Telegram Web Link
آیا شما هم جز اون دسته کتابخون‌هایی هستید که فکر می‌کنید خوندن رمان یا در کل آثار داستانی بی‌فایده است؟ فکر می‌کنید وقت محدودی که برای کتاب خوندن دارید رو باید صرف آثار مهم و غیر داستانی کنید تا چیزی به اندوخته‌هاتون اضافه کنید؟
اگر اینطور فکر می‌کنید این کتاب مناسب شماست تا ببینید جدا از لذتی که آثار داستانی نصیب ما می‌کنه و جهان‌هایی رو به ما نشون میده که به وسعت بشریت بی‌انتهاست، چه چیزهای دیگه‌ای در نبود ادبیات از بین خواهد رفت.

چرا ادبیات مقاله‌ای است از ماریو بارگاس یوسا که در کنار چند مقاله دیگر در کتاب چرا ادبیات به ترجمه عبدالله کوثری چاپ شده که موضوع اپیزود دوم پادکست است.

از اینجا بشنوید
https://www.tg-me.com/epitomebooks/272
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟣بعضی ها معتقد هستند که مردم ایران فریب داده شدند. بعضی ها معتقدند که انقلاب دزدیده یا منحرف شد و بعضی ها با اشاره به تحولات بین المللی و منطقه‌ای انقلاب در ایران رو ناگزیر می دیدند.

🟣دولت و انقلاب در ایران
نوشته حسین بشیریه
اپیزود ۵۹ پادکست اپیتومی بوکس فردا منتشر می شود.
اپیزود پنجاه و نهم: دولت و انقلاب در ایران

انقلاب 57 ایران، یک اتفاق مهم هم در عرصه بین المللی و هم در داخل ایران بود. فروپاشی حکومتی نزدیک به غرب در وسط جنگ سرد و در همسایگی شوروی کمونیستی و برقراری حکومت اسلامی در ایران برای بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی، مبارزین، دولت‌ها و حتی افراد درگیر در انقلاب، اتفاقی غیر قابل هضم بود. رشد تحلیل‌هایی که بیشتر مبتنی بر توهم توطئه بودند و سعی داشتند دست پنهان قدرت‌های بزرگ را در وقوع این انقلاب ببینند از همین غیر قابل هضم بودن انقلاب ناشی می‌شود، که حتی محمدرضاشاه را هم برای توضیح علل انقلاب به سمت تئوری توطئه سوق داد. حتی روندی که انقلاب طی کرد تا به جمهوری اسلامی برسد نیز خالی از افسانه‌پردازی نیست، بعضی‌ها معتقدند که مردم ایران فریب داده شدند، بعضی‌ها معتقدند انقلاب دزدیده یا منحرف شد و بعضی‌ها با اشاره به تحولات بین المللی و منطقه‌ای، انقلاب در ایران را ناگزیر می‌دیدند. چیزی که در این تحلیل‌های دیده نمی‌شود یا اهمیتی ندارد نقش دولت و طبقات اجتماعی در انقلاب است. زمینه‌هایی که نویسنده این کتاب سعی کرده به بعضی از آن‌ها بپردازد.
دولت و انقلاب در ایران
محمدرضا عشوری
اپیزود پنجاه و نهم: دولت و انقلاب در ایران

بعضی‌ها معتقدند که مردم ایران فریب داده شدند، بعضی‌ها معتقدند انقلاب دزدیده یا منحرف شد و بعضی‌ها با اشاره به تحولات بین المللی و منطقه‌ای، انقلاب در ایران را ناگزیر می‌دیدند.

آدرس کانال یوتیوب
https://youtube.com/c/EpitomeBooksPodcast


من در پادکست @epitomebooks درباره کتاب‌هایی که می‌خونم و دوست دارم صحبت می‌کنم.
اسطوره سیزیفی که آلبر کامو در انتهای کتاب خود نقل می‌کند استعاره‌ای است از کار بیهوده هر روزه ما، نه فقط کار که زندگی پوچ انسانی. اما این روایت تنها روایت موجود از اسطوره سیزیف نیست. روایت‌هایی وجود دارند که از تجربه زیسته هر روزه ما فاصله دارند و قابل درک نیستند.
کامو با انتخاب این روایت در واقع اسطوره را امروزی می‌کند، به آن جانی دوباره می‌دهد تا از میراث گذشته چیزی برای آینده بسازد.

از اینجا بشنوید
https://www.tg-me.com/epitomebooks/280
چندی پیش زمانی‌که بحث مقاومت پنجشیر داغ بود، دیدم که عده‌ای با شور و حرارت از مقاومت دفاع می‌کنند. در نظر آن‌ها طالبان انسان نبوده و نیستند و کشتن آن‌ها نه تنها اشکالی نداشت بلکه عملی قهرمانانه هم محسوب می‌شد.
من در این ویدئو تلاش کردم با الهام از نه قربانیان، نه جلادان کامو این دید که خشونت اولین و آخرین راه‌حل برای حل مناقشات است را به چالش بکشم و از همه مهم‌تر اینکه به زعم کامو اگر خشونت چاره‌ناپذیر است دست‌کم نباید آن را موجه جلوه داد.
از اینجا ببینید👇

https://youtu.be/mjlCvwJtBuE

اپیزود شصتم: اندیشه توکویل

در اپیزود شصتم پادکست به اندیشه‌های توکویل یکی از مهم‌ترین اندیشمندان لیبرالیسم پرداختیم. من در این اپیزود دوباره سراغ یکی از دغدغه‌های اصلیم یعنی آزادی رفتم و سعی کردم با نگاه توکویل به حکومت خوب بیشتر آشنا بشم تا شاید این تفکرات زمینه‌ای بسازه برای آینده.
اندیشه توکویل
محمدرضا عشوری
اپیزود شصتم: اندیشه توکویل

در اپیزود شصتم پادکست به اندیشه‌های توکویل یکی از مهم‌ترین اندیشمندان لیبرالیسم پرداختیم. من در این اپیزود دوباره سراغ یکی از دغدغه‌های اصلیم یعنی آزادی رفتم و سعی کردم با نگاه توکویل به حکومت خوب بیشتر آشنا بشم تا شاید این تفکرات زمینه‌ای بسازه برای آینده.

آدرس کانال یوتیوب
https://youtube.com/c/EpitomeBooksPodcast


من در پادکست @epitomebooks درباره کتاب‌هایی که می‌خونم و دوست دارم صحبت می‌کنم.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اپیزود شصتم: اندیشه توکویل
عصیانگر کیست؟
کسی که نه می‌گوید. اما به رغم رد کردن، کناره نمی‌گیرد: نیز او کسی است که از آغاز نخستین حرکت خود، آری می‌گوید.

برده‌ای که سراسر عمرش فرمان برده است، ناگهان می‌بیند که نمی‌تواند فرمان تازه‌ای را بپذیرد. معنی این «نه» چیست؟

معنی‌اش برای مثال این است که «این وضع بیش از اندازه طول کشیده است»، «تاکنون آری، ا این به بعد نه»، «دارید زیاده‌روی می‌کنید»، و باز «حد و مرزی هست که نباید از آن پا فراتر بگذارید». بر روی هم این «نه» ثابت می‌کند که مرزی وجود دارد. [...]

بدین سان، عصیان در عین حال هم بر نفی قاطعانه تجاوزی تحمل‌ناپذیر تکیه دارد و هم بر اطمینانی مبهم از حقی مسلم و به بیانی دقیق‌تر، بر این احساس عصیانگر که او «این حق را دارد که...».

عصیانگر، آلبر کامو، ترجمه مهستی بحرینی. صفحه ۲۳
وقتی که نیچه مرگ خدا را اعلام کرد، منظورش فقط مرگ خدای مسیحی نبود، بلکه منظورش نفی هرگونه مطلق‌اندیشی و آرمان‌گرایی‌ای بود که بالاتر از زندگی قرار گرفته بودند، آرمان‌ها و مطلق‌هایی که به نام دین، علم و اخلاق بر فراز زندگی بشر برافراشته شده و زندگی را از معنایی‌ در خود تهی کرده بودند. به اعتقاد نیچه مسیحیت، علم و اخلاق؛ که سه دستاورد بزرگ بشریت در طول تاریخ هستند، ریشه در آرمان‌گرایی افلاطونی دارند. این‌ها آرمان‌های متافیزیکی‌اند که به زعم نیچه، زندگی را به تباهی کشانده‌اند. یا به عبارت دیگر بر طبق آرمان‌گرایی افلاطونی تنها در صورتی زندگی معنادار است که یا در خدمت دین باشد یا در خدمت اخلاق یا علم. در واقع آرمان‌گرایی صرفاً در آرمان‌هایی دنبال معنا می‌گردد که خارج از زندگی و برتر از زندگی باشند.
2024/09/29 06:34:58
Back to Top
HTML Embed Code: