Telegram Web Link
سرونامه سال سوم شماره 7 تا 10.pdf
13.3 MB



سرونامه
گاهنامۀ علمی‌تخصصی علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی

سال سوم، شمارۀ ۷-۱۰
بهار تا زمستان ۱۴۰۲
ویژه‌نامۀ بازخوانی انتقادی مطالعات توسعه در ایران
پرونده‌ای دربارۀ آثار و آراء سیدجواد طباطبایی
پرونده‌ای دربارۀ آثار و آراء علی رضاقلی
و چهار ضمیمه
۷۳۲ صفحه

با آثار و نوشتارهایی از همایون کاتوزیان، حسن محدثی گیلوایی، سیدجواد میری، شروین وکیلی، عمران گاراژیان، علی‌اصغر سمسار یزدی، صادق پیوسته، نیما شجاعی، فرشته رضائی، روزبه آقاجری، مصطفی نصیری، مهران صولتی، آیدا نوابی، احمد فعال، مینا شیروانی ناغانی، احمد جعفری، افسانه محمدی شاهرخ‌آبادی، مژگان غفاری، انسیه جلالوند، نیلوفر اورعی، شهاب تقی‌پور، مسیح پویا، میلاد محبی، امیرحسین احمدی، شکیب ضربی، جواد خوش‌یاران، امیر مردانی، سمیرا نوری، علی خانمحمدی، نگار رمضی، نیما شمسایی، یگانه محسنی پویا، حدیث ملاحسینی، سورن مصطفائی، امید مهاجری، محمدرضا بابایی، مهدیه دادوند، عزیز کلانتری، رضا مجیدزاده، ابوالحسن واعظی تنکابنی.


#سرونامه
@sarvmagazin
🔴 رئیس جعفری، استاد اقتصاد: آنها که می گویند مصدق سوار بر امواج پوپولیستی شد و نفت را به اشتباه ملی کرد، مرور ساده ای بر وقایع ندارند

🔴 تحقق ملی شدن نفت شش سال طول کشید/ منافع ایران به هیچ وجه از سمت انگلستان به رسمیت شناخته نمی شد


🔻رسول رئیس جعفری گفت: پیش از ملی شدن، به هیچ وجه در قراردادهای نفتی با شرکتهای انگلیسی، نگاه فنی و اقتصادی وجود نداشت و اینگونه نبود که بر سر منافع مذاکره کنیم.

🔻موضع گیریهای سیاسی جدی از طرف انگلستان وجود داشت و دولت بریتانیا کاملا پشت این مساله بود. منافع ایران به هیچ وجه از سمت انگلستان به رسمیت شناخته نمی شد.

🔻طیف افرادی که در این دوره نخست وزیر شدند، نشان می دهد بریتانیا در کمترین حدی این نخست وزیران را به عنوان نماینده یک کشور و ملت درنظر نمی گرفت و حق ایران را به هیچ وجه به رسمیت نمی شناخت./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1626665

🕌🌙
@jamarannews
مومنی، اقتصاددان: دانشگاه را تبدیل به خانه اموات کرده اند، نفسی از آن بیرون نمی آید!

🔹فرشاد مومنی خاطرنشان کرد:
مصدق نه تنها فساد را کنترل و انضباط مالی دولت را ایجاد و فرایندهای تصمیم گیری و تخصیص منابع را شفاف کرد، که خدا می داند چقدر برای آنها چوب خورد و هزینه داد، بلکه تلاش کرد آزادی مطبوعات حفظ شود تا فساد در دولت رخنه نکند.

🔹به نهاد دانشگاه استقلال بخشید و سعی کرد از دست اندازی قدرت مصون بماند. اکنون دانشگاه را از جهاتی تبدیل به خانه اموات کرده اند و نفسی از آن بیرون نمی آید.

🔹دنبال این هستند که بهانه پیدا کنند و با هر استاد باشرف و صاحب صلاحیتی برخورد کنند و او را از انگیزه بیندازند، خلع کنند و افراد بی کیفیت و کم کیفیتی را جایگزین او کنند. اینها هیچ کدام به نفع کشور نیست.

asriran.com/003zwp

@MyAsriran
میزگرد مشترک دیدارنیوز و حزب اتحاد ملت
اقتصاد ایران در دوران مصدق؛ فرشاد مومنی و رسول رئیس جعفری بررسی کردند


دیدارنیوز با همکاری شعبه تهران حزب اتحاد ملت، با حضور فرشاد مومنی اقتصاددان، رسول رئیس جعفری، پژوهشگر تاریخ اقتصاد، و با اجرای میلاد سراج پژوهشگر تاریخ و مدرس دانشگاه، اقتصاد ایران در دولت مصدق را بررسی کرد.

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: دیدارنیوز با همکاری شعبه تهران حزب اتحاد ملت با حضور کارشناسان و پژوهشگران و تعدادی از دانشجویان و علاقه‌مندان به تاریخ ایران، در استودیوی خود میزگردی برگزار کرد.

فرشاد مومنی اقتصاددان و رسول رئیس جعفری پژوهشگر تاریخ اقتصاد، به عنوان کارشناسان مهمان، اقتصاد ایران در دوره مصدق را بررسی کردند.

همچنین میلاد سراج، پژوهشگر تاریخ، اجرای برنامه را به عهده داشت.

در انتهای میزگرد بررسی تاریخی اقتصاد ایران در دولت ملی مصدق، تعدادی از دانشجویان و علاقمندان به بحث که از آغاز بحث در استودیو حضور داشتند، پرسش‌های خود از کارشناسان را مطرح کردند و پاسخ گرفتند.

اسفندیار عبداللهی دبیر سرویس سیاسی و بین الملل دیدارنیوز مدیر این پنل بود و آقای احد درویشی، میلاد سراج و سرکار خانم مرادیان نمایندگان شعبه تهران حزب اتحاد، مسئولیت صفر تا صد برنامه از مذاکرات مشترک، دعوت از مهمانان و تدارکات و پشتیبانی و پذیرایی را به عهده داشتند.

همچنین در پایان از کتاب «اقتصاد ایران در دولت ملی مصدق» با حضور بهرام نقش‌تبریزی نویسنده و مولف، رونمایی شد.

شایان یادآوری است، در باب تشریح محتوای کتاب و انگیزه‌های نویسندگان (نقش‌تبریزی و مومنی)، گفت‌وگوی کوتاهی تهیه و ضبط شد که به صورت مستقل از دیدارنیوز منتشر خواهد شد.

🔵 youtu.be/iSubdGpkZ90

🎥 جهت مطالعه متن کامل و مشاهده فایل تصویری این گفتگو در سایت دیدارنیوز، اینجا کلیک کنید

@didarnews1
@didarnewsir
دوره‌ی آموزشی موسسه‌مطالعات‌دین‌و‌اقتصاد:
عنوان: "مقدمه‌ای بر اقتصادسیاسی"
مدرس: جناب آقای دکتر حسین رجب‌پور
شروع: سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰
( به مدت ۴ جلسه )

جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر:

09120921297

#مقدمه‌ای‌_بر‌_اقتصادسیاسی
موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🔰همه چیز درباره دکتر مصدق/ از قاجار تا پهلوی قسمت اول 🔸محمد مصدق مشهور به دکتر مصدق سیاستمدار و حقوق‌دان ایرانی بود که از ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ به‌عنوان سی‌اُمین نخست‌وزیر ایران خدمت کرد. او پیش از این نماینده چهار دوره مجلس شورای ملی بود. مصدق نخستین ایرانی دارنده…
🔰دکتر محمد مصدق از منظری متفاوت/ نخستین حضور در دستگاه قاجار قسمت دوم

🔸یکی از افراد تاثیر گذار در تاریخ معاصر ایران دکتر محمد مصدق است. با توجه به اهمیت این شخصیت با دکتر رسول رئیس جعفری اقتصاددان و پژوهشگر تاریخ اقتصاد ایران در چند برنامه به گفتگو نشستیم.

▪️قسمت اول این گفتگو را می توانید در کانال یوتیوب و سایت تحریریه مشاهده کنید.

https://youtu.be/b0PFOkRwAmo

@tahririeh
🔴 مومنی، اقتصاددان: راه حفظ تمامیت ارضی ایران، زیر چتر یک قدرت خارجی رفتن نیست

🔴 می گویند اتحاد استراتژیک با روس ببندیم تا زیر فشارهای دیگر نباشیم!

🔴 کارشکنی روسها، علیه دکتر مصدق، ذره ای کمتر از انگلیسی ها نبود

🔴 جنایتها، ناجوانمردیها و فسادهای پرشمار روس را در تاریخ 200 ساله اخیر تا امروز نمی بینید!

🔴 کارشکنی هایی که روسیه علیه برجام اگر بیش از آمریکا و انگلیس نبود، کمتر از آنها هم نبوده است

🔻رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد، بیان کرد: هر چه مصدق تلاش کرد بخشهایی از طلبهای دولت ایران را از روسها بگیرد، آنها تا قبل از کودتا هرگز پرداختی نداشتند؛ ضمن اینکه تا توانستند از طریق حزب توده هم جنگ روانی و مبارزه جدی سازمان یافته علیه دولت ملی را در دستور کار گذاشتند، ما نباید این موارد را فراموش کنیم!

🔻او می دانسته اگر ایران بخواهد تمامیت ارضی اش را حفظ کند و به سمت توسعه برود، راهش این نیست که زیر چتر یک قدرت خارجی برود تا از فشارهای قدرت خارجی دیگر خارج شود./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1626360

🕌🌺 @jamarannews
🔴 مومنی، اقتصاددان: مجری اوامر مافیای واردات شدن، گور خود را کندن است!

🔴 یک میلیارد دلار واردات کالای قابل تولید در داخل یعنی از بین رفتن 25 تا 100هزار فرصت شغلی!

🔻رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد بیان کرد
: محور، واردات کالاهای ساخته شده قابل تولید در کشور است! با این معیار، گزارشهای اقلام واردات ایران را از سالنامه های گمرکی بگیرید! خدا شاهد است که شرم آورند!

🔻اکنون ما محصولاتی که در پیشامدرنیسم قادر به تولید بودیم را وارد می کنیم و در تمام اینها بر سر با کیفیت ترین آدمهای تحصیل کرده مان می زنیم. چون نمی توانیم برایشان شغل ایجاد کنیم، آنها را از ایران فراری می دهیم و چاقوی خارجی ها را علیه منافع ملی مان تیزتر می کنیم!

🔻ماجرا را بر محور شاقول بنیه تولید ببینید تا خود را از این فریب کاری ها نجات دهید./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1626360

🕌🌺 @jamarannews
🔴 مومنی، اقتصاددان: وقتی ایران اشغال شد، هیچ فرد و گروهی اعتراضی نکرد

🔴 طاقت مردم از فسادها و ظلم رضاشاه از بین رفته بود

🔴 گاه حتی کارشناسان سالم ما هم بازی می خوردند و رسالتشان را تطهیر رضاشاه می دانند


🔻رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد بیان کرد: وقتی ایران اشغال شد، هیچ فرد و گروهی به اشغال ایران در شهریور 1320 اعتراضی نکرد.

🔻به گواه مطالعه محمد ترکمان، که یکی از پژوهشگران مطرح تاریخ معاصر ایران است، به قدری طاقت مردم از فسادها، جنایتها، ظلم ها و زورگوییهای رضا شاه از بین رفته بود، که معتقد بودند همین که دست این آدم از ایران کوتاه شد، هر بهایی داشته باشد، می ارزد! این داوری اکثریت قاطع مردم ایران در شهریور 1320بوده است.

🔻 تاثربرانگیز است که گاه حتی کارشناسان سالم ما هم بازی می خوردند و رسالت علمی خود را تطهیر رضاشاه می دانند. اینکه خدمات او را نادیده نگیریم، سخن حق است، اما مطلق کردن او، غیرعلمی و ظلم به کشور است؛ چرا که این کشور هزینه هایی از جانب سیاستهای او پرداخته است./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1626360

🕌🌺 @jamarannews
Audio
شماره‌ی هشتم فصل سوم
میرمصطفی عالی‌نسب

دومین شماره‌ی ویژه‌ی نوروز به زندگی و کار مصطفی عالی‌نسب می‌پردازد؛ جوانی اهل تبریز که کارش را با حسابداری و بعد تجارت شروع کرد اما به‌مرور فهمید به‌جای واردات کالا، باید سراغ تولید کالا برود. او در دوره‌ی ملی شدن نفت، وقتی نفت ایران خریداری نداشت، دست‌به‌کار شد و صنایع نفت‌سوز عالی‌نسب را تاسیس کرد و سماور و علاالدین ساخت او به عنوان نماد ملی در دوره‌ای مطرح شد. بعد از کودتا، او دست از کار کشید و زمانی شروع به کار کرد که جبهه‌ی مقاومت ملی از او خواست تا کارخانه را دوباره راه‌اندازی کند. عالی‌نسب بعدها نقش مهمی در طراحی سیاست‌های اقتصادی دوران جنگ داشت.

سفری به مقصد بیداری با بن‌مانو
Bonmano.com
Instagram.com/bonmano


نویسنده: سوسن سیرجانی | راوی: کریم نیکونظر | اصلاح صدا و میكس: رضا دولت‌زاده | ناشر: رادیو تراژدی

radiotragedy.com
🔴 فرشاد مومنی، اقتصاددان: "فنر نرخ ارز" یک دروغ بزرگ است!

🔻رییس موسسه مطالعات دین و اقتصاد گفت: سیاست‌گذاران محترم! برای توجیه اقدامات خود عبارتی را جعل کرده اند تحت عنوان " فنر نرخ ارز " من در سال‌های گذشته بارها و بارها گوشزد کردم که این فنر نرخ ارز یک دروغ بزرگ است!

🔻آن چیزی که نقش فنر را برای جهش گاه و بیگاه نرخ ارز بازی می‌کند، سیاست‌های اقتصادی نابخردانه همچون سیاست پولی و سیاست تجاری و صنعتی و نرخ ارز است. در واقع این سیاست‌ها فنر محسوب می‌شوند. واژه مجعول فنر نرخ ارز وجود ندارد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1626390

🕌🌙 @jamarannews
دوره‌ی آموزشی موسسه‌مطالعات‌دین‌و‌اقتصاد:
عنوان: "مقدمه‌ای بر اقتصادسیاسی"
مدرس: جناب آقای دکتر حسین رجب‌پور
شروع: سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰
( به مدت ۴ جلسه )

جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر:

09120921297
@amirmahdi_saffar

#مقدمه‌ای‌_بر‌_اقتصادسیاسی
🔰از فرار مصدق با سقوط مشروطه تا نامه مهم برادر امام خمینی (ره) قسمت سوم

🔸از افراد تاثیر گذار در تاریخ معاصر ایران دکتر محمد مصدق است که بررسی زندگی وی می تواند بسیاری از مسائل مبهم در تاریخ معاصر ایران را روشن کند.
با توجه به اهمیت شخصیت دکتر مصدق، با دکتر رسول رئیس جعفری اقتصاددان و پژوهشگر تاریخ اقتصاد ایران در چند برنامه به گفتگو نشستیم.
قسمت اول و دوم این گفتگو را می توانید در سایت و کانال یوتیوب تحریریه مشاهده کنید.

https://www.youtube.com/watch?v=fxvprZKtmz4

@tahririeh
موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🔹 نسخه شنیداری 🔹موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار كرد: 🔹 عنوان : اقتصادسیاسی نوسانات نرخ ارز 🔹 سخنران؛ جناب آقای دکتر فرشاد مومنی 📆 در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ 🔹 کانال موسسه مطالعات دین و اقتصاد 🆔 @dinoeqtesad 🔹اینستاگرام موسسه مطالعات دین و اقتصاد 🆔
🟩 *جماران/ نشست " اقتصاد سیاسی نوسانات نرخ ارز "

فرشاد مومنی: ماجرای ارز مسافرتی و سیاست های بانک مرکزی مشکوک است!* /
🟩ریسس موسسه مطالعات دین و اقتصاد گفت: نوسانات نرخ ارز موضوع مهم اقتصاد سیاسی است. واقعیت این است که در زمینه بازی با قیمت‌های کلیدی؛ اقتصاد سیاسی ایران در دام مناسبات مافیاپرور، سوداگرپرور، رباخوارپرور و ضربه زننده به کیفیت زندگی عامه مردم و فشارهای مافوق طاقت بر تولیدکنندگان و از همه مهمتر به افلاس‌کشاندن و میان تهی‌سازی مالیه حکومت دچار شده است. این قفل‌شدگی خطرناک در هر تجربه‌ای امواجی از لطمه‌های وحشتناک اقتصادی ،اجتماعی و سیاسی و امنیت ملی را برای کشور پدید می‌آورد.
🟩متن کامل این سخنرانی را در لینک زیر بخوانید:
https://www.ires.ir/Contents/ContentDetails.aspx?CID=1147
فرشاد مومنی، اقتصاددان:

♦️ در شگفتم که چرا مسئولان مملکت هوشیار نمی‌شوند؟!

🔹 فرشاد مومنی گفت: در چنین شرایطی که اینقدر منطقه پرآشوب و شکننده است و در شرایطی که در کتاب بالدوین برنامه‌ریزی و توسعه در ایران به شکلی و در کتاب ریچارد نفیو، تحت عنوان «هنر تحریم‌ها: نگاهی از درون میدان» به شکل دیگری؛ به صراحت و عریانی این بحث مطرح شده است که تهی کردن ذخایر ارزی کشور و مصرف کردن آن‌ها در موارد غیرضروری می‌تواند شکنندگی‌های نظام ملی را افزایش دهد،  من واقعا در شگفتم که چرا مسئولان کلیدی کشور هوشیار نمی‌شوند؟

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Erw
🆔 @Entekhab_ir
فرشاد مومنی:
🔹در ۳۰ سال اخیر ۱۵۰میلیارد دلار بخاطر طرح های عمرانیِ بی ضابطه، پودر شد

🔹 کشوری که سند استراتژی توسعه صنعتی ندارد، چطور سند آمایش تهیه کرده؟

جزئیات در👇👇
http://entekhab.ir/fa/news/748960
🆔 @Entekhab_ir
🟩 *بخش اول سخنرانی دکتر فرشاد مومنی*
*قرآن و اقتضائات زمانه*
🟥 *در سلسله جلسات ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲*

https://www.aparat.com/v/f5Fkl

📗 *در مکتب قرآن با یاران مدرسه*
📚 *برگرفته از آثار سید موسی صدر، سید محمد حسینی بهشتی و سید عبدالکریم موسوی اردبیلی*

🎬 *کاری از دانشگاه مفید با همکاری بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید بهشتی و موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر*
🟩 *بخش دوم سخنرانی دکتر فرشاد مومنی*
*بایسته های فهم اقتضائات زمانه از دیدگاه قرآن به روایت شهید بهشتی*
🟥 *در سلسله جلسات ماه مبارک ۱۴۰۲*

https://www.aparat.com/v/uLlMw

📗 *در مکتب قرآن با یاران مدرسه*
📚 *برگرفته از آثار سید موسی صدر، سید محمد حسینی بهشتی و سید عبدالکریم موسوی اردبیلی*

🎬 *کاری از دانشگاه مفید با همکاری بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید بهشتی و موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر*
2024/09/28 13:25:15
Back to Top
HTML Embed Code: