Telegram Web Link
در خرمشهر، دهلران، موسیان و... زنان و مردانی با تفنگ تک‌لول، کلاشنیکف و ژ-۳ مقابل لشکر مسلح به تانک #عراق روزهای طولانی مقاومت کردند و شهید شدند تا خاک ندهند، بعد ارتش ۳۵۰هزاری #افغانستان مقابل ۶۰ هزار تفنگدار طالبان در هم شکست و کشور را تسلیم کرد!
اسم این، هر چه هست #جنگ نیست.
🖋 @ehsanmohammadi95
🔟 توئیت

✍️ احسان محمدی

1️⃣ در این مملکت هر ۸ سال یک‌بار از نو چرخ درشکه را می‌سازند. اول ذوزنقه، بعد مربع، بعد مثلث. تا به دایره می‌رسند ۸ سال تمام شده و دولت بعد دوباره ذوزنقه، مربع ...

2️⃣ وقتی یک انسان کوچک روی یک صندلی بزرگ می‌نشیند و خودش به ناکارآمدی‌ و ضعف‌اش آگاه است، این خلاء را با چاپلوسی و ادعاهای بزرگ و رویاپردازانه پُر می‌کند.
#درس_زندگی

3️⃣ هر «به عقب برگشتنی» بد نیست. کاش می‌شد به عقب برگردیم، ورود واکسن ممنوع نمی‌شد، هزاران انسان از گور بر‌می‌خاستند، به خانه‌هایشان می‌رفتند، عزیزانشان را در آغوش می‌کشیدند و بعد از سال‌ها به مرگ طبیعی می‌مرُدند.
#کرونا

4️⃣ خبر فوری:
دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف فوری حملات #طالبان شد.
طالبان هم گفته آخ ببخشید شما ناراحت شدید؟ خب زودتر می‌گفتید متوقفش کنیم!

هیچ نجات‌دهنده‌ای خارج از مرزها نیست، هر ملتی آزادی و آبادی می‌خواهد باید خودش به داد خودش برسد، «اگرچه با خشت استخوان خویش!»

5️⃣ آفتِ حکومت، رقتِ قلب است ... این تخت به طوفانی نلرزد اگر آنکه بر آن نشسته گرگ صفت باشد و کرگدن پوست و روباه حیلت!
(ابن مرجانه، #مختارنامه، داود میرباقری)

6️⃣ در خرمشهر، دهلران، موسیان و... زنان و مردانی با تفنگ تک‌لول، کلاشنیکف و ژ-۳ مقابل لشکر مسلح به تانک #عراق روزهای طولانی مقاومت کردند و شهید شدند تا خاک ندهند، بعد ارتش ۳۵۰هزاری #افغانستان مقابل ۶۰ هزار تفنگدار طالبان در هم شکست و کشور را تسلیم کرد!
اسم این، هر چه هست #جنگ نیست.

7️⃣ «#عربستان از #چین موشک می‌خرید که به #عراق بدهد تا به #ایران شلیک کند» (روایت علی بندری از کتاب عربستان از درون، نوشته رابرت لیسی؛ ترجمه محمدعلی عسگری)
خاورمیانه واقعاً جای عجیبیه!

8️⃣اگر اعتراضی از #افغانستان می‌شنویم صدای فعالان اجتماعی، جوانان پیشرو و روزنامه‌نگارانی است که #صدا دارند اما #اسلحه نه. جمعیتی حداقلی که احساس می‌کنند دستاوردهای مدنی‌شان بر باد رفته و حالا جانشان در خطر است.
بدنه اصلی به نظر تسلیم و همراه #طالبان شده‌اند و انگار ناراضی نیستند.

9️⃣ - نه! این #طالبان اون طالبان نیست، عوض شده!
شما می‌توانید کت و شلوار برند «جورجو آرمانی» تن یک گوریل کنید، اما او تضمین نمی‌دهد که اگر موقع بازی شطرنج عصبانی شد شما و مهره‌ها را با هم قورت ندهد!
#افغانستان

🔟- تسلیت میگم
- شریک غمت هستم
- روحش شاد
- خدا رحمتش کنه
(از پرتکرارترین واژه‌هایی که این روزها در شبکه‌های اجتماعی می‌خوانیم و می‌نویسیم)
#کرونا
🔰 نشانی توئیتر @ehsanm92
🖋 @ehsanmohammadi95
Audio
📻گفت‌و‌گو با رادیو ورزش در مورد انتظارات از وزیر ورزش از اختراع چرخ درشکه تا #استراماچونی و #ویلموتس و وجود این همه مطب و آزمایشگاه و داروخانه در خیابان!
#احسان_محمدی
#خسرو_والی‌_زاده #سبحان_اکرامی
🖋 @ehsanmohammadi95
Beneshin Ta Be To Goyam [BeepMusic.org]
Hossein Fakhri [BeepMusic.org]
🎵حسین فخری/ بنشین تا به تو گویم...

نوستالژی روزگار ما؛ وقتی مداحی، کاسبی نبود.
حساب مداحان عزیزی که عاشقانه می‌خوانند و فرق بین «حسین» و «اوسی» را می‌دانند، البته که جداست.
🖋 @ehsanmohammadi95
🏴 ۱۰ درنگ در محرم به سبک ایرانی

احسان محمدی

1⃣ بزرگترین دشمنان هر باور دینی یا سیاسی، دوست‌داران افراطی و اغراق‌کنندگان آن هستند نه منتقدانش.

2⃣ #محرم فراگیرترین مراسم ملی و مذهبی ماست. نمونه دیگری نداریم که این‌طور بدون بخشنامه مردم در آن مشارکت کنند و #نمود_بیرونی داشته باشد.

3⃣ اگر هیچوقت در پشت صحنه این مراسم نبوده‌اید آن را دقیق نمی‌شناسید. به خودنماها نگاه نکنید.

میلیون‌ها نفر با ارادت در این مراسم حاضر می‌شوند. در #آشپزخانه‌ها کار می‌کنند و هرگز اصرار ندارند دیده شوند. #طبال‌های خودنما و #مداحان کاسب و ربایندگان #قیمه تمام این ماجرا نیستند.

4⃣ «ما ایرانی‌ها کار تیمی بلد نیستیم». محرم ناقض این گزاره است. تقسیم کار، نظم و اعطای نقش به همه فارغ از سن و سال و قیافه، فوق‌العاده قابل مطالعه است. مردم کار جمعی بلدند، مدیر ندارند.

5⃣ دین در باور بسیاری از #ایرانیان ریشه دارد. مسلمان شدن اجداد ما چه با آغوش باز و چه به اجبار، اتفاق نیست. دین نهادینه شده. بسیاری از مردم فارغ از نظام حاکم در مراسم دینی حاضر می‌شوند و به کارکرد دین عمیقاً باور دارند.

6⃣ اگر پهلوی از نمادهای #ملی و جشن‌های ۲۵۰۰ ساله برای تاثیر اجتماعی و تثبیت خود بهره می‌گرفت، جمهوری اسلامی هم از نمادهای #مذهبی و محرم استفاده می‌کند. #قدرت زبان خودش را دارد. همانطور که منافع اقتصادی محرم برای عده‌ای هم موضوع قابل مطالعه‌ای است.

7⃣ در چنین مراسم عظیمی کسانی دنبال صید ماهی خود هستند. چه آنها که فکر می‌کنند اشک ریختن در این ده روز، مثل #اسیدسولفوریک گناهان یک‌ساله‌شان در ظلم به مردم را می‌شوید و چه کسانی که دنبال خریدن احترام اجتماعی هستند.

در هر حرکت جمعی این کاسبان هستند. اندکند اما مثل پول خُرد سر و صدای زیادی دارند.

8⃣ بازنمایی گوشه‌های فانتزی شده محرم، ارتباط مستقیم با تغییر سبک زندگی ما دارد. به وسایل و دکور داخل خانه‌تان نگاه کنید، شبیه ده‌سال پیش هستند؟

آنچه در هیات‌ها می‌بینیم نمود بیرونی چیزی است که در خانه‌ها رخ داده. ما بخشی از سبک زندگی را به خیابان برده‌ایم.

9⃣ نسل جدید قرائت متفاوتی از دین دارد. خود را ملزم به رعایت قواعد نسل قدیم نمی‌‌داند. همانطور که نسل قدیم وقتی خواست با #بلندگو مداحی کند، نکوهش شد که این #بوق_شیطان است و مداحی با آن حرام!

🔟 معتقدم اگر مقابل #ظلم سکوت می‌کنیم و برای ظالمان کف می‌زنیم، کلاهمان را می‌چسبیم و درد دیگران را «مشکل خودشان می‌دانیم»، به خفت تن می‌دهیم و برای یک منفعت جزیی دروغ می‌گوییم سزاوار نفرین کردن #شمر و #یزید نیستیم چه رسد به اینکه ادعا کنیم جان فدای آزادمردی چون امام حسینیم!

⛔️ هر روز عاشوراست و هر جا کربلا. با چشم نیمه باز هم می‌شود صف لشکر حسین و یزید را تشخیص داد اگر طمع گندم ری و ترس بگذارد!
🖋 @ehsanmohammadi95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◾️ درباره مردی که از کویر آمده بود

✍️ احسان محمدی

◼️ بعضی‌ها پرویز کردوانی را از تلویزیون شناختند. پیرمردی با صورت استخوانی که بی‌تعارف حرفش را می‌زد. پرشور، عاشق ایران، نگران آینده، شیفته کویر و آب و البته مشتاق برای ورود به هر چالشی. گاهی که حوصله‌اش سر می‌رفت مثل همین ویدئو وسط برنامه زنده بلند می‌شد می‌رفت. این شاید یکی از خصلت‌های پیری است که آدم محکم روی حرفش می‌ایستد و کسی خوشش نیامد هم نیامد!

◼️من او را از اولین سال دانشگاه می‌شناسم. دانشجوی رشته «مرتع و آبخیزداری» بودم و یکی از منابعی که معرفی کردند کتابی از او در مورد کویر بود. هنوز «پرویز کردوانی» بود و «پرفسور» صدایش نمی‌کردند.

چند بار هم در سمینارهای مختلف او را دیدم. مهارت غریبی در قصه‌گویی داشت. بلد بود یک ماجرای تخصصی را مثل یک قصه سرگرم‌کننده تعریف کند و مخاطب را چنان میخ‌کوب و متقاعد کند که جای سوال نگذارد یا کسی جرات شک کردن نداشته باشد.

اگر هم سوال یا نقد می‌کردی با لحن پدربزرگ‌ها می‌گفت:«به من گوش کن!» و بعد پرشور حرف می‌زد...

متن کامل را اینجا بخوانید👇

https://www.instagram.com/p/CSv2hL0DKDd/?utm_medium=copy_link
🔟 نکته کوتاه درباره پیام دادن در فضای مجازی


✍️احسان محمدی

📱 همه ما روزانه بارها به گوشی‌مان سرک می‌کشیم و به جای زنگ زدن و پیامک فرستادن، از پیام‌رسان‌ها استفاده می‌کنیم اما گاهی نکات بسیار ساده‌ای را رعایت نمی‌کنیم و اسباب رنجش خودمان و دیگران فراهم می‌آید.

در این مورد صدها نکته می‌شود نوشت اما عجالتاً این ده نکته پایه را مرور کنیم:

1️⃣ اگر کسی یک بار خیلی زود پیام ما را دید و جواب داد به این معنی نیست که همیشه بیکار است و روی گوشی خوابیده و از این به بعد موظف است خیلی زود جواب بدهد و اگر دیر جواب بدهد به ما بی‌احترامی کرده است.

2️⃣ ما از حال روحی کسی که آن‌طرف خط است خبر نداریم، وقتی پیام می‌دهیم نمی‌دانیم او در چه شرایطی است، انتظار نداشته باشیم آدم‌ها همیشه شاد و خوش‌مشرب باشند. خود ما مگر همیشه حوصله دیگران را داریم؟

3️⃣ اگر پیام صوتی کاری می‌دهیم کوتاه و گویا باشد. کمتر کسی حوصله گوش دادن به یک پیام چند دقیقه‌ای دارد برای همین روی دور تند می‌گذارد و «لحن» که بخش بزرگی از پیام را تشکیل می‌دهد از بین می‌رود.

4️⃣ از ارسال پیام‌های کیلویی، صبح و ظهر و شب به خیرهای کلیشه‌ای با دسته گل و ایموجی خودداری کنیم. اگر کسی برایمان مهم است چند کلمه تایپ کنیم یا پیام صوتی بفرستیم.

5️⃣ اگر به تازگی از کسی شماره گرفته‌ایم دلیل نمی‌شود که انتظار داشته باشیم در تمام پیام‌رسان‌ها تمام پیام‌های فورواردی ما را ببیند و بخواند و واکنش نشان دهد. ارسال بیش از حد پیام لزوماً دوستی‌ها را عمیق نمی‌کند.
اگر در شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام کسی که شهرت دارد را می‌شناسیم اصرار نکنیم که شماره تماس بدهد.

6️⃣ از فوروارد اخبار و عکس و کلیپ برای دیگران خودداری کنیم. الان تقریباً همه به اخبار دسترسی دارند مگر اینکه مورد خاص و ویژه‌ای باشد که طرف مقابل حتماً باید ببیند.

7️⃣ اگر پیام را تایپ می‌کنیم و متن طولانی است، از شماره‌گذاری، ایموجی و سایر ابزارها استفاده کنیم تا ملال‌آور نباشد. پلکان بلند هر ساختمانی حتماً چند پاگرد برای چاق کردن نفس دارد.

8️⃣ حواس‌مان باشد که پیام‌های ما به ویژه آن‌ها که کاری هستند ممکن است توسط طرف مقابل برای نفر سومی ارسال شود. حتی در پیام دادن دوستانه وقتی پشت سر نفر دیگری حرف می‌زنیم این یک سند است و ممکن است دست آن نفر برسد. حتی اگر تیک سوم وجود ندارد، همیشه فکر کنیم که نفر سومی ممکن است پیام ما را ببیند.

9️⃣ هر کدام از ما روزانه دهها و صدها پیام دریافت می‌کنیم. پیام‌رسان‌ها جوری طراحی شده‌اند که وقتی پیام کسی را دریافت می‌کنیم و نمی‌بینیم ممکن است زیر پیام‌های تازه قرار بگیرد و به اعماق برود و از جلوی چشم دور شود.

گاهی این اتفاق برای خودمان هم می‌افتد به همین دلیل اگر کسی پیام ما را نمی‌بیند دلیلش این نیست که در «اولویت» او قرار نداریم و دوستمان ندارد و برایش مهم نیستیم و .... گاهی اتفاق است. پیش می‌آید.

🔟 لحن پیام را رعایت کنیم. «صبحت به خیر خوبی؟ چطوری؟» با «صبح‌تان به خیر حال شما خوب است؟» در معنی یکی است اما در لحن بسیار تفاوت دارد. اولی نشانه دوستی و صمیمیت است و دومی رسمی بودن.

بسیاری اوقات همین واژه‌های ساده باعث اختلافات عمیق خانوادگی و سوءتفاهم‌های بسیار شده است.
#عصرایران
🖋 @ehsanmohammadi95
🏆 وزیر ورزش امسال کدام تیم را قهرمان لیگ می‌کند؟

✍️ احسان محمدی

⚽️ هر کسی وزیر ورزش و جوانان می‌شود بیش از هر چیزی باید مواظب باشد که هیچ‌وقت و هیچ‌جا با تی‌شرت قرمز یا آبی دیده نشود، در فضای مجازی هیچ پستی مربوط به این دو باشگاه را «لایک» نکند، به هیچ وجه از دو عدد 6 و 4 استفاده نکند، فرزندان و وابستگانش به هیچ‌کدام از این دو تیم از گذشته تا حالا هیچ علاقه‌ای نداشته باشند و ...
این موارد را رعایت کند «وزیر خوب» است در غیر این‌صورت فلک را سقف بگشاید هم «به درد نمی‌خورد!» ...

متن کامل را اینجا بخوانید👇
asriran.com/003Lsh

🖋 @ehsanmohammadi95
Forwarded from احسان‌نامه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗓 روز پزشک بر همۀ مدافعان سلامت، قهرمانان دوران مبارزه با کرونا، مبارک باشد. شعر و صدای #شمس_لنگرودی با موسیقی آریل چرمچی تقدیم به همۀ پزشکان عزیز @ehsannnme
🔟 نکته کوتاه در مورد برخورد با سرایدار، نظافتچی و نگهبان ساختمان

✍️ احسان محمدی

🏠 خیلی از ما در آپارتمان یا مجتمع زندگی می‌کنیم و معمولاً افرادی تحت عنوان سرایدار، نظافتچی و نگهبان بخشی از خدمات را ارائه می‌کنند. این چند نکته را تمرین کنیم:

1️⃣ این افراد تحت هیچ عنوانی مستخدم شخصی ما نیستند. برای انجام کاری که می‌کنند از تمام ساکنان حقوق مشخص می‌گیرند، اگر توقع انجام کار شخصی (جابه‌جا کردن وسایل، آب دادن به گل‌ها در هنگام سفر، سرویس کولر، خرید سوپرمارکتی و ...) از آن‌ها داریم حتماً باید به نوعی جبران کنیم.

2️⃣ آن‌ها روح نیستند. وقتی از کنارشان رد می‌شویم حتماً سلام کنیم. گاهی بایستیم و احوالپرسی کنیم یا کار و رفتار خوب‌شان را تحسین کنیم. این کار چیزی از ما کم نمی‌کند اما مثل هر انسان دیگری آن‌ها هم نیازمند احترام و توجه هستند.

3️⃣ اگر قصد کمک نقدی یا عیدی دادن به آن‌ها را داریم، پول را درون پاکت بگذاریم، نام‌شان را رویش بنویسیم و تقدیم کنیم.

بسیار مراقب باشیم که بخشش ما حالت صدقه دادن در طرف مقابل پیدا نکند. این افراد شرافتمندانه کار می‌کنند و حفظ حرمت‌شان در هر حالی واجب است.

4️⃣ اگر لباس اضافی داریم که حس می‌کنیم می‌توانیم به آن‌ها ببخشیم، حتماً قبل از این کار به خشکشویی ببریم و تمیز و مرتب تحویل دهیم. بهتر است این جور مواقع بگوییم:«من مقداری لباس اضافه دارم که ممکن است شما کسی رو بشناسید که بهش نیاز داشته باشه، ممکنه لطفاً دست اونا برسونید و ...»

5️⃣ وقتی از خرید روزانه می‌آییم، هیچ ایرادی ندارد اگر مقداری میوه را جدا کنیم و به آن‌ها بدهیم. به ویژه به نگهبان‌هایی که دم در داخل باجه ساعت‌های طولانی مجبورند بنشینند و مراقب باشند.

6️⃣ در صورت بروز تخلف، ما حق برخورد شخصی با این افراد را نداریم. بهترین شیوه انتقال موضوع به مدیر ساختمان و تصمیم جمعی است.

7️⃣ در مهمانی یا جشن تولد و ... بهتر است غذا یا مقداری کیک برای نگهبان ببریم و او را در شادی شریک کنیم. این کار را همان موقع شام انجام دهیم نه وقتی که مهمانی تمام می‌شود و آن‌ها احتمالاً شام خورده‌اند و خدای نکرده ممکن است احساس کنند اضافه یا پس‌مانده غذا را برایشان برده‌ایم.

8️⃣ در پرداخت شارژ ماهیانه تعلل نکنیم. حقوق این افراد عموماً از طریق همین شارژ پرداخت می‌شود. آن‌ها هم مثل ما هزینه‌هایی دارند که لازم است در اولین روزهای ماه پرداخت کنند. از وام گرفته تا شهریه و ... اگر همیشه از آن‌ها انتظار داریم کارشان را دقیق انجام دهند در مقابل این هم وظیفه ماست.

9️⃣ در مجتمع‌ها معمولاً بچه‌ها از فضاهای مشاع برای بازی استفاده می‌کنند. به آن‌ها یاد بدهیم که نگهبان، سرایدار و نظافتچی، همسایه و بخشی از مجموعه ما هستند، به آن‌ها احترام بگذارند و اگر تذکری می‌دهند به آن‌ها جسارت نکنند و گوش بدهند. طبعاً اگر رفتار بدی داشتند بچه‌ها حق دارند به ما اطلاع بدهند اما یک‌طرفه به قاضی نرویم و فکر نکنیم چون بچه ما این حرف را زده، حتماً درست است.

🔟 نگهبان دم در مثل هر انسان دیگری نیازهایی دارد که ممکن است برای چند ثانیه یا دقیقه او را مشغول کند. از نماز خواندن تا سرویس بهداشتی یا حتی یک مکالمه ناگزیر با تلفن مجتمع و ... اگر جلوی در رسیدیم و راهبند را بالا نبرد فوری دست روی بوق نگذاریم و تندی و تلخی نکنیم.
#عصرایران
🖋 @ehsanmohammadi95
ژاپن به خاطر ۳۹ شیشه که داخلشان ذرات خارجی دیده شده ۱۶۳۰۰۰ شیشه ویال واکسن معادل ۱.۶ میلیون دوز را برای احتیاط فراخوان کرده.

تزریق تمام این شیشه ها و حتی سری قبل و بعد آن از خط تولید شرکت Rovi SA در اسپانیا در بازه زمانی اعلامی متوقف شده. این شرکت فقط شیشه ها را با مایع واکسن ساخت سوئیس پر می کند. در این شیشه ها مقداری ذرات فلزی سیاه رنگ بوده است.

مدرنا کماکان در ژاپن تزریق میشود. اما باز عده ای نوشتند «ژاپن تزریق مدرنا را متوقف کرد.»


اگر میخواهیم در کشور خودمان مردم به واکسن اعتماد کنند نباید با تیترهای تحریف آمیز یا اغراق در مشکلاتی که در کشورهای پیشرفته به وجود می آید اعتبار واکسیناسیون را زیر سوال ببریم. نمی شود به کشورهای مرجع در دنیا ضربه بزنیم ولی خودمان از آسیبش در امان باشیم.

واقعیت این است که مردم ایران انقدر که به آمار مثبت/منفی کشورهای پیشرفته رجوع میکنند و تاثیر میگیرند از آمارها و ارقام اعلام شده توسط مقامات ایرانی نمیگیرند. زیرا این کشورهای پیشرفته مرجع اعتبار علمی واکسن و انواع فناوری هستند. اگر به اعتبار آنها لطمه بخورد به اعتماد مردم تمام دنیا از جمله ما هم ضربه خواهد زد.
@ALIRECOMMENDS
🔟 نکته کوتاه که هر ارباب رجوع لازم است بداند


✍️ احسان محمدی

1️⃣ حتی اگر حال‌مان بد است و مدت زیادی در صف مانده‌ایم باز بهتر است با لبخند و خوش‌رویی با کارمندی که آن‌ طرف میز نشسته برخورد کنیم. «خسته نباشید» و «خدا قوت» بگوییم. کلمات خوشایند و مهربانانه خستگی را خیلی وقت‌ها از تن پاک می‌کند و گره‌گشا هستند.

یادمان باشد که کارمند، گرچه از مالیات ما حقوق می‌گیرد اما نوکر ما نیست. نباید تحت هیچ عنوانی برخورد تحقیرآمیز و از بالا به پایین داشته باشیم.

2️⃣ عموم کارمندها مسؤول وضعیت فعلی کشور نیستند. آن‌ها قوانین بالادستی را وضع نمی‌کنند. مجری‌اند. وقتی در بانک مثلاً ایراد می‌گیرند که برای افتتاح حساب اصل شناسنامه لازم است نگوییم: «آقا تو بانکا هزار میلیارد اختلاس میشه شما به شناسنامه من گیر دادی؟»
کارمندی که روبه روی شماست اختلاس نکرده اما این حرف جز بد کردن حال او و احتمالاً تشدید سخت‌گیری فایده‌ای ندارد.

3️⃣هر چقدر عصبانی هستیم از پرت‌کردن پرونده، چک، فرم و ... روی میز خودداری کنیم. کارمند اداره قبل از هر چیزی یک انسان است و برخوردهایی از این دست جز ایجاد عصبانیت و پرخاش متقابل هیچ سودی ندارد. اگر ناراحت‌ایم، دلیلش را شمرده به او بگوییم. در مقابل برخورد غیرقانونی یا تند حق داریم به مقام بالاتر شکایت ببریم.

4️⃣ یادمان باشد یک کارمند در طول روز با ده‌ها نفر برخورد می‌کند که لزوماً همه آن‌ها مؤدبانه و معقول رفتار نمی‌کنند. چه بسا ارباب‌رجوع قبل از ما رفتاری توهین‌آمیز داشته و کارمندی که کار ما به او افتاده را به شدت آزرده است.

او موظف است محترم برخورد کند اما مثل هر انسانی ممکن است توان روحی‌اش تحلیل رفته باشد. همیشه کمی خودمان را جای طرف مقابل بگذاریم و فکر نکنیم همه با ما دشمنی دارند.

5️⃣ وقتی قصد مراجعه به یک اداره را داریم خوب است از قبل در مورد کارمان کمی پرس و جو کنیم. الان تقریباً با یک گوگل ساده در مورد هر اداره‌ای از آب و برق و گاز تا شهرداری و آموزش و پرورش و ...اطلاعات هست.

مدارکی که باید همراه داشته باشیم یا اسناد را خوب چک کنیم که هنگام مراجعه، کارمند آن بخش لازم نباشد همه چیز را از صفر برایمان توضیح بدهد و وقت خودمان، او و دیگران را تلف کنیم.

6️⃣ می‌دانم که «داد و قال راه انداختن» یکی از تکنیک‌ها برای راه انداختن کار است اما هرگز این رفتار را انجام ندهیم. دون شان ماست و اگر کارمندی کار ما را راه می‌اندازد برای این است که «از شر ما راحت شود!» شر نباشیم! از سوی دیگر با کارمندها خیلی زود صمیمی نشویم. به ویژه اگر کارمند خانم است.

7️⃣ هنگام مراجعه به ادارات همیشه کمی «صبر» اضافه با خودمان ببریم! با این آمادگی برویم که لازم است کمی صبورتر باشیم. اینطور کمتر اعصاب خودمان خراشیده می‌شود.

چرا؟ چون واقعاً هنوز سیستم اداری در کشور لنگ سرعت اینترنت، قطع شدن سامانه، بروکراسی کُشنده، امضاهای متعدد و ... است. چیزهایی که مسئولیت آن‌ها لزوماً بر عهده کارمند نیست.

8️⃣ پیشنهاد رشوه و پول چای و شیرینی ندهیم. گرچه یک کارمند نباید هرگز چنین درخواستی داشته باشد و ارتشا کند (رشوه بگیرد) ولی نقش کسی که رشا می‌کند (رشوه می‌دهد) هم بسیار پررنگ است.

می‌فهمم که می‌گویید که این موضوع یک واقعیت است و خیلی وقت‌ها وجود دارد اما این کار را نکنیم. بزرگترین فسادها با همین پول چای دادن‌های به ظاهر پیش پاافتاده شروع شده است.

9️⃣ وقتی کارمندی در حال انجام کار یک ارباب رجوع دیگر است بالای سر او نایستیم، سوال مکرر نپرسیم و تمرکز او را به هم نزنیم. اگر سوال داریم هم بهتر است مودبانه اجازه بگیریم:«عذر میخوام میدونم سرتون شلوغ هست ولی ممکنه من رو راهنمایی کنید ....» بعید است کارمندی در پاسخ به این درخواست مودبانه بگوید: نه! راهنمایی نمیکنم!

🔟 اگر کارمندی خوش برخورد است و کار راه‌انداز، حتماً این نکته را به او بگوییم و تشکر کنیم. حتی بهتر است پیش مافوق او برویم و همین موضوع را بگوییم. این تحسین باعث می‌شود در برخوردهای بعدی با دیگران این نکات را رعایت و تقویت کند.
#عصرایران
🖋 @ehsanmohammadi95
🔟 نکته کوتاه که هر کارمند لازم است بداند

✍️احسان محمدی

کارمندهای هر سازمان و شرکت، معمولاً یک منشور اخلاقی و حرفه‌ای دارند که بیشتر اوقات حتی دو جمله آن را هم حفظ نیستند.

کارمند بد با هزار منشور احتمالاً هنوز بد برخورد می‌کند و کارمند خوب، بدون منشور و دستور مافوق باز هم عملکرد خوب و محترمی دارد اما این 10 نکته در کمتر منشوری آمده است:

1️⃣برای انجام دادن کاری که وظیفه شماست سر ارباب‌رجوع منت نگذارید. منت نگذارید و باز هم منت نگذارید. به ویژه اگر کارمند دولت هستید. شرایط این شغل را پذیرفته‌اید، حقوقش عموماً از بیت‌المال تامین می‌شود و رایگان و عام‌المنفعه کار نمی‌کنید. پس لطفاً منت نگذارید.

2️⃣ پیش فرض عموم مراجعان این است که کارمندها به جای کار راه انداختن، گره توی کار می‌اندازند. خودتان وقتی به یک اداره دیگر مراجعه می‌کنید این حس را پس ذهن‌تان ندارید؟ حال مردم خوب نیست، کمی بیشتر صبوری به خرج دهید.

اگر ارباب رجوعی عصبانی است، سواد کمی دارد، شما آرامش به خرج بدهید، لبخند بزنید و بگویید کمکش می‌کنید. همین سه کار معجزه می‌کند.

3️⃣ ما می‌دانیم شما انسان هستید، مشکلات و ناراحتی‌های شخصی یا کاری دارید، از آهن ساخته نشده‌اید و حق دارید نفسی چاق کنید و از فرصت ناهار استفاده کنید یا چای بنوشید. حس خوبی به ارباب‌رجوع می‌دهید اگر همین را به او بگویید. عموماً می‌پذیرند و درک می‌کند. به ویژه وقتی موقع کار سرتان توی گوشی نیست یا دارید سایت‌های خبری را چک می‌کنید

4️⃣ شما انتخاب نمی‌کنید چه ارباب‌رجوعی داشته باشید. حتماً بین ده‌ها نفری که به محل کار شما می‌آیند انسان ناهموار، بدخلق و کم‌طاقت هم هست. آن‌ها نمایندۀ همه نیستند. با بداخلاقی انتقام آن‌ها را از دیگران نگیرید.

پاسخ دادن به تماس‌های تلفنیِ کاری یکی از وظایف شماست. وقتی تلفن زنگ می‌خورد، بردارید و جواب بدهید!

5️⃣ وقتی کسی به شما مراجعه می‌کند سرتان را بلند کنید و به او نگاه کنید. یک لبخند، یک سلام، یک تماس چشمی به هر دو نفر شما کمک می‌کند. هرگز تحقیرآمیز با ارباب‌رجوع برخورد نکنید و یادتان نرود بعضی از آن‌ها حتی مقام و جایگاه اداری بالاتری از شما دارند. اگر کارشان به شما افتاده دلیل نمی‌شود به شکلی برخورد کنید که انگار حیات و مماتش به شما گره خورده.

6️⃣ اینکه حقوق شما را دیر داده‌اند، رئیس، اضافه‌کاری کمی داده، وزیر، پاداش سال قبل را نداده، ساعت کار شما زیاد است، کولر اتاق شما خراب است و ... ابداً ربطی به ارباب رجوع ندارد. گناه او نیست.

هنگام انجام کار به هیچ وجه صحبت را به سمتی نبرید که مراجعه‌کننده گمان کند شما توقع ویژه‌ای برای انجام وظیفه‌تان از او دارید. منظورم روشن است!

7️⃣ تمیز، آراسته و خوش‌بو سر کار حاضر شوید. کارمندی که ژولیده و خسته و نامرتب سرکار حاضر می‌شود، خمیازه می‌کشد، سرش را می‌خاراند و ... انصافاً روح‌فرساست. اغراق برخی کارمندان خانم در آرایش نیز همین حس را منتقل می‌کند.

8️⃣ اگر به هر دلیلی ارباب‌رجوع جسارت و توهین کرد حق گلاویز شدن با او را ندارید. بلند شوید و این موضوع را به رئیس بگویید. تجربه نشان داده که ماجرا به شکل مسالمت‌آمیزتر و کم خسارت‌تری حل می‌شود.

9️⃣ جلوی ارباب‌رجوع با همکاران‌تان شوخی نکنید. کار را به خاطر تعریف یک خاطره متوقف نکنید. یادتان نرود هر فردی که به شما مراجعه می‌کند برای خودش «کسی» است و او هم در «سرای خود سری دارد و سامانی!» و انتظار توجه و احترام ویژه دارد.

🔟 «به من مربوط نیست»، «این مشکل شماست»، «من که قانون رو وضع نکردم»، «برید شکایت کنید» و ... جملاتی از این دست را نگویید. شما هم یک روز برای انجام یک کار به اداره دیگری می‌روید و می‌بینید که این جملات چقدر سمی‌اند. گره از کار خلق باز کنید تا دیگری هم گره از کار شما بگشاید.
#عصرایران
🖋 @ehsanmohammadi95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آدم دلش میخواد فکر کنه این ویدئو واقعی نیست اما به قول قدیمی‌ها «دعا کنید چشم دزد مالتون رو‌ نگیره!»😮

این سارق ترکیبی از مهارت، وقاحت و برخورد بیضه‌انگارانه با وضعیت است! در کنار فرمانده پلیس رسماً دارد رجز می‌خواند که «من بخوام ماشینتون رو بدزدم می‌دزدم، شما نهایتاً می‌تونید برام بای‌بای کنید!» فقط تصور کنید ماشینی که با هزار قرض و قوله و وام خریده‌اید را امثال این موجود دزدیده‌اند و اوراق کرده‌اند و طرف بلبل‌زبانی هم می‌کند!

شکایت از دزدی مسئولین به حق و سرجای خودش ولی با کار بردن واژه‌هایی مثل «دمش گرم که شرافت و صداقت داره و..» و «اینا آفتابه دزد هستن اگه پلیس راست میگه دونه درشتا رو بگیره » و ... وکیل مدافع رایگان و توجیه‌گر رفتار این جانوران نشوید و البته #شرافت و #صداقت را مبتذل نکنیم!
🖋 @ehsanmohammadi95
قصه و ما و پنجشیر ...
🔟 نکتۀ طلایی برای منشی‌های پزشکان

✍️احسان محمدی

1️⃣ شما در مطب کار می‌کنید اما پزشک نیستید. مهمترین شاخصۀ کار شما «پاسخ‌گویی» است. هرگز به شکلی مغرورانه با بیمار برخورد نکنید که پشت سرتان بگوید: «اینقد که منشی‌اش قیافه می‌گرفت خود دکتر ادا نداشت!» حرف زدن پشت سر آدم‌ها خوب نیست اما ما پشت سرتان حرف می‌زنیم!

2️⃣ کار شما از این جهت فوق‌العاده مهم است که با «سلامت» افراد درگیر هستید. یک داروی اشتباهی، یک تجویز غلط و یک تعلل ممکن است باعث گرفتن جان یک انسان شود. در همه حال احترام به بیمار و همراه او را فراموش نکنید. این رفتار موجب احترام متقابل می‌شود.

3️⃣ مطب پزشک، پارک یا سینما نیست. کسی برای تفریح اینجا نمی‌آید. بیشتر مراجعان یا همراهان آن‌ها نگرانند، درد دارند و دنبال درمان هستند. حال بد آن‌ها را درک کنید. آرامش بدهید و صبور باشید. شما برای این کار اینجا نشسته‌اید وگرنه مثل بانک‌ها یک دستگاه نوبت‌دهی می‌گذاشتند و تمام! کار شما از این جهت بسیار ارزشمند است.

4️⃣هنگام پاسخ‌گویی به تماس تلفنی نگویید:«مَله!». واژه درست «بله» است. هر چقدر سرتان شلوغ باشد باز موظف‌اید شمرده، با حوصله، دقیق و رسمی پاسخ تماس تلفنی را بدهید. تلفن را برای کار شخصی اشغال نکنید.

5️⃣ اگر کسی توقعی غیر منطقی دارد، حق دارید محکم بایستید. نوبت‌دهی بر اساس رفاقت و رابطه حال بقیه را بد می‌کند حتی اگر اعتراض نکنند. کسی حق ندارد از شما هیچ توقعی فراتر از وظیفه‌تان داشته باشد.

6️⃣ سالن انتظار مطب، محل کار شماست. خوب است مرتب و آراسته باشد. برای پزشک توضیح دهید که قرار دادن چند گلدان در گوشه و کنارها، مدیریت فضاهایی مثل سرویس بهداشتی، تهیه آبسردکن، خوش‌بو نگهداشتن فضا و ... کمک به آرامش بیماران است. اگر توالت فرنگی ندارید، حتماً نوع پلاستیکی و سیار آن را تهیه کنید. این کار به بیماران کهنسال هم حس احترام می‌دهد که به آن‌ها فکر کرده‌اید.

7️⃣ اگر حال بیماری نامناسب است و شما تشخیص می‌دهید بهتر است خارج از نوبت نزد پزشک برود، این موضوع را محترمانه با بقیه مراجعان در میان بگذارید. قطعاً درک می‌کنند و در دل شما را به خاطر این همدلی می‌ستایند.

8️⃣ برخی از مراجعان شما از شهرها و روستاهایی می‌آیند که ممکن است فارسی را به خوبی صحبت نکنند. صبورانه و با آرامش با آن‌ها حرف بزنید. خیلی از این افراد به شدت خجالتی‌اند، یکی از کارهای شما ایجاد حس امنیت و آرامش نزد این افراد است.

9️⃣ لطفاً برای وقت مردم اهمیت قایل شوید. وقتی می‌دانید یک بیمار را پزشک حوالی ساعت 7 عصر به مطب راه می‎‌دهد نگویید ساعت 4 بیایید! خود این معطلی عامل تنش است و اعصاب‌فرسا. شلوغ کردن مطب هنر نیست حتی اگر بعضی پزشکان از آن به عنوان ابزاری برای نشان دادن مهارت خود استفاده کنند.

🔟 اگر بیمارانی از منشی‌ها گله می‌کنند شک نکنید توطئه دشمن نیست، برخی از همکاران شما با برخورد بد، لحن پرخاش گرانه، پاسخ‌گویی از سر بی‌حوصلگی و گاه حتی رفتار توهین‌آمیز و نگاه از بالا به پایین این تصور را ایجاد کرده‌اند. شما برای پاک کردن این تصور قدم بردارید. متشکرم.
#عصرایران
🖋 @ehsanmohammadi95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎵 ترانه لکی
🎙 خواننده: بردیا مهرآرا
📃 شاعر: گودرز شاطری
🖋 @ehsanmohammadi95
Mix by audio-joiner.com
🎙 این مردم سزاوار شادی‌های بیشتری هستند ...

📻 گفتگو با رادیو تهران/ برنامه پشت صحنه
#احسان_محمدی
🖋 @ehsanmohammadi95
2024/11/16 13:45:46
Back to Top
HTML Embed Code: