Telegram Web Link
zan
Ghamar
قطعه ای از قمر که در مورد زنان و وضعیتشون در جامعه خونده! 🥲
دوره آموزشی آنلاین و رایگان:
«درباره رفع تبعیض از فرهنگ مدارس و کتاب‌های درسی»

- دوره رایگان است.
- دوره آنلاین است.
- به شما وی‌پی‌ان امن داده خواهد شد.
- مدت دوره: ۴ هفته

🔗 لینک صفحه اینستاگرام کمپین ضمیمه

🍃قفسه فیلم و کتاب فمینیسم🍃
#معرفی_دوره_های_آموزشی_آنلاین #Courses
@BookFeminism
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
─ زیاد میبینیم که گفته میشه مهریه ظلم علیه مردانه و باید حذف بشه و ما میدونیم این موضوع درسته و حتی مهریه نگاهی کالا به زن داره ولی تا حالا دقت کردید وقتی ازدواج برابر نباشه و زن با ازدواج کلی از حقوقش رو از دست بده [ مثل نداشتن حق طلاق، حضانت،نداشتن حق خروج از کشور بدون اجازه ی همسر و تحصیل و کار ،نداشتن حق بر بدن،تمکین و... ] و توازن نداشتن حقوق زن و مرد در ازدواج حذف مهریه باعث میشه زنان هیچ حقی در زندگی مشترک نداشته باشه و رسما میشه برده؟ و خشونت علیه زنان رو افزایش میده؟ و زن هیچ راهی برای خروج از ازدواج نادرست نداره؟
تنها حذف مهریه کار درستی نیست باید این موضوع از ریشه حل بشه و توازن به وجود بیاد.

#ازدواج
#شروط_ضمن_عقد
دختر هیس!
─ زیاد میبینیم که گفته میشه مهریه ظلم علیه مردانه و باید حذف بشه و ما میدونیم این موضوع درسته و حتی مهریه نگاهی کالا به زن داره ولی تا حالا دقت کردید وقتی ازدواج برابر نباشه و زن با ازدواج کلی از حقوقش رو از دست بده [ مثل نداشتن حق طلاق، حضانت،نداشتن حق خروج…
برای اینکه این مطلب رو درک کنید شمارو تشویق میکنم که روی این لینک[ https://www.isna.ir/news/1400090806412/%DA%86%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D9%85%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF ] کلیک کنید و درمورد این موضوع بخونید و حتما برای دوستاتون بفرستید💞
و حتی میتونید به چنل جامعه شناسی زن روز[ @Zane_Ruz_Channel ] سر بزنید و با سرچ کلمه ازدواج و مهریه درمورد این موضوع اطلاعات کسب کنید 🫶🏻
نوال سعداوی رو میشناسید؟
Anonymous Poll
7%
بله
57%
نه
36%
دوست دارم باهاش آشنا بشم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
─  مطمئن هستم که اکثر شما دخترا اینو تجربه کردید وقتی بحث میشه و از نظر ما خوششون نیاد ما یا زشتیم یا جن.ده یا چاقی یا قراره تا اخر عمرت قراره تنها باشی!
دلیل اینکه داخل بحث ها این اتفاق می افته چیه؟ چرا استدلالی برای مخالفت با ما وجود نداره و شخص با تخریب ما پیش میره؟
البته که ما دیگه اهمیت نمیدیم...
› feminist.persian
─  امروز یه کتاب خیلی عالی میخوام معرفی بکنم بهتون که درمورد فمینیسم در کره ی جنوبیه، اگه از وضعیت زنان کره ی جنوبی با خبر باشید احتمالا میدونید که کره ی جنوبی قدرتمندترین جنبش رو داخل آسیا داشتن [ جنبش می تو و تحریم ازدواج ]
اسم کتاب Flowers of fire از Hawon jungهستش که درمورد این جنبش و دستاورد هاش نوشته شده.
متاسفانه من نسخه ی پی دی اف این کتاب رو پیدا نکردم شما باید این کتاب رو از امازون خرید کنید ولی ما حتما قسمتی از مصاحبه های نویسنده و گزیده ای از کتاب رو به فارسی ترجمه میکنیم و در اختیارتون میذاریم.
این کتاب رو به شدت پیشنهاد میکنیم🙏
#کره_جنوبی
#book
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دخترا من چند وقتی هست اینو زیاد میبینم براش ویدیو ساختم این پست رو ببینید!
این خانم بدون هیچ سواد حقوقی و دادن شرم به زنان بخاطر مهریه سعی در فریب مخاطب داره🤦🏻
دختر هیس!
دخترا من چند وقتی هست اینو زیاد میبینم براش ویدیو ساختم این پست رو ببینید! این خانم بدون هیچ سواد حقوقی و دادن شرم به زنان بخاطر مهریه سعی در فریب مخاطب داره🤦🏻
من بخاطر همین موضوع از وکیلی مشاوره گرفتم و متوجه‌شدم متاسفانه شما حتی با وجود #شروط_ضمن_عقد هم نمیتونین بخشی از حقوقتون رو پس بگیرید و شما نمیتونید ازدواج برابری داشته باشید تنها زمانی امکان پذیره که قوانین ازدواج تغییر کنه!
این خانم تنها حرف درستش هم " کدوم برابری" بود!
هیچ ایده ای از زندگی واقعی زنهای ایرانی نداره...
دختر هیس!
دخترا من چند وقتی هست اینو زیاد میبینم براش ویدیو ساختم این پست رو ببینید! این خانم بدون هیچ سواد حقوقی و دادن شرم به زنان بخاطر مهریه سعی در فریب مخاطب داره🤦🏻
─ خوب خوب فکر کردم که خیلی بی انصافیه که میم بهش اضافه نشه و نقد رو روی خود ویدیو نذاریم، برای همین ویدیو رو عوض کردیم.
برای کسایی که میخوان برابر ایجاد کنند ولی از آخر به اول 🥹
همیشه در این خصوص با وکیلی مشورت داشته باشید و فریب این نوع پست های اینستاگرامی که یهو وایرال میشوند رو نخورید 🫶🏻
از اول ببینیدش و با بقیه در هر پلتفرمی به اشتراک بگذارید ذکر منبع لازم نیست.
#ازدواج
#برابری
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔺تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان، بی اشاره به خشونت خانگی


در این لایحه که در چهار فصل و ۵۲ ماده منتشر شده و متن آن ۶۳۳۱ کلمه است حتی یک بار از واژه "خشونت خانگی" یا "قتل ناموسی" استفاده نشده است.

▫️در فصل چهارم که مربوط به جرایم و مجازات‌هاست ماده ۲۹ تنها تصریح کرده: «هرکس مرتکب قتل عمد زنی شود و به هر علت قصاص نشود چنانچه قتل همراه با طرح و نقشه قبلی باشد به حبس درجه سه و در غیر اینصورت به حبس درجه چهار محکوم می‌شود.»

حبس درجه سه بین ۱۰ تا ۱۵ سال و درجه چهار بین پنج تا ۱۰ سال است.

▫️در بخش مربوط به وظایف سازمان بهزیستی آمده است: «هرگاه خطر شدید و قریب‌الوقوعی زنی را تهدید کند، مددکاران اجتماعی بهزیستی یا دفاتر امور زنان و خانواده قوه قضائیه و ضابطان دادگستری مکلفند فوری و در حدود وظایف و اختیارات قانونی، تدابیر و اقدامات لازم را در صورت امکان با مشارکت و همکاری خانواده زن، جهت رفع خطر، کاهش آسیب و پیشگیری از وقوع یا تکرار جرم انجام داده و در موارد ضروری وی را از محیط خطر دور کرده و با تشخیص و زیر نظر مددکار اجتماعی به مراکز مربوط منتقل کنند و گزارشی از ادله ضرورت مداخله و اقدامات خود را حداکثر ظرف مدت دوازده ساعت به اطلاع دادستان برسانند تا بر اساس تصمیم وی اقدام گردد.»

در این بخش هم اشاره‌ مستقیمی به این موضوع نشده که اگر "محیط خطر" خانه و زندگی زناشویی باشد تکلیف چیست.

▫️براساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی ترک منزل بدون عذر موجه از سوی زن موجب ناشزه شدن او خواهد شد و عواقبی چون قطع نفقه و اجازه طلاق به مرد را در پی خواهد داشت. اما بر اساس ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی "اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می‌تواند مسکن جداگانه اختیار کند و در صورت ثبوت ضرر مزبور دادگاه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد".

پرسش اینجاست که آیا ماموران بهزیستی می‌توانند پیش از حکم دادگاه زن را از خانه‌ای که در آن مورد خشونت قرار گرفته دور کنند یا نه. 

▫️ازدواج اجباری

ماده ۳۴ لایحه ارتقای امنیت زنان تصریح کرده: «هر کس از جمله ولی، وصی، قیم و سرپرست بدون رضایت زن، وی را به هر دلیل مانند حل و فصل اختلافات از جمله خون بس اکراه به ازدواج با دیگری نماید یا به دلایل مذکور او را وادار به درخواست طلاق از مراجع قضایی کند و یا اینکه بدون اطلاع زن، او را به عقد دیگری درآورد به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود. زوج نیز در صورت علم به وضعیت ازدواج یا عقد مزبور مشمول مجازات مذکور می‌شود.» 

در اینجا تنها گفته شده اگر ولی "بدون رضایت زن" او را مجبور به ازدواج کند به حبس یا جزای نقدی محکوم می‌شود اما تصریح نشده که سرنوشت چنین ازدواجی چه خواهد شد، آیا این ازدواج غیرقانونی تلقی شده و ملغی می‌شود یا زن مجبور شده به ازدواج ناچار است مانند بقیه زنان از هزارتوی طلاق عبور کند تا شاید بتواند از این ازدواج اجباری رهایی یابد.

علاوه بر این طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی، نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال و پسر قبل از رسیدن به ۱۵ سال به شرط اجازه پدر و رعایت مصلحت و تشخیص دادگاه امکانپذیر است.

حال پرسش اینجاست که دختری که کمتر از ۱۳ سال دارد اصولا امکان مخالفت با پدرش را دارد که بتوان با استناد به عدم رضایت او مانع ازدواجش شد؟

▫️‌در ماده ۵۰ لایحه ارتقای امنیت آمده است: «زنانی که برای خروج از کشور نیاز به اذن همسر دارند، در صورت خودداری غیرموجه وی از اعطای اذن، می‌توانند ضمن تقدیم دادخواست، مدارک و مستندات خود مبنی‌بر ضرورت خروج از کشور را به دادگاه خانواده تسلیم کنند. دادگاه خارج از نوبت نسبت به موضوع رسیدگی کرده و در صورت احراز ضرورت امر، عنداللزوم پس از اخذ تأمین مناسب، اذن خروج از کشور با ذکر مدت و دفعات سفر خواهد داد.» 

در اینجا نیز اصل اجازه شوهر برای خروج بر جای خود باقی است و تنها زمانی که شوهر به صورت "غیرموجه" از صدور اجازه خودداری کند، پای دادگاه به میان می‌آید. تشخیص غیرموجه بودن صدور اجازه خروج نیز طبعا بر عهده قاضی مرد است.


#حقوق_زنان


@Zane_Ruz_Channel
یک‌بار برایِ همیشه!
برای بیرون رفتن آماده شدم،رژ قرمزم رو به لبام زدم، موهام رو مدل دادم،لباسی که دوست‌داشتم رو پوشیدم؛
اما برایِ خودم،نه نگاه‌های دیگران!
2024/09/30 15:23:08
Back to Top
HTML Embed Code: