Telegram Web Link
دکتر سرگلزایی drsargolzaei
خاطرات محسن مخملباف ۱.pdf
⭕️ چرا خواندن خاطرات محسن مخملباف مهم است؟

۱- بسیاری از ما تصور دقیقی از انقلاب ۱۳۵۷ نداریم، چرا که رسانه‌هایی که انقلاب ۱۳۵۷ ایران را تصویر کرده‌اند دو دسته‌اند:
الف- وابسته به حکومت ایران هستند که طبعا تابلویی مصادره شده از انقلاب ۱۳۵۷ نقش می‌کنند؛ تابلویی دروغین که در آن این انقلاب در دنیایی خیالی و اسطوره‌ای و مرتبط با اسطوره‌ی عاشورا و افسانه‌ی غیبت و ظهور، چارچوب‌بندی می‌شود و زد و بندهای سیاسی و مناسبات قدرت و اقتصاد نادیده گرفته می‌شود.
ب- رسانه‌هایی که دوران پهلوی را اوج وفور و توسعه و مدرن شدن ایران تصویر می‌کنند، اعدام‌ها و شکنجه‌ها و فساد سیاسی و اقتصادی آن دوره را به کلی پاک می‌کنند و انقلاب ۱۳۵۷ را محصول طرح هلال سبز هنری کسینجر و توافق‌های پشت‌پرده برای جلوگیری از رسیدن ایران به جایگاه قدرت جهانی و "دروازهٔ تمدن بزرگ" می‌دانند.
اما تصویری که مخملباف از شکل‌گیری این انقلاب ارائه می‌دهد تصویری است فارغ از این دوگانه‌ی خیالی خیر و شر. شاید این تصویر هم سوگیری‌ها و خطاهایی داشته باشد ولی حداقل از این دوگانه‌ی رسانه‌ای پا را بیرون گذاشته است.

۲- خاطرات کودکی که در طبقهٔ اجتماعی-اقتصادی پایین و در محله‌های جنوب شهر متولد شده و تجربه‌ی رنج و فقر، در نوجوانی به مبارزه‌ی مسلحانه و زندان کشیده شده فهم عمیقی را نسبت به ارتباط بین جبهه‌گیری‌های سیاسی افراد و تجربه‌ی زیسته، رنج‌ها، زخم‌ها، کمپلکس‌های شخصی و روابط خانوادگی آنها ایجاد می‌کند. همچنین روایت دقیق محسن مخملباف از مناسبات زندان، جامعه‌شناسی زندان و تجربه‌ی شکنجه، محتوای ارزشمندی است برای فهم بخشی از جامعه که بسیاری از پژوهشگران روان‌شناسی و جامعه‌شناسی به آن دسترسی ندارند.

بنابراین شما را به خواندن این کتاب تأمل‌برانگیز دعوت می‌کنم.
منتظر انتشار جلدهای بعدی این اثر نیز هستم.

محمدرضا سرگلزایی

@drsargolzaei
به بهانه انتشار کتاب خاطرات محسن مخملباف

🔸نشر نیکان ، اقدام به انتشار خاطرات محسن مخملباف کرده است. زندگی هنری و سیاسی این سینماگر نامدار، فراز و نشیب‌های فراوانی از سر گذرانده است. از فعالیت سیاسی در قبل از انقلاب و تجربه زندان در رژیم سابق، تا عضویت و همکاری با سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از انقلاب. خط فکری مخملباف با گذر زمان تغییر یافت و این تغییر را به روشنی می‌توان در سینمای او نیز مشاهده کرد.

🔸مطالعه خاطرات محسن مخملباف از چند زاویه حائز اهمیت است؛ در وهله اول تصویری که نویسنده از دوران کودکی و نوجوانی خود به دست می‌دهد، بیانگر بافت اجتماعی و طبقه اقتصادی بخش قابل توجهی از جامعه است؛ به این معنا که بر خلاف ادعای کلی در رابطه با دوران پهلوی، همه مردم در رفاه و آرامش نبودند. بحران‌های اجتماعی و اقتصادی متاسفانه بخش لاینفک تجربه زیستی بسیاری از شهروندان ایران در قرن گذشته است و به حکومت فعلی یا قبلی محدود نمی‌شود.

🔸مطالعه‌ی روایت‌های کمتر شنیده‌شده در رابطه با انقلاب ۵۷، به ما کمک می‌کند تا درک درست‌تری از چرایی اعتراضات گسترده مردم داشته باشیم. نیل به فردای روشن، و سعادت مردم کشور، نیازمند تصویری شفاف، دقیق و بدون سوگیری نسبت به گذشته است. این به معنای جانبداری سیاسی نیست، بلکه تلاش برای فهمی دقیق‌تر از گذشته است تا درگیر چرخه‌ی معیوب تکرار اشتباهات نشویم.

🔸روایت محسن مخلملباف یک روایت دقیق از یک شاهد عینی است، از آنچه در زندان‌های زمان شاه می‌گذرد و تصویری جالب توجه از ائتلاف و اختلاف میان نیروهای سیاسی در زندان‌ها به دست می‌دهد.

🔸نکته قابل توجه دیگر تغییر رویکرد محسن مخملباف از جانبداری انقلاب اسلامی به مخالفت آشکار. با نتیجه آن -جمهوری اسلامی -است ،، او وقتی ظلم، ستم و تبعیض در جامعه دید مسیر هنری و سیاسی خود را تغییر داد. این تغییر صرفا به ایران خلاصه نشد. او با ارائه‌ی تصاویری تکان‌دهنده از زندگی مردم افغانستان و هندوستان …در فیلم‌هایی همچون سفر قندهار و الفبای افغان و … نشان داد که دغدغه او نسبت به سعادت مردم در مرزهای ایران خلاصه نمی‌شود.

🔸خاطرات محسن مخملباف بسیار خواندنی و دارای نکات جالبی است. خواندن آن را به هموطنان خصوصا جامعه شناسان و تاریخ نگاران توصیه می‌کنم.

✍️شیرین عبادی

@ShirinEbadiofficial
Forwarded from Beedar centre
💜 سمینار "هزارتوی رابطه: در جست‌و‌جوی صمیمیت"

در این سمینار به بررسی بعضی از بازی‌های پنهان در روابط رمانتیک/جنسی می‌پردازیم.

🔸بازی پنهان (فریب) چیست؟
🔸چرا خود/دیگری را فریب میدهیم؟
🔸 قواعد بازی‌های تعاملی چیست؟
🔸 رابطه‌ی سالم و کارآمد چگونه پیش میرود؟
🔸 چگونه Red flag‌های رابطه‌‌ی رمانتیک/جنسی را شناسایی کنیم؟

📅 شنبه 24 آگوست
ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر

کارگاه حضوری (شرکت به صورت آنلاین نیز امکان‌پذیر است)

🗣 برگزارکنندگان کارگاه:
فرشته ثامنی‌پور، دکتر محمدرضا سرگلزایی، کمال مؤمن‌‌زاده

📍مکان برگزاری:
Beedar Centre
30 Drewry Ave Second floor, Toronto, ON M2M 4C4
(647) 885-8284

💳 هزینه‌ی کارگاه 150 دلار

(درصورتی که بیمه‌ی تکمیلی داشته باشید که خدمات سایکوتراپی و سوشال ورک را کاور می‌کند می‌توانید هزینه‌ی این کارگاه را claim کنید. برای دریافت رسید و claim کردن از بیمه با ما تماس بگیرید.)

ظرفیت شرکت حضوری در کارگاه محدود است.

لینک ثبت‌نام و رزرو جا:

https://square.link/u/K28RbKbd
Forwarded from نیازستان (محسن یارمحمدی)
#جلوه‌_های_جنون

- علم‌ستیزی برای بقا

من باور دارم اصل و اساس زنده‌گی «بقا» است. گویا وقتی هرچیزی «هستن» را در هر سطحی می‌چشد، ازآن پس فقط و فقط می‌خواهد بماند.
نشسته‌است روی صندلی، در همان سالنی که ما نشسته‌ایم و منتظر پایان کلاس‌های کودکان‌مان هستیم.
چهل پنجاه ساله است. روسری سیاهش را با یک حلقه تا زیرگلو محکم کرده چادرش سیاهش هم به کمک روسری آمده تا تمام و کمال خاطرش را آسوده کند.
اصرار دارد بلند حرف بزند تا بقیه هم بشنوند.این اعلان حضور در ذات همه‌شان هست. خودنمایی و اظهار وجود آن هم از پله‌ای بالاتر در خونشان تزریق شده. مخاطبش سه چهارمتری آنطرف تر نشسته. جالب اینجاست که کنار هردو صندلی خالی هم هست اما نه این می‌رود نزدیک او نه آن می‌آید سمت این. پس ما باید سخنان استوار و محکم حاج خانم را بشنویم خیلی مهارت دارد سلیس و شمرده هم حرف می‌زند به غریزه و نیز زیستن کنار چنین افرادی دریافته مردم ما از قطعی حرف زدن خوششان می‌آید. به این سبب هرگز نمیگوید: به نظر من یا ممکن است یا شاید..انسان تهی ِ در فضای تهدید و تجاوز برآمده، خواهان قطعیت است. از قاطعان خوشش می‌آید از تردید بیزار است. او در هرچیزی دنبال نسخه‌ای قطعی است برایش هزینه هم می‌دهد حتا اگر بداند این نسخه هیچ فایده‌ای برایش ندارد..
- بله ما در کارمان هر روز با دویست سیصد نوجوان پر انرژی سروکارداریم باید برای هر کدامشان برنامه‌ای داشته باشیم. ساده نیست که باید به راهشان بیاوریم‌. وقتی من با تک تکشان حرف میزنم خیلی خوب حرفم را میفهمند و قبول می‌کنند.
این بچه‌ها در سن رشدند من درباره تغذیه‌شان کلی حرف میزنم براساس طبعشان البته..
اینها باید حسابی میوه بخورند اما هیچ میوه‌ای را نباید با میوه‌ای دیگر خورد...
زن مخاطب غرق استحکام خانم معلم شده.
- بله طب سنتی می‌گوید خوردن میوه‌ها با هم ثقل معده می‌آورد تازه باید به مزاج بلغمی و صفراوی و.. هرکس هم توجه کرد.
- شما طب سنتی هم کارکرده‌اید؟
- بعععلعععع دو سه دوره رفتم و در حد لیسانس مطلب یادگرفتم. الان مدت‌هاست نه به پزشک مراجعه میکنم نه دارو مصرف می‌کنم و می‌بینید چقدر هم سرحالم.
مخاطب که جوان تر است و احتمالن تحصیلات دانشگاهی هم دارد بلافاصله موبایلش را در می آورد و شماره‌‌ی خانم دکتر را می‌گیرد
- بله عرض می‌کردم آخرین بار حالم بد بود. پیش هر دکتری رفتم یک نسخه می‌داد باور کنید در دوهفته چهارده دکتر رفتم چه دکترهایی همه مثلن متخصص از فلان دانشگاه و شاغل در فلان بیمارستان.. تمام بدنم را با سوزن سوراخ سوراخ کردند. چهارده دکتر در دو هفته اما خوب نشدم که نشدم. تا اینکه یکی از استادان طب سنتی‌مان گفت: کدو بخور.
خانمی که شما باشی دوبار کدو درست کردم مثل آب روی آتش. خوب شدم مثل اینکه اصلن خبری از درد نبوده. از آن به بعد تصمیم گرفتم خودم خودم را مداوا کنم. باور نمی‌کنید طب سنتی درمان همه‌ی دردهاست..
هفت هشت نفر دیگر که به اجبار صدای خانم معلم دکتر همه چیز دان را می‌شنوند کم کم بی‌قرار می‌شوند.
و من به تلاش تمام و کمال کسانی فکر میکنم که یا تمام قدرتشان زور می‌زنند که بمانند. در هر حوزه‌ای کارشان در عبارت #علم_ستیزی خلاصه می‌شود. علم از جنس نور است برعکس خرافه که انسان را در تیره‌گی خرف می‌کند. خَرِف یعنی کسی که عقلش فاسد است فاسد یعنی چیزی که فساد ایجاد می‌کند.
باید آماده‌ی رفتن بشوم. در حالی که مطمئنم این طبقه خواهند ماند اما نه به این پررنگی ناشی از پررویی دلیلش ساده است. هیچ دروازه‌ای توان بسته بودن در برابر دانش را نخواهد داشت و هیچ مقبره‌ای نیست که با دستان علم گشوده نشود حتا اگر مانند مقابر فراعنه‌ی مصر باستان از سنگ ساخته شده باشند و قرن‌ها قرن درشان بر روی نور و هوای نو بسته مانده باشد...
                     #محسن_یارمحمدی

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Forwarded from Cafe sz
از کنار جزیره‌های فراموش شده
قایقی رد می‌شود آیا؟
تا قبض اخطار قطع برق جوانه بزند؟
پیام‌های تبریک بانک
و تبلیغ اینترت پر سرعت
نخوانده بماند؟
گرد و خاک را از شعر بتکاند؟
و بوسه را از کابوس ممیز
برهاند؟!
از بن‌بست‌ها عابری گذر خواهد کرد؟
با نگاهی آبستن لبخند؟
و بستری لبریز عطر هل
تا کویر را به بذر آواز و تمشک‌های وحشی
مهمان کند؟
در لبنان و فلسطین و حلب
دوباره گندم سبز می‌شود یک روز؟
و نفت پاک خواهد شد روزی...
از تقدیر سیاه حاجی‌فیروز؟
پیش از آنکه تاریخ انقضای
دوستت دارم سر برسد
و عشق بوی فریزر بگیرد
مهمان ناخوانده‌ای از راه خواهد رسید
که زبان انگور را بشناسد؟
رگبار را به رگبار ببندد
و شب را با یک شمع
به مبارزه دعوت کند؟
📸📝سهیل سرگلزایی
@szcafe
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADu0ycAlNL-9TnwPxA
‎⁨کتاب ما دوباره سبز می‌شویم⁩.pdf
8.3 MB
‎⁨🔹 نسخه‌ی الکترونیک کتاب
ما دوباره سبز می‌شویم.


🔹 گزارش خشونت سیستماتیک
حکومت ایران

🔹 نوشته‌ی دکتر محمدرضا سرگلزایی

🔹 لطفا به اشتراک بگذارید.
2024/09/29 07:20:27
Back to Top
HTML Embed Code: