Telegram Web Link
زیباکلام: نسل زد هم مثل نسل‌ ما بی‌سواد است

صادق زیباکلام سواد نسل زد را مانند نسل‌های قبلی دانست و گفت آنها هم مثل آن زمانِ ما فکر می‌کنند و در کل جامعه‌ی عقب‌مانده‌ای هستیم که مطالعه نمی‌کنیم.

آقای زیباکلام در گفت‌وگو با انصاف نیوز درباره‌ی نسل زد در ایران گفت: آدم‌ها پنجاه سال پیش آزادی بیان، انتخابات و مطبوعات آزاد می‌خواستند. چرا نسل زی در هند، نروژ، فرانسه، آلمان و بقیه‌ی کشورها دردسر درست نکرده است؟ برای اینکه پاسخ بسیاری از نیازهای این نسل در کشورهای دیگر وجود دارد. اما در ایران دهه هشتادی‌ها به دلیل جنسیتش نمی‌تواند مسابقه فوتبال برود، می‌خواهد دوست‌پسر، دوست‌دختر داشته باشد، بدون روسری بیرون برود، می‌گویند نمی‌شود. یا مثلا اگر بخواهد در انتخابات شرکت کند، گزینه‌ای ندارد. 

او در ادامه گفت: جامعه را برای این نسل تبدیل به زندان کرده‌‌اند و وقتی آنها اعتراض می‌کنند، می‌گویند این نسل پدیده‌ی جهانی است! نسل زی (زد) در انگلیس یا کشورهای دیگر نرمال رفتار می‌کند چون او را زندانی نکرده‌اند. 

مقایسه‌ی سواد نسل زد با نسل‌های گذشته

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا نسل زد نسبت به دهه‌ی پنجاهی‌ها تفاوتی کرده‌ است، گفت: ما نسل زی دهه‌ی پنجاه بودیم و فکر می‌کردیم اگر شاه نباشد، افراد وطن‌پرست، متدین و ملی‌گرا زمام امور را به دست می‌گیرند و ایران بهشت می‌شود. ما گمان می‌کردیم در ۲۸ مرداد خیانت شد، نسل زی هم حالا این‌طور فکر می‌کند که ۴۰ سال پیش خیانت شده است. ما به‌‌عنوان نسل زی آن زمان بی‌سواد بودیم و نسل زی امروز هم بی‌سواد است.

زیباکلام در ادامه گفت: وقتی انسان‌ها را محبوس کنید، رفتارشان عادی نخواهد بود. اگر در همین فضایی که هستیم، حبس باشیم، برخوردمان بعد از چند ساعت موقع خروج با همدیگر فرق خواهد کرد.

عقب‌ماندگی فقط تولید پراید و پیکان نیست

او در ادامه درباره‌ی رفتار اپوزیسیونی که در ایران به‌اصطلاح او محبوس نیستند، اما رفتارهایی شبیه ایرانیان داخل ایران دارند، گفت: ایران در ۱۴۰۳ یک کشور عقب‌مانده است. عقب‌ماندگی فقط تولید پراید و پیکان نیست. یک وجه عقب‌ماندگی چنین تولیداتی است، اما وجه دیگرش این است که اهل مطالعه نیستیم. شما در متروی لندن، به‌خصوص صبح‌ها به ندرت کسی را می‌بینید که روزنامه دستش نباشد. در ایران زیاد از مترو استفاده می‌کنم اما تا حالا کسی را ندیدم که روزنامه یا کتاب بخواند.

این استاد دانشگاه در ادامه اضافه کرد: ما از نظر فرهنگی، صنعتی و علوم انسانی هم عقب‌مانده هستیم. قدرت فهم تحولات سیاسی و اجتماعی جوامع را نداریم. از دانشجویانم خواسته بودم درباره‌ی ۱۱ سپتامبر (۱۳۸۰) مطالعه کنند، و فهمیدیم آن موقع دولت ایران می‌گفت که ۱۱ سپتامبر کار خود آمریکایی‌ها است! می‌گویند القاعده، داعش، بن لادن و… را هم خودشان درست کردند!

می‌گفتند بیا کف خیابان!

او ادامه داد: مهر و آبان ۱۴۰۱ دانشکده می‌رفتم و دانشجوها را می‌دیدم که به من می‌گفتند بیا به کف خیابان بپیوند! آمریکایی‌ها تصمیم گرفته‌اند دیگر دولت ایران نباشد! این حرف را نخبه‌ی جامعه‌ی ایران می‌گفت که توانسته بود در کنکور قبول شود و به دانشگاه تهران بیاید. یعنی جزو پنج درصد افراد تاپ کشور است. در چنین حالتی، تکلیف غیردانشگاهی‌ها معلوم است. تمام این‌ها به معنی عقب‌ماندگی هستند!

زیباکلام گفت: ما کوچکترین مسائل سیاسی و اجتماعی‌مان را نمی‌توانیم تبیین کنیم. مثلا بعضی‌ها معتقد هستند، افغان‌ها را خود ایران وارد کشور کرده است! ما به این دلیل تئوری توطئه می‌بافیم به این دلیل که فهم مسائل سیاسی و اجتماعی آسان نیست. به‌عنوان کسی که اول مهندسی و بعد علوم انسانی خواندم، می‌گویم که علوم انسانی سخت‌تر و پیچیده‌تر از مهندسی است. در علوم انسانی با انسان‌ها طرف هستیم که برخلاف مولکول‌ها رفتارهای یکسانی ندارند.

https://ensafnews.com/548263/
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «زیباکلام: نسل زد هم مثل نسل‌ ما بی‌سواد است صادق زیباکلام سواد نسل زد را مانند نسل‌های قبلی دانست و گفت آنها هم مثل آن زمانِ ما فکر می‌کنند و در کل جامعه‌ی عقب‌مانده‌ای هستیم که مطالعه نمی‌کنیم. آقای زیباکلام در گفت‌وگو با انصاف نیوز درباره‌ی نسل زد در…»
نظر امیر طباطبائی، متخصص زبان بدن، درباره‌ی برخی انتقادها به نحوه‌ی نشستن مقامات فنلاندی در دیدار با رئیس جمهور پزشکیان
@ensafnews
حمید رسایی از رفتن به لبنان منصرف شد

حمید رسایی نماینده رادیکال اصولگرای مجلس می‌گوید که دلیل نرفتن او به لبنان برای پیوستن به جبهه مقاومت این است که اولا حزب الله به تنهایی از پس اسرائیل برمی‌آید و در ثانی به گفته‌ی او تعدادی از عناصر مزدور و نفوذی آمریکا و اسرائیل در داخل کشور در حال توطئه هستند و نباید میدان را برایشان خالی کند!

رسایی می‌گوید که او را به خاطر عملی نشدن اعلام آمادگی‌اش در گذشته برای اعزام به لبنان تمسخر می‌کنند.

@ensafnews
انصاف نیوز
شبنامه‌ی انصاف: نگاه‌ها اول به نیویورک و بعد به اقدام بعدی سیدمجتبی خامنه‌ای | از مصیبت طبس تا جنگی که بیشتر بالاگرفته سه‌شنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۳: غیر از خبرها و تحلیل‌های حول فاجعه‌ای که برای کارگران معدن زغال‌سنگ طبس رخ داد و چند و چون و اظهارنظرها درباره‌ی…
شبنامه‌ی انصاف | ۴ مهر ۴۰۳
/ رهبری تندروها را دست‌‌خالی گذاشت | نقش احمد خمینی در جنگ ۸ ساله /

انصاف نیوز – شبنامه، چهارشنبه ۰۴ مهر ۴۰۳: از فارس تا تمامی خبرگزاری‌های فارسی‌زبان خارج از ایران امروز خبر تایید لایحه‌ی «عفاف و حجاب» از سوی شورای نگهبان را پوشش دادند. خبری که در برخی رسانه‌ها با تحلیل‌هایی مربوط به روندی که پس از جنبش زن‌ زندگی‌ آزادی طی می‌شود و وضعیت حجاب و آزادی یا اجبار آن در ایران همراه بوده است.

رئیس جمهور در نیویورک و سخنرانی رهبری

در سوی دیگر هنوز خبرها درباره‌ی حضور هیئت ایرانی در نیویورک ادامه دارد. برخی معتقد به این هستند که «کشتی‌بان را سیاست دیگری آمده»؛ همچنین سخنرانی امروز رهبری نیز از دیگر مواردی است که امروز مورد توجه رسانه‌های داخل و خارج کشور بوده. تیترها بیشتر به بخشی از سخنان اشاره دارد که حمایت از حماس و پیروز بودن نهایی مقاومت و حزب الله در جنگ فعلی را مورد توجه قرار داده بود. اما از نحوه‌ی پوشش صحبت‌های امروز رهبری مشخص است که از سوی تندترین خبرگزاری‌های اصولگرا هم هیچ تیتری در تقابل و در تعارض با نطق رئیس جمهور در سازمان ملل و نشست خبری پیش از آن، قابل استخراج نبوده است. موضوعی که میان جریان تندرو همچنان داغ است.

احمد خمینی و جنگ هشت ساله در بی‌بی‌سی فارسی

بی‌بی‌سی فارسی هم گزارشی درمورد سیداحمد خمینی و نقشی که او در جنگ هشت‌ساله ایفا می‌کرد نوشته است. در این گزارش که با تیتر «نقش احمد خمینی در جنگ ایران و عراق؛ «اگر با من باشد با صدام ملاقات می‌کنم»» منتشر شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «حسن خمینی در مستند «احمد»، درباره نقش پدرش در جنگ هشت ساله مدعی می‌شود که «نامه مفصل منتشر نشده‌ای از احمد خمینی به امام وجود دارد که ایشان به ‌طور مستدل و مفصل تحلیل کرده‌اند جنگ بعد از فتح خرمشهر باید متوقف شود و در این نامه نوشته‌اند که چه کسانی موافق تداوم جنگ و چه کسانی موافق توقف جنگ هستند.»

حسن خمینی در ادامه اضافه کرده که «این سند هنوز منتشر نشده است» و پس از گذشت سال‌ها از پایان جنگ، هنوز مشخص نیست که چه زمانی قرار است این اسناد منتشر شود.»

همچنین در بخش دیگری از این گزارش به خاطرات حسن روحانی از سیداحمد خمینی پرداخته و می‌نویسد: «از جمله کسانی که در مستند «احمد» صحبت می‌کند، حسن روحانی است. حضور آقای روحانی در این مستند بهانه‌ای شد که نشریه «آگاهی نو» در شماره‌ سیزدهم این نشریه (فروردین‌ماه – اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳)، گفت‌وگویی با آقای روحانی درباره احمد خمینی داشته باشد و او برای نخستین‌بار ده روایت و خاطره از احمد خمینی با عنوان «حق با خانم والده بود» را بیان کند.

آقای روحانی در زمان جنگ ایران و عراق عضو شورای عالی دفاع و رییس ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء بود.

بخش زیادی از خاطرات حسن روحانی درباره احمد خمینی به دوران جنگ ایران و عراق برمی‌گردد. احمد خمینی علاوه براینکه دفتر [آیت الله] خمینی را اداره می‌کرد به عنوان نماینده پدرش نیز در شورای عالی دفاع نیز شرکت می‌کرد.

حسن روحانی در آن زمان رئیس کمیسیون دفاعی مجلس بود و از سال ۱۳۶۲ قائم مقام فرمانده جنگ بود. او می‌گوید پس از بازپس‌گیری خرمشهر، موافق پایان جنگ بوده است و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۵ و در زمانی که ایران شبه جزیره «فاو» را تصرف کرده بود در دیداری که با احمد خمینی داشته به او توضیح داده که از لحاظ نظامی امکان پیروزی ایران در جنگ نیست و گزارش‌های دیگر «نادرست است».

آقای روحانی از احمد خمینی تقاضای «ملاقات ویژه» با [آیت الله] خمینی می‌کند تا در یک جلسه «نیم ساعته تا چهل و پنج دقیقه» شرایط جنگ را برای فرمانده کل قوا گزارش کند.

آقای روحانی می‌گوید «حاج احمد آقا گفت که می دانم چه می خواهی بگویی. می‌خواهی بگویی ادامه جنگ فایده‌ای ندارد. اما امام این حرف را قبول نمی‌کند. گفتم خود شما چطور فکر می کنید؟ احمد اقا گفت “اگر با من باشد الان سوار هواپیما می‌شوم و می روم بغداد با صدام حسین ملاقات می‌کنم و به جنگ خاتمه می‌دهم ولی ملاقات با امام ثمری ندارد”… و این دیدار انجام نشد».

حسن روحانی می‌گوید پس از بازپس‌گیری فاو از سوی ارتش عراق (۲۸ فروردین ۱۳۶۷) احمد خمینی به او پیشنهاد می‌کند یک روز در میان گزارش جنگ را بدهد و «حتی با امام جلسه بگذارد» اما او قبول نمی‌کند و می‌گوید تا وقتی که پیشرفت داشتیم «دیگران» گزارش می‌دادند و حالا که هر روز شکست می‌خوریم «گزارش را من بدهم؟».

خاطره آقای روحانی از احمد خمینی به سال ۱۳۶۵ برمی‌گردد و ممکن است در سال‌های اولیه جنگ نظر احمد خمینی متفاوت بوده باشد و با گذشت زمان و کاهش توان ایران تغییر کرده باشد»
https://ensafnews.com/548423/
@ensafnews
📷 گزارش تصویری | دیدارهای رئیس جمهور پزشکیان در سفر نیویورک ۱

▫️ نشست با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی
▫️ دیدار با شارل میشل، رئیس شورای اروپا
▫️ دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه
▫️ سخنرانی در «نشست سران میثاق آینده»
▫️ دیدار با پادشاه اردن
▫️ دیدار با دبیر کل سازمان ملل متحد
▫️ دیدار با رئیس جمهور تاجیکستان
▫️ دیدار با جمعی از رهبران ادیان الهی

@ensafnews
2024/09/27 21:31:13
Back to Top
HTML Embed Code: