با موفقیت پشت سر گذاشته باشید. من دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع و رشته فرعی اقتصاد دانشگاه شریفم و بعد از دو سال به نظرم اومد که بتونم یک حداقل تجربه‌ای رو اینجا انتقال بدم.
در وهله اول خود رشته‌ی مهندسی صنایع ممکنه به نظرتون بلاتکلیف و مبهم بیاد به این علت که خب رشته‌ی جوان و نسبتا ناملموسیه، بخوام ساده بگم به نظرم نقل قول یه سری از اساتید دانشکده و توصیف‌های کوتاه می‌تونن تا حدی روشن‌تر کنن قضیه رو، سه تعریفی که خودم بیشتر باهاشون ارتباط برقرار کردم اینا بودن : «پزشک صنعت», «علم بهبود», «علم کار»
خودم بخوام طبق دو سال تحصیلم بگم، به نظرم ماهیت میان‌رشته‌ای صنایع و دید سیستماتیکی که ایجاد می‌کنه تقریبا در اکثر علوم مدرن به کار میان، به بیانی این عمیق نشدن در اکثر زمینه‌ها نقطه قوته و مسیر برای ادامه تحصیل و مواردی مثل دورشته‌ای و رشته فرعی رو تا حد خوبی براتون باز میذاره. (به نظرم در این رشته دو سال شناخت کافی محسوب نمیشه و خواهش می‌کنم باز هم با دانشجوهای مقاطع بالاتر هم ارتباط بگیرید)
بخوام در مورد دروسی که توی این رشته ارائه میشن توضیح بدم باید بگم که چارت این رشته تقریبا در اکثر دانشگاه‌های ما اپدیت نیست و دید مهندسی صنایع کلاسیک داره که بیشتر برای تربیت مدیر کارخونه مناسب بوده ولی خب یکسری تغییرات ایجاد شده در دروس اختیاری ارائه شده برای کارشناسی که نسبتا دست شما رو باز میذاره بعد از گذراندن دروس اجباری که تعداد خوبی‌شون مفید نیستن (استاتیک و مقاومت مصالح، مبانی برق، علم مواد و ... ).
به عنوان مثال تو چارت دانشکده صنایع شریف بخشی از دروس اختیاری روی زمینه‌ی طراحی محصول، بازاریابی و بازاریابی دیجیتال، زنجیره تأمین و سیستم‌های حمل‌و‌نقل ارائه میشن که دید خوبی از وجهه‌ی بازار کار مهندسی صنایع ایجاد میگن و سبد دروس کاربردی میگن بهشون، گروه دیگه‌ای از دروس مثل داده‌کاوی، تجزیه و تحلیل رگرسیون، آمار ناپارامتری، هوش تجاری و یادگیری ماشین هم روی زمینه‌ی دیتا مانور میدن که سبد دروس آمار و علوم داده رو تشکیل میدن و گروه سوم دروس هم مربوط که گرایش ساخت و تولید هستن مثل روش‌های تولید ۲، آزمایگشاه روش‌های تولید، تولید ناب و ...
اینطوری که نیست یکی از این سبد دروس رو انتخاب کنید و مجبور باشید صرفا همون دروس رو بگیرید، حداقل باید از هر سبد سه واحد پاس کنید و مابقی رو هر طور که دوست دارید انتخاب می‌کنید. (۲۴ واحد درس اختیاریه که ۳ واحدش باید از خارج دانشکده صنایع اخذ شه.)
به طور کلی این که میگن صنایع رشته ساده‌ایه دید غلطیه (اگرچه خیلی از دروس سخت مهندسی کلاسیک رو نداره) و ریاضیات نسبتا سنگینی داره و دانشکده صنایع شریفم نسبتا سخت‌گیره به طوری که میانگین یکسری دروس مشترک بین دانشکده کامپیوتر، ریاضی و صنایع، برای صنایع پایین‌تره (میانگین معدل کلی دانشکده مناسبه تقریبا ولی خب سخت‌گیری بی‌خورد داره) مزیتش اینه که دروس عمدتا حجم کاری متوسط دارن و عیبش اینه که اکثرا بارم بیش از حد زیادی روی پایانترم دارن.
از خود رشته که خارج بشیم، میشه گفت با میزان معقولی درس خوندن وقت اضافی خوبی خواهید داشت که بعضیا ترجیح میدن صرف کارآموزی کنن و بعضیا ماینور(رشته‌ی فرعی) یا فعالیت‌های دانشجویی رو ترجیح میدن. شریف تعداد قابل توجهی تشکل دانشجویی داره که فعالیت خوبی هم دارن و اگر در زمینه خاصی علاقه‌مند باشید می‌تونید باهاشون همکاری کنید.
در مورد رشته‌ی فرعی هم بخوام توضیح بدم به این صورته که شما باید یک حداقل معدلی داشته باشید و به دانشکده‌ی مقصد درخواست بدید براش تا یکسری درس از اون دانشکده اخذ کنید و بهتون مدرک رشته‌ی فرعی بدن. جزئیات رشته‌های فرعی شریف و جزئیات دروس دانشکده‌ی مهندسی صنایع (اعم از سیلابس دروس، چارت درسی، برنامه‌ی درسی) رو هم می‌تونید تو این دوتا لینک با دقت بیشتری ببینید :

فهرست و جزئیات رشته‌های فرعی

برنامه‌ی آموزشی دانشکده مهندسی صنایع

#مهندسی_صنایع
#دانشگاه_شریف
#ریاضی
@ertiad
۴۵۹
سلام
من دانشجوی ترم ۷ رشته ی مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت هستم
دیدم درباره عمران خیلی توی کانال نیست و تصمیم گرفتم توضیح بدم که رشتم اینقدر مظلوم واقع نشه😂💔
○ خب درباره ۳ تا چیز دوست دارم براتون بگم: درباره کلیات رشته ی عمران، بازار کار و جو دانشگاه
● درس‌های این رشته مثل اکثر رشته‌های مهندسی بیشتر محاسباتیه و شما باید حوصله‌ی زیاد تمرین حل کردن رو داشته باشین
● درس‌های ترم اول که یکم سخت‌تر شده‌ی درس‌های دبیرستانه، نمیگم خیلی به دردتون میخورن ولی توی بعضی درسا لازمه که قبلا اونا رو خوب خونده باشین
● ما مثل بقیه‌ی رشته‌ها ریاضی مهندسی نداریم چون لازممون نمیشه و حتی بعضی جاها توی دروس، قسمت‌های حل انتگرال و محاسبات ریاضی رو با روش‌های جایگزین حل میکنیم
● درسای ابتدایی و پایه این رشته اول استاتیک و بعد مقاومته که حتما باید خیلی قوی روشون مسلط بشین.
● درسای ۲ واحدی و اختیاری خیلی سخت نیستن و به راحتی با مطالعه‌ی منابع و جزوه‌ی استاد‌ها نمره خوبی میگیرین و بیشتر وقت رو باید روی درس‌های سه واحدی هر ترم بگذارین که پشت هم دومینو وار چیده شدن و باید دونه دونه پاس کنین و اگه پاس نشن یکم عقب میمونین
● رشته‌ی عمران خیلی گسترده است و حتی با پاس کردن درس‌های ابتدایی میتونین برین سر کار و ازش درآمد کسب کنین. مثلا درس‌هایی مثل نقشه‌برداری، متره و.. (البته اگه خوب مسلط شده باشین)
● درس‌های آزمایشگاهی که خیلی زیاد هم نیستن باعث میشن درس رو بهتر بفهمین و با دیدن‌شون از نظری بودن درس کم کنین و آموزش رو به عملی بودن سوق بدین
● سعی کنین درس‌های آزمایشگاه رو یک ترم بعد از پاس کردن درس اصلی بردارین که هم براتون اون درس‌ها مرور شه و هم کاملا با دیدن، تثبیت شه.
● مهم‌ترین قسمت توی رشته عمران یادگیری نرم‌افزار‌ها هستش مثلا Revit و ETABS و SAP و.. که اکثرا توی دانشگاه آموزش داده نمیشن ولی حتی شاید برای کارآموزی بهشون احتیاج پیدا کنین و بهتره از همون تابستون ترم۴ یادگیری‌شون رو شروع کنین
● کار کردن توی رشته‌ی عمران از تدریس خصوصی همین دروس شروع میشه تا پروژه‌های عظیم کشور و این باعث میشه دست شما توی انتخاب گرایش و شغل خیلی باز باشه
● توی کارشناسی گرایش نداریم و همه عمران_عمران میخونن ولی برای ارشد درحال حاضر ۱۱ گرایش هست که اینان:
سازه
مدیریت ساخت
حمل و نقل
زلزله
محیط زیست
منابع آب
ژئوتکنیک
راه و ترابری
سواحل و بنادر و سازه‌های دریایی
سازه‌های هیدرولیکی
ساختمان های هوشمند
● و کلا کار توی رشته عمران سه دسته است
طراحی
اجرا
نظارت
که هر سه نوع شغل، شرکت جداگانه دارن و میتونین برحسب علاقه و شرایط انتخابشون کنین (البته باید بدونین که گاهی شرکت‌ها تخصصی کار میکنن و مثلا یه شرکت فقط برای پل‌سازی یه شرکت فقط تونل و راه و.. هست)
● کلا اگه به عمران علاقه داشته باشین می‌تونین با گوش دادن سرکلاس و تمرین(حتی نه خیلی زیاد) دانشگاه رو خوب بگذرونین.
● و خب درباره جو دانشگاه،
نمیگم خوبه ولی بد هم نیست، باید آدم‌هایی که شبیه به خودتن رو پیدا کنی و کم کم بشناسی‌شون، دانشگاه ما تنها دانشگاهیه که دفتر فرهنگی داره و این خیلی به بچه‌ها کمک میکنه هم می‌تونن توی اردوهای معارفه بیشتر همدیگه رو بشناسن و هم جمع‌های غیر درسی و بحث آزاد داشته باشن که از درس خسته نشن
درمورد آموزش دانشکده‌هم اگه بخوام بگم یکم بی‌برنامگی و.. هست ولی خب قابل تحمله و میتونین باهاش کنار بیاین
اساتید هم مثل همه جا متفاوتن، اساتید خوب داریم که بین‌المللی کار میکنن و توی کارشون خیلی خوبن، اساتید قدیمی و خیلی غیرحرفه‌ای هم داریم که خوب تدریس نمیکنن و باید تمام درس رو خودت بخونی..

درکل امیدوارم همه چیز به بهترین شکل براتون رقم بخوره و همواره خوشحال و سلامت باشین

#مهندسی_عمران
#دانشگاه_علم_و_صنعت
#ریاضی
@ertiad
۴۶۰
به نام خدا
اول از همه یه تشکر بکنم از همه کسایی که توی این کانال کمک میکنن بچه‌ها دید بهتری به رشته‌ای که میخوان انتخاب کنن پیدا بکنن واقعا خدا قوت.
من ورودی 1400 مهندسی مکانیک شریف هستم و 6 ترم توی این رشته درس خوندم. اول قصد داشتم تا سال آینده با پایان دوره کارشناسیم این متن رو بنویسم اما به نظرم اومد یک حرفایی رو خوبه الان بزنم. ببینید اولا کسی که تا آخر دوره کارشناسی رو نرفته نمیتونه یک توصیف کاملی به شما ارائه بده، دلیلشو جلوتر توضیح میدم. پیشاپیش هم عذرخواهی می‌کنم اگه متنم طولانی شده.
🔵مکانیک چیه؟
مکانیک یک رشته مادره و خیلی چیزهای مختلفی رو در بر میگیره. احتمالا اینکه بگیم مهندسی مکانیک به چی مربوط نمیشه راحت‌تره تا اینکه بگیم به چی مربوط میشه! از طراحی و ساخت وسایل نقلیه، ادوات نظامی، لوازم خانگی، تولید و انتقال انرژی تا تجهیزات الکترونیک، رباتیک، لوازم پزشکی و خیلی چیزهای دیگه کم یا زیاد به مهندسی مکانیک مربوط میشه. امروز با پیشرفت هوش مصنوعی و اتوماسیون فیلدهای جدیدی هم توی این حوزه باز شده.
توی مکانیک شما بیشتر با ریاضی و فیزیک دست و پنجه نرم می‌کنید، هرچند بعضی درس‌ها به شیمی هم مربوط می‌شن. تفاوت ریاضی و فیزیکی که شما داخل مکانیک می‌خونید با یه رشته علوم پایه اینه که شما اینجا بیشتر دنبال کاربرد قضایا هستید و دنبال راه‌حل برای مسائلی که باهاش دست و پنجه نرم می‌کنید می‌گردید. یعنی اثبات فلان قضیه و نظریات مختلفی که حول یک موضوع وجود داره اینجا خیلی مهم نیست.
کار با نرم‌افزار بخشی از رشته شما رو تشکیل میده، البته ابتدا باید بر قوانین و اصول حاکم مسلط بشید تا بفهمید دارید چکار می‌کنید! این نرم‌افزارها در زمینه طراحی، شبیه‌سازی و اجرای پروژه‌ها به شما کمک می‌کنن. این نرم‌افزارها داخل دروس شما یا به کلی آموزش داده نمیشه یا خیلی جزئی آموزش داده میشه. خودتون باید دنبال کورس‌های آنلاین و آفلاین یا حضوری برای یادگیری اونها بگردید.
رشته هوافضا و رشته مهندسی دریا نزدیک‌ترین رشته‌ها به مهندسی مکانیک هستن. در واقع رشته هوافضا توی شریف تا سالها در دانشکده مکانیک تدریس می‌شد و بعدها در یک دانشکده مستقل ارائه شد. مهندسی دریا هم همچنان تو شریف در دانشکده مکانیک ارائه میشه. برای انتخاب بین اینها بهتره با یک آدم باتجربه مشورت کنید چون اشتراکات زیادی بینشون وجود داره.
🔵شخصیت مکانیک
اگه می‌خواید رشته مکانیک رو انتخاب کنید به نظرم چند تا ویژگی رو باید داشته باشید.
▪️در عین داشتن خلاقیت از کار روتین و تکراری خسته نشید. گاهی اوقات باید یک روند رو بارها و بارها تکرار کنید و گاهی اوقات باید یک راه نو پیدا کنید.
▪️روحیه کار تیمی. اکثر کارها رو باید به شکل تیمی جلو ببرید.
▪️دقیق بودن. کلا در مهندسی دقت اهمیت بالایی داره چون هر اشتباهی ممکنه هزینه زیادی به شما وارد کنه.
🔵درس‌ها
شما در دوره کارشناسی مهندسی مکانیک 140 واحد باید پاس کنید. 20 واحد از اون رو دروس عمومی تشکیل میده که بین همه رشته‌ها مشترکه. ( توی متن منظورم از همه رشته‌ها، همه رشته‌های توی این دانشگاست) این درس‌ها شامل ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، تربیت بدنی و 12 واحد از مرکز معارفه. اینها رو به تدریج می‌خونید.
حدود 25-30 واحد دروس پایه رو تشکیل میده. بعضی از این دروس رو همه رشته‌ها میخونن و بعضیاش فقط با چند رشته دیگه مشترکه. درس‌هایی مثل ریاضی عمومی 1 و 2، فیزیک عمومی 1 و 2، شیمی عمومی، معادلات دیفرانسیل، محاسبات عددی و ... توی این دسته قرار میگیرن. بیشتر این دروس رو ترم 1 و 2 و باقی رو تا ترم 4 می‌خونید.
حدود 60-70 واحد درسای اصلی (تخصصی اجباری) شما رو تشکیل میدن. نقشه‌کشی، استاتیک، دینامیک، علم مواد، طراحی اجزا 1و2، ترمودینامیک 1و2، مکانیک سیالات 1و2، مقاومت مصالح 1و2، اندازه گیری و سیستم‌های کنترل، کنترل اتوماتیک و ... جزو این دسته هستن.
چند تاشون رو برای مثال توضیح میدم.
توی مقاومت مصالح، شما بررسی می‌کنید که اگه نیرو و گشتاور به یه جسمی وارد بشه این نیرو و گشتاور در نقاط مختلف اون جسم چقدر میشه. یکی از کاربردهای این محاسبات اینه که استحکام مورد نیاز جسم رو بسنجید.
در ترمودینامیک شما با سیکل کاری یخچال‌ها، سیستم‌های تهویه هوا و نیروگاه‌های تولید برق آشنا می‌شید.
توی طراحی اجزا با روند طراحی قطعات مختلف جعبه دنده آشنا می‌شید.
در علم مواد ساختار مواد مختلف و خواص و فرآیند های مربوط به اونها رو بررسی می‌کنید.
توی دینامیک ارتباط نیرو و حرکت، و هندسه حرکت رو بررسی می‌کنید.
#مهندسی_مکانیک
#دانشگاه_شریف
#ریاضی
@ertiad
بعضی از دروس اصلی رو شاید داخل لیست دروس رشته‌هایی مثل هوافضا، عمران، مهندسی مواد و فیزیک یا رشته‌های دیگه ببینید اما مباحث و رویکردشون ممکنه کاملا متفاوت باشه. تو این دروس تخصصی اجباری 4 تا آزمایشگاه و 3 تا کارگاه دارید. این دروس کم‌کم از ترم 2 و 3 شروع میشه و تا ترم 5 و 6 که به اوجش میرسه اکثرش رو میخونید.
حالا شما به ترم 6 که برسید انتخاب گرایش می‌کنید.
▪️طراحی و ساخت و مکانیک جامدات (جامدات)
▪️حرارت و سیالات (سیالات)
▪️سیستم‌های دینامیکی، کنترل و رباتیک (کنترل)
هر گرایش سبد دروس جداگونه‌ای داره که شما باید حدود ۲۵ واحد ازش انتخاب کنید. این درس‌ها اختیاری هستند از این لحاظ که الزامی وجود نداره که کدوم رو بردارید فقط مجموع مهمه. اینها رو ترم 7 و 8 با دروس باقی‌مونده از بخشای قبلی که گفتم پاس کنید 8 ترمه فارغ‌التحصیل میشید. البته این حالت ایده‌آله و اگه 9 یا 10 ترم طولش بدید هم احتمالا به مشکل نمی‌خورید. یک تابستون باید کارآموزی برید که قبلش باید حداقل 90 واحد پاس کرده باشید. یک پروژه هم سال آخر به عنوان پروژه کارشناسی باید انجام بدید. خب حالا احتمالا متوجه شدید که کسی که سال اول مکانیکه بیشتر چیزهایی که پاس کرده دروس پایه بوده و هنوز با اصل رشته روبرو نشده.
🔵کار
در مورد بازار کارش هم خیلی نمی‌تونم نظر دقیقی بدم چون هنوز خودم واردش نشدم اما به نظر میاد که همیشه کار برای مهندسی مکانیک هست و جای پیشرفت خیلی زیادی هم داره، اما در نقطه شروع حقوق بالایی نداره.
توی مکانیک برخلاف رشته‌ای مثل کامپیوتر بچه‌ها در دوران تحصیل کمتر سراغ کار کردن میرن و معمولا هم ترم‌های آخر سر کار میرن.
🔵چند کلمه درباره خود شریف
شریف نسبتا کوچیکه و همه دانشکده‌هاش با فاصله کمی از هم قرار داره و خب این باعث میشه بچه‌های رشته‌های مختلف خیلی از هم جدا نباشن. فضای سبز خوبی داره و کلا فضاش حال خوبی به آدم میده. اساتید و کارکنان دانشگاه عموما آدم‌های خوب و دلسوزی هستن تا جایی که من باهاشون برخورد داشتم. دانشجوهاش بعضا فکر میکنن از دماغ فیل افتادن ولی آدم مشتی و باحال هم توشون پیدا میشه. بچه‌ها عموما خوب درس میخونن و اگه میخواین تاپ باشین باید خیلی تلاش کنید. البته اگه به فکر تاپ بودن نباشید میشه با معمولی درس خوندن هم کج دار مریز جلو برید. دانشگاه انجمن های فعالی داره، از بسیج و انجمن اسلامی گرفته تا خیریه "فردای سبز" و کانون موسیقی و کانون هنر های تجسمی و گروه کوه و... .
🔵کلام آخر
ازتون خواهش میکنم که انتخاب رشته رو جدی بگیرید و همه عوامل موثر رو در تصمیم‌گیریتون دخیل کنید. اینجا درصد بالایی از بچه‌ها از رشتشون راضی نیستن و اگه برگردن عقب یه رشته دیگه رو انتخاب میکنن. خیلی‌ها بعد از اتمام کارشناسی میرن دنبال رشته‌های مدیریت و انسانی‌طور. یک سری هم توی حوزه کاری کاملا نامرتبط با رشتشون مشغول به کار میشن. خلاصه هم رشته مهمه، هم دانشگاهش مهمه، هم شرایط شهر محل زندگی و خوابگاهش مهمه. بین رشته‌های تاپی مثل کامپیوتر و برق و مکانیک و صنایع به نظرم خیلی دنبال اینکه بازار کار کدوم بهتره یا اپلای از کدوم راحت‌تره نباشید. اصل رو بذارید علاقه بقیش به تلاش خودتون بستگی داره.
#مهندسی_مکانیک
#دانشگاه_شریف
#ریاضی
@ertiad
۴۶۱
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه. مستقیم میرم سراغ توضیحات:
من دانشجوی کارشناسی بیوتکنولوژی ورودی ۱۴۰۱ دانشگاه یزد هستم که توی دفترچه‌ی انتخاب رشته به اسم زیست فناوی اومده. در مورد رتبه‌ و اینا زیاد حرف نمی‌زنم چون سایتایی مثل قلمچی و.. هستن که بتونین رتبه لازم قبولیتونو تخمین بزنین. خب رشته‌ی بیوتکنولوژی به دو صورت دکترای پیوسته و کارشناسی ارائه میشه. چون در مورد جزئیات دکترای پیوسته اطلاع دقیق ندارم، واردش نمیشم. ولی در مورد کارشناسی اینجوری بگم که چون رشته اسم قشنگی داره(!!) باعث میشه خیلیا توجهشون جلب بشه به این سمت و بدون داشتن اطلاعات کافی انتخاب رشته کنن و تو ترم‌های اول که هنوز وارد درسای تخصصی نشدن انصراف بدن! یا بخاطر اسم قشنگش هی فامیل ازتون بپرسن: خب یعنی چی؟ دقیقا بگو چی میخونی؟ اخرش دقیقا چیکاره میشی؟ که خب بخاطر گستردگی خیلی زیادی که این رشته داره، واقعا نمیشه جواب قاطع و مشخصی داد بهش. رشته جز رشته‌های علوم پایه محسوب میشه و شباهت زیادی با زیست سلولی مولکولی داره، ولی خب فرق‌هایی هم داره. به قول یکی از اساتیدمون همونجوری که شیمی محض داریم، شیمی کاربردی داریم، ریاضی محض داریم، ریاضی کاربردی داریم... زیست رو هم یجورایی تقسیم کردن به سلولی مولکولی که محضه و بیوتکنولوژی که کاربردیه!
تفاوت واحد هامون اینجوریه که ما آزمایشگاه بیشتر داریم درس های مربوط به ریاضی و برنامه‌نویسی و آمار بیشتر داریم، ولی رتبه‌ی قبولی این دو تا رشته تو یه دانشگاه خیلی متفاوته و همین باعث میشه که رقابت توی این یکی کلاس بیشتر باشه، و اغلب چون به انگیزه‌ی مهاجرت وارد رشته میشن پژوهش بیشتره و تفاوت تو سطح دانشجوهاست، ولی باز هم فرق خیلی خیلی زیاد و خاصی ندارن و اگه می‌تونستین دانشگاه خیلی بهتر یا شهر نزدیک تر سلولی بخونین، پیشنهاد میدم همینکارو بکنین
درس های رشته:
یه طیف خیلی وسیع، از هرچیزی مربوط به زیست میکروبیولوژی، بیوشیمی، سلولی مولکولی، ژنتیک، بیوفیزیک، برنامه نویسی و انواع اقسام درس ها! (پیشنهاد میکنم اگه علاقه مند هستین چارت یکی از دانشگاه هارو دانلود کنین و اسم واحدهارو بخونین)
بازار کار و اینا من واقعا تضمینی نمیکنم و خیلی شغل تضمین شده‌ای نداره ولی جاهایی مثل آزمایشگاه‌های صنعتی، مراکز تحقیقاتی و.. میشه بعد کارشناسی کار کرد. ولی چون من خودم هدفم از خوندن این رشته مهاجرته زیاد در مورد کار و اینا اطلاعات ندارم. اگرم میخواین مهاجرت کنین گزینه خیلی خوبی میتونه باشه و حتی شاید بتونم بگم اگه صد درصد مهاجرت میخواین بجای علوم آزمایشگاهی خوندن هم، بهتره بیوتک بخونین، به ۲ دلیل
۱. هزینه آزاد‌سازی مدرک وزارت علوم خیییلی خیلیی کمتر از وزارت بهداشته و قضیه طرح و... رو نداره
۲. جو و تمرکز دانشگاه و اساتید از کارشناسی روی کار های تحقیقاتی و پژوهشیه
و شما تازه توی ارشد با عبارات مقاله چیست مواجه نمی‌شید. و چیز دیگه‌ای که میتونم اشاره کنم اینه که برای بعضی از دانشگاه های مقصد شاید مهم نباشه شما کدوم وزارت و دانشگاه ایران درس خوندین و رتبه کنکورتون چجوری بوده! ولی بازم با این حال پیشنهاد نمیکنم این رشته رو دانشگاه ازاد پذیرش بدون کنکور بخونین.... چون باعث میشه خودتون از درس‌های قشنگش زده بشین، طبق چیزایی که خودم دیدم آزمایشگاه‌های درست درمون ندارن و واحد‌های عملی اغلب ماس مالی طور رد میشه، اساتید هم فقط جزوه میدن و رفرنس خوندن و ارائه و تحقیق کلا تعطیله (مطمئنا منظورم ازاد جاهای خوب مثلا علوم تحقیقات نیست)
#بیوتکنولوژی
#زیست_فناوری
#دانشگاه_یزد
#تجربی #ریاضی
@ertiad
نکته قابل توجه دیگه اینه که برای ارشد و ادامه تحصیل: خیلی انتخابای زیادی وجود داره و تنوع زیاده تو هر دو تا وزارت. از ژنتیک و بیوانفورماتیک و بیوتک پزشکی تا اصلاح بذر و بیوتک صنعتی، یجورایی کل کارشناسیو وقت داری تا ببینی کدوم حوضه بیشتر جذبت میکنه تا بتونی تخصصی تر رو همون کار کنی و در کل رشته‌ای نیست که بیای همینجوری پاس شی و تهشم یه کار باشه استخدام شی. صفر و صدیه. اگه معدلتو بالا نگه داری به فکر مقاله و پژوهش و کانکشن برقرار کردن و.. باشی میشه خیلی خوب پیشرفت کرد ولی اگه فقط به فکر پاس شدن باشین، کار خاصی نمیشه کرد توش و اوضاع کار برا این رشته تو ایران یکم خوب نیست(متاسفانه تقریبا مثل بقیه‌ی رشته‌های علوم پایه)
شاید این حرفم کلیشه‌ای‌ به نظر بیاد ولی بازم مهم علاقتونه .
اگه تو دبیرستان، از زیست دوازدهم مخصوصا فصلای اخرش خوشتون میومده و فکر میکنین میتونین همش با همچین چیزایی در سطح حرفه‌ای تر سر و کله بزنین و توش پیش برین، این رشته مناسبه براتون.
در مورد دانشگاه یزد هم فقط اینو بگم که اساتید و سطح علمیشون و.. خوبه، انجمن بیوتک خیلی فعالی داره ولی اگه دختر باشین و قرار باشه خوابگاه بمونین ممکنه گیر های زیاد حراست اذیتتون کنه.
امیدوارم موفق باشین و اگه سوالی داشتین خوشحال میشم به ایدی زیر پیام بدین تا در حدی که میتونم کمکتون کنم🙏
@Rahebi81
#بیوتکنولوژی
#زیست_فناوری
#دانشگاه_یزد
#تجربی #ریاضی
@ertiad
۴۶۲
🧬معرفی رشته‌ی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی
‌‌ (بخش اول)


• کلیات:
اجازه بدید همین اول یک چیزی رو شفاف‌سازی کنم: در حال حاضر ما رشته‌ای با عنوان ژنتیک در مقطع کارشناسی نداریم. تا سال ۹۷ این رشته به اسم ژنتیک شناخته می‌شد، اما بعدها در دفترچه‌‌ی انتخاب رشته اسمش به زیست‌شناسی سلولی و مولکولی تغییر پیدا کرد و کار درستی بود؛ چون ژنتیک فقط یکی از زیرشاخه‌های این رشته‌ست و درس‌های مهمی مثل بیوشیمی، بیوفیزیک، ایمونولوژی، بافت‌شناسی و زیست تکوینی هم داخل برنامه‌ی درسی این رشته‌ هست. با این وجود، هنوز در میان دانشجویان به اسمِ "ژنتیک" معروفه. (شایدم چون اسم اصلی گفتنش سخته!)

• زیست‌شناسی ‌سلولی و مولکولی در حال حاضر یکی از مهم‌ترین و پررشدترین حوزه‌های علوم زیستی محسوب می‌شه، که با دستاوردها و تکنولوژی‌های نوین مثل مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنی انقلابی در پزشکی، داروسازی، کشاورزی و صنایع غذایی به‌پا کرده. تکنولوژی CRISPR که در سال ۲۰۲۰ جایزه‌ی نوبل رو برای دانشمندانِ توسعه‌دهنده‌اش به‌همراه آورد، از نقاط شکوفایی و اوج این علم بود.
[مطالعه‌ی بیشتر کریسپر]

• این رشته بسته به گرایش شما در ارشد و دکترا، می‌تونه هم پژوهشی و هم درمانی باشه. یعنی هم زیرشاخه‌ی علوم پزشکی و هم زیرشاخه‌ی علوم تحقیقاتی محسوب می‌شه. دامنه‌ی کار پژوهشی در این رشته بسیار وسیع و گسترده‌ست. در حیطه‌هایی مثل داروسازی، بیوشیمی، بیوفیزیک، مهندسی ژنتیک، سرطان، علوم اعصاب، علوم شناختی، بیماری‌های ژنتیکی، پزشکی مولکولی، سم‌شناسی مولکولی و صدها موضوع دیگه پژوهش کرد.

• علت گسترده بودن محدوده‌ی پژوهش هم اینه که رشته‌های علوم پایه رشته‌ی مادر محسوب می‌شن‌ و یه‌جورایی پایه و اساس تمام علوم تخصصی دیگه هستن. از طرف دیگه، ژن‌ها به‌طرز خارق‌العاده‌ای بخش اعظم شخصیت ما رو شکل می‌دن؛ جدا از تأثیرشون در فیزیولوژی و متابولیسم بدن، خصیصه‌های شخصیتی، ضریب هوشی، استعدادها، اختلالات روانی، انعطاف‌پذیری مغزی و حتی در بعد وسیع‌تر فرهنگ یک جامعه رو تحت تأثیر قرار می‌دن.

• طبق آمار گرفته شده در سال ۲۰۲۴ از چند میلیون دانشجو، این رشته جزو ۱۰ رشته‌ی دشوار جهان شناخته شده. [منبع]

امکان تحصیل در خارج از کشور با رشته‌های پژوهش‌محور بسیار بالاست و بورسیه و فاند خیلی خوبی هم به پژوهشگران این حیطه‌ها تعلق می‌گیره. مخصوصاً زیست سلولی و مولکولی که یکی از مترقی‌ترین و پرمتقاضی‌ترین رشته‌ها در خارج از کشوره. من چند ماه پیش با استادی در آمریکا صحبت می‌کردم و از ایشون پرسیدم که وضعیت این رشته در آمریکا چطوره؛ گفت یکی از بهترین رشته‌ها رو داری می‌خونی و اگر روی رزومه‌ات کار کنی احتمالش زیاده بتونی فول فاند بیای اینجا؛ حتی می‌تونی Direct Phd اپلای کنی اما موقعیت‌های محدودتری داره. گفت همین الانش ما توی چندین پژوهش‌ آدمِ کاربلد در ژنتیک‌‌ لازم داریم و می‌تونیم با فاند بپذیریمش.

• خیلی از چیزهایی که برای مسیر شغلی و کنکور ارشد قراره بگم، برای تمام گروه‌های علوم زیستی -بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی، زیست گیاهی و زیست جانوری- هم صدق می‌کنه. این رشته‌ها واحدهای درسی‌ مشترک زیادی باهم دارن و مسیرهای شغلی‌شون هم شباهت‌هایی داره. بحث تفاوت‌هاشون مفصله.
#زیست‌شناسی_سلولی_و_مولکولی
#تجربی
@ertiad
🧬معرفی رشته‌ی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی
(بخش دوم)


رتبه‌ی مورد نیاز در کنکور:
وضعیت کنکور و امتحانات نهایی هر سال دچار تغییر می‌شه و حقیقتاً سخته یک رتبه و تراز مشخص بگیم. احتمالاً از خود سازمان سنجش هم بپرسی، نمی‌تونه عدد دقیق بگه. اما طبق رتبه‌های دوستان و آشنایان در سال‌های گذشته می‌تونم یک دید کلی بهتونم بدم. حواستون باشه اعدادی که می‌گم همه تخمینی و حدودی هستن و ممکنه برای وضعیت شما کاملاً فرق کنه.

از دانشگاه تهران شروع کنیم: سال ۱۴۰۲ با رتبه‌ی ۵ هزار منطقه‌ی دو و حدوداً ۳ هزار منطقه‌ی سه و ۲ هزار منطقه‌ی یک این رشته رو در دانشگاه تهران آوردن. برای سال ۱۴۰۱ سایت کانون رتبه‌ی ۷ هزار برای منطقه‌ی سه رو هم قابل قبول دونسته برای دانشگاه تهران.

دانشگاه شهید بهشتی: سال ۱۴۰۲ با ۹۵۰۰ منطقه‌ی سه و حدوداً ۷ هزار منطقه‌ی دو و ۴ هزار منطقه‌ی یک این رشته رو در شهید بهشتی قبول شدن.

سال ۱۴۰۱ یکی از دوستان با رتبه‌ی ۱۵ هزار منطقه‌ی دو دانشگاه خوارزمی این رشته رو آورده. ظاهراً این سال، ورودی این رشته پایین بوده و رقابت کمتر شده.

دانشگاه‌های آزاد تهران طبعاً دستشون بازتره توی رتبه. بچه‌هایی بودن که سال ۱۴۰۲ با رتبه‌ی ۴۰ هزار منطقه‌ی سه دانشگاه علوم و تحقیقات تهران قبول شدن.

جمع‌بندی: اگر زیر ۱۰ هزار منطقه‌ی سه آوردید، می‌تونید امیدوار باشید که حداقل یکی از دانشگاه‌های دولتی تهران رو قبول می‌شید. برای منطقه‌ی یک و دو هم طبعاً رتبه‌تون باید اندکی بهتر باشه.

• کنکور ارشد در ایران:
در مقطع ارشد دو نوع کنکور می‌تونید شرکت کنید: وزارت علوم و وزارت بهداشت. یعنی شما بخوای ژنتیک بخونی در ارشد، یا ارشد وزارت بهداشت رو می‌خونی که بهش می‌گن "ژنتیک پزشکی"، یا ارشد وزارت علوم رو می‌خونی که بهش می‌گن "ژنتیک مولکولی". یه گزینه‌ی دیگه‌ هم اینه که کلاً ژنتیک نخونی و چیزای دیگه بخونی، که الان می‌گم چیا می‌تونی.

آزمون وزارت بهداشت و وزارت علوم در دو زمان متفاوت و جداگانه برگزار می‌شن. اگر بخواهیم این دو کنکور رو مقایسه کنیم، به‌طور کلی برای رشته‌های علوم زیستی قبولی در کنکور بهداشت سخت‌تره و سطح رقابت بالاتره؛ در این حد که ظرفیت ژنتیک پزشکی در سال ۱۴۰۱ در تمام دانشگاه‌های دولتی ایران ۴۶ نفر بوده، که حدود ۱۵تاشون رو دانشگاه‌های دولتی تهران می‌گرفتن. خودِ دانشگاه تهران ۲ نفر گرفته. مدرک وزارت بهداشت معتبرتره و استخدامی بعد از فارغ‌التحصیلی هم راحت‌تره. رشته‌های زیر نظر وزارت بهداشت به‌طور کلی بالینی و کلینیکی هستن و دانشجوهاشون واحدهای عملی بیشتری نسبت به تئوری دارن.
[لینک پست دفترچه‌ی وزارت بهداشت در کانال]

رشته‌های وزارت علوم عموماً پژوهشی هستن و واحدهای تئوری بیشتری دارن نسبت به عملی. در مقایسه با کنکور بهداشت، قبولی در کنکور وزارت علوم راحت‌تره و ظرفیت کلاس‌هاشون بالاست؛ همین مسئله کیفیت آموزش رو پایین آورده. کلاً وضعیت کنکور علوم شلم شورباست. با هر نوع کارشناسی‌ای می‌تونی هر چی بخوای شرکت کنی؛ مثلاً تو مهندسی کامپیوتر خوندی و می‌تونی بری ژنتیک مولکولی بخونی.

اگر مقطع ارشد و دکترا رو در یکی از دانشگاه‌های زیر نظر وزارت بهداشت درس خونده باشید، بعد از مقطع دکترا شماره‌ی نظام پزشکی بهتون تعلق می‌گیره و می‌تونید کلینیک یا آزمایشگاه تأسیس کنید. البته تا جایی که اطلاع دارم، برای تأسیس کلينيک باید با یک نفر پزشک عمومی همراه باشید.

گرایش‌های پرمتقاضی در وزارت بهداشت:
• ژنتیك انسانی (ژنتیک پزشکی)
• ایمنی‌شناسی (ایمونولوژی)
• خون‌شناسی (ھماتولوژی)
• بیوشیمی بالینی
• بیوتکنولوژی پزشكی
• میكروب‌شناسی پزشكی
• ویروس‌شناسی پزشكی
•  قارچ شناسی پزشكی
• انگل‌شناسی
• سم‌شناسی
• اپیدمیولوژی
• علوم تشریح
• فیزیولوژی

گرایش‌های پرمتقاضی در وزارت علوم:
• زیست‌شناسی سلولی و مولکولی
• ژنتیک مولکولی (مهندسی ژنتیک)
• میکروبیولوژی
• بیوتکنولوژی میکروبی
• بیوشیمی
• بیوفیزیک
• بیوتکنولوژی دریا
• بیوتكنولوژی صنعتی
• بیوتکنولوژی محیط زیست

برخی از درس‌های تخصصی در کارشناسی:
بیوشیمی ساختار، بیوشیمی متابولیسم، جانورشناسی، گیاه‌شناسی، زیست‌شناسی تکاملی، میکروبیولوژی، ایمنی‌شناسی، بیوفیزیک، مهندسی ژنتیک، بیوانفورماتیک و شبیه‌سازی مولکولی، سلول‌های بنیادی، زیست‌‌شناسی سرطان، متون تخصصی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی، چرخه‌ی سلولی و مسیرهای پیام‌رسانی، زیست‌شناسی مولکولی پروکاریوت‌ها و یوکاریوت‌ها
- بعضی از این درس‌ها واحد عملی (آزمایشگاه) دارن.

- برای اطلاعات بیشتر، دفترچه‌ی برنامه‌ی درسی رشته رو توی کانال گذاشتم. [لینک پست]
#زیست‌شناسی_سلولی_و_مولکولی
#تجربی
@ertiad
(بخش سوم)
• مسیرهای شغلی:
کارهایی که می‌شه در حوزه‌ی زیست‌ سلولی و مولکولی کرد بسیار گسترده‌ست و با توجه به توسعه روز افزون تکنولوژی‌‌، احتمالاً در آینده رونق بیشتری هم خواهد داشت. اما متأسفانه در داخل کشور کم‌لطفی شده به این رشته و بودجه‌ی کمی برای پژوهش اختصاص‌ داده شده‌. با این وجود، اگر خودتون زرنگ باشید و زیاد ورجه وورجه کنید و مثل سیاهی‌لشکرهایی که اومدن دانشگاه فقط مدرک بگیرن نباشید، همه‌جای جهان براتون کار هست. مسئله‌ی اصلی و اساسی اینجاست که رشته‌های علوم پایه معمولاً مسیر از-پیش-تعیین‌شده‌ای ندارن و خودتون باید آستین بالا بزنید؛ اگر دانشگاه چیزی یاد نمی‌ده، باید خودتون برید یاد بگیرید. اگر کار نیست، باید کارآفرین باشید. قرار نیست مثل یه بچه‌ی خوب و مؤدب منتظر بمونید راه رو نشون بدن و شما هم بگید چشم. موفقیت در این رشته -مثل تمام رشته‌های علمی دیگه- اولاً علاقه‌ی بسیار زیاد به علم و ثانیاً دقت و تمرکز جدی می‌طلبه. پس آماده بیایید و سست‌عنصر نباشید!
۱. کار در آزمایشگاه و بیمارستان:

دانشجوی این رشته می‌تونه بسته به مهارت‌‌هایی که داره، در یکی از آزمایشگاه‌های ژنتیک، تشخیص طبی، پاتولوژی و پاتوبیولوژی کار کنه. در تمام مراکزی که آزمایشگاه دارن امکان کار هست؛ بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دارویی و دانش‌بنیان، مراکز علمی-پژوهشی و آزمایشگاه‌های خصوصی. اصولاً "کارشناس آزمایشگاه" باید ارشد باشه و "مسئول فنی آزمایشگاه" باید دکترا باشه. (البته من دو-سه نفر رو دیدم که در مقطع کارشناسی تونستن در آزمایشگاه استخدام بشن بخاطر مهارت‌ها و رزومه‌ی خوبشون.)
درآمد متوسط کار در آزمایشگاه در حال حاضر -تیر ۱۴۰۳- به طور میانگین از ماهی ۱۵ تا ۲۵ میلیون متغیره. با مقطع تحصیلی بالاتر، حقوق هم بالاتر می‌ره؛ اما کلاً اگر دنبال کار علمی-پژوهشی جدی یا حقوق بالا با ساعت کاری کمتر هستید، احتمالاً براتون مناسب نباشه. (نظر شخصی بنده)
میزان درآمد و مهارت‌های مورد نیاز رو خودتون از سایت‌های کاریابی ببینید.
[لینک سایت جاب ویژن]
۲) تحقیق و پژوهش:

کشورهایی مثل آمریکا و کانادا سالانه ۴۰-۵۰ هزار دلار فاند می‌دن برای کار پژوهشی. (با دلار ۵۷ هزار تومنی می‌شه بالای ۲.۵ میلیارد در سال، که می‌شه ۲۰۰ میلیون در ماه.) یکی از دوستان من در دانشگاه مک‌گیلِ کانادا ارشد ژنتیک پزشکی می‌خونه؛ سالی ۴۴ هزار فاند بهش تعلق می‌گیره، که تقریباً نصفش می‌ره واسه شهریه‌ی دانشگاه. با نصفه‌ی باقی‌مانده، هم خرج خورد و خوراک و تفریح رو می‌ده، هم تونسته خونه اجاره کنه، و تازه می‌گه پس‌‌انداز هم می‌تونه بکنه. یعنی یک زندگی کاملاً استاندارد می‌تونی اونجا برای خودت دست‌وپا کنی.
۳) تأسیس استارت‌آپ و شرکت‌های دانش‌بنیان:

در طولانی‌مدت بیشتر از تمام موقعیت‌های شغلی این فهرست صرفه‌ی اقتصادی داره؛ اما ایده‌ی اولیه‌‌ی خوب، مهارت‌ در رهبری و کار تیمی، ارتباطات اجتماعی گسترده، و مقداری هم سرمایه‌ی مالی می‌طلبه. می‌تونید با ارائه‌ی خدمات علمی یا تولید محصولات دانش‌بنیان، ثبت شرکت کنید و وارد صنعت و تجارت بشید. به عنوان نمونه‌های موفقی از همین شرکت‌های بیوتکنولوژی، ژنتیک و داروسازی می‌شه از انستتیو پاستور، پژوهشگاه و کلینیک رویان، سیناژن، آریوژن و... نام برد. تا جایی که اطلاع دارم، شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران شامل مالیات نمی‌شن.
۴) بیوانفورماتیک و زیست‌شناسی محاسباتی:

به‌طور کلی به توسعهٔ الگوریتم‌ها، تکنیک‌های تحلیل داده و شبیه‌سازی محاسباتی برای فهم سامانه‌ها و روابط زیستی، زیست‌شناسی محاسباتی می‌گن. کارهای بیوانفورماتیکی و زیست محاسباتی از شاخه‌های بسیار مهم و آینده‌‌دار این رشته‌ست. در خارج از ایران، درآمد خیلی خوبه داره؛ و به موازات اون انرژی ذهنی و توان فیزیکی خوبی رو هم می‌طلبه.
[اینجا درباره‌اش بیشتر بخونید]
۵) تأسیس آزمایشگاه یا کلینیک:

هردوتا از کارهای پردرآمد این رشته هستن، اما سرمایه‌ی مالی خوبی هم نیاز دارن. تأسیس آزمایشگاه نیازمند شماره نظام پزشکی از وزارت بهداشته، و فقط بعد از مقطع دکترا میسره؛ ارشد و دکتراتون رو هم باید زیر نظر وزارت بهداشت گذرونده باشید تا جایی که می‌دونم. اگر هدف‌تون برای تأسیس آزمایشگاه یا کلینیک ناباروری خیلی جدیه، تحصیل در رشته‌های وزارت بهداشت مسیر امن‌تریه؛ مثلاً اگر علوم آزمایشگاهی خونده باشید، کارتون راحت‌تره تا زیست سلولی و مولکولی. ‌کلینیک رو باید همراه با یک نفر که پزشکی عمومی خونده تأسیس کنید. کلاً یک‌سری دنگ‌وفنگ‌های اداری داره که در روند کار دستتون میاد.
۶) پزشکی قانونی:

پزشک قانونی بر روی جسد کالبدشکافی انجام می‌ده تا روش مرگ جسد از جمله خودکشی، قتل، تصادف یا طبیعی رو تعیین کنه. ژنتیک‌دان با انجام آزمایشات ژنتیکی از نمونه‌هایی مثل مو، خون، پوست و بافت به این روند کمک می‌کنه.

#زیست‌شناسی_سلولی_و_مولکولی
#تجربی
@ertiad
2024/09/21 08:48:23
Back to Top
HTML Embed Code: