Telegram Web Link
موج پنهان انتخابات چه خواهد کرد؟

ابوالفضل فاتح

بسمه تعالی

از شاخصه‌های این انتخابات، موج پنهانی است، که در نظرسنجی‌ها غائب است و اطلاع چندانی از ابعاد آن وجود ندارد. پس از قهر عظیم اکثریت مردم در سه انتخابات به ویژه انتخابات ۴۲ درصدی با پیام‌های خاص خود، اینک جامعه به دلیل برخورداری نسبی از «امکان انتخاب»، رویکرد متکثرتری برگزیده ست.

دامنه‌ی موج پنهان؛

نابرابربری‌های انتخابات اظهر من الشمس است. این لشکر کشی صاحب منصبان در برابر حاشیه نشینان سیاست و این ترکیب چند نفر به یک نفر، بیگانگی با مفهوم انتخابات و بیگانگی با قسط و عدالت است. اما چنان که می‌دانیم شیوه‌ی پاسخ به این نابرابری‌ها و لشکرکشی‌ها در جامعه پیچیده‌ی ایران در هر زمان متفاوت است.

در انتخابات جاری، شواهد و نظر سنجی‌ها همچنان بازه‌ی ۴۸ تا ۵۸ درصد مشارکت و نقطه‌ی میانی ۵۳ تا ۵۴ درصد را تایید می‌کنند که متوسط ۱۲ تا ۱۳ درصد فراتر از مجلس است. دقت نظرسنجی‌ها چگونه بوده و آیا ابعاد موج پنهان یکی دو روز آخر، از این بازه فراتر خواهد بود؟ باید تا فردا صبر کرد. تجربه نشان داده است که احتمال ۵ تا ۱۰ درصد موج پنهان روز آخر به نفع یک کاندیدا وجود دارد که تعیین کننده خواهد بود. این موج می‌تواند از تغییر نظر همانها که رای می‌دهند و در نظرسنجی‌ها لحاظ شده‌اند و افراد جدیدی که در نظرسنجی‌ها دیده نشده‌اند، شکل بگیرد.

استراتژی «هر همراه، دو رای»؛

با توجه به شاکله ی انتخابات این موج پنهان، هرچه باشد، در جهت کمپین آقای پزشکیان خواهد بود که با استراتژی «هر شهروند دو رای»، بخشی از مرددین را قانع ساخته‌اند، اما تقویت این موج از کف به سقف نیازمند اهتمام به اکسیر این استراتژی است.

جامعه سه ضلعی؛

با هر نتیجه‌ی انتخابات، با جامعه‌ای سه ضلعی مواجه خواهیم بود (آنان که رای تاییدی می دهند، آنان که رای نمی‌دهند و آنان که رای اصلاحی می‌دهند) و اندازه‌ی ضلع سوم را موج پنهان تعیین خواهد کرد. رای دادن و رای ندادن مردم، قرار گرفتن در آرایش این اضلاع سه گانه است و نمی‌توان آن را به نام های خاصی مصادره کرد. ویژگی جامعه سه ضلعی آن است که بعد بیشتری یافته و تا حدی از فضای قطبی عبور خواهد کرد. در چنین جوامعی برای حل مسائل راه حل‌های بینابینی بیشتری وجود خواهد داشت. در اینباره پس از انتخابات بیشتر خواهم نوشت، ان شاء الله.

والسلام
ابوالفضل فاتح
هفتم تیرماه ۱۴۰۳

https://ensafnews.com/530638
@ensafnews
تحلیل هوش مصنوعی از انتخابات ٨ تیر ایران

🔹چت‌جی‌بی‌تی به عنوان مشهورترین ابزار کاربست هوش مصنوعی در زندگی، پاسخ‌های جذابی درباره انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری ایران دارد.

🔹هوش مصنوعی می‌گوید ارزیابی این‌که کدام کاندیدا می‌تواند بهترین گزینه برای توسعه و پیشرفت ایران باشد، نیازمند بررسی دقیق پیشینه، برنامه‌ها و شرایط فعلی کشور است.

🔹درباره پورمحمدی، تجربه بالای مدیریتی را مهم‌ترین نقطه قوت و ابهام‌های حقوق بشری را نقطه ضعف او دانسته و گفته پورمحمدی پتانسیل ایجاد نظم در دستگاه‌های اجرایی را داراست.

🔹چت‌جی‌بی‌تی قاطعیت جلیلی در مذاکرات خارجی را نقطه قوت و دیدگاه‌های سخت‌گیرانه را نقطه ضعف او دانسته است.

🔹همچنین پتانسیل قالیباف را توان اجرای پروژه‌های بزرگ خوانده است. قوت او سابقه اجرایی و ضعفش را عملکرد ناشفاف در حوزه مالی خوانده.

🔹چت‌جی‌بی‌تی در نهایت به شرایط کشور از جمله مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و چالش‌های سیاسی اشاره کرده، می‌نویسد: به‌نظر می‌رسد پزشکیان به عنوان یک اصلاح‌طلب با تجربه، می‌تواند تعادلی بین نیازهای اقتصادی و اجتماعی برقرار کند و نظام درمان را بهبود دهد.

@ensafnews
افشای هویت واقعی فردی که خود را کشاورز آسیب‌دیده اصفهانی معرفی کرده بود

در یکی از وقایع جنجالی اخیر، فردی در مراسم استقبال از دکتر مسعود پزشکیان توسط کشاورزان شرق اصفهان، خود را به‌عنوان یک کشاورز آسیب‌دیده از خشکی زاینده‌رود معرفی کرده بود؛ فیلم آن بهانه‌ی گزارشی در ایران‌اینترنشنال شد در حالی که این فرد کشاورز نیست.

م.خ نه تنها کشاورز نبوده، بلکه در ارتباط نزدیک و موثر با ستاد انتخاباتی یکی از نامزدهای رقیب بوده است.

او در جریان بازدید دکتر پزشکیان از بستر خشک زاینده‌رود، زمانی که کشاورزان با پلاکاردهایی به‌طور مسالمت‌آمیز خواسته‌های صنفی خود را بیان می‌کردند، به دکتر پزشکیان و دکتر ظریف نزدیک شد و با فریادهای بلند، از دیگران می‌خواست تا از نحوه اعتراضش تصویربرداری کنند.

این ماجرا ابعاد جدیدی پیدا کرد زمانی که ایران‌اینترنشنال به‌طور گسترده تصاویر اعتراض این فرد را پخش کرد و با حضور کارشناسان زیست‌محیطی خود، انتخابات پیش رو را زیر سوال برد. آنها با تأکید بر بی‌فایده بودن مشارکت مردم، به‌ویژه آرای خاموش، حضور کشاورزان را به‌عنوان اعتراضی تعبیر کرده و خواستار تحریم سراسری انتخابات شدند.

@ensafnews
اطلاعیه شماره ۱۴ ستاد انتخابات کشور

پیرو اطلاعیه های شماره «۷» و «۸» ستاد انتخابات کشور به آگاهی کلیه هموطنان گرامی می رساند، فهرست اسامی و شناسه نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشد:

🔹آقای مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی- شناسه نامزد ۲۲

🔹آقای مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۳۳

🔹آقای سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد۴۴

🔹آقای محمدباقر قالیباف- فرزند حسین- شناسه نامزد ۷۷

@ensafnews
علی ربیعی در روستای سیل زده دیزی در منطقه دشتیاری بلوچستان، ساعت نه صبح رای خود را به صندوق انتخابات ریاست جمهوری انداخت

«آنچه که شدنی است؛ هرگونه تغییر (هرچند آرام)  برای بهبود زندگی، تنها از طریق صندوق میسر است. صندوق رای را همواره به مثابه یک میانجی بزرگ اجتماعی پاس بداریم.»

#پزشکیان
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مسعود پزشکیان در بیمارستان فیروزآبادی تهران رأی خود را در صندوق انداخت | شرق
@ensafnews
حضور جمعی از اقلیت‌های مذهبی در حسینیه ارشاد تهران

@ensafnews
2024/10/02 10:19:52
Back to Top
HTML Embed Code: