Telegram Web Link
🚨عبرت از تاریخ
خلاصه مبارزات زنان ایران از زمان مشروطه تا ۵۷ برای

۱_حق رای
۲_حق کاندید شدن
۳_حقِ داشتن آزادی انتخاب در پوشش
۴_داشتن حقوق برابر با مردان
در کل برای رهایی نصف جمعیت از بردگی
روی لینک کلیک کنید و کامل بخونید :
🔗Link up

#مبارزات_زنان | #حقوق_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from دختر هیس!
الشيطان في راسك و ليس في اجساد النساء!
شیطان تو مغز توعه نه توی بدن زنان
✧・
゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from دختر هیس!
یه جوری وقتی میخوان پد و نوار بهداشتی بخرن اونو قایم میکنن و یواشکی برمیدارن که فکر میکنی دارن مواد جابجا میکنن !
لعنتی اون فقط یه پده چرا اینجوری میکنی؟

#پریود #تابو
✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔖چطور می‌شود مردان را با فمینیسم همراه کرد؟

✍️ زهرا باقری‌شاد
📖 مدت مطالعه: ۶-۸ دقیقه

🔺آیا پدیده‌ای به نام «مردان فمینیست» معنا و مصداقی دارد؟‌ همراهی مردان با فمینیسم چه کمکی به خود آن‌ها و جامعه می‌کند؟‌ چگونه مردان می‌توانند از زنان حمایت کنند؟

▫️برای توسعه برابری جنسیتی و توقف خشونت علیه زنان، تغییر نگرش مردان و مشارکت آن‌ها نیز از ضرور‌ت‌هاست. برخی از فمینیست‌ها بر این نظرند که همراه شدن مردان با جنبش‌های فمینیستی به تقویت این جنبش‌ها کمک می‌کند زیرا مردان به دلیل موقعیت فرادست جنسیتی از امتیازاتی برخوردارند که برای تاثیرگذاری روی جامعه مردان می‌توانند از این امتیازات استفاده کنند. اما چطور می‌شود مردان را با فمینیسم همراه کرد؟ 

🔺مردانِ حامیِ فمینیسم (پروفمینیست‌ها)
سابقه تاریخی همراهی مردان با فمینیسم به آمریکا برمی‌گردد. آموزه‌های فمینیسم از همان روزهای نخست پیدایشش در آمریکا در میان مردان طرفدارانی پیدا کرد اما هیچ‌گاه پدیده‌ای به نام «مردان فمینیست» به رسمیت شناخته نشد. برخی از فمینیست‌ها بر این باور بودند که فمینیسم جنبشی درباره مسائل زنان است که توسط زنان و برای زنان ایجاد شده و مردان به این دلیل که از تجربه زیسته‌ی زن بودن برخوردار نیستند نمی‌توانند آن را کاملا درک کنند. یک نگرانی دیگر هم وجود داشت: مردان ممکن است با فمینیست نامیدن خود، این جنبش را در اختیار بگیرند و از بالا بردن صدای زنان جلوگیری کنند. اما همه رویکردهای فمینیسم چنین باوری ندارند. برخی گرایش‌های سوسیالیستی و نیز گرایش‌هایی که مبارزه با نژادپرستی و تبعیض را مهم می‌دانند فمینیسم را نه مختص زنان بلکه در مورد همه افراد اعم از زنان، مردان و افراد نانباینری دارای کاربرد می‌دانند. این دسته از فمینیست‌ها با خرده‌گیری به استدلال‌هایی که به نگرانی درباره «فمینیست بودن مردان» دامن می‌زند، آن‌ها را ذات‌گرایانه و مبتنی بر جبرگرایی بیولوژیکی می‌دانند.

▫️با این همه، انتقادها و نگرانی‌ها نسبت به فمینیست بودن مردان تا حدی جدی بود که مردان، گروه‌های مختلف دیگری تشکیل دادند با عنوان‌هایی از جمله مردان ضد سکسیسم و مردان حامی فمینیسم (پروفمینیست) تا بتوانند در چارچوب این گروه‌ها از ارزش‌های فمینیستی دفاع کنند. بنابراین این مردان به جای فمینیست نامیدن خود، به «حامیان و همراهان فمینیسم» تبدیل شدند و به این ترتیب جنبش مردان پروفمینیست در اواسط دهه هفتاد در آمریکا شکل گرفت. 

🔺از نخستین فعالیت‌های این جنبش، سازماندهی اولین کنفرانس مردان و مردانگی در سال ۱۹۷۵ در تنسی بود. جنبش مردان پروفمینیست همزمان از موج دوم فمینیسم، جنبش ضدجنگ، جنبش دانشجویان و جنبش‌های اجتماعی ال‌جی‌بی‌تی‌کیو تاثیر گرفته بود و اهدافی برابری‌طلبانه را در چارچوب ارزش‌های فمینیسم دنبال می‌کرد. مردان پروفمینیست از نیمه دوم قرن بیستم فعالیت‌های متعددی را سازماندهی کرده‌اند از جمله فعالیت علیه خشونت. از نظر آن‌ها مبارزه با خشونت علیه زنان به همه افراد جامعه مرتبط است و باید صرف‌نظر از جنسیت همه‌ علیه آن فعال باشیم. کمپین روبان سفید که در کانادا برای پایان بخشیدن به خشونت علیه زنان آغاز شده و تا به امروز در بیش از پنجاه کشور جهان رواج پیدا کرده یکی از فعالیت‌های داوطلبانه مردان پروفمینیست است که هر سال از ۲۵ نوامبر تا ۶ دسامبر برگزار می‌شود.

▫️ مردانی که در این کمپین مشارکت دارند به محکوم کردن اعمال خشونت علیه زنان و ضرورت شکستن انفعال و سکوت در برابر آن می‌پردازند. همچنین مشارکت در فعالیت‌هایی علیه تجاوز و علیه پورنوگرافی از دیگر فعالیت‌های مردان پروفمینیست است زیرا آن‌ها همچون برخی از محققان فمینیست بر این باورند که تولیدات پورنوگرافی به افزایش خشونت جنسی، سکسیسم و نابرابری جنسیتی منجر می‌شود و عادی‌سازی خشونت، تحقیر علیه زنان و سلطه‌گری مردانه در رابطه جنسی را به همراه دارد. 

🔺بنابراین، بر خلاف انتقادها و نگرانی‌ها نسبت به فمینیست بودن مردان، مرد پروفمینیست یا «حامی فمینیست» بودن از نظر تاریخی فقط در ادعاهای کلامی جا نگرفته بلکه از سابقه‌‌ی چندین ساله در حوزه عملی نیز برخوردار است. برخی از مردان پروفمینیست از طریق تشکیل گروه‌های حمایتی در واکنش به تجاوز و آزار جنسی، متحدان جنبش فمینیسم بوده‌اند درحالی‌که ممکن است تلاش‌های آن‌ها با بی‌اعتمادی و خشم جامعه مردان هم مواجه بوده یا از سوی مردان دیگر طرد شده باشد.


#مردان_فمینیست


▫️ادامه مطلب:

https://bit.ly/3W8JZbN


@Zane_Ruz_Channel
جامعه اینجوریه که :
من از بدنم متنفرم -" پذیرفته شده "
من عاشق بدنم هستم-" زیاده رویه "
✧・
゚࿐ @dokhtar_his
مرد به عنوان يک انسان بدون جنسيت تعريف می‌شود و زن بعنوان يک مونث از اين رو هر جا زن که به صورت يک انسان بدون جنسيت ابراز وجود کند، می‌گويند که در حال تقليد از مردان است!
-سیمون دوبووار
✧・゚࿐ @dokhtar_his
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برای ترانه علیدوستی و زنان بی صدای ایرانی .
Forwarded from دختر هیس!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نه همه ی مرد ها ولی ...
✧・゚࿐ @dokhtar_his
آرزوی من آزادی زنان ایران و تساوی حقوق آن‌ ها با مردان است من به رنج‌ هایی که خواهرانم در این مملکت در اثر بی‌ عدالتی مردان می‌برند، کاملاً واقف هستم و نیمی از هنرم را برای تجسم دردها و آلام آن‌ها به کار می‌برم, آرزوی من ایجاد یک محیط مساعد برای فعالیت‌های علمی هنری و اجتماعی زنان است!!
-فروغ فرخزاد

✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📝 آزار جنسی: سلاح جنگی علیه کرامت انسانی


🔺برخلاف غیرقانونی بودن در قوانین بین‌المللی، آزار جنسی یک واقعیت دردناک در زمان درگیری نظامی و جنگ است. آزار جنسی در جنگ‌های نظامی و دیگر موقعیت‌ها مانند زندان رایج است و عواقب جدی علیه انسانیت دارد. بنابراین جهان، روز ۱۹ ماه جون را روز جهانی برای حذف آزار جنسی در جنگ مشخص کرده است.

🔲 ۱: آزار جنسی یک جنایت جنگی است

🔺تجاوز و دیگر گونه‌های آزار جنسی بر اساس اصول حقوق بشری در جنگ‌های بین المللی و داخلی ممنوع هستند. سازمان حقوق بشر، آزار جنسی در جنگ را به عنوان یک خشونت جدی لحاظ کرده و آن را جرم دانسته. اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی، تجاوز و دیگر گونه‌های آزار جنسی را وقتی به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه جمعیت غیر نظامی انجام شده باشد، در فهرست جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت قرار داده. تجاوز و دیگر گونه‌های آزار جنسی تحت شرایط خاصی ممکن است در زمره جنایات بین المللی دیگر، از جمله شکنجه یا اقدام به نسل کشی قرار بگیرد.

🔲 ۲: آزار جنسی قابل پیشگیری است

🔺شواهد نشان می‌دهد که تمام افراد مسلح متجاوز نیستند پس باید قابل پیشگیری باشد. این موضوع باید اراده‌ی ما را برای یادگیری از الگوهای مثبت و مسئول کردن کسانی که دست به چنین جنایتی میزنند را تقویت کند. آزارهای جنسی که در درگیری‌های مسلحانه اتفاق می‌افتد با انگیزه‌ها و اهداف مختلفی صورت می‌گیرد. اهداف سیاسی (استراتژی جنگ دستور داده شده)، یک اقدام جنگی (دستور داده نشده اما مرتکب برای انجامش مجازات نمی‌شود) یا فرصت طلبانه (بیشتر به دلایل شخصی) رخ میدهد.

🔲 ۳: زنان بیشترین قربانیان آزار جنسی هستند، اما مردان وافراد جامعه‌ی کوئیر نیز میتواند تحت تاثیر باشد

🔺زنان و دختران تنها قربانیان خشونت جنسی نیستند اگرچه آن‌ها به طور نامتناسب تحت تاثیر قرار میگیرند. یک گزارش در ۲۲ فوریه با عنوان “هرگز اینجا اتفاق نیفتاده است” توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ منتشر شده است. این گزارش نشان میدهد که عوامل متنوع مانند گرایش جنسی، هویت جنسی و بیان جنسیتی بر در معرض خطر قرار گرفتن فرد تاثیر می‌گذارند. همچنین پسرها در زمان جنگ در خطر گسترده‌ی خشونت جنسی و جنسیتی هستند. آن‌ها ممکن است توسط حاملان سلاح مورد خشونت قرار گیرند، ممکن است مورد استثمار یا استفاده جنسی توسط کارکنان بشردوستانه یا حافظان صلح قرار گیرند، یا ممکن است برای اهداف استثمار جنسی قاچاق شوند.

🔲 ۴: آزار جنسی یک رخداد پنهان است

🔺آزار جنسی به عنوان یک رخداد پنهان ادامه می یابد و تعداد کمی از قربانیان به دنبال کمک، مراقبت یا عدالت می‌روند. این غالبا به علت احساس گناه، شرم، ترس از قصاص یا تابوهاست. در بسیاری از موارد جایی که آزار جنسی همراه کشتن فرد باشد خشونت جنسی ممکن است نادیده گرفته شود و مدارکی که به درستی مستند نشده منتشر شوند یا فقط در آمار مرگ و میر گزارش شوند. جدای از پیامدهای جسمی و روانی، پیامدهای اجتماعی نیز چشمگیر است، تحمیل انزوا به قربانیان به دلیل شرم و انگ، منجر به مواجه شدن آن‌ها با عواقب جدی اقتصادی می شود (با شکسته شدن پیوند های خانوادگی و اجتماعی، بعضی قربانیان هیچ وسیله ای برای امرار معاش ندارند.) مقصر دانستن قربانیان نیز مانع گزارش آن‌ها می شود.

🔺افزون بر این، هنگام جنگ مسلحانه یا دیگر موقعیت های خشونت آمیز، بازمانده‌ها با مشکلات زیادی برای افشای آزار جنسی مواجه می شوند. این موانع شامل این موارد است: ناکارآمدی زیرساخت‌ها، تصمیمات خودسرانه، کمبود خدمات با محوریت بازماندگان، اختلال در مکانیسم‌های حفاظتی مبتنی بر جامعه؛ و نابرابری‌های موجود و موقعیت‌های بسترساز خشونت جنسی و جنسیتی که با درگیری تشدید می شود. هر کدام از این موارد، یا ترکیبی از آن‌ها، ممکن است دسترسی بازمانده به درمان پزشکی، خدمات قانونی و پزشکی قانونی، حمایت روانی اجتماعی ، خدمات حفاظتی و سایر کمک ها را با مشکل مواجه کند.

🔲 ۵: عواقب خشونت جنسی متعدد و طولانی مدت است.

🔺آزار جنسی می تواند بر تمام ابعاد جسمانی فرد تاثیرگذار باشد. عواقب جسمانی آزار جنسی شامل مرگ، جراحت و درد جسمی، عفونت های مقاربتی، بارداری ، ناباروری می‌باشد. پیامدهای درازمدت می‌تواند شامل بی‌اختیاری ادرار، مشکلات ادراری و خونریزی مداوم باشد که بر همه جنبه‌های زندگی از جمله ظرفیت کار و مراقبت از خانواده تاثیر بگذارد. بارداری ناشی از تجاوز جنسی ممکن است منجر به زایمان پرخطر شود (به عنوان مثال، برای دختران نوجوان و جوان، زنان دارای معلولیت، و زنان دارای بیماری‌های همراه) و در شرایط خاص، بازماندگان ممکن است با خطر سقط جنین ناایمن مواجه شوند./آکادمی چراغ

#آزار_جنسی
#زنان_جنگ

▫️منبع: icrc.org
برگردان: نیلوفر



@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from Blackfishvoice (BFV)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#رها_آجودانی زن ترنسِ ۱۹ ساله از تاریخ ۲۶ آذر توسط سرکوب‌گران ربوده و به کانون اصلاح و تربیت منتقل شده است.

#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد #زن_زندگی_آزادی

@Blackfishvoice1
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎧 گروه کر زنان فمینیست در شهر مارسی فرانسه


🔲 سرود برپاخیز برای زن زندگی آزادی




▫️این سرود در دومین ماه خیزش سراسری و جنبش زن، زندگی آزادی و روی ریتم ترانه مشهور «مردم متحد» (el pueblo unido) ویکتور خارا خواننده و ترانه‌سرای شیلیایی، به صورت جمعی و در یکی از سالن‌های دانشگاه هنر دانشگاه تهران اجرا شد.

▫️گروه TUTTE QUANTE (توته کانته به معنای همه) با خوانندگانی از بندر مارسی در جنوب فرانسه، خود را گروهی از «زنان، برای زنان وصدای زنان» معرفی می‌کند.



🎼 #آهنگ_شب
♦️#موسیقی_زنان
#زن_زندگی_آزادی




@Zane_Ruz_Channel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بالاخره مشکل رو فهمیدم!
مشکل ترس شماست
شما میترسید یه زن تبدیل به قربان بشه
✧・゚࿐ @dokhtar_his
زنان و مردان بدون پیراهن رو کنار هم بذاریم واکنش جامعه برای هرکدوم چه خواهد بود؟
✧・゚࿐ @dokhtar_his
زنان به دلیل دیگر بودن ستم می بینند!زن دیگر است چون نه مرد است.
مرد یعنی خود.
یعنی هستی آزادی که به وجود خویش معنا می بخشد و زن یعنی دیگر یا شیئ که به او معنا می بخشند.
اگر زن بخواهد خود یا فاعل شود باید مانند مرد از تعریف و برچسب ها و گوهرهایی که وجود او را محدود می کنند فراتر رود و خود را همان سازد که می خواهد باشد.
-سیمون دوبووار
✧・゚࿐ @dokhtar_his
2024/10/01 22:44:10
Back to Top
HTML Embed Code: