Telegram Web Link
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔺برنامه توسعه ملل متحد از سال ۲۰۱۴ میلادی در گزارش‌های سالانه توسعه انسانی، شاخصی تحت عنوان شاخص توسعه جنسیتی Gender Development Index یا GDI را معرفی کرده و بر اساس آن به کشورها امتیازدهی می‌شود. در نهایت کشورهای مورد بررسی در پنج سطح دسته‌بندی می‌شوند. ایران با کسب امتیاز  ۰/۸۸۰ از لحاظ شاخص توسعه جنسیتی در میان کشورهای گروه پنجم قرار گرفته است که پایین‌ترین سطح شاخص توسعه جنسیتی به حساب می‌آید.

▫️در میان مولفه‌های چندگانه‌ای که با بررسی آنها کشورها به لحاظ شاخص توسعه جنسیتی GDI امتیازدهی و رتبه‌بندی شده‌اند، مولفه سرانه درآمد ناخالص ملی به تفکیک جنسیت مولفه قابل تاملی است.

🔺در حالی که سرانه درآمد ناخالص ملی مردان در ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی بر مبنای برابری قدرت خرید سال ۲۰۱۷، ۲۲ هزار و ۴۱ دلار بوده همین سرانه برای زنان فقط ۳ هزار و ۷۶۷ دلار برآورد شده است.

▫️به عبارتی سرانه درآمد ناخالص زنان ایرانی در سال ۲۰۲۱ حدود یک ششم سرانه درآمد ناخالص مردان بوده است که نشان می‌دهد چه تبعیض درآمدی سهمگینی علیه زنان در ایران برقرار است.


#تبعیض_جنسیتی



@Zane_Ruz_Channel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
・͛.صحبت های شنیدنی کیت وینسلت درباره تغییرات بدن زنان و انتقاد او‌ از رسانه ها
Little Me
Little Mix
・͛ᥫ᭡
ای کاش چیزی رو که الان می دونم قبلاً می دونستم
ای کاش یه جوری می تونستم برگردم عقب
و شاید به نصیحت خودم گوش میکردم
بهش میگفتم بلند حرف بزن,بهش میگفتم فریاد بکش
کمی بلندتر حرف بزن,یکم بیشتر به خودت افتخار کن
─ زمانی که من و دوستانم برای شرکت در آزمون پذیرش دانشکده حقوق در سال ۱۹۶۸ به آنجا رفتیم، فقط گروه کوچکی از جمعیت کلاس را تشکیل می دادیم.ما منتظر شروع آزمون بودیم و در همان حال گروهی از مردان جوان ما را آزار می‌دادند:
هی ظرف ها را شستید و آمدید یا نه؟
چرا امتحان میدهید؟ شما که بالاخره باید ازدواج کنید و در خانه بنشینید!
یکی هم گفت: اگر شما را در دانشکده حقوق راه دهند من درس خواندن را رها می کنم و به ویتنام میروم تا بمیرم!
این اندازه نفرت و تحقیر در مورد زنان باور کردنی نبود. من فقط چشم هایم را به پایین دوخته و امیدوار بودم پیش از اینکه این سخنان گزنده اعتماد به نفس و تمرکزم را از بین ببرد، آزمون هرچه سریع تر آغاز شود.
› میشل اوباما —
🕯𝐃𝐎𝐊𝐇𝐓𝐀𝐑 𝐇𝐈𝐒 ₎:
🌸
بدون بچه؟ موقعی که پیر شدی چیکار میکنی؟
اینکارو👩🏽‍🦳
بنیاد shecode برای حمایت از استقلال #زنان_ایرانی حدود ۱۰ هزار نفر رو #بورسیه میکنه که از منابعش رایگان استفاده کنند. اگر دختری در اطرافتون هست که فکر میکنید بدردش میخوره بهش بگید.
https://lnkd.in/ed_KZC4w
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📝 اصالت بخشی به دوستی های زنانه؛ پروژه ای فمینیستی
✍️ پرستو فرخی

⏹️ بمناسبت 13 فوریه «گلنتاین»؛ روز گرامیداشت دوستی های زنانه

📍مطابق آموزه های فلسفه سنتی و دوگانه دکارتی عقل/احساس و بدن/ذهن، زنان محکوم به طبقه دون عقل احساس و تن هستند، طبق چنین گزاره ای زنان از گرفتن تصمیمات عقلانی عاجزند و طبیعت، آنها را به چیزی جز کارکرد فیزیولوژیکی بدن وانداشته است.

🔶 حال با چنین نگاهی به زن، جمع زنانه، تجمع کم خردان و سفیهانی می نماید که جز پرداختن به امور سطحی و بی پایه و پوچ، یارای کاری دیگر ندارند، از آنجا که کار زنانه نیز همچون عقلانیت زنانه پیش پاافتاده انگاری شده، اموراتی که آنها را به ارزش مصرفی و بازتولیدی می رساند نیز کم اهمیت و دون شأن مردان شناخته می شوند. مشابه چنین رویکردی را تعاریف عامیانه از دورهمی های زنانه و غیبت کردن و سبزی پاک کردن و... می بینیم.

📍تجمعات زنان برخلافِ مردان فاقد ارزش شناخته می شود جایی که عقل به کمترین درجه خود می رسد و زندگی به سطحی ترین امور تقلیل می یابد، لذا تمسخر مردانه همواره همراه چنین مجامعی بوده و حتی حضور در چنین جمعی برای مردان مایه تحقیر و زایل شدن عقل شناخته می شود. مردان با سخن گفتن از سیاست و اقتصاد و امورات کلی جهانی و راه ندادن زنان در جمع خود، هرچه بیشتر کناره گیری خود را از زن و بعد زنانه وجود خود اعلام می کنند و از این طریق برای خود و تجمعات و دورهمی های مردانه مشروعیت کسب می کنند.

🔸اما علی‌رغم تمام بی کارکردسازی و تخریب و تحریف مجامع زنانه، مردسالاری همواره از دوستی های زنانه هراس داشته است، چراکه چنین تجمعاتی می‌تواند همچون ملاقات هم بندان و اعضای کاست مفلوک، زنان را از زنجیرهای مشابهی که بر پایشان بسته شده آگاه سازد، همچنین ممکن است زنان بعنوان پاسداران ارزش های اخلاقی، ضدارزش های اخلاقی مردسالارانه را تدارک ببیند، مشابه چنین رویکردی را در ساحره سوزی شاهدیم که ترس از تجمعات و دوستی های زنانه و قابله ها و به اشتراک‌گذاری تجربیات زنانه، جرم جادوگری و خوگرفتن با خرافات شيطانی را برای زنان رقم زد، قدرت زنانه در چنین جمع های زنانه به مثابه تهدیدی بر سلسله مراتب کلیسا بود. تمامی آن ساحرگانی که با عنوان مجرمانه منحرفان اجتماعی سوزانده شدند زنان خردمندی بودند که به نیروهای شفابخش گیاهان آگاه شده بودند، ذهنیت مردانه که عقلانیت و معرفت زنانه را متصور نبود، اقدام به زنده سوزی آنان کرد.

📍بنابراین روی دیگر سکه دوستی های زنانه میتوانست بسیار خطرناک باشد و بجای تحکیم و تقویت و درونی سازی قواعد دنیای خارج، در مورد قواعد و هنجارهای ازلی تردید کند، در چنین جمع هایی، زنان در درجه اول دنیایی را که بر علیه همه آنهاست، تأیید می کنند و قواعد موهوم دنیای مردسالارانه و اقتدار و اوامر مردانه را آن را به سخره می گیرند و در تفوق طبیعی مردانه تردید روا می دارند و بر سر توانایی های مشابه خود با مردان و یا فراتر از آنها چون و چرا می کنند، ماسکهای تصنعی جلوه گر برای دنیای مردانه را از چهره ها برداشته و با حقیقت بدنی و چهره های بی طبیعی همدیگر مواجه می شوند، چنین دوستی هایی می تواند زنجیرهای مشترک زنانه را تکان دهد، درحالیکه دوستی های مردانه به مفهوم ملاقات فردی افراد در رأس، تهدیدی بر نظم حاکم نیست، اما دوستی های زنانه و خواهرانگی مفهوم متفاوت با خود بهمراه دارد، خواهرانگی می تواند خطری بالقوه بر قوانین مردنوشته باشد چراکه به معنای به هم رسیدن افرادی ست که نسبت به دشمنی با هم شرطی شده اند و حامل چرخشی معرفتی افراد فرودست نگاه داشته شده است.

#خواهرانگی


📃 ادامه مطلب 🔺🔺


https://www.instagram.com/p/CZ6iuiDKSyz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=


@Zane_Ruz_Channel
جوهر زیادی مصرف شده تا دوستی های زنانه را به صورت روابطی اسطوره سازی کنند که نادر و شکننده اند و همیشه فریبکارانه،خواندن و نوشتن چیزهایی که این اسطوره را تقویت می کند، کنار بگذارید!
› رکسانا گی
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 «مردان باغیرت!»



🔺مجموعه در شهر: قسمت ۲۵



▫️کاری از شهروز فرمانبرداری



🔺بخش بزرگی از قربانیان خشونت خانگی را زنان و کودکان تشکیل می دهند. قوانین اشتباه، باورهای غلطی که به مردان اجازه می‌دهد تحت عنوان آبرو و غیرت دست به خشونت بزنند، عواملی مثل ترس و شرم که باعث می‌شود فرد قربانی از گزارشِ خشونت صرف نظر کند، فقدان برنامه‌های اطلاع‌رسانی و حمایت از قربانیان، همه به ادامه‌ی این چرخه‌ی ناگوار کمک می کنند.


#طنز
#غیرت
#ناموس
#خشونت_خانگی



@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from As she’s walking away
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این گربه از لحظه‌ای که از زیر آوار نجاتش دادن از رو شونه‌ی این عضو تیم امداد و نجات پایین نمیاد.
تو ویدیو صدای یه نفر رو می‌شنویم که می‌پرسه اسمش رو چی گذاشتی؟
این آقا هم جواب می‌ده: آوار.
بعدا دیدم یه جا گفته می‌خوام با شنیدن کلمه آوار‌ یاد جان‌هایی که نجات دادیم بی‌افتیم.
No Shave 🪒
No Shame
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📝 تنهایی و تجرد

پرستو فرخی

🔖 بمناسبت 15فوریه روز جهانی آگاهی از‌ تجرد


📍متفکرانی چون کی یر کگور واژه (existence) را بر نحوه وجود خاص انسان اطلاق میکنند که به عقیده آنان، با اراده، انتخاب و فردیت همراه است، کی یرکگور نظام فلسفی هگلی را نقد میکند که هیچ جایی برای فرد و هستی خاص او باقی نمیگذارد، برای هستی داشتن نباید خود را در جمع یا کلیت غرق کرد. به عقیده او انتزاع و جماعت، خود حقیقی را نابود می کند، و به اعتقاد وی به خاطر بزدلی و بی همتی نسبت به هستی است که مردم میخواهند در جمع و توده ذوب شوند زیرا لیاقت ندارند که خود "کسی" باشند و به همین سبب در زیر لوای جمع تبديل به" چیزی" مثل بقیه چیزها می شوند، هر انسان تا آنجا که خودش است تنهاست و دائما در حال شدن و انتخاب است پس مهمترین ویژگی های هستی انسان فردیت، تنهایی، گزينش و شدن است.

▫️اما ما آموزش دیده ایم و تربیت شده ایم برای وصل شدن و در رابطه بودن و تعریف شدن و هویت پذیری در ذیل دیگران ، حتی ادبیاتمان نیز در مدح" وصل" است و در ذمّ "فصل" ، همواره در کتاب های درسی مان این جدایی را بد و مذموم معنی کرده اند.

📍ما را همواره از جدا شدن و تنهایی و در خود بودن ترسانده اند، به گونه ای که احساس می‌کنیم حتماً باید رابطه ها را به هر صورت که شده حتی روابط سمی را حفظ کنیم خودمان را تحمیل کنیم، از خواسته های مستقل و خلاف عرف مان چشم بپوشیم، همرنگ جماعت شویم، تا جایی که هیچ خودی به مفهوم مستقلش موجود نباشد، همچنان که مطلقه بودن، مجرد بودن و بیوه بودن و پسر عزب، در فرهنگ ما بار منفی دارد و بسیاری از مشکلات را به همراه دارد، از نگاه منفی دیگران تا... حتی مصائب یافتن یک خانه برای فردی با این شرایط!

▫️فرهنگ ما ارزشی به فردگرایی نمیدهد و این جمع گرایی و ارزش های جمعی ست که مهم تلقی میشود تشکیل خانواده مثبت تلقی میشود اما طلاق منفی.

📍حتی نمونه های دیگر نظیر یونیفورم ها در مدارس و لباس های متحدالشکل و یا حتی فرهنگ تقلب کردن در مدارس و... نشانه هایی از ارزش دهی به جمع گرایی و سازش و همنوایی ست که مؤلفه های فردیت را میپوشاند در حالی که همین فعل تقلب کردن در سایر جوامع که بر مبنای فردگرایی ست و ارزش زیادی برای هویت های مستقل انسانی قائل است ممکن است ضدارزش باشد.

▫️بنابراین به دنبال زیستن در چنین فرهنگی، وقتی تنها میشویم احساس میکنیم مقصریم و کاری بر ضد هنجارها انجام داده ایم و قوانین را زیر پا گذاشته ایم پس تلاش می‌کنیم برای اینکه خود را جدامانده از این ساختار و تافته جدا بافته نشان ندهیم، تماماً آن هویت فردی را در جهت آرمان های جمعی زیر پا گذاریم که" قربانی کردن خود" و "خودفراموشی" و" از خودبیگانگی" کمترین ثمرات آن است.

📍همانطور که در کتاب "تا طلاق نگرفتند کتاب ننوشتند" و همچنین کتاب" اتاقی از آن خود" می خوانیم، میبینیم که زنان چقدر استعدادهای نهفته شان در ذیل این دیدگاه که انان را تشویق به حل شدن در فرهنگ جمعی میکند، مدفون میشود که ممکن است حتی تا سالها و یا حتی تا پایان عمر فرصت و مجال بروز و ظهور نیابد.

▫️ما زنان نیاز داریم تا ابتدا خود را به عنوان یک فرد و شخصیت مستقل بپذیریم و این نیازمند تجربه یک زندگی مجردی حتی برای یک مدت کوتاه دارد و یا لااقل اتاقی، میزکاری ،مختص به خود،در خانه ای داریم که اتاق نشیمن و پذیرایی و اجبار به همسان سازی اهدافمان با برنامه ریزی های جمعی سهممان نباشد.

📍 در این صورت است که بدنبال آن، فکری و اندیشه ای از آنِ خود، خواهیم داشت و گرنه که صرفاً با هویت همسری و مادری با حل شدن در خانواده با تمام ظرفیت های شکوفا نشده وجودی مان از دنیا خواهیم رفت...


#زنان_مجرد



@Zane_Ruz_Channel
2024/09/30 23:30:53
Back to Top
HTML Embed Code: