Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ

توجیه شاه برای تن‌دادن به قرارداد ضعیف نفتی در روایت محمّد باهری (وزیر دادگستری، معاون وزیر دربار)

وقتی قیمت نفت از ۳-۲ دلار رسید به ۱۱ دلار، یکی دو روز بعد ارسلان خلعتبری را دیدم.
گفت وقتی که قرارداد کنسرسیوم آمد مجلس، شاه من و دکتر جزایری را خواست. وکیل مجلس بودیم.

[شاه] گفت «این قرارداد، ایده‌آل من نیست. می‌دانم منافع و حقوق ایران تأمین نیست؛ امّا چه کنم؟ در بیمارستان‌ها دوا وجودندارد. آسپرین نیست. اگر افغانستان یک هواپیمای قارقاره سر سرخس بفرستد، ما وسیلهٔ دفاع نداریم، برای این‏که پول نداریم. ناچارم این قرارداد را امضا کنم که بتوانم منابع مالی برای ضروری‌ترین کارها فراهم کنم.

[خلعتبری] گفت شاه قراردادی را که ایده‌آلش نبود امضا کرد، ولی مرحله به مرحله در مسائل نفتی پیشرفت کرد، تا در اوپک توانست قیمت‌گذاری نفت را به دست بگیرد.

این مطلب را برای شاه نقل کردم.
شاه گفت «تمام مطلب را به آنها نگفتم. مگر به همین آسانی این قرارداد را حاضر بودند ببندند؟ این قرارداد را به شرطی امضا کردند که مجریش یک شخص معیّنی باشد.»

منظورش دکتر امینی بود.»

(تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد)
@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سؤال از مسعود پزشکیان در همایش اصفهان:

آیا شما در دولتتان‌توان برخورد با گشت ارشاد و نیروهای خودسر را دارید؟
[دیدار نیوز]

@ensafnews
مهدی کروبی: رای به دکتر پزشکیان می‌تواند منجی جمهوریت نظام باشد

حسین کروبی در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت:

بعد از ۱۴ سال از ستمی که بر پدرم رفته است اما از اصلاح کشور نا امید نشده است و از سال ۸۴ درباره از بین رفتن جمهوریت نظام هشدار داد و هزینه آن را تا الان پرداخت کرده است، پیام ایشان این است که با رای به آقای دکتر مسعود پزشکیان برای تحقق سه هدف اساسی برای نجات کشور لازم است.

۱. عبور از تحریم ها

که کمر ملت ایران را شکسته و توسعه ایران را نابود کرده است و به نظر می‌رسد با یاری دیپلمات‌هایی برجسته چون دکتر ظریف در مقام مشاور دولت احتمالی دکتر پزشکیان می‌تواند در این دوران محقق شود.

۲. احقاق حقوق ملت

از زن و مرد و حفظ حریم خصوصی شهروندان در سبک زندگي و حجاب و اخلاق و آزادی ها و انتخابها و خلاصه “یک زندگی معمولی” که با دخالت حکومت محدود شده است و جوانان را ناگزیر از مهاجرت کرده است، دولت آینده می‌تواند با جمع کردن بساط گشت‌های ارشاد و مشابه آن و ارائه لوایحی برای انتخابات آزاد امید به اصلاح را به جامعه بازگرداند.

۳. مبارزه با فساد

یک مافیای سیاسی اقتصادی می‌خواهد با تصدی ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی را به حکومتی نظامی که منافع مالی و منافع سیاسی را به هم آمیخته بدل کند.

مرحوم امام همواره با حضور نظامیان در سیاست مخالف بود و در همان سال ۶۰ به نظامیان و شبه نظامیان عضو سپاه دستور دادند میان حزب و سپاه یکی را انتخاب کنند چون تجمیع قدرت به استبداد می‌انجامد و فساد ایجاد می‌کند و این روش عقلا در همه جای جهان است.

دکتر پزشکیان بر اساس این سه اصل می‌تواند احیاگر جمهوریت نظام باشد و در شرایط رد صلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح طلب و مستقل به روزنه ای برای اتحاد اصلاح طلبان و تحول خواهان بدل شود و به سبب سلامت نفس و دوری از فساد، می تواند رئیس جمهور خوبی برای ایران شود و نهاد انتخابات را زنده کند. برای تحقق این هدف حضور اکثریت ملت پای صندوق رای و تکیه دکتر پزشکیان بر مطالبات ملت به خصوص سه محور فوق ضروری است و من نیز از حصر با همه دوری در کنار شما هستم.

حسین کروبی در پایان گفت اگر خصومت و حسادت برخی اصلاح طلبان در سال ۱۳۸۴ نبود مهدی کروبی رئیس جمهور بود و بلای محمود احمدی نژاد بر سر ملت فرود نمی آمد و پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت نمی‌رفت و تحریم‌ها شکل نمی‌گرفت‌. او در همه سال‌های حصر غیرقانونی بر امید و اصلاح و مبارزه قانونی تاکید کرده است و حتی در سال ۱۴۰۰ هم برای جلوگیری از انتخاب از پیش تعیین شده برای ریاست دولت تلاش کرد و به نامزد مقابل او رای داد.

https://ensafnews.com/529344
@ensafnews
انصاف نیوز pinned « مهدی کروبی: رای به دکتر پزشکیان می‌تواند منجی جمهوریت نظام باشد حسین کروبی در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: بعد از ۱۴ سال از ستمی که بر پدرم رفته است اما از اصلاح کشور نا امید نشده است و از سال ۸۴ درباره از بین رفتن جمهوریت نظام هشدار داد و هزینه آن را تا…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 «دکتر مسعود پزشکیان در عین حال که عالم و متفکر است، درد مردم را دارد همچنان که سایر وزرای من این درد را دارند… »

سخنان سید محمد خاتمی ریاست جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی و معرفی وزرا (رای اعتماد دکتر مسعود پزشکیان)  ۱۳۸۰/۰۵/۲۸ خورشیدی

[خانه فرهنگ خاتمی]
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سفر قم مسعود پزشکیان و دیدار با آیت‌الله ایازی

🔹حاکم باید جلوی هوای نفسش را بگیرد

🔹چرا مردم از ما بیزارند؟! برای اینکه به آن‌ها راست نمی‌گوییم!

🔹من برای عمل پول از مریض نمی‌گیرم. چون این اعتقادم است. همین حقوقی که می‌گیرم از سرم هم زیاد است.

#برای_ایران

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رئیس پلیس راهور  فراجا


محور فشم از پل حاجی آباد تا میدان زرد بند در روزهای جمعه از ساعت 17 تا 20  به سمت تهران یک طرفه می شود.

🔹این طرح ترافیکی از اول تیرماه آغاز و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تنش در میزگرد فرهنگی

شهاب اسفندیاری، کارشناس صداوسیما، در خلال صحبت‌هایش به اخراج محمد فاضلی، مشاور مسعود پزشکیان، از دانشگاه اشاره کرد.

آقای فاضلی که قصد دفاع از خود و شرح ماوقع را داشت وارد بحث مستقیم با اسفندیاری شد اما میکروفونش توسط مجری قطع شد.

او با عصبانیت برنامه را ترک کرد.

مسعود پزشکیان در پایان تاکید کرد که چنین برنامه‌ای محل مثال‌های شخصی در مورد مهمان‌ها نیست و امثال همین رفتار مشکل فضای فرهنگی ماست.

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تشویق فاضلی در برج میلاد

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جلیلی: در دوره وزارت پزشکیان با یک تصمیم درآمد پزشکان در بیمارستان‌های خصوصی را چند برابر کردند و بیمارستان‌های دولتی تضعیف شد

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ظریف: همه تندروها را ناامید می‌کنیم چه تندروهای این طرف چه تندورهای آن طرف

@ensafnews
🔻پاسخ بطحایی به کارشناس میزگرد فرهنگی.
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پزشکیان:

با اتفاقاتی همانند اتفاق امشب در صداوسیما هیچگاه نمی‌توانیم ممکلت را درست کنیم/ صحنه نامناسبی بود

@ensafnews
Forwarded from دغدغه ایران
من رفتنی‌ام، ایران تو بمان

محمد فاضلی

من دو بار به ناحق از دانشگاه اخراج شدم (۱۳۹۰ و ۱۴۰۰) و همکارانم در هر دو دانشگاه شاهدان این رفتار ناحق هستند. بار اول حتی شکایت نکردم و دم برنیاوردم. بار دوم هم کلامی درباره آن در عرصه عمومی نگفتم، تا آن‌‌جا که می‌توانستم آن‌را پنهان کردم و هیچ نقشی در رسانه‌ای شدن آن نداشتم. فقط در مهرماه ۱۴۰۰ به وزارت علوم شکایت کردم که تا امروز به آن رسیدگی نشده است. اما هیچ کدام از این‌ها مهم نیستند و تلویحاً و با صراحت بارها گفته‌ام که حتی اگر امروز بگویند به دانشگاه برگرد، بازنمی‌گردم. به هیچ شغل دولتی بازنمی‌گردم. هیچ اهمیتی هم ندارد.

من همکاری با دکتر مسعود #پزشکیان را آگاهانه #برای_ایران انتخاب کردم. سخنانش را شنیدم، از دوستان درباره شخصیت و کارش پرسیدم، ده‌ها نفر تماس گرفتند و از من خواستند به ستاد ایشان کمک کنم. من اطمینان پیدا کردم که مسعود پزشکیان بهترین گزینه موجود است، صداقت دارد، ساختار مجلس و دولت و نظام حکمرانی را می‌فهمد، کلامی دروغ نمی‌گوید، و یکی از بزرگ‌ترین دردهای این کشور یعنی عدم توافق میان نخبگان و نزاع دائمی میان آن‌ها و در نتیجه عقب‌ماندگی کشور را می‌فهمد و برای درمان آن منش و روش دارد.

من آمده بودم به دور از هیاهو، در زمانه‌ای که دعوت به عدم مشارکت، تحسین و لایک بیشتری دارد، از ضرورت مشارکت و قرار دادن کشور در مسیر «عقلانیت بهبود تدریجی اما مستمر» بدون تندروی بگویم. و اتفاق دیشب در تلویزیون هیچ تغییری در این باورم ایجاد نکرده است. من در آن صحنه نه شخص محمد فاضلی، بلکه مشاور نامزدی بودم که می‌خواهد «عقلانیت اصلاح‌جوی میانه‌رو، توافق‌ساز و تدریجی‌گرا» را نمایندگی کند.

اما #شهاب_اسفندیاری که اهمیت یک امر ملی را درک نمی‌کند، تلویزیون کشور را در مهم‌ترین رخداد سیاسی جاری آن، به صحنه کینه‌توزی شخصی، بالا آوردن پرونده‌ای شخصی که من خود سه سال است از آن دم نزده‌ام، و صحنه‌آرایی برای تحقیر شخص من تبدیل کرد. بدتر آن‌که از لحن حرف زدن، تا زمان پرسیدن سؤال تا اقدام برای قطع میکروفون، همه طراحی شده بود تا #محمد_فاضلی را تحقیر و حضور انتخاباتی دکتر #پزشکیان را تضعیف کنند.

آن‌چه مرا به هم ریخت، جز مشاهده یک صحنه کاملاً آماده شده در همه ابعاد برای تبدیل کردن یک امر ملی، امری حیاتی برای ایران، به صحنه کینه‌توزی شخصی بود. هیچ دلیلی وجود نداشت که در برنامه‌ای در این سطح به زندگی شخصی کسی وارد شوند که در آن برنامه مشاور نامزد ریاست جمهوری است نه شخص محمد فاضلی. با این‌حال، از بینندگانی که از این رخداد ناراحت شدند، عذرخواهی می‌کنم.

سخن آخر

پرتاب میکروفون رفتاری از سر عصبانیت شدید در آن لحظه بود. هیچ معنایی جز اعتراض به آنچه شرح دادم، نداشت.

من عمیقاً به شجاعت، صداقت و از خودگذشتگی مسعود پزشکیان احترام می‌گذارم که با از خود گذشتگی برای کار کردن در مملکتی پا به میدان گذاشته است که در رسانه ملی آن می‌توانند «امر ملی انتخابات» را به صحنه کینه‌توزی شخصی بدل کنند.

من همه عمر برای ایران زندگی کرده‌ام، به ایران و مسائلش اندیشیده‌ام، و بقیه عمر را هم همین گونه خواهم زیست. ورودم به هیچ عرصه‌ای از سیاست برای منفعت شخصی نبوده و نیست. اکنون نیز بر همان راه و روشم.

از صمیم قلب به دکتر مسعود پزشکیان احترام می‌گذارم و امیدوارم آن‌چه گذشت ایشان را در پیمودن راهی که انتخاب کرده‌اند استوارتر سازد؛ ایمانش به سیاست اخلاقی و رفع تبعیض بیشتر شود.

در چند جلسه‌ای که با مسعود پزشکیان داشتم، او را مجذوب اخلاق و راستی یافتم؛ سخنش درباره مردم حقیقی است؛ مثل مردم زیسته است؛ تبعیض را درک کرده؛ صداقت و دیانت رحمانی را در خود نهادینه کرده؛ و باوری عمیق به علم و تخصص دارد. به قیمت چند رأی بیشتر هم حاضر به دادن وعده‌های دروغین نیست.

ما با انتخاب او هم ده‌ها مشکل عظیم پیش رو داریم، و بهبودهای بزرگ در زندگی ما ایرانیان به آسانی به دست نخواهد آمد؛ اما در منش و روش و اخلاق و کردار مسعود پزشکیان، و بدنه اجتماعی اثرگذاری که او را پشتیبانی می‌کند، ظرفیت‌های ایجاد بهبود وجود دارد.

من با عزمی جزم‌تر به مسعود #پزشکیان رأی می‌دهم و هیچ انتظار شخصی از او ندارم، بالاخص انتظار برای پیگیری کردن آن‌چه در آن برنامه گذشت.

شما هم بیایید راه «عقلانیت بهبود تدریجی اما مستمر» را انتخاب کنیم.

من رفتنی‌ام، ما رفتنی هستیم، ایران تو بمان.

بازخوانی ایران معاصر

@fazeli_mohammad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ
روایت هوشنگ نهاوندی (رئیس دانشگاه تهران) از پخش زندهٔ سخنرانی استاد منتقد دانشگاه، دکتر غلامحسین صدیقی (وزیر کشور مصدّق):

«بنده همیشه تعریف دکتر صدیقی را پهلوی شاه می‌کردم و چون می‌دانستم که سازمان امنیت قطعاً روابط بنده و صدیقی را به ایشان گزارش خواهدداد، ترجیح می‌دادم خودم پیش‌قدم بشوم.

وقتی دکتر صدیقی استاد ممتاز دانشگاه شد و قرار بود برنامهٔ استادی ممتاز به‌طور مستقیم و زنده از تلویزیون پخش شود، سازمان امنیت مخالفت کرد، چون ناطق اصلی آن جلسه دکتر صدیقی بود.

به عرض اعلی‌حضرت رساندم. گفتند «شما تضمین می‌کنید دکتر صدیقی حرفی نزند؟» البته هیچ تضمینی نمی‌توانستم بکنم. اصلاً جرأت نداشتم بروم به دکتر صدیقی بگویم حرفی بزند یا نزند.

می‌دانستم این قدر آدم عاقلی هست که چیزی نگوید که برای بنده به‌خصوص اسباب زحمت بشود. فقط گفتم «قرار است فرمایشات حضرت استاد مستقیم از تلویزیون پخش شود.» می‌دانستم این قدر مسئول است و باوجدان که حرف نامربوط نخواهدزد. همه‌اش در وصف ایران صحبت کرد و دربارهٔ دفاع از فرهنگ و استقلال دانشگاه که هیچ کسی با آن مخالفتی نداشت.»
(پروژهٔ تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد)
مسعود پزشکیان: من وزیر دولت خاتمی بودم، کلاه خودتان را قاضی کنید، در دوران خاتمی اوضاع سفره مردم بهتر بود یا در دوران آقای رییسی؟ مردم اینها را با پوست و گوشت خودشان احساس می‌کنند.

@ensafnews
حاشیه‌های حضور پزشکیان در دانشگاه تهران | به شما خیانت نخواهم کرد

برنامه‌ی پرسش و پاسخ دانشگاهیان با مسعود پزشکیان توسط انجمن اسلامی دانشگاه تهران با عنوان «زین خوان چپاول شده امید چه داری؟» ساعت یک بعد از ظهر ۲۷ خرداد در سالن چمران دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد. متن پیش رو حاشیه نگاری‌ای بر این نشست است.

شجریان بلند می‌خواند:«سرها در گریبان است / وگر دست محبت سوی کس یازی / به اکراه آورد دست از بغل بیرون / که سرما سخت سوزان است». از همین فضا و آن عنوان برنامه مشخص است مضمون اصلی برنامه مطالبه‌گری دردمندانه‌ی دانشجویان انجمن اسلامی‌ست که چندان امیدی هم به انتخابات ندارند. انگار پزشکیان به صحنه‌ای از پیش تعیین شده می‌آید.

میان تیترها:

🔹«استادمون یه قاضی معروفه؛ می‌گفت شکی تو سلامت پزشکیان نیست»

🔹پزشکیان آگاهانه به صحنه‌ای از پیش تعیین شده آمد | واقعیتِ دانشگاهِ ناامید

🔹«آقای پزشکیان در مجلس تنها بودند ولی خیلی به ما کمک کردند!»

🔹فیلمبرداری ممنوع | لگدی که نثار فیلمبردار شد

🔹آیین‌نامه‌ی انضباطی و برخورد با دانشجویان و اساتید را تغییر خواهم داد

🔹وعده‌ی دروغ نمی‌دهم که بعدا بگویید خیانت کرده‌ام

🔹آقای پزشکیان بهتر نیست کنار بکشید و به توهم دموکراسی دامن نزنید؟!

🔹اعتراض بسیج و تشکل‌های هم‌سو به نداشتن تریبون | «اغتشاش می‌کنند»

متن کامل این گزارش
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «حاشیه‌های حضور پزشکیان در دانشگاه تهران | به شما خیانت نخواهم کرد برنامه‌ی پرسش و پاسخ دانشگاهیان با مسعود پزشکیان توسط انجمن اسلامی دانشگاه تهران با عنوان «زین خوان چپاول شده امید چه داری؟» ساعت یک بعد از ظهر ۲۷ خرداد در سالن چمران دانشکده حقوق و علوم سیاسی…»
پاسخ مسعود پزشکیان به ۸ سوال خانه سینما

مسعود پزشکیان کاندیدای چهاردهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری به هشت پرسش خانه سینما پاسخ داد.

به گزارش انصاف نیوز و به نقل از ستاد رسمی آقای پزشکیان، پاسخ به این این پرسش‌ها سیاست‌های کلی و تصمیمات دولت مسعود پزشکیان را برای ایران نشان می‌دهد.

۱ـ شما اشتغال به تولید و عرضه در فعالیت‌های هنری به ویژه هنر صنعت سینما را حق می‌دانید یا امتیاز؟


قانون اساسی ما، انتخاب شغل را حق می داند و نوعی امتیاز یا مزیت به حساب نمی‏آید، وظیفه‏ی دولت در این حوزه ایجاد بسترهای لازم برای ایجاد اشتغال از سوی سرمایه‏های خصوصی است، دولت امکان انتخاب شغل را برای متقاضیان فراهم می کند و موانع آن را از بین می برد. در دو بخش “ایجاد ساختارهای حقوقی لازم برای پشتیبانی برخورداری از حق انتخاب شغل” و “ایجاد شرایط مناسب برای ورود سرمایه‏های سالم و زاینده‏ بخش خصوصی به حوزه فرهنگ”، خواهیم کوشید.

۲ـ در پیوند با پرسش نخست، ساختار حقوقی اداری و عملکرد دستگاه اجرایی موجود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کدام گزینه (حق یا امتیاز) را برگزیده است؟ و برنامه‌ی شما برای اصلاح ساختار و رویه‌های موجود این دستگاه چیست؟

بر اساس اطلاع و برداشت من، متاسفانه همچنان این “حق” در بخشی از رویه ها و مقررات فعلی، امتیازی است که از سوی دولت “اعطا” می شود. سمت و سوی بعضی از مقررات، محدود کننده این حق است. سمت و سوی مقررات محدود کننده به طرف امتیاز بودن را صنوف بررسی کنند و هر جا این مشکلات وجود دارد چنانچه در رویه هاست حذف می شود و اگر در مقررات است اصلاح می شود.

ریشه این مشکل در آنجاست که ساختار اداری موجود ما در بخش فرهنگ، ساختار سیالی است که بنابر سیاستهای دولتهای حاکم، میتواند هر یک از دو روایت را برگزیند، زمانی که دولت پیگیر سیاستهای انقباضی بوده است، برخورداری از فرصت اشتغال به امور هنری، امتیاز دانسته شده و زمانی که دولت پیگیر گسترش فعالیتهای عمومی و آزادی‏های اجتماعی بوده است و همین ساختار توانسته است از این فرصت به عنوان یک حق پشتیبانی کند.

مهمترین برنامه‏ی ما در این حوزه، تقویت جامعه هنرمندان و نهادهای صنفی، به شکلی است که عملاً ساختار دولت نتواند به سمت انقباض مجدد و محرومیت بخش عمده‏ای از هنرمندان از حق قانونی و انسانی خویش حرکت کند.

۳. تدبیر مشخص شما برای رفع مزاحمت های نهادها و اشخاص در اجرای برنامه‌های توسعه گرایانه‌تان در سپهر هنر به ویژه هنر صنعت سینما چیست؟

هیچ تدبیری بدون وجود یک نظام منسجم، شیوه مند و موثر بین دولت و خانه سینما راه به جایی نخواهد برد.

گفتگو روشی است که می تواند پنجره های فرصت صنعت فیلم ایران را به سوی پیشرفت بگشاید. دولت ضامن پیشگیری از دخالت نهادهای غیرمسئول و غیرقانونی است.

اجرای برنامه های توسعه گرایانه جز تقویت نظامهای صنفی و حرکت به سمت تشکیل بازارهای قاعده‏مند و برخوردار از استانداردهای جهانی، محقق نخواهد شد.

از دیگرسو، بازنشانی عقل سلیم متعارف به جای بندهای سفت و سخت آیین‏نامه‏ای و بازگرداندن دولت به نقش بنیادینش در تسهیل‏گری، راهبرد اصلی دولت در حوزه‏ی مدیریت سینمایی کشور خواهد بود. به سیاق سابق نمی شود حوزه تمدنی و فرهنگی ایران را گسترش داد، پنجره های دوران جدید با همراهی هنرمندان و اهل فرهنگ می تواند گشوده شود.

۴. وضعیت ممیزی متصلب کنونی مانع بازتاب چالش‌ها، تحولات و واقعیت‌های جامعه در قاب سینما است، شما چه سازوکاری را برای ایجاد تحول و اصلاح خردگرایانه آن( واگذاری به اصناف) برمی‌گزینید؟


ادامه‌ی این پرسش و پاسخ را در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/529629
@ensafnews
2024/10/03 15:35:03
Back to Top
HTML Embed Code: