Telegram Web Link
⭕️ اشعار و مطالب عجیب مولوی در مدح عمر و ابوبکر و عثمان

🔺 فهرست
▪️مصادره فضیلت امیرالمومنین علیه السلام برای ابوبکر! – رسول خدا صلی الله علیه و آله و ابوبکر یک نفس واحد هستند!
▪️ ادعای عصمت برای عمر بن خطاب!
▪️مولوی و نبوت عمر!
▪️مولوی آرزو داشت مانند عمر باشد!
▪️سعی بلیغ و عجیب مولوی در تحریف واقعیات تاریخی برای تجلیل از عمر
▪️جعل و تلطیف چهره خشن عمر
▪️هیبت و عظمت عمر الهی بود!!
▪️ابتکار مولوی در اختراع و استخراج کرامت از عجز و ناتوانی عثمان!
▪️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ابوبکر صاحب مقام موت اختیاری هستند و ابوبکر امیرالمحشرین است
▪️ابوبکر، اسوه عارفان! صوفی حقیقی مانند ابوبکر است
▪️باطن ابوبکر، آفتابی پرتوافکن است
▪️تشبیه عاشقان والا مقام به ابوبکر و عمر
▪️ابوبکر و عمر و عثمان، شاهانی که جان و فرزند و جگر خود را به ودیعه نهاده اند
▪️ابوبکر، صدیق و نماد صدق و راستی است
▪️عمر آینه اسرار الهی است!
▪️خطاب عمر با لقب امیرمؤمنان!
▪️ابوبکر، یار و مراد مولوی
- استخفاف مقام امیرالمؤمنین علی علیه السلام

مولوی در اشعار و مطالب خویش، تجلیل های عجیب و غریبی از خلفای اهل سنت نموده، حتی از عجز و ناتوانی های آنها نیز کرامت و فضیلت تراشیده و مقالات والایی برای آنان قائل شده است! در یکی از اشعاری که خلفای اهل سنت را با عناوینی چون صدیق، فاروق و ذی النورین یاد می نماید، به دریای علم و حکمت نبوی و باب الله، حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام تنها لقب شیر خدا می دهد که تداعی کننده شجاعت و جنگ آوری است!
مولوی همچنین، خزینه علم خداوند را تنها پهلوانی مى‏ شمارد که (نعوذ بالله) جاهل! و در معرض نفاق! بوده، و محتاج راهنمایی عاقلان و پیران راه است! او وجودِ آن “ایمانِ مجسم” و “حقِ مطلق” را مبتلا به هوا و هوس مى‏ داند. و در ادامه باز با جسارت بسیار، خطاب به امیر عوالم (علیه السلام) می گوید که (نعوذبالله) نازک دل، سست و پرکینه مباش!

بنابر تتبع اجمالی نگارنده، مولوی هیچ گاه چنین ادبیاتی را نسبت به عمر و ابوبکر به کار نبرده و این عبارات هتاکانه و ناشایست را تنها به امیرمومنان علی علیه السلام اختصاص داده است.


📌 مشاهده مشروح مطلب در سایت:
اشعار مولوی در مدح عمر و ابوبکر و عثمان


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ مدرسه تصوف پژوهی «درنگی در نظریه وحدت وجود؛ پیشینه، ادله و نقدها» برگزار می شود

پنجشنبه و جمعه 20 و 21 اردیبهشت 1403، مدرسه ی بهاره با عنوان «درنگی در نظریه وحدت وجود؛ پیشینه، ادله و نقدها» ویژه طلاب سطوح عالی و پژوهشگران، و دانشجویان مقطع ارشد و دکتری توسط پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی خاتم النبیین صلی الله علیه وآله، پژوهشکده موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می گردد.

با حضور اساتید: حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد تقی سبحانی؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن معلمی؛ دکتر محمد هادی قندهاری؛ دکتر علی افضلی؛ دکتر سید محسن هندی؛ استاد محمدمهدی طوبایی

📍به صورت حضوری (ظرفیت محدود) و همراه با اعطای گواهی شرکت در دوره
📅 مهلت ثبت نام: تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ثبت نام از طریق لینک زیر:
🌐https://survey.porsline.ir/s/bP5hfAQr

📍مکان برگزاری: قم، خ صفائیه، کوچه 37 ،مدرسه باقرالعلوم علیه السلام، سالن اجتماعات
📅 زمـان بـــرگــــزاری: پنج شنبه 20 اردیبهشت؛ ساعت 15 الی 19 و جمعه 21 اردیبهشت؛، ساعت 8الی 12و 15 الی19.


📌 مشاهده خبر در سایت: مدرسه تصوف پژوهی وحدت وجود



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
🏴 فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز رئیس مذهب، شیخ الائمّه، حضرت امام جعفر صادق صلوات‌الله‌علیه را محضر مقدّس حضرت ولیّ‌عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و همه شیعیان و منتظران تسلیت عرض می‌نمائیم.
از حضرت امام صادق علیه‌السلام روایت شده است که فرمودند:

🌿 «مردم را از راهی غیر از زبان‌هایتان به خوبی‌ها دعوت کنید؛ به گونه‌ای که تلاش در راه خیرات، راستگویی و پرهیز از گناهان و شبهات را (در عمل و رفتار) از شما ببینند.»

💠 «عن عبدالله بن أبي‌يعفور عن أبي‌عبدالله عليه‌السلام قال: كونوا دعاة للناس بالخير بغير ألسنتكم، ليروا منكم الاجتهاد والصدق والورع.»

📚 کافی (شیخ‌کلینی)، ج۲، ص۱۰۵
وسائل الشیعة (شیخ‌حرعاملی)، ج۸، ص۵۱۳

روش و توصیه‌ای کاربردی که در جامعه دین گریز ما، بسیار مفید و البته مهجور است و اغلب با توسّل به زور و اجبار، بجای تبلیغ نرم دین، رفتار صحیح و رعایت تقوا، سعی در اصلاح رفتارهای خلاف و ناهنجار دارند! که این روش محکوم به شکست بوده و موجب دین‌ گریزی مضاعف نیز خواهد شد!

🍂 «یارب فرج صاحب ما را برسان.»
⭕️ اعلام خطر محسن اراکی نسبت به برخی جریانات عرفانی و پیروان محمدحسین طهرانی و هاشم حداد

گرایشات عرفانی شیخ محسن اراکی، بر کسی پوشیده نیست و کتاب وی با عنوان “درآمدى بر عرفان اسلامى‌” شاهدی روشن بر این مدعاست.

اما آش برخی از جریانات عرفانی (همچون فرقه لاله زاری و پیروان سیدهاشم حداد و طهرانی) آنقدر شور و تند شده که آقای محسن اراکی نیز، زبان به اعتراض گشوده و صراحتا با ذکر نام حداد و… این فرقه ها را به تندی نقد نموده است.

آقای محسن اراکی ابتدا حجیت کشف و شهود را نفی و انتقاداتی را نسبت به ابن عربی مطرح می‌کند. اراکی سپس به برخی مدعیان عرفان پرداخته و می‌گوید که این افراد، صرفا اهل ادعا هستند و قصد فریب مردم را دارند و کسانی که واقعا عارف باشند، چنین سخنانی را بر زبان نمی آورند. او با ذکر برخی ادعاهای سید هاشم حداد، تاکید می کند که یک عارف چنین حرف هایی نمی زند… وی در نهایت نسبت به تالیف و انتشار کتاب در شرح حال افرادی مانند سیدهاشم حداد اعتراض نموده و عرفان بدون فقاهت را نفی می کند.

البته دعاوی اینچنین، بلکه شطحیاتی فراتر از این، به وفور در مطالب و سخنان سران صوفیه یافت می شود. پیروان حداد، مرید فردی صوفی و بی سواد شده اند. در این مورد خاص، با آقای اراکی هم نظریم، هر چند مطلب وی تمام نیست. مشکل پیروان حداد، تنها بی سوادی قطب و مراد آنها نیست و اشکالات بسیار دیگری بر عرفان مصطلح و تصوف وارد است که برخی از آنها در مقالات مختلف این پایگاه به بحث گذارده شده است.

اما در کمال تاسف، خود آقای اراکی نیز مطالبی دارد که نشان می دهد که چه بسا، اوضاع وی به مراتب بدتر است. آقای اراکی صوفی منحرف و هتاکی چون شمس تبریزی را – با نادیده گرفتن انحرافات بسیاری که در مقالات شمس وجود دارد – صرفا بر اساس ادعاهای خود شمس، در جایگاه ولی الله و بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار داده است.

او مدعی می‌شود که با مطالعه کتاب مقالات شمس، دعاوی وی را استخراج کرده و چون این دعاوی و مقاماتی که شمس برای خود قائل شده، همان مقاماتی است که شیعیان برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه قائل هستند، پس شمس، همان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده است!!

این نتیجه گیری از دو جهت دچار اشکال اساسی است:
این بسیار ساده لوحانه است که ادعای هر کسی را قبول کرده و بر اساس ادعاهای افراد، برای آنها مقامات معنوی قائل شویم. در این صورت صدها امام، پیامبر و حتی خدا خواهیم داشت!
اگر در همان مقالات شمس تورقی نموده باشید، طبیعتا با مطالبی که با مبانی تشیع و حتی اصل اسلام انحرافی واضح و آشکار دارند برخورد کرده اید. چطور آنها را نادیده گرفته و چنین جسارتی را نسبت به ساحت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه روا داشته اید؟

البته این مطالب در کتابی از آقای اراکی آمده که در سال 1390 ه ش چاپ شده است. مطالبی که او در این ویدئوی درسش (که متعلق به ابتدای سال 1403 است) در نقد عرفان و تصوف مطرح نموده و رویکردی که نسبت به مبانی عرفانی اتخاذ نموده، با مطالبی که در کتابش آمده مغایرت دارد. چطور می توان از صوفیانی چون شمس و مولوی تجلیل های آنچنانی داشت، اما عرفان و تصوف و مبانی و شخصیت های اساسی آن مانند کشف و شهود و ابن عربی را نقد جدی نمود؟ و به درستی تاکید داشت که تفاسیر عرفانی هیچ ارزشی ندارد و اینکه هر چیزی که از اهل بیت علیهم السلام نرسیده باشد اضغاث است و هیچ ارزشی ندارد؟

در نتیجه باید از جناب اراکی پرسید که آیا از موضع قبلی خود بازگشته و سخنان گذشته خود را قبول ندارید؟ اگر اینگونه است که تقاضا داریم حتما نسبت به مطالب قبلی خود، موضعی آشکار اتخاذ نموده و آنها را اصلاح نمایید. اگر پاسخ، منفی است، کار شما در رساندن صوفی فاسد العمل و الاعتقادی چون شمس تبریزی به عرش بدتر است یا پیروی مریدان حداد از او؟ چه چیز قبیح تری در جریان لاله زاری مشاهده کرده اید، که چنین احساس خطر نموده و علنا علیه آنها سخرانی کرده اید؟ و چه پاسخی برای این تناقض آشکار، میانِ سخنان امروز و نوشته جات پیشین خود دارید؟



📌مشاهده ویدئوی کامل تر سخنرانی آقای اراکی درباره کشف و شهود و ابن عربی، دانلود فایل صوتی و ویدئویی و مطالعه عبارات او درباره شمس تبریزی و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در سایت



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Forwarded from عرفان و تصوف
می دانید که غالب ایرانیان قرن ها سنی مذهب بودند، در حوالی قرن هفتم و در عهد پادشاهی سلطان محمد خدا بنده، مردم میل به تشیع پیدا کردند.
اما در همین زمان برخی چهره ها به ویژه در خلافت عثمانی، خیلی دست و پا زدند که مردم ایران، شیعه نشوند! از جمله این افراد سلطان ولد (فرزند مولوی و رهبر صوفیان مولویه در قونیه) بود که خدابنده را به استهزاء «خربنده» لقب می داد و علامه حلی را «قبیح رافضی» نام داده بود.
سلطان ولد حتی یکی از مهم ترین شاگردانش یعنی عارف چلپی را راهی سلطانیه در ایران کرد تا سلطان محمد خدابنده را از گرایش به تشیع و رواج شیعی گری در ایران باز دارد. مطالعه تفصیل ماجرا:
B2n.ir/s48026

حال فیلم ساختند و دشمن شماره یک فرهنگ و سنت مردم ایران را بزک کرده و به عنوان عارف بالله در پاچه مردم می کنند. (تصویر سمت راست، چهره خیالی فرزند مولوی در فیلمی که اخیرا به نمایش درآمد)
خط علی بن بی طالب علیه السلام و خط عمربن خطاب مثل روز روشن است و وای به حال رهروانی که مسیر را به غلط می روند.
موسسه آموزش عالی حوزوی خاتم النبیین صلی الله علیه وآله

تحت اشراف مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی مدظله العالی
از میان طلاب واجد شرایط شرکت در سطح سه و سطح چهار حوزه در رشته نقد تصوف برای سال تحصیلی 1403-1404دانش پژوه می پذیرد

سطح سه و چهار
🔹 رشته کلام و فرق انحرافی گرایش نقد تصوف


شرایط
اتمام سطح دو حوزه علمیه برای شرکت کنندگان سطح سه
اتمام سطح سه حوزه علمیه برای شرکت کنندگان سطح چهار
سطح3: موفقیت در مصاحبه ورودی
سطح4: موفقیت در آزمون کتبی و مصاحبه ورودی

مزایا
اعطای مدرک رسمی حوزه پس از اتمام دوره و نگارش پایان نامه
پرداخت کمک هزینه تحصیلی مناسب
بهره مندی از همکاری علمی، آموزشی و فرهنگی با موسسات تابعه
اولویت شرکت در رشته ها و دوره های تخصصی بالاتر

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02537121418 - 09100552721
تماس حاصل فرمایید.
لینک ثبت نام http://B2n.ir/n58252
🇵🇰 ابنِ عربی کے بارے میں مراجع عظام کے فتاویٰ

1️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی سیستانی
https://ebnearabi.com/ur/239

2️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی کاظم یزدی

https://ebnearabi.com/ur/666

3️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی شبیری زنجانی

https://ebnearabi.com/ur/243

4️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی صافی گلپائگانی

https://ebnearabi.com/ur/268

5️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی صادق روحانی

https://ebnearabi.com/ur/225

6️⃣ آیۃ اللہ العظمٰی میلانی

https://ebnearabi.com/ur/181

ابنِ عربی، عرفان اور تصوف پر تحقیقات
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف pinned «⭕️ اعلام خطر محسن اراکی نسبت به برخی جریانات عرفانی و پیروان محمدحسین طهرانی و هاشم حداد گرایشات عرفانی شیخ محسن اراکی، بر کسی پوشیده نیست و کتاب وی با عنوان “درآمدى بر عرفان اسلامى‌” شاهدی روشن بر این مدعاست. اما آش برخی از جریانات عرفانی (همچون فرقه لاله…»
⭕️ مقاله شناسایی میراث صوفیان خراسان در آثار شیخ صدوق
🖊 علی عادل زاده، سکینه انصاری

📚مطالعات تاریخی قرآن و حدیث بهار و تابستان 1400 – شماره 69، صص 173 الی 205



▪️چکیده
میان سنت‌های روایی گوناگون همواره تعامل و یا تقابل-هایی رخ نموده است. سنت حدیثی امامیه نیز به عنوان یکی از سنت‌های حدیثی قدرتمند، در طول تاریخ بر دیگر سنت ها اثرگذار بوده، همان‌گونه که تأثراتی نیز پذیرفته است. مقاله-ی حاضر عهده‌دار کشف و تبیین روابط و تعاملات حدیثی شیخ صدوق به عنوان یکی از ارکان حدیث شیعه با سنت تصوف در قرن چهارم هجری است. صدوق از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین محدثین شیعه است که سفرهای بسیاری به نقاط مختلف داشته است. از جمله سفرهای مهم صدوق سفر به خراسان و اقامت در آن دیار است. در آن دوران تصوف بخشی مهم از ساختار معنوی جامعه‌ی خراسان بوده است. با توجه به پیش‌فرض این پژوهش در تعامل و تأثرات متقابل سنت‌های حدیثی گوناگون بر یکدیگر، و نیز اقامت طولانی مدت صدوق در خراسان، پرسش اصلی مقاله این است که آیا بین شیخ صدوق به عنوان یکی از محدثان صاحب سبک شیعی، با سنت حدیثی اهل تصوف پیوندی برقرار است؟ نتایج این پژوهش نشان می دهد که شیخ صدوق در برخی آثارش روایاتی را گزارش کرده که منشاء صوفیانه داشته است. تشابهات متنی، وجود الفاظ و مفاهیم مختص به متصوفه در متن برخی روایات، همچنین حضور روات و مشایخی در اسناد احادیث که گرایش صوفیانه‌ی آنان محرز است، مؤید این مطلب است.


▪️ نتیجه گیری
در زمان سکونت ابن بابویه در خراسان آن سرزمین به لحاظ فرهنگی تحت تأثیر متصوفه بود. بنا بر وسعت نقل ابن بابویه از فرق غیر امامی انتظار میرود که بخشی از میراث تصوف اگر چه اندک به آثار او راه یافته باشد. شواهدی متنی و سندی موجود است که این گمان را تقویت میکند. انتقال دسته ای از این روایات در چندین طبقۀ حدیثی قبل از ابن بابویه رخ داده است؛ اما دستۀ دیگری از این روایات، توسّط ابن بابویه یا در طبقات نزدیک به او به منابع امامیه راه یافته است. با توجه به شواهدی مانند حضور افراد مشهور به تصوّف در اسناد، مشابهت های متنی آشکار با آثار صوفیه و وجود اصطلاحات و ادبیات خاص اهل تصوف، ورود بخشی از میراث صوفیه به آثار ابن بابویه قابل اثبات است که باید آن را در ارزیابی های روایی لحاظ کرد. در مجموع به نظر میرسد تعداد روایاتی که از میراث تصوف به کتب ابن بابویه راه یافته در مقایسه با کل روایاتِ ابن بابویه اندک است.


📌 دانلود متن کامل مقاله در سایت


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ گزارشی از مدرسه «درنگی در نظریه وحدت وجود؛ پیشینه، ادله و نقدها» + دانلود فایل صوتی

نخستین «مدرسه تصوف پژوهی» به همت پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی خاتم النبیین صلی الله علیه وآله و پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام و قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تاریخ 20 و 21 اردیبهشت 1403 برگزار شد. این مدرسه با خیر مقدم دبیر علمی جلسه یعنی «حجت الاسلام و المسلمین محمد علی پاکدل» مدیر گروه نقد تصوف آغاز به کار کرد و ایشان نکات کلی و مقدماتی درباره موضوع بحث یعنی «درنگی در نظریه وحدت وجود» بیان کرده و اساتید مدرسه و روند برگزاری آن را تشریح نمودند.


📌مشاهده گزارش و دانلود فایل های صوتی در سایت



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
2024/09/29 11:14:46
Back to Top
HTML Embed Code: