Telegram Web Link
🔸متاسفانه در چندین سال گذشته به دلیل مدیریت بسیار ضعیف و ساختار مستهلک در مدیریت شهری قروه و همچنین تخلفات گسترده در آن، بازگرداندن شهر قروه به وضعیتی مطلوب از هر زمان دیگری دشوار تر شده است.

🔸به نظر نمی‌توان انتظار داشت که با دستگیری یک شهردار متخلف و یا عوض شدن یکی_دو مدیر، شاهد دگرگونی خاصی در مدیریت شهری قروه باشیم.

🔸در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که برای بهبود اوضاع شهرستان نیاز به دو اقدام اساسی بیش از پیش احساس می‌شود:

1⃣ از ظرفیت فکری و عملی #نخبگان و #فعالان_اجتماعی در راستای توسعه و اجرای عدالت در سطح شهر استفاده حداکثری شود؛ چرا که با توجه به برخی از محدودیت‌ها مانند محدودیت‌های مالی، به نظر می‌رسد بیش از هر زمانی دیگر به خلاقیت و ایده‌های نو نخبگان و فعالان اجتماعی احتیاج است.

2⃣ سعی شود بجای #برخورد_سخت بعد از وقوع فساد و تخلف، به #اقدامات_نرم که امکان وقوع فساد را از بین می‌برند روی آوریم. یعنی همان پیشگیری قبل از درمان!

🔸انجام هر دو موارد ذکر شده علی رغم اینکه شاید سخت به نظر بیایند اما تا حد زیادی به سادگی امکان پذیر است و آن تنها در گرو #شفافیت_مدیریت_شهری می‌باشد.

🔸واقعیت آن است که نخبگان و فعالان اجتماعی برای ارائه راهکار، تحلیل و تحقیق و پژوهش بیش از همه نیاز به شفافیت اطلاعات خام شهری بصورت استاندارد دارند. منظور از اطلاعات خام، اطلاعاتی است که شهرداری خود بر روی آن تحلیل انجام نداده باشد. چرا که تحلیل‌هایی که عموما توسط نهادهای مختلف منتشر می‌شود در جهت توجیه و حمایت از عملکرد نهاد مربوطه بوده و اغلب واقع بینانه نمی‌باشد. منظور از قالب استاندارد هم انتشار اطلاعات در زمان بهینه و قالبی که امکان سرچ جزئیات در آن وجود داشته باشد است.(اینکه این اطلاعات چه مصادیقی می‌تواند داشته باشد خود نیاز به توضیح مفصل دارد)

🔸اگر سعی شود گلوگاه‌هایی که در آن امکان وقوع فساد زیاد است هر چه بیشتر در معرض دید عموم قرار گیرد مسئول مربوطه جرئت انجام تخلف را به خود نمی‌دهد. به عنوان مثال در بودجه‌ی شهرداری ها هر ساله مبلغ مشخصی را تصویب می‌کنند که شهردار به اختیار خود می‌تواند به هر مجموعه‌ای که لازم می‌داند از آن به عنوان هدیه اهدا کند. در چنین شرایطی اگر هر ساله شفاف شود شهردار مبالغ هدیه را چگونه خرج کرده است قطعا شهرادر به خود اجازه نمیدهد که ریخت و پاش‌های بیخودی کرده و یا رانتی را بوسیله آن برای خود بوجود آورد.

🔸تجربه نشان داده است که نهادهای نظارتی نمی‌توانند به تنهایی از پس تخلفات گسترده موجود در دستگاه‌های اداری کشور بر بیایند و نیاز است که ظرفیت #نظارت_عمومی مردم فعال شود که این هم نیازمند شفافیت می‌باشد. فرض بفرمایید هرساله اطلاعات قراردادها و جزئیات پروژه‌های شهرداری به صورت منظم و استاندار بر روی سایت شهرداری قرار بگیرند. در چنین شرایطی این امکان فراهم می‌شود که فعالان رسانه‌ای و فعالان مبارزه فساد تخلفاتی که ممکن است در قراردادها و پروژه‌های شهرداری صورت میگیرد را #افشاگری کنند. البته در اینجا قانون حمایت از افشاگران هم مقوله بسیار مهمی است که در فرصتی دیگر به آن خواهیم پرداخت.

🔸تصویب و اجرای مصادیق مختلف #شفافیت_مدیریت_شهری از شفافیت مصوبه و عملکرد بودجه، شفافیت قراردادها، شفافیت حقوق و مزایای مدیران شهرداری، داشبورد شهری و غیره گرفته تا موارد بسیار دیگر، همه و همه هم تلاش و همکاری شورای شهر و هم شهرداری را می‌طلبد. لذا عدالتخواهان کردستان این آمادگی را دارد تا در جهت گسترش و ایجاد محورهای شفافیت در مجموعه‌ی مدیریت شهری شهرستان قروه تمام تلاش خود را برای کمک به شهرداری و شورای شهر به کار گیرد.

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
⭕️ شکایت عدالتخواهان کردستان از طریق کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از وزارت #صمت!

(توضیحات تکمیلی در پست بعد)

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
🔸طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات(مصوب بهمن ماه سال 87 در مجلس شورای اسلامی)، شهروندان می توانند هرگونه اطلاعات و اسنادی را که لازم داشته باشند، بوسیله ی درخواستی از دستگاه مربوطه مطالبه نمایند و در این صورت دستگاه مربوطه موظف است در کم ترین زمان، اطلاعات درخواست شده را دراختیار آن شهروند قرار دهد. تمامی فرایند انجام درخواست از دستگاه مربوطه و دریافت پاسخ آن از طریق سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات امکان پذیر خواهد بود.

🔸پیرو همین حقی که قانونگذار به شهروندان در خصوص دسترسی آزاد به اطلاعات داده است، دبیر جنبش عداتخواهان کردستان درخواست خود را برای دسترسی به اطلاعات قرارداد استحصال طلای معدن ساریگونی، در سامانه مربوطه ثبت نمود.

🔸با وجود اینکه وزارت صمت خود باید اطلاعات درخواست شده را در اختیارمان قرار میداد و علی رغم تاکید ما بر عدم ارجاع به سایتی دیگر، اما متاسفانه وزارت صمت از ارسال قرارداد معدن سر باز زد!

🔸در پی همین پاسخ نامناسب، عدالتخواهان شکایت خود را از وزارت صمت در سامانه به ثبت رسانید.

🔸در صورت عدم حصول نتیجه، طبق قانون عدالتخواهان کردستان می‌تواند از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی از بالاترین مقام مسئول، یعنی شخص #وزیر صمت نیز شکایت نماید. اما ما بسیار امیدواریم که قبل شکایت از این طریق هر چه زودتر وزارت صمت نسبت به انتشار این قرارداد اقدام نماید.

💢پ.ن: زمان زیادی است که از پافشاری ما و دیگر رسانه ها نسبت به شفافیت قرارداد این معدن و وضعیت زیست محیطی منطقه می‌گذرد اما همچنان مسئولان نسبت به شفاف سازی مقاومت می‌کنند. واقعیت آن است که این همه مقاومت در این خصوص شک ما را نسبت به زد و بند مالی در این معدن و همچنین وضعیت نامطلوب زیست محیطی روستاهای اطراف، تقویت می‌کند.

#معدن_ساریگونی
#وزارت_صمت
#دره‌وزمی

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
📌شرم بر رسانه‌های استان کردستان

▪️شرم بر ...

- صدا و سیمای استان کردستان
- خبرگزاری فارس
- خبرگزاری ایرنا
- خبرگزاری تسنیم
- خبرگزاری کوردتودی
- پایگاه خبری سراب خبر
- و کانال‌های تلگرامی که بودجه‌ی آن‌ها از نهادهای مختلف تهیه می‌شود.

🔺شما را چه شده است که یک بار، فقط یکبار به معضلات معدن طلای ساریگونی نپرداخته‌اید. مگر رسالت کاری شما غیر از این است که صدای مردم را به گوش حاکمیت برسانید؟

🔺صدا و سیما این همه بودجه می‌گیرد اما آیا تا بحال از وضعیت مردم مجاور معدن طلای ساریگونی گزارشی تهیه کرده است؟

🔺آیا صدا وسیما استان کردستان فقط باید به برنامه‌های طنز بپردازد؟ مگر مردم ما درد ندارند؟ چرا حرف‌های مردم را به گوش مسئولین نمی‌رسانید؟

🔺در بحث کوله‌بری چه کرده‌اید؟

🔺در تجمع دو هزار نفری معدن قزل قیه کجا بودید؟

🔺در تجمع معدن طلای ساریگونی و مشکلات مردم این منطقه کجا بودید؟

🔸شرم بر شما باد که به رسالت خود عمل نمی‌کنید.

پ.ن: متاسفانه رسانه‌های رسمی استان کردستان کمترین توجه را به مسائل مردم دارند و آن هم بخاطر وابستگی مالی است که خود مسبب آن هستند. اکثر برنامه‌های صدا و سیما نیز صرفا به مسائل طنز می‌پردازد و به کل، مسائل دیگر را فراموش کرده است.

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
عدالتخواهان کردستان
🔸متاسفانه در چندین سال گذشته به دلیل مدیریت بسیار ضعیف و ساختار مستهلک در مدیریت شهری قروه و همچنین تخلفات گسترده در آن، بازگرداندن شهر قروه به وضعیتی مطلوب از هر زمان دیگری دشوار تر شده است. 🔸به نظر نمی‌توان انتظار داشت که با دستگیری یک شهردار متخلف و یا…
⭕️ در پی مطالبی که چند روز پیش خطاب به شهردار محترم قروه در کانال درج گردید، آقای عباس #سنتی در پاسخ توضیحاتی را ارائه نمودند که ضمن تشکر از ایشان بابت مورد توجه قرار دادن نظرات عدالتخواهان کردستان، پاسخ ایشان را برای اطلاع عموم همرسان میکنیم؛

ادمین محترم کانال عدالتخواهان کردستان
با سلام
احتراماً، ضمن سپاس از پیشنهادات سازنده و نیز شفافیت مضامین در آن کانال، به استحضار می رساند:
1- مدیریت شهری جدید قروه، همواره با آغوش باز پذیرای هر گونه پیشنهاد و ایده از طرف صاحب نظران و نخبگان در راستای حل و فصل مسائل و پیشبرد برنامه های توسعه شهر در زمینه های مرتبط می باشد. در این باره دفتر شهردار با هماهنگی قبلی، منتظر قدوم سبز یکایک نخبگان و سروران گرامی است.
2- تلاش برای شفاف سازی عملکرد شهرداری در بخش های مختلف از جمله مباحث مالی و اداری، یکی از برنامه های اصلی و اولویت ما در این برهه خاص زمانی است که در آینده نزدیک، مصادیق آن به سمع و نظر شهروندان گرامی خواهد رسید. در این زمینه نیز آماده پذیرش نظرات و پیشنهادات نخبگان و فرهیختگان محترم هستیم.
3- روشن است که هر گونه اقدام اساسی برای بازگشت امید برای ایجاد آینده ای مطلوب برای شهرداری در جهت ارائه خدمات قابل قبول به شهروندان عزیز تنها با یاری و همدلی نخبگان، فعالان اجتماعی و صاحب نظران در امور شهری و نیز مدیران در کنار مشارکت مردم عزیز امکانپذیر بوده و بر این اصل ایمان داریم و بر دستان همه اقشاری که در این زمینه یاری گر ما باشند، بوسه خواهیم زد.
خدمتگزار مردم- عباس سنتی

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
#صادق_شهبازی

🔺بسیاری از معادن، نفت و ... ما در مناطق محروم واقع شده. طبق قانون باید درصدی از درامد این مجموعه‌ها صرف مناطق محروم شود. مردم این مناطق نیز از تخصیص نیافتن این درامد به منطقه یا بکار نگرفتن نیروی کار آن‌ها و ... بحق ناراحتند.

🔺این در جاهایی مثل معدن سنگ مرمر #سریش‌آباد کردستان به تحصن، اعتراض، درگیری و حتی برخوردهای تند با مردم چه در قالب برخورد حقوقی چه اراذل و اوباش ختم شده. بهترین مدل برای سهم بردن واقعی مناطق محروم از چنین معادن و ظرفیت‌هایی چیست؟

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
◾️ اینفوگرافیک/ چرا پذیرش هدیه تعارض منافع محسوب می‌شود؟

🔸پذیرش هدیه، دریافت‌کننده را در موقعیت قدرانی و جبران لطف قرار می‌دهد و این موقعیت احتمال ارتکاب به فساد را افزایش می‌دهد. با محدودیت و شفافیتِ موقعیت‌های تعارض منافعی مانند پذیرش هدیه، می‌توان احتمال بروز فساد را کاهش داد.

📄 دریافت کیفیت اصلی اینفوگرافیک:
https://tp4.ir/KtC8V

🆔 @Tp4_ir
Forwarded from پیک پریشان/peykparishan (پیک پریشان)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ ...راستش را بخواهید دردی از ما دوا نمی‌کند!

🔸 با شنیدن سخنان آقای رئیسی پیرامون حمایت از #افشاگران_فساد، ابتدا کمی دلگرم می‌شویم، ولی زمانی که به فشارهای متحمل شده فکر می‌کنیم، می‌بینیم که واقعا در تمامی این سال‌ها در امان نبوده‌ایم و نخواهیم بود. لذا راستش را بخواهید در حقیقت این سخنان دردی از ما دوا نمی‌کند!

🔸این سخنان با آنکه امیدوار کننده به نظر می‌رسد ولی برای اینکه در حد یک شعار باقی نماند احتیاج دارد که در سازوکار و قوانین ما نموّ عملی پیدا کند، که لازمه این مهم تصویب قانون جامع و کامل حمایت از #سوت_زنی می‌باشد.

🔸متاسفانه طرح حمایت از سوت زنی خیلی وقت است که در کمیسیون های مجلس خاک می‌خورد و با این که برخی از نمایندگان مجلس جدید وعده تدوین و تصویب آن را داه‌اند اما باز معلوم نیست که تا کی باید منتظر تصویب این طرح باشیم.

⁉️خلاصه! یک سوال و مطالبه اساسی فعالان مبارزه با فساد از رئیس محترم قضا این است؛ ایشان که دغدغه حمایت از افشاگران فساد را دارد آیا بهتر نیست منتظر مجلس نماند و به فکر تنظیم و ارسال لایحه‌ حمایت از #سوت_زنی برای تصویب در مجلس باشد؟!

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
عدالتخواهان کردستان
⭕️ ...راستش را بخواهید دردی از ما دوا نمی‌کند! 🔸 با شنیدن سخنان آقای رئیسی پیرامون حمایت از #افشاگران_فساد، ابتدا کمی دلگرم می‌شویم، ولی زمانی که به فشارهای متحمل شده فکر می‌کنیم، می‌بینیم که واقعا در تمامی این سال‌ها در امان نبوده‌ایم و نخواهیم بود. لذا…
⛔️ حالا که بحث افشاگری فساد و حمایت از آن مطرح شده بد نیست این را هم بگوییم که بزودی عدالتخواهان کردستان افشاگری های مهمی علیه مفاسد معادن استان انجام خواهد داد، حال چه مورد حمایت قرار بگیریم و چه نگیریم!

♨️منتظر باشید...

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نظارت متمرکز یا جمع سپاری نظارت؟ مسئله این است!

🔸جالب است بدانید در کشورهایی که قانون حمایت از گزارش دهندگان تخلف اجرا می‌شود، ۴۲ درصد از تخلفات توسط شهروندان کشف شده است!

🔸توصیه می‌شود برای آشنایی با قانون حمایت از سوت زنی حتما این موشن گرافی را ببینید.

#سوت‌_زنی
#نظارت_مردمی
#موشن_گرافی

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
📌تعارض منافع خودش را در کجا نشان می‌دهد؟

🔺چرا پس از ۵ سال فعالیت معدن طلا ساریگونی هیچ نهادی گزارشی در مورد مسائل زیست محیطی تهیه نمی‌کند؟ چه کسانی از عدم تهیه‌ی گزارش منتفع می‌شوند؟ چرا همه‌ی نهادها در خواب هستند؟

🔸سوالاتی که قطعا پاسخ به آن نیازمند واکاوی دقیق مسئله‌ی معدن طلای ساریگونی است. اما از نظر ما، وجود تعارض منافع و فساد، عامل اصلی این اتفاقات است.

🔹زمانی که مسئولین معدن طلا برای احداث ایستگاه سنجش کیفیت هوا، ۶۰۰ میلیون تومان هزینه می‌کنند، مگر امکان دارد سازمان حفاظت از محیط زیست گزارشی در خصوص آلودگی معدن طلا منتشر کند؟

🔹نتیجه‌ی اینگونه خدمات این است، به محض این که اگر کسی نسبت به فعالیت معدن طرح پرسش کرد، مسئولین به خط می‌شوند و شروع می‌کنند به تکذیب مطالب منتشر شده و تحسین فعالیت معدن بخاطر ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری هنگفت در منطقه.

▪️پ.ن: معدن طلا کمک‌های دیگری به سازمان‌های مختلف داشته است و قطعا قرار است بابت این کمک‌ها، خدماتی به آن‌ها ارائه شود که یکی از این‌ها، کمک چند میلیارد تومانی بابت برگزاری #کنگره_مشاهیر_کرد بوده است.

#فساد
#معدن_طلای_ساریگونی
#تعارض_منافع
#کنگره_مشاهیر_کرد

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
🔇 هر سوتی صدا ندارد

▪️مدتی است که عدالتخواهان کردستان به همراه تعدادی از رسانه‌های استان کردستان به مسئله‌ی معدن طلای #ساریگونی پرداخته‌اند. معدنی که بیش از ۶۰ درصد تولید طلای کشور را به خود اختصاص داده است.

🔺موارد متعددی در خصوص معدن ساریگونی وجود دارد که احتمال وجود #فساد را بسیار پررنگ می‌کند. این موارد را بارها اعلام کرده‌ایم، اما گوش شنوایی وجود ندارد.

🔸آقای رئیسی باور بفرمایید گوش شنوایی برای پیگیری این موارد وجود ندارد، تقریبا همه سکوت کرده‌اند. ما برای پیگیری مسائل، امیدی به حل شدن از طریق استان نداریم چرا که به هر کسی که احتمال می‌دادیم می‌تواند کاری کند مراجعه کردیم، اما دریغ از اندکی توجه.

🔹احتمالا سوت ما صدا ندارد که کسی صدای آن را نمی‌شنود، حداقل شما بشنوید قبل از آن که همین سوت را از دستمان بگیرند.

#سوت_زنی

🆔@edalat_khahan_kurdistan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️سر و ته یه کرباس!

🔸حدود چند ماه پیش بود که جناب #دره‌وزمی، رئیس صمت استان، در پی مطالبه شفافیت قرارداد معدن طلای ساریگونی در یک اظهار نظر عجیب و غریب گفت: «چند بار باید این موضوع را شفاف سازی کنیم؟ مردم این منطقه هر روزه پیگیر شفاف سازی این موضوع هستند و ما هم در رسانه‌ها نحوه واگذاری معدن طلای ساری‌گونی را شفاف سازی کردیم»

🔸بعد این سخنان ما هر رسانه‌ای، اعم از این ور آبی و آن ور آبی را زیر و رو کردیم ببینیم شاید واقعا آقای دره‌وزمی شفاف کرده‌اند و ما خبر نداریم ولی راستش را بخواهید هیچ چیزی که بتوان نام آن را شفافیت گذاشت نیافتیم!

🔸ما همچنان سرگشته و حیران درحال رمزگشایی از حرفای آقای دره‌وزمی بودیم که بالاخره منظور از این شفاف‌سازی که کرده‌اند چیست تا اینکه این سخنان آقای ظریف ما را از سرگشتگی نجات داد!

(ادامه در پست بعد)
🆔 @edalat_khahan_kurdistan
🔸جناب ظریف درمورد شفافیت قرارداد ۲۵ ساله با چین می‌گوید که ما بارها اعلام کرده ایم که داریم قرارداد می‌بندیم؛ ایشان فهمشان از شفافیت همین قدر است و صرف گفتن اینکه داریم قرارداد می‌بندیم را شفافیت می دانند! اینجاست که تازه می‌فهمیم آقای دره‌وزمی هم به احتمال قوی منظورشان از شفافیت صرفا این بوده که این معدن را به دو شرکت ایرانی و قزاقی واگذار کرده اند!

🔸متاسفانه خیلی از مسئولین همانند جناب ظریف و دره‌وزمی نمیدانند که وقتی میگوییم شفافیت، یعنی ارائه جزئیات در یک قالب کاملا استاندارد و نه گفتن یک سری حرفای کلی که به هیچ دردی نمی‌خورند. به نظر در این شرایط که هر مسئولی تنها پز شفافیت میدهد، لازم است که ما یکبار خود مفهوم شفافیت را شفاف کنیم. انشالله در روزهای آتی سعی خواهیم کرد که درمورد الزامات و استاندارهایی که برای شفاف سازی اطلاعات باید رعایت شوند بیشتر صحبت کنیم...

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠 به بهانه گفت و گوی مجازی رئیس قوه قضائیه با جناب آقای مترقب؛ رئیس کل دادگستری استان کردستان

📞 مصاحبه جنبش عدالتخواهان کردستان با #مصطفی_دده_جانی؛ مدیرعامل تعاونی معدن مرمر #هاجرخاتون سریش آباد

آیا سفر استانی آقای رئیسی به استان کردستان موثر بوده است؟ آقای رئیسی خواهشا فریاد #مظلومان و #مستضعفان کردستان را بشنوید...!

🧐 جزئیات ماجرای #قمه_کشی ایادی #محسن_زارعی برای سرکوب تحصن مردم سریش آباد و #عدم_رسیدگی قوه قضائیه و سایر نهادهای مسئول به جزئیات این پرونده را از زبان آقای‌ دده‌جانی بشنوید...!

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📣 🎉خبر داغ و شنیدنی برای مردم قروه و سریش آباد

🔻 طبق حکم دادگاه محترم سریش آباد قرارداد #محسن_زارعی با ستاد اجرایی فرمان امام برای خرید معدن #قزل_قایه #فسخ و محسن زارعی از این معدن #خلع_ید شد.

🔻 لازم به ذکر است این حکم در دادگاه #تجدیدنظر استان تایید شده، به دادگاه سریش آباد برگشته و هم اکنون منتظر اجرای احکام دادگاه محترم است.

🔻 صحبت های مدیرعامل محترم تعاونی معدن مرمر هاجرخاتون سریش آباد در این مورد را بشنوید...

#خلع_ید_محسن_زارعی
#فسخ_قرارداد_معدن_قزل_قایه
#مصطفی_دده_جانی

🆔 @edalat_khahan_kurdistan
🔴خطر در کمین سلامتی روستاییان کردستان

🔺 آب 37 روستا آلوده به آرسنیک است!

🔹آب شرب 37 روستای استان کردستان که اغلب این روستاها در شهرستان های قروه و بیجار واقع شده، آلوده به آرسنیک است. این خبری بود که امروز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرده و لرزه بر تن روستاییان این خطه انداخت.

https://kurdpress.com/details.aspx?id=273686
—------------------------
🔍پیگیری اخبار مناطق کُردنشین از کردپرس ایران
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFO8L3c3g83m_0qIXQ
2024/11/20 11:42:18
Back to Top
HTML Embed Code: