Telegram Web Link
جمع باش ای دل که این وقت پریشان بگذرد
گرچه مشکل مینماید لیک آسان بگذرد

چشم یعقوب از نسیم پیرهن روشن شود
وز سر یوسف بلای چاه و زندان بگذرد

هیچ حالی را بقایی نیست بی صبری مکن
چون شب صحبت دراید روز هجران بگذرد

شاخ امیدت شود سر سبز و روی عیش سرخ
باز در جوی مودت آب حیوان بگذرد

در غم و شادی بباید ساختن با روزگار
زانکه از دور زمان هم این و هم آن بگذرد

تازه گردد باغ عیشت از نسیم اعتدال
بوی جانبخش بهار آید زمستان بگذرد

ای کمال از غربت و حرمان مشو غمگین که زود
محنت غربت نماند ذل حرمان بگذرد

«کمال خجندی»

@drshiri
چقدر اين تحليل درباره وضعيت فعلى ايران ذهنم را مرتب كرد
Forwarded from سخنرانی‌ها
✍️  مهران صولتی

🖊 جامعه شناسی نافرهیخته‌گی در ایران
امروز


در روزهای اخیر رفتار نافرهیخته و به دور از نزاکت علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مواجهه با جمعی از معلمان مطالبه گر خوزستانی موجی از واکنش ها را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته است. پیش از این هم سیلی زدن علی اصغر عنابستانی به سرباز پلیس راهور در سال ۱۳۹۹ سروصدای زیادی در کشور ایجاد کرد. اگر چه استاندارد فرهیختگی در میان مسئولان به ویژه از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد همواره رو به افول بوده است ولی واقعه اخیر می تواند فتح بابی برای طرح این پرسش باشد که چرا در دوره مسئولیت انقلابی ها با افزایش چنین برخوردهایی مواجه شده ایم؟
@sokhanranihaa
کاهش اتکا به آرای مردم: جمهوری اسلامی با گذار از استراتژی افزایش مشارکت- نتیجه نا مطمئن طی چهاردهه گذشته اکنون چند سالی است که استراتژی کاهش مشارکت- نتیجه مطمئن را در انتخابات مختلف برگزیده است. راهبرد جدیدی که با حضور انتخاباتی پرشور مردم وداع گفته و خلوص را جایگزین توانمندی نیروهای سیاسی راه یافته به مراکز اجرایی و تقنینی کرده است. پرواضح است که با کاهش سیستماتیک اتکای سیاسیون به آرای مردمی در سایه نظارت استصوابی تلاش نمایندگان برای جلب رضایت شهروندان هم دچار افول شده است.

افول جایگاه سیاست مداران: از فروغی و غنی، تا منادی و رسایی تاریخ ایران مسیر بلندی از حرکت به سوی انحطاط را پیموده است. دورانی که در آن سیاست مداران به حاشیه رفته و غوغا سالاران بر اریکه ها تکیه زده اند. این در حالی است که در جمهوری اسلامی هم هر چه جلو تر آمده ایم شاهد تقلیل سیاست به حکومت و تلخیص سیاست مداری به پرده داری قدرت بوده ایم. به بیان دیگر هر چه بر وسعت مداخله گری حکومت افزوده شده دامنه سیاست ورزی محدودتر شده است.

ترجیح وفاداری بر تخصص: با تسریع روند خالص سازی در دوسال اخیر تخصص به حاشیه رانده شده و وفاداری به تدریج جایگزین آن شده است. در چنین وضعیتی نظام سیاسی بقاء را برارتقاء ترجیح داده و می کوشد تا برای مقابله با بحران های داخلی و خارجی بر شمار وفاداران خود بیفزاید. افرادی که الزاما مقید به رعایت قانون نبوده و عمدتا آتش به اختیار عمل می کنند. حالا دیگر روشن است که خروج از چارچوب تخصص و غرقه شدن در دریای هواداری می تواند به افزایش نافرهیختگی در میان نیروهای وفادار به نظام سیاسی موجود منجر شود.

نگاه ارباب صفتانه به مردم: در جامعه ای که به نحوی دیرپا از استبداد رنج برده و توازن میان حکومت و جامعه همواره به سود اولی بوده است مردم هیچ گاه از نقشی موثر در سیاست گذاری ها برخوردار نبوده اند. در چنین وضعیتی است که تداوم رابطه ارباب - رعیتی میان اقلیتی فرمانده و اکثریتی فرمانبر اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.  همان موقعیتی که منادی سفیدان را وا می دارد تا نافرهیختگی خود را در قبال معلمانی که از راه دور خود را به دفتر او رسانده و حتی شب قبل را در خیابان به صبح رسانده اند به نمایش بگذارد.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @solati_mehran
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حواست به حد و اندازه نظر دیگران در زندگی‌ات باشد، فردیت تو مهم است.

#توانگری
@drshiri
براتون گذاشته ام 👇👇
دکتر شیری
براتون گذاشته ام 👇👇
در رابطه با پست قبلی شنیدنش خالی از لطف نیست :


باز پخش #گوش_نیوش : چرا بعد از جدايى عاطفى نياز داريم يک درنگ مقدس داشته باشيم؟


#مرزگذاری
#پس_از_جدایی

@drshiri
2024/09/25 21:22:07
Back to Top
HTML Embed Code: