Telegram Web Link
◾️ در واکنش به توهین علی انتظاری، جامعه‌شناس حامی حکومت، به جاویدنام ژینا #مهسا_امینی، مژگان افتخاری، مادر ژینا در اینستاگرام خود نوشت: «این توهین به همهٔ ایرانیان است، این توهین نشانه‌ای از بی‌احترامی به کرامت انسانی و حقوق شهروندی است، تاریخ با افتخار از مهسا ژینا یاد خواهد کرد.»

◾️او همچنین نوشته: «ما انتظار داشتیم که شما به‌عنوان یک مقام دانشگاهی از اظهارات نادرست و توهین‌آمیز خودداری کنید ولی انگار نفرت در ذهن شما نهادینه شده.»

◾️امجد امینی، پدر مهسا نیز حرف‌های انتظاری را «رکیک، توهین‌آمیز و سراسر کذب» خواند و افزود این اظهارات «برخاسته از ذهن یک سفله است.»‌

◾️ انتظاری در برنامهٔ «شیوه» صدا و سیما، در اشاره به جان‌باختن ژینا، عبارت «نفله شدن یک دختر کرد سنی» را به کار برده، معترضان را «گروه شورش‌کرده» عنوان کرده و رفتار حکومت با آن‌ها را «پدرانه» خواند.

▫️اگرچه ژینا دیگر بازنمی‌گردد، اما ایرانیان تا همیشه از او به‌عنوان نمادی از مبارزه برای آزادی یاد خواهند کرد و تلاش‌های حکومت برای خدشه‌دار کردن این تصویر هرگز نتیجه‌بخش نخواهد بود. یاد ژینا و‌ تمام کشته‌شدگان راه عدالت و آزادی گرامی.
@DhrcIran
◾️طبق گزارش‌های منتشر شده #سیدمحمد_میرموسوی،⁩ اهل روستای سیدمحله از توابع بخش رودبنه ⁧لاهیجان⁩، به دست ماموران نیروی انتظامی کشته شد.

◾️ویدیوی انتشاریافته از پیکر بی‌جان این جوان او را با دست و پایی آسیب‌دیده، بدنی کاملا کبود و جمجمه‌ایی در حال خونریزی نشان می‌دهد.

◾️او شنبه سوم مرداد بازداشت و بعد از شکنجه در پاسگاه لنگرود جان خود را از دست داد.

◾️در نتیجهٔ انتشار این خبر، دادستان عمومی و انقلاب لاهیجان، از مرگ مشکوک یک متهم خبر داده و گفته که بازپرس ویژه‌ای برای بررسی این موضوع تعیین و پنج افسر انتظامی دستگیر شده‌اند.

◾️ خانوادهٔ او به شدت زیر فشار نهادهای امنیتی بوده و از اطلاع‌رسانی منع شده‌اند.

▫️نیروهایی که وظیفه‌شان حفظ امنیت در جامعه است، در جمهوری اسلامی به عاملان ناامنی بدل شده‌اند. این سرکوبگران همان‌هایی هستند که برای تار مویی جان #آرمیتا_گراوند نوجوان را گرفتند، #مهسا_امینی جوان را با ضربات باتوم روانهٔ قبرستان کردند، و در روز روشن در خیابان به #آرزو_بدری، مادر دو کودک، شلیک کردند.
شرم بر شما و‌ شرم مضاعف بر حکومتی که ماموران و‌ طرفدارانش را چنین خونخوار و بی‌رحم می‌کند.
@DhrcIran
◾️ دختران سرزمین ما

▫️ کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
‏⁦
◾️ طبق اطلاع امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، #حسین_شنبه‌زاده برای تبلیغ به نفع اسرائیل به ۵سال حبس، برای اتهام توهین به مقدسات به ۴سال حبس، برای اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱سال حبس و برای اتهام نشر اکاذیب به ۲سال حبس و پرداخت مبلغ ۵۰میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

◾️با اعمال مادهٔ ۱۳۴قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵سال حبس برای او قابل اجراست

◾️رئیسیان درمورد مصادیق اتهامات شنبه‌زاده گفت: «اتهام فعالیت تبلیغی به نفع رژیم اشغالگر قدس رکن مادی مشخصی ندارد و صرفا به چت‌های متهم در حوزهٔ خصوصی اشاره شده است.»

◾️او افزود: «انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان توهین به مقدسات در نظر گرفته شده…استفاده از هشتگ #نه_به_اعدام و حمایت از کشف حجاب و ابراز شادمانی از شهادت رئیس جمهور رئیسی…از دیگر مصادیق اتهاماتش محسوب می‌شود.»

▫️بی‌عدالتی و ظلمی که امروز بر حسین شنبه‌زاده می‌شود تنها حاصل گذاشتن یک «نقطه» است که او در واکنش به یادداشتی بدون نقطهٔ پایان، در حساب کاربری علی خامنه‌ای در ایکس، گذاشت. نقطه‌ای که با واکنش مثبت کاربران مواجه شده و چند برابر بیشتر از نوشتهٔ علی خامنه‌ای پسندیده شد!
@DhrcIran
◾️کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نسبت به افزایش چشمگیر تعداد اعدام‌ها در ماه اوت هشدار داده و از حکومت ایران خواستند اجرای حکم اعدام همهٔ محکومان به مجازات مرگ را متوقف کند.

◾️در بخشی از این بیانیه آمده: «ما در مورد افزایش چشمگیر تعداد اعدام‌ها به شدت نگران هستیم. در ماه اوت فقط تعداد اندکی از اعدام‌ها از سوی نهادهای حکومتی اعلام شده است و این اهمیت و ضرورت شفافیت در خبر‌رسانی در این زمینه را برجسته‌تر می‌کند»

◾️دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای که ۱۲شهریور منتشر شد، تعداد اعدام‌ها در ماه ژوئیه را ۴۵نفر و در ماه اوت دست‌کم ۹۳نفر اعلام کرد.

◾️شمار افراد اعدام‌‌شده توسط جمهوری اسلامی از آغاز سال۲۰۲۴ تاکنون بیش از ۴۰۰نفر بوده است.

▫️دست‌اندرکاران دستگاه سرکوب حکومت، برای ایجاد رعب و وحشت، در خیابان‌ها از طریق گشت‌ِ بدنام‌‌ِ ارشاد عمل کرده و در زندان‌ها به افزایش صدور و اجرای احکام غیرانسانی اعدام روی آورده‌اند. امروز و در سی‌ودومین هفتهٔ کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با حمایت از این اقدام شجاعانه، قدمی در جهت پایان یافتن بساط ظلم و اعدام‌های قرون‌وسطایی برداریم.
@DhrcIran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◾️به یاد داریوش علیزاده، از جانباختگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»

◾️ مادر جاوید نام ⁧ #داریوش_علیزاده⁩ بر روی پارچه‌ای قرمز رنگ به نماد خون ریخته شدهٔ فرزندش و دیگر جانباختگان راه آزادی گل می‌گذارد.

◾️در جریان اعتراضات ۱۶ مهر سال ۱۴۰۱ در شهر سنندج، چهار شهروند این شهر به نام‌های #پیمان_منبری، #یحیی_رحیمی، #داریوش_علیزاده و #محمد_امینی با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی کشته شدند.

▫️۱۶ مهر سالگرد یکی از خونین‌ترین روزهای اعتراضات سراسری در شهر سنندج است. فراموش نمی‌کنیم.
@DhrcIran
◾️ برای علی، پدر زنده‌یاد ابوالفضل آدینه‌زاده

◾️ #علی_آدینه‌زاده، روز چهارشنبه سوم تیرماه ۱۴۰۳، پس از احضار به دادگاه، بازداشت و به زندان قوچان منتقل شد.

◾️ #ابوالفضل_آدینه‌زاده، ۱۶ ساله، در تاریخ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات مقابل دانشگاه فردوسی مشهد با شلیک نیروهای حکومتی کشته شد.

◾️ در ماه‌های گذشته خانوادۀ دادخواه ابوالفضل آدینه‌زاده دائما از سوی مقامات جمهوری اسلامی تحت آزار و اذیت قرار گرفته و حتی کسب و کار خود را از دست دادند.

▫️کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◾️ #حسین_شنبه‌زاده، ویراستار محبوس در زندان، به مناسبت تولد ۳۶ سالگی‌اش با ارسال یک پیغام صوتی از درون زندان می‌گوید که تلفن‌ او را قطع کرده‌اند و امکان برقراری تماس با خانواده‌اش را ندارد.

◾️ حسین شنبه‌زاده با اتهام‌های «فعالیت تبلیغی به نفع اسرائیل» به پنج سال حبس، «توهین به مقدسات» به چهار سال حبس، «نشر اکاذیب» به دو سال حبس و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده است.

▫️به یاد حسین شنبه‌زاده در آستانهٔ تولدش و به امید روزی که هیچ‌کسی در سرزمینمان ایران، به دلیل نبود آزادی بیان متحمل حبس و رنج نشود.
@DhrcIran
◾️ #سروناز_احمدی، #حورا_نیک‌بخت و #پریوش_مسلمی، سه زندانی سیاسی محبوس در اوین در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتصاب زدند.

◾️ سروناز احمدی، فعال حقوق کودک، از ۱۷شهریور، در اعتراض به مخالفت با درخواست مرخصی درمانی و تاخیر در تحویل داروهای مورد نیازش، دست به اعتصاب دارو زده است.

◾️خانم احمدی به صرع مبتلاست و علی‌رغم تاکید پزشک مبنی‌ بر نیاز او به رسیدگی پزشکی، با درخواست اعزامش به مرخصی درمانی مخالفت شده است‌.

◾️ پریوش مسلمی از ۱۳شهریور، در اعتراض به محرومیت از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده، در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.

◾️حورا نیکبخت، فعال حقوق زنان، نیز از ۱۷شهریور در اعتراض به محرومیت از تماس و ملاقات با خانواده، مقابل افسرنگهبانی بند زنان اوین تحصن کرده و در اعتصاب به‌سر می‌برد.

▫️عدم رسیدگی به وضعیت سلامت جسمی و روحی زندانیان مغایر با قوانین آئین‌نامهٔ زندان‌هاست که مشخصا روشن کرده «از لحظهٔ ورود یک زندانی به زندان، مسئولیت حفظ جان و سلامتی‌ او بر عهدهٔ سازمان زندان‌ها و مسئولان ذیربط است». همچنین محرومیت‌هایی چون تماس و یا ملاقات با خانواده برخلاف قوانین آئین‌نامهٔ زندان‌هاست.
@DhrcIran
◾️ به یاد سارا دلدار

◾️ #سارا_دلدار، ۳۲ ساله و از زندانیان سیاسی سابقِ گیلانی، در اثر عفونت‌های ناشی از جراحت‌های ناشی از ساچمه، جان خود را در یکی از بیمارستان‌های رشت از دست داد.

◾️ او پیش‌تر در جریان خیزش زن، زندگی، آزادی و در حین کمک به مجروحین بازداشت شده بود.

▫️ کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️ #مینا_سلطانی، مادر زنده‌یاد #شهریار_محمدی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در بوکان بازداشت شد.

◾️این مادر دادخواه را چهارشنبه ۲۱شهریور در منزل شخصی‌اش بازداشت کرده‌اند و از آن زمان جز یک تماس تلفنی با فرزندش میلاد، خبر دیگری از او در دست نیست.

◾️میلاد محمدی، برادر شهریار محمدی در اینستاگرام خود نوشته که مسئولیت جان مادرم با جمهوری اسلامی است.

◾️شهریار محمدی، جوان ۳۰ ساله، در تاریخ ۲۷ آبان در جریان اعتراضات سراسری با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی به قتل رسید. نیروهای حکومتی پیکر او را مخفیانه به خاک سپردند.

▫️همانند سال گذشته در چنین روزهایی و با نزدیک شدن به سالگرد جان‌ باختن زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی، ماموران حکومتی بر آزار و اذیت خانواده‌های دادخواه افزوده و به بازداشت گستردهٔ آنان، فعالان مدنی و هنرمندان منتقد روی آورده‌اند.
خانواده‌های دادخواه نماد مقاومت در برابر ظلم‌اند، صدایشان هستیم.
@DhrcIran
◾️در آستانهٔ دومین سالگرد قتل جاویدنام ژینا #مهسا_امینی⁩ و آغاز اعتراضات سراسری که به حبس، شکنجه و اعدام شماری از شهروندان ایرانی منجر شد، برخی از چهره‌های شناخته‌شده از جمله شیرین عبادی و حامد اسماعیلیون با انتشار پیام‌هایی خواهان پیوستن شهروندان به اعتصابات و اعتراضات مردمی در تاریخ ۲۵شهریور شدند.

◾️ #شیرین_عبادی، برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل، با اشاره به فراخوان اعتصاب روز ۲۵شهریور در کردستان نوشت: «کردستان پیش از این نیز نشان داده که توانایی برگزاری اعتصاب‌ را با قدرت داراست. وقت آن است که با اعتصاب در سراسر کشور، قدمی در راستای آن میراث معجزه‌گونه برداریم.»

◾️ #حامد_اسماعیلیون، از خانواده‌های دادخواه، با انتشار ویدیویی، ضمن اشاره به تجمع شهر تورنتو در تاریخ ۱۵سپتامبر گفت: «ما ایرانیان در سراسر دنیا با شرکت در راهپیمایی‌ها، تجمع‌ها و‌ مراسم مختلف از مبارزهٔ مردم در ایران برای دموکراسی، آزادی و‌ عدالت حمایت کرده، با آنان همراه می‌شویم.»

◾️شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان نیز با انتشار یک پیام مشترک در حساب‌های کاربری خود خطاب به مردم نوشتند: «از امروز، هر کجا هستی، شاخه گُلی به یادشان بگذار.»
@DhrcIran
◾️طبق گزارش‌های منتشرشده، برای دومین سال پیاپی، نیروهای حکومتی در سقز، از خروج خانوادهٔ امینی و حضورشان در آرامستان آیچی جلوگیری کردەاند.

◾️این محدودیت در‌حالی‌ ایجاد شده کە #امجد_امینی، پدر زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی، پیش‌تر گفته بود که اگر حکومت محدودیت‌های سال قبل را ایجاد نکند، مراسم سالگرد ژینا را در تاریخ ۲۵ شهریور برگزار خواهد کرد.

◾️گفته می‌شود در ورودی‌های سقز، پست‌های ایست و بازرسی موقت دایر شدە و خودروهای زرهی سنگین در اطراف آرامستان مستقر شده‌اند.

◾️ساعاتی پیش‏⁧ #مژگان_افتخاری⁩، مادر ⁧ ژینا، در حساب کاربری خود‌‌⁩ نوشت: «خدایا این چه رسم و مروتی است که دختر ردا بلندت با آن لچک و روسری، تا به پا پوشش، گرفتار سیه‌رویانی شود که چشم دیدن زیبایی خلقت خداوندی را نداشتند. رسوای ابدی تاریخ می‌شوند. بر پیشانی جهان تا نفس زندگان به دنیاست، شرح این هجران بجاست.»

▫️با گذشت دو‌ سال حکومت همچنان جرات ندارد تا به خانواده اجازهٔ برگزاری مراسم را بدهد؛ از استقبال و شرکت گستردهٔ مردم هراس دارند،
از مزار ژینا هراس دارند،
و حتی از نام او،
از نام جاودانهٔ ژینا نیز در هراسند.
نامش را فریاد کن
@DhrcIran
◾️ غمی که غرق می‌کند

◾️ برای پدر و مادر زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی

▫️ کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️همزمان با دومین سالگرد قتل ⁧جاویدنام ژینا #مهسا_امینی⁩ در بازداشت گشت ارشاد، کارزاری در شبکهٔ اجتماعی ایکس با عنوان «من یک نفرم، یکی از بی‌شمار زنان شهر» به راه افتاده است.

◾️ در این کارزار زنان و دختران ایرانی عکس‌های بدون ⁧حجاب اجباری⁩ خود را با هشتگ مهسا امینی منتشر می‌کنند.

◾️در ارتباط با مبارزات زنان در مقابل تحمیل حجاب اجباری، در مصاحبه‌ای که روز ۲۵ شهریور از #بهاره_هدایت، فعال سیاسی، در نشریهٔ فرانسوی «فیگارو» منتشر شد، او گفت زنان در ایران «حاضرند بمیرند ولی حجاب نپوشند».

◾️او همچنین تاکید کرد چیزی که بیش از همه برایش جالب است این است که بحث حجاب دیگر قابل مذاکره نیست و دختران «نسل زد» می‌خواهند خودشان انتخاب کنند و با غریزه زندگی کنند، نه با محدودیت.

▫️شجاعت، قدرت و مقاومت زنان ایرانی در برابر ظلم و‌ سرکوب مثال‌زدنی و الهام‌بخش است. صدای فریادشان را بشنویم و حامی‌شان باشیم.
@DhrcIran
◾️ سه‌شنبه‌های نه به اعدام

◾️ «کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام» اتحادی از زندانیان محبوس در زندان‌های مختلف است. آن‌‌ها در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام از بهمن‌ماه گذشته هر سه‌شنبه دست به اعتصاب غذا زده‌اند و از مردم و زندانیان محبوس در دیگر زندان‌های ایران خواسته‌اند به این کارزار بپیوندند.

▫️ کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran
◾️ نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به آرامستان «حیات ‌الغیب»، محل دفن زنده‌یاد ⁧ #نیکا_شاکرمی⁩،‌ در نزدیکی خرم‌آباد را مسدود کردند.

◾️ نسرین شاکرمی، مادر نیکا⁩، امروز پنج‌شنبه ۲۹ شهریور در اینستاگرام خود با بیان اینکه هیچ فراخوانی برای امسال صادر نکرده، نوشت که با این حال از صبح زود ماموران حکومتی به تعداد زیاد مسیر قبرستان حیات الغیب را از هر طرف بسته‌اند.

◾️ نیکا شاکرمی از نوجوانانی بود که در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران کشته شد.

◾️ پیکر او در روستایی دورافتاده در خرم‌آباد لرستان به خاک سپرده شد.

▫️نیکا جان،
دو سال از قتل وحشیانه و بزدلانه‌ات گذشت،
از تو اما برای ما داستانی نامیرا به جا ماند؛
داستان شجاعت، رشادت و شرافت
@DhrcIran
◾️ #میثم_پیرفلک، پدر زنده‌یاد ⁧ #کیان_پیرفلک⁩، کودک کشته شده در جریان اعتراضات سراسری، در شب نخستین روز مهر، با انتشار تصویری از پسرش در حال رفتن به مدرسه، نوشت: «دیگه مهر برای من بدون کیان عزیزم رنگ و بو نداره».

◾️نیروهای حکومتی در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ با شلیک گلوله‌های جنگی به خودروی خانوادهٔ پیرفلک، کیان ۹ ساله را کشته و پدرش را به‌شدت مجروح کردند.

◾️حکومت همچنین سال گذشته در روز تولد کیان پیرفلک و بعد از پایان مراسم او، پسرعموی ۲۱ سالهٔ ماه‌‌منیر، #پویا_مولایی‌راد، را در مسیر رفتن به مزار کیان توسط نیروهای امنیتی به قتل رساند.

◾️خانوادهٔ پیرفلک علی‌رغم تمام فشارهای حکومتی، طی دو سال گذشته تلاش کردند تا فریاد دادخواهی خود را بلند کنند.

▫️کیان کودک با استعداد، پرجنب و جوش و بسیار شادی بود که می‌خواست مخترع شود و اگر جمهوری اسلامی او را به رگبار نبسته بود می‌توانست آینده‌ای درخشان در فردای ایران داشته باشد. به امید روزی که کیان و کیان‌ها فرصت دستیابی به آرزوهایشان را در ایرانی آزاد و آباد پیدا کنند.
@DhrcIran
◾️ امروز، دوشنبه ۲مهر۱۴۰۳، جامعهٔ جهانی بهائی همزمان با سفر مسعود پزشکیان، به نیویورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، بیانیه‌ای منتشر کرد.

◾️ در قسمتی از این بیانیه که در واکنش به وعده‌های انتخاباتی پزشکیان، مبنی بر احترام به حقوق اقلیت‌های قومی و دینی منتشر شده آمده است: «رئیس‌جمهور گفت هیچ تفاوتی بین انسان‌ها وجود ندارد…»با وجود این در جمهوری اسلامی ایران، همچنان فاصلهٔ زیادی بین قول و عمل وجود دارد، به ویژه در مورد آزار و سرکوب بهائیان.»

◾️ سیمین فهندژ، نمایندهٔ جامعهٔ جهانی بهائی در سازمان ملل، گفت: «مایلیم با خوش‌بینی به اظهارات رئیس‌جمهور پزشکیان نگاه کنیم، اما بر اساس تجربیات گذشته و کنونی، بیشتر باید به عملکرد ایشان توجه کنیم تا به گفته‌ها.»

◾️ خانم فهندژ همچنین افزود: «این وعده‌ها، هنوز منجر به هیچ تغییری در واقعیت زندگی بهائیان نشده... همهٔ رؤسای جمهور پیشین ایران وعده‌های مشابهی داده‌اند مبنی بر ایجاد ایرانی که در آن همه با هم برابرند، اما فارغ از اینکه چه کسی بر مسند قدرت نشسته، بهائیان ایران همچنان از گهواره تا گور، با همان آزار و سرکوب مداوم مواجه بوده و هستند.»
@DhrcIran
◾️ نان‌تان آنجاست!

◾️ برای معدن‌چیان طبس

◾️ساعت ۲۱ شامگاه شنبه ۳۱ شهریور ، در پی وقوع انفجار⁩ در یک کارگاه ⁧معدن زغال‌سنگ⁩ در طبس، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، از کشته شدن ۳۴ کارگر معدن خبر داد.

◾️این در حالی است که خبرگزاری تسنیم تعداد کشته‌شدگان را ۵۱ تن اعلام کرده بود.

▫️این نخستین‌بار نیست که عدم توجه به رفع مشکلات ایمنیِ کارگر حین استخراج زغال‌سنگ در ایران به کشته شدن معدن‌چیان منجر می‌شود. تنها در سال ۱۴۰۳، ۱۲ حادثه در معادن ایران رخ داده است.

▫️به یاد جان‌های عزیزی که برای لقمه‌ای نان از میان ما می‌روند.

*کاری از مانا نیستانی
@DhrcIran
2024/11/16 11:38:53
Back to Top
HTML Embed Code: