Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴تایم لپس خورشید گرفتگی در مریخ

🔹این تصویر توسط کاوشگرِ استقامت بە زمین ارسال شده است.

١۴٠٢٫۱۱٫۲۱
🆔 @HajeNews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹🔸به زیر درخت کاج توجه کردید که نمیزاره گونه های دیگه رشد کنن ؟ و تنوع زیستی رو از بین میبره.

به نظرتون بهتر نیست توی هفته درختکاری (۱۵ تا ۲۲ اسفند)  به جای درختهای غیر مثمر مثل کاج و سرو که بومی منطقه ما نیستند، درختهای بلوط، مازو، زالزالک، بنه، آلبالو و بادام و... بکاریم؟
به نظرتون درختهای بلوط و مازو زیبا نیستن؟  تصور کنید اگه سنجابها هم بیان و‌ اونجا لونه بسازن، اگه آبیدر پر بشه از درختهای بلوط و مازو و سنجاب
🐿🌱🌱🐿🌱🌱🐿


@EnvironmentMedicinalPlants
int. day clip.mp4
48.7 MB
🔹روز جهانی زنان و دختران در علم خجسته باد
🔹ڕۆژی جیهانی ژنان و کچان لە زانستدا پیرۆز بێ
«من تەشی ڕێسێکی وەک شیرنی وەفاییم بۆ چییە
کیژی وریای چاوکراوەی فێرە زانینم دەوێ»
🔹Happy International day of women and girls in Science.

یازدهم فوریه روز جهانی زنان و دختران در علم نامیده شده است. بزرگداشت جهانی این روز، فراخوانی است برای شکستن کلیشەهای موهوم، نادیده گرفتن تعصبات جنسیتی، توانمندسازی زنان و دختران و شکست تبعیضی که زنان و دختران را از فعالیت در رشتەها و زمینەهای STEM باز می دارد
این روز درپی فراهم کردن فرصتی برابر برای زنانی است که خواهان بهبود دسترسی به علوم مختلف هستند و همواره به یادمی آورد که زنان ودختران نقش مهمی را در جوامع علمی وفناوری ایفا می کنند. پس شایسته است مشارکت آنان تکریم وتقویت گردد.
دراین راستا باید چالشهایی برای حمایت از استانداردها وایجادمحیطی امن صورت پذیرد؛ تا زنان ودختران بتوانند از توانایی های خود نهایت بهره را ببرند واستعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند.
برابری جنسیتی نه تنها یک حق اساسی بشر است، بلکه دستیابی به آن تأثیرات بزرگ اجتماعی واقتصادی نیز درپی دارد.

🆔 @dr_s_rasouli
قلدری همکلاسی در مدرسه را جدی بگیرید/ دانش‌آموز «ابتدایی» باید خودش گلیمش را از آب بیرون بکشد؟

یک روانشناس کودک، ضمن تاکید بر اینکه والدین باید قلدری دانش آموزان دیگر مدرسه با فرزند دبستانی خود را جدی بگیرند، تاکید کرد که قلدری مسئله‌ای است که هم باید از سوی فرزندان به والدین گزارش داده و هم از سوی والدین پیگیری شود.

دکتر نازنین حبیبی درباره گله و شکایت برخی دانش آموزان دبستانی و به ویژه کلاس اولیها نسبت به قلدری همکلاسی‌هایشان در مدرسه و نحوه مواجهه والدین با این امر، اظهار کرد: خیلی اوقات والدین شنونده‌های خوبی برای فرزندان نیستند، برای مثال از فرزند خود می پرسند که «مدرسه چه خبر؟» اما به جواب او گوش نمی دهند و با فرزند خود زمان نمی‌گذرانند.

وی با تاکید بر اینکه باید از دانش آموز کلاس اولی و ابتدایی درباره اتفاقات مدرسه سوال پرسید و جویای اتفاقات شد، خطاب به والدین توضیح داد: از دانش آموز ابتدایی خود بپرسید «امروز در مدرسه چه اتفاقاتی افتاد و چطور بود؟». باید به حالات بچه‌ها توجه کرد. بچه‌ای که اصطلاحا در خودش فرو می‌رود، کابوس می‌بیند، رفتارهای وسواس گونه از خود نشان می‌دهد و یا وقتی به او می‌گوییم به مدرسه برو بهانه‌هایی نظیر دل درد و... برای نرفتن به مدرسه می‌آورد و یا واضح بیان می کند که نمی خواهم به مدرسه بروم، حتما دلیلی برای این کار خود دارد.

این روانشناس کودک با بیان اینکه گاهی مسائل روانشناختی این چنین نشانه‌های جسمانی واقعی نظیر دل درد و حتی تب نیز همراه خود دارد، خطاب به والدین افزود: اگر فرزند شما درباره اتفاقات مدرسه صحبت نمی‌کند اما تمایلی به رفتن به مدرسه ندارد و نشانه‌های یاد شده را در او می بینید، حتما باید رد این نشانه‌ها را بگیرید تا متوجه شوید دقیقا چه اتفاقی در مدرسه رخ داده است. شاید یکی از دانش‌آموزان فرزند شما را در مدرسه اذیت می کند، یا فرزند شما مهارت بازی کردن یا دوست‌یابی در مدرسه ندارد و یا نمی‌تواند با هم کلاسی‌ها ارتباط بگیرد و از این رو آنها او را در بازی با خود راه نمی‌دهند. حتی ممکن است از طرف مدرسه و با معلمان مشکل خاصی داشته باشد از این رو حتما باید رد این نشانه‌ها را بگیرید.

به گفته حبیبی خیلی از بچه‌ها ممکن است درباره مسائل خود در مدرسه اعم از قلدری همکلاسی‌ها و... با والدین خود در منزل صحبتی نکنند که این عدم بیان مسائل می تواند نشات گرفته از درونگرا بودن کودک و یا ترس او از بیان مسئله با والدین باشد.
وی ادامه داد: گاهی کودکان می ترسند که اگر مسائل خود را با والدین مطرح کنند از سوی والدین تنبیه یا سرزنش شوند. گاهی نیز می ترسند والدین آنها را مقصر دانسته و با آنها دعوا کنند. در چنین شرایطی لازم است والدین به کودک این اطمینان را دهند که تحت هر شرایطی و هر مسئله‌ای که در مدرسه رخ داده باشد آنها او را مقصر نمی دانند چراکه در بسیاری از مواقع افراد در اتفاقات ناخوشایند رخ داده، نقشی ندارند.

این روانشناس کودک با بیان اینکه والدین باید شروع کننده صحبت با کودک خود باشند و فضای گفتگو با او را ایجاد کنند، خطاب به والدین توصیه کرد: کنجکاو باشید که دوستان فرزند شما در مدرسه چه افرادی هستند؟. سعی کنید با دوستان مدرسه فرزند خود و با والدین آنها آشنا شوید تا فرزندتان در محیط سالم، دوستان سالمی پیدا کند.

حبیبی درباره نحوه مواجهه والدین با قلدری هم کلاسی فرزندشان در مدرسه خاطر نشان کرد: ابتدا باید دید آیا هم کلاسی قلدر فرزند دچار اختلال است و تحت هر شرایطی قلدری انجام می دهد و یا اینکه فرزند ما در برابر پاسخ صحیح به این قلدری ناتوان است؟. این دو مسئله جدا از هم هستند. اگر فرزند ما در برابر این قلدری ناتوان است والدین حتما باید در این امر مداخله کنند. باید مسئله را با مدرسه مطرح کرده و از  سوی دیگر بر روی مهارتهای زندگی، افزایش اعتماد به نفس و دوست یابی و... فرزند نیز کار کنند. اما در شرایطی که فرزند ما توانایی مقابله با این قلدری را دارد اما همکلاسی دچار مشکل است و تحت هر شرایطی قلدری به خرج می دهد باید این مسئله را حتما با مدیر مدرسه مطرح کرد تا از سوی اولیای مدرسه این امر پیگیری و آن کودک درمان شود.

وی در پاسخ به اینکه بعضا والدین اصرار دارند بچه‌ها باید خودشان از پس مشکلات و مسائل مدرسه بر آیند و در برابر این قلدری باید خودشان گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند و شکایت آن را نزد والدین نیاورند، تصریح کرد: خیر این مسئله غلط است؛ حتما باید قلدری گزارش و از سوی والدین به آن رسیدگی شود چراکه اگر این بچه از پس خودش بر می آمد که نیاز به گزارش آن نداشت. قلدری موضوعی نیست که فکر کنیم فرزند باید خودش از پس آن بر آید. وقتی کودک شکایت آن را به ما عنوان می‌کند یعنی خودش نتوانسته از پس آن برآید و نیاز به کمک دارد.

 @perverde
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
کشف پنج ایزوتوپ جدید؛ این فقط آغاز راه است

#اخبار_علمی_و_پژوهشی

تأسیسات پرتوهای ایزوتوپی نادر،کمتر از یک سال پس از افتتاح، پنج ایزوتوپ که تا پیش از این دیده نشده بود را برای مشاهده تولید کرد؛ موفقیتی که به گفته محققان توانایی اکتشافی این تأسیسات را برجسته می کند. محققان با استفاده از جداکننده ایزوتوپ نادر پیشرفته در تأسیسات پرتوهای ایزوتوپ نادر، پنج ایزوتوپ غنی ...

📣 متن کامل را در Instant View ⚡️ (دکمه پایین صفحه) و یا در وب‌گاه انجمن فیزیک ایران بخوانید:
🚩http://www.psi.ir/news2_fa.asp?id=4032

وب‌گاه انجمن فیزیک ایران:
🌍 http://www.psi.ir

به کانال خبرى انجمن فیزیک ايران بپيوندید:
👇👇🏽👇👇🏽👇👇🏽👇
http://www.tg-me.com/psinews
🔴 جایزه انجمن فیزیک آمریکا در دستان دانش آموخته دانشگاه شریف

🔸به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، یکی از جوایز سالانه انجمن فیزیک آمریکا ۲۰۲۴ به دکتر آزاده کیوانی، فیزیکدان ایرانی اهدا شد. این جایزه در بخش فیزیک کاربردی و صنعتی به فیزیکدان‌هایی که در خارج از فضای آکادمیک و دانشگاهی فعالیت می‌کنند، اعطا می‌شود.

🔸جایزه امسال به دلیل توسعه روش‌های کاربرد هوش مصنوعی در بخش‌های گوناگون، از آموزش تا پژوهش درباره سرطان، به آزاده کیوانی اهدا شد.

@UofTeh
Forwarded from KIAMATH
Hefziat Fizik12R.pdf
23.7 MB
🔖جزوه حفظیات فیزیک کنکور

🔻رشته ریاضی

🔖جزوه حفظیات فیزیک کنکور👇👇

🔻رشته تجربی

@kiamath2
Forwarded from بانه 24
🗓 دوشنبه، 21 اسفند

🔺
#فوری نخبه بانه‌ای باز هم افتخار آفرین شد، به گزارش شبکه رسمی SIMCC کشور سنگاپور ژیار امینی دانش آموز پایه هفتم شهرستان بانه موفق به کسب مدال برنز در مرحله دوم(فینال) المپیاد جهانی ریاضی کشور سنگاپور شد

تیم خبری
#بانە_٢٤ این موفقیت عظیم را خدمت ژیار امینی و خانواده گرامی ایشان و همچنین خدمت تمامی مردم گرانقدر و بزرگوار شهرستان بانه تبریک عرض می‌نماید

#بانە_٢٤ #دەنگی_ئێوە 📝

🗓 1402/12/21
➡️ @banah_24 | 24 بانه🔹
🌐 http://Instagram.com/baneh_.24
یادداشت: دکتور سولەیمان ڕەسووڵی، توێژەر و مامۆستای فیزیکی مەهاباد

🔴 وردە هەنگاوە بەپێزەکانی مەهاباد بەرەو شاری خەللاقی کتێب

لە سایتی هاژە بیخوێننەوە:👇

📎http://haje.ir/Newsdetails.aspx?itemid=21690

🆔 @HajeNews
Forwarded from kurdph (Bahareh Fakhraei)
🔶کنفرانس فیزیک کوانتوم

تاریخ ارائه:
🔸شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۹ شب به وقت ایران

ارائه دهنده:
🔸احسان مهدی‌پور (کارشناس فیزیک از دپارتمان فیزیک نظری دانشگاه فرانکفورت آلمان)

جلسه اول:
🔸تفسیر کپنهاگی از مکانیک کوانتوم

برگزاری در گروه تلگرامی🪐Physics:
https://www.tg-me.com/+NXCOzbYPd-lhMmYy
Nowrooz ~ Music-Fa.Com
Hasan Zirak ~ Music-Fa.Com
Hasan Zirak - Nowrooz.mp3
استاد حسن زیرک: نوروز
مامۆستا حەسەن زیرەک: نەورۆز


ئه‌م ڕۆژی؛ ساڵی تازه‌یه نه‌ورۆزه هاته‌و●♪♫
جێژنێکی؛ کۆنی کورده، به خۆشی و بەهاته‌وه●♪♫
ئه‌وا ڕۆژ هه‌ڵات؛ له بەندەنی به‌رزی وڵاته‌وه●♪♫
ئه‌وا ڕۆژ هه‌ڵات؛ له بەندەنی به‌رزی وڵاته‌وه●♪♫
ڕه‌نگی گوڵان؛ شه‌به‌ق شه‌وق ئه‌داته‌وه…●♪♫
ئه‌م ڕۆژی؛ ساڵی تازه‌یه نه‌ورۆزه هاته‌وا…جێژنێکی؛ کۆنی کورده، به خۆشی و بەهاته‌وه●♪♫
چەن ساڵ گوڵی هیوای ئێمه؛ پیێ په‌ست‌ بوو تا کووپار●♪♫
هه‌ر خوێنی لاوه‌کان؛ بوو گوڵی ئاڵی نه‌وبه‌هار●♪♫
ئه‌م ڕۆژی؛ ساڵی تازه‌یه نه‌ورۆزه هاته‌و●♪♫
جێژنێکی؛ کۆنی کورده، به خۆشی و بەهاته‌وه●♪♫

───┤ ♩♬♫♪♭ ├───

🆔https://www.tg-me.com/dr_s_rasouli
Forwarded from عکس نگار
🔴 آتشی که هرگز خاموش نخواهد شد.

اسماعیل شمس

🔺 تصاویر جشن نوروز کردی از هورامان تا ماکو و از ئاکری تا دیاربکر و قامشلو با زبانی صریح پرده از یک واقعیت تاریخی برمی‌دارند و آن اینکه آتشی که روزی و روزگاری نیاکان ما برافروختند، هرگز خاموش نخواهد شد.باور عمومی در حافظه تاریخی و میراث شفاهی کردان این بوده است که مشعل این آتش به دست توانای کاوه آهنگر برافروخته شده و کاخ ظلم و زور ضحاک را سوزانده است. هرچند امروز دستهایی خواسته و عامدانه یا ناخواسته و از روی ناآگاهی در تلاشند تا این روایت از نوروز را کمرنگ کنند و جای ظالم و مظلوم را عوض نمایند، یا آن را به یک دورهمی شاد تقلیل دهند، اما به باور من تصاویر نوروز در جای‌جای کردستان و به ویژه ئاکری چنان قدرتمند و اصیل هستندکه مجال تحریف واقعیت نوروز را به هیچ کسی نمی‌دهند. همه می‌دانیم که در جهان پیشا تاریخ آتش بیش از هرجا نزد مردمانی مقدس و ارزشمند بود که تاریکی و سوز و سرمای زمستان در کوهستان زندگی را برایشان سخت می‌کرد. آنان چنین سرمای سوزناکی را زمهریر می‌نامیدند. در سنت زردشتی و بودایی هم جهنم همان زمهریر بود. در نواحی گرم و بیابانی آتش نه‌تنها چنین قداستی نداشت،بلکه به مثابه جهنم برای مردمان آن بود. در قرآن هم در کنار جهنم که عذابش آتش و گرمای وحشتناک است از عذابی دوم به نام زمهریر سخن رفته است که صفتش تاریکی و سرمای جانگداز است و گروهی از دوزخیان گرفتار آن می‌شوند.

🔺هدف از ذکر این مقدمه آن بود که به خوانندگان کانال کردستان‌نامه بگویم بزرگداشت نوروز با آتش بیش از هر چیز امری طبیعی و مرتبط با مردمی است که نه در بیابان و صحرا و دشتهای گرم، بلکه در کوهستان می‌زیستند،بنابراین پایان سوز سرما و آغاز بهار برای آنان در حکم نوعی جشن و شادی بود؛ به همین سبب بسته به ارتفاع مکان و شدت سرما نوروز در روزهای متفاوتی برگزار می‌شد.مردمانی که در ارتفاع پایین‌تر و سواحل رودخانه‌ها می‌زیستند، نوروز را دست‌کم یک‌ماه زودتر از نواحی مرتفع جشن می‌گرفتند؛ در نتیجه در گذشته شاهد کثرت جشن‌های نوروز بسته به زمان پایان سرما در کردستان بوده‌ایم. این جشن‌ها در منابع به نام جشن دهقان هم شناخته می‌شدند و با طبیعت پیوند وثیقی داشتند و خاص کشاورزان و روستانشینان بودند.

🔺با وجود تکثر نوروز در حوزه طبیعی و جغرافیایی، در طول تاریخ یک جشن ویژه و خاص در یک روز مشخص به نام نوروز وجود داشت که همه این کثرتها در آن به وحدت می‌رسیدند. این نوروز در منابع قدیم به نوروز سلطانی شهره بود و آداب و رسوم خاص خود را داشت. افزون بر فرمانروایان باستان، خلفای مسلمان و حتی سلاطین ترک و مغولی که بعدها این سرزمین را اشغال کردند، تحت تٱثیر قدرت تاریخی و فرهنگی این سنت دیرین، جشن نوروز را در این روز خاص برگزار می‌کردند.

🔺روایات زیادی درباره اسطوره‌ای یا تاریخی بودن مناسبت این نوروز وجود داشته و هرکس از ظن خود یار آن شده است، اما با وجود این روایات و داستانهای نویسندگان و خطیبان کرد و غیر کرد، نگارنده همچنان روایت ماریو لیورانی را نزدیک‌ترین روایت به فلسفه و ماهیت نوروز رایج در کردستان می‌داند. به باور من نوروز تنها امری طبیعی، فرهنگی و جشن دسته‌جمعی نیست و برخلاف دیدگاه برخی سلفیان کردستان ربطی به آیین زردشت و آتش‌پرستی ندارد و کهن‌تر از آن است. نوروز بیش از هر چیز نماد ضدیت با سلطه‌گری و پیروزی نور بر تاریکی است.می‌دانیم که واژه پیروز در همه شاخه‌های زبان کردی به معنای مقدس است و "جەژنە پیرۆزە"، جشن مقدس است، بنابراین نوروز باید از یک سرچشمه تاریخی بزرگ ریشه گرفته باشد.به باور لیورانی این روز باشکوه جز روز سقوط آشور به دست کوهستان نشینان ماد در نتیجه یک انقلاب اجتماعی نیست.او افسانۀ قیام کاوه آهنگر علیه ضحاک و به آتش کشیدن کاخ او را نماد این واقعیت تاریخی می‌داند. بر اساس تقویم بابلی سقوط آشور در روز 21 مارس 612 پیش از میلاد و دقیقاً منطبق با نوروز است. مردم مشعل به‌دستی که شبانه از کوهستانهای کنونی کردستان به سمت دشت می‌آ‌یند، نوادگان همان مردمی هستند که از ظلم و زور ضحاک(نماد شاهان آشور) در کوهستان پناه گرفته بودند و ۲۰۹۶ سال پیش و همزمان با پایان سرما از کوهستان زاگرس پایین آمدند و متحد و یکپارچه به رهبری هووخشتره یا کیاکسار(کیخسرو کردان) به ظلم و زور چند هزارساله آشوریان پایان دادند و کاخ تباهی و تاراج آنان را سوزاندند و سپس طبق رسم مقدس خود دست در دست هم حلقه رقص و شادی درست کردند و به دور این آتش سرود پیروزی خواندند.

🔺دیگر مطالب نگارنده درباره نوروز را در لینک‌های زیر ملاحظه فرمایید:

https://www.tg-me.com/kurdistanname/306

https://www.tg-me.com/kurdistanname/453

https://www.tg-me.com/kurdistanname/491

https://www.tg-me.com/kurdistanname/449

https://www.tg-me.com/kurdistanname/302
2024/11/17 11:43:42
Back to Top
HTML Embed Code: