Telegram Web Link
اهمیت مدیران میانی و استانی در موفقیت دولت

مرتضی افقه با تجربه کار اجرایی در خوزستان، تحصیل در غرب و تدریس در ایران، تحلیل متفاوتی از شرایط اقتصادی کشور ارائه دارد و می‌گوید بخش بزرگی از مسائل کشور ناشی از توفق نگاه غیراقتصادی، اعم از سیاسی و امنیتی و اعتقادی به مقوله تخصصی اقتصاد است. انتخاب مدیران میانی و استانی با کیفیت را ضمان موفقیت پزشکیان می‌داند و دولت را به تغییر معیار در انتخاب مدیران می‌خواند.

🔹فرار از مسئولیت و عواقب آزادسازی اقتصادی

افقه با اشاره به ادبیات برخی از حامیان، کارگزاران و مدیران ارشد دولت سیزدهم، آن را نوعی فرار به جلو خواند و گفت: من بعید می‌دانم کسی در متن دولت قرار داشته باشد و نداند چه بلایی بر سر اقتصاد ایران در سه سال اخیر آمده است.

او عذرخواهی برخی وزرای دولت سیزدهم در روز تودیع را یادآور شد و ادامه داد: در یکی از سخت‌ترین مقاطع بعد از انقلاب، یکی از ضعیف‌ترین و کم‌تجربه‌ترین کابینه‌ها تشکیل شد و به تبع آن اغلب مدیران ارشد و میانی هم از بین کسانی انتخاب شدند که ضعف بنیه‌های علمی، اجرایی و تجربی‌شان مشهود بود. ادعاهای بزرگی هم مطرح کردند مانند این‌که ما می‌توانیم بدون حل و فصل مساله تحریم‌ها کشور را اداره کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه چمران، به تاثیر تشدید تحریم‌ها از سال ۹۷ بر عواید اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: آن ادعاها، در کنار تداوم تحریم‌ها سبب شد دولت سیزدهم برای اداره کشور ناچار به خلق منابع مالی جدید شود. بنابراین در اولین اقدام، ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی را به عنوان یارانه بی‌فایده و فسادزا حذف کردند. این در حالی بود که آن روز خیلی‌ها با این اقدام مخالفت کردند، از جمله خود بنده و بسیاری از اقتصاددانان، اما گفتند تاثیری بر معیشت مردم ندارد و فقط سه چهار قلم را در بر می‌گیرد. با این همه، امروز وزیر اقتصاد دولت آقای رئیسی، مسئولیت آزادسازی قیمت‌ها را نمی‌پذیرد و می‌گوید اشتباه بود.

میان‌تیترها:

🔹تنش‌های منطقه‌ای و کار بزرگ حفظ وضع موجود

🔹اهلیت حرفه‌ای معیاری که اولویت ندارد!

🔹چرا مردم گشایش‌های پسابرجامی را حس نکردند

🔹تخصصی به نام تحلیل آمار


متن کامل گزارش این مصاحبه
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «اهمیت مدیران میانی و استانی در موفقیت دولت مرتضی افقه با تجربه کار اجرایی در خوزستان، تحصیل در غرب و تدریس در ایران، تحلیل متفاوتی از شرایط اقتصادی کشور ارائه دارد و می‌گوید بخش بزرگی از مسائل کشور ناشی از توفق نگاه غیراقتصادی، اعم از سیاسی و امنیتی و اعتقادی…»
دادستانی تهران علیه عبدالرضا داوری اعلام جرم کرد

🔹در پی انتشار برخی مطالب در فضای مجازی دادستانی تهران علیه عبدالرضا داوری اعلام جرم کرد.

🔹برخی تولید محتوای عبدالرضا داوری طی هفته‌های اخیر اعلام جرم دادستانی تهران علیه وی را به همراه داشت.

🔹علیه این فعال فضای مجازی در راستای انتشار اخبار کذب و حرکت در راستای خدشه به امنیت روانی جامعه اعلام جرم شده است.

[میزان]
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اذان ظهر فردا، آغاز خطبه‌های رهبر انقلاب

🔹سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: فردا از ۵:۳۰ صبح درهای چهار ضلع مصلی باز می‌شود.

🔹مترو از ساعت ۵:۳۰ خدمات ارائه خواهد داد.

🔹نمازگزاران مهر و زیرانداز همراه خود داشته باشند.

[جماران]
@ensafnews
انتقادی به «تبعیض سنی برای استخدام متولدین سالهای ۵۷ تا ۶۲»

جمعی از تحصیلکردان مجرد بالای چهل سال در پیامی ارسالی به انصاف نیوز نوشته‌اند:

موضوع: رفع تبعیض سنی برای استخدام متولدین سالهای ۵۷ تا ۶۲

با سلام و عرض احترام. بسیاری از هموطنان با تحصیلات عالی و دارای شایستگی و توانایی که هنوز به علت بیکاری مجرد مانده اند، بنا به دلایل ذیل و رعایت عدالت اجتماعی، خواهان افزوده شدن تبصره ای جهت افزایش شرط سنی استخدام هستند تا با اشتغال، ازدواج و فرزندآوری گامی در جهت خدمت به میهن خود بردارند و آمار تجرد و بیکاری کاهش یابد و جامعه ای پویا و به دور از افسردگی و رکود داشته باشیم.

۱. این قشر با بحران افزایش جمعیت و ۸ سال جنگ تحمیلی و تبعات آن و کمبود امکانات رفاهی و آموزشی مواجه بودند.

۲. به دلیل ظرفیت پذیرش بسیار کم دانشگاه ها بسیاری با رتبه های کنکور عالی و درصدهای بالا حتی مجاز به انتخاب رشته نمی شدند و سالها پشت کنکور می ماندند و کل ساعاتشان صرف درس خواندن و شب بیداری می شد تا بتوانند شاخ غول کنکور را بشکنند و وارد دانشگاه شوند. اما برای نسلهای بعد ورود به دانشگاه بسیار راحت شد طوری که صندلیهای دانشگاه ها بیشتر از شرکت کنندگان کنکور شد.

متن کامل این نامه
@ensafnews
نامه‌ی جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه مشهد به وزیر بهداشت

جمعی از فعالان دانشجویی تشکل‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نیز ادوار آنها در نامه‌ای خطاب به محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، خواستار تغییرات جدی‌تر در شرایط دانشگاه‌های علوم پزشکی شدند.

متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید:

«وَ الْعَدْلُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى غَائِصِ الْفَهْمِ وَ غَوْرِ الْعِلْمِ وَ زُهْرَةِ الْحُكْمِ وَ رَسَاخَةِ الْحِلْمِ»

«عدالت چهار شعبه دارد: فكرى ژرف انديش، دانشى عميق و به حقيقت رسيده، نيكو داورى كردن و استوار بودن در شكيبايى»
حکمت ۳۱ نهج البلاغه
استاد محترم جناب آقای دکتر ظفرقندی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام و احترام،
پس از گذشت چندین سال دشوار بر جامعه پزشکی کشور، اکنون و با حضور شخصیت اصلاح‌گرا و مردمی چون شما در کسوت وزارت، بارقه‌هایی از امید جهت ایجاد تغییرات مثبت در اذهان دانشگاهیان علوم پزشکی کشور روشن شده است. ما جمعی از فعالین دانشجویی حاضر و ادوار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با وجود تکثر و تنوع فعالیت‌ها و تفکراتمان در قالب شورایی گرد هم آمدیم تا ضمن اعلام حیات جریان دانشجویی این دانشگاه پس از ضربه‌های سهمگینی که در این سالیان متحمل شده، در باب وضعیت بغرنج دانشگاهی که آن ‌را چون خانه‌مان می‌دانیم اندیشه‌ای کنیم.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشکلات گوناگونی رو به روست که نگرانی‌هایی جدی را درباره‌ آینده‌ این نهاد علمی با سابقه خراسان و بزرگترین نهاد دانشگاهی علوم پزشکی شرق کشور ایجاد کرده است. شرایط امروز نه نسبتی با قدمت و تاریخ این دانشگاه داشته، و نه تطابقی با محیطی آزاد، علمی و پیش‌رونده جهت رشد و بالندگی جوانان، دانشجویان و آحاد جامعه دانشگاهی دارد.
ما با ذکر برخی مشکلات در چند محور، متذکر می‌شویم که حل این معضلات و دیگر مشکلات دانشگاه در قدم اول، با انتخاب تیم مدیریتی و اجرایی کارآمد، اصلاح‌گرا، متعامل با دانشجویان و منطبق با شعارهای انتخاباتی ریاست محترم جمهوری مبنی بر تغییر وضع کنونی میسر می‌باشد. از سوی دیگر شورای هم‌اندیشی فعالین دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام می‌کند که با تشکیل کمیته‌ای به ارائه راهکارهایی جهت حل این مشکلات اقدام خواهد کرد و روند تحقق تغییرات و حل مشکلات را از مجاری مختلف به اطلاع جامعه دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواهد رساند.

متن کامل این نامه
@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ

نفی و نقد اقدامات زنان مجلس در دههٔ ۴۰ با طرح مطالبات حدّاکثری و تحریف و تقطیع سخنان در مطبوعات به روایت مهرانگیز دولتشاهی، نمایندهٔ کرمانشاه در دورهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ مجلس شورای ملّی:

«خیلی ما [نمایندگان زن مجلس] را سبک می‌کردند و استدلال می‌خواستند بکنند که ماها دلمان خوش است که رفتیم توی مجلس و دیگر فراموش کردیم که زن‌ها هستند و برایشان کاری باید کرد یا ما در عمرمان هم کاری نکردیم برای زن‌ها ...»

(پروژهٔ تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران)

@ensafnews

[متن کامل ⬇️]
انصاف نیوز
#سایه_روشن_تاریخ نفی و نقد اقدامات زنان مجلس در دههٔ ۴۰ با طرح مطالبات حدّاکثری و تحریف و تقطیع سخنان در مطبوعات به روایت مهرانگیز دولتشاهی، نمایندهٔ کرمانشاه در دورهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ مجلس شورای ملّی: «خیلی ما [نمایندگان زن مجلس] را سبک می‌کردند و استدلال…
#سایه_روشن_تاریخ

نفی و نقد اقدامات زنان مجلس در دههٔ ۴۰ با طرح مطالبات حدّاکثری و تحریف و تقطیع سخنان در مطبوعات به روایت مهرانگیز دولتشاهی، نمایندهٔ کرمانشاه در دورهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ مجلس شورای ملّی:

«خیلی ما [نمایندگان زن مجلس] را سبک می‌کردند و استدلال می‌خواستند بکنند که ماها دلمان خوش است که رفتیم توی مجلس و دیگر فراموش کردیم که زن‌ها هستند و برایشان کاری باید کرد یا ما در عمرمان هم کاری نکردیم برای زن‌ها.

[در حالی که] توی مجلس، مثلاً خانم [هاجر] تربیت یک عمر کار کرده‌بود. آنهای دیگر همه فرهنگی بودند و یک عمر برای آموزش زن‌ها کار کرده‌بودند و بالاخره من بودم که بیش از همه واقعاً سال‌ها بود که برای حقوق زن کار می‌کردم.

به طور کلّی مجلّهٔ «زن روز» برای هیچ کس حقّی قائل نبود که کاری کرده برای زن‌ها. مثلاً این طور فکر می‌کرد که مملکت بود و مقرّرات و شاه مطلبی را خواسته و بعد هم این «زن روز» است که همهٔ چیزهای مفید را پیشنهاد می‌کند.

در سازمان زنان یک سمیناری تشکیل شد راجع به همان [قانون] حمایت خانواده‌ای که تصویب شده‌بود. من هم آنجا بودم. یک مقدار سؤالاتی کردند و ما گفتیم که چه بود و برای چه این جور شد و چرا ما این طور پیشنهاد کردیم و اینها.

از جمله مسئلهٔ چندزنی مطرح شد و بعضی‌ها گفتند «این خیلی بد است و توحّش و قرون‌وسطایی است و چرا این را قدغن نکردید» و اینها. من توضیح دادم که یکی اینکه نمی‌شد در این یک لایحه، همه چیز را گنجاند و لازم بود قدم‌به‌قدم جلو برویم. این را که به نظرمان مهم‌تر آمد، جلو انداختیم. آنها باشد بعد. به‌علاوه، با چیزهایی که سنّت است و در یک اجتماعاتی ریشه دوانده، به این آسانی‌ها نمی‌شود مبارزه کرد و به این آسانی کنار گذاشت.

مثال زدم که ایندیرا گاندی به من گفت. در هند می‌دانید که رسم بوده که از قدیم بچه‌ها را یعنی دخترهای کوچولو را شوهر می‌دهند، اینها را عقدشان می‌کنند و می‌فرستند به خانوادهٔ شوهر. هنوز در واقع اینها زن آن مرد نیستند. غالباً هم مردها سنّشان هم بیشتر است.

مطابق میل و سلیقهٔ آنها تربیت می‌شوند و وقتی به سنّ بلوغ رسیدند، دیگر رسماً زن و شوهر می‌شوند.

ولی این کار را قدغن کرده‌بودند در زمان نهرو. آن سفری که ایندیرا گاندی با پدرش آمده‌بود ایران، از وزارت خارجه خواسته‌بودند که من با او باشم و به اصطلاح میهماندار عالی او بودم. خوب زیاد میدیدمش و با هم راجع به این مسائل صحبت می‌کردیم. گفتم که «این قانون و مسئلهٔ [عقد دختربچّه‌ها] چه شده و آیا نتیجه گرفته‌اید؟».

گفت این قانون هست، ولیکن مردم عادت دارند، فکر نمی‌کنند این کار بد است و این کار را می‌کنند. دولت هم که نمی‌تواند ۵۰ درصد مردم را بگیرد بیندازد توی زندان و مجبور است اغماض بکند تا یواش‌یواش مردم عادت بکنند.»

این را برایشان مثال زدم که این طور چیزها را نمی‌شود از امروز به فردا به زور قانون تغییر داد. یک مقدار هم باید با تفاهم خود مردم باشد. از جمله در ترکیه که همین چندزنی را قدغن کردند، خیلی سال پیش.

مردم خودشان را مسلمان می‌دانند و فکر می‌کنند هیچ کار بدی نیست، می‌توانند زن دوم هم بگیرند و عقد می‌کنند و حلال است. بچّه پیدا می‌کنند. این عقد مذهبی که اینها می‌کنند، رسمیت مملکتی ندارد. چون به ثبت رسمی نمی‌توانند برسانند. در نتیجه بچّه‌ها معلوم نیست تکلیفشان چیست. نه سجل می‌شود برایشان گرفت نه چیزی.

هر چند سال یک‌دفعه، دولت ترکیه مجبور بود یک لایحه ببرد به مجلس، این بچّه‌هایی که در مدّت این چند سال به وجود آمده‌اند، اینها را قانونی اعلام بکند، مطابق قانون‌های خاص.
خوب پس فایده ندارد یک قوانینی را تا زمانش نرسیده‌باشد تحمیل بکنید.

من این مثالها را زدم؛ فردا رفتند توی روزنامه اطّلاعات و کیهان نوشتند «خانم دولتشاهی موافق چندزنی است، موافق تعدّد زوجات است».

بعضی‌ها خیلی تعجّب کرده‌بودند. علیاحضرت به خانم [فریده] دیبا گفته‌بود «چطور خانم دولتشاهی طرفدار تعدّد زوجات است؟».

بعد دیگر ما یک مقداری مصاحبه کردیم. توضیح می‌دادم، دوباره می‌رفتند همان را می‌نوشتند. یکی از خانم‌های جمعیت [راه نو] یک چیزی نوشت. گفت «من خودم در آن جلسه بودم و شنیدم و دیدم که خانم دولتشاهی چه گفت».

[مسئول روزنامه] گفته‌بود «خیلی خوب، ما مطالب شما را چاپ می‌کنیم»؛ منتهی چه کرده‌بود؟ یک مقداری مطالب غیرمهمّش را آن بالا [درشت] چاپ کرده‌بود، بقیه‌اش را [ریز]؛ که آن طوری که باید، مطالب این خانم منعکس نشود.
چون معمولاً مطالب مهم را آن بالا درشت چاپ می‌کنند.»

(پروژهٔ تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران)

@ensafnews
2024/10/03 17:19:50
Back to Top
HTML Embed Code: