Telegram Web Link
🌐🌐🌐 اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ بیشترین میزان استفاده توسط کاربران ایرانی را دارند

آخرین نظرسنجی ایسپا بار دیگر شکست سیاست فیلترینگ را نشان می‌دهد؛ چراکه کاربران ایرانی هنوز پلتفرم‌های خارجی فیلترشده را به نمونه‌های ایرانی ترجیح می‌دهند.

براساس نموداری که در گزارش (شهریور ۱۴۰۳) ایسپا منتشر شده، روند میزان استفاده از این شبکه اجتماعی در خرداد ۱۴۰۱ که اینستاگرام فیلتر نبوده ۷۱ درصد بوده است. در دی‌ماه ۱۴۰۲ این میزان به ۴۶.۵ درصد بوده اما در شهریور امسال به ۵۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

در این نظرسنجی میزان استفاده کاربران از پلتفرم‌های مختلف داخلی و خارجی بررسی شده و پس از اینستاگرام، پیام‌رسان تلگرام است که با استفاده ۳۹.۳ درصدی بیشترین میزان استفاده را داشته است. واتس‌اپ با ۳۳.۳ درصد استفاده در رتبه سوم این فهرست قرار دارد.

نمودار روند میزان استفاده از پلتفرم‌های بومی نشان می‌دهد، میزان استفاده از ایتا و روبیکا و بله پیش از فیلترینگ (خرداد ۱۴۰۱) کمتر از ۱۰ درصد بوده اما از اسفند ۱۴۰۱ رشد در میزان استفاده از آن‌ها دیده شده است./اقتصادنیوز

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸 ذینفعان فیلترینگ در لایه‌های کارشناسی به دولت دروغ می‌گویند
حامد بیدی بنیانگذار پلتفرم کارزار و کنشگر حق اینترنت در
#خبرآنلاین


🔹 حامد بیدی گستره‌ای از موضوعات متنوع را در این «کافه خبر» با ما مطرح می‌کند. با او از موفقیت یا شکست کارزارها تا سرنوشت فیلترینگ ایرانی صحبت کردیم که خلاصه‌اش را می‌خوانید.

اینترنت طبقاتی چه هدفی داشت؟
▫️ اینترنت طبقاتی از آن دست طرح‌هایی است که برای مسئولین مطلوب است تا به کمک این طرح، به‌نوعی صدای بخش نخبگانی جامعه را ساکت کنند و به اساتید دانشگاه، خبرنگاران، برنامه نویسان اینترنت بدون فیلتر بدهند تا ساکت شوند و باقی مردم از اینترنت فیلتر شده استفاده کنند. این طرح هم‌بارها و بارها با مخالفت‌ها مواجه شد، با آن مقابله شد و اگر اکنون اتفاق افتاده است، بسیار محدود و موردی است

دولت توانایی سیاستگذاری دارد؟
▫️ اینکه دولت فعلی با چه رویکردی با مسئله اینترنت طبقاتی برخورد خواهد کرد و اینکه آیا می‌تواند تغییری در این زمینه ایجاد کند، ما را به یک ابر سوال می‌رساند؛ اساساً دولت در جایگاهی است که بتواند در حوزه فناوری و اینترنت سیاستگذاری کند

نگاه محدود، ما را به‌جایی جز قطع کامل اینترنت می‌برد؟
▫️ اسنادی که دولت‌ها موظف‌اند طبق آن پیش بروند، مشخص است؛ اسناد هم مربوط به مصوباتی است که آن‌قدر نگاه آن‌ها محدود و امنیتی است اجراشدن آن‌ها به‌جایی جز قطع کامل اینترنت و عدم بهره‌مندی ما از فناوری‌های روز جهانی منجر نمی‌شود. در این میان وزیر ارتباطات می‌تواند به تصمیم سازی و شناخت بهتر وضعیت موجود کمک کند.

آیا فیلترینگ کامل از نظر فنی امکان‌پذیر است؟
▫️ در دنیای شبکه درهم‌تنیده جهانی، اگر بخواهید فیلترینگ را صد درصد اعمال کنید، چاره‌ای جز قطع کردن کامل اینترنت ندارید. اما چون قطع اینترنت در سطح علمی، دانشگاهی و زیرساختی یا حتی در سطح مردمی آسیب ایجاد می‌کند، نمی‌توانید اینترنت را کامل قطع کنید.

چرا دولت‌ها دنبال فیلتر کردن بودند؟
▫️ در لایه‌های کارشناسی به دولت‌ها دروغ گفته می‌شود و پاسخ این سوال به همین راحتی است. ذینفعانی که دست‌اندرکاران فیلترینگ هستند؛ نرم‌افزارها، سخت‌افزارها و زیرساخت‌های فیلترینگ را ایجاد می‌کنند. همین‌طور ذینفعان مالی، غیرمستقیم و... در این فضا وجود دارد که نفعشان در ادامه همین سیاست است.


📌 متن کامل گفت‌وگوی تینا مزدکی را اینجا در #خبرآنلاین بخوانید:
khabaronline.ir/xmHX6


#گزارش_دانش
@Khabaronline_plus | تحلیل و تأمل بیشتر
@KhabarOnline_ir | خبر از دست ندهید
Khabaronline.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/30 05:30:56
Back to Top
HTML Embed Code: