Telegram Web Link
⬛️صدور حکم اعدام برای چهار زندانی سیاسی کُرد

◾️طبق اطلاع کمپین دفاع از چهار زندانی سیاسی کُرد، #پژمان_فاتحی، #محسن_مظلوم، #محمد_فرامرزی و #وفا_آذربار، توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شدند.

◾️ بر اساس گزارش این کمپین حکم اعدام این چهار زندانی در "دادگاهی کوتاه و فرمایشی" صادر شده است.

◾️آن‌ها در بیش از یک‌ سال و نیم گذشته "تحت فشار، آزار و شکنجه" به سر برده‌اند و از حق برخورداری از دادرسی عادلانه،دسترسی به اطلاعات پرونده، داشتن وکیل انتخابی وحتی ملاقات با خانواده محروم بوده‌اند.

◾️محسن مظلوم،محمد فرامرزی، پژمان فاتحی و وفا آذربار اوایل تیر۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

◾️تاکنون صدا وسیمای جمهوری اسلامی دوبار ویدیوی اعتراف این چهار زندانی را منتشر وادعا کرده آن‌ها با همکاری اسرائیل برای منفجر کردن یک مرکز صنعتی به اصفهان رفته‌اند.خانواده‌ی زندانیان اما بارها تاکید کرده‌اند که اعترافات عزیزانشان تحت شکنجه بوده است.

◽️بعد از بیش از ۱۸ماه بی‌خبری از چهار زندانی کُرد، حالا انتشار خبر صدور احکام اعدام برای آن‌ها بسیار نگران‌کننده است. اجازه ندهیم تا این حکم غیرانسانی در سکوت خبری اجرا شود.
@DhrcIran
⬛️یک سال گذشت

◾️یک سال پیش در چنین روزی، ۱۷ دی ۱۴۰۱، حکم اعدام دو جوان معترض، محمدمهدی کرمی و #سیدمحمد_حسینی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری به اجرا درآمد.

◾️نخستین سالگرد اعدام این دو جوان درحالی فرا می‌رسد که #ماشاالله_کرمی، پدر جاویدنام #محمدمهدی کرمی علی‌رغم گذشت ۱۳۹ روز از زمان دستگیری همچنان در بند ۱۵ ندامتگاه مرکزی کرج محبوس است.

◾️گوهر عشقی، مادر دادخواه زنده‌یاد #ستار_بهشتی ‏به مناسبت سالگرد اعدام ‎#سیدمحمد_حسینی در حساب کاربری ایکس خود نوشت: "پسرم، محمد! هربار که اسمت را بر زبان می‌آورم، جگرم می‌سوزد که نتوانستم تو را در مقابل خونخواران حفظ کنم.
پسر قهرمانم! با خودم هر روز فکر‌ می‌کنم که تو در آخرین شب زندگی‌ات چه فکرهایی می‌کردی؟"

◾️#حسین_رونقی، کنشگر مدنی، نیز با انتشار عکسی از این دو معترض اعدام شده نوشت: "‏۱۷دی سالروز سربه‌دار‌ شدن دو قهرمان میهن، سیدمحمد (کیان) حسینی و محمدمهدی کرمی است، جوانانی شجاع و آگاه که برای آزادی ایران از دست اهریمنان ایستادند و جانشان را فدا کردند. یاد و خاطر این عزیزان همیشه در قلب ایرانیان و تاریخ ایران زنده خواهد ماند."

◽️دادخواهی ادامه دارد
@DhrcIran
⬛️بیش از ۶۰۰ پزشک ایرانی از مقامات عالی قضائی جمهوری اسلامی خواستند تا با "اعاده‌ی دادرسی و آزادی موقت" فرزانه و حمید قره‌حسنلو موافقت کند

◾️روز یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲، ۶۰۲ پزشک ایرانی با اعتراض به احکام ناعادلانه‌ی صادره شده در مورد این زوج زندانی، در بیانیه‌ای گفتند با شناختی که "از منش نیکوکارانه و نوع‌دوستانه‌‌ی دکتر قره‌حسنلو داریم، انتساب اتهام مشارکت وی در خشونت‌های منتسبه را به هیچ‌ روی موجه نمی‌دانیم".

◾️#فرزانه_قره‌حسنلو و #حمید_قره‌حسنلو روز ۱۲ آبان ۱۴۰۱ پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام #حدیث_نجفی، نوجوان کشته شده در کرج، در هجوم نیروهای امنیتی به خانه‌ی خود بازداشت شدند.

◾️این زوج پس از آن در پرونده قتل یک «بسیجی» به نام روح‌الله عجمیان محاکمه شدند.

◾️دادگاه انقلاب اسلامی در حکمی جدید برای حمید قره‌حسنلو، او را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد. همچنین همسرش در دادگاه تجدید‌نظر به ۵ سال حبس محکوم شد.
@DhrcIran
⬛️متهم ردیف اول پرونده‌ی سرنگونی هواپیمای اوکراینی آزاد شد

◾️محمود علیزاده طباطبایی، وکیل چند تن از خانواده‌‌های قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی، روز دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۲ همزمان با چهارمین سالگرد سرنگونی #هواپیمای_اوکراینی با دو موشک سپاه پاسداران، به سایت دیده‌بان ایران گفت که تنها یکی از متهمان در بازداشت بود که آزاد شده و سایر متهمان نیز چون حکم‌شان قطعی نشده بازداشت نشده‌اند.

◾️او علت آزادی متهم ردیف اول پرونده را سپری شدن بیش از نیمی از محکومیتش عنوان کرد و گفت "چون حکم قطعی نشده بود، با قرار آزاد شد."

◾️همچنین علیزاده طباطبایی درباره‌ی فرجام‌خواهی حکم دادگاه نظام گفت که از ابتدای سال جاری این دیوان هنوز رایی نداده و این خودداری از اعلام تصمیم را غیرعادی توصیف کرد.

◽️در چهارمین سالگرد جنایت سرنگون کردن پرواز PS752 امروز جمعی از خانواده‌های قربانیان در محل سقوط این هواپیما در شاهدشهر تجمع کردند. در همراهی با این خانواده‌های دادخواه، بسیاری از شهروندان ایرانی در سراسر دنیا با روشن کردن شمع یاد و خاطر قربانیان بی‌گناه این پرواز را گرامی داشتند.
یاد تمام قربانیان جنایات جمهوری اسلامی گرامی
@DhrcIran
⬛️احضار محمد صادقی جهت اجرای حکم حبس

◾️ #محمد_صادقی، بازیگر سینما و تئاتر، با انتشار پستی اینستاگرامی نوشت که برای اجرای حکم پنج سال زندان خود احضار شده است.

◾️اتهام او "تشویق مردم به جنگ و کشتار علیه بر هم زدن امنیت کشور" عنوان شده است.

◾️در احضاریه‌ای که برای محمد صادقی ارسال شده جهت مراجعه به اجرای احکام مهلت پنج روزه داده شده است و در صورت عدم حضور وثیقه‌ی او توسط دستگاه قضایی ضبط خواهد شد.

◾️محمد صادقی با اشاره به اینکه این سند مربوط به خانه‌ی مادری‌اش است خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: "یا من باید برم زندان یا خونه‌ی مادرم رو ازش می‌گیرید!؟ چرا ؟ چون شما را نمی‌خواهیم ؟چون جمهوری اسلامی را نمی‌خواهیم ؟»

◾️همچنین او در ادامه نوشت:  "شما دشمنید، دشمن فرزندان و مادران ایران، روزی پس می‌گیریم وجب به وجب خاکمان را."

◽️پنج سال حبس در جمهوری اسلامی، هزینه‌ی اظهارات هنرمندی در حمایت از زنان و اعتراضش به اعمال خشونت علیه آن‌ها است.
@DhrcIran
⬛️تائید حکم هشت سال حبس تعزیری سیروس ذبیحی مقدم، شهروند بهائی

◾️دادگاه تجدیدنظر خراسان رضوی، حکم بدوی #سیروس_ذبیحی‌مقدم را عینا تائید کرد. دادگاه بدوی پیش‌تر این شهروند بهائی را به هشت سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.

◾️طبق رای صادره، او برای اتهام تشکیل و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور تحت عنوان تشکیل گروه و ساماندهی تشکیلات بهائیت به قصد برهم زدن امنیت کشور به هفت سال حبس تعزیری و بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

◾️برای این شهروند ۶۳ ساله‌ی بهائی مجازات اشد یعنی هفت سال زندان قابل اجرا است.

◾️ او باید ظرف ۱۰ روز خود را به دایره‌ی اجرای احکام معرفی کند.

◽️صدور احکام سنگین برای شهروندان بهائی با طرح اتهامات ساختگی و فاقد هرگونه سند معتبری محکوم است. انتشار اطلاعات غلط و تهمت‌های بی‌‌اساس شیوه‌ای است که حکومت ايران در بیش از چهار دهه‌ی گذشته برای بدنام کردن جامعه‌ی بهائیان ایران و درنتیجه سرکوب بدون هزینه‌ی آن‌ها به کار برده است.
@DhrcIran
⬛️محکومیت مهدی یراحی به دو سال و هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق

◾️زهرا مینویی، وکیل دادگستری، اعلام کرد موکلش #مهدی_یراحی، توسط شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در مجموع به دو سال و هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده است که یک سال از حکم حبس او قابل اجرا است.

◾️او همچنین افزود: "مهدی یراحی در حال حاضر با وثیقه‌ی ۱۵ میلیارد تومانی به طور موقت آزاد است."

◽️جمهوری اسلامی مجازات وحشیانه‌ی شلاق را با هدف ایجاد ارعاب و ترس و نیز تحقیر افراد به کار می‌برد. در ایرانِ آزادِ فردا اما هرگونه اعمال شکنجه و به کار بردن مجازات‌های ترذیلی همچون شلاق ممنوع خواهد شد.
@DhrcIran
⬛️منوچهر بختیاری، پدر دادخواه جاویدنام پویا بختیاری توسط دادگاه انقلاب کرج به ۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد

◾️قاضی سیدموسی آصف‌الحسینی، رئیس شعبه‌ی یک دادگاه انقلاب کرج، #منوچهر_بختیاری را به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور» و «تشکیل و اداره گروه در بستر فضای مجازی با هدف برهم زدن امنیت کشور» به ۱۰ سال حبس تعزیری و به اتهام «نشر اکاذیب» به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به دو سال حبس تعزیری و به اتهام «همکاری با گروه‌های مخالف نظام» به پنج سال حبس تعزیری محکوم کرد.

◾️همچنین منوچهر بختیاری در تاریخ ۱۰ آبان‌ ۱۴۰۲ برای پرونده‌ی دیگری که در دوران حبس علیه او گشوده شد، توسط شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب شهرستان قزوین، به اتهام «توهین به رهبری» به شش ماه حبس محکوم شده بود.

◽️۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق برای پدر دادخواه یعنی هم می‌کشیم و هم صدای بازماندگان را خاموش می‌کنیم. ایجاد وحشت، ترس و ترور، اصل راهنمای شیوه‌ی حکومت‌داری در جمهوری اسلامی است. امروز وظیفه‌ی ماست که بیش از پیش صدای منوچهر بختیاری باشیم.
@DhrcIran
⬛️پیمان عبدی در بازداشت نیروهای امنیتی جان باخت

◾️طبق گزارش نهادهای حقوق بشری، ‎#پیمان_عبدی جوان ۳۵ ساله که پیشتر توسط نهادهای امنیتی در کرمانشاه بازداشت شده بود، در اثر ‎شکنجه جان باخته است.

◾️پیمان عبدی، اهل پاوه، هفته‌ی گذشته توسط نیروهای اداره‌ی آگاهی در ‎این شهر بازداشت شده بود.

◾️گفته می‌شود که این زندانی به فاصله‌ی کوتاهی بعد از بازداشت، در اثر شکنجه به کُما رفته و پس از انتقال به بیمارستان ارتش جان خود را از دست داد.

◾️هه‌نگاو در گزارشی نوشته است که "نهادهای امنیتی ضمن تهدید خانواده‌ی عبدی نسبت به رسانه‌ای کردن این موضوع مدعی شده‌اند که علت مرگ خفگی (گیر کردن لقمه در گلو) می‌باشد."

◾️پزشکان بیمارستان اما دلیل مرگ پیمان عبدی را "برخورد جسم سخت به سرش" اعلام کرده‌اند.

◾️او پدر دو فرزند بود.

◾️طبق آمار نهادهای حقوق بشری، در سال ۲۰۲۳ دست‌کم ۱۱ زندانی در زندان‌های ایران زیر شکنجه جان باخته‌اند.

◽️تا زمانی که شکنجه‌گر تحت حمایت بی‌چون و چرای دستگاه قضایی است، انتشار اخبار هولناک از مرگ شهروندان بر اثر شکنجه دور از انتظار نیست. شکنجه اما تحت هر شرایطی محکوم و ممنوعیت آن استثناناپذیر است.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️تشکیل پرونده‌ی قضایی برای خسرو آذربیگ به دلیل نواختن ساز در مترو تهران

◾️ #خسرو_آذربیگ، نوازنده و دوچرخه‌سوار جهانگرد، در تاریخ ۲۰ دی به دلیل نواختن ساز در یکی از ایستگاه‌های مترو تهران، بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شد.

◾️از خسرو آذربیگ خواسته شده است تا ظرف ۱۰ روز خود را به دادسرا معرفی کند.

◾️خسرو آذربیگ، دوچرخه سوار، مستندساز و جهانگرد است. او اقدامات انسان‌دوستانه‌ی بسیاری در حمایت از خانواده‌های مستضعف منطقه‌ی سیستان و بلوچستان و خانواده‌ی کودکان کار انجام داده است.

◽️جمهوری اسلامی دشمن زن، زندگی و آزادی،
دشمن موسیقی، صلح و آبادی است.
به امید روزی که از خاک ایران جوانه‌های شادی، عشق و امید بروید.
@DhrcIran
⬛️یادداشتی از زندانی سیاسی سعید ماسوری در شروع بیست و چهارمین سالگرد حبس

◾️ #سعید_ماسوری، از قدیمی‌‌ترین زندانیان سیاسی ایران با نوشتن نامه‌ای به مناسبت ورود به بیست و چهارمین سال حبسش، به تجربه‌های دردناک خود در زندان و وضعیت زندانیان سیاسی دیگر اشاره کرده است.

◾️او در تاریخ ۱۹ دی‌ ۱۳۷۹ به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق در شهرستان دزفول بازداشت شد. این زندانی سیاسی در سال ۱۳۸۱ در دادگاه انقلاب تهران با اتهام محاربه به اعدام محکوم شد ولی در ‌‌‌‌نهایت حکم او به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.

◽️متن کامل نامه‌ی او را در پست بعد بخوانید👇
@DhrcIran
⬛️متن کامل نامه‌ی سعید ماسوری به شرح زیر است

◾️ای عاشقان ای عاشقان امروز مائیم و شما
در پشت انبوه دیوارها و آنگاه سیم‌های خاردار و باز دیوار و سیم خاردار، سلول مجرد و دیوارهای تقریباً به هم چسبیده آن، حفره‌ایی به نام پنجره و آنگاه من بیست و چهارمین سال زندان را آغاز می‌کنم.

◾️همچون فرزند مریم که صلیبش را بر دوش می‌کشد، ۲۴ سال است که سنگینی دیوارهای قطور و میله‌های آن را تحمل میکنم. فضای خفقان‌آور آن را لحظه به لحظه زندگی کرده‌ام و همیشه به خود می‌گفتم که:
ما رخ ز شکر افروخته با موج و بحر آموخته زان سان که ماهی را بود، دریا و طوفان جانفزا

◾️ولی بیست و سومین سال به گونه‌ایی دیگر بود. سالی خونین و شاید خونین‌ترین سال‌های این ۲۳ ساله. چرا که هنوز گرمای نفس و نجوای عزیزانی مثل زندانیان سیاسی #محسن_شکاری، #محمدمهدی_کرمی، #سیدحسین_حسینی، #خدانور_لجه‌ای، #میلاد_زهره‌وند و یا #قاسم_آبسته، #ایوب_کریمی و #داوود_عبداللهی (آسو) را که در همین کشتارگاه قزلحصار به مسلخ بردند بر گونه‌های خود احساس می‌کنم.

◾️گویی که صدای فریاد آن‌ها را که هم از پشت همین دیوارهای کناری‌مان می‌شنوم… و انبوه دیگر هم که در صف کشتار و قتل عام قرار دارند. مثل #خسرو_بشارت، #انور_خضری، #فرهاد_سلیمی، #کامران_شیخه، #مجاهد_کورکور و #رضا_رسایی و …

◾️چرا که ماران روئیده بر دوش این ضحاک هنوز از خون و مغز جوانان‌مان سیر نگشته و تازه خدای جنایت و کشتار و نه خداوند مهربانی و رحمت، دستورات این جنایت ها را بر زبان آن ضحاک جاری گردانده.

◾️زندان به تنهایی می‌تواند قبرستان انسان و انسانیت باشد و آنگاه که مأموران کشتار و اعدام هر روز یکی را از کنارت، برای اعدام با دستبند و زنجیر به انفرادی می‌برند و آخرین نگاهش بر تو قفل می‌شود و هیچ کاری از دستت برنمی‌آید…هر لحظه و پس از او حلق‌آویز و اعدام شده‌ایی و من تمام این یک سال را لحظه به لحظه با آن‌ها اعدام شده‌ام. ولی به راستی تا کی… و تا به کجا…؟

◾️قطعا تا به جایی که قطره قطره آزادی‌های گرفته شده از مردم‌مان را پس بگیریم و این البته بهایی بس خونین است که هر لحظه پرداخته و قرار است بیش از آن را هم بپردازیم. شاید این سرنوشت عاشقان آزادی و ایران باشد.

◾️ولی خطاب به همه آزادگان و عاشقان ایران می‌گویم: ای عاشقان ای عاشقان امروز مائیم و شما افتاده در غرق آبه‌ایی، تا خود که داند آشنا

◾️ما را از این دریای خون نمی‌توانند بترسانند و به خاطر عظمت و بزرگی آن عشق، در کانون این دریای خون هم به قول مولوی آشنا کردن (شنا کردن) خواهیم پرداخت تا ساحل آزادی و عدالت و برابری.

◾️زندانی سیاسی #سعید_ماسوری
دی ۱۴۰۲
@DhrcIran
⬛️سپیده رشنو، از معترضین به حجاب اجباری، پنج‌شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲، با انتشار تصویری تجربه‌ی سفر خود به روستای زادگاهش در لرستان و طرز مواجهه‌ی پدرش با پوشش اختیاری‌‌اش را روایت کرد

◾️در قسمتی از این یادداشت، سپیده رشنو نوشت: "برادرم گفت اون‌جا تهران نیست، پدرم قاطی می‌کنه، با دلخوری میندازی سرت. گفتم که زن، زندگی، آزادی فقط برای تهران نیست."

◾️دادگاه تجدید نظر استان تهران سپیده رشنو را در مجموع به سه سال و ۱۱ ماه حبس قطعی محکوم کرد.

◾️گوهر عشقی، مادر دادخواه #ستار_بهشتی، در واکنش به یادداشت سپیده رشنو نوشت:
"دخترم، سپیده عزیزم؛
نوشته‌ی شجاعانه‌ی تو را گفتم با صدای بلند برایم بخوانند، باشنیدن هرکلمه‌اش قدرت در برابر ظالم و عشق به وطن را حس کردم.
دخترم! باور دارم به بهاری که در آن شکوفه‌های امید جوانه خواهند زد و شما و تمام دختران سرزمینم در آن آزاد و رها به دور از هیچ زنجیری رقص آزادی خواهید کرد. برای رسیدن به آن روز در کنارتان هستم، قوی بمانید، روی حقوق انسانی خود محکم پافشاری کنید که فصل تاریک دیکتاتوری رو به پایان است!"

◽️متن کامل نوشته‌ی سپیده رشنو را در پست بعد بخوانید👇
@DhrcIran
⬛️‏متن کامل نوشته‌ی #سپیده_رشنو

◾️با سامان داشتیم می‌زدیم‌ بیرون که راه بیفتیم سمت خرم‌آباد. سامان گفت : «پس شال نمیاری؟» گفتم نه. گفت: «اون‌جا تهران نیست، ایرج (پدرم) قاطی می‌کنه، با دلخوری میندازی سرت.» با نیشِ بازی گفتم «زن، زندگی، آزادی» که فقط برای تهران نیست.
گفت: «مِه کاری وات نارم، خوت دونی و ایرج.»

◾️بعد از ۱۱ ماه داشتم می‌رفتم خانهٔ پدری. چرا ۱۱ ماه؟ چند ماهیش آن روزهای قبل از خبرِ تعلیقِ دانشگاه بود. ایرج فکر می‌کرد دخترش سرش را زیر انداخته، توی تهران روسری سر می‌کند و دارد درسش را می‌خواند. اصلاً به همین خاطر بود که با برگشتن به تهران بعد بازداشت اول موافقت کرده‌ بود. که دخترش نه تنها سر نکرده‌ بود، قید دانشگاه و درس خواندن را هم زده‌ بود و آن حالت قهریِ خانواده را هم به جان خریده‌ بود. بخش دومِ این یازده ماه برمی‌گردد به پروند‌ه‌‌ دومی که فی‌الفور بعد از خبر تعلیق دانشگاه ساخته‌شد و ممنوع‌الخروجی از تهران تا حالا.

◾️شب رسیدیم. پدرم حمام بود. چند بار رفتم جلوی درِ حمام صداش کردم. ادای پشه‌ توی مهمونی را درآوردم که: «ایرج... ایرج... » جواب نداد. بعد ۱۱ ماه همچنان قهر بود. خونم تلخ شد و انگار که از آن خونِ تلخ به اندازهٔ بُزاقی نشت کرد توی دهانم که نمی‌شد قورتش داد. سامان توی اتاق‌خواب نشسته‌ بود و مادرم جلوی تلویزیون. هر دو سکوت کرده‌ بودند.

◾️از حمام که آمد بیرون پریدم و با همان لختی، پوستِ خیسش را بغل کردم. لاغریِ میانسالی نشست توی بغلم.‌ ریش‌های سیاهِ حنا هندی گذاشته‌اش و کله‌ سفیدش از هفت فرسخی داد می‌زد که هم‌چنان زندگی را دوست دارد و نمی‌خواهد سفیدیِ سال‌های زحمت از سر تا ریشش بنشیند.

◾️یک سال دوری و دلتنگی و رفتن توی نقشِ پشه، نیشش را باز کرد. راند اول به خیر گذشت. یعنی اصلاً نفهمیده بود کله‌ی من تهران تا خرم‌آباد را چه شکلی آمده. عصبانیتِ تا این‌جاش هم برای همهٔ تیترهایی بود که در شبکه‌ها دیده‌بود یا چیزهایی که مادرم ازش قایم کرده‌بود و از دهن همسایه و آشنا شنیده‌ بود.

◾️فرداش از خانه می‌زدیم بیرون که برویم خانه‌ی مادربزرگم که توی روستا بود. مادرم گفت: «هوا سرده، یک کلاهی بپوش که سرما نخوری.» گردن کج کردم و خندیدم که نترس ملوک، چیزی نمی‌شه. رفتیم خانه‌ی مادربزرگم. همسایه‌‌ها با دهان باز و بعضاً لبخند زُل می‌زدند. کمی توی تخمِ چشمِ روستا چرخیدیم، به مادربزرگ سری زدیم و برگشتیم.

◾️برگشتیم و پدرم دم خانه بود. داشت با ماسه و شن و بیل ور می‌رفت. به رد چشمش که خوردیم، چشم تنگ کرد و نگاه تیز. عصبانیت دهانش را خط صافی بدل کرده‌بود. سوت راند سخت زده‌ شد.

◾️داد زد سر مادرم که تو بلد نیستی به بچه‌ات بگی چطور لباس بپوشه؟ گفتم به خودم بگو. دوباره رو به مادرم داد زد یعنی تو نمی‌فهمی این‌جا روستاست و ما آبرو داریم؟ دو نفر از همسایه‌ها روی پشت‌بام بودند و شاهد دعوا. گفتم چرا به خودم نمی‌گی؟ بابام یک تهدیدی کرد رو به مادرم که بهش بگو یک چیزی بندازه روی سرش. ایرجِ شاکی بود. دوباره پشه شدم تا قبح دعوا بریزد و بقیهٔ سکانس دعوا توی خانه اکشن بخورد. شب هم قهر بود. هم با من، هم با مادرم. یک بار دیگر هم دعوا شد، بحث شد اما چیزی برای همیشه عوض شده‌بود. پذیرفته؟ نمی‌دانم. ولی دیگر می‌داند که چیزی نمی‌تواند جلوی من را بگیرد.

◾️این‌جا «دست‌به‌زانو»ست. ساد‌ه‌ روستایی در ده کیلومتریِ مرکز شهر خرم‌آباد. جایی که در مدرسهٔ دو کلاسه‌اش اولین اِنشایم را خواندم. جایی که تونلِ حجاب‌بان ندارد اما مرد‌ها و حتی خود زن‌ها، به سفت روسری‌ بستنِ زن‌ها عادت کرده‌اند. شبیه مادرم که می‌گوید احساس می‌کنم لختم. می‌گویم اولش همین‌طوری است. آدم احساس می‌کند پوست سرش باد می‌خورد بعد کم کم عادت می‌کنی. کاش مردهای همین روستا یک روز روسروی بپوشند تا شاخ دربیاورند که چرا این پارچه باید دور سرشان باشد.

◾️این‌جا دست به زانوست و گل‌افشانِ پنجم همان کوچه‌ایست که زن ۲۳ ساله‌‌ای در تاریکیِ شب با عرقِ سردی پشت گردنش از آن دوید برای آینده‌ای که یک مِه غلیظ بود. دوید برای سرزمینِ مقدسِ فردیت. که یا باید می‌ماند و تبدیل به هیئتِ زندگیِ از دست رفته‌ی غم‌انگیزی می‌شد یا می‌رفت برای زندگی و همه‌ی خسارتِ رفتن را به جان می‌خرید. 
این‌جا همان کوچه است و حالا زنی ۲۹ ساله بازگشته با حقیقتی که دیگر نمی‌خواهد از کسی پنهانش کند. بی این که بدود، بی این که فرار کند و بی این که بیمِ روبرو شدن داشته باشد. بازگشته تا بر چهرهٔ زادگاهش، بر چهره‌ی روستا بنویسد زنده‌باد همه‌ی سدهایی که شکستند و زنده‌باد همه‌ی سد شکنان. بنویسد زنده باد فاتحانِ ایستاده بر سدها، زنده‌باد ویداها...
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️‏شروین حاجی‌پور،‌ آهنگساز و خواننده، از انتشار ویدیوی جدید خود به نام «آشغال» خبر داد

◾️ #شروین_حاجی‌پور، خواننده و آهنگساز معترض ایرانی، در شبکه‌های اجتماعی ترانه‌ای جدید منتشر کرده و از احضار مجدد خود به دادگاه خبر داده است.

◾️او گفته است که این چندمین بار بعد از انتشار ترانه‌ی «برای» است که احضار می‌شود.

◾️ شروین حاجی‌پور همچنین در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: «شاید خاک را هم انحصاری کرده‌اند. شاید وطن برای ما مردم عادی نیست و آدمی بدون وطنش هیچ نیست، الا زباله‌ای دور انداختنی...»

◽️جهت حمایت از شروین حاجی‌پور، ترانه‌ی جدید او را از کانال یوتیوب خودش بشنوید👇
youtu.be/yt-T-odSJfo

@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️به یاد جاویدنام حمیدرضا روحی

◾️ ‏علی روحی، پدر جاویدنام #حمیدرضا_روحی، ضمن انتشار این ویدیو نوشت: "مرگ پایان راه نیست بلکه
آغاز مسیریست بی‌انتها،
پس از مرگ
کالبد خاکی به خاک
نفس‌ها به هوا
آب تشکیل دهنده‌ی کالبد به آب دریاها
و گرمای تن به آتش بازمی‌گردد
ودر این میان؛
هوشیاری و آگاهی به هوشیاری جهان می‌پیوندد
مرگی (رفتنی) در کار نیست
حمیدرضا جانم تو جاودانه‌ای پسر دلیر ایران زمین"

◾️ زنده‌یاد #حمیدرضا_روحی، ۱۹ ساله، در تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۱ در شهر زیبا، با شلیک مستقیم گلوله‌های نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی جان خود را از دست داد.

◽️علیه فراموشی و با امید دادخواهی
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️درخواست کمک گلستان ارژنگی، درباره‌ی خطر اعدام همسرش و سه زندانی سیاسی کُرد دیگر توسط جمهوری اسلامی

◾️گلستان ارژنگی، همسر ‎#وفا_آذربار، یکی از چهار زندانی کُرد محکوم به اعدام، ضمن تاکید بر دروغین بودن اتهامات وارده و ناعادلانه بودن دادگاه این زندانیان از مردم ایران و جهان خواست "در برابر این ظلم سکوت نکنند و با خانوادە‌ی این زندانیان همراە باشند."

◾️ #محسن_مظلوم، #محمد_فرامرزی، #پژمان_فاتحی و وفا آذربار اوایل تیر ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

◾️تاکنون صدا وسیمای جمهوری اسلامی دوبار ویدیوی اعتراف این چهار زندانی را منتشر و ادعا کرده آن‌ها با همکاری اسرائیل برای منفجر کردن یک مرکز صنعتی به اصفهان رفته‌اند. خانواده‌ی زندانیان اما بارها تاکید کرده‌اند که اعترافات عزیزانشان تحت شکنجه بوده است.

◽️اعدام نکنید؛ مجازات غیر انسانی اعدام نه فقط برای معترضین و نیروهای سیاسی، بلکه باید به طور کل لغو شود. هیچ انسانی حتی اگر مجرم تشخیص داده شود، با هر تابعیتی، ملیتی و پیشینه‌ای، نباید از حق زندگی محروم شود.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️نگرانی از اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد

◾️جوانا طیمسی، همسر ‎#محسن_مظلوم، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در پیامی ویدیویی از مردم و نهادهای حقوق بشری می‌خواهد که اجازه ندهند جمهوری اسلامی در خفا و بی‌خبری همسرش و سه زندانی کُرد دیگر به نام‌های ‎#وفا_آذربار، ‎#محمد_فرامرزی و ‎#پژمان_فاتحی را اعدام کند.

◾️اخیرا محسن مظلوم به همراه وفا آذربار، محمد فرامرزی و پژمان فاتحی بە اتهام همکاری با اسرائیل طی دادگاهی ناعادلانە بە اعدام محکوم شدند. خانم طیمسی ضمن رد اتهام این افراد، می‌گوید که این چهار فعال سیاسی از ابتدای بازداشت تاکنون از تمام حقوق بدیهی یک متهم، از جمله حق داشتن وکیل مستقل، برقراری تماس و ملاقات حضوری با خانواده محروم بوده‌اند.

◽️روز شنبه ٢٣دی ۱۴۰۲، فیلم اعترافات اجباری و تحت شکنجه‌ی این چهار زندانی سیاسی کُرد بار دیگر از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. پخش مجدد این فیلم که مربوط به سال گذشته است نگرانی‌ها را از قصد حکومت برای فریب افکار عمومی و اجرای حکم اعدام افزایش داده است. صدایشان باشیم.
@DhrcIran
⬛️ایمان حسنوند، شهروند اهل خرم‌آباد، زیر شکنجه‌ی ماموران اداره‌ی آگاهی تهران جان خود را از دست داد

◾️طبق گزارش هه‌نگاو خانواده‌ی #ایمان_حسنوند روز شنبه ۲۳ دی‌ ۱۴۰۲ طی تماسی از سوی نهادهای امنیتی از مرگ این جوان ۳۰ ساله مطلع شدند.

◾️خانواده‌ی حسنوند به شدت تهدید شده‌اند که درباره‌ی کشته شدن فرزندشان اطلاع‌رسانی نکنند.

◾️ایمان حسنوند در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ همزمان با اولین سالگرد قتل حکومتی زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی با هجوم نیروهای اداره‌ی آگاهی در تهران بازداشت شد.

◾️در جریان این یورش، یکی از دوستان او به نام #مجید_رضایی از ناحیه‌ی سر هدف گلوله‌ی ماموران قرار گرفته و کشته شد.

◾️اخیرا جوان دیگری به نام #پیمان_عبدی در بازداشت اداره‌ی آگاهی کرمانشاه زیر شکنجه به کما رفته و در بیمارستان جان باخت.

◽️از حقوق اولیه‌ی یک زندانی، داشتن امنیت جانی در مدت بازداشت و زندان است و مسئولیت سلامتی زندانیان بر عهده‌ی دستگاه قضایی و سازمان زندان‌هاست. مسئولیتی که طبق شواهد فراوان به انجام نمی‌رسد.
@DhrcIran
⬛️خبر خوش آزادی، هرچند موقت

◾️امروز یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲، #نیلوفر_حامدی و #الهه_محمدی، روزنامه‌نگاران محبوس در زندان اوین با وثیقه‌ی سنگین ۱۰ میلیارد تومانی موقتا آزاد شدند.

◾️نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه‌ی شرق در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱، بازداشت شد. او کسی بود که عکس زنده‌یاد #مهسا_امینی (ژینا) را در کما منتشر کرد. همچنین، الهه محمدی خبرنگار روزنامه‌ی هم‌میهن در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۱ بازداشت شد. او به سقز سفر کرده و گزارشی از مرگ ژینا امینی منتشر کرده بود.

◽️مبارک باشد این آزادی و به امید آزادی دیگر بی‌گناهان دربند
@DhrcIran
2024/09/28 22:22:53
Back to Top
HTML Embed Code: