Telegram Web Link
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
🔴 تندیس مولانا در تاجیکستان رونمایی شد

‏هم‌زمان با ممنوعیت مراسم جشن نوروز و جشن گلِ سرخ در زادگاه مولانا و حذف واژه‌های پارسی از سوی طالبان در بلخ، تندیس بزرگ مولانا با حضور "امام علی رحمان" رییس جمهور فرهنگ دوست تاجیکستان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان رونمایی شد.
مولانا در ۱۲۰۷ میلادی در بلخ زاده شد و در ۱۲۷۳ در قونیه درگذشت.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sovhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
نوروز،
شاخص مرز ایران بزرگ فرهنگی!


به رغم ستمها، مصائب، تازش بیگانگان، خیانتهای وطن فروشان، توطئه های خدعه گران و سوءاستفاده دشمنان داخلی و بین‌المللی از ناآگاهی برخی از ما ایرانیان در طول تاریخ، به ویژه دو قرن اخیر که بخشهای بزرگی از خاک ایران در شمال و شرق شبه قاره هند، آسیای میانه، قفقاز، آناتولی، میانرودان (بین النهرین) و سواحل جنوبی خلیج فارس و عمان و یمن از مام میهن جدا شده اند، فرهنگ ها، آموزه ها، آیین ها، رسوم، تاریخ اساطیری و جشن هایی همچو نوروز که پرچم دار این کهن ترین فرهنگ و تمدن بشری ست، همچنان روشن کننده ی مرزهای حقیقی ایران بزرگ فرهنگی ست که همه ی ما اقوام ایرانی از هر نژاد و زبان و آیین و مذهب اعم از کرد و ترک و عرب و تاجیک و لُر و بلوچ و اویغور و پشتون و آذری و تالش و ارمنی و افغان و کشمیر و قرقیز و یمنی و گرجی و گیل و قزاق و ترکمن و مازنی و لک و تات و سیستانی و تاتار و شوشان (چچن)، سورانی و آشوری و فارس، در نهادمان آرزو داریم سیمرغ پرافتخار آن بار دیگر، بر بلندای تمدن بشری بالهای صلح و آرامش و رفاه و دوستی برای کل کره زمین و تمام باشندگان آن بگستراند!


فرهاد علیمیرزائی
سردبیر بخش بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from Elsu Notes
🔴تمثیلی از انتخابات در فرانسه از دید یک کارکاتوریست فرانسوی :


«اولین اقدام من گیاهخوار شدن است. »


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
🔺تیراندازی در مترو بروکلین نیویورک ۱۳ زخمی بر جا گذاشت


شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» گزارش داده است که بر اثر تیراندازی در ایستگاه‌ مترو منطقه «بروکلین» نیویورک ۱۳ نفر زخمی شدند.

برخی گزارش‌های تائیدنشده نیز حاکی از کشته‌شدن چهار تن در این حمله مسلحانه است.

ماموران امنیتی از تعقیب یک مظنون که ماسک ضدگاز بر سر دارد خبر دادند.

ایستگاه «سانست پارک» مترو بروکلین در نیویورک ساعاتی پیش صحنه یک تیراندازی مرگبار بود.

بر اساس گزارش‌ها، در این حمله مسلحانه ۱۳ نفر زخمی شده‌اند. در همین حال خبرهای تائیدنشده‌ای هم درباره کشته‌شدن چهار تن مخابره شده است.

پلیس نیویورک «چند بمب عمل‌نکرده» را نیز در ایستگاه بروکلین کشف کرده‌است.



سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
🔺رویترز : مقدمات کنار گذاشتن نفت روسیه از بازارهای جهانی فراهم می‌شود

خبرگزاری رویترز می‌گوید بزرگ‌ترین معامله‌گران نفت جهان آماده حذف نفت روسیه از حدود یک ماه دیگر (اواخر اردیبهشت) از بازار می‌شوند.

شرکت «شل» پیش از این خرید نفت خام روسیه را متوقف کرده و «ویتول» بزرگ‌ترین شرکت معامله‌گر نفت خام جهان اعلام کرد که تا پایان ۲۰۲۲ به صورت کامل نفت خام این کشور را حذف خواهد کرد و تجارتخانه‌های مستقل عمده مانند ترافیگورا نیز هدف مشابهی دارند.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
اوکراین از لنز آسوشیتدپرس

خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار مجموعه عکس‌هایی از وضعیت بحرانی اوکراین، صحنه‌های قابل تاملی را پیش روی مخاطبانش به نمایش گذاشته است.



سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
یونان یک کشتی روس «حامل نفت ایران» را توقیف کرد!

گارد ساحلی یونان اعلام کرد که یک نفت‌کش روسیه را در نزدیکی جزیره "اویا" در راستای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو به دلیل حمله نظامی به اوکراین توقیف کرده است.
بنا به اطلاع موسسه "تنکر ترکرز" این کشتی حامل نفت ایران میباشد.


@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
من کجا هستم؟

حقیقت من کجاست؟

روزگاری ساکن شهری بودم؛
و اینک قرن هاست سرگشته‌ی بیابان خضرِ الیاسم....

شما من را از من گرفتید. خیالات خود را بر من چسباندید. خون از شمشیرم چکاندید و سرهای دشمنان به تیغ ذوالفقارم بریدید!
قلعه‌گیر و خندق‌گذار و معجزه‌سازم کردید!
شاه مردان و شیرخدا گفتید! از زمینم به چهارم آسمان بردید!
به خدا رساندید!
پدر خاک و خون خدا خواندید!
درِ شهر علمم خواندید و از آن به درون نرفتید!
شما با من چه کردید؟!

ای طبلی از شکم ساخته، قناعت به دیگران آموختی تا خود شکم بینباری!؟
ای رگ گردن برآورده، گردن زدن آیین کردی که گردنت نزنند!؟
ای بالانشین، که حیا افکندی، دور نیست که افکنده شوی! ای زاده‌ی دروغ و بالیده در ریا، به شمارِ بارهایی که به نامم سوگند خوردی برای فریفتن خویش و دیگری و من و خدا، به همان شمار که دانستم و به رویت نیاوردم، شرمی از فردا کن که آینه روبه‌‌رویت گیرند....
ذوالفقار اینست، نه تیغ دو دم...


از "مجلس ضربت زدن"
اثر بهرام بیضایی


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
"نادانسته‌های وزیر نفت ما"

از سهند ایرانمهر

وزیر نفت کشورمان، ساده‌ترین اصول دیپلماتیک را نمی‌داند. او نمی‌داند پیش از نشستن باید مصافحه کرد و جلوی دوربین‌ها عکس مشترک گرفت.

وزیر نفت، درست وقتی که می‌خواهد بنشیند متوجه بدیهیات پروتوکل‌های دیپلماتیک می‌شود چون احتمالا مسئول تشریفات هیئت هم اطلاعی از این پروتوکل‌ها ندارد.

وزیر نفت در چنین موقعیت رسمی، کیف در دست دارد. دیگرانی به کمکش می‌آیند تا از کیفش خلاص شود و‌خلاصش می‌کنند اما حالا تکمه‌ کتش هم باز است. تکمه را که می‌بندد باز زبان بدنش دیپلماتیک نیست. مردی سرگردان است که تقریبا در همه احوالات همتای ونزوئلایی‌اش او را هدایت می‌کند. وزیر نفت ایران حتی وقتی صدای «زنده‌باد ونزوئلا» می‌آید، لحظه‌ای مکث می‌کند که چه باید بگوید. البته او از اساس نمی‌داند که یک مقام رسمی نمی‌تواند در یک دیدار دوجانبه رسمی و بین‌المللی مستقیما به کشور ثالثی، « مرگ بر...» بگوید.

مقام رسمی ما نمی‌داند که بزرگترین نقطه ضعف یک مقام رسمی در چنین موقعیتی، سردرگمی و هیجان‌زدگی است و مقام هیچ‌کشور عضو سازمان ملل نمی‌تواند اینچنین به صراحت در یک دیدار رسمی بین‌المللی به عضو دیگر « مرگ بر...» بگوید زیرا به جز کشور خودش، کشور میزبان را نیز در معرض اتهام ورود به اتحاد و توافقی علیه کشور ثالث می‌کند و به همین دلیل است که همتای ونزوئلایش زیر لب می‌گوید:« این را نگو».

وزیر نفت ایران، همچنین نمی‌داند که هیچ‌کدام از مقامات ایرانی حتی در دهه پر از شور و هیجان انقلابی شصت و دیداری در این سطح چنین شعاری نداده‌اند.

وزیر نفت که فرستاده مملکت ایران است، سیاست اگر نمی‌داند کاش شاهنامه ای می‌خواند:
فرستاد بايد فرستاده‌ای
درون پر زمكر و برون ساده‌ای
فرستاده بايد كه دانا بود
به گفتن توانا و بينا بود!

وزیر نفت ایران نمی‌داند که بینش مهمترین ابزار فرستاده است. او نمی‌داند که فرستاده باید منویاتش در دلش باشد نه زبانش. او‌نمی‌داند که زبان فرستاده وقتی ناتوان است که فرستاده دانا نباشد و‌این دو که نباشد بینایی هم نیست.

وزیر نفت می‌شنود که همتایش چیزی می‌گوید. او حس می‌کند که او هم باید انبان واژگان فرنگی‌اش چیزی برای گفتن بیابد. ذهن وزیر نفت ایران در این لحظه، یک عبارت آشنای انگلیسی بیشتر نمی‌داند:« DOWN WITH USA». وزیر نفت ایران اما نمی‌داند USAرا چگونه تلفظ کند و حرف آخر را « آی» تلفظ می‌کند .

این‌، تازه نادانستنی‌هایی است که دوربین‌ها ضبط می‌کنند و‌دوربین‌ها همه چیز را ضبط نمی‌کنند. نادانستن عمیق‌تر این است که ایشان بعید است که بداند، ندانستن اینها هم جزو ندانستن است، کسی چه می‌داند؟ شاید هم می‌داند که برای یک وزیر در ایران امروز، وِزر دانستن بیش از وزر ندانستن است. او هم اگر نداند آنها که همای وزارت را بر سر احدی از ابنای این مملکت امر به نشستن کرده‌اند، نیک می‌دانند!


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
آخرین و تنها راه نجات درختان زاگرس

‍ (بر اساس تحقیقات محسن ارسلانی
دانشگاه ارلانگن آلمان)

🔸طی دو دهه گذشته جنگل های بلوط زاگرس در ایران با آفات متعددی مواجه شده اند. مهم‌ترین این آفات، قارچ زغالی بود که در بازه زمانی کوتاهی منجر به مرگ درخت می شد و گستره پهناوری از زاگرس را تحت تاثیر قرار داد. لورانتوس آفت دیگری هست که درختان کهنسال و ضعیف را برای رشد و‌تکثیر خود انتخاب می کند. پروانه جوانه خوار نیز با تغذیه از برگ ها در اوایل فصل رویش منجر به کاهش تاج پوشش درختان بلوط می شود و بر رویش آن ها تاثیر منفی می گذارد. هر سه این آفات همزاد درختان بلوط هستند و در صورت فراهم شدن شرایط بهینه محیطی برای فعالیت آن ها، در داخل جنگل های بلوط زاگرس گسترش می یابند. نتایج مطالعات اخیر نشان داده که همزمان با نوسانات بلند مدت اقلیمی در قالب خشکسالی های شدید و همچنین افزایش دمای فصلی این آفات در زاگرس طغیان کرده اند.

🔸مطالعات آناتومی که بر روی بافت چوبی درختان بلوط انجام شده نشان داده که درختان بلوط در طی دو دهه اخیر که نوسانات اقلیمی تشدید شده اند با تولید بافت چوبی کمتر، و افزایش تعداد آوندهای خود تلاش کرده اند که با تنش های رطوبتی در زاگرس سازگاری پیدا کنند.‌ متاسفانه فعالیت های مخرب انسانی در این عرصه های جنگلی همزمان با شدت یافتن نوسانات اقلیمی منجر به کاهش مقاومت درختان بلوط شده و طی سال های اخیر صدها هکتار از آن ها از بین رفته است.

🔸افزایش دمای زمستانه طی سال های اخیر منجر به فعال شدن پاتوژن قارچ ها و هم چنین گسترش جمعیت آفاتی مثل پروانه جوانه خوار بلوط شده است. پروانه جوانه خوار در مقیاس محلی با حذف جوانه های بلوط مانع از شکل گیری کامل تاج پوشش شده و در رویش آن اختلالاتی ایجاد می کنند ولی به تنهایی منجر به خشکیدگی درخت بلوط نمی شود.

🔸در طغیان آفات ذکر شده، نوسانات اقلیمی بسیار تعیین کننده بوده اند. مادامی که عوامل طغیان کننده این آفات در محیط وجود داشته باشند متاسفانه این آفات همزاد بلوط باقی خواهند ماند و راهکارهایی نظیر محلول پاشی یا راهکارهای مکانیکی برای حذف این آفات در رویشگاه زاگرس فاقد کارایی لازم بوده و در عین حال منجر به افزایش مخاطرات جدی برای صدها هزار زیسمند دیگر در این زیست بوم می شود. متاسفانه اقدامات غیر علمی و غیر کارشناسی در سال های اخیر در مواجه با این آفات منجر به آسیب های بیشتر به رویشگاه زاگرس شده است. از جمله این اقدامات غیر کارشناسی حذف پایه های آلوده درختان خشکیده به قارچ از جنگل و همچنین حذف سرشاخه ها برای مقابله با آفت لورانتوس بوده که منجر به آسیب جدی به خاک رویشگاه و کارکرد حفاظتی این رویشگاه جنگلی شده است.

🔸با گسترش پروانه جوانه خوار اخیرا سمپاشی در زاگرس شدت گرفته که متاسفانه مسئولین مربوطه رویشگاه زاگرس را با یک باغ میوه اشتباه گرفته اند. این سمپاشی ها در حالی انجام می شود که حتی هیچ مقیاس کمی از طرف سازمان جنگل ها و مراتع برای مناطق درگیر آفت ذکر نشده و یا یک پایلوت موفق برای این محلول پاشی وجود ندارد. لازمه چنین اقداماتی در یک زیست بوم انجام پژوهش های دقیق آزمایشگاهی و در نظر گرفتن تمام جوانب احتمالی آن می باشد که متاسفانه ضعف بنیادی در ساختار سازمان های متولی برای انجام برنامه ریزی های لازم در زمینه مدیریت اصولی جنگل، صرفا منجر به اقدامات فیزیکی ‌و مکانیکی برای مقابله با این بحران های زیست محیطی شده است.

🔸راهکار اصلی برای جلوگیری از نابودی کامل درختان بلوط و شکل گیری بیابان های زاگرسی احیای قرق در سرتاسر زاگرس برای حداقل ۱ دهه هست. وضعیت موجود حاصل چند دهه مدیریت غیر علمی ادارات منابع طبیعی و اعمال فشارهای خارج از توان اکولوژیکی این رویشگاه می باشد. فاجعه ای را که طی چند دهه ایجاد شده را نمی توان با قطع سر شاخه ها یا سمپاشی درختان مدیریت کرد. با تقویت پوشش گیاهی و کمک به زاداوری بلوط ها می‌توان به آنها در کاهش اثرات تنش های دمایی و رطوبتی کمک کرد و لازمه آن حذف تمام فعالیت های مخرب انسانی در رویشگاه بلوط زاگرس هست. هر راهکار مکانیکی یا شیمیایی برای مقابله با خشکیدگی و آفات بلوط ها در زاگرس صرفا اتلاف وقت و از دست دادن زمان برای مدیریت اصولی این درختزار ها خواهد بود. بنابراین برای کمک به افزایش مقاومت جنگل های بلوط زاگرس در برابر تنش های دمایی و رطوبتی در حال وقوع و آفات ذکر شده، باید تمرکز اصلی بر روی ماندگاری حداکثر رطوبت پاییزه و زمستانه در رویشگاه زاگرس انجام شود که برای این امر حفظ و تقویت پوشش گیاهی از کلیدی ترین فاکتورها در این رویشگاه محسوب می شود.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sibhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
"زمین"

نوشته: فریده یوسفی


پنجره اتاقم را باز می کنم به گفتگوی کائنات لبخند می زنم ...
من عاشق زمینم
زمین خانه من است
زمین سفینه من است و سالی یکبار مرا به دور خورشید می گرداند تا تاریک نمانم ...

هرچه دارم از زمین است
خانه، درخت، گل، جنگل، کوه، دشت، دریا، رود، عزیزانم و آنانی که بیشتر از جانم دوستشان دارم، نفس شان به نفس زمین بند است
اگر روزی زمین نفس نکشد ...
اگر زمین آلوده شود
اگر زمین بیمار شود
وای بر من
وای بر عزیزانم
وای بر آبادی ام، شهرم، کشورم و دنیایم ...
عشق مان را نثار زمین کنیم
تا زنده بماند
تا زنده بمانیم ...


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
2024/09/29 08:19:01
Back to Top
HTML Embed Code: