Telegram Web Link
اگر دختر داری، سرت را بالا بگیر و محکم‌تر قدم بردار. اگر دختر داری مهربان‌تر باش و صبورتر باش و ماجراجوتر برای سفر، برای قدم زدن، رقصیدن، فیلم دیدن و موزیک شنیدن. اگر دختر داری هر روز نوازشش کن و توانایی‌هاش را تشویق کن و به او بگو آدم‌ها متفاوت هستند و هر کدام در زمینه‌هایی موفق می‌شوند و نمی‌شود همه چیز را باهم داشت و نمی‌شود همه چیز را باهم خواست و این کمال‌گراییِ ویرانگر به او آسیب می‌زند. بگو خوب است که چشم‌های قشنگی دارد و لبخندهای بی‌نظیری؛ اما از آن خوب‌تر تفکرات و خیال‌پردازی‌ها و رفتارهای شگفت‌انگیزی‌ست که دارد. بگو اخلاق، چیز مهمی‌ست و موفقیت چیز مهمی‌ست و انسانیت چیز مهمی‌ست و دوست داشتن، چیز مهمی‌ست و مهم‌تر از آن‌ها اوست؛ وقتی برای خودش، افکارش، نگاهش و انتخاب‌هاش ارزش قائل باشد. بگو سعی کند سنجیده رفتار کند و قاطعانه انتخاب کند و پای انتخاب‌هاش بایستد و اگر نشد فدای سرش.
بگو هرجای جهان که حوصله‌ی محافظه‌کاری نداشت و دلش خواست سنجیده و موقر نباشد و این سنجیده نبودن، به کسی آسیبی نمی‌زد، دیوانه باشد و لذت ببرد. بگو دنیا به یک دختر موفقِ شاد بیشتر از یک دخترِ بسیار موفق اما غمگین نیاز دارد.
#نرگس_صرافیان_طوفان
حتما خودش میخواسته
اونقدرها هم مسئله مهمی نیست شلوغش نکن
چرا خشکش زده بود؟
لباسشو ببین اونقدرها هم بیگناه نیست!
چرا بعد از چند وقت اومده گفته چرا اول گزارش نکرد؟
چرا شب رفته بود بیرون!
این موضوع مهم نیست
خوبه که زنده ای بقیه اش اهمیت نداره
وای وای کرم از خودته این لباس چی بود تنت؟
چرا رفته خون دوست پسرش معلومه این بلا سرش میاد!
مرده دیگه دست خودش نیست تو باید خودتو می پوشوندی...
چرا هیچ مقاومتی نکردی حتما دلت میخواسته!
چرا الان که معروف شده دهنتو وا کردی؟
دختر هیس!
حتما خودش میخواسته اونقدرها هم مسئله مهمی نیست شلوغش نکن چرا خشکش زده بود؟ لباسشو ببین اونقدرها هم بیگناه نیست! چرا بعد از چند وقت اومده گفته چرا اول گزارش نکرد؟ چرا شب رفته بود بیرون! این موضوع مهم نیست خوبه که زنده ای بقیه اش اهمیت نداره وای وای کرم…
اینا حرف هایی که فرهنگ تجاوز رو ترویج!
فرهنگ تجاوز ، عمل تجاوز رو عادی سازی میکنه. جای قربانی و متجاوز عوض میکنه و قربانی رو سرزنش میکنه و از متجاوز حمایت میکنه و عمل تجاوز رو نادیده میگیره!
حواسمون باشه داریم جای کی رو عوض میکنیم و قربانی رو مقصر نشون میدیم!
فرهنگ تجاوز رو ترویج نکنیم و از قربانی حمایت کنیم و عمل تجاوز رو نادیده نگیریم.

#فرهنگ_تجاوز
امروز روز جهانی بهداشت قاعدگیه🩸
روزی که برای آگاهی‌بخشی درباره‌ی پریود و انگ‌زدایی از آن انتخاب شده است. شاید اولین چیزی که به ذهن خیلی از ما برسد گذاشتن نواربهداشتی در کیسه‌های پلاستیکی مشکی باشد. مثالی که به وضوح تابو و شرم‌ناک انگاشتن پریود را به تصویر می‌کشد. همین شرم‌ناک‌انگاری دسترسی میلیون‌ها نفر به بهداشت قاعدگی را محدود کرده است.هنوز در بسیاری از مناطق جهان افراد در زمان پریود نمی‌توانند بر سر سفره‌ی خانواده بنشینند و گاهی حتی ناچارند در اتاق‌های متفاوتی زندگی کنند، از ورود به اماکن مذهبی منع می‌شود و باید پریود شدنشان را پنهان کنند. در مناطق مختلف ایران هم افسانه‌های مختلفی درباره‌ی پریود وجود دارد و بر اساس این افسانه‌ها ممنوعیت‌هایی برای افراد در زمان پریود وضع شده.  همین پنهان نگه داشتن پدیده‌ای که هر ماه برخی از زنان، افراد نانباینری و مردان ترنس تجربه می‌کنند، باعث شده اطلاعات درباره‌ی بیماری‌ها و اختلالات مربوط به پریود، رحم و تخمدان، کمتر در دسترس باشد، بیماری‌های مثل آندومتریوز دیرتر تشخیص داده شود و زیست روزمره و سلامت جسمی و روانی میلیون‌ها نفر را تهدید کند.


وسایل بهداشتی دوران پریود از جمله نوار بهداشتی، تامپون و کاپ قاعدگی در بسیاری از کشورها کالای لوکس محسوب می‌شوند و مالیات کالای لوکس به آن‌ها تعلق می‌گیرد و همین امر دسترسی و قدرت انتخاب افرادی که پریود می‌شوند را محدود می‌کند. در کشورهایی که هنوز بخش قابل توجهی از جامعه به «پرده‌ی بکارت» باور دارد استفاده از تامپون و کاپ برای افراد ناممکن می‌شود و در صورت حساسیت به نواربهداشتی، تجربه‌ی ماهیانه‌ی پریود را برای این افراد سخت‌تر می‌شود.شرم‌ناک انگاشتن پریود، ناپاک دانستن افراد در زمان پریود و افسانه‌ی حول آن، همین‌طور «طبیعی» دانستن درد برای زنان و اولویت نداشتن کیفیت زیست آن‌ها باعث شده حتی پیشرفت‌های علم پزشکی در حوزه‌ی سلامت قاعدگی بسیار کند باشد. نمونه‌ی اخیر لحاظ نکردن بهداشت قاعدگی در پزشکی، کووید و واکسن‌های آن است که هنوز اطلاعات کامل و جامعی در مورد تاثیرشان بر قاعدگی در دست نیست.

امروز روزی‌ست برای بیشتر گفتن از پریود، پس زدن سوگیری‌ها و افسانه‌ها و باز کردن پای پریود و بهداشت پریود به ساحت عمومی. تو هم #ازپریودبگو
-سمانه سوادی
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Magazine Khordad 1402.pdf
3.7 MB
💥 شماره دهم نشریه زن روز بمناسبت روز جهانی بهداشت قاعدگی منتشر شد.



🔖 تابوی پریود: سربه مهر
سپیده پیشدادفر


🔖 زندگی من با پریود
دکتر فاطمه موسوی ویایه


🔖 قاعدگی از بعد زیستی تا اجتماعی
دکتر بابک خطی


🔖 شکستن تابوی قاعدگی؛ راهی به سوی حضور پررنگ زنان در اجتماع
صبا عبداللهی


🔖 آن اتفاق افتاد
پرستو فرخی


🔖 از اینجا به بعد
آرزو بالازاده


🔖 جدال سلول ها و سلاح ها
فردوس شیخ الاسلام


#پریود
#پریود_تابو_نیست
#ازپریودبگو



@Zane_Ruz_Channel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌─ وقتی میگیم مردها زن هارو انسان کامل نمیبینن منظورمون چیه؟
چه زیبا گفت این زن👌
feminist.Persian

🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
پدر و مادر!
لطفا فرق نزارید،شما نمی‌تونید تصور کنید وقتی آزادی‌های برادرشو به این بهونه که اون پسره توجیح می‌کنید چقدر باعث می‌شید نسبت به دختر بودنش حس بدی پیدا کنه،در صورتی که این ساخته ذهن این جامعست،دختر پرنده توی قفس نیست،اینو بفهمید!
-یاسمن‌موسوی
هیچکدام بر دیگری برتری ندارند!
نه کسانی که از نظر رنگ پوست و نه کسانی که از نظر جنسیت متنفاوت‌اند!
#برابری
Forwarded from pathétique
«چین بیشتر از تمامی کشور ها پرچم رنگین کمانی تولید می‌کنه. کابوس من اینه که یه شرکتی هست که از کارگراش مثل برده استفاده می‌کنه و این کارگرا مجبورن تو همون ساختمون زندگی کنن و هر روز پاشن این پرچم ها و پرت‌وپلا های رنگین کمونی رو بسازن.» گیلبرت بیکر می‌گه که این پرچم رو برای این‌که شرکت ها با “خزعبلات رنگین کمونی” سود کنن نساخته. از بعضی چیز هایی که دیده وحشت می‌کنه. می‌گه :«تو خیابون کاسترو که راه می‌رم، دیلدوی رنگین کمونی و جاکلیدی و شمع رنگین کمونی رو پشت ویترینا می‌بینم. خیابونی که پول اجاره‌ی خونه خودمو توش نمی‌تونم بدم.» به نظرش، این مثل زمانیه که بهترین آهنگ ها تبدیل به موسیقی آسانسور می‌شن. اشتباه نکنید، بیکر شکرگزاره که این پرچما انقدر محبوب شدن ولی این نگرانی هم وجود داره که این قدرت آخر سر به سودجویی منجر بشه.

— گیلبرت بیکر طراح پرچم رنگین کمانی و افتخار افراد کوییر بود که در سال ۲۰۱۷، بعد از طراحی دوباره‌ی این پرچم فوت کرد. این متن ترجمه‌ی بخشی از این مصاحبشه.
@ordinarygriefs
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔖 در جست‌و‌جوی نان

🔲 چالش‌هاي زنان دستفروش در متروی تهران

نگار حجتی


🔺 حد فاصل ایستگاه «صادقیه» تا «تئاتر شهر» را می‌توان به تماشای مردان و زنان دستفروشی نشست که به امید فروش کالا و تامین مایحتاج روزانه، واگن به واگن می‌روند و سکوت موجود در قطار را با حرف‌های تکراری می‌شکنند. برخی با انرژی و صدای رسا و برخی دیگر بی‌رمق و از سر استیصال و با گفتن جملاتی مختصر به تبلیغ کالای خود می‌پردازند.

▫️هنگام خروج از قطار، می‌توان با تعداد بی‌شماری از زنان دستفروش رو‌به‌رو شد که با خود کیسه‌های بزرگ و بعضا سنگینی را همراه با چوب‌لباسی‌هایی که مملو از لباس و کش مو و غیره هستند، حمل می‌کنند. بعضی از آنها در کنار سکوهای ایستگاه نشسته و به نمایش کالاهای خود می‌پردازند و بعضی از آنها سعی دارند تا با تعریف و تمجید از زنان حاضر در آن نزدیکی، آنها را ترغیب به خرید کالای خود کنند.

🔺سوالی که در لحظه، در ذهن آدم نقش می‌بندد این است، پولی که آنها از راه فروش این وسایل به دست می‌آورند چه بخشی از هزینه زندگی آنها را تا پایان ماه تامین می‌کند؟ هنگامی که به گفت‌و‌گو با آنها می‌نشینیم حاضر به مصاحبه با خبرنگار نیستند و تمایلی از خود نشان نمی‌دهند.

▫️در بین انبوه جمعیت زنی میانسال در گوشه ایستگاه در کنار وسایل خود نشسته و تکیه بر دیوار خوابش برده بود. با رسیدن قطار و بالا رفتن صدای همهمه مردم چشمانش را باز کرد و به اطراف نگاهی انداخت و زیر لب گفت: «دیگر دست و پاهایم برای خودم نیست!»

🔺«پروین» چهل و پنج سال دارد و هشت سال است که در مترو در حال دستفروشی است. به گفته او به دلیل اعتیاد شوهرش طلاق گرفته و حالا سرپرست یک خانواده سه نفره است. پروین این‌گونه از مشکلات خود به «جهان‌صنعت» گفت: «تورم و گرانی حسابی من را به چالش کشیده است. در حال حاضر فشار زیادی را متحمل می‌شوم، چراکه اگر تا سال پیش برای کرایه خانه سه میلیون تومان پرداخت می‌کردم حالا باید شش میلیون تومان بپردازم. هیچ صاحب خانه‌ای هم به خاطر گرانی‌های پیش آمده با من کنار نمی‌آید و به صورت مداوم مجبور به جا‌به‌جایی هستم.»
البته افزایش اجاره خانه تنها همه ماجرا نیست، گرانی مواد غذایی هم به درد مردم باری اضافه کرده است.

▫️همین موضوع باعث شده تا زنان خودسرپرستی مانند پروین به علت ناتوانی در تهیه گوشت و مرغ، یا این اقلام را از سفره خود حذف کرده‌اند یا ماهی یک‌بار آن را مصرف می‌کنند.


#زنان_سرپرست_خانوار
#زنان_دستفروش
#زنان_فقر



▫️ادامه مطلب🔺🔺


@Zane_Ruz_Channel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی مردها میگن شماها به عنوان زن وظیفه دارید واسه ما آشپزی کنید :
سلام سلام ♥️
چندتا پست آماده کردم، از شما میخوام که انتخاب کنید به ترتیب کدوم رو بذارم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شما نیازهای مردان رو از بر هستید، و به خوبی میدونید چطور اون نیازها رو برطرف کنید. مردها نسبت به نیازهای شما بی توجه و بی مسئولیت هستند. چون یاد گرفتند که چیزی که اهمیت داره نیازه اوناست، نه نیاز شما.

feminist.Persian

🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
نویسنده توییت چنان دلش لرزیده که فراموش کرده مروارید در صدف است، نه صدف در مروارید. جدا از اینکه این اکانت واقعی‌ست یا شوخی، در برابر این دست حرفها که «زنان باید حجاب را رعایت کنند که مردان مومن دلشان نلرزد و تحریک نشوند» باید گفت چرا باید دل آدمی همینطور برود و بیاید و بلرزد؟ چرا زنان باید مسئول دل‌های لرزان باشند؟ چرا این دین‌باوران و تحمیل‌گران دین، نمی‌روند به خدایشان توکل کنند، دل‌هایشان را قوی کنند و از لرزه در امان بدارند؟اینها نه تنها باور خودشان را تحمیل می‌کنند بلکه مسئولیت اجرای باورهایشان را به گردن دیگران می‌اندازند؛ تو بپوشان که دل من نلرزد، تو سرکوب شو که منِ سست عنصر دلم نخواهد. آهای آمران به معروف؛ بروید متوسل شوید به همان چیزهایی که به آن باور دارید، دل قوی دارید، روی اراده‌تان و امیالتان کار کنید، افسار آلت‌های سرگردانتان را به دست بگیرید. مسئولیت باورهایتان را خودتان برعهده بگیرید و فرافکنی نکنید.
-سمانه سوادی
2024/09/29 15:29:23
Back to Top
HTML Embed Code: