Telegram Web Link
دیپلماتیک
✴️ مسدود شدن دسترسی ایلان ماسک به اطلاعات حساس وزارت خزانه‌داری امریکا ◀️ یک قاضی فدرال بامداد امروز شنبه در حکمی مانع دسترسی اداره تازه تاسیس «کارآمدی دولت» به ریاست ماسک به اطلاعات حساس و محرمانه وزارت خزانه‌داری شد. ◀️ پل انگل مایر قاضی منطقه‌ای ایالات…
✴️ اختیارات گسترده و فراقانونی ایلان ماسک

◀️ ایلان ماسک که به تازگی به عنوان "کارمند ویژه دولت" در دولت ترامپ منصوب شده، علی‌رغم اختیارات گسترده‌اش در کاهش هزینه‌های دولتی و بازسازی نهادها، ملزم به گزارش‌دهی به سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید شده است.

◀️ ماسک و "اداره کارآمدی دولت" (DOGE) که تحت نظر او فعالیت می‌کند، تاکنون موجب استعفای بیش از 20 هزار کارمند فدرال شده و نقش کلیدی در تعطیلی آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) داشته است. این آژانس که در سال 2023 مدیریت 40 میلیارد دلار کمک به 130 کشور را بر عهده داشت، اکنون با انسداد بودجه روبرو شده و کارکنان آن از ورود به مقر اصلی منع شده‌اند.

◀️ تیم ماسک که شامل کارکنانی حتی 19 ساله و فاقد تجربه دولتی است، از ساختمان اجرایی آیزنهاور مشغول به کار شده‌اند. او همچنین علی‌رغم مخالفت مقامات ارشد، به پایگاه‌های داده خزانه‌داری و سیستم‌های حقوق و دستمزد دسترسی پیدا کرده است.

◀️ بسیاری از کارمندان فدرال که نگران از دست دادن شغل خود هستند، معتقدند ماسک از نفوذی بیش از حد مجاز برای یک فرد غیرمنتخب برخوردار است. اگرچه ترامپ تأکید کرده که ماسک تنها با تأیید کاخ سفید می‌تواند اقدام کند، اما او به سرعت در حال کوچک‌سازی نهادهای دولتی است.

◀️ وزارت دادگستری در حال آماده‌سازی اقدامات قانونی علیه افرادی است که اطلاعات اعضای کلیدی DOGE را افشا می‌کنند. ماسک نیز در شبکه اجتماعی ایکس به منتقدان هشدار داده است: "با DOGE درنیفتید."

https://www.yahoo.com/news/elon-musk-gets-quiet-white-042650972.html

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ تایید رد و بدل شدن پیغام‌های تند میان ایران و آمریکا

◀️ ترامپ: داوطلبانه مسائل هسته‌ای، موشکی و تسلیحات غیرمتقارن و متعارف را کنار بگذارید!

◀️ قالیباف: ترامپ یک متن را به ایران ارسال کرده که ایران داوطلبانه مسائل هسته ای، موشکی و سلاح‌های غیرمتقارن و متعارف را کنار بگذارد و این یعنی در واقع خلع سلاح ایران!

بلومبرگ

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ ترامپ دسترسی های امنیتی بایدن را لغو کرد

⏺️ دونالد ترامپ:

◀️ "نیازی به ادامه دسترسی جو بایدن به اطلاعات طبقه بندی شده نیست. بنابراین، ما فورا دسترسی‌های امنیتی جو بایدن را لغو می‌کنیم و دسترسی‌های اطلاعاتی روزانه او را نیز متوقف می‌کنیم. او این رویه را در سال ۲۰۲۱، زمانی که به جامعه اطلاعاتی دستور داد چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده (ترامپ) از دسترسی به جزئیات مربوط به امنیت ملی منع کنند، اجازه‌ای که به روسای جمهور سابق داده شده است. گزارش هور نشان داد که بایدن از "حافظه ضعیف" رنج می‌برد..."

https://x.com/TrumpDailyPosts

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
دیپلماتیک
✴️ ترامپ دسترسی های امنیتی بایدن را لغو کرد ⏺️ دونالد ترامپ: ◀️ "نیازی به ادامه دسترسی جو بایدن به اطلاعات طبقه بندی شده نیست. بنابراین، ما فورا دسترسی‌های امنیتی جو بایدن را لغو می‌کنیم و دسترسی‌های اطلاعاتی روزانه او را نیز متوقف می‌کنیم. او این رویه را…
✴️ ترامپ دسترسی دو مقام ارشد دولت بایدن به اطلاعات محرمانه را نیز لغو کرد

◀️ اقدام‌های تلافی‌جویانه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده علیه مقام‌های دولت قبلی و همچنین منتقدانش ادامه دارد.

◀️ ترامپ در مصاحبه با روزنامه "نیویورک ‌پست" از لغو مجوزهای امنیتی آنتونی بلینکن (وزیر خارجه پشیین)، جیک سالیوان (مشاور امنیتی جو بایدن) و همچنین شش مقام قضایی و حقوقی خبر داد.

◀️ این اقدام یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ مجوز امنیتی دسترسی جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین به گزارش‌های روزانه اطلاعاتی را لغو کرده بود.

◀️ ترامپ در مصاحبه با نیویورک پست که از نشریه‌های زرد محسوب می‌شود، بلینکن را "فردی ناباب" دانست که به این خاطر، مجوز امنیتی او لغو می‌شود.

دویچه‌وله

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ ترامپ آفریقای جنوبی را به نقض حقوق بشر متهم کرد

⏹️ دونالد ترامپ:


◀️«آفریقای جنوبی زمین‌ها را مصادره می‌کند و با طبقات خاصی از مردم بسیار بد رفتار می‌کند. این وضعیت بدی است که رسانه‌های چپ رادیکال نمی‌خواهند به آن اشاره کنند. یک نقض گسترده حقوق بشر در حال وقوع است. ایالات متحده از آن حمایت نخواهد کرد - ما علیه آن اقدام خواهیم کرد. به همین دلیل، تا اطلاع ثانوی تمام کمک‌ها به آفریقای جنوبی را قطع خواهم کرد!»

https://x.com/TrumpDailyPosts/status/1886195198793032057

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
🔘 فارن پالسی:
✴️ راهبرد دولت بایدن در رقابت با چین به نتایج ملموسی دست نیافته است


◀️ با وجود ادعای موفقیت دولت بایدن در رقابت با چین، نتایج استراتژی این دولت چندان چشمگیر نبوده است. اگرچه طرح‌هایی مانند قانون تراشه و انحصار آموزش برخی دانش‌ها در آمریکا که 52 میلیارد دلار برای تقویت تولید نیمه‌رساناهای آمریکایی اختصاص داده و قانون کاهش تورم که تا سال 2024 نزدیک به 90 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در انرژی پاک را برانگیخت، به عنوان دستاوردهای بزرگ معرفی می‌شوند، اما موفقیت آنها تضمین شده نیست.

◀️ تا سال 2024 چین نزدیک به 80 درصد ظرفیت تولید باتری جهان و بیش از 70 درصد تولید پنل‌های خورشیدی را در اختیار داشت که در مقایسه با آن، تلاش‌های آمریکا تنها گامی کوچک برای جبران عقب‌ماندگی به نظر می‌رسد. علاوه بر این، منتقدان استدلال می‌کنند که یارانه‌های آمریکا، مانند آنچه در قانون کاهش تورم در نظر گرفته شده، به طور ناخواسته به نفع شرکت‌های چینی تمام شده و اهداف رقابتی را تضعیف کرده است.

◀️ اگرچه بخش تولید آمریکا ممکن است تقویت شده باشد، اما مشخص نیست که آیا این تلاش‌ها واقعاً می‌تواند توازن قدرت را تغییر دهد. علاوه بر این، رشد سریع چین در تولید نیمه‌رساناها، با وجود محدودیت‌های آمریکا، نشان می‌دهد که آمریکا همچنان در صنایع حیاتی فناوری تا چه حد عقب است. رویکرد بایدن، اگرچه مفید بوده، اما به نظر نمی‌رسد برای همراهی با مسیر بلندمدت چین کافی باشد.

https://foreignpolicy.com/2025/02/06/biden-china-policy-competition-trade-semiconductors-trump/

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
🔘 سخنگوی ارشد نخست‌وزیر انگلیس:
✴️ چشم‌انداز روشنی برای آغاز مذاکرات جدید با ایران‌وجود ندارد

⏹️سخنگوی ارشد نخست‌وزیر انگلیس در گفت‌وگو با خبرنگاران خارجی در لندن:

◀️ مقام‌های اروپایی در ماه‌های نوامبر و ژانویه دیدارهایی دیپلماتیک با نمایندگان ایران در ژنو داشته‌اند تا نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای این کشور را بررسی کنند. اما این دیدارها مذاکرات هسته‌ای نبودند و موضع ما در قبال ایران تغییری نکرده است.

◀️ ایران به‌شدت از تعهدات خود در چارچوب برجام فاصله گرفته و این وضعیت برای سال‌ها ادامه داشته است.

◀️ لندن، پاریس و برلین به‌طور مستمر با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور در حال رایزنی هستند و همچنان به فشارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ادعایی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه خواهند داد.

◀️ ایران در دو نوبت، توافقی را که می‌توانست این کشور را به تعهدات برجامی بازگرداند و آمریکا را مجدداً به میز مذاکره بیاورد، نپذیرفت. بنابراین، در حال حاضر چشم‌انداز روشنی برای آغاز مذاکرات جدید وجود ندارد.

◀️ تشدید برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است و ما بارها تأکید کرده‌ایم که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

◀️ لندن همچنان در حال رایزنی با واشنگتن درباره ایران است.برنامه هسته‌ای ایران یکی از محورهای گفت‌وگوهای معمول میان دو کشور خواهد بود.»

⏹️ ديدگاه اروپا نسبت به تداوم فشار حداکثری آمريكا

◀️ این موضوع به سیاست‌های ایالات متحده مربوط می‌شود. موضع ما همچنان ثابت است و در جهت کاهش تنش‌ها تلاش خواهیم کرد.

ایرنا

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ اهدای هدیه جنجالی نخست وزیر ژاپن به ترامپ

◀️ ایشیبا، نخست وزیر ژاپن در اولین ملاقات رو در روی خود با دونالد ترامپ یک کلاهخود سامورایی طلایی مشهور به «کلاهخود ابدی» را به او هدیه کرد.

◀️ این هدیه در حالی اعطا شد که رهبران ۲ کشور در نشست خود به مذاکره بر سر کاستن از کسری تجاری آمریکا در رابطه با ژاپن پرداختند.

◀️ نخست وزیر ژاپن این کلاهخود سامورایی طلایی را به عنوان هدیه اختصاصی خود به ترامپ سفارش داده است.

◀️ ترامپ متقابلا کتاب تصویری خود به نام «آمریکا را نجات دهید» که تصویری از اولین سوءقصد به جان وی در تابستان گذشته روی جلد آن است را به نخست وزیر ژاپن هدیه داده است.

ایسنا

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✴️ تملق نخست وزیر ژاپن از ترامپ: او فقط در تلویزیون ترسناک است

◀️ شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن مدعی شد که پیش از ملاقات با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید، او را مورد مطالعه قرار داده بود.

◀️ ایشیبا، پیش از سفر به واشنگتن با کارکنانش جلسات مطالعاتی درباره ترامپ برگزار کردند. او همچنین با فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر پیشین ژاپن و همسر شینزو آبه، نخست‌وزیر اسبق و ترورشده ژاپن که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ داشت، مشورت کرده بود.

◀️ ایشیبا در نشست خبری مشترک با ترامپ، گفت که از دیدن «یک چهره مشهور تلویزیونی» هیجان‌زده شده است و ادامه داد: «ترامپ در تلویزیون بسیار ترسناک به‌نظر می‌رسید اما وقتی با او ملاقات کردم، او خیلی صمیمی، قدرتمند و با اراده‌ای قوی بود.»

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ چاپلوسی و تملق رهبران خارجی برای جلب نظر ترامپ

◀️ سیاست خارجی معامله‌گرایانه دونالد ترامپ که موجب نگرانی متحدان شده، باعث شده رهبران خارجی به طور فزاینده‌ای از تملق برای جلب نظر او استفاده کنند.

◀️ شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، اخیراً از ترامپ به عنوان فردی "بسیار قدرتمند" یاد کرد؛ اظهاراتی مشابه با سخنان بنیامین نتانیاهو که ترامپ را "بزرگترین دوست اسرائیل در تمام دوران" خوانده بود.

◀️ نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور حتی پا را فراتر گذاشت و پیشنهاد داد مهاجران را در مجتمع زندان‌های کشورش نگهداری کند.

◀️ در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، رهبرانی مانند امانوئل مکرون و جاستین ترودو نیز تلاش کردند با حربه جذابیت شخصی به او نزدیک شوند، اما در سال 2018 ترامپ تعرفه‌هایی را بر کانادا تحمیل کرد که بر صادرات این کشور به ارزش 12.6 میلیارد دلار تأثیر گذاشت.

◀️ تحقیقات موسسه بروکینگز نشان می‌دهد 74 درصد از رهبرانی که علناً از ترامپ تملق کرده‌اند، همچنان با مشکلات سیاسی مواجه شده‌اند. کارشناسان هشدار می‌دهند که اگرچه تمجید ممکن است در کوتاه‌مدت منجر به جلب نظر مساعد شود، اما سابقه ترامپ نشان می‌دهد او در صورت مقتضی، متحدان خود را رها می‌کند.

https://www.nytimes.com/2025/02/07/us/politics/foreign-leaders-flattery-trump.html

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ فیلسوف روس: ایران، موفق‌ترین کشور منطقه است

▪️الکساندر دوگین - فیلسوف مشهور روس:

◀️ ایران در بیش از چهار دهه اخیر، در برابر تحریم‌ها و مخالفت‌های همه‌جانبه دشمنان جهان اسلام – از کشورهای غربی و همچنین در زمان شوروی سابق – ایستاده است و روند توسعه خود را دنبال می‌کند.

◀️ از این منظر، ایران، الگویی برای دیگر کشورها در زمینه چگونگی صیانت از ارزش‌ها، معنویت و ایمان است؛ به همین خاطر،‌ به مردم ایران تبریک می‌گویم.

◀️ ایران دارای پشتوانه تمدنی بزرگ است که در دوران مختلف، گفتمان خود را استمرار داده است و از این منظر، الگویی برای دیگر کشورها است که چگونه می‌توان از هویت و ایمان خود صیانت کرد، در برابر زورگویی‌ها تسلیم نشد و ضمن گفت‌وگو و تعامل با دیگر کشورها، از عدالت در سراسر جهان دفاع کرد.

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
🔘 مادرن دیپلماسی:
✴️ ترامپ و ایران؛ توافق یا افزایش فشار حداکثری؟

◀️ تصمیم جدید دونالد ترامپ برای بازگرداندن سیاست "فشار حداکثری" علیه ایران، نه تنها تکرار اشتباهات گذشته است بلکه می‌تواند پیامدهای خطرناکی به همراه داشته باشد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این سیاست، که پیش‌تر نیز اجرا شده، تنها به ایجاد تنش‌های بیشتر و نتایج معکوس انجامید.

◀️ سیاست فشار حداکثری پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام در سال 2018 آغاز شد. ترامپ با هدف کاهش نفوذ ایران در منطقه و توقف برنامه هسته‌ای این کشور، تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال کرد. اما علیرغم کاهش شدید صادرات نفت و محدودیت‌های گسترده در دسترسی ایران به سیستم مالی جهانی، این سیاست نه تنها به اهداف خود نرسید بلکه موجب گسترش برنامه هسته‌ای ایران شد. در حقیقت، ایران به جای بازگشت به میز مذاکره، سطح غنی‌سازی اورانیوم را افزایش داد.

◀️ طبق آمارهای موجود، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به بیش از 2400 کیلوگرم رسید و غنی‌سازی اورانیوم به 20 درصد افزایش یافته است. این روند نشان‌دهنده آن است که فشار حداکثری نه تنها ایران را وادار به مذاکره نکرد بلکه به تقویت توانمندی‌های هسته‌ای این کشور انجامید.

◀️ یک مقام وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، می‌گوید: "اجرای دوباره این سیاست در شرایط کنونی، زمانی که ایران به سطح بالاتری از توانمندی هسته‌ای دست یافته، می‌تواند بحران‌های جدی‌تری را به همراه داشته باشد." در عین حال، تحولات اخیر در منطقه، از جمله بهبود روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس و موضع غیرهم‌راستای عربستان سعودی در برابر تحریم‌ها، نشان می‌دهد که این سیاست به راحتی قابل اجرایی شدن نیست و چالش‌های بزرگی پیش روی آن قرار دارد.

◀️ برخی کارشناسان بین‌الملل معتقدند که اصرار بر اجرای سیاستی که در گذشته شکست خورده، تنها به افزایش تنش‌ها و حتی احتمال آغاز مسابقه تسلیحات هسته‌ای در منطقه منجر خواهد شد. به جای تکرار رویکردهای تقابلی، راه‌حل‌های دیپلماتیک و مذاکرات سازنده می‌تواند راه‌گشای مشکلات باشد.

https://moderndiplomacy.eu/2025/02/08/will-trump-reach-an-agreement-with-iran-or-increase-maximum-pressure/

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ هشدار مدیر سابق گوگل نسبت به استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت سلاح بیولوژیک

◀️ یکی از مدیران سابق شرکت گوگل به بی‌بی‌سی گفته است نگران آن است که از هوش مصنوعی برای ساخت سلاح‌های بیولوژیک سوء‌استفاده شود.

◀️ اریک اشمیت که طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ از مدیران ارشد گوگل بود، گفت: اگر تروریست‌ها یا کشورهای سرکش صاحب مدل‌های قدرتمند هوش مصنوعی شوند، این نگرانی وجود دارد که «واقعه‌ای به وحشتناکی چرنوبیل رخ دهد.»

◀️ نیروگاه چرنوبیل اوکراین درسال ۱۹۸۶ در زمان اتحاد جماهیر شوروی شاهد بزرگ‌ترین فاجعه هسته‌ای جهان بود.

◀️ او اضافه کرد: «کره شمالی، ایران و یا حتی روسیه» می‌توانند با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی سلاح بیولوژیک بسازند.

◀️ اشمیت گفت دولت‌ها باید متوجه باشند که کمپانی‌های خصوصی چه استفاده‌ای از هوش مصنوعی می‌کنند و باید به نوعی بر آنها نظارت داشته باشند.

◀️ اما او همچنین هشدار داد که مقررات بیش از حد در این زمینه هم می‌تواند مانع بهره بردن کشورها از امتیازات هوش مصنوعی شود.

◀️ اشمیت در پاریس و در محل اجلاس جهانی مقررات هوش مصنوعی صحبت می‌کرد.

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ پمپئو : امضای توافقنامه با طالبان ناشی از تمایل ترامپ به خروج آمریکا از افغانستان بود

◀️ مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که توافقنامه صلح با طالبان را امضا کرد، این توافقنامه را حاصل تلاش مشترک طالبان و آمریکا دانسته است.

◀️ او گفت: امضای توافقنامه با این «جنبش اسلامی افراطی» در افغانستان برای «آوردن صلح» در این کشور بود، که ناشی «از تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از منطقه بود.»

◀️ پمپئو در سخنرانی خود در دانشگاه دوک آمریکا گفت که او در روزی که وارد دوحه، پایتخت قطر شد، دو توافقنامه امضا کرد ، یکی از آنها درباره وادار کردن دولت پیشین افغانستان برای آمدن به پای میز مذاکره بود و دیگری تعیین شرایطی برای طالبان بود که در آن گفته می‌شد طالبان باید به آن پایبند باشد و گرنه آمریکا حضور نظامی خود در افغانستان را حفظ می‌کرد.

◀️ او در این سخنرانی جزئیات بیشتری از شرایط تعیین شده برای طالبان ارائه نکرد.

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
✴️ آمریکا مهاجران غیرقانونی ایرانی و افغان را به پاناما فرستاد

◀️ آمریکا گروهی از مهاجران غیرقانونی از جمله شهروندان ایران و افغانستان، را با یک پرواز نظامی به پاناما فرستاد.

◀️ وزارت خارجه پاناما روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای، تایید کرد که بر اساس توافق با دولت ترامپ، نخستین پرواز حامل مهاجران در این کشور به زمین نشسته است.

◀️ آمریکا طبق این توافق مهاجران غیرپانامایی را هم به این کشور آمریکای مرکزی اخراج و هزینه‌های مالی این اقدام را نیز تقبل می‌کند.

◀️ در بیانیه این وزارتخانه ذکر شده است که در پرواز روز چهارشنبه، ۱۱۹ تن از اتباع کشورهای افغانستان، چین، هند، ایران، نپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه، ازبکستان و ویتنام حضور داشتند.

https://www.google.com/amp/s/www.cbsnews.com/amp/news/us-deportations-panama-african-asian-migrants/

https://www.tg-me.com/diplomacypolicy
دیپلماتیک
✴️ آمریکا مهاجران غیرقانونی ایرانی و افغان را به پاناما فرستاد ◀️ آمریکا گروهی از مهاجران غیرقانونی از جمله شهروندان ایران و افغانستان، را با یک پرواز نظامی به پاناما فرستاد. ◀️ وزارت خارجه پاناما روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای، تایید کرد که بر اساس توافق…
✴️ تقبیح رفتار ضد بشری آمریکا با هموطنان ایرانی

◀️ اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه رفتار نامناسب و تحقیرآمیز دولت آمریکا با مهاجران از جمله برخی اتباع ایرانی را ناموجه و خلاف موازین حقوق بشر دانست و آن را تقبیح کرد.

◀️ سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت رعایت هنجارهای بین‌المللی مربوط به رفتار با مهاجران، برخورد خشن و غیرانسانی با اتباع ایرانی را غیرقابل‌قبول دانست و تاکید کرد که وزارت امور خارجه بر اساس وظائف قانونی خود از هیچ کوششی برای حمایت از حقوق اتباع ایرانی دریغ نمی‌کند و بر همین اساس دستورالعمل‌ مقتضی به دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و دیگر نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی ایران در آمریکای جنوبی برای هرگونه مساعدت به هموطنان طردشده از آمریکا ابلاغ شده است.

◀️ بقائی تصریح کرد ایران وطن همه ایرانیان است و هموطنانمان می‌توانند آزادانه به میهن خود بازگشته و تردد داشته باشند. وزارت امور خارجه آماده تسهیل این امر و مساعدت جهت رفع هرگونه مشکلی در این رابطه می‌باشد.

@MFAIran

https://www.tg-me.com/diplomacypolicy
✴️ مارکو روبيو: تاکنون هیچ تماسی از ایران برای مذاکره دریافت نکرده‌ایم

▪️وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با سی‌بی‌اس:

◀️ تلاش‌های دیپلماتیک سابق ایران تنها تلاشی برای تمدید چارچوب زمانی و ادامه غنی‌سازی اورانیوم بوده است.

◀️ تاکنون هیچ‌گونه تماس یا تلاشی از سوی ایران در خصوص توافق برای مذاکره با دولت ترامپ وجود نداشته است.

◀️ دوست دارم اخباری بشنوم که ایران تصمیم گرفته تا برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تلاش نکند اما هنوز هیچ اشاره‌ای در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.

https://www.tg-me.com/diplomacypolicy
✴️ نماینده آمریکا در امور خاورمیانه: مرحله دوم مذاکرات غزه این هفته ادامه خواهد یافت

◀️ «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که مذاکرات در مورد مرحله دوم توافق آتش‌بس در نوار غزه این هفته ادامه خواهد یافت.

◀️ نماينده ایالات متحده در امور خاورمیانه اظهار داشت که مذاکرات درباره مرحله دوم توافق آتش‌بس میان اسرائیل و جنبش حماس این هفته «در مکانی که باید مشخص شود» ادامه خواهد یافت تا راه‌حلی برای دستیابی به یک نتیجه موفقیت‌آمیز بررسی شود.

https://www.tg-me.com/diplomacypolicy
✴️ پیش به سوی اقتدارگرایی آمریکایی! تحلیلی بر آینده دموکراسی در امریکا

فارن افرز

◀️ کارشناسان هشدار می‌دهند که آمریکا به جای حرکت به سمت دیکتاتوری آشکار، ممکن است به سوی نوعی «اقتدارگرایی رقابتی» حرکت کند. این نگرانی‌ها پس از تحولات سیاسی اخیر در این کشور تشدید شده است. در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، نظارت‌های قانون اساسی و مخالفت‌های سیاسی قدرت او را محدود می‌کرد. اما تا سال ۲۰۲۴، او با تصفیه منتقدان و گماردن افراد وفادار در مناصب کلیدی، کنترل کامل حزب جمهوری‌خواه را به دست آورد.

◀️ کمپین انتخاباتی ترامپ آشکارا وعده پیگرد قانونی مخالفان سیاسی، سرکوب انتقادات رسانه‌ای و استفاده از نهادهای فدرال علیه مخالفان را داده است. این گرایش به سمت حکومت اقتدارگرا در کاهش امتیاز دموکراسی آمریکا نیز منعکس شده است. رتبه آزادی جهانی این کشور را از ۹۲ در سال ۲۰۱۴ به ۸۳ در سال ۲۰۲۱ کاهش داد که پایین‌تر از آرژانتین و پاناما است.

◀️ برنامه‌های اعلام شده ترامپ شامل حذف حمایت‌های خدمات مدنی برای ده‌ها هزار کارمند فدرال است که راه را برای تسلط منصوبان سیاسی بر نهادهای دولتی هموار می‌کند. گروه‌های راست‌گرا مانند بنیاد هریتیج فهرستی از ۵۴,۰۰۰ فرد وفادار را برای جایگزینی مقامات حرفه‌ای آماده کرده‌اند.

◀️ سیاسی شدن نهادهایی مانند وزارت دادگستری، اف‌بی‌آی و سازمان درآمد داخلی می‌تواند به پیگردهای قضایی گزینشی و حسابرسی‌های مالی هدفمند علیه مخالفان سیاسی و سازمان‌های رسانه‌ای منجر شود. احیای دستور اجرایی موسوم به "جدول اف" که اخراج دسته‌جمعی کارمندان فدرال در نقش‌های سیاست‌گذاری را ممکن می‌سازد، نشانه‌ای از تحولات آینده است.

◀️ ارتش آمریکا که مدت‌ها به عنوان نهادی بی‌طرف شناخته می‌شد نیز ممکن است تحت فشار قرار گیرد، زیرا ترامپ آشکارا درباره استفاده از نیروی نظامی علیه معترضان سخن گفته است. بخش تجاری آمریکا که سالانه بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار از قراردادهای دولتی بهره می‌برد، ممکن است برای همسویی با دولت تحت فشار قرار گیرد یا با مجازات‌های نظارتی روبرو شود.

◀️ کارشناسان می‌گویند اقتدارگرایی رقابتی، نظامی که در کشورهایی مانند مجارستان، ترکیه و ونزوئلا دیده می‌شود، در حال شکل‌گیری در آمریکاست. در این نظام انتخابات همچنان برگزار می‌شود، اما مخالفان با محدودیت‌های شدید روبرو هستند.

https://www.foreignaffairs.com/united-states/path-american-authoritarianism-trump

👁‍🗨 دیپلماتیک؛ کانال تخصصی دیپلماسی، سیاست خارجی و روابط بین الملل
2025/02/22 06:37:16
Back to Top
HTML Embed Code: