Telegram Web Link
─  یک ساعت توی خیابون در حال رانندگی هستی انواع طعنه و مسخره شدن هارو میشنوی، پیچیدن جلوی ماشین به قصد آسیب بهت رو میبینی با چهره های مردهایی داخل ماشین که تورو مسخره میکنن و بوق میزنن و بخاطر جنسیتت بهت توهین میکنن. همه ی اینارو توی یک ساعت تجربه میکنی نه اینکه توی رانندگی اشتباه کرده باشی نه! بخاطر اینکه یه سری مرد بخاطر کلیشه های ذهنشون فکر میکنن تنها جنسیت من باعث میشه منو آزار بدن و فکر میکنن میتونن شوخی های جنسی و کلیشه ای بکنن چون تو زن هستی و محکوم هستی! محکوم هستی چون زنی و زن رو چه به رانندگی!
و همین مزخرفات و کلیشه ها چقدر آسیب میزنه به یک زن چه مالی و چه روانی! چقدر همین کلیشه ها باعث شده زن ها اعتماد به نفسشون رو موقع رانندگی از دست بدن و فکر کنن چون زن هستن حتما توی رانندگی خوب نیستن!
#کلیشه
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
‏در ‎#روز_جهانی_کارگر یاد کنیم از #مرضیه_طاهریان، کارگر شیفت شب نساجی کویر سمنان که به دلیل گیر کردن مقنعه‌ش در دستگاه کشته شد.

🔺عکس نشون میده که حداقل مقنعه انتخابش نبوده و مثل ۹۹ درصد محیط‌‌های کاری مجبور به پوشیدن مقنعه بوده. فرمی از پوشش که در کمتر از یک دقیقه تا خرد شدن سرش ‏به این زن اجازه رهایی نداده.

▫️کارگری که به واسطه نیاز شدید مالی خلاف عرف معمول شب‌کار بوده.

🔺و در نهایت سن کم (۲۳ سال) که نشون میده احتمالا تجربه کافی نداشته و کارفرما به جای استفاده از کارگر متخصص، یک کارگر ساده رو برای کار با دستگاهی پرخطر استثمار کرده./رادیو زن


#زنان_کارگر
#حجاب_اجباری



@Zane_Ruz_Channel
-مادر رهگذر است!
اما من هیچوقت با این حرف که اصل پدره و مادر میاد و میره کنار نمیام،هر دو به یک اندازه سهم دارند و هر دو در تربیت و بزرگ کردن فرزند به یک اندازه تلاش میکنند،
-اگه پدر نبود بچه از کجا میومد؟!
+ خب اگه مادر نبود،بچه از کجا میومد؟!
#‌یاسمن‌موسوی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌─  بهترین چیزی که شنیدم...
› feminist.Persian

🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
از وقتی یادم‌ میاد پدرم که می‌خواست وارد جمعی بشه، زنهای بی‌حجاب فامیل به احترامش روسری سر می‌کردند. پدرم حقیقتا محبوب و مورد احترام بود.

🔺 ولی من مدتهاست این موضوع بنظرم تلخ میاد. فکر می‌کنم که چرا مردهای مذهبی چنین چیزی رو تعبیر به احترام کرده بودند؟

🖍فاطمه


این «احترام» نتیجه قلدری خانواده های مذهبی بود که فضایی را ایجاد میکردن که کسی جرات نکنه بی حجاب بره جلوشون، اسمشم میذاشتن احترام. ما هم تکرار میکردیم.

🔺 احترام اما از ترس بود. چون حجاب نداشتن جلوشون کلی تبعات داشت. از سنگین شدن فضا بگیر تا طرد شدن و اخم و تخم و هزار چیز دیگه.


🖍بهارآلود



@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
آزار خیابانی (و عموم جرایم جنسی) ناشی از تمایل به قدرت هستند، نه نیاز جنسی. بنابراین هر چه برابری جنسیتی کم‌تر باشه، جرایم جنسی بیش‌تره.

🔺آنچه تعیین‌کننده است، نحوه آموزش‌ها در هر کشور و فرهنگه، نه پوشش. فرهنگی که حجاب رو پوست شکلات در برابر مگس‌ها می‌دونه داره ترویج می‌کنه که پوشش می‌تونه توجیه‌کننده آزار باشه و به آزارگر مجوز میده اگر به سلیقه خودش تشخیص داد پوششی بده، آزارگری کنه.

▫️کشور هند مثال خوبی از رواج وحشتناک آزارگری با وجود پوشیده بودن زنانه. بنابراین وقتی از ارتباط پوشش و آزار می‌گید دارید به آزارگر مجوز می‌دید، به جای این که آزار رو بی‌قید و شرط محکوم کنید.

🔺تجربه زنان خیلی زیاد حتی چادری تاییدکننده اینه که حجاب، مانع آزار نیست. قرار هم نیست مانع جرایم جنسی باشه. مثال خوب اینه که بخش خیلی بزرگی از تجاوزهای جنسی در کشور از سوی محارم زنان و دختران (پدر، برادر، عمو، دایی و ...) است. در برابر این متجاوزان هم آیا حجاب رو چاره می‌دونید؟

▫️ خیر. متجاوز رو مسوول می‌دونید. می‌پذیرید آزارگر و متجاوز در هر حالی مسوول رفتارشه و پوشش زن نباید موثر باشه.

🔺وقتشه جریان گفتگو رو از «حجاب کنید چون مردان با دیدن زن بی‌حجاب بد میشن» عوض کنید و مردان رو مسوول رفتار خودشون بدونید.


🖍Elahe


#آزار_خیابانی
#پوشش_زنان


@Zane_Ruz_Channel
Holm (A Dream)
Emel Mathlouthi
صدای زیبا داره و کلی به آدم آرامش میده🥹 خواننده اش مصری هستن و اینو برای زنان ایرانی خوندن...
🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🟥 دو تصویر متفاوت اما یک تصور مشترک از زن

نقطه مشترک این دو تفکر، تاکید بر اصل «میراث دار بودن» زنان است. گویا بنا بر این است که زنان همچون آثار تاریخی، حامل میراث گذشته باشند؛ حال یکی این میراث را حجاب می داند و دیگری مبارزه. اما هر دو آبشخور یکسانی از نقش «میراث فرهنگی» زنان دارد.

#زن_زندگی_آزادی برعلیه همین ایستایی و نقش تحمیلی امتدادگری گذشته زن به پاخاسته تا زن خودمختارانه و نه از قبال وامداری گذشتگان انتخابگر باشد و مسابقه پدرسالارانه «ارث بری» را برهم زده و ثابت کند که چیزی به تاریخ بدهکار نیست.

چنانچه اصل بر میراث داری زنان باشد، حق انتخاب زن اولین قربانی آن خواهد بود و حتی مبارزه نیز از معنا تهی خواهد شد. مبارزه زمانی معنادار است که به پشتوانه آگاهی، پویایی و تجدیدنظر مدام در عادات و آداب گذشته باشد که اگر آغشته به وجوب وارث بودن زنان باشد، صرفاً در حد وابستگی زنان به آیین آبا و اجدادی باقی خواهد ماند و چه بسا به سرزنش زنان ختم شود که حامل ارزشهای مادران نبوده اند چراکه لزوماً همه زنان مبارز، مادران مبارز ندارند و ساختار انقیاد زنان به قوت خود باقی خواهد ماند.


🖍پرستو فرخی


@Zane_Ruz_Channel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌─  ای دروغگوهای ناقلا🥹
خوب کارتون رو بلدید اول به صورت نامحسوس با تعریف مادر بهتر میتونه خانواده رو اداره کنه رهبری خونه و خانواده با زنه هندونه میدید زیربغل زن ها، بعد با کلیشه میگید زن ها که احساسی هستند و نمیتونند جایی رو اداره کنند زن هارو از جامعه حذف میکنید. با این تناقض چیکار میکنید واقعا؟
#کلیشه
🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
وقتی میخواین یه مرد رو تحقیر کنین بهش میگین مثل دخترا رفتار میکنی یا از یه زن کمتری اما وقتی میخواین از یه زن تعریف کنید میگین عین یه مرد جلوش وایستادی یا عین یه مرد محکمی؟!
تازه بنظرتون این حرف‌ها هیچ اشتباهی توشون دیده نمیشه!
#مغز‌های‌پوسیده‌
#‌یاسمن‌موسوی
خیانت!
خیلی‌ها وقتی خیانت از طرف مرد صورت میگیره میگن"مردِ یه شیطنتی کرده تو ببخش"
حتی خیلی‌ها میگن" مردِ خب چه اشکالی داره حتما دلش خواسته"
اما اگر اون شخص یک زن باشه،الفاظ زشتی رو بهش نسبت میدن و حرف‌های زیادی بهش میزنن و خیلی هم برای همسرش دلسوزی میکنند!
کار هر دو اشتباهه،چه زن باشه و چه مرد
و برای هر دو اشکال داره،خیلی‌هم اشکال داره،
لطفا فقط بخاطر جنسیت و ذهن‌های پوسیده یه عده،خیانت رو عادی جلوه ندید.🫵
-یاسمن‌موسوی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فيلم مستندِ "همه درختان من"
کارگردان: رخشان بني اعتماد
با موسيقیِ گروهِ «خورشيد سياه»
https://www.tg-me.com/khorshidehsiahofficial

🔆 "همه درختان من" درباره مه‌لقا ملاح ملقب به مادر محیط زیست ایران می‌باشد.

🔗 از طریق لینکِ یوتیوبِ زیر می‌توانید این ویدئوی مستند را تماشا کنید👇
https://youtu.be/7DSyGsCek70


🍃قفسه فیلم و کتاب فمینیسم🍃
#دانلود_مستند
@BookFeminism
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
خبر این است: چند زن در مسابقات ماراتن شیراز بدون حجاب دویده‌اند. دادستان عمومی و انقلاب استان فارس گفته این اقدام «ساختار شکنانه» بوده.

🔺در سال ۱۹۶۷ زنی به اسم کاترین سویتزر در مسابقه معروف سالیانه مارتن بوستون که در آن زمان زنان حق شرکت در آن نداشتند به اسم مرد ثبت نام کرد و شماره گرفت و دوید. در طول مسابقه یکی از مسئولین رسمی ماراتن به نام جاک سمپل وقتی متوجه زن بودن کاترین شد به او حمله کرد و در حالی که سعی می‌کرد او را به بیرون هل دهد و شماره او را بگیرد فریاد می‌زد: «از زمین مسابقه من گم شو بیرون و این شماره را بده به من.» شماره ۲۶۱.

▫️ کاترین شماره را واگذار نکرد و تا امروز این شماره به عنوان نمادی از شکستن «ساختار مردسالارانه» شناخته می‌شود. در ضمن دوست پسر کارترین (به اسم تام میلر) همراه او می‌دوید و با تنه زدن به مرد مهاجم از کاترین حمایت کرد.

🔺 کاترین خود را به خط پایان رساند ولی مسئولین مسابقه صلاحیت او را رد کردند.

▫️چند سال بعد شرکت زنان در مسابقه ماراتن بوستون رسما آزاد شد. امروز نام کاترین سویتزر در «تالار مشاهیر ملی دوندگان استقامت» با افتخار ثبت شده است همانطور که تصویر و نام زنانی که این روزها در ایران نظام مردسالارنه را با حرکات ساختارشکنانه خود به چالش می‌کشند در تاریخ
ما با افتخار ثبت می‌شود.

🔺مهم است که خیلی از مردان ایرانی هم دارند نشان می‌دهند که تصمیم گرفته‌اند نام‌شان نه کنار جاک سمپل بلکه کنار تام میلر و کاترین سویتزر قرار بگیرد. این را در مسابقه دوچرخه‌سواری تنکابن هم دیدیم که مردان برای حمایت از زنان و اعتراض به حذف آنها، هنگام اعطای جوایز روی سکوی برندگان نرفتند و کنار زنان ایستادند. در این روزهای سرکوب‌ها و اختلاف‌ها و تفرقه‌ها، شما زنان شجاع و خلاق ساختارشکن و مردان همراه داخل ایران شمع روشن راه هستید.

#مردان_کنار_زنان
#حجاب_اجباری


🖍پروانه حسینی


@Zane_Ruz_Channel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
‌─ وقتشه به حرفاش فکر کنید🫢
› feminist.Persian
🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
‌─  زنان رو بصورت زیرپوستی یا حتی واضح از شغل و کار کردن دور نگه میدارن، بابت کار نکردن و توی خونه موندن تشویق میشن و با جملات زیادی مثل لطیفی کار برای تو نیست، نیازی به کار نداری یا حتی گفتن بشین خونه و ملکه باش زنان رو خونه نشین میکنن از اونطرف بابت کارخانگی که انجام میدن کلی توهین میشنون، کارشون جدی گرفته نمیشه و انواع جملات تو مفت خوری رو میشنون و همین موضوع رو میکوبون توی سر خونه دار و میگن تو که کاری نمیکنی!
زنان بابت شاغل بودن و خانه دار بودن خشونت کلامی رو تجربه میکنن و من میخوام که یه خبر مهمی رو بگم:
زنان فقط میخوان بگن که خفه شین:))
‌─  از ویدیوهای قدیمی چنل که دوست دارم باز شما ببینید🫶🏻
    🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📝 ما خود را ضروری می‌کنیم!

🔲 پاسخی به گزارۀ «اولویت با مسائل زنان نیست»

نویسنده: سعیده کشاورزی


📍به ما می‌گفتند اولویت با مسائل زنان نیست. انگشت‌ اشاره‌ را به سمت چیزهای دیگری می‌گرفتند تا آنها را مؤکد کنند. به ما می‌گفتند از اولویت‌ها سخن بگویید. با ما از لزوم رعایت ترتیب‌‌ها و فوریت‌ها در اهمیت‌بخشی به موضوعات می‌گفتند و ما هنوز آن پرسش‌ها را به ‌خاطر داریم: اولویت با فقر است یا ورود زنان به ورزشگاه؟ اولویت با بیکاری است یا حجاب زنان؟ معضل محیط‌زیست مشغول تهدید جان انسان‌هاست یا حق زنان برای خروج از کشور؟ آلودگی هواست که دارد با جان میلیون‌ها نفر بازی می‌کند یا نابرابری‌های جنسیتی در موضوع اشتغال؟ سیاهۀ آسیب‌های اجتماعی بلند‌تر است یا مصائب زن بودن؟

▫️سر برآوردن شعار «زن، زندگی، آزادی» در تجربۀ اعتراضی اخیر اما به ما این امکان را داد که گستردگی و فوریت مطالبات زنان را در بستر پرتلاطم اعتراضات ببینیم و بفهمیم ثانوی فرض‌ کردن چنین مطالباتی تا چه اندازه خطا بوده است. اکنون که موضوع زنان چنان ضرورت یافته که در شمایل شعاری زندگی‌خواه پا به میدان می‌گذارد و همۀ تصورات معمول از وضعیت را به‌هم می‌ریزد، می‌توان نگاهی دقیق‌تر به همۀ آن پرسش‌هایی داشت که در هر بزنگاه‌، دوگانۀ اولویت این یا آن موضوع را پیش می‌کشیدند و با توسل به چنین سیاستی، از مسائل مربوط به زنان اولویت‌زدایی می‌کردند. اکنون می‌توان گفت اولویت همواره اولویت ندارد، و به چه دلیل.

📍به آن دوگانه‌‌های جعلی برگردیم. همان پرسش‌ها که مدام از ما می‌خواستند میان دو گزینه دست‌ به ‌انتخاب بزنیم که «الف مهم‌تر است یا زنان؟»، «ب فوریت بیشتری دارد یا مطالبات زنان؟» و بپرسیم کارکرد اصلی چنین پرسش‌هایی در همۀ این سال‌ها چه بوده است. این پرسش‌ها اولویت را از مسائل زنان می‌گیرند تا آن را با گشاده‌دستی در میان صدها موضوع دیگر توزیع کنند. این پرسش‌ها، با سلب اهمیت از زنان، دست‌به‌کار نامرئی کردن آنها‌ می‌شوند. چنین پرسش‌هایی زنان را در دشت وسیعِ مطالبه‌های بی‌سرانجامشان رها می‌کنند و آنان را بی ‌‌هیچ پاسخی وامی‌نهند. این پرسش‌ها دقیقاً چه می‌کنند؟ زن را در مقام موضوعی «همواره ثانوی» نگه می‌دارند و از او سلب «اولویت» می‌کنند؛ و نتیجه چیزی نیست جز سرپوش گذاشتن بر مطالبه‌ای دیگر در میان انبوه مطالبات. واقعیت غم‌انگیز اما این است که در نتیجۀ چنین برخوردها و سیاست‌ها‌‌یی، امروز باید از تلنبار شدن مطالباتِ بی‌پاسخ سخن بگوییم. مطالباتی که «اولویت»شان یکی پس از دیگری ساقط شده و به ضرورتی بی‌پاسخ در میان انبوه ضرورت‌های دیگر بدل شده‌اند. اجازه دهید بر مفهوم «اولویت» قدری درنگ کنیم و در چهار بند به واکاوی این گزاره بپردازیم که چرا مفهوم «اولویت» همواره «اولویت» ندارد.

🔲 یک: وقتی از اولویت حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟ از اولویت که حرف می‌زنیم از «اهمیت» و «فوریت» حرف زده‌ایم. آنگاه که می‌گوییم موضوع زنان دارای اولویت است، از این گفته‌ایم که موضوع زنان هم «مهم» است و هم «فوری». مهم است چراکه با سرنوشت نیمی از جمعیت یک سرزمین گره‌ خورده‌ و فوری است چون تاریخی صد‌واندی‌‌ ساله از تلاش‌های بی‌وقفۀ زنان را در پشت سر دارد.

🔲 دو: «اولویت» لزوماً مفهومی‌ تک‌موضوعی نیست. اولویت‌ به‌ویژه وقتی در دل یک سیستم/ نظام پویا طرح شده باشد، مفهومی است همبسته و درهم‌تنیده با شبکه‌ای از موضوعات اولویت‌دار دیگر. نوزادی را تصور کنید که ادامۀ حیاتش به رشد متوازن همۀ اعضای بدن او وابسته است و بعد یکی از همان پرسشگران را به ‌خاطر آورید که می‌پرسد: «قلب نوزاد اولویت بیشتری دارد یا مغز او؟!» اینجاست که می‌توان خطای آن پرسش‌های دوگانه‌ساز را به‌وضوح تشخیص داد. قلب نوزاد برای ادامۀ حیات او به همان اندازه ضروری است که سایر اندام‌هایش. هستی او، هستی زنده و پویایی است که در دل شبکه‌ای از اندام‌های زنده امکان حیات یافته است و به‌ محض از کار افتادن یا نارس ماندن یک عضو، امکان حیات سالمِ «دیگر عضوها» نیز از میان‌ خواهد رفت. نتیجه آنکه «اولویت‌بندی» میان امور «لازم‌» یک مغالطه است، مغالطه‌‌ای با نام «دوگانگی جعلی». مغالطه‌ای که به بهانۀ اولویت بخشیدن به یک موضوع، از سایر موضوعات اولویت‌زدایی می‌کند و نقش حیاتی آنها‌ را نادیده می‌انگارد. کافی است اما بدانیم در دل نظام پویا، فوریت و اهمیت یک موضوع نافی فوریت و اهمیت سایر موضوعات نیست. آنچه مهم است برقراری توازن در رشد و توسعۀ همۀ شاخص‌های حیاتی هر نظام اجتماعی است.


#زن_زندگی_آزادی


📑 ادامه مطلب🔺🔺



@Zane_Ruz_Channel
چرا زن برای رانندگی به اجازه مرد نیاز دارد؟
چرا برای خروج از کشور،به اجازه مرد نیاز دارد؟
چرا مرد برای هیچ‌کدام از این‌ها،نیازی به اجازه زن ندارد؟
آیا حق و حقوق زن در این جامعه،همین قدر است؟!
زن و شوهر ازدواج می‌کنند،یا مرد،زن را به اسارت می‌گیرد؟
#‌یاسمن‌موسوی
2024/09/29 21:31:39
Back to Top
HTML Embed Code: