Telegram Web Link
◾️شب گذشته، سه‌شنبه ۱۹تیر، یک طوفان توئیتری در اعتراض به صدور حکم اعدام #شریفه_محمدی برگزار شد.

◾️ #حسین_رونقی، زندانی سیاسی پیشین، ضمن محکوم کردن این حکم، صدور آن را ناشی از «عجز حکومت در مقابل قدرت و خستگی‌ناپذیری فداکارانهٔ» شریفه و امثال او دانست.

◾️روزبه بوالهری، روزنامه‌نگار نیز با یاداوری گفتهٔ مسعود پزشکیان که «زندانیان سیاسی در محدودهٔ من نیست و اگر بخواهم کاری هم بکنم، اختیاری ندارم» نوشت: «نمی تواند، نمی خواهد یا اجازه ندارد که حتی از این حکم انتقاد کند؟شاید حفظ کرسی جدید برایش لذت دارد؟»

◾️اخیرا ۱۶‏زن زندانی سیاسی با انتشار نامه‌ای از اوین، صدور حکم اعدام برای این فعال کارگری را پیش‌درآمد صدور احکام سنگین برای دیگر فعالان مدنی دانسته خواهان لغو این حکم شدند.

◾️سازمان عفو بین‌الملل نیز، روز دوشنبه ۱۸تیر خواهان لغو حکم اعدام شریفه شد و نوشت مقامات ایران باید فورا او را آزاد کنند.

◽️تلاش برای آزادی شریفه‌ها و لغو حکم غیرانسانی اعدام، بخش مهمی از مبارزهٔ ما ایرانیان در جهت دستیابی به عدالت و ایجاد جامعه‌ای آزاد است. نه به اعدام.
@DhrcIran
◾️عباس شنبه‌زاده، در ارتباط با آخرین وضعیت برادرش #حسین_شنبه‌زاده، در حساب کاربری ایکس خود نوشت: «قرار بازداشت حسین شنبه‌زاده تمدید شده است و در ماه دو مرتبه می‌توانیم او را ملاقات کنیم.»

◾️او همچنین نوشت:‏ «حسین را دیدیم. با مادر گریستیم.
پرسید کسی به یادم هست؟
سربسته گفتم: همه!
یادِ شما روشنش داشت.»

◾️حسین شنبه‌زاده در تاریخ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و از آن زمان تاکنون که بیش از یک ماه می‌گذرد کماکان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.

◾️خبرگزاری وابسته به حکومت تسنیم، در پی این بازداشت با انتشار گزارشی به نقل از دادستان عمومی و انقلاب اردبیل مدعی شد که حسین به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده است.

◾️حسین شنبه زاده، ویراستار، پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی بازداشت و بعد از مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه زاد شده بود.

◽️با هر گرایش و باور سیاسی، اگر مدافع آزادی بیان هستید، صدای حسین و امثال او باشید که امروز به صرف ابراز عقیده در حبس و در دست ظالمان گرفتار است.
@DhrcIran
◾️ #جابر_صخراوی، زندانی سیاسی عرب اهوازی پس از چند روز تأخیر و کارشکنی سرانجام به بیمارستان منتقل شد.

◾️طبق اطلاع سازمان حقوق بشری «کارون»، جابر صخراوی به بیماری «ام اس» مبتلا است و گفته می‌شود انتقال او به بیمارستان «پس از آن صورت گرفت که حال وی در روزهای اخیر وخیم اعلام شده بود، به طوری که توانایی راه رفتن را نداشته، هوشیاری خود را از دست داده، دهان او کج شده و قادر به صحبت کردن به‌طور واضح نبوده است».

◾️آقای صخراوی به اتهام عضویت در «حرکه النضال العربی الاحوازی» از سوی دادگاه انقلاب اهواز به ۱۴ سال و شش ماه حبس محکوم شده بود. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۲ سال و پنج ماه کاهش یافت.

◾️نیروهای امنیتی او را در سال ۱۳۹۳ بازداشت کردند.

▫️در مواد مشخصی از قانون آیین دادرسی کیفری، بر ضرورت توجه به سلامت جسمی و روحی زندانی برای تحمل مجازات تاکید شده، با این حال مقامات قضایی عامدانه از رجوع به این قوانین در خصوص زندانیان سیاسی سرباز می‌زنند. انتقال جابر صخراوی به بیمارستان، در شرایطی که او هوشیاری خود را از دست داده حاکی از این است که آنچه برای مقامات مسئول هیچ اهمیتی ندارد، سلامت زندانی است.
@DhrcIran
◾️ برای صدف باغبانی

◾️ #صدف_باغبانی، از آسیب‌دیدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران، اخیرا تصاویری از بدن خود که مورد شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای قرار گرفت منتشر کرد و در صفحهٔ اینستاگرامش نوشت:
«من سال‌ها تو کشوری زندگی کردم که برای تمام رفتارهام مجازاتم کردن، حرف‌های زیادی پشت سرم زدن اما حالا میخوام یک بار برای همیشه این خشم و فریاد بزنم بگم که تنِ من و جنسبت من هنجار نیست که سال‌ها با هرکاریم بهم گفتید هنجار شکنی نکن.
‏این من
‏این تنِ من
‏غرق در هنجارهایی که شما شکستید.»

◾️ کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهائی و محقق حوزهٔ روانشناسی فیزیولوژیک، در شهر ماکو، پنج‌شنبه ۱۴ تیرماه توسط نهادهای امنیتی در آذربایجان غربی بازداشت شد.

◾️خانم سلمان‌زاده اخیرا پدر و مادر خود را از دست داده و برای کنار آمدن با شرایط به این سفر رفته بود.

◾️طی تماس هفتهٔ گذشتهٔ مژگان سلمان‌زاده با نزدیکانش، او از حدود چهار روز پیش به بند عمومی منتقل شده است.

◾️تا این لحظه مسئولان قضائی قرار وثیقه برای آزادی موقت این شهروند بهائی تعیین نکرده‌اند.

▫️بهائیان ایران با مجموعه‌ای از نقض‌ها روبه‌رو هستند. نهادهای دولتی به شکل کاملا خودسرانه آن‌ها را دستگیر و زندانی می‌کنند، اموالشان را مصادره کرده و فرصت‌های تحصیلی و شغلی ایشان را محدود می‌کنند و در بسیاری موارد حتی از دفن محترمانهٔ پیکر متوفیانشان جلوگیری می‌کنند.
@DhrcIran
◾️سازمان دیده‌بان حقوق بشر و مرکز حامیان حقوق بشر، دوشنبه ۲۵تیر با انتشار یک بیانیهٔ مشترک از مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، خواستند که به وضعیت کولبران کُرد رسیدگی کند و مانع کشتن و آزار آن‌ها شود.

◾️تنها سه روز پس از انتخاب پزشکیان به‌عنوان رئیس جمهوری جدید پنج کولبر در مرز نوسود کرمانشاه هدف گلوله قرار گرفته و یکی از آن‌ها کشته شد.

◾️در این بیانیه به‌نقل از ناهید نقشبندی، سرپرست پژوهشگری ایران در دیده‌بان حقوق بشر، آمده است:
جوامع کُرد اغلب به‌خاطر نبود دیگر فرصت‌های اقتصادی به انتقال کالا از مرز به شکل قانونی یا غیرقانونی دست می‌زنند. پزشکیان، باید برای بهبود رفتار حکومت با اقلیت‌ها از جمله جوامع کرد مرزنشین اولویت قائل شود.

◾️در نیمهٔ نخست سال۲۰۲۴، ۳۳کولبر جان خود را از دست دادند و ۲۵۴نفر از جمله ۱۴کودک مجروح شدند و اغلب این موارد ناشی از شلیک نیروهای امنیتی بوده است.

◾️این بیانیه همچنین با اشاره به آسیب‌هایی که کولبران بر اثر انفجار مین‌ می‌بینند، به‌نقل از کولبران آورده است که نیروهای امنیتی ایران در سال‌های اخیر در مسیرهای آن‌ها دست به مین‌گذاری زده‌اند.
@DhrcIran
◾️نرگس محمدی، برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل و‌ سخنگوی کانون مدافعان حقوق‌بشر، در دهمین سالگرد خروج فرزندانش از ایران: «امید دارم کودکانم بدانند من نیز چون همه‌ مادرانِ زندانی گرچه یک "نا به جا"و نشان‌دار "سرپیچی"، اما مادری عاشق بودم که موج سهمگین حسرت کودکانش همچنان بر قلبش می‌کوبد»

◾️در بخش دیگری از نوشتهٔ #نرگس_محمدی آمده است:«دوری‌ای که مرا، زنِ ناآشنایی خواهد ساخت که نامش "مادر" است.نامی "نا به جا". "جا"؟
جایی به نام ایران در جایی به نام خاورمیانه.جایی که جنگ و استبداد شانه به شانه‌ هم می‌تازند…مادرانِ جوانانِ زیر خروارها خاک پنهان‌شده که در خیابان‌ها با گلوله‌های پاسدارانِ ضدامنیت در خون می‌غلتند و در زندان‌ها سرهایشان را بر طناب دار می‌آویزند»

◾️او با اشاره به مادرِ زندانی، به عنوان عنصر و نمادِ “سرپیچی”، از خود به عنوان مادری یاد کرده که چون هزاران مادرِ زندانی، در اینجا سر برکشیده‌ «برای سرپیچی از حکومت جمهوری اسلامی که به نام دین‌سالاری، سودای سالار کردن دین و با پدرسالاری، سودای سالار کردن یک جنسیت را در سر داشت و اکنون به دیوسالاری نائل شده و دیو ستم، سلطه، تبعیض و استبداد را سالار کرده‌است.»
@DhrcIran
◾️نه به اعدام

◾️کارزار «سه‌شنبه‌های‌ نه به اعدام‌» روز سه‌شنبه ۲۶ تیر با پیوستن زندانیان زندان اردبیل و زندان‌ قائم‌شهر وارد بیست‌وپنجمین هفتهٔ خود شد.

◾️این کارزار از تمامی زندانیان در زندان‌های سراسر کشور اعم از سیاسی و غیره سیاسی خواسته به «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» بپیوندند تا مطالبهٔ «نه به اعدام» به خواستهٔ ملی تبدیل شود.

◾️تاکنون شماری از زندانیان در ۱۱ زندان کشور از جمله زندان‌های اوین (بند۸، بند۶، بند۴ و بند زنان)، قزلحصار (واحد۳ و واحد۴)، مرکزی کرج، خرم‌آباد، تبریز، اردبیل، قائم‌شهر، خوی، نقده، مشهد و سقز با کارزار اعتراضی علیه اعدام ابراز همراهی و همبستگی کرده‌اند.

◾️کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️ حسین شنبه‌‌زاده کجاست؟

◾️ حسین شنبه‌زاده اواسط خردادماه هنگام سفر به اردبیل بازداشت شد. دستگاه قضایی او را به آنچه «ارتباط با افسران رده بالای موساد»، «اهانت به مقدسات» و «تلاش برای خروج از کشور» خوانده، متهم کرده است. اتهاماتی که خانواده‌اش تمامی آن را بی‌اساس دانسته و رد کردند.

◾️ #حسین_شنبه‌زاده پیش از بازداشت در واکنش به یک یادداشت بدون نقطهٔ پایان، در حساب کاربری علی خامنه‌ای در ایکس، تنها یک «نقطه» گذاشت. این نقطه با واکنش مثبت کاربران مواجه شده و چند برابر بیشتر از نوشتهٔ علی خامنه‌ای پسندیده شد.

◾️کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️محرومیت از درمان محمد داوری، فعال کارگری محبوس در زندان عادل‌آباد شیراز

◾️طبق اطلاع منبع مطلع هرانا، #محمد_داوری پس از ۱۷روز اعتصاب غذا با مشکلاتی از جمله درد در ناحیهٔ قلب، بی‌حسی و مورمور شدن دائمی انگشتان دست و بیماری‌های پوستی مواجه است. با این‌حال تاکنون مسئولین از انتقالش به بهداری ممانعت به عمل آورده‌اند.

◾️همچنین
مسئولین زندان از حضور محمد داوری و دیگر زندانیان سیاسی در دفتر خدمات قضایی جلوگیری کرده و مانع از ثبت شکایتشان علیه حفاظت اطلاعات زندان می‌شوند.

◾️شکایات مذکور مربوط به شکنجه، ضرب و شتم و عدم رعایت نظامات قانونی هستند.

◾️محمد داوری در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان عادل‌آباد منتقل شد.

◾️او پیشتر توسط شعبهٔ اول دادگاه انقلاب شیراز به مجموع چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود.

▫️محمود ساداتی، همان قاضی که حکم به اعدام #نوید_افکاری داد، محمد داوری را که از پشتیبانان و حامیان خانواده‌های دادخواه است با اتهامات بی‌اساس به حبس محکوم‌ کرد. تحمل حبس و امروز محرومیت از حق بدیهی درمان، هزینهٔ سنگینی است که این فعال مدنی برای دگراندیشی و مبارزاتش می‌پردازد.
@DhrcIran
◾️محکومیت محمد حبیبی به شش ماه و‌ یک روز حبس تعزیری برای اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان

◾️طبق اطلاع #محمد_حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، شعبهٔ دوم دادگاه انقلاب شهریار این فعال صنفی را با اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم کرده است.

◾️ دادگاه مذکور به آخرین بازداشت محمد حبیبی در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ مرتبط است که تنها به دلیل اعتراض او به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان صورت گرفته بود.

◾️محمد حبیبی همچنین نوشته است همان‌طور که در دادگاه گفته، «دفاع از حقوق دانش‌آموزان یکی از وظایف اصلی هر فعال صنفی معلم است.»

▫️شرم‌آور و تاسف‌آور است که با گذشت بیش از یک سال از مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، هیچ‌گونه رسیدگی صورت نگرفت و تنها برای فعالینی که به این مسمومیت‌ها اعتراض کردند، پرونده تشکیل شده و احکام مختلفی از جمله حکم حبس تعزیری صادر گشت.
@DhrcIran
◾️ #پخشان_عزیزی، روزنامه‌نگار، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین، توسط شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

◾️این مددکار اجتماعی همچنین به اتهام عضویت در «پژاک» به چهار سال حبس تعزیزی محکوم شده است.

◾️لازم به ذکر است که پخشان عزیزی را به مدت چندین ماه از حق دسترسی به وکیل و برقراری تماس تلفنی و برخورداری از حق ملاقات حضوری محروم کرده‌اند.

◾️پخشان عزیزی، روز ١٣ مردادماه ۱۴۰۲، در شهرک خرازی شهر تهران توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده بود.

▫️بعد از ⁧ #شریفه_محمدی⁩، این دومین صدور حکم اعدام برای زنان به اتهامات سیاسی-امنیتی است. این حکم در شرایطی به پخشان عزیزی ابلاغ شده که او پیشتر با ارسال نامه‌ای از بارها شکنجهٔ خود در ایام بازداشت سخن گفته بود.
نه به شکنجه، نه به حکم غیر انسانی اعدام.
@DhrcIran
◾️حافظ فروحی و منوچهر فلاح، دو زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت،
با انتشار نامه‌ای از اعتصاب غذای خود خبر دادند.

◾️ #حافظ_فروحی بیش از ۱۹ ماه است که به صورت بلاتکلیف زندانی است.

◾️ #منوچهر_فلاح نیز از ۱۴ ماه پیش محبوس شده است.

◾️در بخشی از نوشتهٔ آن‌ها آمده است:
«گرچه این اعتصاب، ضربهٔ دیگری به سلامتی خودمان است، اما چون برای انعکاس صدای اعتراضمان، هیچ راه دیگری برای‌مان نمانده، ناچاریم از این طریق به این همه بی‌عدالتی و بی‌داد معترض شویم.»

◾️ آن‌ها در نامهٔ خود همچنین اشاره کرده‌اند که پس از گذشت ماه‌ها نه وثیقه‌ می‌پذیرند و نه تکلیف پرونده را روشن می‌کنند.

◾️ در طول این مدت اگرچه این دو زندانی با افراد مسئولی که به بند آمده‌اند صحبت کرده‌ و نامه‌نگاری‌های قانونی را انجام داده‌اند اما کسی پاسخگو نبوده است.

◽️هیچ زندانی نباید در سکوت و بی‌خبری مورد آزار قرار گرفته و حقوقش نقض شود. نتیجهٔ گمنام باقی‌ ماندن، تداوم اقدامات غیرقانونی علیه زندانیان و ماه‌ها بلاتکلیفی و محرومیت است. صدای حافظ فروحی و منوچهر فلاح هستیم.
@DhrcIran
◾️ #سپیده_رشنو، نویسنده، با انتشار یک عکس از سه دسته موی بریده در صفحۀ اینستاگرام خود نوشت: «این‌ها تمام مدارکِ جرمِ من است».

◾️او ضمن شرح احوال خود و خانواده‌اش در چند ماه اخیر نوشت: «بار قبل تا پای چوبهٔ رفتم و برگشتم و این دومین‌بار است.‌ ایستادن بر لبه‌ٔ تیزِ بلاتکلیفی تمام شد. شنبه باید خودم را به زندان‌ اوین تحویل بدهم تا که اوین آرواره‌هایش را باز کند و من، تمامِ زندگی و تمامِ آزادی‌ام را ببلعد، آن هم در حالی که هم‌چنان قسمتی‌ از مدارکِ جرمم را روی کله‌ام دارم».

◾️در قسمت انتهایی نوشتهٔ سپیده رشنو آمده است: «این‌ها مدارکِ جرم “ماست” اگر می‌‌خواهید بدنِ “ما” را ضمیمهٔ پرونده کنید».

◾️ سپیده رشنو سه ماه پیش از جان ‌باختن زنده‌یاد #مهسا_امینی، در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت،شکنجه و مجبور به اعتراف اجباری شد.

◾️این فعال مدنی مخالف حجاب اجباری در حالی قرار است خود را برای اجرای حکم سه سال و هفت ماه حبس به زندان اوین معرفی کند که محکومیت حبس شش ماههٔ او در پروندهٔ دوم در نهایت به جزای نقدی تبدیل شده بود.
@DhrcIran
◾️وکلای پخشان عزیزی حکم اعدام او را ناعادلانه توصیف کردند

◾️ مازیار طاطایی و امیر رئیسیان، وکلای #پخشان_عزیزی، صدور حکم اعدام علیه این زندانی سیاسی را ناعادلانه توصیف کرده و بر لزوم فرجام‌خواهی تاکید کردند.

◾️امیر رئیسیان با اشاره به اتهام "بغی" علیه پخشان عزیزی، می‌گوید که او در عملیات مسلحانه‌ای مشارکت نداشته و به دلیل جنایات داعش در اردوگاه‌های آوارگان سوریه به عنوان مددکار فعالیت می‌کرده است.

◾️آقای رئیسیان همچنین تأکید کرد که در حکم اشاره‌ای به درگیری نظامی پخشان عزیزی نشده است.

◾️طبق اظهار مازیار طاطایی، تنها دلیل مسلحانه بودن فعالیت عزیزی، تردد وی در عراق و سوریه در زمان جنگ‌های داخلی سوریه است. او این پرسش را مطرح می‌کند که چگونه این موضوع می‌تواند تلاش مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی تلقی شود.
@DhrcIran
◾️جمعه پنجم مردادماه، ماموران جمهوری اسلامی، مانع از ورود خانواده‌های اعدام شدگان دههٔ ۶۰ به آرامستان خاوران شدند

◾️طبق گزارش‌های منتشر شده، ماموران امنیتی با بستن در ورودی گورستان مانع ورود خانواده‌های خاوران شده و از آنان کارت ملی خواستند.

◾️این خواستهٔ غیرمتعارف با مخالفت خانواده‌ها رو به رو شد. خانواده‌های خاوران با گذاشتن دسته‌های گل و پرپر کردن آن پشت درهای خاوران، یاد عزیزانشان را گرامی داشتند.

◾️خاوران یکی از سندهای جنایت جمهوری اسلامی، مدفن بی‌نام و نشان هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی اعدام‌شده‌ در دههٔ ۶۰ است. اخیرا جاوید رحمان، گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد، حکومت را به «نسل‌کشی» و «جنایت علیه بشریت» در این دهه متهم کرد.

▫️اگرچه بیش از چهار دهه از برخی جنایات جمهوری اسلامی می‌گذرد، اما متهم شدنش به دو جرم بزرگ بین‌المللی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت، یاداور این مهم است که جرایمی در این سطح شامل مرور زمان نشده و‌ عاملان و‌ مرتکبان آن دیر یا زود بدست عدالت سپرده خواهند شد.
@DhrcIran
◾️وخیم‌تر شدن شرایط سامان صیدی (یاسین)، اهل کرمانشاه، در زندان قزلحصار

◾️در صفحهٔ اینستاگرام این خوانندهٔ رپ معترض که از سوی یکی از نزدیکانش اداره می‌شود، نوشته شده:‌ «این چند روز وضعیت سامان خوب نبوده و تقریبا هر روز به بهداری واحد چهار زندان اعزام شده و این شرایط بد رو به تشدید است.»

◾️همچنین در این پست اشاره شده که «همبندی‌های او هم در زندان تاکید کرده‌اند که وضعیت بیماری‌های جسمی و روحی وی رو به وخامت است.»

◾️ #سامان_یاسین که در جریان اعتراض‌های ۱۴۰۱، روز ۱۰ مهر در تهران بازداشت شد در طول دوران بازداشتش چند بار به بخش روانی منتقل و بستری شده است.

◾️پیشتر گزارش‌هایی دربارهٔ «شکنجه و اعدام مصنوعی» سامان یاسین منتشر شده بود.

◾️این زندانی سیاسی به اتهام «محاربه، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم شد اما بعدتر این حکم به پنج سال تبعید تقلیل یافت.

▫️اگرچه حکومت حکم اعدام سامان یاسین را نقض کرد اما به روش دیگری کمر به «قتل خاموش» او بسته است. صدای سامان باشیم پیش از آنکه #جواد_روحی دیگری تکرار شود و داغ دیگری بر تن ایران بماند.
@DhrcIran
◾️ مدالی که به مهدی کرمی دادند

◾️محمد حسینی و محمدمهدی کرمی دو معترض متهم به محاربه در پروندهٔ کشته‌شدن روح‌الله عجمیان روز شنبه ۱۷ دی ‌۱۴۰۱، با حکم موسی آصف‌الحسینی، در یک روند دادرسی به شدت ناعادلانه و ظالمانه اعدام شدند.

◾️ #ماشاالله_کرمی، پدر دادخواه محمدمهدی، که به دلیل انتشار تصاویری از حضور بر آرامگاه پسرش و #محمد_حسینی، به یکی از نمادهای خانواده‌های دادخواه اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تبدیل شده، از مرداد ۱۴۰۲ در بازداشت بسر می‌برد.

◾️ کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️ سولماز حسن‌زاده و پدرش احمد حسن‌زاده توسط نیروهای امنیتی ⁧ بازداشت⁩ شدند

◾️ روز سه‌شنبه ۹ مرداد۱۴۰۳، همزمان با سالروز تولد جاویدنام ⁧ #محمد_حسن‌زاده⁩، از جانباختگان اعتراضات سراسری در ⁧ بوکان⁩، خانوادهٔ او با یورش نیروهای امنیتی به منزل خود مواجه شدند.

◾️ طبق گزارش‌های منتشر شده، نیروهای امنیتی به صورت خشونت‌آمیز پدر و خواهر محمد حسن‌زاده را بازداشت کرده و وسایل شخصی آن‌ها را ضبط کردند.

◾️ سولماز حسن‌زاده پیشتر نیز در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۲ به همراه چند تن دیگر بازداشت شده بود.

◾️ محمد حسن‌زاده، ۲۸ ساله، در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات مردمی بوکان به ضرب گلولهٔ نیروهای امنیتی جان باخت.

▫️ در جریان اعتراضات سراسری، اگرچه میانگین سنی بسیاری از معترضان بسیار پایین بود اما حکومت نه ‌تنها سرکوب خونین را متوقف نکرد که به آن افزود. پس از کشتار بی‌رحمانهٔ معترضان آزار و اذیت، تهدید، بازداشت و حبس بازماندگان‌ آغاز شد اما خانواده‌های سوگوار و دادخواه همچنان استوار ایستاده و به کابوس حکومت تبدیل شده‌اند.
@DhrcIran
◾️ شکیلا منفرد سومین روز از اعتصاب غذای خود را در بند قرنطینهٔ زندان اوین سپری می‌کند.

◾️ اعتصاب این زندانی سیاسی از روز سه‌شنبه ۹مرداد، در اعتراض به پرونده‌ای که اخیرا در دوران حبس علیه او گشوده شده، صورت گرفته است.

◾️گشایش این پرونده علیه #شکیلا_منفرد، با شکایت معاون دادستان صورت گرفته است.

◾️اشکان منفرد، برادر این زندانی سیاسی،‌ روز چهارشنبه ۱۰ مرداد با اشاره به «مشکلات پزشکی» خواهرش نوشت او باید تا چند ماه دیگر آزاد می‌شد اما با «اعمال فشار بازجوها و پرونده‌سازی مداوم» از هم‌اکنون «چهار سال و شش ماه» دیگر به حبس خانم منفرد اضافه شده است

◾️ کیفرخواست این زندانی سیاسی توسط دادسرای ناحیهٔ هشت تهران با اتهامات تخریب اموال عمومی و اخلال در نظم و آسایش عمومی صادر شد.

◾️در تیرماه ۱۴۰۳، شکیلا منفرد در حالی که در مرخصی درمانی بود پس از حضور در دادسرای ناحیهٔ هشت تهران، جهت تمدید مرخصی، همراه با ضرب و شتم بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
@DhrcIran
2024/11/16 11:57:38
Back to Top
HTML Embed Code: