Telegram Web Link
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
پایمال نمودن حقوق اولیه ملت؛ خیانتی نابخشودنی!

فیلسوف، مورخ و فعال اجتماعی بزرگ "هوارد زین" میگوید:
"یک نظام سیاسی خوب و کارآمد همیشه اطمینان حاصل می کند که مردمش از غذا، دارو و نظام سلامت، هوای پاکیزه، آب سالم، طبیعتی حفاظت شده و خانه ای دلپذیر برای زندگی و کاری مناسب توانایی آنها و ساعتهای فراغتی که بیش از ساعتهای کار آنها باشد برخوردارند. یک نظام سیاسی خوب و کارآمد هرگز نمی پرسد چه کسی شایسته اینهاست زیرا اینها نه امتیازات ویژه مردم، بلکه حقوق طبیعی اجتماعی و انسانی آنهاست."

سخت است این جملات را خواند و به مقایسه ای دردناک میان این معیار و شرایط دردناک اجتماعی و اقتصادی امروز ایران نرسید و از خود نپرسید که چرا ما به عنوان یک ملت به چنین شرایط تلخی گرفتار آمده ایم؟!

ایران کشوری فقیر و کم بهره از امکانات طبیعی و انسانی نیست. ایران با فاصله کمی پس از کانادا پنجمین کشور ثروتمند جهان از لحاظ غنای منابع طبیعی و ثروت ملی است. بر اساس آمار بانک جهانی ایران دومین منابع گاز جهان و چهارمین منابع نفت جهان را در اختیار دارد ولی ثروت ایران تنها محدود به این منابع نیست.

ایران کشوری است که یک درصد جمعیت جهان در آن ساکن هستند و حتی با وجود تمام غارت های صورت گرفته این کشور 10 درصد منابع شناخته شده معدنی و فلزی جهان را در اختیار دارد.

ایران مقام نخست بزرگترین منابع روی جهان، دومین منابع مولیبدن (فلزی با کاربرد بالا در صنایع نظامی و هوافضا) و سنگ گچ جهان، نهم در منابع مس، دهم در منابع اورانیوم و یازدهم در منابع آهن و سرب جهان را در اختیار دارد و نزدیک به بیست ماده مهم معدنی دیگر موجود در ایران در لیست بیست کشور دارای بزرگترین ذخایر جهان قرار دارند.

از نظر ظرفیت کشاورزی ایران 15 امین کشور دنیا از لحاظ وسعت زمینهای کشاورزی است و از لحاظ منابع زیست محیطی 11 اُمین کشور جهان از لحاظ تنوع گونه های زیستی است و بر اساس داده های سایت اطلس جهانی با 5300 سال قدمت تمدن پیش از میلاد، کهن ترین تمدن شناخته شده جهان و یکی از ده کشور دارای بیشترین جاذبه های تاریخی گردشگری در جهان است.

شاید بزرگترین پرسشی که با نگاه به این آمار و اطلاعات نتوان از رنج اندیشیدن به آن گریخت این باشد که چه چیزی، یک سرزمین و یک ملت می توانست آرزوی داشتن آن را برای حرکت در مسیر پیشرفت و موفقیت داشته باشد که این سرزمین از آن بی بهره است؟

پایه ای ترین شاخص سعادت یک ملت بهره مندی از نظام سلامت و بهداشت کارآمد است. چه تلخ است کودکان معصوم و بی پناه را سرگرم جستجو در باکس های زباله دید و به این فکر نکرد که چگونه است که با چنین ثروت طبیعی، تاریخی و فرهنگی، سهم کودکان معصوم این سرزمین، بردگی و اضمحلال شیرینی و زندگی کودکانه و تاراج آینده ی آنها که آینده این سرزمین اند باشد؟

چگونه یک کشور می تواند با چنین ثروت ملی به جایی برسد که از نظر پیش بینی سالهای سلامت زندگی هر ایرانی از زمان تولد مقام 119 از میان 192 کشور جهان باشد. چرا ایران می بایست مقام 93 ام کارایی نظام سلامت و درمان در جهان و 133 ام از لحاظ تعداد تختهای بیمارستانی برای هر هزارنفر جمعیت را دارا باشد؟

چگونه است که پنجمین کشور ثروتمند جهان چهارمین واحد پول بی ارزش جهان، یازدهمین بازار سیاه بزرگ جهان و 88 امین کشور دنیا از لحاظ ثروت ملی بر اساس توضیع جمعیتی است و چگونه است که یازدهمین کشور جهان از لحاظ تنوع زیستی 132 ام جهان از لحاظ پایداری طبیعت و حفاظت از محیط زیست و چهاردهمین کشور آلودکننده آب با پسمانده های صنعتی و 11 امین کشور تولید کننده مونوکسید کربن و آلاینده های جوی و ۹۷ امین کشور جهان در مدیریت زباله و آلاینده های محیطی است؟

پاسخ روشن است؛ و این ملت میداند این فلاکت ِمضمن، نتیجه بی کفایتی و تاراج و ستم چه کسانی ست و آن خیانت پیشگان را هرگز نخواهد بخشید!

فرهاد علیمیرزائی
سردبیر بخش بین‌الملل
پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from Deleted Account
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هورالعظیم، و نفس های آخر

ازجفای وزارت نیرو و غفلت مسئولین هورالعظیم در بحران و بلاتکلیفی ،آبزیان

امروز جمعی از خبر نگاران استان خوزستان از تالاب هور العظیم بازدید و از نزدیک مراحل احیاء و آبگیری این تالاب قرار گرفتند.

تصاویری که میبینید گوشه ای از ظلمی است که به دلیل کاهش حق آبه هورالعظیم بر محیط زیست و مردمان این منطقه وارد شده است.

اینجا جانواران برای زندگی با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
گزارش اختصاصی صبح ملت نیوز

لینک خبر
http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/72140/
مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال کـنـید
https://chat.whatsapp.com/EzVZn5kyhWA0s7ISH4gibo
🆔 https://www.tg-me.com/joinchat-H0VaAlDREVo13I_osyEQzA‌
هورالعظیم و نفس های آخر_ به روایت صبح ملت و قلم محمد رشیدپور

وقتی می خواهیم از عمق فاجعه زیست_محیطی پرده برداریم، حتما باید به مرکزِ بحران برویم. خوشبختانه امروز بوسیله گزارشگران محیط زیست استان خوزستان و خبرنگاران مجموعه ی نهاد خبری صبح ملت در قالب عکس ها و فیلم های خبری از وضعیت اسف بار هورالعظیم آگاهی پیدا کردیم. مشخص است عمق فاجعه بیش از این حرف ها است. متاسفانه دیر زمانی است که منابع طبیعی استان خوزستان و مواهب خدا داد این استان مورد هجوم استان های کویر نشین قرار گرفته است. سرمایه داران استانهای کویری، سرمایه گذاری عظیمی در استان خود انجام داده اند،
سرمایه گذاریهایی که بجای ایجاد اشتغال برای جوانان استان شان اینک محیط زیست ما را هدف گرفته است. سرمایه گذاران استانهای کویری برای حفظ و شکوفایی دست آوردهای مالی خود جلگه بدیع استان خوزستان، ایلام و چهار محال و بختیاری را قربانی کرده اند. اینک دست آورد بشری، موجودیت فلات زگراس را تهدید می کند. علاوه بر موج بیکاری جوانان استان های درگیر به دلیل استخدامی هایی که بیشتر شائبه سیاسی کاری دارد، حالا نوبت به خشکاندن طبیعت بی دفاع این استانهای مظلوم است. استان هایی در ظاهر قدرتمند با عنوان زگراس نشین ها، که اینک قربانی کویر نشینان ثروتمند و کارآفرین شده اند.
لینک مطلب

http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/72179/

‏مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال نمایید
https://chat.whatsapp.com/IeXFnsAzJbqLvyx36Tq0uT

🆔 https://www.tg-me.com/joinchat-H0VaAlDREVo13I_osyEQzA‌
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
هشداری برای ما!!!

هشدار موسسه تحقیقاتی اینتل لب: بمب ساعتی فرونشست زمین در تهران

موسسه تحقیقاتی "اینتل‌لب" با اشاره به فرونشست سالانه ۲۵ سانتیمتری زمین در تهران آن را «بمب ساعتی خاموش» خواند.

مردم ایران زمین!
و مسئولین بی کفایت کشور!

خوب توجه کنید!
این آخرین هشدارها و آخرین فریاد ها و واپسین نفس های زیست بوم ایران به ماست؛

فرونشست زمین که در 97 درصد از جلگه ها و پهنه های سراسر خاک ایران در حال رخ دادن است ناشی از برداشت دیوانه وار ِ آبهای زیرزمینی که در واقع 70 درصد آنها آبهای نیمه عمیق و عمیق بوده اند به وجود آمده است، همان آبهایی که به "منابع آبی فسیلی" معروفند، یعنی آبهایی که با تشکیل پوسته زمین در طی دورانهای نخستین زمین شناسی تشکیل شده اند و مانند منابع نفت غیر قابل جایگزینی هستند. این آبها حاصل بارندگی های سالانه نیستند و این تصور که با جذب بارندگی ها در خاک جایگزین میگردند کاملا غلط و غیر علمی، و باوری مهلک است. پدیده ی فرونشست زمین که با مکیدن جان زمین توسط چاههای بیشمار آب به بهانه تولیدات کشاورزی و دامی و صنعتی و معدنی و مصارف خانگی رخ داده است انهدام ِغیر قابل برگشت ِ ذخیره پذیری ِلایه های اسفنجی مانند پوسته زمین است که در اثر برداشت ویرانگر آب های زیرزمینی رخ داده است که حتی اگر سالها و دهه ها هم بارندگی خوبی داشته باشیم باز هم برگشت پذیر نیستند!!!

این حجم از نیاز و عطش به آب در تولیدات کشاورزی و دامی و صنعتی و خانگی هم ریشه در 4 عامل اساسی دارد:

1- جمعیت بیش از توان تحمل و ظرفیت زیستی این مرز و بوم که برای رفع نیاز های خود در خوراک و مسکن و خودرو و لوازم زندگی راهی جز دست یازیدن و ویران کردن طبیعت نیافته است.

2- حرص و آز و طمع پایان ناپذیر ثروت اندوزان و رانت خوارانِ دست اندرکار در فعالیت های مخرب محیط زیست در بخش های کشاورزی، دامی و صنعتی و معدنی که شرکای اصلی آنها، دولتمردان فاسد و مسئولین حکومتی بی کفایت و یقه سفیدان امضا فروش حکومتی هستند.

3- بی توجهی همه جانبه و ویرانگر حاکمیت به مسائل محیط زیست و سیاست های غیر علمی و گاهی عامدانه ی مخرب کشور داری در ارتباط با منابع طبیعی و زیست محیطی کشور طی 4 دهه گذشته.

4- بهره وری بسیار پایین و اسفناک در شیوه بهره گیری از منابع آب در مصارف کشاورزی، دامی، صنعتی، معدنی و خانگی کشور که در کنار بی توجهی اکثریت مردم به محیط زیست کشور خود، ترکیبی ویرانگر از خودکشی جمعی تاریخی ایرانیان در محضر تاریخ دست خواهد داد.

به زبان ساده ؛ ما مردم، و حکومت طی 4 دهه ی گذشته، با دست خودمان و به بهانه تولید و توسعه کشاورزی و دامی و صنعتی و معدنی و خانگی، کشورمان را به سرزمینی ویران و سوخته تبدیل ساختیم، آنهم بر خلاف ادعاهای میهن دوستی و کشور داری که گوش آسمان را کر کرده است!
ادعا میکنیم که در مقابل متجاوزان محکم می ایستیم اما عملکردمان حتی بسیار فجیع تر از آن است که بیگانگان این سرزمین را اِشغال کنند یا حتی با بمباران بی پایان ویران کنند!

بی تعارف و ساده بگویم ؛
با در نظر گرفتن کلیه جوانب زیستی و اقلیمی و اقتصادی و اجتماعی، زیست بوم ایران، نه تحمل بیش از 20 میلیون سکنه را دارد و نه تاب یک حکمرانی بی کفایت و ویرانگر!

این بزرگترین خیانتی ست که در طول تاریخ در حق این سرزمین صورت گرفته است!
بدون یک زیست بوم ِ سالم و زنده، نامی از ایران باقی نخواهد ماند!

ما با دست خودمان، خانه را ویران کردیم و فرصت زندگی و حق حیات را از نسل های آینده این سرزمین دزدیدیم!

ننگ بر ما!


فرهاد علیمیرزائی
سردبیر بخش بین‌الملل
پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
رادیوخبری صبح ملت ویژه شهرستان دزفول منتشرشد
بامروری برمهم ترین خبرهای شهرستان درهفته ای که گذشت
گوینده: زهراحبیبی
لینک خبر
http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/72598/
پایگاه خبری صبح ملت نیوز

مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال کـنـید
https://chat.whatsapp.com/EzVZn5kyhWA0s7ISH4gibo


https://www.tg-me.com/sobhemelat
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
مشکل مدیریت آب در ایران ربطی به آسمان ندارد؛ متهم را پشت میزهای قدرت بجویید!


۱- به طور متوسط و به شهادت آمارهای شرکت مدیریت منابع آب ایران، میانگین توان آب قابل استحصال کشور در یک دوره درازمدت پنجاه و دوساله حدود یکصد میلیارد مترمکعب است. از این مقدار فقط هشت الی هشت و نیم درصد می‌تواند نیاز آب شرب یک‌سال ایرانیان را تامین کند. یعنی کمتر از یک‌هفتم آبی که در مخازن سدهای ایران ذخیره می‌شود به فرض آنکه از مخازن آب زیرزمینی اصلاً در هیچ شهری استفاده نشود - که می‌شود - کافی است تا ایرانیان را دیگر از هیولایی به نام تشنگی نترسانیم.

۲- پس اگر اینک در خوزستان با رخدادی به نام شورش آبی روبرو شده‌ایم، در بروجن بیش از شصت روستا را با تانکر آبرسانی می‌کنیم و در گیلان برای جبران کمبود آب شرب مردم به قطع رویشگاه‌های جنگلی و ساخت سدهای بزرگ مخزنی روی آورده‌ایم؛ این نه به دلیل کمبود ریزش‌های آسمانی که به دلیل کمبود خرد، وجدان و فهم‌بوم‌شناختی در مدیریت آبی سرزمین است.

۳- هیچ از خود پرسیده‌ایم که چرا مردم در خراسان جنوبی به اندازه خوزستان از کمبود آب خشمگین نیستند؟ پاسخ این است که آنها درک می‌کنند که در خراسان آبی نیست که بخواهند توزیع کنند، اما در خوزستانی که کارون، دز، کرخه، زهره، مارون و بهمن‌شیر را دارد؛ در خوزستانی که یک‌سوم منابع آب سطحی ایران در آن جاری است، چرا باید مردم در چنین فلاکتی اسیر و گرفتار باشند؟

۴- آری! مشکل ما با دعا و نماز باران یا با غلبه تفکر سازه‌ای در یزد، اصفهان، خراسان، سمنان، خوزستان، کرمان، ارومیه، فارس، قم و ... حل نخواهد شد؛ وقتی که بلد نیستیم از آب موجود به درستی استفاده کنیم؛ وقتی که ضایعات در بخش کشاورزی ما چندبرابر حد استاندارد است؛ وقتی که با صادرات آب مجازی فکر می‌کنیم می‌شود پول پایدار تولید کرد؛ وقتی که عرضه ترمیم لوله‌های فرسوده شبکه شرب شهری را نداریم و سی‌درصد آب را به هدر می‌دهیم و وقتی هنوز به بیست‌ درصد اهداف برنامه‌های پنج‌ساله چهارم تا ششم نرسیده و اغلب شهرهای ما فاقد تصفیه‌خانه و توان بازچرخانی آب هستند. ما کفران نعمت کرده و خواهیم کرد تا زمانی که به جای پخمه‌ها از نخبه‌ها استفاده نکنیم و به جای کلنگ مدیریتی با مدیریت کلنگی روزگار بگذرانیم.

این شاید آخرین هشدار برای آنهایی باشد در درون حاکمیت که هنوز اعتبار و وقار ایران و توجه به حقوق ملی برایشان مهم است.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sonhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
آبی که از خوزستان گرفته‌ایم، معادل نیاز آب شرب ۷۸میلیون ایرانی است

نوشته : محمد درویش


1- مطابق معاهده‌های بین‌المللی مورد تایید سازمان ملل متحد، تنها زمانی که هیچ راهی برای تامین آب شرب مردم وجود نداشته باشد، دولت‌ها مجازند تا از ابزار مخرب و گرانی به نام طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای استفاده کنند.

2- آیا واقعاً هفتاد و هشت میلیون ایرانی در مضیقه آب شرب بودند که به چنین عملیات مخربی در چنین ابعاد حیرت‌انگیزی و با صرف بودجه‌هایی معادل ده‌ها برابر بودجه سالانه بزرگ‌ترین و راهبردی‌ترین وزارتخانه کشور - آموزش و پرورش - چراغ سبز نشان دادیم؟!

3- پاسخ البته که منفی است. نکته مهم این است که عملاً هیچ اراده‌ای برای بهینه‌کردن مصرف آب در حوضه‌های مقصد، استفاده از آب خاکستری، ایجاد تصفیه‌خانه، مهار و تصفیه شیرابه‌ها و پساب‌های بخش کشاورزی، صنعت و خانگی، بازچرخانی آب، کاهش ضایعات در بخش کشاورزی و کاهش سرانه مصرف آب و نزدیک‌کردن آن به حد استانداردهای جهانی، یعنی صد و پنجاه تا صد و هشتاد لیتر در روز و مهار حدود سی‌درصد هدر رفت آب در شبکه‌های لوله‌کشی آب شهری انجام نشده است و در عوض، بدترین و مخرب‌ترین کار، در اولویت قرار گرفته! چرا؟

4- ما با چنین تفکر و راهبردی نیاز به دشمن نداریم. یک دشمن عاقل هم نیاز به لشکرکشی به ایران ندارد، فقط کافی است انتظار بکشد تا ما خود، میخ آخر را به تابوت تاب‌آوری وطن بزنیم. درحقیقت، اگر این چندساله دچار شدیدترین تحریم‌ها نشده و پول کافی در اختیار داشتیم، تاکنون همه آن طر‌ح‌های افیونی انتقال آب را نهایی کرده و اینک ابعاد فاجعه چند برابر امروز بود. راستی! از این بخت خوش حالا باید بخندیم یا گریه کنیم؟


سرویس اقتصادی پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
🔺یک استاد دانشگاه: آمریکایی‌ها گفتند مخزن سد گتوند را ۲۰ کیلومتر بالاتر ببرید، کسی توجهی نکرد

محمدجواد عبدالهی، استاد دانشگاه می‌گوید که در زمان احداث سد گتوند در خوزستان درباره «جانمایی نادرست این سد بر روی گنبدهای نمکی» و استفاده از «توربین‌های آب شیرین» در آن هشدار داده بود.

سد گتوند بلندترین سد خاکی ایران است که با هدف تأمین بخشی از برق مورد نیاز ایران و کنترل سیلاب‌های فصلی کارون عملیات ساخت آن در سال ۱۳۷۶ آغاز و در سال ۱۳۹۲ افتتاح شد.

اما از همان زمان شروع ساخت این پروژه بسیاری از کارشناسان فنی و فعالان محیط‌زیست درباره ساخت این سد و خشک شدن اراضی منطقه هشدار داده بودند.

محمدجواد عبدالهی، رئیس بازنشسته دانشکده زمین‌شناسی دانشگاه اهواز در مصاحبه با هفته‌نامه «تجارت فردا» با اشاره به احداث دریاچه سد گتوند بر روی گنبد‌های نمکی گچساران گفته است که ۲۰ سال قبل از جانمایی این سد در سال ۶۸، آمریکایی‌ها پیشنهاد داده بودند که مخزن سد، ۲۰ کیلومتر بالاتر از مخزن فعلی احداث شود، اما مدیران وقت بر این باور بودند که آمریکایی‌ها، چون می‌خواستند مخزن سد کوچک باشد، این اختلاف مکانی را مطرح کرده‌اند.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
🔺 رویترز: یک شرکت چینی نقش عمده‌ای در فروش نفت ایران و ونزوئلا بر عهده داشته است

خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه ۳۱ تیر در گزارشی به نقل از هفت منبع مطلع نوشت: پس از آنکه آمریکا نفت ایران و ونزوئلا را تحریم کرد، یک شرکت چینی نقش محوری در فروش نفت این دو کشور ایفا کرده است.

رویترز به نقل از تحلیلگران می‌گوید نقش بسیار پررنگ و محوری «شرکت کنکورد پترولیوم چین» در خرید نفت از ایران و همچنین گسترش معاملات این شرکت با ونزوئلا پیش از این گزارش نشده بود و این نشانه محدودیت سیاست‌های آمریکا برای اعمال تحریم‌ها در این زمینه است.

این گزارش بر اساس داده‌های شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا «پترولئوس دی ونزوئلا» نوشت: شرکت کنکورد پترولیوم چین معاملات خود با ونزوئلا را در سال جاری میلادی و از طریق واسطه قرار دادن پالایشگاه‌های مستقل و کوچک چینی آغاز کرده است.

رویترز اضافه کرده است: «شرکت کنکورد پترولیوم چین» که در هنگ‌کنگ ثبت شده به سرعت به شریک مهم ونزوئلا تبدیل شده است و تنها در دو ماه آوریل و مه بیش از ۲۰ درصد از صادرات نفتی ونزوئلا را در این برهه زمانی معامله کرده است که بهای آن معادل ۴۴۵ میلیون دلار، بوده است.
این در حالی ست که حجم و ارزش نفت دلالی شده ی این شرکت پوششی از ایران بسیار بالاتر و بالغ بر میلیاردها دلار میباشد.


سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
بحران ناپدید شدن حیات در فلات ایران


آیا خوزستان بحرانی ترین استان ایران است یا خبرهای بزرگتری در راه است ؟

جهت اطلاع مسئولین فاقد کفایت دولتهای پیشین و فعلی و هشدار برای دولت جدید، استانهایی که بیشترین نابودی را در آبخوان‌های خود داشته اند به ترتیب دیاگرام بالا هستند

1️⃣خراسان رضوی ۱۰۷۹ میلیون مترمعکب
2️⃣ کرمان ۸۳۳ میلیون مترمکعب
3️⃣فارس ۵۱۳ میلیون مترمکعب
4️⃣ اصفهان ۳۵۳ میلیون متر مکعب
5️⃣ قزوین ۲۹۵ میلیون متر مکعب

خوزستان ابتدای بحران است نه انتهای آن!


سرویس اقتصادی پایگاه خبری صبح ملت


@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
حرکت از مدیریت نقطه ای منابع آبی به مدیریت توزیعی اکوسیستم های آبی

راه حلی برای حل مشکلات آب و محیط زیست خوزستان

نویسنده : مصطفی رشیدپور*

کاندیدای دکتری مدیریت آبخیز-آب؛ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و محقق مدعو در موسسه تحقیقات علوم زمین آلمان

حوزه های آبریز و در مقیاس کوچکتر حوزه های آبخیز به عنوان یک اکوسیستم آبی از تعامل آب، موجودات زنده و زمین بوجود آمده اند. تمام آب حاصل از بارش روی اراضی یک حوضه در یک فرآیند پیچیده بارش- رواناب به سمت یک رودخانه حرکت کرده و درنهایت آب به یک تالاب، دریاچه و یا دریا وارد می شود. رودخانه ها در بالادست حوزه های آبریز در مناطق کوهستانی شروع شده و به مناطق پست جلگه ای در پایین دست وارد می شوند. تنوع در شرایط اقلیمی، توپوگرافی و زمین شناسی در مسیر حرکت این رودخانه ها خود اکوسیستم های کوچکتر و پیچیده تری را موجب می شود که در یک تعامل بسیار شکننده با هم قراردارند. انسان ها در طول سالیان متمادی با سکونت در پهنه گسترده این زیست بوم از آب به عنوان یکی از مهمترین و با ارزش ترین جزئ این سیستم زنده در کنار سایر اجزا زنده آنها مانند پوشش گیاهی آن بهره برداری نموده و با بهره برداری متناسب با ظرفیت اکوسیستم های آبی به پویایی و زنده مانی آن کمک نموده اند.
لینک مطلب اختصاصی صبح ملت نیوز
http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/73293/


مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال کـنـید
🪀https://chat.whatsapp.com/GESz6IXeyX8B2vSxv6eNRZ

🆔 https://www.tg-me.com/sobhemelat
پایگاه خبری دزفول نیوز pinned «حرکت از مدیریت نقطه ای منابع آبی به مدیریت توزیعی اکوسیستم های آبی راه حلی برای حل مشکلات آب و محیط زیست خوزستان نویسنده : مصطفی رشیدپور* کاندیدای دکتری مدیریت آبخیز-آب؛ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و محقق مدعو در موسسه تحقیقات علوم زمین…»
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
آرال


بچه که بودیم، در کتاب‌های جغرافیمان نام دریاچه "آرال" را خوانده بودیم. آن روزها نمی‌دانستیم که دریاچه آرال نام موجودی بود زنده، باشکوه، مهربان و بسیار عظیم!
چهارمین دریاچه جهان از حیث بزرگی!

رودهای بزرگی به این دریاچه جاری بودند: بزرگترینشان آمودریا ؛ همان رود افسانه ای که آغوش ساحلش میزبان تیر "آرش" قهرمان اساطیری ایران گردیده بود،.

مسئولین کمونیست برنامه‌ریز "اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی"، حیفشان می‌آمد که این همه آب به قول خودشان "هرز" برود. آخر این دریاچه عظیم که نزدیک هفتاد هزار کیلومتر مربع مساحت (یعنی بزرگتر از استان خوزستان!)، و بیش از هزار میلیارد متر مکعب آب داشت، به چه درد می‌خورد که آبهای بیشمار به آن بریزد و در آب نیمه‌شور آن بی‌ارزش شود! ایشان به صراحت از این دریاچه به عنوان "اشتباه طبیعت" یاد می‌کردند.

پس دست به کار شدند و کار کارشناسی انجام دادند و سد زدند و آب را به سمت کشت‌های "مولد و اقتصادی" هدایت کردند. می‌دانستند که این کار دریاچه را در آخر کار نابود خواهد کرد، ولی، با توجه به منافع کشاورزی بی‌شمار، اهمیتی برای این مسئله قائل نبودند.

آن موجود باشکوه، که کشتی‌های بزرگ‌ در آن در رفت و آمد بودند، آن موجود مهربان که زیستگاه ماهیان و موجب حیات بسیاری از گونه‌های حیاتی روی خشکی بود و به مردم محلی ماهیگیر و تاجر کمک‌ها می‌کرد، آرام آرام خشکید و ناپدید شد!

ماهی‌ها و جانوران مردند و منقرض شدند و مردم محلی پراکنده و آواره. ولی این انتهای کار نبود! دریاچه خشک شده به منبعی از ریزگردهای پر از نمک تبدیل شد، و تا عمق صدها کیلومتر از اطراف خود را دچار بلا کرد. کشاورزی‌ها را نابود کرد و با خود بیماری و فلاکت به ارمغان آورد.

امروز، ملموس تر سوگوار آن موجود زنده و باشکوه و مهربان هستیم، همو که به دست برنامه‌ریزان کمونیست "اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی" خفه شد.
چرا که مقلدان آن نوع نگرش، همچنان در سرزمین ایران دست بر سکان دارند!

فرهاد علیمیرزائی
سردبیر بخش بین‌الملل
پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
خطاب به تمام بدنه حاکمیت از صدر تا تحت بدون نیاز به هیچ شرح و تفسیر!



سرویس بین‌الملل پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
ارسالی مخاطبین :


در حالیکه این روزها مردم نگران خوزستان و گرفتار بحران کم آبی، گرما، قطعی برق، گرانی‌های افسار گسیخته، تورم، کمبود واکسن کرونا و آخر در جستجوی نان شب هستند در آن سوی میدان در مجلس انقلابی چه می‌گذرد؟

برخی زیر کولر مجلس این روزها به دنبال تصویب طرحی هستند برای محدودتر کردن حق انتخاب و آزادی مردم در فضای مجازی. طنز ماجرا نام این طرح است (صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی) در واقع مصداق همان جمله معروف به نام مردم اما به کام دیگران. حتما مطلع هستید حکومت کره شمالی در سالیان اخیر بخاطر علاقه زیادی که به مردم خود دارد توجه ویژه‌ای به صیانت و ساماندهی کرد که زبانزد خاص و عام است اما باید خدمت مجلس نشینان و دیگر زورمندان و خادمان بگویم که هر گردی گردو نيست و اینجا هم کره شمالی بشو نیست.

در ایران این طرح‌ها و تهدیدها و محدودیتها و مسدودیت.ها فقط یک نتیجه دارد اینکه ناخودآگاه اشتیاق و دلتنگی و بی‌قراری مردم برای بدست آوردن حق آزادی انتخاب، امنیت روانی و آسایش اجتماعی را صد چندان بیشتر خواهد کرد در نتیجه رویای کره شمالی شدن هرگز به سرانجام نخواهد رسید و همچون خوابی‌ست که با آرزومندانش به گور خواهد رفت. اگر مسئله امنیت اطلاعات محرمانه کشور است بروید کارهای محرمانه حکومت را در بستر اینترانت و اکسترانت یا همان اینترنت ملی خودتان انجام دهید به شما چه مردم چه پیام رسانی استفاده می‌کنند؟ از فیلترها درس نگرفتید؟ چرا شما با این همه رسوایی و ناکارآمدی‌تان آرام نمی‌گیگیرید؟ صبح تا شب باید سرک بکشید در زندگی مردم؟ آیا از جنبه روانی لذت خاصی از مشکل‌تراشی برای مردم می‌برید؟ حداقل بگذارید ماجرای گندی که در خوزستان زدید پایان برسد بعد شروع کنید به ایجاد تنش‌های جدید، حتی اگر هدف فضولی در زندگی خصوصی و عکس‌ها و فیلم‌ها و پیام‌ها نیست و مسئله شما کنترل کردن فضای مجازی جهت خفه کردن صدای اعتراض و انتقادات است این خود طبق معمول اشتباهی دیگر است زیرا اگر مردم همین پیام رسانهای خارجی را هم بعنوان یک روزنه کوچک برای تنفس از دست بدهند تنها مکان باقیمانده برای آنها جهت انتقاد و اعتراض و ابراز عقیده و تخلیه خشم، حضور در کف خیابان‌ها خواهد بود در نتیجه اگر این اشتباه استراتژیک را مرتکب شوید در فکر آب و جارو کردن خیابان‌ها هم برایشان باشید. دست از خرابکاری و ایجاد خشم و نفرت در مردم برداربد بجای اینکه (مثلا) نگران کاربران فضای مجازی باشید از صندلی‌های گران‌ قیمتتان بلند بشوید و بروید در خوزستان و دیگر نقاط به داد مردم در فضای واقعی برسید!



سرویس اقتصادی پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
خاطره ای از اصغر قندچی:

⭕️ سال 54 به چيني ها كاميون نمي فروختيم و راننده كره اي هم با امتحان استخدام مي كرديم!

↙️ بازنشر به مناسبت 7 مرداد، دومين سالروز درگذشت موسس شركت ايران كاوه ( ماك)

🔶 در سال54 تعدادي از تجار چين آمده بودند به دفتر ما در همين خيابان قزوينِ تهران و می‌خواستند کامیون بخرند.

🔶 چين در آن زمان با آمریکا روابط خوبی نداشت. آمریکایی‌ها هم خواسته بودند که اگر بشود ما به چینی‌ها کامیون بدهیم که از طريق كاميون «ماك» ساخت ايران، پای آن‌ها نيز به نوعی در چين باز شود.

🔶 خلاصه چینی‌ها آمدند و گفتند كاميون ماك كاوه مي خواهيم اما پول نداریم، به‌جای آن مواد غذايي و کالا می‌دهیم. یک کتاب هم آورده بودند از مشخصات کالاهایی که برای عرضه داشتند. فانوس و بیل و دسته بیل و چینی‌آلات... بهترين كالايي كه براي عرضه داشتند، همان چینی‌آلات بود

🔶 يكي از مهندسان شرکت ايران كاوه گفت «تا زمانی که نوری‌ تاکه ژاپن هست، کی از این آشغال‌های چینی می‌خره؟! ضمنا ما تا یک سال ديگر پيش فروش داریم و نمي توانيم به شما كاميون بفروشيم» !

🔶 بعد چینی‌ها گفتند « می‌توانید به آقای خیامی مدير ايران ناسيونال بسپرید تا لااقل به ما اتوبوس بدهند»؟ به آقای خیامی زنگ زدم، ایشان گفتند «والله اعلی‌حضرت دستور دادند هزارتا اتوبوس به بلغارستان و مصر و... بدهیم». هیچی! خلاصه از آن‌ها هم نتوانستند اتوبوس بگیرند و دست خالي برگشتند!

🔷 در سال 1355 هم تعدادی راننده کره‌ای{كره جنوبي} آمده بودند برای کار در ايران. آن زمان به پاکستانی و هندی نمی‌شد کار داد. می‌گفتند مدارک خیلی از آنها قلابی است.

🔷 البته کره‌ای‌ها هم اگر میخواستند کار کنند، باید در ایران امتحان می‌دادند. در آن سال یک شرکت حمل و نقلی ايراني بود که راننده می‌خواست، 400 تا کارگر کره‌ای آورده بود. شرایط هم گذاشته بودند برای کار در ایران.

🔷 تا جایی که یادم هست داشتن دیپلم و مجرد بودن از شرایط كار در ايران بود، همچنین فقط سالی یک بار می‌توانستند از ایران به کشورشان مراجعت کنند. اینجا به آنها پانسیون می‌دادند با ناهار و شام و اگر اشتباه نکنم، ماهی 2 هزار دلار و یک بلیط مجانی در سال برای سفر به کره...

🔷آنقدر مملکت ما این ور و آن ور افتاده که هیچ چیز آن قابل فهم نیست که چی شده و چی نشده است. شرکت ایران کاوه تنها جایی بود که کار خودش را می‌کرد و اتکایی هم به جایی نداشت. هیچ وقت هم از سختی‌های کار جا نزدیم و تحت هر شرایطی به کارمان ادامه دادیم و آن زمان{با وقوع انقلاب} هم قصد ما ادامه کار بود.

🔷آن زمان برای لغو قرارداد بزرگی مربوط به شرکت، در آمریکا بودم. خبر رسید که در ایران انقلاب شده است. در آمریکا دوستان و آشنایانی بودند که به من می‌گفتند همین جا بمان و برنگرد! اگر هم پول نداری ما داریم و به تو کمک می‌کنیم. اما من گفتم تحت هر شرایطی بر‌می‌گردم. برگشتم و مستقیم رفتم کارخانه. به بچه‌ها گفتم که خوب انقلاب شده. ما تابعیم، اما باید به تولید خود ادامه دهیم. برای کارگران صحبت کردم و کار را شروع کردیم. آنجا چند نفری از دولت آمده بودند در ایران‌ کاوه. گفتند که تولید کنید، مشکلی نیست. اما مدیریت و مالکیت را فراموش کنید! بعد هم خودشان ۱۵ سال جنس فروختند و ارتزاق کردند. انبار را خالی کردند. لب به لب دیوارهای «ایران کاوه» جنس بود. شاسی‌ها، ریش تریلی، اتاق‌ها و … بود. ۴-۵ هزار ماشینی که سی‌کی‌دی سفارش داده شده بود، سرهم کردند و فروختند! اگر شما رفتی دنبالش، ما هم رفتیم! چیزی دیگر نماند. برای ساکت کردن زبان مردم، یک اسمی هم روی آن می‌گذارند. اگر بپرسید الان چی شد؟ می‌گویند شد «سایپا دیزل»...



سرویس اقتصادی پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
Forwarded from صبح ملت نیوز (Farhad)
همدستی ناروا با ترکیه!


🔸جنگل های تمام دنیا، جنگل های کره زمین است و با اهمیت. اما وقتی جنگل های زاگرس ماهها در آتش می سوختند و کماکان در حال سوختن اند، این هواپیماهای اطفای حریق کجا بودند؟

🔹موقعی که دولت ترکیه، این ضد محیط زیستی ترین کشور منطقه، با احداث سد ایلیسو که ظرفیت آن از تمام سدهای ایران بیشتر است (دقت کنید از ظرفیت مجموع تمامی سدهای ایران)، آب را بر مردم ایران و عراق بست و این دو کشور و خودش را دچار مصیبت کرد، چرا هیچ تلاش دیپلماتیکی برای تخریب آن سد شکل نگرفت؟

پی نوشت:

🔸ظرفیت کل سدهای ایران بالغ بر ۵۰ میلیارد متر مکعب است.

🔹ظرفیت یک سد ایلیسو به تنهایی ۴۴ میلیارد متر مکعب است.

🔻عمق فاجعه سد ایلیسو را درک می کنید؟
به اندازه کل آب های سدهای ایران، تنها همین یک سد آب را از ایران و دجله و فرات عراق می دزدد و ایران و عراق هیچ تلاش دیپلماتیکی برای تخریب این سد از طریق مجامع بین المللی انجام نداده اند.

باج دادن های بسیار نامعقول حکومت ایران در مقابل ترکیه در موارد متعددی از منافع ملی و حیاتی ایران از جمله محموله های مشکوک عظیم شمش طلا، مناقشات قفقاز، بهره بالاتر ترکیه از ترانزیت گاز ایران حتی بیش از درآمد ایران، مناسبات مشکوک مالی با سران فساد داخلی و دانه درشت ها و به اصطلاح آقازاده ها، تضعیف اقشار ایرانی تبار یعنی اقوام کرد اقلیم کردستان و سوریه در برابر ارتش ترکیه و حتی سکوت ظالمانه در قبال تهاجم و تجاوز ترکیه و نیروهای نیابتی آن به مناطق کردنشین سوریه و عراق که غالبا با همدستی نیروهای القاعده و وابستگان آن صورت گرفته است و از همه مخرب تر سکوت در برابر ویرانگری زیست محیطی و خشکاندن عراق و ایران توسط ترکیه چه معنایی میتواند داشته باشد؟!

و حال این اعزام هواپیما و بالگرد اطفای حریق به ترکیه!


این پرسش های اساسی در حافظه ملت ایران تا زمان بازپرسی عدالت از مسئولین ذیربط، در دفتر مطالبات مردم شریف ایران ثبت و محفوظ است.


سرویس اقتصادی پایگاه خبری صبح ملت
@sobhemelat
@dezfuln
@sobhemellat1
یادادشت محمد رشیدپور درباره اکران تئاترمسیر به کارگردانی صدیقی

همیشه یادمان باشد که نقد تئاتر و سایر هنرها، صرفا بابت این است که عوامل اجرایی و تماشگران مطلع باشند که ما پیشرفت ها و گام های مثبت در این عرصه را فراموش نمی کنیم. می خواهیم بیشتر و بهتر بدانیم و یاد بگیریم. گاهی از اوقات چاپلوسی ها، تملق ها و یا تعارفات به هنر و صحنه، ضربه می زند. ما اینجا می نویسیم که بگوییم تئاتر هنوز زنده است. امیدواریم کار ما باعث شود که مردم تئاتر ببینید و به دیگران توصیه کنند.
امروز ساعت 18 عصر به سراغ نمایش مسیر در سالن مهرگان تهران خیابان خارک، نزدیک تئاتر شهر رفتم.
تئاتری انگیزشی برای رده سنی نوجوان و جوان که بدنبال ایجاد هدف برای آنها و خارج کردنشان از بی هدفی بود.
لینک یادادشت بهمراه عکس خبری
http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/73636/
•┈• ❀ 🍃🌼🌸🌼🍃
مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال کـنـید
🪀https://chat.whatsapp.com/Kynzu74mFAvI4PTOD4tppm

🆔 https://www.tg-me.com/sobhemelat
پیام تشکر مدیر مسئول پایگاه خبری صبح ملت نیوز بابت پیام های تبریک روز خبرنگار


✍🏻 پیام‌های محبت امیزتان را از داخل و خارج از ایران دریافت کردیم که جای بسی خوشحالی دارد ولی اینرا می دانیم که این ها مسئولیت ما را افزون می کند.
ما همیشه بدور از هر تعصب، منیت یا مصلحتی در کنار مردم بوده ایم و سعی کردیم تریبونی آزاد برای آنها باشیم تا صدا و پیامشان را به گوش دیگران برسانیم
و همانا از این مسئولیت بزرگ بر دوش خود آگاهیم و این همه اعتماد و اطمینان شما عزیزان را قدر می نهیم و تا جاییکه در توان داریم برای حفظ این اعتماد و گفتن از حقایق و آگاهی رساندن دریغ نخواهیم کرد و اگر نتوانستیم آنطور که شایسته و بایسته است منعکس کننده صدا و پیام های شما عزیزان باشیم، پوزش می طلبیم.

محمد رشیدپور
مدیر مسئول پایگاه خبری صبح ملت نیوز


متن کامل در لینک زیر 👇🏻


http://www.sobhemellatnews.ir/fa/News/74035/
پایگاه خبری صبح ملت نیوز

مــا را در شــبـكه‌های اجــتــمــاعـــی دنـــبــال کـنـید
-https://chat.whatsapp.com/EzVZn5kyhWA0s7ISH4gibo


https://www.tg-me.com/sobhemelat
2024/09/30 08:17:04
Back to Top
HTML Embed Code: