Telegram Web Link
2
خب حالا راجع به دانشگاه, دانشگاه خواجه نصیر همونطور که میدونین به مجمع الجزایری بودن معروفه. دانشکده هاش یه جا نیستن ولی این در اون حد که به نظر میاد اذیت کننده نیست.فضای دانشگاه ها قابل قبول هست ولی انتظار یه محیط انچنان مدرن نداشته باشین. رفت و امد بین پردیس ها تقریبا راحته ولی خب فاصله دارن. راجع به خوابگاه, من تو خوابگاه سیمرغ (دخترانه)واقع در سیدخندان بودم و واقعا عالی بود (میگفتن قراره خودگردان شه الان خبر ندارم شده یا نه). 4 طبقه داره و هر طبقه 2 واحد و هر واحد 3 تا اتاق داره. یکی از این واحد ها 2 اتاق 4 نفره و یه اتاق 6 نفره داره و واحد دیگه 2 اتاق 3 نفره و یه اتاق 8 نفره. ساختمون اسانسور داره. حموم ها و لباسشویی تو پارکینگ ساختمون هست.یه حیاط کوچیک هم داره.خوابگاه اندیشه هم رفته بودم ولی اونجا یکی دو لول پایین تره. دانشگاه ارومیه,یه دانشگاه جامع هستش که بیرون از شهر ارومیه واقع در کیلومتر 11 جاده ارومیه-سرو واقع شده.با سرویس اتوبوس خود دانشگاه حدودا 25 دقیقه با داخل شهر فاصله داره ولی با ماشین 10 دقیقه یا کمتر.محیط دانشگاه خیلی زیباست و خیلی هم بزرگه.خوابگاه ها داخل دانشگاه هست و فقط یکی دو تا خوابگاه بیرون شهر داره که برای دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی هست.داخل دانشگاه سرویس داخلی وجود داره که از نقاط مختلف دانشگاه قابل استفاده هستن.چندین زمین ورزشی,چندین سالن ورزشی(برای رشته های ورزشی مختلف), استخر, فضاهای سبز در محوطه دانشکده ها, چندین کتابخونه, کافه و چند تا بوفه, خشکشویی و.. از امکانات دیگه دانشگاه ارومیه هستن. چند تا سلف مجزا تو نقاط مختلف دانشگاه داره. دانشکده معماری,شهرسازی و هنر و فکر کنم نقاشی و همچنین دانشکده ادبیات و علوم انسانی خارج از دانشگاه قرار دارن.

خوابگاه ها امکاناتشون کمه. مثلا لباسشویی و اسانسور ندارن. یه مورد اذیت کننده هم این هست که تایم ورود به دانشگاه 19:30 و ورود به خوابگاه 20:00 هست و اگه بعد از این تایم کسی وارد شه ثبت میکنن.البته برای پسر ها تایم ورود 23:00 هست.در کل دانشگاه بدی نیست.

سعی کردم هر چیز مهمی که ممکنه کمک کنه رو بیان کنم.امیدوارم انتخاب درستی داشته باشین و تو انتخابتون موفق و خوشحال باشین🌸.

#مهندسی_نقشه‌برداری
#دانشگاه_خواجه‌نصیرالدین‌طوسی
#خواجه_نصیر
#مهندسی_کامپیوتر
#دانشگاه_ارومیه
#ریاضی
@ertiad
ارتياد pinned «سلام به همراهان ارتیاد این نهمین سال فعالیت این کانال است. تا کنون حدود چند صد نفر تجربه‌شان را از رشته تحصیلی‌شان، دانشگاهشان، زندگی دانشجویی، کارراهه‌ای که پس از آن طی کرده‌اند، و چالش‌هایی که پشت سر گذاشته اند، در این کانال به اشتراک گذاشته‌اند. مخاطب…»
ارتياد
١
چند نکته:
- پیشنهاد می‌کنم حتی متن‌هایی را که مستقیما به رشته‌ی موردنظر شما مربوط نیستند هم بخونید، بعضی نکات گفته شده می‌تونه دید خوبی بهتون بده. اینجا اولین پست ارتیاد رو می‌تونید ببینید.

- اگر به دنبال رشته یا دانشگاه خاصی هستید حتما در کانال سرچش کنید، چون هشتگ‌ها دقیق نیستند.

- به این نکته توجه داشته‌ باشید که بعضی تجربیاتِ به اشتراک‌گذاشته‌شده ممکنه صرفا تجربه‌ی فردی نویسنده‌ها باشند و لزوما قابل تعمیم یا دقیق و بدون سوگیری نیستند.

- من سال‌هاست از فضای کنکور کارشناسی فاصله گرفتم و این کانال رو ایام بعد انتخاب رشته به عنوان یک کار دلی فعال می‌کنم. در نتیجه متاسفانه نمی‌تونم به سوالات شما درباره انتخاب رشته و … جوابی بدم. این‌جا فقط تجربیاتی که دوستانتون ارسال می‌کنند به اشتراک گذاشته می‌شه.

- این کانال کاملا داوطلبانه است و با محتوایی که بچه‌های دانشجو ارسال کرده‌اند همه‌ی این سال‌ها پیش رفته. اگر سال‌های قبل از کانال استفاده کردید و الان دانشجویید، تجربه‌ی دانشجویی‌تون رو برای کانال ارسال کنید.

- کانال رو به دوستانتون، هم‌کلاسی‌هاتون، و دانش‌آموزانی که می‌شناسید معرفی کنید تا محتوایی که بچه‌های زیادی این‌ سال‌ها این‌جا به اشتراک گذاشتند به دست بقیه هم برسه.


@ertiad
۴۱۳
سلام وقتتون بخیر.
قبل از هرچیز خسته نباشید بچه‌ها.
من دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه گیلانم و دوست داشتم همونطور که خودم پارسال از این کانال استفاده کردم، الان سهم کمک خودم رو انجام بدم.
همه‌ی دانشکده‌های دانشگاه گیلان تو یه مکان نیستن. دانشکده‌هایی مثل انسانی، هنر و معماری، فنی و کشاورزی حدود ۱۲ کیلومتر خارج از شهرن (اتوبوس برای رفت و آمد از شهر به اونجا موجوده و داخل خودش هم برای مسیر بین دانشکده‌ها اتوبوس هست) و برخی دانشکده‌های پزشکیش و البته علوم پایه توی شهرن. دانشکده‌ی علوم ریاضی و علوم پایه هردو توی شهرن و کنار همن. خودم شخصا ناراحت بودم بخاطر جدا بودن این دانشکده از بقیه ولی اینکه بین کلاس‌ها میشه توی رشت عزیز قدم زد و تا جای ممکن از شهر استفاده کرد، نظرم رو عوض کرده. علوم کامپیوتر تو دانشگاه گیلان زیرمجموعه دانشکده‌ی علوم ریاضیه و مهندسی کامپیوتر زیرمجموعه دانشکده‌ی فنی.
خوابگاه‌های دخترها یکیشون داخل دانشکده‌ی تربیت بدنیه که نزدیک بخش مرکزیه که گفتم بیرون از شهره. بقیه‌شون نزدیک علوم پایه اند و فقط ۱۰ دقیقه پیاده‌روی دارن از خوابگاه تا علوم‌ پایه. یکی از خوابگاه‌ها که خوابگاه اتقیاست یکی از تمیزترین و بهترین خوابگاه‌هاییه که دیدم و میشه گفت خوابگاه نوسازیه. این خوابگاه توی هر طبقه ۴ تا سوئیت داره که هرکدوم سه‌تا اتاق ۶ نفره دارن. لباسشویی داره و کولرها هم اسپلیت‌اند.
خوابگاه پسرها توی دانشکده‌ی مرکزیه و در حال حاضر هنوز کولر ندارن. معلوم نیست کی پیگیری بشه و بچه‌های بعد عید که دیگه هوا به سمت گرما و شرجی بودن میره اذیتن.
ترم اول به ما خوابگاه داده نشد بخاطر اینکه ظاهرا تو دفترچه‌ی پیوست‌ها گفته شده بود به ورودی ۱۴۰۲ خوابگاه داده نمی‌شه. خلاصه خواستم یه هشداری بدم که موقع انتخاب رشته اونم چک کنید علاوه بر دفترچه انتخاب رشته. ترم اول به خوابگاه‌های خودگردانی که دانشگاه معرفی کرد بود رفتیم که هزینه‌شون ماهانه بین ۱.۵ تا ۳ میلیون بود و یه مقدار هم ودیعه‌شون بود. غیر از هزینه‌ی اجاره‌ی الکی زیادش جو خوبی دارن و چون معمولا همه‌ی بچه‌ها دانشجو اند خیلی فرقی با خوابگاه خود دانشگاه نداشت واسه‌ی ما.
دانشگاه گیلان جز دانشگاه‌های نیمه تاپه. استاد رشته‌های علوم پایه به صورت کلی خیلی سخت‌گیرن و استادهای ریاضی ما هم مستثنا نیستن از این قاعده. پاس کردن درس‌های مربوط به برنامه‌نویسی نسبت به ریاضی خیلی راحت‌تره برای من شخصا. اینم بگم که ۴ ترم اول واحدها با بچه‌های ریاضی کاربردی مشابه‌ئه و کلاس‌هامون مشترکه.
اگر درباره‌ی تفاوت علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر هم واستون سواله میخوام بگم که منم پارسال موقعیت شما رو داشتم و بعد کلی تحقیق به این نتیجه رسیدم که تفاوت چندانی نیست صرفا یکم ریاضی تو علوم کامپیوتر بیشتره و تو مهندسی کامپیوتر یکم فیزیک بیشتره. هردوشون می‌تونن شما رو برنامه‌نویس خوبی بکنن و در نهایت تلاشی که خودتون می‌کنید خارج از دانشگاه مهمه. واسه‌ آینده کاریتون تو ایران هم تا جایی که می‌دونم مهارت خیلی مهم‌تره از مدرک دانشگاهی (تو بخش خصوصی) و مهم نیست مهندسی کامپیوتر بودین یا علوم. در خارج از کشور هم که موقعیت‌های برابری دارن شاید یکم صرفا موقعیت اپلای علوم کامپیوتر بیشتر باشه.
امیدوارم تونسته باشم ابهاماتتون رو برطرف کنم.
اگر سوال دیگه‌ای داشتید: @MLikeMath

#علوم_کامپیوتر
#دانشگاه_گیلان
#ریاضی
@ertiad
۴۱۴
سلام من دانشجوی رشته علوم کامپیوتر دانشگاه تهران ورودی ۱۴۰۲ هستم.
چون خیلی رتبم خوب شده بود و در مورد آینده رشته کامپیوتر شنیده بودم تصمیم قطعی گرفتم که برم کامپیوتر. فقط هم قصد ۳ دانشگاه برتر رو داشتم. اول سه تا مهندسی کامپیوتر زدم. برای علوم کامپیوتر شک داشتم و از چند تا از آشنایان که کامپیوتر خونده بودن و خارج از کشور بودن سوال کردم و اونا خیلی خیلی روی علوم کامپیوتر تاکید کردن و برای همین ۳ تا انتخاب بعدی منم علوم کامپیوتر بود.
الان یه سال این رشته رو‌ خوندم و به وضوح میگم فقط اگر عاشق درس خوندن یا عاشق کامپیوتر هستی برو این رشته. سال اولش که انگار با رشته ریاضی یکیه و شامل ریاضیات بسیار سخت و جان‌فرساست به اضافه اینکه دو تا درس برنامه‌نویسی داریم که اساتید به شدت سختگیری داره.
تابستون هر سال هم چند تا پروژه داریم.
البته قطعا باید تاکید‌ کنم که دانشگاه تهران فوق العاده سختگیره مخصوصا دانشکده ما! پس اگه دانشگاه دیگه این‌ رشته رو میخوای بری من نمیدونم. این رشته تو دانشگاه ما در اختیار کامل المپیادی‌هاست و طبق برنامه‌ اونا پیش میره و شاید یک صدم منی که هیچ پیش زمینه‌ای نداشته اذیت بشن
تو دانشکده ما راه میری مدال میریزه! و راحت بگم حتی اگه مدال هم نداشته باشن قطعا قبلا کامپیوتر کار کردن.
جو دانشکده از نظر من وحشتناکه! همه دنبال اثبات خودشون و رقابتن!
رشته ما توی ساختمان ریاضی ، آمار ، علوم کامپیوتر هست و توی دانشکذه علوم واقع شده. دانشکده‌ای کهنه با فضای بسیار سرد و آزار دهنده. کلا یه چیزی بگم دانشجوهای جدید علوم کامپیوتر دانشگاه تهران خیلی خیلی خفنن.
در آخر یه توصیه بهتون میکنم اونم اینکه در یکی از شرایط زیر فقط برید این رشته
۱)عاشق درس خوندی
۲)عاشق ریاضی و کامپیوتری
۳)المپیاد کار کردی
اساتیدشم‌ خیلی خبری نیستن متاسفانه و به شدت عقده‌این.
موفق باشید ‌و واقع بینانه انتخاب رشته کنید.
#علوم_کامپیوتر
#دانشگاه_تهران
#ریاضی
@ertiad
۴۱۵
🔸تفاوت علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر چیه؟

سال گذشته خیلی‌ دنبال مرجعی گشتم تا بتونه تفاوت چیزی که تحت عنوان "علوم کامپیوتر" در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شه رو با "مهندسی کامپیوتر" بفهمم.
بعد از یک‌سال تحقیق و درس‌ خوندن در رشته علوم کامپیوتر یک دانشگاه نسبتا سخت‌گیر، می‌تونم این‌طور جواب بدم:
یه طیف رو درنظر بگیرید، از تئوری تا عملی.
این طیف رو می‌شه از تئوری‌ترین تا عملی‌ترین، به این شکل چید:
ریاضی
علوم کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر
مهندسی برق
که قطعا هرکدوم خیلی‌‌خیلی گسترده‌‌ان و اگه شاخه‌شاخه و تخصصی بررسی بشن، ممکنه نتیجه خیلی متفاوت بشه. ما کلیت هر رشته و در حد مقطع لیسانس رو در نظر می‌گیریم، اون هم به‌طور حدودی.
حالا، طبق همین طبقه‌بندی علوم کامپیوتر یه‌چیزی بین مهندسی کامپیوتر و ریاضی قرار می‌گیره. نه اون‌قدر عملی، نه اون‌قدر تئوریک.
خیلی‌ها می‌گن خروجی کار یک computer scientist، وروردی کار مهندس کامپیوتره. یعنی اولی الگوریتم رو طراحی می‌کنه و دومی الگوریتم طراحی شده رو به‌کار می‌گیره. اما در عمل واقعا این‌طوره؟ هرکس از علوم‌ کامپیوتر فارغ‌التحصیل شد یه راست می‌ره طراح الگوریتم می‌شه و هرکس از مهندسی فارغ‌التحصیل شد برنامه‌نویس و دولوپر؟ قطعا نه. حوزه‌های کاری _خصوصا در دوره فعلی_ انقدر گسترده‌ست که دست فرد کاملا بازه توی هردو و خیلی‌ محتمله با هرکدوم از این رشته‌ها برای یک فیلد استخدام بشه.(حتی با رشته‌های دیگه مثل ریاضی و برق و صنایع و... هم! چه بسا بعضا فیلد کاری‌ای باشه که مهارت رو به داشتن مدرک ارجحیت بده حتی.) اما می‌تونیم این‌طور بگیم که طبق چارت دروس، احتمالا تفاوتشون در مسلط بودن به ساختمان الگوریتم و در طرف دیگه به‌کار‌گیری‌شه.
در وهله بعدی، رشته علوم کامپیوتر اخیرا به دلایل مختلف چه در سطح جهانی چه در ایران خیلی رشد کرده و رونق گرفته. لذا چارت‌های دانشگاهی خیلی متفاوته. خیلی دانشگاه‌ها به رسم قدیم که این رشته کم‌تر شناخته‌ شده بود، ریاضی‌محورتر هستن و خیلی‌ها سعی کردن کمی به تعدیل برسونن چارت رو با واحدهای کامپیوتری‌طور. _اگرچه که حجم بالای دروس ریاضی حتی در حالت دوم هم موجود و لازمه._ پس توصیه می‌کنم چارت دانشگاه‌های مدنظرتون رو هم چک کنید حتما. موفق باشید.
#علوم_کامپیوتر
#مهندسی_کامپیوتر
#ریاضی
@ertiad
سلام دوستان،
اگر همایش انتخاب رشته‌ای توسط دانشجوها در محیط دانشگاه قراره برگزار بشه، می‌تونید تبلیغش رو ارسال کنید تا اینجا به اشتراک گذاشته‌بشه.
@ertiad
۴۱۶
۴۱۷
سلام و خسته نباشید به بچه های کنکوری❤️🌸 من دانشجوی تاریخ تمدن و ملل اسلامی در دانشگاه الزهرا هستم. از این رشته با نام های مشابه مثل تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی هم یاد میشه.
همون طور که از اسمش پیداست درباره تاریخ پیدایش اسلام و کشور های اسلامی هست و با تاریخ شبه جزیره عربستان قبل از ظهور پیامبر شروع میشه و کم‌کم به داستان فتوحات، حکومت های مستقل و نیمه مستقل در زمان خلفا و قیام ها می‌پردازه تا می‌رسه به تاریخ اندولس(اسپانیای اسلامی) و تاریخ معاصر.
همچنین شما در این رشته ابعاد هنری، جغرافیایی کشور های اسلامی رو مطالعه می‌کنید. ناگفته نماند که علومی که به اسلام مرتبط هست رو هم باید پاس کنید مثل زبان عربی، منطق، تفسیر، کلام و... .
پس فرقش با تاریخ اینه که تمرکزش روی تاریخ کشور های اسلامی هست.
درباره الزهرا هم باید بگم که از لحاظ مکانی در ده ونک و خیابان شیخ بهانی واقع شده و نزدیک ترین مترو به دانشگاه، مارو حقانی هست که شما باید ۲ با تاکسی یا تاکسی و اتوبوس خودتون رو به میدان ونک و بعد حقانی برسونید. از مترو میرداماد هم راه داره.
از لحاظ جو هم دانشگاه فقط دانشجوی دختر می‌پذیرند که اقتضای خودش رو داره ممکنه بپسندید یا نه.
درباره پوشش هم باید بگم ظاهراً قبلا سخت نمی‌گرفتن و بچه ها حتی با شال هم رفت و آمد می‌کردن اما الان کلا گیرشون زیاد شده.
یه توصیه هم دارم اینکه بچه ها حتما هر رشته ای رو که می‌خوان بزنن تمام واحد هاشو سرچ کنن و ببینن شون.
#تاریخ_و_تمدن_ملل_اسلامی
#دانشگاه_الزهرا
#انسانی
@ertiad
۴۱۸
ارتياد pinned «سلام دوستان، اگر همایش انتخاب رشته‌ای توسط دانشجوها در محیط دانشگاه قراره برگزار بشه، می‌تونید تبلیغش رو ارسال کنید تا اینجا به اشتراک گذاشته‌بشه. @ertiad»
۴۱۹
سلام دوستان
امیدوارم که حال همگی خوب باشه
خسته نباشید از کنکور و نبرد یکساله برای آزمون
به نظرم انتخاب اصلی در کنکور قسمت انتخاب رشته است که باید خیلی بهش توجه کنید.
بنده دانشجوی رشته ی فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه تهران هستم
پارسال با چنل ارتیاد آشنا شدم و درست مثل الان شما درباره ی رشته های مختلف مطالعه و در حال جست و جو بودم.
رشته ی فقه و مبانی حقوق اسلامی ،همونطور که از اسمش پیداست درس اصلی شما ، فقه هست
فقه چیه؟!
تفقه به معنی جست و جو در احکام دینی و فهم اونهاست و قواعد دینی رو استخراج میکنید با دلایل منطقی و عقلی
پس یک رشته ی انتزاعیه و اینکه فقه چندین باب داره ولی توی رشته ی فقه و حقوق شما یکی دو بابی رو میخونید که مربوط به جوامع و شیوه ی قانونگذاری هست.
حالا مبانی حقوق چیه؟!
یعنی یک سری از دروس رشته ی حقوق رو شما مطالعه می کنید ؛البته ناگفته نمونه که قانون مدنی ما ۹۹ درصد از فقه برداشت شده
یعنی رشته ای می‌آید که کاملا ذهن شما رو برای حقوقی فکر کردن آماده میکنه
تفاوت بچه های حقوق با فقه و حقوق چیه؟!
از نظر ذهنی،بچه های حقوق شکل رسیدگی به جرائم رو بهتره انجام میدن و بچه های فقه و حقوق موضوع رسیدگی به جرائم و اختلافات رو درک می‌کنند.
اگر به فکر قضاوت هستید ،فقه و حقوق شما رو یک قاضی مستدل ،اسلامی و حقوقی درمیاره...
درباره فقها هم این رو باید بگم که با سایر علما دینی اشتباهشون نگیرید ؛ ذهن فقها به شدت ذهن پویا و به روزی هست و اصلا متعصب دینی نیستند.
تفاوت دوم اینکه در این رشته یک سری تفاوت های درسی و واحد ها وجود داره
مثلا تو رشته ی ما دروس عربی و اصولی زیاد هست ،اما در رشته‌ی حقوق چنین چیزی وجود نداره.
از نظر آینده شغلی و کاری و ازمون های وکالت و قضاوت و سر دفتری و.... این دو رشته هیچ تفاوتی باهم ندارند!
یعنی هر دو میتونند به محض رسیدن به ۲۴ سالگی در آزمون های مذکور شرکت کنند
پس نترسید که اگر فقه و حقوق بخونم وکیل یا قاضی یا به شغل دلخواهم نرسم.
درباره مهاجرت هم بگم که اگر ایده ی مهاجرت رو دارید اصلا سمت رشته‌ی حقوق و فقه و حقوق نیاید؛ چون که رشته های انتزاعی هستن و خیلی سخت میشه با خوندن این رشته ها مهاجرت کرد ؛اما کشورهایی مثل ایتالیا ، آلمان و فرانسه که حقوق مدونه دارند مثل ما ،امکان مهاجرت بهشون راحت تر از انگلیس و آمریکاست
در آخر هم درباره دانشگاه تهران بگم
رشته ی فقه و حقوق در دانشکده ی الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران هست که از نظر دسترسی هم کنار مترو مفتح هست.
دانشگاه تهران دانشگاه آکادمیک و علمی درجه یکی هست و خیلی اساتید پخته و باسواد توش پیدا میشه حداقل در رشته ی ما.
دانشکده ی الهیات هم دانشکده ای عمدتا با جو مذهبی هست ولی اگر فرد غیرمذهبی هستید شرایطش جوری نیست که بخواید اذیت بشید و یا متفاوت جلوه کنید.
در کل رشته ی خوبی هست برای کسانی که علاقمند به مباحث حقوقی هستند ولی در رشته‌ی حقوق نتونستند قبول بشن.

موفق باشید و اینکه این یکی از تصمیمات زندگی شماست لطفا خوب دربارش فکر کنید و نگرانی زیادی هم نداشته باشید:)

#فقه_و_مبانی_حقوق_اسلامی
#دانشگاه_تهران
#انسانی
@ertiad
۴۲۰
2024/09/21 21:39:57
Back to Top
HTML Embed Code: